Sormukset netistä – Näin tilaat ulkomailta ja säästät rahaa

6

Oikean kihlasormuksen tai vihkisormuksen ostamisen ei tarvitse olla vaikeaa. Kiitos nettikauppojen, iso valikoima ja edullisemmat hinnat ovat nykyään jokaisen saatavilla. Tässä kirjoituksessa esittelemme pari edullista sormuskauppaa, sekä opetamme sinut ostamaan sormukset netistä. Tästä voit siirtyä suoraan sormuksen valintaohjeseen.

sormukset ulkomailta

Miksi ostaisin sormukset netistä?

Kivijalkakaupassa asioiminen on helppoa, mutta kun on kyse suurista säästöistä, netistä tilaaminen tuntuu houkuttelevammalta vaihtoehdolta. Voit saada ulkomailta samalla rahalla huomattavasti upeamman sormuksen tai sitten vain säästää rahat johonkin muuhun tärkeään.

Sormusnettikauppoja on maailmassa useita, mutta hyviä kauppoja on sitäkin vähemmän. Olemme tutkineet kaikki suurimmat EU-alueen nettisormuskaupat ja päätyneet kahteen seuraavaan. Valintakriteereinä olivat toimitus Suomeen (ilman lisäveroja tai tulleja), korkeatasoiset tuotteet, sekä edullinen hintataso.


purely diamonds kokemuksia

Purely Diamonods on yksi Euroopan suosituimmista sormuskaupoista. Kauppa on erikoistunut sormusten suunnitteluun ja valmistukseen. Kyseessä on Englantilainen perheyritys, joka perustettiin vuonna 1979 Lontoossa. Tämän kaupan tavoitteena on myydä sormukset ja korut suoraan valmistajilta, eli heiltä. Näin he voivat jättää turhat välikädet pois ja siirtää säästön kuluttajalle. Sormus tehdään valintojesi mukaan ja sen valmistus kestää noin 7-12 päivää. Valmis sormus postitetaan ilmaiseksi 3-5 päivässä tai voit valita 1-2 päivän pikatoimituksen (30€).


Video: Miten Purely Diamonds valmistaa sormukset

Olemme tehneet tästä verkkokaupasta kaksi tilausta. Molemmilla ostoskerroilla kokemus on ollut hyvä. Toimitusajat pitivät paikkaansa ja tuotteet olivat todella laadukkaita. Toisella kertaa tilatun sormuksen koko vaati hienosäätöä kultasepänliikkeessä, joka tuli kustantamaan 35€. Itse Purely Diamondsin toiminnasta meillä ei siis ole mitään pahaa sanottavaa. Trustpilot -sivustolla kaupasta on annettu 735 arvostelua ja niiden keskiarvo on melko uskomaton 9.9/10. Voit katsoa Purely Diamondsin arvosteluita tästä.

Tietoa:
• Sijaitsee Englannissa (EU), joten tilauksiin ei tule ylimääräisiä ALV- tai tullimaksuja
• Maksuvaihtoehdot: Luottokortit, Visa Electron ja PayPal
• 30-päivän palautusoikeus ja ilmainen toimitus
> Tutustu valikoimaan


blue nile kokemuksia

Blue Nile on yksi suurimmista sormusnettikaupoista maailmassa. Tämän kaupan tarkoituksena on tarjota korkealaatuisia sormuksia, kilpailukykyisin hinnoin. Blue Nile on myynyt sormuksia netissä vuodesta 1999. Tilauksiin saa 30-päivän palautusoikeuden, sekä ilmaisen toimituksen.

Mielestämme kaupan nettisivu on hieman vaikeakäyttöisempi, kuin Purely Diamondsin. Trustpilot -sivustolla kauppa on saanut asiakkailta arvosanaksi noin 7/10.
> Tutustu Blue Nile (EU) -kauppaan


blue nile eu

Sormuksen valintaohje

Olemme käyneet sormuksen valinnan perusasiat läpi ja päätyneet näihin neljään vaiheeseen jotka auttavat sinut alkuun.

1. Valitse sormuspohjan materiaali

Yleisimpia vihki- ja kihlasormusten materiaali vaihtoehtoja ovat 18ct kelta- ja valkokulta, 9ct valkokulta sekä palladium ja platina. Isompi karaatiluku tarkoittaa, että seoksessa on enemmän kultaa. Alla on selvitetty Purely Diamondsin materiaalivaihtoehtoja.

platina sormus

Platina on arvokkain materiaali sormuksessa, koska se on harvinaista. Sen väri on säihkyvän valkoinen ja puhtausaste on parempi kuin kullassa (95% verrattuna kullan 75%). Puhtauden vuoksi se sopii hyvin herkälle iholle. Materiaalina platina on kestävä ja hieman painavampi, kuin muut metallit.
 

palladium sormus

Palladium on luonnollisesti vaalea arvometalli, joka sopii myös hyvin sormusmateriaaliksi. Se on rakenteeltaan vähemmän tiheää, kuin platina ja muistuttaa hopeaa. Palladiumsormus tuntuu kädessä kevyeltä. Tämä on hyvä materiaalivalinta, jos haluat päästä hieman edullisemmin.
 

18ct valkokulta sormus

18ct valkokulta metallia ei esiinny luonnossa vaan se tehdään sekoittamalla. Sen koostumus on 75% puhdasta kultaa ja 25% muita metalleja, kuten hopeaa ja palladiumia. Valkokultaiset sormukset päällystetään rhodiumilla, jotta ne saadaan näyttämään valkoisemmilta, kuten platina. Tämä päällystys kuluu ajan myötä, mutta voit korjauttaa sitä aina tarvittaessa kultasepällä.
 

18ct keltakulta sormus

18ct keltakulta on muuten kuten edellä mainittu valkokulta, mutta se ei vaadi päällystystä. Materiaali kestää siis hieman paremmin kulutusta, mutta säännöllinen kiillotus on suositeltavaa.

 

18ct rosekulta sormus

18ct rosekulta sormukseen lisätään hieman kuparia, jolla saadaan hieno väri sormukseen. Tämä on sinulle, joka haluat hieman persoonallisemman tyylin.

 

9ct valkokulta sormus

9ct valkokulta koostuu 37,5% puhtaasta kullasta ja muista metalleista, kuten hopea ja palladium. Tämä on hyvä valinta, jos 18ct valkokulta ei mahdu budjettiisi.


2. Valitse tyyli

Yksi isompi timantti, kolme keskikokoista vai monta pienempää? Sormuksien tyylejä on paljon erilaisia, jos et kuitenkaan ole aivan varma saajan mieltymyksistä suosittelemme pysymään klassisissa ja yksinkertaisissa linjoissa. Alla on muutamia suosituimpia tyylejä Purely Diamondsista.

erilaisia timanttisormuksia

3. Valitse timantti

Jos valitset sormuksen jossa on timantti, tulisi sinun tietää jotain timantin valinnasta, sillä jokainen timantti on erilainen. Ammattilaiset arvioivat timantteja erilaisilla mittareilla, kuten timantin väri, kirkkaus, leikkaus ja karaatiluku. Timantin koko vaikuttaa sen hintaan eniten, mutta myös muut edellämainitut ominaisuudet vaikuttavat hintaan.

kihlasormuksen hinta

Yllä olevassa kuvassa on esimerkki siitä miten saat valita itse timantin koon ja laadun Purely Diamondsissa. Kyseinen sormus maksaisi siis 0.15ct timantilla (ja 9ct valkokullalla) vain 260£ puntaa (joka on kirjoitushetkellä alle 300€).

Timanttien ominaisuudet kuvina
Alla oleva kuvasarja kertoo sinulle, miten timanttien laatumerkintöjä tulkitaan.
 
sormukset netistä


kihlasormukset netistä


vihkisormukset netistä
 

4. Sormuksen koko

Sormuksen koon voi tarkistaa helposti netistä löytyvillä taulukoilla, käymällä kultasepällä tai vertaamalla jonkin vanhan sormuksen kokoa. Yllättyskihloja suunnitellessa koko on hieman vaikeampi saada selville. Purely Diamondsin verkkosivuilla on myös näppärä työkalu (online tool) sormuksen koon määrittämiseen.

Koot ovat merkitty UK muodossa useimpien sormuskauppojen sivuilla. Alla on kokotaulukko jossa on muunnettu millimetrit UK muotoon. Muista, että sormuksen kokoa voi aina muuttaa jälkikäteen kultasepän liikkeissä. Muutoksen hinta on keskimäärin 30-50€.

Sormusten koot Englanti (UK)

UK-kokoSisähalkaisija (mm)Ympärysmitta (mm)
G14,545.5
14,746.1
H14,946.8
15,147.4
I15,348.0
J15,548.7
15,749.3
K15,950.0
16,150.6
L16,351.2
16,551.9
M16,752.5
16,953.1
N17,153.8
17,354.4
O17,555.1
17,755.7
P17,956.3
18,157.0
Q18,357.6
18,558.3
R18,858.9
19,059.5
S19,260.2
19,460.8
T19,661.4

 

Lopuksi

Tämän ohjeen tarkoituksena oli auttaa sinua ostamaan sormukset netistä. Ja vielä niin, ettei talous siihen kaatuisi. Toivottavasti onnistuimme tavoitteessamme. Kysy tai kommentoi mitä tahansa, jos tarvitset apua aiheeseen liittyen. Kuulisimme myös erityisen mieluusti jos sinulla on kokemuksia Purely Diamonds tai Blue Nile -verkkokaupoista.

timantin ominaisuudet

     

Lue ja kirjoita kommentteja

6 kommenttia

 1. Tilasin kihlatulle sorumuksen maksoi atm. punnan kurssilla alta 800e.

  Kävin suomessa kysymässä useasta liikkeestä samanlaista niin hinta vaihteli 1700e – 2400e. Sormuksen saavuttua kävin viellä arvioituttamassa kivet tamperelaisessa sormusliikkeessä, jossa myyjän ilme oli itsessään hinnan arvoinen. Lopputulos oli, että timantit ovat mainiot, rubiini on aito ja sormus tomitettiin n. 2 viikossa tilauksesta suomen 6 viikon sijaan. Suosittelen. ( PS. jollekkin ilmainen idea : pistäkää sormusliike pystyyn ja tilatkaa tuotteenne tältä kyseiseltä toimittajalta + 15% kate ja silti olette paikkakuntanne halvin liike).

  • Opastaja

   Hei!
   Kiitos kommentistasi ja mukava kuulla onnistuneesta ostoksestasi. Meillä on myös Purely Diamondsista vain positiivisia kokemuksia. Laadukkaita sormuksia järkeviin hintoihin. Onnea vielä sormushankintojen johdosta!

 2. Hei! Ihastuin H.Samuelin sormukseen ja laitoin heille sähköpostia. He eivät postita Britannian ulkopuolelle…. Harmi….

  • Voit kysyä suoraan asiakaspalvelusta tai käyttää heidän antamaansa seurantakoodia.

Kommentoi - Sähköpostiosoitettasi ei julkaista

Top