Luottokorttivertailu 2023 – Valitse itsellesi paras luottokortti

Luottokortti on maailman yleisin maksutapa, ja sen suosio Suomessakin on kovassa kasvussa. Mutta minkälainen luottokortti sinun sitten kannattaisi hankkia? Siinäpä vasta kysymys, sillä luottokortteja on useita erilaisia. Onneksi teimme luottokorttivertailun, jonka avulla sinun on helpompi valita paras luottokortti.

Vertailu luottokorttien ominaisuuksista

Tutuistuimme Suomessa myönnettäviin luottokortteihin ja vertailimme niiden ominaisuuksia. Bank Norwegian luottokortti erottui vertailussa edukseen, koska kortissa oli mm. pitkä korkovapaa maksuaika (jopa 45 pv) ja hyvät edut (esim. bonukset).

1. Bank Norwegian luottokortti

bank norwegian luottokortti visa
 • Jopa 45 p√§iv√§√§ korkovapaata
 • Luoto korko alk. 19,99%
 • Vuosimaksu 0,00‚ā¨
 • Luottoraja jopa 15 000‚ā¨
 • Ik√§raja 23 vuotta

Ker√§√§ bonuksia ostoksilla. Sis√§lt√§√§ ilmaisen matkavakuutuksen ja peruutussuojan. Kortissa jopa 45 p√§iv√§√§ ilmaista maksuaikaa. Voit valita oman PIN-koodin. Kortissa lis√§ksi maksuttomat k√§teisnostot ja l√§himaksu 50‚ā¨ asti. Korttihakemuksen t√§ytt√§minen on t√§ysin ilmaista.

Lainaesimerkki: Maksulykk√§yksen yhteydess√§ korko 19,99% ja tod. vuosikorko 21,92% 1500‚ā¨ luotolle. 1500‚ā¨/12kk. Yht: 1668‚ā¨.

2. Komplett Bank luottokortti

komplett bank luottokortti
 • Jopa 50 p√§iv√§√§ korkovapaata
 • Luoto korko alk. 19,94%
 • Vuosimaksu 0,00‚ā¨
 • Luottoraja jopa 10 000‚ā¨
 • Ik√§raja 23 vuotta

Komplett Bankin luottokortilla voit ker√§t√§ bonuksia ostoksilla. Luottoraja maksimissaan 10 000‚ā¨. Matka- ja peruutusvakuutus enint√§√§n 60 p√§iv√§n ajaksi. Korotonta ja kulutonta maksuaikaa jopa 50 p√§iv√§√§n asti.

Korkoesimerkki ostoksen osamaksun yhteydess√§: Korko 19,44% ja tod. vuosikorko 21,87%, 1 000 ‚ā¨/12 kk. Yht: 1 108 ‚ā¨.

3. Sweep Bank luottokortti

sweepbank luottokortti
 • Jopa 60 p√§iv√§√§ korkovapaata
 • Luoto korko alk. 19,90%
 • Vuosimaksu 0,00‚ā¨
 • Luottoraja jopa 8000‚ā¨
 • Ik√§raja 23 vuotta

Sweepbank virtuaalisella luottokortilla voi tehdä ostoksia netissä. Voit liittää sen puhelimeen, jolloin maksaminen onnistuu kätevästi monissa paikoissa. Jos luottokortti myönnetään sinulle, on se valmis heti käyttöön.

Lainaesimerkki: 1500‚ā¨ luotto: Korko 19,9% ja tod. vuosikorko 21,82%, 1500 ‚ā¨/12 kk. Yht: 1666,56 ‚ā¨.

Muita suosittuja luottokortteja

Yleisesti ottaen luottokortit ovat maksuvälineitä, jotka mahdollistavat ostosten tekemisen ja maksamisen joustavasti ilman välittömiä rahavarantoja. Luottokortit ovat yleisesti tarjolla eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta, ja niillä on erilaisia ominaisuuksia ja etuja. Alla listattuna muita Suomessa suosittuja luottokortteja.

S-Etukortti Visa Credit

S-Pankin Visa -luottokortti on tarkoitettu ensisijaisesti S-Pankin asiakkaille ja se tarjoaa asiakkailleen kätevän ja turvallisen maksutavan kotimaassa ja ulkomailla. Kortilla voi maksaa ostokset kaikkialla, missä Visa-kortit käyvät, ja se sisältää myös S-Etukortin, joka tarjoaa etuja ja bonuksia S-ryhmän liikkeissä.

K-Plussa Mastercard

K-plussa Mastercard on K-ryhmän asiakkaille suunnattu luottokortti, joka tarjoaa kanta-asiakasohjelman etuja ja bonuksia. Kortilla voi maksaa ostoksia kaikkialla, missä Mastercard-kortit käyvät, ja lisäksi sillä kerrytetään K-Plussa-pisteitä, joita voi käyttää erilaisiin etuihin ja alennuksiin K-ryhmän liikkeissä.

Tuohi Mastercard

Tuohi Mastercard on luottokortti, joka sopii erityisesti matkailuun ja ulkomaanostoksiin. Kortti sisältää matkavakuutuksen ja mahdollisuuden käyttää sitä yli 25 miljoonassa Mastercard-hyväksyvässä kaupassa ja käteisnostoautomaatissa ympäri maailman. Lisäksi korttiin kuuluu Tuohi Rewards -ohjelma, jossa kerätään pisteitä kortin käytöstä, joita voi käyttää esimerkiksi matkailuun ja hotelliyöpymisiin.

Laina luottokortin sijaan?

Jos sinulla ei ole aikaa odotella luottokorttia ja tarvitset lainaa nyt heti, kannattaa sinun tehdä yksinkertainen lainojen kilpailutus. Tässä avuksi tulee suositut lainavertailut. Lainavertailija kilpailuttaa haluamasi lainasumman, jolloin sinä voit valita edullisimman vaihtoehdon. Hakemuksen tekeminen on täysin ilmaista, eikä sido sinua mihinkään.

Debit, Credit, Prepaid, Maksuaika… siis mik√§?

Aloittelijan korvaan tämä kaikki uusien termien sekamelska saattaa tuntuu todella lannistavalta. Mitä sinun sitten pitäisi ymmärtää, että valitsisit turvallisen luottokortin? Aloitetaan ihan perusjutuista ja vertaillaan miten nämä korttityypit eroavat toisistaan.

Debit-kortti

Debit-kortti toimii siten, että ostos veloitetaan saldostasi. Eli et siis voi tehdä ostoksia velaksi. Tämä on turvallinen kortti, sillä mitään velkoja ei pääse syntymään.

Prepaid-kortti

Prepaid-kortti on maksukortti, johon ladataan tietty saldo valmiiksi. Voit sitten rauhassa käyttää tuota saldoa, niin kauan, kuin sitä riittää. Tähänkään korttiin ei liity mitään rahan lainaamista. Prepaid -kortti toimii siis samalla tavalla, kuin vaikkapa prepaid-sim-kortti.

Credit-kortti

Credit-kortti, eli luottokortti on näistä kolmesta se monipuolisin. Tällä kortilla saat joka kuukausi käyttää luottorajasi verran lainarahaa, jonka maksat sitten takaisin eräpäivään mennessä (tai sen jälkeen).

Maksuaikakortti

Maksuaikakortti on erilainen, kuin luottokortti, mutta ero on kuitenkin vain hiuksenhieno. Sen lasku toimitetaan kerran kuussa, ja loppulasku pitää maksaa kerralla pois. Jos et pysty maksamaan laskua, lähtee korko juoksemaan. Luottokortilla voit yleensä lyhentää laskua vain minimisumman tarvittaessa.

American Express on maksuaikakortti

Tunnetuin maksuaikakortti on American Express. Monet kuitenkin luulevat tätä ihan normaaliksi luottokortiksi. Kuten myös kirjoittaja, ennenkuin perehtyi tarkemmin kyseisen kortin toimintamenetelmään.

American Express -kortti toimii siten, että käytät rahaa tarvitsemasi verran ja kerran kuussa saat loppulaskun. Loppulasku tulee maksaa kerralla pois, ettei korko ala juoksemaan. American Express kortissa on yleensä kuukausimaksu, eli sen omistaminen maksaa sinulle rahaa joka kuukausi.

Vastineeksi kuukausimaksulle saat kuitenkin käyttöösi lentokenttien lounge-tiloja, parempia lentolippuja ja matkustuspisteitä. Joillekin ihmisille nämä edut kattavat kortin kuukausikustannukset, jolloin se kannattaa.

Visa vs. Mastercard -luottokorttivertailu

On olemassa niin monia eri pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka myöntävät luottokortteja, että siinä heikompaa alkaa hirvittää. Visan ja Mastercard eivät kuitenkaan liity pankkeihin mitenkään. Nämä ovat vain kaksi suurinta maksunvälittäjää, jotka hoitavat luottokorttien maksuliikenteen.

Tulevassa luottokortissasi lukee siis todennäköisesti jomman kumman firman nimi. Sillä ei oikeastaan ole sen suurempaa merkitystä, otatko Visa vai Mastercard -kortin sillä molemmat toimivat kymmenissä miljoonissa myyntipaikoissa. Kiinnitä siis enemmän huomiota luottokortin myöntävään tahoon ja etuihin, tekemällä perusteellinen luottokorttivertailu.

Miten luottokortti toimii?

Luottokortti on yksinkertaisesti selitettynä maksutapa, jota käyttäessä saat aina lainaksi tarvitsemasi rahasumman välittömästi sillä maksuhetkellä. Ottaen tietysti huomioon luotto- ja maksurajasi.

Voit käyttää korttia juuri sen verran, kuin tarvitset ja lasku tulee yleensä noin 30-45 päivän jaksoissa. Kun maksat koko laskun ennen eräpäivää, ei sinun tarvitse tästä lainarahasta maksaa mitään ylimääräisiä kuluja. Parhaimmillaan, sait siis ilmaiseksi kerättyä bonuspisteitä kortin käytöstä, joita et muuten olisi saanut.

Jos et pysty kuitenkaan kuittaamaan laskua pois, voit onneksi hoitaa vain minimilyhennyksen (riippuu kortista). Yritä kuitenkin hoitaa lasku mahdollisimman nopeasti, jottet joudu maksamaan turhaan (usein kalliita) korkokuluja.

Maksa laskut ajallaan ja nauti eduista

Luottokorteissa on paljon erilaisia etuja, joilla eri yhtiöt sitten kilpailevat saadakseen sinut valitsemaan juuri heidän korttinsa. Kovan kilpailun takia me kuluttajat pääsemme nauttimaan aina vain paremmista eduista. Kannattaa siis aina tehdä luottokorttivertailu ja tarvittaessa vaihtaa luottokortti siihen, jonka käyttämisestä saat parhaat edut.

Jos et pysty maksamaan luottokorttilaskujasi ajallaan, eduista ei tietenkään ole sinulle juurikaan iloa. Jos pystyt kuitenkin yleensä hoitamaan raha-asiasi moitteetta, voit helposti saada luottokortilla tuntuvaa lisäetua arkeen. Seuraavaksi yleisiä etuja listattuna.

Matkavakuutus

Matkavakuutusta ei ennen saanut monissakaan korteissa, mutta nykyisin se alkaa olemaan lähes vaatimus hyvälle luottokortille. Matkavakuutukseen liittyy usein jokin ehto, jotta saat sen ilmaiseksi. Esimerkiksi matkan hinnasta tulee olla maksettuna 50% kyseisellä luottokortilla.

Lisää maksuaikaa

Ilmainen maksuaika ei ole todellakaan itsestäänselvyys. Se, että voit maksaa ostoksesi vasta vaikkapa 45 päivän kuluttua ilman lisäkustannuksia on suuri etu.

Lisäturvaa ostoksiin

Lisäturvaa ostokselle saa, kun maksaa ostoksia luottokortilla. Kuvitellaanpa vaikka, että tilasit tuotteen ja et saanut sitä. Et myöskään saa kaupan asiakaspalvelua mistään kiinni ja rahasi menivät. Voit tällöin pyytää luotonmyöntäjääsi apuun ja saat rahasi takaisin.

Kattavat maksuvaihtoehdot

Kattavat maksumahdollisuudet tulevat tarpeeseen erilaisissa nettikaupoissa ja ulkomaan matkoilla. Et varmaankaan halua joutua tilanteeseen, jossa et pystyisi maksamaan maksutavan huonoista maksutavoista riippuen.

Vaatimukset luottokortin saamiseksi

Jotta voit saada oman luottokortin, tulee sinun yleensä täyttää joitakin ehtoja. Käydäänpä läpi yleisimpiä ehtoja luottokortin hakemiselle.

 • Riitt√§v√§ ik√§ on yleens√§ luottokortin hakemiselle 18-vuotta
 • S√§√§nn√∂lliset tulot, vaikka my√∂s poikkeustapauksia l√∂ytyy
 • Ei maksuh√§iri√∂merkint√§√§, jotta maksukykysi varmistuu
 • Suomen kansalaisuus ja osoite (riippuu luottokortista)

Osassa luottokorteista ikäraja voi olla korkeampi ja tuloja voidaan vaatia huomattavakin määrä. Esimerkkinä tästä erilaiset Gold ja Platinum -kortit, joita löytyy vaikkapa American Express -yritykseltä. Parhaan luottokortin löydät kuitenkin aina miettimällä omia tarkoituksiasi ja missä tulisit korttia eniten käyttämään.

Mikä kortti on luottokorttivertailun halvin?

luottokorttivertailu
Kokonaiskulut ratkaisevat luottokorttivertailua tehdessä

Monen luottokortin käytöstä ei synny käytännössä mitään kuluja sinulle, kunhan pystyt maksamaan laskun aina ajallaan pois. Jos kuitenkin maksusi viivästyy ja korko alkaa juoksemaan, kulusi tulvat kasvamaan melko nopeasti.

Jos pystyt maksamaan kaikki ostoksesi ennen eräpäivää, voisimme sanoa, että se kortti joka tarjoaa pisimmän maksuajan olisi halvin. Luottokorttivertailumme mukaan yksi pisimmistä maksuajoista löytyy Bank Norwegianin -luottokortista (45 päivää) ja Komplett Bankin -luottokortista (50 päivää).

Jos joudut kuitenkin menem√§√§n luoton puolelle, l√∂yd√§t pienimm√§n koron S-Pankin Visa -kortista. S-pankin visassa tosin on 2‚ā¨ tilinhoitopalkkio avoimella laskulla.

Paras luottokortti opiskelijalle?

Opiskelijan on yleisesti hieman hankalampaa saada luottokortti, esimerkiksi puuttellisten tulojen takia. Jos olet kuitenkin suorittanut opintojasi tunnollisesti ja sinulle on kertynyt opintopisteitä (mielellään ainakin 90), voit yrittää hakea korttia. Tälläinen kortti on on esimerkiksi Tuohi Mastercard.

Muista kuitenkin, että sinun tulee olla yli 18 vuotta. Kyseinen ikä tuskin kuitenkaan on ongelma, sillä vaadituilla opintopistemäärillä tulisi sinun opiskelujen olla jo melko pitkällä.

Riippuen säästöistäsi, luottoraja voi opiskelijan kortissa tosin olla melko alhainen. Yleensä luottoraja asettuu 1000,00 Р1500,00 euron tuntumaan. Joka sekin tosin voi olla aivan riittävä opiskelijalle.

Muista turvallisuus luottokortilla maksaessa

Kun maksat ostoksia luottokortilla, muista yleiset turvallisuus-asiat, kuten peitä pin-koodisi ja älä maksa oudoissa paikoissa kortillasi. Joissain paikoissa ulkomailla on suositeltavaa maksaa vain käteisellä, sillä maksukorttirikollisuus on kasvussa.

Jos teet kuitenkin vain netissä ostoksia, on sielläkin hyvä pitää muutamia asioita mielessä. Kirjoitimme 5-nyrkkisääntöä, joita luottokortilla netissä maksaessa olisi suositeltavaa noudattaa.

Mitä kuluja luottokortin käytöstä syntyy?

Kun hankit luottokortin, voit joutua maksamaan liittymismaksuja, vuosimaksuja ja kaikenlaisia muita extra kuluja. Ole kuitenkin tarkka ja valitse kortti, jossa näitä lisäkuluja on mahdollisimman vähän. Hyvä esimerkki tälläisestä on vaikkapa täysin vuosimaksuton Bank Norwegian -luottokortti.

Kun maksat luottokortilla, joutuu kauppias maksamaan todennäköisesti jotain tästä maksutapahtumasta. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia näistä kuluista, sillä ne ovat kaikki kauppiaan kontolla. Sinä taas voit tienata maksamisesta bonuspisteitä. Tämä on siis sinun kannalta paras vaihe.

Laskun er√§p√§iv√§n j√§lkeen alkaa sinun kannalta ”ei niin edullinen” -vaihe. Siihen voi kuulua korkokulut, tilinhoitomaksut, laskutuslis√§t ja niin edelleen. Muista siis k√§ytt√§√§ korttia vain sen verran, jonka pystyt maksamaan takaisin.

Kiitos luottokorttivertailumme lukemisesta

Toivottavasti sait vastauksen kaikkiin kysymyksiisi ja hyödyit tästä luottokorttivertailusta. Olemme pyrkineet keräämään tähän vertailuun hyviä vaihtoehtoja, jotta sinulle löytyisi paras luottokortti. Vertailussa ei ole mukana kaikki markkinoiden luottokortit ja sivusto voi ansaita korvauksen tilauksesta. Sivun tiedot eivät välttämättä ole ajantasaisia. Muista, että voit tarvittaessa ottaa meihin yhteyttä ja kysyä apua. Kiitos vielä kerran lukemisesta!

Usein kysytyt kysymykset

Miten vertaan eri luottokortteja?

Voit vertailla luottokortteja tarkastelemalla niiden korkoja, maksuja, palkintoja ja muita ominaisuuksia.

Miten valita paras luottokortti?

Paras luottokortti riippuu yksilöllisistä tarpeista ja käyttötavoista, joten vertaile eri vaihtoehtoja ja valitse kortti, joka sopii parhaiten tarpeisiisi.

Mitkä ovat tärkeimmät tekijät luottokortin valinnassa?

Tärkeitä tekijöitä ovat korko, maksut, palkinnot, vakuutukset, asiakaspalvelu ja kortin tarjoajan maine.


Etusivu ¬Ľ Raha