Auton renkaat Saksasta ja Ruotsista – Näistä kaupoista tilaat renkaat edullisemmin

Auton renkaiden uusiminen voi helposti maksaa pitkän pennin. Tässä kirjoituksessa kerromme kuitenkin, miten voit tehdä sen helpommin ja edullisemmin. Tutkimamme mukaan, tilaamalla auton renkaat Saksasta tai muista pohjoismaista, säästät eniten. Listasimme nämä luotettavat EU-alueen rengaskaupat alle, joista siis tilaamalla ei tule mitään lisäveroja tai yllätyskuluja.
 

skruvat
Suomenkielinen verkkokauppa, joka toimittaa renkaat Saksasta. Toimitus kuuluu hintaan ja tuotteilla on 2-vuoden takuu valmistusvirheille.
Hae renkaita rekisterinumerolla
Toimitus kuuluu hintaan
Toimitusaika noin. 4 päivää
Kortti, pankkisiirto, PayPal ja verkkopankki
14-päivän palautusoikeus
Toimitusmaa: Saksa

Kauppaan

tirendo
Tirendossa on laaja valikoima kesä- ja talvirenkaita moneen eri hintaluokkaan. Kaupan etuihin kuuluu ilmainen toimitus ja palautusoikeus.
Hae renkaita rekisterinumerolla
Toimitus kuuluu hintaan
3-5 arkipäivää
Kortti, pankkisiirto, PayPal ja verkkopankki
14-päivän palautusoikeus
Toimitusmaa: Saksa

Kauppaan

svenska gummihuset
Renkaiden ja vanteiden ostajalle kaupanpäälle yli 140,00 € arvoinen tuotepakkaus. Kauppa on suomenkielinen ja tuotteille annetaan 1-vuoden takuu valmistusvirheiden varalle.
Hae renkaita auton merkillä
Toimitusmaksu yleensä 29€
Toimitusaika 3-5 päivää
Lasku, osamaksu, kortti ja verkkopankki
30-päivän avokauppa
Toimitusmaa: Ruotsi

Kauppaan

renkaat vaihtoon
Hyvä valikoima renkaita Suomen olosuhteisiin. Kilpailukykyinen hintataso, suomenkielinen kauppa ja 1-vuoden takuu tuotantovikojen varalle.
Hae renkaita rekisterinumerolla
Toimitusmaksu yleensä 29€
Toimitusaika 2-4 päivää
Lasku, osamaksu, kortti ja verkkopankki
14-päivän palautusoikeus
Toimitusmaa: Ruotsi

Kauppaan

renkaat24
Iso valikoima kesärenkaita, talvirenkaita ja auton vanteita. Valikoimassa myös lisävaloja.
Hae renkaita rekisterinumerolla
Toimitusmaksu yleensä 19,90€
Toimitusaika 2-4 päivää
Lasku, osamaksu, kortti ja verkkopankki
14-päivän palautusoikeus
Toimitusmaa: Suomi

Kauppaan

Lue myös: Auton varaosat Saksasta

Taulukon tiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista ajankohtaiset ehdot (esim. takuuehdot) ja tiedot aina kaupan sivuilta. Toimitusaika pitää yleensä paikkaansa, jos tuotetta varastossa. Toimituksen hinta määräytyy tilattavien tuotteiden mukaan. Taulukon toimitushinnat ovat arvioita neljän renkaan kustannuksista. Palautusoikeus koskee vain täysin käyttämättömiä ja uusia tuotteita.

Muista nämä asiat valitessasi renkaita

Kesärenkaat, nastarenkaat vai kitkarenkaat? Tutkimusten mukaan Suomen rajuissa talviolosuhteissa kitkarenkaat ovat vaarallisemmat kuin nastarenkaat, joten mieti valintaasi tarkkaan.

Katso ohjekirjastasi tilattavien renkaiden koko, näin vältyt ylimääräiseltä päänvaivalta, jos tilaat vääränkokoiset renkaat. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos vanhat renkaasi olivat hyvät, tilaa samanlaiset. Näin et ainakaan voi epäonnistua täydellisesti.

Auton renkaiden ominaisuudet

Vuodesta 2012 (marraskuu) lähtien EU-alueella myytävissä autonrenkaissa myyjän tulee esitellä EU-rengasmerkinnät. Nämä merkinnät ovat samankaltaiset mitä käytetään kertomaan kodinkoneiden energiatehokkuudesta. Merkintöjen tarkoituksena on auttaa kuluttajaa valitsemaan omatoimisesti paremmat ja turvallisemmat renkaat. Huomaathan, että merkinnät eivät kerro koko totuutta talvirenkaiden osalta.

eu-rengasmerkinnät

EU-Rengasmerkinnät
• Polttoainetaloudellisuus (vierintävastus) – A on paras ja G on huonoin
• Märkäpito – A on paras ja G on huonoin
• Melu – Ilmolitetaan desibeleissä. 1 musta viiva on paras ja 3 mustaa viivaa huonoin.

Miksi tilata auton renkaat Saksasta?

Edullisemmat hinnat houkuttelevat yhä useampaa autoilijaa tilaamaan renkaat ulkomailta. Hintojen lisäksi tilaaminen on helppoa, sekä vaihtoehtojen vertailu onnistuu nopeasti. Kivijalkakaupassa olet myyjän sanan varassa. Henkilökohtainen palvelu on tietysti mahtavaa, mutta vain jos se palvelee sinun parasta.

Mikä on TPMS -järjestelmä

tpms venttiili

TPMS on lyhenne englanninkielisistä sanoista Tire Pressure Monitoring System. Tämä taas tarkoittaa renkaiden paineenvalvontajärjestelmää. Se tulee olla asennettuna kaikissa autoissa, jotka on tyyppihyväksytty marraskuu 2012 jälkeen. 2014 marraskuun jälkeen myydyissä uusissa autoissa järjestelmän tulisi olla vakiona. Vanhemmissa autoissa järjestelmää ei tarvitse olla, eikä sitä tarvitse asentaa jälkikäteen.

Mitä hyötyä tästä on?
Suurin osa ihmisistä ei tarkista rengaspaineitaan säännöllisesti. TPMS -järjestelmän tarkoituksena on ilmoittaa kuljettajalle puuttellisesta rengaspaineesta mittariston merkkivalolla. Järjestelmä toimii niin, että jokaisessa renkaassa on oma TPMS -venttiili. Venttiili lähettää tiedon auton TPMS -järjestelmään, jos renkaan paine on puutteellinen.

tmps merkkivalo

Tarvitseeko minun ostaa TPMS -venttiilejä?
Jos autosi on tyyppihyväksytty 2012 marraskuun jälkeen tai se on ostettu uutena 2014 marraskuun jälkeen, tarvitset renkaat TPMS -venttiileillä. Jos olet epävarma, niin tarkista asia mittaristostasi tai autosi ohjekirjastasi. Voit kysyä asiaa myös autosi myyjältä tai huoltomieheltä.

Loppusanat

Oletko tilannut auton renkaita Saksasta tai muualta ulkomailta? Kerro muille lukijoille paras löytämäsi kauppa! Tiesitkö, että tarvitset oikeanlaisten renkaiden löytämiseksi vain autosi rekisterinumeron. Monissa kaupoissa on rekisterinumero haku, eli syötät numeron vain siihen ja kauppa osaa yleensä ehdottaa oikean kokoiset renkaat. Muista kuitenkin vielä tarkistaa merkinnät vanhoista renkaistasi!

Oletko harkinnut vikakoodinlukijan hankintaa? Katso kirjoituksestamme hyviä vikakoodinlukijoita.

Jätä kommentti