Netin ilmaiset näytteet ja tavarat – Tiedä 6 asiaa (+14 diiliä)

0

Kukapa ei pitäisi ilmaisista asioista? Jonotetaanhan me legendaarisia ämpäreitäkin tuntitolkulla. Tätä ei kuitenkaan tapahdu vain oikeassa elämässä vaan netissäkin on useita sivuja, joissa mainostetaan ilmaista sitä ja ilmaista tätä. Päätimme tästä innostuneina tutustua, että mitä kaikkea ilmaista netissä tarjotaan ja pitääkö netin ilmaiset tarjoukset paikkaansa.

1. Ilmaiset kokeilujaksot

Netissä on tänäpäivänä kymmenittäin viihdepalveluita, joista voi katsoa elokuvia, sarjoja tai vaikka kuunnella ja lukea kirjoja. Suurin osa näistä suoratoistopalveluista on loistavia ja viihteen suurkuluttajille varmasti hintansa arvoisia. Joukossa on kuitenkin myös vähän huonompia palveluita ja joitain, joiden valikoimassa ei ole sitä mitä odotit.

On siis hieno juttu, että useimpia näistä palveluista saa kokeilla täysin ilmaiseksi (yleensä 14-30 päivää). Tänä aikana saat tutustua palveluun paremmin ja päättää onko se sellainen, josta haluaisit maksaa.

Oletko muuten kokeillut äänikirjoja? Äänikirjat toimivat siten, että lataat kännykkääsi sovelluksen ja liität kuulokkeet puhelimeen. Sitten vain valitset sovelluksesta sinua kiinnostavan kirjan ja alat kuuntelemaan. Kätevää esim. työmatkoilla ja koulumatkoilla. Mielestämme kiinnostavin äänikirja sovellus on Storytel, jossa on parhaimmat uutuudet.

Suosittelemme edellämainittujen lisäksi hyödyntämään myös C-Moren, Watsonin, Netflixin ja Spotifyn ilmaiset kokeilujaksot. Ellet niitä ole jo käyttänyt!

Jos et halua pitää palvelua, muista perua se ennen ensimmäistä maksua. Yleensä palveluihin vaaditaan maksukortin tiedot. Eli jos et muista peruuttaa ilmaistilausta ennen eräpäivää, veloitetaan sinulta ensimmäinen maksu. Jos pelkäät unohtavasi peruutuksen, voit joissain tapauksissa perua tilauksen heti, kun kokeilujakso alkaa. Näin saat kokeilla rauhassa ja maksua ei peritä sinulta.

2. Lehtien tilaajalahjat

Yhä useampien lehtien mukana tulee tilaajalahjoja. Lahjan saa usein, kun ensimmäinen maksu on suoritettu. Tilaajalahjojen toimituksessa kestää yleensä 1-4 viikkoa. Parhaimmat tilaajalahjat saattavat loppua, jolloin ne vaihdetaan toiseen. Keskimäärin tilaajalahjat vaihtuvat kerran kuussa.

Tilaajalahjojen arvo ei välttämättä todellisuudessa ole ihan sitä luokkaa, mitä mainostaja kertoo. Toisaalta joskus tilaajalahjat voivat olla ihan hyviäkin, varsinkin kun voit saada lehtitilauksen edullisesti. Voit katsoa lehtien parhaat tilaajalahjat täältä.

3. Ilmaiset näytteet ja tavarat

ilmainen näyte
Ilmaiset näytteet ovat hyvä markkinointikeino

Monet yritykset tarjoavat ilmaista tavaraa näytekappaleiden muodossa. Usein yrityksellä on yksi tuote, josta tarjotaan näytekappale vain postikulujen hinnalla. Näissä on kuitenkin erittäin tärkeää muistaa se, että tilaus on usein jatkuva ja saat jatkossa lisää tuotteita laskun kera. Onkin hieman harhaanjohtavaa mainostaa tälläisiä tuotteita ilmaisina, kun joutuu maksamaan vähintään postikulut.

Tuotteita, joita myydään tälläisellä mallilla ovat esimerkiksi kosmetiikkatuotteet, alusvaatteet, partahöylät, erilaiset pillerit kuten vitamiinit ja ”laihdutusvalmisteet”. On olemassa myös erilaisia ”kerhoja”, joista saat liittymisetuna jonkin tuotteen postikulujen hinnalla. Nämäkin tosin yleensä ovat jatkuvia tilauksia, kun ehdot lukee tarkemmin.

Mielestämme kannattaa pysyä kaukana kestotilauksiksi muuttuvista tuotteista, sillä usein saat halvempaa (ja ehkä parempaa) tavaraa ihan tavallisesta kaupasta. Hyviä diilejä ovat kuitenkin, ne missä voit saada pelkkien postikulujen hinnalla jotain.
Tarvitsetko muuten tulostimeesi musteita? Lue tässä tapauksessa kirjoituksemme, jossa kerrotaan miten saat ilmaista mustetta tulostimeesi.

Vielä yksi mainitsemisen arvoinen juttu on Liberokerho. Liittymällä Liberokerhoon, saat ilmaiseksi ”Liberolaukun”, joka sisältää mm. vaippoja, hoitotuotteita ja lelun. Tämän lisäksi saat pisteitä vaippaostoksista, jotka voit vaihtaa hienoihin lahjoihin Liberon pistekaupassa. Liberokerhossa on vielä edellämainittujen lisäksi keskustelufoorumi ja muuta hyödyllistä tietoa vaiheeseesi liittyen. Liittyminen ja jäsenyys on ilmaista ja voit tehdä sen alta.

4. Mielipidetutkimukset

Listan viimeisenä on vielä mielipidetutkimukset ja erilaiset kuluttajapaneelit. Ihmisten oikeat mielipiteet ovat tärkeitä yrityksille. Rehellisistä mielipiteistä ollaan täten valmiita jopa maksamaan. Palkintoina tutkimusten suorittamisesta voi saada esimerkiksi erilaisia lahjakortteja ja jopa puhdasta rahaa.

Yksi tunnetuimmista kuluttajapaneeleista on Sanoman Suomitutka. Suomitutkan jäsenenä saat sähköpostiin satunnaisesti kyselyita jotka täyttämällä saat korvauksen. Voit vastata kyselyyn, kun sinulle itselle sopii. Saamasi korvaukset kertyvät paneelitilillesi, josta voit ostaa lahjakortteja (esim. CDON, Zalando, McDonalds ja H&M) tai vaihtoehtoisesti voit siirtää ne PayPaliisi.

5. Nettikilpailut

Kilpailuja on järjestetty netissä sen alkuajoista lähtien. Ja niitä muuten riittää! Jotkut ihmiset osallistuvat kaikkiin mahdollisiin kilpailuihin niin nettisivuilla, kuin Facebookissa. Yrityksen järjestävät kilpailuja, jotta he saavat kerättyä ihmisten tietoja erilaisiin markkinointitarkoituksiin.

Kilpailujen haittapuolena on lähinnä se, että voit saada paljon mainospostia eri lähteistä, mutta toisaalta se on aika pieni hinta siitä, jos voitto osuukin kohdalle. Ja voihan joku oikeasti halutakin sen tietyn uutiskirjeen.

6. Miksi nämä ovat ilmaisia?

Monet netin ilmaiset tarjoukset ovat vain markkinointikeino saada sinut jonkun maksullisen palvelun tai tuotteen tilaajaksi. Olet varmasti kuullut sanonnan: ”ei ole ilmaista lounasta”. Tämä on hyvä pitää mielessä, kun lähtee ilmaistarjouksia metsästämään. Lue pienet printit tarkasti ja mieti pari kertaa, että kuulostaako tämä liian hyvältä ollakseen totta.

Olemme tutustuneet yleisimpiin palveluihin ja tuotteisiin, joita mainostetaan tälläisillä sivuilla. Osa jutuista on oikeasti hyviä ja tomivia, mutta osa on hieman harhaanjohtavia ja ei niin hyödyllisiä.

Kiitos lukemisesta! Kerro kommenteissa muille lukijoille sinun vinkkisi tai vaikkapa mielipiteesi kirjoituksesta. Jos kaipaat lisää luettavaa, kurkkaa kirjoituksemme miten saada rahaa.

1000
Top