Facebook-tilin poistaminen – Huomio nämä asiat ensin

Haluatko oppia, kuinka voit poistaa Facebook-tilisi? Tämä opas tarjoaa ohjeet Facebook-tilin poistamiseen. Lisäksi kerromme sinulle eroista pysyvän ja väliaikaisen tilin poistamisen välillä, kuinka voit ladata tietosi ja miten voit toimia läheisen poismenon yhteydessä Facebook-tilin suhteen.

Miksi poistaa Facebook-tili?

Facebook-tilin poistamiseen on monia syitä. Saatat olla huolissasi yksityisyydestäsi, kyllästynyt mainoksiin, pelipyyntöihin, jakokilpailuihin tai yksinkertaisesti haluat olla sosiaalisempi tosielämässä. Riippumatta syystäsi, poistuminen Facebookista on onneksi melko helppoa, ja meidän ohjeemme voivat auttaa sinua tässä.

Mikä on ero pysyvässä ja väliaikaisessa poistamisessa?

Facebook-tilin poistaminen voi tapahtua kahdella eri tavalla: pysyvästi ja väliaikaisesti. Väliaikainen poistaminen piilottaa profiilisi muiden käyttäjien näkyvistä, mutta et poista tiliäsi pysyvästi. Voit aktivoida tilisi uudelleen milloin tahansa halutessasi. Huomioi kuitenkin, että vaikka tilisi on väliaikaisesti pois käytöstä, jotkin tiedot, kuten lähettämäsi Facebook-yksityisviestit, voivat näkyä edelleen kavereillesi. Facebook myös tallentaa kaikki tilisi tiedot, kunnes aktivoit tilisi uudelleen.

Pysyvä poistaminen sen sijaan on nimensä mukaisesti lopullinen toimenpide, joten harkitse sitä tarkkaan. Se tarkoittaa, että kaikki tiedot ja julkaisut tililtäsi poistetaan lopullisesti eikä tiliä voi enää palauttaa.

Näin poistat Facebook-tilisi väliaikaisesti

Jos haluat poistaa Facebook-tilisi käytöstä väliaikaisesti, voit seurata alla olevia vaiheita. Huomaa kuitenkin, että tämä toimenpide vain piilottaa profiilisi muiden käyttäjien näkyvistä, mutta et poista tiliäsi pysyvästi. Voit palata takaisin tilillesi milloin tahansa kirjautumalla sisään uudelleen, ja tili palautuu takaisin normaaliin käyttötilaan.

facebook tilin väliaikeinen poisto
Näin poistat Facebookin väliaikaisesti
 1. Klikkaa Facebook-sivun oikean ylänurkan pudotusvalikkoa ja valitse asetukset.
 2. Valitse asetusten alta kohta ”Yleiset”
 3. Valitse seuraavaksi ”Hallitse käyttäjätiliä”.
 4. Paina ”Poista käyttäjätilisi käytöstä”. Kirjoita salasanasi ja jatka, jolloin Facebook-tilisi poistetaan väliaikaisesti. Saat aktivoitua tilisi, kun kirjaudut sisään seuraavan kerran.

Näin poistat Facebook-tilisi pysyvästi

Tilin poistaminen pysyvästi on vakava asia. Kun poistat tilisi, Facebook viivästyttää poistamista muutaman päivän ajan pyynnöstäsi. Jos kirjaudut sisään tänä aikana, poistopyyntö peruuntuu. Kun tilisi on poistettu, et voi enää päästä siihen takaisin.

Poistetun tilin jälkien katoamiseen voi mennä enintään 90 päivää. Tiedot eivät kuitenkaan ole Facebookin käytettävissä tänä aikana. On kuitenkin hyvä muistaa, että joitakin asioita ei ole tallennettu ainoastaan tilillesi, kuten ystävillesi lähettämäsi viestit, jotka näkyvät edelleen heille aktiivisina.

facebook tilin poistaminen pysyvästi
Näin poistat Facebookin pysyvästi.
 1. Klikkaa Facebook-sivun oikean ylänurkan pudotusvalikkoa ja valitse asetukset.
 2. Valitse asetusten alta kohta ”Facebook-tietosi”.
 3. Klikkaa seuraavaksi ”Näytä” nappia kohdassa ”Poista Facebook-tilisi ja -tietosi”. Tässä vaiheessa Facebook pyytää sinua tekemään kuvavarmennuksen, varmistaakseen ettei kyseessä ole robotti.
 4. Klikkaa ”Poista tili”. Tilisi ei poistu heti ja sinulla jää muutama päivä aikaa miettiä, teitkö oikean päätöksen. Jos tänä aikana ehdit kirjautua tilillesi, tilin poistamisprosessi peruuntuu.

Pääset poistamaan tilisi pysyvästi myös Facebookin poistosivulla.

Näin lataat Facebook tietosi

Kun olet päättänyt poistaa käyttäjätilisi pysyvästi, kannattaa muistaa ladata tiedostosi Facebookilta. Tiedostoja ei nimittäin voi enää saada takaisin sen jälkeen, kun käyttäjätili on poistettu.

facebook tietojen lataus
Voit ladata Facebook-tietosi tältä näyttävältä sivulta.
 1. Klikkaa Facebook-sivun oikean ylänurkan pudotusvalikkoa ja valitse asetukset.
 2. Valitse asetusten alta kohta ”Facebook-tietosi”.
 3. Valitse seuraavaksi ”lataa tietosi”.
 4. Valitse aikaväli, jolta tiedot ladataan. Valitse lisäksi tiedostomuoto (HTML/JSON) sekä median laatu ja paina ”luo tiedosto”.
 5. Facebook ilmoittaa sinulle, kun tiedosto on valmiina ladattavaksi.

Näin poistat Facebook profiilin, kun läheinen kuolee

kuolleen facebook poisto
Facebookin erityispyyntö näyttää tältä.

Kun läheinen henkilö kuolee, hänen Facebook-tilinsä voidaan asettaa muistotilaan. Muistotilassa olevaan profiiliin ystävät ja perheenjäsenet voivat jakaa muistoja edesmenneestä henkilöstä. Muistotiliin ei kuitenkaan pysty kirjautumaan, joten sen tiedot pysyvät turvassa.

Facebook ei missään tapauksessa luovuta tilin kirjautumistietoja kenellekään, edes lähiomaisille.

Voit poistaa profiilisi kokonaan, jolloin siitä ei jää mitään jäljelle. Poistaminen tai tietojen siirtäminen muistotilaan eivät kuitenkaan tapahdu automaattisesti, vaan niitä pitää erikseen pyytää Facebookilta. Jos haluat muuttaa toisen henkilön tilin tilannetta, voit jättää Facebookille erityispyynnön.

Usein kysytyt kysymykset

Miten voin poistaa Facebook-tilini pysyvästi?

Voit poistaa Facebook-tilisi pysyvästi menemällä kohtaan ”Tilini poistaminen” Facebookin asetuksissa ja vahvistamalla poistamisen. Huomaa, että tilin poistaminen on lopullinen toimenpide ja kaikki tiedot poistuvat pysyvästi.

Voinko poistaa Facebook-tilini väliaikaisesti?

Kyllä, voit poistaa Facebook-tilisi väliaikaisesti menemällä kohtaan ”Tilapäinen poistaminen” Facebookin asetuksissa. Tämä piilottaa tilisi muiden käyttäjien näkyvistä, mutta et poista tiliäsi pysyvästi. Voit aktivoida tilisi uudelleen milloin tahansa halutessasi.

Voinko ladata Facebook-tietoni ennen tilin poistamista?

Kyllä, voit ladata kaikki tietosi Facebookista ennen tilin poistamista. Tämä sisältää kuvat, videot, viestit ja muut tiedot, jotka olet tallentanut Facebookiin. Lataaminen tapahtuu ”Tilisi tiedot” -välilehdellä Facebookin asetuksissa.

Etusivu » Nettivinkit » Facebook-tilin poistaminen – Huomio nämä asiat ensin