Kuinka monta prosenttia? Kätevät prosenttilaskurit

Jätä kommentti

Tuottaako prosenttilaskut sinulle harmaita hiuksia? No eipä hätää, olet tullut oikeaan paikkaan. Alta löydät Opastaja.comin 3 kätevää prosenttilaskuria kaikkein tavanomaisimpiin prosenttilaskuihin. Esimerkiksi ensimmäisellä laskurilla lasket kätevästi kuinka monta prosenttia jokin luku on toisesta luvusta.

1. Kuinka monta prosenttia…

 
Yllä olevaa laskuria voi hyödyntää, jos haluat laskea esimerkiksi kuinka monta prosenttia luku 50 on luvusta 250. Laskutoimitus on yksinkertainen ja esimerkki siitä on alla.
50 * 100 / 250 = 20%.


2. Kuinka paljon on…

Yläpuolella olevalla laskurilla taas voit laskea kuinka paljon on tietty prosenttimäärä jostain luvusta. Esimerkiksi kuinka paljon on 10% luvusta 120. Sen laskutoimitus on seuraavanlainen.
120 / 100 * 10 = 12%

3. Alennuslaskuri

 
Tällä viimeisellä laskurilla voit laskea prosenttimääräisiä alennuksia. Syötä ensimmäiseen kenttään haluamasi luku tai alkuperäinen hinta ja toiseen kenttään kuinka monta prosenttia tämän tulisi laskea. Esimerkiksi kuinka paljon on 22% hinnanlasku 100€ tuotteesta. Tämä lasketaan seuraavasti.
100 – (22 * 100 / 100) = 78€
 
kuinka monta prosenttia
Prosenttilaskuri on kätevä, jos laskin ei ole tuttu apuväline.

Prosenttilaskuri auttaa arjen ongelmissa

Jos nukuit koulussa matematiikantunneilla, voi prosenttilaskut olla vaikeita. Tästä ei kuitenkaan onneksi tarvitse masentua, sillä voit käyttää tälläisiä prosenttilaskureita ja opetella käyttämään kirjoituksessa esitettyjä laskukaavoja. Kokeile siten, että katsot esitettyjä laskukaavoja, mutta muutat luvut vain omiisi. Helppoa ja kätevää, eikö?

Palautetta?

Oliko näistä prosenttilaskureista apua? Haluatko toivoa jotain muuta laskuria tälle sivulle? Kerro mielipiteesi ja toiveesi alla olevissa kommenteissa. Muista, että löydät sivuiltamme myös muuta hyödyllistä sisältöä ja laskureita, kuten tullilaskurin.


Etusivu » Laskurit

Jätä kommentti