Luottokorttivertailu – Valitse itsellesi paras luottokortti

0

Luottokortti on maailman yleisin maksutapa lähes kaikissa ostoksissa ja sen suosio maksuvälineenä yleistyy Suomessakin kovaa tahtia. Mutta minkälainen luottokortti sinun sitten kannattaisi hankkia? Siinäpä vasta kysymys, sillä luottokortteja on iso läjä erilaisia. Teimme tästä johtuen luottokorttivertailun, jotta sinun olisi helpompi valita itsellesi paras luottokortti.

5 Parasta luottokorttia vertailussa – Ei vuosimaksua

Tutustuimme luottokortteihin eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta ja vertailimme korttien ominaisuuksia. Pääpaino listan järjestyksessä on luottokortin edut ja edullisuus ihan tavallista ihmistä ajatellen.
 

bank norwegian luottokortti
1. Bank Norwegian luottokortti
Kerrytä bonuksia ostoista ja matkoista. Lähimaksullisessa kortissa on ilmainen käteisnosto, matkavakuutus ja peruutusturva.
Lue tarkemmat ehdot.
45pv korotonta maksuaikaa
Vuosimaksu 0€
Ikäraja 23v
Luottoraja 10000€
Luoton korko 19,99%

Tutustu ja hae ilmaiseksi

Vertailun parhaat edut


s visa
2. S-Etukortti Visa Credit
Saatavilla pankkikortti, luottokortti ja yhdistelmäkortti. Kortilla voi kerryttää bonusta S-Ryhmän toimipisteissä.
30pv korotonta maksuaikaa
Vuosimaksu 0€
Ikäraja 18v
Luottoraja 10000€
Luoton korko 3kk euribor +6%

Tutustu ja hae korttia

kplussa
3. K-Plussa Mastercard
OP:n myöntämä credit -luottokortti K-Plussa ominaisuudella. Ei vuosimaksua, mutta vaatii Plussa-jäsenyyden. Rahan nostamisesta tulee kuluja.
30pv korotonta maksuaikaa
Vuosimaksu 0€
Ikäraja 20v
Luottoraja 6000€
Luoton korko 3kk euribor +9,5%

Tutustu ja hae korttia

Stockmann Mastercard
4. Stockmann Mastercard
Stockmannin kanta-asiakkaille erityisen hyvä kortti, jossa paljon lisäetuja ahkeralle shoppailijalle.
30pv korotonta maksuaikaa
Vuosimaksu 0€
Ikäraja 18v
Luottoraja 10000€
Luoton korko 3kk euribor +10%

Tutustu ja hae korttia

tuohi Mastercard
5. Tuohi Mastercard
Myös opiskelijat voivat hakea tätä korttia (2000€ luottorajalla). Käteisnostot maksullisia Suomessa ja ulkomailla.
30pv korotonta maksuaikaa
Vuosimaksu 0€
Ikäraja 18v
Luottoraja 10000€
Luoton korko 3kk euribor +12%

Tutustu ja hae korttia

suomilimiitti
Tarvitsetko rahaa nopeasti? Suomilimiitti tarjoaa uudelle asiakkalle ilmaisen ensilainan (eli kulut ja korot 0,00€), kun maksat takaisin laina-ajan sisällä. Ikäraja 21 vuotta.
Jopa 2000€ kuluttomasti
Nopea luottopäätös
Rahat tilille heti
Laina-aika 30-päivää

Hae kuluton ensilaina

Olemme pyrkineet keräämään tähän vertailuun hyviä vaihtoehtoja, mutta tässä vertailussa ei välttämättä ole mukana kaikki mahdolliset kortit mitä markkinoilta löytyy. Sivusto voi ansaita palkkion tilauksesta.

Debit, Credit, Prepaid, Maksuaika… siis mikä?

Aloittelijan korvaan tämä kaikki uusien termien sekamelska saattaa tuntuu todella lannistavalta. Mitä sinun sitten pitäisi ymmärtää, että valitsisit turvallisen luottokortin? Aloitetaan ihan perusjutuista ja vertaillaan, miten nämä kolme korttityyppiä eroavat toisistaan.

Debit -kortti toimii siten, että ostos veloitetaan saldostasi, joka löytyy tililtäsi. Eli et siis voi tehdä ostoksia velaksi ollenkaan. Tämä on turvallinen kortti, sillä mitään velkoja ei pääse syntymään.

Prepaid -kortti on maksukortti, johon ladataan tietty saldo valmiiksi. Voit sitten rauhassa käyttää tuota saldoa, niin kauan, kuin sitä riittää. Tähänkään korttiin ei liity mitään rahan lainaamista. Prepaid -kortti toimii siis samalla tavalla, kuin vaikkapa prepaid-sim-kortti.

Credit -kortti, eli luottokortti on näistä kolmesta se paras. Tällä kortilla saat joka kuukausi käyttää luottorajasi verran lainarahaa, jonka maksat sitten takaisin eräpäivään mennessä. Luottokortti toimii näistä kolmesta varmimmin tilanteessa, kuin tilanteessa.

Maksuaikakortti on erilainen, kuin luottokortti, mutta ero on kuitenkin vain hiuksenhieno. Sen lasku toimitetaan kerran kuussa, ja loppulasku pitää maksaa kerralla pois. Jos et pysty maksamaan laskua, lähtee korko juoksemaan. Luottokortilla voit yleensä lyhentää laskua vain minimisumman tarvittaessa.

American Express on maksuaikakortti

Tunnetuin maksuaikakortti on American Express. Monet kuitenkin luulevat tätä ihan normaaliksi luottokortiksi. Kuten myös kirjoittaja, ennenkuin perehtyi tarkemmin kyseisen kortin toimintamenetelmään.

American Express -kortti toimii siten, että käytät rahaa tarvitsemasi verran ja kerran kuussa saat loppulaskun. Loppulasku tulee maksaa kerralla pois, ettei korko ala juoksemaan. American Express kortissa on yleensä kuukausimaksu, eli sen omistaminen maksaa sinulle rahaa joka kuukausi.

Vastineeksi kuukausimaksulle saat kuitenkin käyttöösi lentokenttien lounge-tiloja, parempia lentolippuja ja matkustuspisteitä. Joillekin ihmisille nämä edut kattavat kortin kuukausikustannukset, jolloin se kannattaa.

Visa vs. Mastercard

On olemassa niin monia eri pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka myöntävät luottokortteja, että siinä heikompaa alkaa hirvittää. Visan ja Mastercard eivät kuitenkaan liity pankkeihin mitenkään. Nämä ovat vain kaksi suurinta maksunvälittäjää, jotka hoitavat luottokorttien maksuliikenteen.

Tulevassa luottokortissasi lukee siis todennäköisesti jomman kumman firman nimi. Sillä ei oikeastaan ole sen suurempaa merkitystä, otatko Visa vai Mastercard -kortin sillä molemmat toimivat kymmenissä miljoonissa myyntipaikoissa. Kiinnitä siis enemmän huomiota luottokortin myöntävään tahoon ja etuihin, tekemällä perusteellinen luottokorttivertailu.

Miten luottokortti toimii?

Luottokortti on yksinkertaisesti selitettynä maksutapa, jota käyttäessä saat aina lainaksi tarvitsemasi rahasumman välittömästi sillä maksuhetkellä. Ottaen tietysti huomioon luotto- ja maksurajasi.

Voit käyttää korttia juuri sen verran, kuin tarvitset ja lasku tulee yleensä noin 30-45 päivän jaksoissa. Kun maksat koko laskun ennen eräpäivää, ei sinun tarvitse tästä lainarahasta maksaa mitään ylimääräisiä kuluja. Parhaimmillaan, sait siis ilmaiseksi kerättyä bonuspisteitä kortin käytöstä, joita et muuten olisi saanut.

Jos et pysty kuitenkaan kuittaamaan laskua pois, voit onneksi hoitaa vain minimilyhennyksen (riippuu kortista). Yritä kuitenkin hoitaa lasku mahdollisimman nopeasti, jottet joudu maksamaan turhaan (usein kalliita) korkokuluja.

Maksa laskut ajallaan ja nauti eduista

Luottokorteissa on paljon erilaisia etuja, joilla eri yhtiöt sitten kilpailevat saadakseen sinut valitsemaan juuri heidän korttinsa. Kovan kilpailun takia me kuluttajat pääsemme nauttimaan aina vain paremmista eduista. Kannattaa siis aina vertailla luottokortteja ja tarvittaessa vaihtaa luottokortti siihen, jonka käyttämisestä saa parhaat edut.

Jos et pysty maksamaan luottokorttilaskujasi ajallaan, eduista ei tietenkään ole sinulle juurikaan iloa. Jos pystyt kuitenkin yleensä hoitamaan raha-asiasi moitteetta, voit helposti saada luottokortilla tuntuvaa lisäetua arkeen. Seuraavaksi yleisiä etuja listattuna.

Matkavakuutusta ei ennen saanut monissakaan korteissa, mutta nykyisin se alkaa olemaan lähes vaatimus hyvälle luottokortille. Matkavakuutukseen liittyy usein jokin ehto, jotta saat sen ilmaiseksi. Esimerkiksi matkan hinnasta tulee olla maksettuna 50% kyseisellä luottokortilla.

Ilmainen maksuaika ei ole todellakaan itsestäänselvyys. Se, että voit maksaa ostoksesi vasta vaikkapa 45 päivän kuluttua ilman lisäkustannuksia on suuri etu.

Lisäturvaa ostokselle saa, kun maksaa ostoksia luottokortilla. Kuvitellaanpa vaikka, että tilasit tuotteen ja et saanut sitä. Et myöskään saa kaupan asiakaspalvelua mistään kiinni ja rahasi menivät. Voit tällöin pyytää luotonmyöntäjääsi apuun ja saat rahasi takaisin.

Kattavat maksumahdollisuudet tulevat tarpeeseen erilaisissa nettikaupoissa ja ulkomaan matkoilla. Et varmaankaan halua joutua tilanteeseen, jossa et pystyisi maksamaan maksutavan huonoista maksutavoista riippuen.

Vaatimukset luottokortin saamiseksi

Jotta voit saada oman luottokortin, tulee sinun yleensä täyttää joitakin ehtoja. Käydäänpä läpi yleisimpiä ehtoja luottokortin hakemiselle.

Riittävä ikä on yleensä luottokortin hakemiselle 18-vuotta
Säännölliset tulot, vaikka myös poikkeustapauksia löytyy
Ei maksuhäiriömerkintää, jotta maksukykysi varmistuu
Suomen kansalaisuus ja osoite (riippuu luottokortista)

Osassa luottokorteista ikäraja voi olla korkeampi ja tuloja voidaan vaatia huomattavakin määrä. Esimerkkinä tästä erilaiset Gold ja Platinum -kortit, joita löytyy vaikkapa American Express -yritykseltä. Parhaan luottokortin löydät kuitenkin aina miettimällä omia tarkoituksiasi ja missä tulisit korttia eniten käyttämään.

Mikä on tämän hetken halvin luottokortti?

Monen luottokortin käytöstä ei synny käytännössä mitään kuluja sinulle, kunhan pystyt maksamaan laskun aina ajallaan pois. Jos kuitenkin maksusi viivästyy ja korko alkaa juoksemaan, kulusi tulvat kasvamaan melko nopeasti.

Jos pystyt maksamaan kaikki ostoksesi ennen eräpäivää, voisimme sanoa, että se kortti joka tarjoaa pisimmän maksuajan olisi halvin. Luottokorttivertailumme mukaan yksi pisimmistä maksuajoista löytyy Bank Norwegianin -luottokortista (45 päivää).

Jos joudut kuitenkin menemään luoton puolelle, löydät pienimmän koron S-Pankin Visa -kortista. Siinä ei ole myöskään vuosimaksua, kuten esimerkiksi OP:n Mastercardissa (50€ vuosi), jossa on myös Euribor 3kk + 6,00% -korko.

Paras luottokortti opiskelijalle?

Opiskelijan on yleisesti hieman hankalampaa saada luottokortti, esimerkiksi puuttellisten tulojen takia. Jos olet kuitenkin suorittanut opintojasi tunnollisesti ja sinulle on kertynyt opintopisteitä (mielellään ainakin 90), voit yrittää hakea korttia. Tälläinen kortti on on esimerkiksi Tuohi Mastercard.

Muista tutustua myös muihin nettikaupan maksutapoihin.

Muista kuitenkin, että sinun tulee olla yli 18-vuotta. Kyseinen ikä tuskin kuitenkaan on ongelma, sillä vaadituilla opintopistemäärillä tulisi sinun opiskelujen olla jo melko pitkällä.

Riippuen säästöistäsi, luottoraja voi opiskelijan kortissa tosin olla melko alhainen. Yleensä luottoraja asettuu 1000,00 – 1500,00 euron tuntumaan. Joka sekin tosin voi olla aivan riittävä opiskelijalle.

Muista turvallisuus luottokortilla maksaessa

Kun maksat ostoksia luottokortilla, muista yleiset turvallisuus-asiat, kuten peitä pin-koodisi ja älä maksa oudoissa paikoissa kortillasi. Joissain paikoissa ulkomailla on suositeltavaa maksaa vain käteisellä, sillä maksukorttirikollisuus on kasvussa.

Jos teet kuitenkin vain netissä ostoksia, on sielläkin hyvä pitää muutamia asioita mielessä. Kirjoitimme 5-nyrkkisääntöä, joita luottokortilla netissä maksaessa olisi suositeltavaa noudattaa.

Mitä kuluja luottokortin käytöstä syntyy?

Kun hankit luottokortin, voit joutua maksamaan liittymismaksuja, vuosimaksuja ja kaikenlaisia muita extra kuluja. Ole kuitenkin tarkka ja valitse kortti, jossa näitä lisäkuluja on mahdollisimman vähän. Hyvä esimerkki tälläisestä on vaikkapa täysin vuosimaksuton Bank Norwegian -luottokortti.

Kun maksat luottokortilla, joutuu kauppias maksamaan todennäköisesti jotain tästä maksutapahtumasta. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia näistä kuluista, sillä ne ovat kaikki kauppiaan kontolla. Sinä taas voit tienata maksamisesta bonuspisteitä. Tämä on siis sinun kannalta paras vaihe.

Laskun eräpäivän jälkeen alkaa sinun kannalta ”ei niin edullinen” -vaihe. Siihen voi kuulua korkokulut, tilinhoitomaksut, laskutuslisät ja niin edelleen. Muista siis käyttää korttia vain sen verran, jonka pystyt maksamaan takaisin.

Kiitos luottokorttivertailumme lukemisesta!

Toivottavasti löysit tarvittavaa infoa ja muuta hyödyllistä dataa, jotta voit tehdä päätöksen uuden luottokortin hankkimisesta paremmin. Muista, että voit aina ottaa meihin yhteyttä ja tarvittaessa kirjoitella mitä tahansa kommentteja jokaisen kirjoituksen alle.

1000
Top