Ulkomailta tilaaminen tutuksi

Tänä päivänä yhä useammat ihmiset tekevät ostoksia verkossa, ja ulkomailta tilaaminen on kasvattanut suosiotaan. Se on erinomainen tapa löytää edullisia tuotteita, joita ei ehkä ole saatavilla omassa maassa. Ulkomailta tilaaminen voi kuitenkin olla hieman pelottavaa, varsinkin jos olet uusi tällaisessa asiassa.

Tässä artikkelissa käymme läpi asioita, joita sinun tulee ottaa huomioon ulkomailta tilattaessa. Käsittelemme muun muassa luotettavien ulkomaisten verkkokauppojen löytämistä, maksutapoja, toimitusaikaa ja palautusoikeutta. Tämän artikkelin avulla opit kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää ulkomailta tilaamisesta, jotta voit tehdä turvallisia ja edullisia ostoksia.

amazon de
 • Suosituin ulkomainen
 • Paljon tarjouksia
 • Nopea toimitus

Saksan Amazon (Amazon.de) on yksi Suomen suosituimmista verkkokaupoista, sillä se on luotettava, nopea, helppo ja edullinen. Amazon.de:n laaja ja monipuolinen valikoima tarjoaa kaiken tarvittavan elektroniikasta vaatteisiin ja huonekaluihin. Suomalaiset voivat tilata helposti Amazon.de:stä, sillä tilaukset toimitetaan nopeasti ja ilman ylimääräisiä veroja tai tullimaksuja EU-alueella.

Miten löytää luotettavia ulkomaisia verkkokauppoja?

ulkomailta tilaaminen

Luotettavan ulkomaisen verkkokaupan tunnistaminen vaatii useiden seikkojen huomioimista. Tässä viisi tärkeää näkökohtaa:

 • Maksutavat: Varmista, että kauppa tarjoaa turvallisia maksutapoja, kuten PayPal, postiennakko ja luottokortti. Vältä tilisiirtoja epäilyttäviin kohteisiin.
 • Yhteystiedot: Tarkista, että kaupan yhteystiedot on mainittu selkeästi sivustolla. Yhteystietojen näkyvyys on merkki luotettavasta verkkokaupasta.
 • Suojattu yhteys: Varmista, että verkkokauppa käyttää suojattua yhteyttä. Selaimen osoiterivillä näkyvä ”https://” sekä lukon symboli viittaavat luotettavaan ja turvalliseen sivustoon.
 • Palautus- ja toimitusehdot: Selvitä, mainitaanko sivustolla palautus- ja toimitusehdot. Luotettava verkkokauppa tarjoaa palautusmahdollisuuden ja kertoo toimitusehtonsa avoimesti. Jos et löydä tätä tietoa, harkitse tilaamista toisesta paikasta.
 • Muiden mielipiteet: Etsi muiden ihmisten kokemuksia ja arvosteluja kyseisestä verkkokaupasta. Googlettamalla saat arvokasta tietoa, joka auttaa sinua välttämään huijaussivustoja.

Miksi ulkomailta tilaaminen kannattaa?

Ulkomailta tilaaminen voi olla erittäin hyödyllistä monella eri tavalla. Alla on lista, jossa käymme läpi ulkomailta tilaamisen etuja.

 • Ainutlaatuiset ja harvinaiset tuotteet: Ulkomailta tilaamalla voit löytää tuotteita, joita ei ole saatavilla kotimaassasi. Saatavilla voi olla erilaisia ja ainutlaatuisia tuotteita edullisemmin, sillä hinnoittelu on erilainen eri maissa.
 • Korkeampi laatu: Ulkomailta tilattaessa voit löytää monia korkealaatuisempia tuotteita kuin samanlaiset tuotteet kotimaassa.
 • Säästä rahaa: Ulkomailta tilaaminen voi säästää rahaa, sillä monet ulkomaiset verkkokaupat tarjoavat alhaisempia hintoja kuin kotimaan kaupat.
 • Trendikkäät tuotteet: Jos olet kiinnostunut muodista, kengistä tai kauneustuotteista, niin ulkomailta tilaaminen voi olla paras tapa löytää uusia ja trendikkäitä tuotteita ennen kuin ne saapuvat markkinoille kotimaassasi.

Maksutavat ulkomaisissa verkkokaupoissa

Ulkomaisissa verkkokaupoissa on tarjolla erilaisia maksutapoja, jotka sopivat eri asiakkaiden tarpeisiin. Tässä neljä yleisintä maksutapaa:

 • PayPal: PayPal on suosittu ja turvallinen maksupalvelu, joka toimii monissa maissa. Sen avulla voit suorittaa maksun ilman, että sinun täytyy jakaa luottokortti- tai pankkitietojasi suoraan verkkokaupan kanssa. PayPal tarjoaa myös ostajansuojaa, joka voi auttaa sinua saamaan rahasi takaisin, mikäli ongelmia ilmenee.
 • Luottokortti: Luottokorttimaksu on yleinen ja helppo tapa maksaa ulkomaisissa verkkokaupoissa. Useimmat verkkokaupat hyväksyvät yleisimmät luottokortit, kuten Visa, Mastercard ja American Express. Luottokorttiyhtiöt tarjoavat usein myös erilaisia turvatoimia, kuten väärinkäytösten suojaa ja mahdollisuuden peruuttaa maksu, jos et saa tilaamaasi tuotetta.
 • Verkkopankkimaksu: Joissakin ulkomaisissa verkkokaupoissa voi maksaa myös verkkopankkitunnuksilla. Tällöin maksu tapahtuu suoraan ostajan ja myyjän pankkien välillä, ja ostaja voi tunnistautua oman pankkinsa kautta. Emme suosittele tätä maksutapaa.

Huomioi, että kaikki maksutavat eivät välttämättä ole saatavilla kaikissa verkkokaupoissa tai kaikissa maissa. Aina kannattaa tarkistaa kunkin verkkokaupan tarjoamat maksutavat ja valita niistä itselle sopivin ja turvallisin vaihtoehto.

Tulli ja verot ulkomailta tilattaessa

Ulkomailta tilattaessa tuotteet voivat olla tulli- ja verovelvollisia, mikä voi vaikuttaa tuotteiden kokonaishintaan. Tässä kaksi tärkeää seikkaa, jotka tulisi ottaa huomioon tullin ja verojen osalta:

 • Tullimaksut ja arvonlisävero (ALV): Tullimaksut ovat maksuja, jotka maksetaan tuontitavaran arvon perusteella. Maksut vaihtelevat tuotteittain ja niiden alkuperämaan mukaan. Arvonlisävero (ALV) veloitetaan tuotteiden ja toimituskulujen yhteissummasta. Molemmat maksut voivat lisätä tilauksen kokonaishintaa merkittävästi, joten on tärkeää ottaa ne huomioon ennen tilaamista.
 • EU:n sisällä tilaaminen: Kun tilaat tuotteita EU:n sisällä, et joudu maksamaan tullimaksuja tai ylimääräistä arvonlisäveroa. EU-maista tilattaessa tuotteiden hinnat sisältävät yleensä kohdemaan arvonlisäveron, eikä lisämaksuja tule.

Jos sinun tarvitsee tullata tilauksesi, saat Tullilta saapumisilmoituksen. Seuraa siinä annettuja ohjeita ja hoida nettitullaus Tullin verkkosivuilla. Lisää ohjeita löydät Tullin verkkosivuilta. Muista aina tarkistaa oman maasi tulli- ja verosäännöt ennen ulkomailta tilaamista. Tarvittaessa voit arvioida arvonlisäveron määrää Opastaja.comin tullilaskurilla.

Toimituskulut ja -tavat ulkomailta tilattaessa

Ulkomailta tilattaessa on tärkeää ottaa huomioon erilaiset toimituskulut ja -tavat, jotka vaikuttavat tilauksen kokonaishintaan ja saapumisaikaan. Tässä kolme keskeistä näkökohtaa:

 • Toimituskulut: Toimituskulut vaihtelevat verkkokauppojen ja toimitusmaiden välillä. Joissakin tapauksissa verkkokaupat saattavat tarjota ilmaisen toimituksen tiettyjen ehtojen täyttyessä, kuten tilauksen ylittäessä tietyn rahasumman. Toimituskulut on hyvä huomioida tilauksen kokonaishinnan laskemisessa.
 • Toimitusaika: Toimitusajat vaihtelevat toimitustavan, tilattavan tuotteen ja alkuperämaan mukaan. Yleensä nopeammat toimitustavat, kuten pikatoimitus, ovat kalliimpia kuin hitaammat vaihtoehdot. On tärkeää ottaa huomioon toimitusaika, jotta tiedät milloin voit odottaa tilauksesi saapuvan.
 • Seuranta: Monet verkkokaupat tarjoavat mahdollisuuden seurata tilauksen kulkua sen eri vaiheissa. Seurantakoodin avulla voit tarkistaa, missä tilauksesi on ja milloin se on saapumassa perille. Seuranta voi auttaa sinua suunnittelemaan vastaanottamista ja mahdollisten tulliselvitysten hoitamista.

Ennen ulkomailta tilaamista on suositeltavaa tutustua eri toimituskuluihin ja -tapoihin, jotta voit valita itsellesi sopivan ja edullisen vaihtoehdon. Huomioi myös, että toimitusaika ja -kulut saattavat vaikuttaa tilauksesi kokonaishintaan ja toimitusnopeuteen.

Alla on lista yleisistä toimitustavoista, kun tilaat ulkomailta.

 • Airmail (Standard- tai Economy Delivery) on yleisin postin toimitustapa ulkomailta. Paketti kuljetetaan lentopostina, ja sen kuljetuksen hoitaa yleensä paikallinen postilaitos ja toimituksen Suomessa paikallinen posti. Se on yleensä hitain, mutta samalla myös edullisin ja suosituin toimitustapa.
 • Registered Airmail (Kirjattu lentoposti) on myös yleinen toimitustapa, ja muuten samanlainen kuin Airmail, mutta siihen liitetään seurantakoodi, jonka avulla voit seurata pakettisi matkaa. On suositeltavaa valita toimitustavaksi kirjattu lentoposti, jos kyseessä on arvokas tilaus.
 • EMS (Express Mail Service) on nopeampi toimitustapa kuin Airmail ja Registered Airmail. Paketti kulkee samaa reittiä kuin Airmail, mutta korkeammalla prioriteetillä, jolloin saat tilauksesi nopeammin perille. Tämä toimitustapa maksaa luonnollisesti enemmän kuin kaksi edellistä.

Kuriiripalvelut ulkomailta tilatessa

Kun tilaat tuotteita ulkomailta, voit valita erilaisia toimitustapoja kuriiripalveluiden avulla. Kuriiripalvelut tarjoavat nopeamman ja luotettavamman toimitusvaihtoehdon kuin perinteinen lentoposti. Usein verkkokauppa ilmoittaa, mitä kuriiripalvelua se käyttää, ja kun tilauksesi on lähetetty, saat seurantakoodin, jonka avulla voit seurata pakettisi matkaa.

Kuriiripalveluiden avulla paketti kuljetetaan suoraan kotiovellesi tai noutopisteeseen. Suomessa paketin toimituksen hoitaa paikallinen posti tai kuriiripalvelu. Saat yleensä ilmoituksen paketin saapumisesta, ja voit seurata sen toimitusta Postin verkkosivuilta.

Tunnetuimpia kuriiripalveluita ovat DHL, TNT, UPS ja FedEx, joilla kaikilla on vahva globaali verkosto ja hyvät toimitusajat. Kuriiripalveluiden hinta vaihtelee toimitustavan, paketin painon ja kohteen mukaan, ja se on yleensä kalliimpi kuin lentopostin käyttö.

On tärkeää varmistaa, että tilatessa käytetään luotettavaa ja turvallista kuriiripalvelua, joka takaa toimituksen ajallaan ja turvallisesti. Lisäksi kannattaa tarkistaa, onko kuriiripalvelulla käytössä mahdollisuus tullin käsittelyn nopeuttamiseen ja kuinka hyvin he hoitavat tullimuodollisuudet.

Palautusoikeus ja reklamaatiot ulkomailta tilattaessa

Ulkomailta tilattaessa on tärkeää tietää palautusoikeudesta ja reklamaatioiden käsittelystä, jotta voit suojata itsesi mahdollisilta ongelmilta. Tässä kolme tärkeää huomioon otettavaa seikkaa:

 • Palautusoikeus: Palautusoikeus vaihtelee verkkokauppojen ja maiden välillä. Joissakin maissa kuluttajilla on laissa määritelty oikeus palauttaa tuote tietyn ajan kuluessa, mutta tämä ei välttämättä koske kaikkia maita. Tarkista aina verkkokaupan palautusehdot ennen tilaamista, jotta tiedät, millaiset oikeudet sinulla on palauttaa tuote, jos et ole tyytyväinen siihen.
 • Reklamaatiot: Jos saat viallisen tai väärän tuotteen, sinulla on oikeus tehdä reklamaatio. Reklamaation tekeminen ulkomaisille verkkokaupoille voi kuitenkin olla monimutkaisempaa kuin kotimaassa, joten on tärkeää tietää, miten reklamaatiot käsitellään kyseisessä verkkokaupassa. Yleensä verkkokaupat vaativat kuvatodistusta viallisesta tuotteesta, ja reklamaation hyväksymisen jälkeen ne voivat korvata tuotteen tai palauttaa rahat.
 • Lisäkustannukset: Palautusten ja reklamaatioiden käsittelyyn saattaa liittyä lisäkustannuksia, kuten postikuluja. Näiden kustannusten maksaminen voi olla ostajan vastuulla, joten on tärkeää ottaa ne huomioon ennen tilaamista. Joskus verkkokaupat saattavat tarjota ilmaisen palautuksen tai korvata postikulut reklamaatiotapauksissa, mutta tämä ei ole aina takuu.

Ennen ulkomailta tilaamista on suositeltavaa tutustua verkkokaupan palautus- ja reklamaatioehtoihin, jotta tiedät, mitä voit odottaa mahdollisten ongelmien ilmetessä. Huomioi, että palautukset ja reklamaatiot voivat aiheuttaa lisäkuluja ja viivästyttää tuotteiden saapumista.

Suomalaisten ostoskäyttäytyminen netissä

nettiostokset infograafi

Suomalaiset ovat innokkaita nettiostajia, ja nettikauppojen suosio on kasvanut huomattavasti viime vuosina. Yhä useammat suomalaiset tekevät ostoksia verkossa, joko kotimaan tai ulkomaan verkkokaupoista.

Suomalaisten ostoskäyttäytymistä verkossa ohjaavat muun muassa hinnat, saatavuus, valikoima ja toimitusajat. Suomalaiset tilaavat usein kotimaan verkkokaupoista, mutta myös ulkomaisten verkkokauppojen suosio on kasvanut merkittävästi.

Suomalaisten eniten käyttämiä tilausmaita ovat Saksa, Kiina, Iso-Britannia, Ruotsi ja Yhdysvallat. Saksasta tilataan eniten, koska siellä hinnat ovat yleensä edullisempia kuin Suomessa. Kiinasta tilataan paljon edullisia pikkutavaroita, Iso-Britanniasta erityisesti vaatteita, kenkiä ja muita asusteita, ja Ruotsista tilataan esimerkiksi elektroniikkaa ja huonekaluja. Yhdysvalloista tilataan usein erikoisempia tavaroita, jotka eivät ole saatavilla muualta.

Verkkokaupoissa suomalaisia houkuttelee myös laaja tuotevalikoima, edullisemmat hinnat, mahdollisuus vertailla eri tuotteita ja lukea muiden asiakkaiden arvosteluja. Verkkokaupoissa ostamisen helppous ja mukavuus ovat myös tärkeitä tekijöitä.

Suomalaiset ovat myös huolissaan turvallisuudestaan verkko-ostoksilla. Verkkokaupan luotettavuus, maksutavan turvallisuus ja toimituksen varmuus ovat tärkeitä asioita, joita suomalaiset arvostavat.

Suomalaiset ovat siis aktiivisia verkkokauppojen käyttäjiä, ja verkkokauppojen suosio kasvaa jatkuvasti. Tämä johtuu monista tekijöistä, kuten laajasta tuotevalikoimasta, edullisemmista hinnoista ja turvallisista maksutavoista.

Yhteenveto: Ulkomailta tilaamisen edut ja haitat

Ulkomailta tilaaminen on nykyään helppoa ja nopeaa, ja se tarjoaa kuluttajille laajan valikoiman tuotteita, joita ei ole saatavilla kotimaan kaupoista. Ulkomailta tilaamisen etuihin kuuluu usein edullisemmat hinnat, laajempi tuotevalikoima ja mahdollisuus löytää ainutlaatuisia tuotteita. Ulkomailta tilatessa tulee kuitenkin myös haittoja, joita kuluttajan tulee ottaa huomioon.

Edut:

 • Edullisemmat hinnat: Usein tuotteet ovat ulkomailla halvempia kuin kotimaassa, joten kuluttaja voi säästää merkittävästi rahaa.
 • Laajempi tuotevalikoima: Ulkomailta tilattaessa kuluttajalla on mahdollisuus löytää tuotteita, joita ei ole saatavilla kotimaan kaupoista.
 • Ainutlaatuiset tuotteet: Monet verkkokaupat myyvät ainutlaatuisia tuotteita, joita ei ole saatavilla muualta.

Haitat:

 • Toimitusajat: Ulkomailta tilattaessa toimitusajat voivat olla pitkät, ja kuluttajan tulee varautua odottamaan tilaustaan useita viikkoja tai jopa kuukausia.
 • Tullimaksut: Ulkomailta tilattaessa tullimaksut voivat nostaa tilauksen hintaa merkittävästi.
 • Huono asiakaspalvelu: Joissakin tapauksissa asiakaspalvelu ei toimi kunnolla, mikä voi aiheuttaa ongelmia tilauksen tekemisessä tai palautuksissa.
 • Petokset: On tärkeää varmistaa, että tilatessa käytetään luotettavia verkkokauppoja, joilla on hyvä maine, jotta vältytään petoksilta.
 • Toimituksen seuranta: Joissakin tapauksissa toimituksen seuranta ei ole mahdollista, mikä voi aiheuttaa epävarmuutta ja huolta tilauksen kohtalosta.

Ulkomailta tilaamisessa on siis sekä etuja että haittoja, jotka kuluttajan tulee huomioida ennen tilauksen tekemistä. On tärkeää tutustua huolellisesti verkkokaupan käytäntöihin, toimitusehtoihin ja mahdollisiin kustannuksiin, jotta välttyy yllätyksiltä ja saa tilauksensa ajoissa ja ilman ongelmia.

Usein kysytyt kysymykset

En saanut tuotetta. Miten saan rahat takaisin?

Kun tilaat tuotteen, saat arvion sen saapumisajasta, joka on yleensä noin kuukauden päähän erityisesti Kiinasta tilattaessa. Jos et ole saanut tilaustasi arvioidussa ajassa, ota yhteyttä myyjään. Voit odottaa lisäaikaa tai toimia alla mainittujen ohjeiden mukaan:

Aliexpress: Avaa ”Dispute” ja pyydä rahojasi takaisin.
Wish: Ota yhteyttä asiakaspalveluun.
eBay: Mene ”Resolution Center”iin ja pyri sopimaan asia myyjän kanssa.

Wish ostos veloitettiin, mutta tuotteet jäivät ostoskoriin. Miten toimin?

Kun olet saanut tilauksen suoritettua, muista painaa ”Jatka ostoksia” -painiketta. Tällöin ostoskorisi tyhjenee ja tilaus siirtyy eteenpäin. Jos tästä ei ole apua, kysy neuvoa Klarnalta.

Miten päivitän osoitteen Wish-verkkokaupassa?

Wish-verkkokaupassa osoitteen päivittäminen onnistuu kirjautumalla sisään, valitsemalla profiilikuvake, siirtymällä asetuksiin ja valitsemalla ”Toimitusosoitteeni”. Tämän jälkeen voit lisätä uuden osoitteen ja tallentaa sen.

Joudunko maksamaan veroja alkoholitilauksesta?

Jos verkkokauppa järjestää kuljetuksen tai suosittelee tiettyä kuljetuspalvelua, se saattaa olla velvollinen maksamaan veroja Suomeen. Kuluttaja puolestaan saattaa joutua maksamaan verot, jos verkkokauppa ei ole osallistunut kuljetusjärjestelyihin. Tarkempaa tietoa verotukseen liittyvistä kysymyksistä saat Tullilta tai muulta viranomaislähteestä, joten suosittelemme tarkistamaan asian ennen tilauksen tekemistä.

Etusivu » Nettivinkit » Ulkomailta tilaaminen tutuksi