Lainavertailu 2023 РVertaa lainat ennen päätöstä

Kuluttaja saattaa helposti maksaa lainastaan liian kovaa hintaa. Onneksi lainavertailu auttaa selvittämään lainojen todellisen hintatason laittamalla pankit ja rahoitusyhtiöt järjestykseen. Selvitimme parhaat lainavertailut, joissa voit yhdistää lainasi ja vertailla kymmeniä rahoitusyhtiöitä yhdellä kertaa. Tutustu palveluihin nyt ja voit säästää rahaa.

Mikä lainavertailu 2023 minun kannattaa valita?

Lainavertailut toimivat hyvin yksinkertaisesti. Prosessi toimii siten, että täytät vain yhden hakemuksen ja voit saada lainatarjouksia kymmeniltä pankeilta. Se säästää sinun aikaa, koska vältyt samojen tietojen toistuvalta täyttämiseltä. Saat myös yleensä parempia tarjouksia, koska useat pankit kilpailevat sinun lainastasi. Täytä ilmainen hakemus nyt. Se ei sido sinua mihinkään, eli lainaa ei ole pakko ottaa.

1000 – 60 000‚ā¨
Myös yhdistelylaina
Nim.korko alk. 4,50-20%
Lainaesimerkki: Lainan ollessa 7000‚ā¨ ja laina-ajan 4 v, on kuukausier√§ 165‚ā¨. T√§ll√∂in luoton kokonaiskulut on 7891‚ā¨, nimelliskorko 6 % ja todellinen vuosikorko 6,2 % (0‚ā¨ avausmaksu). Lainan todellinen vuosikorko voi olla v√§lilt√§ 4,5-38%.


1000 – 60 000‚ā¨
Myös yhdistelylaina
Nim.korko alk. 4,50-20%
Lainaesimerkki: Nimelliskorko on 5.90 % ja todellinen vuosikorko 6.06 %. Lainan kokonaiskustannus on t√§ll√∂in 23 869 ‚ā¨. Tilinhoito- ja avauspalkkio 0‚ā¨. Todellinen vuosikorko 4,95 – 38%.


1000 – 60 000‚ā¨
Myös yhdistelylaina
Nim.korko alk. 4,50-20%
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 14 000 ‚ā¨, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 ‚ā¨ ja tilinhoitomaksu 5 ‚ā¨/kk, kuukausier√§ on 189 ‚ā¨, takaisinmaksettava summa 18 142 ‚ā¨ sek√§ todellinen vuosikorko on 6,94 %.


1000 – 60 000‚ā¨
Myös yhdistelylaina
Nim.korko alk. 4,50-20%
Lainaesimerkki: Nimelliskorko on 5.90 % ja todellinen vuosikorko 6.06 %. Lainan kokonaiskustannus on t√§ll√∂in 23 869 ‚ā¨. Tilinhoito- ja avauspalkkio 0‚ā¨. Todellinen vuosikorko 4,95 – 38%.


1000 – 60 000‚ā¨
Myös yhdistelylaina
Nim.korko alk. 4,50-20%
Lainaesimerkki: Luoton ollessa 15 000‚ā¨, 6v. laina-ajalla, on kuukausier√§ 270‚ā¨. T√§ll√∂in luoton kokonaiskulut on 19 468‚ā¨, nimelliskorko 9% ja todellinen vuosikorko 9.38% (sis. 0‚ā¨ laskutuslis√§n ja avausmaksun 0‚ā¨).


1000 – 60 000‚ā¨
Myös yhdistelylaina
Nim.korko alk. 4,50-20%
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on 10 000 ‚ā¨, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 3 vuotta, avausmaksu 0 ‚ā¨ ja tilinhoitomaksu 5 ‚ā¨/kk, kuukausier√§ on 311 ‚ā¨, takaisinmaksettava summa 11 214 ‚ā¨ sek√§ todellinen vuosikorko on 7,86 %.


1000 – 70 000‚ā¨
Myös yhdistelylaina
Nim.korko alk. 4,50-20%
Lainaesimerkki: Lainasumma on 15000 ‚ā¨, takaisinmaksuaika 96 kuukautta, tilinhoitomaksu 0 ‚ā¨, avausmaksu 0 ‚ā¨ ja nimelliskorko 6 %, on lainan todellinen vuosikorko 6.15 %. Takaisinmaksettava summa on t√§ll√∂in 18912 ‚ā¨, eli 197 ‚ā¨/kk.

Miksi käyttää lainavertailua?

Lainavertailun käyttö on fiksua, mikäli haluat säästää aikaa ja nähdä useita lainatarjouksia yhdellä kertaa. Voit löytää lainavertailun avulla parhaat tarjoukset pienellä vaivalla. Lainavertailijan käyttö on senkin takia fiksua, sillä se on ilmaista ja et sitoudu mihinkään. Eli tutustu lainatarjouksiin rauhassa, ja valitse mieluisa halutessasi.

Luottokortilla korotonta ja kulutonta maksuaikaa

Jos kaipaat usein pientä lainaa, suosittelemme sinun tutustumaan johonkin vuosimaksuttomaan luottokorttiin. Luottokortilla voit saada jopa 45 päivää korotonta maksuaikaa. Sinun ei tarvitse myöskään täyttää jatkuvasti luottohakemuksia, joten homma käy huomattavasti helpommin.

Luottoraja max 10 000‚ā¨
Jopa 45pv korkovapaata
Ei vuosimaksua
Nim. korko alk. 19.99%
Esim. maksulykk√§yksen yhteydess√§ korko 19,99 % ja tod. vuosikorko 21,92 % 1500 ‚ā¨ luotolle. Takaisinmaksu 12 er√§ss√§ (139 ‚ā¨) kuukauden v√§lein. Kulujen osuus on 168 ‚ā¨, yhteens√§ 1668 ‚ā¨. Sopimus on voimassa toistaiseksi.

Bank Norwegian luottokortin etuihin kuuluu jopa 45 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Luottokortti sisältää myös kattavan vakuutuspaketin ja hyvän bonusjärjestelmän. Voit täyttää hakemuksen täysin ilmaiseksi. Se ei sido mihinkään.

Pidä tämä mielessä, kun vertailet lainoja

Lainavertailua tehdessä on tärkeää pohtia tarvitsemaansa lainasummaa tarkkaan. Sopivan kokoinen laina on mitoitettu omaan tarpeeseen ja sen takaisinmaksu ei tuota ongelmia.

√Ąl√§ ota liian isoa lainaa, vaan pohdi oma tarpeesi realistisesti ja l√§hde sill√§ liikkeelle. Kannattaa my√∂s huomata, ett√§ pankit eiv√§t aina tarjoa koko hakemaasi lainasummaa, vaan voit saada luulemaasi pienempi√§ tarjouksia.

Suurempia summia hakiessa kannattaa harkita rinnakkaishakijan lisäämistä lainahakemukseen. Se kertoo pankeille, että laina maksetaan todennäköisesti takaisin. Mitä turvallisemman oloinen asiakas, sitä parempia lainatarjouksia hakija voi saada.

Miten lainavertailu toimii?

Lainavertailu on sivusto, jonka järjestelmä on yhdistetty useihin lainanmyöntäjiin. Kun hakija täyttää lainahakemuksen lainavertailussa, saavat useat pankit samalla kertaa asiakkaan lainahakemuksen ja kilpailu voi alkaa. Kuluttajan saa tarjoukset yleensä reaaliajassa, jolloin hänen on helppo vertailla ja tehdä päätös.

Moni saattaisi maksaa lainastaan ylihintaa ilman lainavertailuja, koska tuskinpa jokainen hakija tietää kaikkia pankkeja, jotka voisivat tehdä tarjouksia. Yleensä monien hakemuksien täyttäminen on tämän lisäksi liian vaivalloista, joten se paras tarjous saattaisi jäädä näkemättä ilman lainavertailun apua.

Miten lainan hinta määräytyy?

Lainan korkoon ja kuluihin vaikuttaa moni asia, kuten hakijan työ ja taloustilanne. Kaikille hakijoille ei voi tehdä yhtä ja samaa tarjousta, koska jokainen asiakas on erilainen ja jokaisen tilanne on poikkeava. Pankit lainaavat tietysti mieluummin hyväpalkkaiselle asiakkaalle, jolla on pienet kulut, koska se saa todennäköisemmin rahansa takaisin. Huonommassa asemassa oleva henkilö voi saada heikompia tarjouksia tai jäädä kokonaan ilman tarjouksia.

Lainan hintaan esimerkiksi:
‚ÄĘ Ty√∂suhteen muoto
‚ÄĘ Tulot ja menot
‚ÄĘ Ik√§ ja asuinmuoto

Kenelle lainavertailu sopii?

Lainavertailu sopii jokaiselle kuluttajalle, joka on etsimässä vakuudetonta kulutusluottoa tai yhdistelylainaa. Lainavertailun käyttäminen ei koskaan maksa mitään ylimääräistä lainan hakijalle, joten sen käyttämättä jättäminen ei ole yleensä järkevää. Olitpa sitten etsimässä mitä tahansa lainaa, jota voi hakea netissä, kannattaa lainavertailua ainakin kokeilla. Se on riskitöntä ja helppoa.

Jos olet etsimässä vakuudellista lainaa, esimerkiksi isoon remonttiin tai tavallista asuntolainaa, kannattaa olla yhteydessä omaan kivijalkapankkiisi.

Tarvitsenko vakuuksia lainavertailussa?

Et tarvitse. Netistä haettaville lainoille tyypillistä on, että vakuuksia ei tarvita. Näin toiminta pysyy nopeana ja jouhevana. Näiden yrityksien toiminta on silti kannattavaa, sillä riski on sisällytetty korkoihin ja kuluihin. Netistä voi hakea vakuudetonta lainaa jopa 70 000 euroa (esimerkiksi Rahalaitoksen kautta).

Jos olet etsimässä todella isoa lainaa noin yli 70 000 euroa, kannattaa kysyä tarjouksia myös tavallisista kivijalkapankeista. Varaudu kuitenkin vakuuksien tarpeeseen. Tyypillisiä vakuuksia on esimerkiksi asunto tai arvopaperit.

Ota lainaa järkevään tarpeeseen

koroton ensilaina

Laina on kätevä vaikkapa tilanteessa, jossa palkkapäivään on vielä viikko, mutta jokin yllättävä rahantarve ilmaantuu. Kuvitellaanpa vaikka, että auto hajoaa ja tarvitset nopean korjauksen. Tällöin voi turvautua mahdollisesti lainaan.

Ei kannata kuitenkaan ottaa mitä tahansa lainaa, vaan vertailla useita vaihtoehtoja lainavertailun avulla. Huomio, että voit samalla kertaa hakea myös suurempaa lainaa, johon sisällytät lisäksi vanhat lainasi. Tätä kutsutaan lainojen yhdistämiseksi. Se voi auttaa kuluttajaa saamaan aikaisempaa edullisemman lainan paremmilla maksuehdoilla.

Varmista maksukyky ennen lainavertailua

Vastuullinen lainaaminen on t√§rke√§ osa omaa taloudenhoitoa. √Ąl√§ ota lainaa ilman perusteellista harkintaa ja tietoa tulevista tuloistasi. My√∂s lainan k√§ytt√∂tarkoitus kannattaa p√§√§tt√§√§ tarkasti.

Jos olet tilanteessa, jossa joudut lainaamaan toista lainaa varten tai ongelmasi tuntuu muuten ylitsepääsemättömältä, älä pelkää hakea apua. Lisätietoa löydät vaikkapa Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta sekä Takuusäätiöltä.

Takuusäätiöllä on maksuton puhelinnumero ja chat-tuki. Sieltä voit pyytää apua nimettömänä, olipa velkamääräsi mikä tahansa.

Muista lukea lainaehdot

Lainan ottamisessa on suuri taloudellinen vastuu, jonka takia on tärkeeä tietää mihin on ryhtymässä. Muista aina perehtyä lainaehtoihin, otitpa sitten mitä tahansa lainaa. Jos et ymmärrä jotain seikkaa ehdoissa tai muuten vain haluat lisäselvennystä johonkin asiaan, ota rohkeasti yhteyttä valitsemasi lainayhtiön asiakaspalveluun.

Muista kuitenkin ottaa yhteyttä asiakaspalveluun ennen lainan nostoa, näin sinun asemasi on parempi ja voit tehdä päätöksen vasta, kun olet saanut tarvittavan tiedon itsellesi.

Voit ottaa tarvittaessa myös meihin yhteyttä, mikäli sinulla on jotain kysyttavaa tai haluat jättää palautetta. Kiitos vielä lukemisesta ja toivottavasti sait edullisen lainatarjouksen!


Etusivu ¬Ľ Raha ¬Ľ