Facebook-tilin poistaminen – 5 huomiota ennen poistamista

0

Haluatko oppia poistamaan Facebook-tilisi? Tässä oppaassa neuvomme, kuinka Facebook-tilin poistaminen tapahtuu. Tämän lisäksi kerromme sinulle, mikä on Facebook-tilin pysyvän ja väliaikaisen poistamisen ero, kuinka lataat tietosi ja miten toimia läheisen poismenossa.


On monia syitä, miksi ehkä haluat poistaa Facebook-tilisi. Saatat olla esimerkiksi huolissasi yksityisyydestä, väsynyt mainoksiin, pelipyyntöihin, ”tykkää ja jaa”-kilpailuihin tai sitten vain haluat olla sosiaalisempi oikeassa elämässä. Olipa syysi mikä tahansa, poistuminen ”Feisbuukista” on onneksi melko helppoa ohjeemme avulla.

1. Mikä on ero pysyvässä ja väliaikaisessa poistamisessa?

Sinulla on mahdollisuus poistaa Facebook-tilisi kahdella eri tavalla. Seuraavaksi opastamme sinua poistamaan facebook-tilisi väliaikaisesti, jolloin voit aktivoida tilisi uudelleen aina, kun haluat. Kun tilisi on väliaikaisesti pois käytöstä, ihmiset eivät näe vanhat julkaisusi eivätkä voi etsiä sinua facebookista.

Jotkin tiedot saattavat silti näkyä kavereillesi, esimerkiksi lähettämäsi facebook-yksityisviestit. Facebook myös tallentaa kaikki tilisi tiedot, kunnes taas aktivoit tilisi uudelleen.

Periaatteessa Facebook-tilin väliaikainen poistaminen on tapa rentoutua Facebookista jonkin aikaa, mutta pysyvä poistaminen on nimensä mukaisesti pysyvä toimenpide. Harkitse sitä siis tarkkaan!

2. Näin poistat Facebook-tilisi väliaikaisesti

Seuraa alla olevia vaiheita, niin poistat tilisi käytöstä väliaikaisesti.

facebook tilin väliaikainen poisto
Näin poistat Facebookin väliaikaisesti.

1. Klikkaa Facebook-sivun oikean ylänurkan pudotusvalikkoa ja valitse asetukset.

2. Valitse asetusten alta kohta ”Yleiset”

3. Valitse seuraavaksi ”Hallitse käyttäjätiliä”.

4. Paina ”Poista käyttäjätilisi käytöstä”. Kirjoita salasanasi ja jatka, jolloin Facebook-tilisi poistetaan väliaikaisesti. Saat aktivoitua tilisi, kun kirjaudut sisään seuraavan kerran.

 

3. Näin poistat Facebook-tilisi pysyvästi

Tilisi poistaminen pysyvästi on vakavampi asia. Kun poistat tilisi Facebook viivästyttää poistamista muutaman päivän ajan pyynnöstä. Jos kirjaudut sisään tämän viivystyksen aikana, poistopyyntösi peruutetaan. Kun tilisi on poistettu, et voi enää päästä siihen takaisin.

Poistetun tilin kaikkien jälkien katoamiseen menee enintään 90 päivää. Tiedot eivät kuitenkaan ole Facebookin käytettävissä tänä aikana. Joitakin asioita ei ole tallennettu ainoastaan tilillesi, kuten ystävillesi lähettämiäsi viestit, ne näkyvät edelleen ystävillesi aktiivisina.

facebook tilin poistaminen
Näin poistat Facebookin pysyvästi

1. Klikkaa Facebook-sivun oikean ylänurkan pudotusvalikkoa ja valitse asetukset.

2. Valitse asetusten alta kohta ”Facebook-tietosi”.

3. Klikkaa seuraavaksi ”Näytä” nappia kohdassa ”Poista Facebook-tilisi ja -tietosi”. Tässä vaiheessa Facebook pyytää sinua tekemaan kuvavarmennuksen, varmistaakseen ettei kyseessä ole robotti.

4. Klikkaa ”Poista tili”. Tilisi ei poistu heti ja sinulla jää muutama päivä aikaa miettiä, teitkö oikean päätöksen. Jos tänä aikana ehdit kirjautua tilillesi, tilin poistamisprosessi peruuntuu.

 
Pääset poistamaan tilisi pysyvästi myös Facebookin poistosivulla.

4. Näin lataat Facebook tietosi

Kun olet päättänyt poistaa käyttäjätilisi pysyvästi, kannattaa muistaa ladata tiedostosi facebookilta, sillä tiedostoja ei voi enää saada takaisin sen jälkeen, kun käyttäjätili on poistettu.

facebook tietojen lataus
Voit ladata Facebook tietosi tämännäköiseltä sivulta

1. Klikkaa Facebook-sivun oikean ylänurkan pudotusvalikkoa ja valitse asetukset.

2. Valitse asetusten alta kohta ”Facebook-tietosi”.

3. Valitse seuraavaksi ”lataa tietosi”.

4. Valitse aikaväli, jolta tiedot ladataa. Valitse lisäksi tiedostomuoto (HTML/JSON) sekä median laatu ja paina ”luo tiedosto”

5. Facebook ilmoittaa sinulle, kun tideosto on valmiina ladattavaksi.

 

5. Näin poistat Facebook profiilin, kun läheinen kuolee

Läheisen kuollessa Facebook-tili voidaan asettaa muistotilaan. Tässä tilassa olevaan profiiliin voivat ystävät ja perheenjäsenet jakaa muistoja edesmenneestä henkilöstä. Muistotiliin ei pysty kukaan kirjautumaan, joten sen tiedot pysyvät turvassa.

Tilin kirjautumistietoja ei luovuta missään tapauksessa kenellekkään, edes lähiomaisille.

kuolleen facebook poisto
Facebookin erityispyyntö näyttää tältä. Linkki seuraavassa kappaleessa.

Profiilin voi myös poistaa kokonaan, jolloin siitä ei jää mitään jälkeä. Poistaminen ja muistotilaan siirto ei kumpikaan tapahdu automaattisesti vaan niitä pitää erikseen pyytää Facebookilta. Voit pyytää toisen henkilön tilin tilanteen muuttamista jättämällä Facebookille erityispyynnön.

Kiitos lukemisesta!

Jäikö jotain mainitsematta? Kerro oma lisäyksesi tai toiveesi kommenteissa. Vastaamme kaikkiin kommentteihin ja pyrimme auttamaan sinua. Muista myös tutustua muihin käteviin oppaisiimme ja kirjoituksiimme, kuten vaikkapa miten poistat Instagram-tilisi.

Osallistu keskusteluun

1000
Top