Luottokorttivertailu 2024 – Valitse itsellesi paras luottokortti

Luottokortti on maailman yleisin maksutapa, ja sen suosio Suomessakin on kasvussa. Mutta millainen luottokortti sinun kannattaisi hankkia? Siinäpä vasta kysymys, sillä erilaisia luottokortteja on useita. Onneksi olemme tehneet luottokorttivertailun, jonka avulla voit selvittää mikä olisi sinulle paras luottokortti.

Vertailu luottokorttien ominaisuuksista

Tutustuimme Suomessa myönnettäviin luottokortteihin ja vertailimme niiden ominaisuuksia. Bank Norwegianin luottokortti erottui vertailussa edukseen, koska kortissa oli muun muassa pitkä korkovapaa maksuaika (jopa 45 päivää) ja hyvät edut, kuten bonukset.

1. Bank Norwegian luottokortti

 • Jopa 45 p√§iv√§√§ korkovapaata
 • Vuosimaksu 0,00‚ā¨
 • Luottoraja jopa 15 000‚ā¨
 • Ik√§raja 23 vuotta

Ker√§√§ bonuksia ostoksilla. Sis√§lt√§√§ ilmaisen matkavakuutuksen ja peruutussuojan. Kortissa jopa 45 p√§iv√§√§ ilmaista maksuaikaa. Voit valita oman PIN-koodin. Kortissa lis√§ksi maksuttomat k√§teisnostot ja l√§himaksu 50‚ā¨ asti. Korttihakemuksen t√§ytt√§minen on t√§ysin ilmaista.

Lainaesimerkki: maksulykk√§yksen yhteydess√§ korko 19,00 % (sis. viitekoron 1.10.2023) ja tod. vuosikorko 20,75 % 1500 ‚ā¨ luotolle. Takaisinmaksu 12 er√§ss√§ (138 ‚ā¨) kuukauden v√§lein. Kulujen osuus on 159 ‚ā¨, yhteens√§ 1659 ‚ā¨. Sopimus on voimassa toistaiseksi.

2. Morrow Bank luottokortti

 • Jopa 50 p√§iv√§√§ korkovapaata
 • Luoto korko alk. 19,94%
 • Vuosimaksu 0,00‚ā¨
 • Luottoraja jopa 10 000‚ā¨
 • Ik√§raja 23 vuotta

Morrow Bankin luottokortilla voit ker√§t√§ bonuksia ostoksista. Luottoraja maksimissaan 10 000‚ā¨. Sis√§lt√§√§ ilmaisen peruutus- ja matkavakuutuksen. Korotonta ja kulutonta maksuaikaa jopa 50 p√§iv√§√§n asti.

Korkoesimerkki ostoksen osamaksun yhteydess√§: Korko 19,44% ja tod. vuosikorko 21,87%, 1 000 ‚ā¨/12 kk. Yht: 1 108 ‚ā¨.

3. Sweep Bank luottokortti

sweepbank luottokortti
 • Jopa 60 p√§iv√§√§ korkovapaata
 • Luoto korko alk. 19,90%
 • Vuosimaksu 0,00‚ā¨
 • Luottoraja jopa 8000‚ā¨
 • Ik√§raja 23 vuotta

Sweepbank virtuaalisella luottokortilla voi tehdä ostoksia netissä. Voit liittää sen puhelimeen, jolloin maksaminen onnistuu kätevästi monissa paikoissa. Jos luottokortti myönnetään sinulle, on se valmis heti käyttöön.

Lainaesimerkki: 1500‚ā¨ luotto: Korko 19,9% ja tod. vuosikorko 21,82%, 1500 ‚ā¨/12 kk. Yht: 1666,56 ‚ā¨.

Pidä järki mukana luottokorttia valitessa

Luottokortin ottaminen voi olla houkuttelevaa, mutta se vaatii vastuullisuutta ja tarkkaa harkintaa. Luottokortti on merkittävä taloudellinen päätös, jolla voi olla suuri vaikutus omaan talouteen. Siksi on tärkeää ymmärtää luottokortin ottamisen merkitys ja ottaa vastuu sen käyttämisestä.

Luottokortin käytössä on suuri taloudellinen vastuu. Jos luottokortin maksut jäävät hoitamatta, siitä voi seurata velkaongelmia, luottotietojen menetys ja taloudellisia vaikeuksia. Luottokortin käyttö vaatii tarkkaa seurantaa, jotta oma talous ei vaarannu. Siksi on tärkeää harkita tarkkaan, tarvitseeko luottokorttia todella ja onko sen käyttäminen järkevää.

Jos harkitset luottokortin ottamista, kannattaa tarkastella huolellisesti luottokortin ehtoja ja kustannuksia. Muista tarkkailla koron määrää ja muita mahdollisia kuluja, kuten laskutus- ja vuosimaksuja. Vertaile eri luottokorttien ehtoja, jotta löydät itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Luottokortin k√§ytt√∂ vaatii my√∂s vastuullisuutta. √Ąl√§ k√§yt√§ luottokorttia yli varojesi, vaan pid√§ tarkkaa seurantaa k√§ytt√§mist√§si summista. K√§yt√§ luottokorttia vain sellaisiin ostoksiin, jotka olet valmis maksamaan takaisin ajallaan. Muista my√∂s maksaa laskut ajallaan, jotta v√§ltyt ylim√§√§r√§isilt√§ kuluilta ja negatiivisilta vaikutuksilta luottotietoihin.

Kaiken kaikkiaan vastuullinen luottokortin käyttö vaatii harkintaa, vastuullisuutta ja tarkkaa seurantaa. Muista tarkkailla luottokortin kustannuksia ja käyttää sitä vain silloin, kun olet varma, että pystyt maksamaan ostokset takaisin ajallaan. Hae apua tarvittaessa ja pidä oma taloutesi hyvin hanskassa!

Muita suosittuja luottokortteja

Yleisesti ottaen luottokortit ovat maksuvälineitä, jotka mahdollistavat ostosten tekemisen ja maksamisen joustavasti ilman välittömiä rahavarantoja. Luottokortteja tarjoavat useat eri pankit ja rahoituslaitokset, ja korttien ominaisuudet ja edut voivat vaihdella suuresti. Suomessa suosituimpiin luottokortteihin kuuluvat muun muassa Bank Norwegianin kortti, Stockmann Mastercard ja Finnair Plus Mastercard. Näiden lisäksi on tarjolla monia muita suosittuja luottokortteja, jotka kannattaa vertailla ennen oman kortin valintaa.

S-Etukortti Visa Credit

S-Pankin Visa-luottokortti on tarkoitettu ensisijaisesti S-Pankin asiakkaille, ja se tarjoaa kätevän ja turvallisen maksutavan kotimaassa ja ulkomailla. Kortilla voi maksaa ostokset kaikkialla, missä Visa-kortit käyvät, ja se sisältää myös S-Etukortin, joka tarjoaa etuja ja bonuksia S-ryhmän liikkeissä.

K-Plussa Mastercard

K-Plussa Mastercard on K-ryhmän asiakkaille suunnattu luottokortti, joka tarjoaa kanta-asiakasohjelman etuja ja bonuksia. Kortilla voi maksaa ostoksia kaikkialla, missä Mastercard-kortit käyvät, ja lisäksi sillä kerrytetään K-Plussa-pisteitä, joita voi käyttää erilaisiin etuihin ja alennuksiin K-ryhmän liikkeissä.

Tuohi Mastercard

Tuohi Mastercard on luottokortti, joka sopii erityisesti matkailuun ja ulkomaanostoksiin. Kortti sisältää matkavakuutuksen ja mahdollisuuden käyttää sitä yli 25 miljoonassa Mastercard-hyväksyvässä kaupassa ja käteisnostoautomaatissa ympäri maailman. Lisäksi korttiin kuuluu Tuohi Rewards -ohjelma, jossa kerätään pisteitä kortin käytöstä, joita voi käyttää esimerkiksi matkailuun ja hotelliyöpymisiin.

Laina luottokortin sijaan?

Jos sinulla ei ole aikaa odottaa luottokortin myöntämistä ja tarvitset lainaa nyt heti, voit tehdä yksinkertaisen lainojen kilpailutuksen. Tässä avuksi tulevat suositut lainavertailut, jotka auttavat sinua löytämään edullisimman vaihtoehdon. Hakemuksen tekeminen on yleensä ilmaista, mutta muista varmistaa lainojen todelliset vuosikorot ennen päätöksen tekemistä. Lainavertailijan avulla voit kilpailuttaa haluamasi lainasumman, jolloin voit vertailla eri vaihtoehtoja ja valita parhaan.

Debit, credit, prepaid ja maksuaikakortti РMitä eroa näillä on?

Aloittelijalle erilaisten luottokorttitermien sekamelska voi tuntua hämmentävältä. Mutta mitä sinun tulisi ymmärtää, jotta voisit valita turvallisen luottokortin? Aloitetaan ihan perusasioista ja vertaillaan, miten erilaiset korttityypit eroavat toisistaan.

Debit-kortti

Debit-kortti toimii siten, että ostos veloitetaan välittömästi kortinhaltijan tililtä, jolloin velkojen syntymistä ei tapahdu. Tämä tekee debit-kortista turvallisen maksuvälineen. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että tilillä on tarpeeksi katetta ostoksen maksamiseen, sillä tilin saldon ylittävien ostosten yhteydessä kortinhaltija voi joutua maksamaan ylimääräisiä kuluja.

Prepaid-kortti

Prepaid-kortti on maksukortti, johon käyttäjä lataa tietyn summan rahaa etukäteen. Tämän jälkeen kortilla voi maksaa ostoksia, kunnes kortin lataama saldo on käytetty. Prepaid-kortilla ei voi lainata rahaa. Prepaid-kortti toimii samalla tavalla kuin esimerkiksi prepaid-sim-kortti.

Credit-kortti

Credit-kortti, eli luottokortti, on monipuolinen maksuväline, joka antaa kortinhaltijalle mahdollisuuden maksaa ostokset luotolla. Luottokortin myöntäjä määrittelee kortille tietyn luottorajan, jota kortinhaltija voi käyttää. Luottokortilla tehdyt ostokset maksetaan takaisin kuukausittain eräpäivään mennessä, joko kokonaan tai osittain. Kortin käytöstä voi kuitenkin aiheutua korko- ja kuluvelvollisuus, jos kortinhaltija ei maksa velkaansa takaisin eräpäivään mennessä.

Maksuaikakortti

Maksuaikakortti on yksi luottokortin tyyppi, joka tarjoaa kortinhaltijalle joustavamman takaisinmaksuajan kuin tavallinen luottokortti. Maksuaikakortilla tehdyistä ostoksista kertyvä lasku toimitetaan kortinhaltijalle kuukausittain, ja kortinhaltijalla on yleensä mahdollisuus maksaa lasku kokonaan tai osittain takaisin eräpäivään mennessä ilman korko- ja kuluvelvollisuutta.

Kuitenkin, jos laskua ei makseta takaisin eräpäivään mennessä, kortinhaltija joutuu maksamaan korkoja ja muita lisäkuluja. Luottokortilla on yleensä mahdollista maksaa lasku takaisin minimisumman verran, kun taas maksuaikakortilla loppulasku pitää maksaa kerralla pois.

American Express on maksuaikakortti ja luottokortti

American Express -kortti on luottokortti, joka tarjoaa kortinhaltijalle joustavan maksuajan. Kortinhaltija käyttää korttia tarvitsemansa määrän verran, ja kerran kuussa hän saa loppulaskun. Loppulasku tulee maksaa kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä, jotta korkoja ei ala kertyä. Tämän tyyppistä korttia kutsutaan myös joissain yhteyksissä maksuaikakortiksi.

American Express -kortissa on kuukausimaksu, joka voi olla melko isokin. Joillain markkinoilla ei välttämättä ole kuukausimaksua. Kortin omistajat voivat saada monia etuja, kuten lentokenttien lounge-tilojen käyttöoikeuden, parempia lentolippuja ja matkustuspisteitä. Joissakin maissa kortti tarjoaa myös muita etuja, kuten cashback-tarjouksia tai pääsyn konsertteihin ja urheilutapahtumiin. Kortin kuukausikustannukset voivat olla perusteltuja, jos kortin edut kattavat kustannukset.

Visa vs. Mastercard luottokorttivertailu

Luottokortteja myöntää nykyään valtava määrä pankkeja ja muita rahoituslaitoksia, mikä voi tehdä valinnan vaikeaksi. On kuitenkin hyvä tietää, että Visa ja Mastercard ovat kaksi suurinta maksunvälittäjää, jotka hoitavat luottokorttien maksuliikenteen. Näin ollen tulevan luottokorttisi kyljessä tulee todennäköisesti olemaan joko Visa tai Mastercard.

Valitsemasi maksunvälittäjän valinta ei sinänsä ole merkityksellinen, sillä molempia hyväksytään kymmenissä miljoonissa myyntipaikoissa. Sen sijaan kannattaa kiinnittää huomiota kortin myöntävään tahoon ja etuihin tekemällä perusteellinen luottokorttivertailu.

Miten luottokortti toimii?

Luottokortti on yksinkertaisesti selitettynä maksutapa, joka antaa sinulle lainaa tarvitsemasi rahasumman välittömästi maksuhetkellä. Tämä tapahtuu tietenkin huomioiden sinun luotto- ja maksurajasi.

Voit käyttää korttia tarvitsemasi summan verran, ja lasku tulee yleensä noin 30-45 päivän jaksoissa. Kun maksat koko laskun eräpäivään mennessä, et joudu maksamaan ylimääräisiä kuluja tästä lainarahasta. Parhaimmillaan kortin käytöstä keräät bonuspisteitä ilmaiseksi, joita et muuten olisi saanut.

Jos et pysty maksamaan koko laskua kerralla, voit hoitaa minimilyhennyksen (riippuen kortista). Yritä kuitenkin maksaa lasku mahdollisimman nopeasti, jotta vältät turhat (usein kalliit) korkokulut.

Maksa laskut ajallaan ja nauti eduista

Luottokorteissa on runsaasti erilaisia etuja, joilla yhtiöt pyrkivät kilpailemaan sinun huomiostasi. Tämä kilpailu hyödyttää kuluttajia, sillä edut ovat jatkuvassa kehityksessä ja paranevat jatkuvasti. Siksi kannattaakin tehdä perusteellinen luottokorttivertailu ja valita kortti, josta saat itsellesi parhaat edut.

On tärkeää huomata, että edut eivät hyödytä sinua, jos et pysty maksamaan laskujasi ajallaan. Jos kuitenkin hallitset taloutesi hyvin, voit saada merkittävää lisäetua arkeesi käyttämällä luottokorttia. Tässä muutamia yleisiä etuja, joita luottokortit tarjoavat:

Matkavakuutus

Aikaisemmin matkavakuutus ei ollut yleinen etu luottokorteissa, mutta nykyisin se alkaa olla melkeinpä välttämättömyys hyvälle kortille. Matkavakuutukseen liittyy usein tiettyjä ehtoja, joiden täyttäminen mahdollistaa sen ilmaiseksi saamisen. Esimerkiksi matkan hinnan tulee olla maksettu vähintään 50%:sti kyseisellä luottokortilla. On tärkeää huomioida nämä ehdot ennen matkalle lähtöä, jotta vakuutus on voimassa ja suojaa sinua tarvittaessa.

Lisää maksuaikaa

Ilmainen maksuaika ei ole aina itsestäänselvyys, mutta se on erittäin hyödyllinen etu monissa luottokorteissa. Se tarkoittaa, että voit tehdä ostoksia kortilla ja maksaa ne vasta esimerkiksi 45 päivän kuluttua ilman lisäkustannuksia. Tämä antaa sinulle joustoa talouden hallintaan ja mahdollisuuden käyttää korttia tarpeen mukaan. On kuitenkin tärkeää huomata, että maksuaika voi vaihdella eri korteissa ja sen kesto voi riippua esimerkiksi ostoksen ajankohdasta korttilaskun eräpäivään asti. Onkin hyvä tutustua kortin ehtoihin ja maksuaikamahdollisuuksiin ennen kortin käyttöä.

Lisäturvaa ostoksiin

Lisäturvaa ostokselle saa, kun maksaa ostoksia luottokortilla. Kuvitellaanpa vaikka tilannetta, jossa olet tilannut tuotteen ja et saanut sitä, mutta kaupan asiakaspalveluun ei saa yhteyttä. Tässä tilanteessa voit pyytää apua luotonmyöntäjältäsi ja saat tarvittaessa rahasi takaisin. Luottokortti tarjoaa myös yleensä ostoturvan, joka suojaa esimerkiksi tuotteen vahingoittumiselta tai varkaudelta ostotapahtuman jälkeen.

Kattavat maksuvaihtoehdot

Kattavat maksuvaihtoehdot tulevat tarpeeseen erilaisissa nettikaupoissa ja ulkomaan matkoilla. Et varmaankaan halua joutua tilanteeseen, jossa et pysty maksamaan maksutavan rajoitusten vuoksi.

Vaatimukset luottokortin saamiseksi

Ennen kuin voit saada oman luottokortin, sinun täytyy yleensä täyttää joitakin ehtoja. Käydään läpi yleisimpiä ehtoja luottokortin hakemiselle:

 • Riitt√§v√§ ik√§ on yleens√§ 18 vuotta.
 • Sinun t√§ytyy osoittaa s√§√§nn√∂llisi√§ tuloja, vaikka poikkeuksia voi olla.
 • Sinulla ei saa olla maksuh√§iri√∂merkint√∂j√§, jotta maksukykysi varmistuu.
 • Joissain luottokorteissa vaaditaan Suomen kansalaisuus ja osoite, mutta t√§m√§ riippuu kortista.

Osassa luottokorteista ikäraja voi olla korkeampi ja tuloja voidaan vaatia huomattavasti enemmän. Esimerkkinä tästä ovat erilaiset Gold- ja Platinum-kortit, joita löytyy esimerkiksi American Express -yritykseltä. Parhaan luottokortin löydät kuitenkin aina miettimällä omia tarpeitasi ja sitä, missä tarkoituksessa aiot korttia eniten käyttää.

Mikä kortti on luottokorttivertailun halvin?

luottokorttivertailu
Kokonaiskulut ratkaisevat luottokorttivertailua tehdessä

Monen luottokortin käytöstä ei käytännössä synny sinulle mitään kuluja, kunhan pystyt aina maksamaan laskun ajallaan pois. Jos kuitenkin maksusi viivästyy ja korko alkaa juosta, kulusi alkavat kasvaa melko nopeasti.

Jos pystyt maksamaan kaikki ostoksesi ennen eräpäivää, voimme sanoa, että kortti, joka tarjoaa pisimmän maksuajan, olisi halvin vaihtoehto. Luottokorttivertailumme mukaan yksi pisimmistä maksuajoista löytyy Bank Norwegianin luottokortista (45 päivää) ja Morrow Bankin luottokortista (50 päivää).

Jos kuitenkin joudut turvautumaan luotto-ominaisuuteen, S-Pankin Visa-kortista löydät pienimmän koron. S-Pankin Visassa tosin on 2 euron tilinhoitopalkkio avoimella laskulla.

Paras luottokortti opiskelijalle?

Opiskelijan on yleisesti hieman hankalampaa saada luottokortti, esimerkiksi puutteellisten tulojen takia. Jos olet kuitenkin suorittanut opintojasi tunnollisesti ja sinulle on kertynyt opintopisteitä (mielellään ainakin 90), voit yrittää hakea korttia. Tällainen kortti on esimerkiksi Tuohi Mastercard.

Muista kuitenkin, että sinun tulee olla yli 18-vuotias. Kyseinen ikä tuskin kuitenkaan on ongelma, sillä vaadituilla opintopistemäärillä tulisi sinun opiskelujen olla jo melko pitkällä.

Riippuen säästöistäsi, luottoraja opiskelijan kortissa voi tosin olla melko alhainen. Yleensä luottoraja asettuu 1000,00-1500,00 euron tuntumaan, joka sekin tosin voi olla aivan riittävä opiskelijalle.

Muista turvallisuus luottokortilla maksaessa

Kun maksat ostoksia luottokortilla, muista yleiset turvallisuusasiat, kuten peitä PIN-koodisi ja älä maksa oudoissa paikoissa kortillasi. Joissain paikoissa ulkomailla on suositeltavaa maksaa vain käteisellä, sillä maksukorttirikollisuus on kasvussa.

Jos teet kuitenkin vain netissä ostoksia, on sielläkin hyvä pitää muutamia asioita mielessä. Olemme laatineet 5 nyrkkisääntöä, joita luottokortilla netissä maksaessa olisi suositeltavaa noudattaa.

 1. Peitä pin-koodisi aina, kun syötät sen maksupäätteeseen tai automaattiin. Näin varmistat, että kukaan ei näe koodiasi.
 2. √Ąl√§ koskaan k√§yt√§ luottokorttiasi oudoissa paikoissa, kuten ep√§ilytt√§viss√§ automaateissa tai kioskeissa. K√§yt√§ vain turvallisia ja luotettavia maksup√§√§tteit√§.
 3. Pidä korttisi turvassa ja älä anna sitä kenellekään muulle käyttöön. Jos korttisi katoaa tai varastetaan, ilmoita siitä välittömästi kortinmyöntäjälle.
 4. Tarkista säännöllisesti korttiluottosi tilanne, jotta voit huomata mahdolliset petokset tai muut epäilyttävät maksut.
 5. Ole erityisen varovainen tehdessäsi ostoksia verkossa. Varmista, että olet turvallisella ja luotettavalla sivustolla, jolla on SSL-sertifikaatti. Käytä myös vahvoja salasanoja ja älä tallenna korttitietojasi epäilyttäville sivustoille.

Mitä kuluja luottokortin käytöstä syntyy?

Kun hankit luottokortin, voi olla mahdollista joutua maksamaan erilaisia liittymis-, vuosimaksuja ja muita lisäkuluja. Valitse kuitenkin kortti, jossa näitä kuluja on mahdollisimman vähän tai jopa ei lainkaan, kuten Bank Norwegian -luottokortti.

Kun käytät luottokorttia maksutapana, kauppias joutuu yleensä maksamaan jonkinlaisen kulun. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia näistä kuluista, sillä ne ovat kauppiaan vastuulla. Sen sijaan voit hyötyä maksamisesta bonuspisteiden muodossa.

Laskun er√§p√§iv√§n j√§lkeen alkavat sinun kannalta ”ei niin edulliset” kulut, kuten korkokulut, tilinhoitomaksut ja laskutuslis√§t. Muista siis k√§ytt√§√§ korttia vain sen verran, jonka pystyt maksamaan takaisin ajallaan.

Luottokorttivertailun yhteenveto

Toivottavasti löysit vertailusta itsellesi sopivan luottokortin ja vastaukset kysymyksiisi. Huomioithan kuitenkin, että vertailussa ei ole mukana kaikkia markkinoilla olevia luottokortteja ja sivusto voi saada korvauksen tilauksista. Sivun tiedot eivät myöskään välttämättä ole ajan tasalla, joten on tärkeää tarkistaa ajantasainen tieto aina kortin tilaamisen yhteydessä.

Usein kysytyt kysymykset

Miten vertaan eri luottokortteja?

Voit vertailla luottokortteja tarkastelemalla niiden korkoja, maksuja, palkintoja ja muita ominaisuuksia.

Miten valita paras luottokortti?

Paras luottokortti riippuu yksilöllisistä tarpeista ja käyttötavoista, joten vertaile eri vaihtoehtoja ja valitse kortti, joka sopii parhaiten tarpeisiisi.

Mitkä ovat tärkeimmät tekijät luottokortin valinnassa?

Tärkeitä tekijöitä ovat korko, maksut, palkinnot, vakuutukset, asiakaspalvelu ja kortin tarjoajan maine.

Etusivu ¬Ľ Talous ¬Ľ Luottokorttivertailu 2024 – Valitse itsellesi paras luottokortti