Luottokorttivertailu 2021 – Valitse itsellesi paras luottokortti

Luottokortti on maailman yleisin maksutapa, ja sen suosio Suomessakin on kovassa kasvussa. Mutta minkälainen luottokortti sinun sitten kannattaisi hankkia? Siinäpä vasta kysymys, sillä luottokortteja on useita erilaisia. Onneksi teimme luottokorttivertailun, jonka avulla sinun on helpompi valita paras luottokortti.

Vertailu luottokorttien ominaisuuksista

Tutuistuimme Suomessa my√∂nnett√§viin luottokortteihin ja vertailimme niiden ominaisuuksia. Komplett Bank luottokortti erottui vertailussa edukseen, sill√§ kortissa oli mm. muita pidempi korkovapaa maksuaika (jopa 50 pv) ja paremmat edut (esim. ”cash-back”).

komplett bank

Ker√§√§ bonuksia ostoksilla. Luottoraja maksimissaan 5000‚ā¨. Matka- ja peruutusvakuutus enint√§√§n 60 p√§iv√§n ajaksi. Korotonta ja kulutonta maksuaikaa jopa 50 p√§iv√§√§n asti.
Jopa 50pv korkovapaata
Luoton korko alk. 21,40%
Vuosimaksu 0,00‚ā¨
Luottoraja max. 5 000‚ā¨
Ikäraja 23 vuotta

2. S-Etukortti Visa Credit
s visa
Saatavilla pankkikortti, luottokortti ja yhdistelmäkortti. Kortilla voi kerryttää bonusta S-Ryhmän toimipisteissä.

Jopa 30pv korkovapaata
Tilinhoitopalkkio 2‚ā¨/lasku
Ikäraja 18 vuotta
Luottoraja max. 10 000‚ā¨
Luoton korko alk. 3kk euribor +7,95%

3. K-Plussa Mastercard
kplussa
OP:n myöntämä -luottokortti K-Plussalla. Ei vuosimaksua, mutta vaatii Plussa-jäsenyyden. Rahan nostamisesta kuluja.

Jopa 30pv korkovapaata
Vuosimaksu 0‚ā¨
Ikäraja 20 vuotta
Luottoraja max. 6000‚ā¨
Luoton korko alk. 3kk euribor +9,5%

4. Tuohi Mastercard
tuohi Mastercard
My√∂s opiskelijat voivat hakea t√§t√§ korttia (2000‚ā¨ luottorajalla). K√§teisnostot maksullisia Suomessa ja ulkomailla.

Jopa 30pv korkovapaata
Vuosimaksu 0‚ā¨
Ikäraja 18 vuotta
Luottoraja max. 10 000‚ā¨
Luoton korko alk. 3kk euribor +12%

Laina luottokortin sijaan?

Jos sinulla ei ole aikaa odotella luottokorttia ja tarvitset lainaa nyt heti, kannattaa sinun tehdä yksinkertainen lainojen kilpailutus. Tässä avuksi tulee suositut lainavertailut. Lainavertailija kilpailuttaa haluamasi lainasumman, jolloin sinä voit valita edullisimman vaihtoehdon. Hakemuksen tekeminen on täysin ilmaista, eikä sido sinua mihinkään.

Lainaa 1000 – 70 000‚ā¨
Laina-aika 1 ‚Äď 15v
Ikäraja 20 vuotta
Korko alk. 4,50%
Lainaesimerkki: 10000‚ā¨ 5 vuodeksi, todellinen vuosikorko 10,04%, korkokulut 2631‚ā¨, kokonaishinta 12631‚ā¨. Todellinen vuosikorko 4,5% – 38%. Laina-aika v√§lilt√§ 1 – 15 vuotta.

Debit, Credit, Prepaid, Maksuaika… siis mik√§?

Aloittelijan korvaan tämä kaikki uusien termien sekamelska saattaa tuntuu todella lannistavalta. Mitä sinun sitten pitäisi ymmärtää, että valitsisit turvallisen luottokortin? Aloitetaan ihan perusjutuista ja vertaillaan miten nämä korttityypit eroavat toisistaan.

‚ÄĘ Debit -kortti toimii siten, ett√§ ostos veloitetaan saldostasi. Eli et siis voi tehd√§ ostoksia velaksi. T√§m√§ on turvallinen kortti, sill√§ mit√§√§n velkoja ei p√§√§se syntym√§√§n.

‚ÄĘ Prepaid -kortti on maksukortti, johon ladataan tietty saldo valmiiksi. Voit sitten rauhassa k√§ytt√§√§ tuota saldoa, niin kauan, kuin sit√§ riitt√§√§. T√§h√§nk√§√§n korttiin ei liity mit√§√§n rahan lainaamista. Prepaid -kortti toimii siis samalla tavalla, kuin vaikkapa prepaid-sim-kortti.

‚ÄĘ Credit -kortti, eli luottokortti on n√§ist√§ kolmesta se monipuolisin. T√§ll√§ kortilla saat joka kuukausi k√§ytt√§√§ luottorajasi verran lainarahaa, jonka maksat sitten takaisin er√§p√§iv√§√§n menness√§ (tai sen j√§lkeen).

‚ÄĘ Maksuaikakortti on erilainen, kuin luottokortti, mutta ero on kuitenkin vain hiuksenhieno. Sen lasku toimitetaan kerran kuussa, ja loppulasku pit√§√§ maksaa kerralla pois. Jos et pysty maksamaan laskua, l√§htee korko juoksemaan. Luottokortilla voit yleens√§ lyhent√§√§ laskua vain minimisumman tarvittaessa.

American Express on maksuaikakortti

Tunnetuin maksuaikakortti on American Express. Monet kuitenkin luulevat tätä ihan normaaliksi luottokortiksi. Kuten myös kirjoittaja, ennenkuin perehtyi tarkemmin kyseisen kortin toimintamenetelmään.

American Express -kortti toimii siten, että käytät rahaa tarvitsemasi verran ja kerran kuussa saat loppulaskun. Loppulasku tulee maksaa kerralla pois, ettei korko ala juoksemaan. American Express kortissa on yleensä kuukausimaksu, eli sen omistaminen maksaa sinulle rahaa joka kuukausi.

Vastineeksi kuukausimaksulle saat kuitenkin käyttöösi lentokenttien lounge-tiloja, parempia lentolippuja ja matkustuspisteitä. Joillekin ihmisille nämä edut kattavat kortin kuukausikustannukset, jolloin se kannattaa.

Takaisin vertailuun

Visa vs. Mastercard -luottokorttivertailu

On olemassa niin monia eri pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka myöntävät luottokortteja, että siinä heikompaa alkaa hirvittää. Visan ja Mastercard eivät kuitenkaan liity pankkeihin mitenkään. Nämä ovat vain kaksi suurinta maksunvälittäjää, jotka hoitavat luottokorttien maksuliikenteen.

Tulevassa luottokortissasi lukee siis todennäköisesti jomman kumman firman nimi. Sillä ei oikeastaan ole sen suurempaa merkitystä, otatko Visa vai Mastercard -kortin sillä molemmat toimivat kymmenissä miljoonissa myyntipaikoissa. Kiinnitä siis enemmän huomiota luottokortin myöntävään tahoon ja etuihin, tekemällä perusteellinen luottokorttivertailu.

Miten luottokortti toimii?

Luottokortti on yksinkertaisesti selitettynä maksutapa, jota käyttäessä saat aina lainaksi tarvitsemasi rahasumman välittömästi sillä maksuhetkellä. Ottaen tietysti huomioon luotto- ja maksurajasi.

Voit käyttää korttia juuri sen verran, kuin tarvitset ja lasku tulee yleensä noin 30-45 päivän jaksoissa. Kun maksat koko laskun ennen eräpäivää, ei sinun tarvitse tästä lainarahasta maksaa mitään ylimääräisiä kuluja. Parhaimmillaan, sait siis ilmaiseksi kerättyä bonuspisteitä kortin käytöstä, joita et muuten olisi saanut.

Jos et pysty kuitenkaan kuittaamaan laskua pois, voit onneksi hoitaa vain minimilyhennyksen (riippuu kortista). Yritä kuitenkin hoitaa lasku mahdollisimman nopeasti, jottet joudu maksamaan turhaan (usein kalliita) korkokuluja.

Takaisin vertailuun

Maksa laskut ajallaan ja nauti eduista

Luottokorteissa on paljon erilaisia etuja, joilla eri yhtiöt sitten kilpailevat saadakseen sinut valitsemaan juuri heidän korttinsa. Kovan kilpailun takia me kuluttajat pääsemme nauttimaan aina vain paremmista eduista. Kannattaa siis aina tehdä luottokorttivertailu ja tarvittaessa vaihtaa luottokortti siihen, jonka käyttämisestä saat parhaat edut.

Jos et pysty maksamaan luottokorttilaskujasi ajallaan, eduista ei tietenkään ole sinulle juurikaan iloa. Jos pystyt kuitenkin yleensä hoitamaan raha-asiasi moitteetta, voit helposti saada luottokortilla tuntuvaa lisäetua arkeen. Seuraavaksi yleisiä etuja listattuna.

‚ÄĘ Matkavakuutusta ei ennen saanut monissakaan korteissa, mutta nykyisin se alkaa olemaan l√§hes vaatimus hyv√§lle luottokortille. Matkavakuutukseen liittyy usein jokin ehto, jotta saat sen ilmaiseksi. Esimerkiksi matkan hinnasta tulee olla maksettuna 50% kyseisell√§ luottokortilla.

‚ÄĘ Ilmainen maksuaika ei ole todellakaan itsest√§√§nselvyys. Se, ett√§ voit maksaa ostoksesi vasta vaikkapa 45 p√§iv√§n kuluttua ilman lis√§kustannuksia on suuri etu.

‚ÄĘ Lis√§turvaa ostokselle saa, kun maksaa ostoksia luottokortilla. Kuvitellaanpa vaikka, ett√§ tilasit tuotteen ja et saanut sit√§. Et my√∂sk√§√§n saa kaupan asiakaspalvelua mist√§√§n kiinni ja rahasi meniv√§t. Voit t√§ll√∂in pyyt√§√§ luotonmy√∂nt√§j√§√§si apuun ja saat rahasi takaisin.

‚ÄĘ Kattavat maksumahdollisuudet tulevat tarpeeseen erilaisissa nettikaupoissa ja ulkomaan matkoilla. Et varmaankaan halua joutua tilanteeseen, jossa et pystyisi maksamaan maksutavan huonoista maksutavoista riippuen.

Vaatimukset luottokortin saamiseksi

Jotta voit saada oman luottokortin, tulee sinun yleensä täyttää joitakin ehtoja. Käydäänpä läpi yleisimpiä ehtoja luottokortin hakemiselle.

‚ÄĘ Riitt√§v√§ ik√§ on yleens√§ luottokortin hakemiselle 18-vuotta
‚ÄĘ S√§√§nn√∂lliset tulot, vaikka my√∂s poikkeustapauksia l√∂ytyy
‚ÄĘ Ei maksuh√§iri√∂merkint√§√§, jotta maksukykysi varmistuu
‚ÄĘ Suomen kansalaisuus ja osoite (riippuu luottokortista)

Osassa luottokorteista ikäraja voi olla korkeampi ja tuloja voidaan vaatia huomattavakin määrä. Esimerkkinä tästä erilaiset Gold ja Platinum -kortit, joita löytyy vaikkapa American Express -yritykseltä. Parhaan luottokortin löydät kuitenkin aina miettimällä omia tarkoituksiasi ja missä tulisit korttia eniten käyttämään.

Takaisin vertailuun

Mikä kortti on luottokorttivertailun halvin?

Monen luottokortin käytöstä ei synny käytännössä mitään kuluja sinulle, kunhan pystyt maksamaan laskun aina ajallaan pois. Jos kuitenkin maksusi viivästyy ja korko alkaa juoksemaan, kulusi tulvat kasvamaan melko nopeasti.

luottokorttivertailu
Kokonaiskulut ratkaisevat luottokorttivertailua tehdessä

Jos pystyt maksamaan kaikki ostoksesi ennen eräpäivää, voisimme sanoa, että se kortti joka tarjoaa pisimmän maksuajan olisi halvin. Luottokorttivertailumme mukaan yksi pisimmistä maksuajoista löytyy Bank Norwegianin -luottokortista (45 päivää) ja Komplett Bankin -luottokortista (50 päivää).

Jos joudut kuitenkin menem√§√§n luoton puolelle, l√∂yd√§t pienimm√§n koron S-Pankin Visa -kortista. S-pankin visassa tosin on 2‚ā¨ tilinhoitopalkkio avoimella laskulla.

Takaisin vertailuun

Paras luottokortti opiskelijalle?

Opiskelijan on yleisesti hieman hankalampaa saada luottokortti, esimerkiksi puuttellisten tulojen takia. Jos olet kuitenkin suorittanut opintojasi tunnollisesti ja sinulle on kertynyt opintopisteitä (mielellään ainakin 90), voit yrittää hakea korttia. Tälläinen kortti on on esimerkiksi Tuohi Mastercard.

Muista kuitenkin, että sinun tulee olla yli 18 vuotta. Kyseinen ikä tuskin kuitenkaan on ongelma, sillä vaadituilla opintopistemäärillä tulisi sinun opiskelujen olla jo melko pitkällä.

Riippuen säästöistäsi, luottoraja voi opiskelijan kortissa tosin olla melko alhainen. Yleensä luottoraja asettuu 1000,00 Р1500,00 euron tuntumaan. Joka sekin tosin voi olla aivan riittävä opiskelijalle.

Muista turvallisuus luottokortilla maksaessa

Kun maksat ostoksia luottokortilla, muista yleiset turvallisuus-asiat, kuten peitä pin-koodisi ja älä maksa oudoissa paikoissa kortillasi. Joissain paikoissa ulkomailla on suositeltavaa maksaa vain käteisellä, sillä maksukorttirikollisuus on kasvussa.

Jos teet kuitenkin vain netissä ostoksia, on sielläkin hyvä pitää muutamia asioita mielessä. Kirjoitimme 5-nyrkkisääntöä, joita luottokortilla netissä maksaessa olisi suositeltavaa noudattaa.

Takaisin vertailuun

Mitä kuluja luottokortin käytöstä syntyy?

Kun hankit luottokortin, voit joutua maksamaan liittymismaksuja, vuosimaksuja ja kaikenlaisia muita extra kuluja. Ole kuitenkin tarkka ja valitse kortti, jossa näitä lisäkuluja on mahdollisimman vähän. Hyvä esimerkki tälläisestä on vaikkapa täysin vuosimaksuton Bank Norwegian -luottokortti.

Kun maksat luottokortilla, joutuu kauppias maksamaan todennäköisesti jotain tästä maksutapahtumasta. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia näistä kuluista, sillä ne ovat kaikki kauppiaan kontolla. Sinä taas voit tienata maksamisesta bonuspisteitä. Tämä on siis sinun kannalta paras vaihe.

Laskun er√§p√§iv√§n j√§lkeen alkaa sinun kannalta ”ei niin edullinen” -vaihe. Siihen voi kuulua korkokulut, tilinhoitomaksut, laskutuslis√§t ja niin edelleen. Muista siis k√§ytt√§√§ korttia vain sen verran, jonka pystyt maksamaan takaisin.

Kiitos luottokorttivertailumme lukemisesta!

Toivottavasti sait vastauksen kaikkiin kysymyksiisi ja hyödyit tästä luottokorttivertailusta. Olemme pyrkineet keräämään tähän vertailuun hyviä vaihtoehtoja, jotta sinulle löytyisi paras luottokortti. Vertailussa ei ole mukana kaikki markkinoiden luottokortit ja sivusto voi ansaita korvauksen tilauksesta. Sivun tiedot eivät välttämättä ole ajantasaisia. Muista, että voit tarvittaessa ottaa meihin yhteyttä ja kysyä apua. Kiitos vielä kerran lukemisesta!


Etusivu ¬Ľ Raha ¬Ľ
Arvioi kirjoitus "Luottokorttivertailu 2021 РValitse itsellesi paras luottokortti" klikkaamalla tähteä.
3.60 / 5 (10 ääntä)