Ilmaiset äänikirjat netissä – 10 parasta paikkaa kuunnella

Jätä kommentti

Aina ei jaksa lukea perinteistä kirjaa, tai sitten se on vain tietyissä tilanteissa täysin mahdotonta. Minä en ainakaan olisi liikenteessä hyvillä fiiliksillä tietäen, että joku lukisi kirjaa auton ratissa. Mutta onneksi ei tarvitse, sillä on olemassa äänikirjoja! Jos et ole tätä mukavuutta vielä päässyt testaamaan, suosittelemme testaamaan ilmaiset äänikirjat netissä.

storytel
Äänikirjat ja e-kirjat
30 päivää ilmaiseksi

bookbeat
Äänikirjat ja e-kirjat
30 päivää ilmaiseksi

bookbeat
Äänikirjat ja e-kirjat
14 päivää ilmaiseksi

Ilmainen kokeilujakso vaatii yleensä maksukortin lisäämisen. Jos et peruuta palvelua ennen kokeilujakson loppumista, jatkuu palvelu normaalihintaisena. Palvelun kuukausittainen veloitus selviää tarkistamalla hinnasto.

Muita tapoja löytää ilmaista kuunneltavaa

Kaupallisten äänikirjapalveluiden lisäksi netissä on tarjolla monen moista ilmaista kuunneltavaa. Ulkomaankielisistä palveluista tietysti Youtube on mainitsemisen arvoinen, sillä siellä on myös äänikirjoja. Sieltä tosin voi olla vaikea löytää jotain kiinnostavaa, sillä kyseiseen palveluun ladataan tiettävästi joka ikinen minuutti yli 300 tuntia videoita!

Muista ulkomaisista palveluista voisimme mainita vielä esimerkiksi Amazonin Audible -palvelun, jota voi muuten testata 30 päivää ilmaiseksi. Mikäli etsit oppikirjoja, voimme suositella vielä Bookbonia, jossa on 1000 ilmaista e-kirjaa. Äänikirjoja ei Bookbonissa valitettavasti ole.

Suomenkielisistä vaihtoehdoista voisimme mainita Yle Areenan, jossa on kymmeniä ilmaisia äänikirjoja. Kannattaa myös katsoa eLibris, joka on keskittynyt e-kirjoihin, mutta heidän valikoimassa on myös vähän äänikirjoja. Joskus tarjolla on myös ilmaista luettavaa ja kuunneltavaa.

Mikäli sinulla on hallussasi kirjastokortti voit edellä mainittujen lisäksi kuunnella ekirjasto -sivulla ilmaisia äänikirjoja (riippuu kaupungistasi). Lukuesteisisille on tarjolla vielä erikseen rekisteröidyttävä palvelu nimeltä Celia. Sieltä löydät tunnettua ja suosittuja kirjoja äänikirjoina.

Lisätietoa alun palveluista

Jos kaipaat vähän lisäinfoa alussa suositelluista palveluista, olemme sitä listanneet alle. Tiivistämme palveluista niiden sisältöä, hintaa ja toimintaperitaatetta.

Storytel
Storytelin normaali kuukausimaksu on 16,99€. Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa ajankohtainen hinta suoraan Storytelin omilta sivuilta. Palvelusta löydät paljon erityylisiä e-kirjoja ja äänikirjoja. Niin suomeksi kuin englanniksikin. Valikoimassa on tunnettuja klassikkoja ja suosittuja uutuuksia. Kannattaa ehdottomasti hyödyntää ilmainen kokeilujakso.

Bookbeat
Bookbeat on ainakin tällä hetkellä Storytelin näkyvin kilpailu, sillä palvelu maksaa lähes yhtä paljon ja siellä on saman tyyppinen valikoima. Tätäkin palvelua saa kokeilla 14 päivää ilmaiseksi. Täällä on myös muitakin, kuin vain suomalaisia e-kirjoja ja äänikirjoja. Suosittelemme kokeilemaan palvelua ja päättämään sitten.

Mitä ovat äänikirjat?

Tämä on ehkä hieman hölmö kysymys, mutta kerrotaan nyt silti. Eli kyseessä on käytännössä ihan sama kuin kirjan paperinen versio, mutta sen lukee sinulle kokonaisuudessaan ääneen alan ammattilainen. Tämä nauhoitus on sitten tallennettu äänikirja-sovelluksiin, jotta voit kuunnella sen jälkikäteen silloin kun sinulle itsellesi parhaiten sopii.

ilmaiset äänikirjat

Äänikirjat ovat erityisen hyviä esimerkiksi pitkillä automatkoilla, tai vaikkapa aurinkotuolissa siellä lomamatkallasi. Myös tietokirjoista on tehty äänikirjoja, joten voit viihtymisen lisäksi myös oppia samalla. Kätevää ja helppoa, sekä ennen kaikkea kohtuuhintaista.

Miten äänikirjoja kuunnellaan?

Useimmat nykyaikaiset äänikirja-sovellukset ja sivustot toimivat joko verkkoselaimessa, tai sitten puhelimeen ladattavalta sovellukselta. Sovellukset on saatavissa yleensä Android ja iOS laitteisiin, eli voit käyttää joko puhelintasi tai sitten tablettia.

Selainversiot toimivat helposti kaikissa tietokoneissa. Sinun tehtäväksi jää vain kytkeä kuulokkeet, tai sitten käyttää koneen omia kaiuttimia hyödyksi.

Kuinka paljon tämä hupi maksaa?

Tässä kirjoituksessa on esitelty äänikirjojen ilmaisia kokeilujaksoja, joiden avulla kuuntelet äänikirjoja siis viikkotolkulla ilmaiseksi. Kaikki hyvä tosin loppuu aikanaan, joten sitten jos päätät jatkaa palvelujen käyttöä joudut maksamaan niiden normaalin kuukausimaksun.

Kuukausimaksut ovat yleensä noin 15,00 euron tuntumassa. Joissain palveluissa maksat vain siitä sisällöstä mitä kuuntelet. Tehokuuntelijalle kuukausimaksullinen äänikirja-sovellus tulee yleensä edullisemmaksi. Näistä esimerkkinä Bookbeat ja Storytel, jotka ovat molemmat kuukausimaksullisia.

Pienenä vinkkinä mainittakoon, että kun olet aloittanut ilmaiskokeilun, voit peruuttaa sen vaikka heti. Näin et vahingossakaan tule maksaneeksi palvelusta ilmaisen kokeilujakson jälkeen. Tämä on hyvä tietää, sillä usein sinun on pakko lisätä luottokortti, tai muu maksutapa ennen palvelun kokeilua. Monella tämä saattaa helposti unohtua ja maksut alkavat rullaamaan.

Miksi ilmaisia äänikirjoja tarjotaan?

Kuten monet muutkin ilmaiset asiat netissä, tämä on vain markkinointikeino. Toisin sanoen, sinä saat tutustua palveluun rauhassa ja tehdä vasta sitten ostopäätöksen jatkatko palvelun käyttöä vai et. Mielestämme tämä on aika reilua, sillä kahdessa viikossa pitäisi palvelu tulla jo aika tutuksi.

Kuten totesimme jo edellisessä kappaleessa, sinun tehtäväksi jää vain peruutuksen muistaminen mikäli et palvelusta pitänyt. Näin vältyt yllättäviltä veloituksilta.

Mikä on suosikkisi?

Mitä palvelua sinä suosit ja miksi? Osallistu keskusteluun ja kerro kommenteissa oma suosikkisi. Voit myös jättää palautetta vapaasti tästä kirjoituksesta tai vaikka kysyä jotain mieltä askarruttavaa. Vastaamme kaikkiin kommentteihin.

Muista myös vilkaista mitä muuta itseäsi kiinnostavaa voisit mahdollisesti sivustoltamme löytää. Tutustu vaikkapa VPN-Suomi oppaaseemme ja opi suojaamaan itsesi netissä. Kiitos vielä ajastasi ja hyviä luku.. eikun siis kuunteluhetkiä!


Etusivu » Nettivinkit »

Jätä kommentti