PayPal Suomi ohje

PayPal on yksi maailman suosituimmista maksunvälityspalveluista, joka mahdollistaa nopeat ja turvalliset rahansiirrot ympäri maailman. Palvelulla on yli 200 miljoonaa aktiivista käyttäjää, ja sen avulla voi lähettää ja vastaanottaa maksuja ilman, että tarvitsee jakaa korttitietoja verkkokauppojen kanssa.

PayPal on myös kätevä maksutapa ulkomaisten verkkokauppojen asiakkaille, sillä se mahdollistaa ostosten tekemisen ilman luottokorttia.

Tässä PayPal Suomi -ohjeessa opastamme sinua avaamaan oman PayPal-tilin ja käyttämään palvelua turvallisesti ja tehokkaasti. Opit rekisteröitymään palveluun, liittämään pankkitilin tai maksukortin tilillesi ja käyttämään PayPalia ostosten maksamiseen. Lisäksi kerromme PayPalin turvatoimista ja suojauksista, joiden ansiosta voit tehdä turvallisia maksuja verkossa.

Miksi PayPalia kannattaa käyttää?

paypal sovellus

PayPal on tehokas ja kätevä verkkomaksupalvelu, joka tarjoaa suojatun ja turvallisen maksutavan yksityishenkilöille ja yrityksille ympäri maailmaa. Palvelun avulla voit lähettää ja vastaanottaa maksuja nopeasti ja helposti ilman, että tarvitset jakaa arkaluonteisia korttitietoja verkkokauppojen kanssa.

PayPalin avulla voit myös maksaa ulkomaisissa verkkokaupoissa, joissa muut maksutavat eivät välttämättä ole käytettävissä.

Yksityishenkilöille PayPalia käyttämällä voit nauttia turvallisista maksutapahtumista, sillä myyjä ei saa korttitietojasi. PayPal tarjoaa lisäksi turvatoimia, kuten ostajanturvan, joka auttaa ratkaisemaan mahdolliset ongelmatilanteet ostoksen yhteydessä.

PayPal tarjoaa yrityksille tehokkaan ja turvallisen maksuratkaisun, joka voi auttaa houkuttelemaan uusia asiakkaita. Kuluttajat arvostavat PayPalia turvallisena maksutapana, joka lisää luottamusta yrityksen verkkosivustoa ja maksutapaa kohtaan.

Miten PayPal toimii?

Palvelun avulla voi lähettää ja vastaanottaa maksuja ympäri maailman ilman, että tarvitsee jakaa luottokorttitietoja verkossa. PayPal on erityisen kätevä ulkomaisten nettikauppojen asiakkaille, sillä se mahdollistaa ostosten tekemisen myös ilman luottokorttia. Palveluun voi liittää esimerkiksi debit-kortin, tai siirtää tilisiirrolla rahaa PayPaliin ja käyttää sitä ostoksissaan.

PayPalin toimintaperiaate perustuu siihen, että käyttäjät rekisteröityvät palveluun ja liittävät siihen pankkitilin tai maksukortin. Kun käyttäjä tekee ostoksen verkossa, hän valitsee maksutavaksi PayPalin ja kirjautuu sisään palveluun. Tämän jälkeen hän vahvistaa maksun PayPalin kautta, jolloin PayPal siirtää maksun myyjän tilille. PayPalin turvatoimet, kuten ostajan ja myyjän suojeluohjelmat ja ostoturva, takaavat sen, että käyttäjät voivat tehdä turvallisia ostoksia verkossa.

PayPal on käännetty Suomeksi

PayPalin verkkosivusto käännettiin suomeksi vuonna 2018, ja tämä uudistus oli erittäin tervetullut monille suomalaisille käyttäjille, joille englanninkielisen sivuston käyttäminen oli haasteellista. PayPalin tavoitteena oli vahvistaa asemaansa globaalina maksupalveluna lisäämällä eri kielivaihtoehtoja. Vaikka sivusto on nyt suurimmaksi osaksi suomenkielinen, asiakaspalvelu tarjoaa palvelua ainoastaan englanniksi.

PayPal-tilin avaaminen

paypal tilin avaus

PayPalin käyttöön tarvitset PayPal-tilin, jonka avaaminen on ilmaista ja kestää vain muutaman minuutin. Tämän tekeminen on helppoa ja tarvitset vain toimivan ja luotettavan sähköpostiosoitteen, maksukortin (kuten luottokortin tai pankkikortin) ja suomalaisen pankkitilin.

Vaiheet PayPal-tilin avaukseen

 1. Siirry PayPal-verkkosivustolle
 2. Valitse henkilökohtainen PayPal -tili ja klikkaa ”Aloita”.
 3. Täytä nimesi, sähköpostiosoitteesi, salasanasi ja klikkaa ”jatka”.
 4. Täytä osoitetietosi, syntymäaikasi, puhelinnumerosi ja hyväksy ehdot
 5. Klikkaa ”Hyväksy ja luo tili”

PayPal hyväksyy luottokortit ja debit-kortit. Huomioi, että PayPal veloittaa maksut ensisijaisesti PayPal-saldostasi ja tarvittaessa kortilta.

Pankkitilin lisääminen PayPal-tilille

 1. Kirjaudu PayPal-tilillesi ja valitse ”Lompakko”.
 2. Klikkaa ”Linkitä pankkitili” vasemmalta.
 3. Syötä tilinumerosi, joka on samalla nimellä kuin PayPal-tilisi, ja klikkaa ”Linkitä pankki”.

Maksukortin vahvistaminen PayPalissa

paypal vahvistaminen

Kun olet lisännyt maksukortin PayPal-tilillesi, sinun täytyy vahvistaa kortin tiedot PayPalin kanssa, jotta voit käyttää PayPal-tiliäsi ilman käyttö- ja nostorajoituksia. Tämä tapahtuu niin, että PayPal tekee pieniä katevarauksia (alle 2 €) kortiltasi, jotta voit todistaa olevasi kortinhaltija. Seuraavaksi on vahvistusprosessin vaiheet:

 1. Kirjaudu PayPal-tilillesi ja valitse ”Lompakko”.
 2. Valitse ”Maksutavat” ja valitse kortti, jonka haluat vahvistaa.
 3. Klikkaa ”Vahvista korttisi” -painiketta.
 4. Klikkaa ”Hanki koodi” ja tarkista kortiltasi veloitettu summa.
 5. Palaa takaisin PayPal-tilillesi ja syötä maksutapahtuman viestikentässä oleva 4-numeroinen koodi.
 6. Kopioi koodi PayPaliin. Saat varmistuksessa käytetyn summan takaisin.

Huomioi, että korttisi on oltava voimassa oleva ja sen on oltava samalla nimellä kuin PayPal-tilisi. Vahvistusprosessi voi kestää 1-2 arkipäivää katevarauksien takia.

Rahan siirtäminen PayPaliin suomalaiselta tililtä

Jos et halua käyttää PayPalin automaattista korttiveloitusta, voit siirtää halutessasi rahaa suomalaiselta pankkitililtä PayPal-tilillesi. Tämä onnistuu kahdella eri tavalla:

Tilisiirto

Tilisiirto kestää yleensä 1-2 pankkipäivää. Huomioi, että pankkitilin on oltava samoilla nimillä kuin PayPal-tilisi, ja saat sähköpostiviestin, kun rahat ovat siirtyneet PayPal-saldoosi. Toimi seuraavasti:

 1. Kirjaudu PayPal-tilillesi
 2. Valitse ”Siirrä rahaa” PayPal-saldon alta
 3. Valitse ”Lisää rahaa saldoosi”
 4. Täytä pyydetyt tiedot ja tee maksu.

Trustly-pikatalletus

Trustly-pikatalletus siirtää rahat välittömästi PayPal-saldoosi, ja se on mahdollinen seuraavilla pankeilla: Ålandsbanken, Danske Bank, Handelsbanken, Aktia, Säästöpankki, Nordea, OP, OmaSp, POP Pankki ja S-Pankki. Toimi seuraavasti:

 1. Kirjaudu PayPal-tilillesi
 2. Valitse ”Siirrä rahaa” PayPal-saldon alta
 3. Valitse ”Välitön lisäys kumppanilla Trustly”
 4. Valitse ”Lisää rahaa välittömästi” ja jatka valitsemalla oma pankkisi
 5. Syötä haluamasi summa ja tee maksu käyttäen Trustlyn verkkopankkisiirtoa.

PayPal turvallisuus

PayPal on turvallinen maksupalvelu, jota käyttää aktiivisesti yli 200 miljoonaa ihmistä, kunhan sitä käytetään oikein. PayPal suojaa sekä ostajat että myyjät hyödyntämällä alan viimeisimpiä ja tehokkaimpia salausmenetelmiä. Valitettavasti PayPalin nimeä käytetään joskus hyväksi huijauksissa. Muista valita vahva salasana, äläkä jaa salasanaasi tai tilitietojasi muiden kanssa. Ole tietoinen PayPal-huijauksen kolmesta varoitusmerkistä. Katso PayPal huijauksen 3 varoitusmerkkiä.

Kaksivaiheinen varmennus

Tietoturvaasi voit tehostaa käyttämällä kaksivaiheista kirjautumista (two-factor authentication eli 2FA). Tällöin palveluun kirjautuminen vaatii kaksi vaihetta: ensin syötät salasanasi ja sen jälkeen saat tekstiviestillä turvakoodin, jonka syötät seuraavaksi. Palvelu on maksuton ja tekee tilistäsi huomattavasti turvallisemman.

Näin otat kaksivaiheisen varmennuksen käyttöön

 1. Kirjaudu PayPaliin ja klikkaa rattaan kuvaketta oikeassa yläkulmassa.
 2. Klikkaa ”Suojaus” valikkoa nimesi yläpuolella.
 3. Klikkaa ”Kaksivaiheinen varmennus”.
 4. Valitse tekstiviestivahvistus tai käytä todennussovellusta (kuten Google Authenticator).

PayPal Suomi asiakaspalvelu?

Vaikka PayPal on käännetty osittain suomeksi, asiakaspalvelu tapahtuu valitettavasti edelleen englannin kielellä. Asiakaspalvelun tavoittaa Facebookista (facebook.com/PayPal) ja PayPalin sivuilta. Asiakastukeen on mahdollista lähettää PayPalin omien sivujen kautta sähköpostia ja soittaa.

PayPaliin on vaikeaa saada yhteyttä, koska heidän asiakaspalvelunsa palvelee koko maailmaa, ja se on todella ruuhkainen. He toivovat asiakkaiden ratkaisevan ongelmansa lukemalla ensin usein kysyttyjä kysymyksiä ja erilaisia ohjeita ennen yhteydenottoa. Soittamalla asiakastukeen asiakas saa tukea englanniksi, ja esimerkiksi lukittuneen tilin avaus onnistuu tätä kautta helposti.

Miten voin pyytää hyvitystä PayPalissa?

paypal hyvitys

Jos olet tyytymätön tilaukseesi tai et saanut sitä, voit olla yhteydessä suoraan tuotteen myyjään. Joskus myyjä ei vastaa tai ole halukas yhteistyöhön. Silloin voit kääntyä PayPalin puoleen ja pyytää rahojen palautusta.

Voit pyytää rahoja takaisin ostoksesta enintään 180 päivän kuluessa tilauksesta. Vaihtoehtoina sinulla on usein korvaava tuote, alennus tai kauppasumman palautus. Voit löytää myyjän yhteystiedot PayPalista painamalla ”Yhteenveto” ja etsimällä yhteenvetosivulta haluamasi tapahtuman.

 1. Klikkaa maksutapahtumaa.
 2. Katso myyjän yhteystiedot. Ota yhteyttä ja kerro ongelmastasi.
 3. Jos edellinen ei auta, voit ilmoittaa ongelmasta PayPalille.

Jos PayPal päättää hyvittää sinulle jotain, saat rahat samalla tavalla kuin tilauksen maksoitkin. Hyvityksen saapuminen pankkitilille voi kestää jopa 30 päivää. PayPal-saldosta tehdyn maksun hyvityksen saa nopeammin.

Kuinka suljen automaattiset veloitukset PayPal-tililtäni?

Kirjaudu sisään ja klikkaa rataskuvaketta. Sen jälkeen valitse ”Maksut” ja klikkaa ”Hallitse ennakkoon hyväksyttyjä maksuja”.

Tällä sivulla näet yritykset, joilla on lupa toistuviin maksuihin. Klikkaa ”Näytä aktiiviset” ja valitse haluamasi veloittaja. Klikkaa sitten ”Peruuta”. Suosittelemme peruuttamaan kaikki maksuoikeudet yrityksiltä, joiden palveluja et tarvitse.

Usein kysytyt kysymykset

En muista PayPal-salasanaani, mitä teen?

Voit palauttaa salasanasi. Siirry PayPalin salasanan palautukseen. Jos et saa viestiä sähköpostiisi tai puhelinumerosi ei toimi, sinun tulee soittaa PayPalin asiakastukeen.

En pysty kirjautumaan sisään, mitä teen?

Onko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi vaihtunut ja et pysty kirjautumaan sisään? Siinä tapauksessa ainoa vaihtoehto on soittaa PayPalin asiakastukeen. He voivat avata tilisi, kun olet vahvistanut henkilöllisyytesi.

Kuinka lisään maksukortin PayPaliin jälkikäteen?

Kortin voi lisätä PayPaliin milloin tahansa klikkaamalla ”Lompakko” ja sitten ”Linkitä pankki- tai luottokortti”. Täytä tiedot ja klikkaa ”Linkitä kortti”.

Kuinka siirrän rahaa PayPal-tililtäni pankkitililleni?

Kirjaudu sisään ja klikkaa ”Siirrä rahaa” ja sitten ”Siirrä pankkiin”. Valitse pankkisi ja paina ”Seuraava”. Syötä haluamasi summa ja klikkaa ”Seuraava”.

Maksaako PayPalin käyttö?

Käyttö nettimaksuissa on yleensä ilmaista. Jotkut kaupat saattavat veloittaa palvelumaksun asiakkaalta.

Kuinka vaihdan PayPalista osoitteeni?

Kirjaudu sisään ja klikkaa itsesi asetuksiin (ratas-kuvake). Osoitekohdassa klikkaa ”Hallitse kaikkia osoitteita” ja sitten ”Päivitä”.

Kuinka poistan korttini PayPalista?

Kirjaudu PayPaliin ja klikkaa ”Lompakko”. Klikkaa maksutavat-valikosta korttiasi ja sen jälkeen alareunasta ”Poista kortti”.

Kuinka teen PayPal-maksun kaverille?

Kirjaudu palveluun ja klikkaa ”Lähetä”. Syötä kenttään sähköpostiosoite, jota vastaanottaja käyttää PayPalissaan. Syötä summa ja paina ”Seuraava”.

Miten PayPalia käytetään eBayssa?

Yleensä suomalaiset avaavat PayPal-tilin voidakseen maksaa eBay-verkkokaupassa. Noin puolet kaikista eBay-maksuista tapahtuukin PayPalin avulla. Löydät sivuiltamme muuten kätevän eBay Suomi -ohjeen, jossa opetetaan eBay-tilaaminen Suomeen.

Etusivu » Talous » PayPal Suomi ohje