PayPal Suomi ohje – Helppo opas kuvilla

473

PayPalilla on aktiivisia käyttäjiä maailmassa yli 190 miljoonaa. Kyseessä on siis yksi maailman suosituimmista maksunvälityspalveluista. Tässä PayPal Suomi ohjeessa opastamme sinua avaaman oman PayPal-tilin, sekä kaiken muun tarpeellisen.

Miksi PayPal?

PayPalin avulla on helppoa ja turvallista tehdä ostoksia ja muita maksuja netissä. Palvelun etu on etenkin se, että myyjä ei saa korttitietojasi, vaan kaikki maksuliikenne tapahtuu PayPalin sisällä.

Tarvitsetko näppärää luottokorttia verkko-ostoksiin ja matkailuun? Tutustu vuosimaksuttomaan Bank Norwegianin luottokorttiin (banknorwegian.fi/luottokortti), jossa on 45 päivää korotonta luottoa.

PayPal-tilin avaaminen

PayPalin käytön aloittamiseksi tarvitset tietysti PayPal-tilin. Tilin avaaminen on ilmaista ja se kestää vain joitakin minuutteja. Jotta voit luoda tilin, tarvitset: toimivan ja luotettavan sähköpostiosoitteen, maksukortin (kuten luottokortin, pankkikortin tai Visa Electronin) ja suomalaisen pankkitilin.

1. Aloita tilin avaaminen Paypal.com -osoitteessa.

2. Klikkaa ”Sign Up” oikeasta yläreunasta aloittaaksesi.

3. Valitse ”Personal Account”, jos olet yksityishenkilö etkä yritys.

paypal tili

4. Syötä sähköpostiosoitteesi ja haluamasi salasana.

paypal salasana

Salasanan tulee olla vähintään 8-merkkiä pitkä ja sisältää ainakin yksi numero tai merkki (esim. !@#$%). Tarkista, että ylimmässä kohdassa on valittuna ”Finland”.


5. Syötä tarvittavat henkilötiedot.

paypal province state region

”Street Address 2” ja Postal code (postinumero) ovat vapaaehtoisia.

6. Lisää maksukortti (Link a card)

paypal visa electron

Alla oleva kuva näyttää mistä löydät tarvittavat tiedot maksukortistasi, jotta voit lisätä sen PayPaliin. Täytä PayPaliin kohdat: Card number, Expiration Date ja CSC. Voit lisätä PayPaliin useammankin maksukortin, mutta kaikki tulee olla omissa nimissäsi.

PayPal ohje

PayPal tukee kaikkia yleisimpia maksukortteja. Jos käytät Visa Electronia, valitse ”Visa”. Jos lisäät PayPaliin maksukortin, sinun ei tarvitse koskaan siirtää PayPaliin itse rahaa. Kauppasumma veloitetaan automaattisesti maksukortiltasi. Tämä on helpoin tapa käyttää PayPalia, koska sinulta säästyy vaivaa ja aikaa. Voit myös siirtää aina tarvittaessa erikseen rahaa PayPaliin (lisätietoa kohdassa ”Rahan siirto PayPaliin”).

Maksukortti tulee vielä vahvistaa, jotta se toimii. Palataan siihen myöhemmin ohjeen vaiheessa ”Maksukortin vahvistaminen”.

Huom. Jos maksukortti, kuten Visa Electron ei lähde toimimaan, tulee sinun sallia kortin internetkäyttö verkkopankissasi tai konttorissa.

Nordean verkkopankissa se tehdään näin:
1. Kirjaudu sisään ja klikkaa kortit
2. Klikkaa Maarajaus ja internet-käyttö
3. Klikkaa Muuta käyttöalueita
4. Klikkaa Internet-käyttö sallittu
5. Klikkaa Tallenna

7. Lisää pankkitilisi PayPaliin. (Link a bank account)

paypal pankkitili

Voit lisätä PayPaliin useammankin tilin, kunhan ne ovat kaikki sinun nimissäsi.

8. Vahvista PayPal-tilisi klikkaamalla sähköpostiisi tullutta linkkiä.

9. Nyt olet avannut PayPal-tilin. Muista, että PayPal käyttää maksuissa aina ensin palveluun ladattua rahaa, ja vasta sitten veloittaa puuttuvat varat kortilta. Seuraavaksi ohjeessa tietoa maksukortin vahvistamisesta ja muista tärkeistä asioista. Jatka lukemista, niin opit kaiken tarvittavan.

Maksukortin vahvistaminen

Kortin lisäämisen jälkeen voit todistaa PayPalille olevasi oikea kortinhaltija. Tätä kutsutaan tilin vahvistamiseksi (verification). Tämä tapahtuu niin, että palvelu tekee pienen katevarauksen (alle 2€) maksukortiltasi.

1. Kirjaudu PayPaliin ja klikkaa ”Wallet”.

paypal wallet

2. Paina maksukorttisi kuvaa. Samasta valikosta voit muuten lisätä pankkitilin PayPaliin klikkaamalla ”Link a bank account”.

paypal luottokortti

3. Klikkaa ”Confirm credit card”.

paypal kortin vahvistus

4. Katso verkkopankistasi (tai luottokortin tiliotteesta) PayPalin tekemä katevaraus. Löydät maksutapahtuman viestikentästä 4-numeroisen koodin.

paypal varmistus koodi

5. Kopioi tämä koodi PayPaliisi ja klikkaa ”Confirm” ja tilisi aktivoituu. Saat varmistuksessa käytetyn summan takaisin.


Rahan siirtäminen PayPaliin suomalaiselta tililtä

Jos liitit korttisi onnistuneesti palveluun tapahtuu veloitus aina automaattisesti. Halutessasi voit kuitenkin siirtää rahaa manuaalisesti PayPaliin seuraavilla kahdella tavalla.

Add funds to your account instantly – Trustly pikatalletus
Suosittelemme tätä turvallista maksutapaa, koska se on nopein. Tarvitset maksun tekemiseen vain pankkisi käyttäjätunnuksesi ja tunnuslukusi. PayPal käyttää maksujen välittämiseen Trustly-palvelua. Trustlyn käyttö on ilmaista, sekä turvallista.

Trustly tukee seuraavia pankkeja: Ålandsbanken, Danske Bank, Handelsbanken, Aktia, Säästöpankki, Nordea, OP, OmaSp, POP Pankki ja S-Pankki

1. Kirjaudu PayPaliin ja klikkaa saldosi alta ”Add funds to your account instantly”.
2. Klikkaa ”Add funds instantly” ja jatka kunnes pääset valitsemaan pankkisi.
3. Syötä haluamasi summa ja tee maksu Trustlyn avulla verkkopankistasi.

Top Up – Normaalitalletus, 1-2 pankkipäivää
Tämä talletustapa on hieman hitaampi, mutta täysin toimiva tapa. PayPal -tili ja pankkitili josta maksu tehdään, pitää olla rekisteröityjä samannimiselle henkilölle.

1. Kirjaudu PayPal:iin. Klikkaa saldosi alta ”Top Up”.
2. Tee verkkopankistasi haluamasi suuruinen maksu PayPal tilille käyttäen PayPalin tarjoamia maksutietoja.
3. Voit kirjoittaa maksun viestikenttään vaikka nimesi. Viitenumeroa ei tarvita. Rahojen saapuminen kestää noin 1-2 pankkipäivää.


PayPal turvallisuus

PayPal on oikein käytettynä turvallinen maksupalvelu, ei sitä muuten käyttäisi yli 190 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa. Tämä maksupalvelu myös käyttää viimeisimpiä salaustapoja, jotta myyjät ja ostajat olisivat turvassa.

PayPalin nimeä hyväksikäyttäen yritetään erilaisia huijauksia. Muista valita vaikea salasana, äläkä jaa salasanaasi muille. Tärkeää on käyttää vahvoja salasanoja, eikä luovuttaa tietoja kenellekkään. Katso PayPal huijauksen 3 varoitusmerkkiä.

2-Vaiheinen kirjautuminen
Voit tehostaa tietoturvaasi hyödyntämällä kaksivaiheista kirjautumista (two-factor authentication eli 2FA). Palveluun kirjautuminen muuttuu silloin kaksivaiheiseksi prosessiksi. Laita ensin salasanasi ja tämän jälkeen saat tekstiviestinä turvakoodin, jonka syöttämällä pääset kirjautumaan sisään. Palvelun käyttäminen ei maksa mitään, ja se tekee tilistäsi huomattavasti turvallisemman.

Voit ottaa palvelun käyttöön seuraavasti:

1. Klikkaa tätä linkkiä ja kirjaudu PayPaliin
2. Valitse joko tekstiviestivahvistus tai Symantecin -mobiilisovellus

paypal turva

3. Jos otit tekstiviestivahvistuksen, syötä puhelinnumerosi kahteen kertaan, ilman ensimmäistä nollaa. Katso, että sivulla on valmiiksi Suomen maakoodi: 358

paypal puhelinnumero

4. Kirjautumisen yhteydessä saat aina turvakoodin tekstiviestinä klikkaamalla ”Send Me the Text Message”

paypal kirjautuminen

5. Syötä koodi PayPaliin, niin kirjaudut sisään

Tällä helpolla tavalla teet PayPal tilistäsi huomattavasti turvallisemman.


PayPal asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun tavoittaa Facebookista (facebook.com/PayPal) ja PayPalin -sivuilta. Asiakastukeen on mahdollista lähettää PayPalin omien sivujen kautta sähköpostia ja soittaa. Oppaan alareunasta löydät muiden lukijoiden kommentteja. Kirjoita oma kysymyksesi tai kommenttisi sinne.


Usein kysyttyjä kysymyksiä

Olemme keränneet alle yleisimpiä PayPal ongelmia ja niiden vastauksia.

Miten voin pyytää hyvitystä?
Jos olit tyytymätön tilaukseesi, tai et vain saanut sitä, voit olla yhteydessä suoraan tuotteen myyjään ja kysyä hyvityksestä. Joskus myyjä ei vastaa tai ei ole yhteistyöhalukas. Silloin voit käätyä PayPalin puoleen ja pyytää rahojen palautusta.

Rahoja voi pyytää ostoksesta takaisin enintään 180 päivän päästä tilauksesta. Sinulla on yleensä vaihtoehtona saada korvaava tuote, alennusta tai koko kauppasumma takaisin. Voit löytää myyjän yhteystiedot PayPalista painamalla ”Summary” kohtaa. Etsi yhteenvetosivulta haluamasi tapahtuma.

paypal hyvitys rahat takaisin

1. Klikkaa maksutapahtumaa
2. Katso myyjän yhteystiedot. Ota yhteyttä ja kerro ongelmastasi, sekä siitä mitä vaadit hyvitykseksi.
3. Jos edellinen ei auta, voit ilmoittaa ongelmasta PayPalille. (max. 180 päivää oston jälkeen)

Jos PayPal päättää hyvittää sinulle jotain, saat rahat samalla tavalla, jolla tilauksen maksoitkin. Hyvityksen saapuminen tilille voi kestää jopa 30 päivää. PayPal tililtä tehdyn maksun hyvityksen saa nopeammin, usein heti.

En muista salasanaa, mitä tehdä?
Voit palauttaa salasanasi. Siirry PayPal salasanan palautukseen

Kuinka suljen automaattiset veloitukset PayPal tililtäni?
Kirjaudu sisään ja klikkaa isoa ratas-kuvaketta. Sitten valitse ”Maksut” (Payments) ja klikkaa ”Hallitse ennakkoon hyväksyttyjä maksuja” (Manage pre-approved payments).

Tällä sivulla näet yrityksiä, joilla voi olla lupa veloitukseen. Jos ”Status” kohdassa lukee ”Active”, on yrityksellä lupa veloittaa sinulta maksuja. Klikkaa yrityksen nimeä ja paina ”status” kohdasta ”Cancel”.

Kuinka lisään maksukortin PayPaliin jälkikäteen?
Kortin voi lisätä PayPaliin milloin tahansa seuraavasti.
1. Kirjaudu PayPal:iin ja klikkaa ”Wallet”
2. Klikkaa tältä sivulta ”Link a card”
3. Täytä korttitiedot ja sitten klikkaa lopuksi ”Save”

Kuinka siirrän rahaa PayPal-tililtäni pankkitililleni?
Kirjaudu sisään ja klikkaa ”Withdraw funds”. Syötä ”Amount” kohtaan haluamasi summa ja sen jälkeen ”Continue”. Sinun pitää olla linkittänyt pankkitili palveluun voidaksesi siirtää rahaa pois PayPalista.

Maksaako PayPalin käyttö?
Käyttö nettimaksuissa on yleensä ilmaista. Jotkut kaupat saattavat veloittaa palvelumaksun asiakkaalta.

Kuinka vaihdan PayPalista osoitteeni?
Kirjaudu sisään ja klikkaa isoa ratas-kuvaketta. Address kohdasta klikkaa ”Edit”.

Kuinka poistan korttini PayPalista?
Kirjaudu PayPaliin ja klikkaa ”Wallet”. Klikkaa tältä sivulta ”Credit cards” kohdan alta korttiasi. Klikkaa sitten kortin alta ”Edit” ja sitten ”Remove card”

Kuinka teen PayPal maksun kaverille?
Kirjaudu palveluun ja klikkaa ”Send & Request Payments”. Valitse ”Send money to friends and family”. Syötä kenttään sähköpostiosoite jota vastaanottaja käyttää PayPalissaan. Syötä summa ja paina ”Next”.

PayPalin käyttö eBayssa?
Yleensä suomalaiset avaavat PayPal tilin voidaakseen maksaa eBay verkkokaupassa. Noin puolet kaikista eBay maksuista tapahtuukin PayPalin avulla. Löydät sivuiltamme muuten kätevän eBay Suomi ohjeen, jossa opetetaan eBay tilaaminen Suomeen.

Tarvitsetko apua?

Kiitos ohjeemme lukemisesta! Toivottavasti siitä oli sinulle apua. Linkitä tai jaa ohje halutessasi. Voit myös kommentoida alle ja jättää omia kokemuksia PayPalin käytöstä. Tarkistamme viestit ennen julkaisua, jottei niihin pääse lipsahtamaan roskapostia.

1000
216 Kommenttiketjuja
257 Vastauksia yhteensä
5 Seuraajia
 
-
Eniten vastauksia
131 Eri kommentoijia
Janika

Hei,
Paypal asiakaspalveluun on mahdotonta saada Australiasta yhteyttä.

cat

poikani paypal tili hakkeroitu ja rahaa viety ja tili lopetettu ei pääse sisälle tiliin ollaan lähetetty paypal tietoja mutta ei ne oilein vissiin ymmärrä meillä on tositteet ja sähköpsti osoite kuka on ollut asialla tiliä on käytetty kolme kertaa ja ostettu joka kerta noi 30e paypal tuli tänään vastaus että koita palauttaa salasana ???toki ku koko tiliä ei ole enää

Jouko H.

Miten saan poistettua Paypal tilin, kun kaikki salasanat, turvakysymykset sekä puhelinnumero on väärin/unohtunut?

Top