AliExpress kokemuksia ja kätevä Suomi-opas

AliExpress on suomalaisten keskuudessa suosittu eBayn tapainen kauppapaikka, josta tilataan Suomeen paljon mm. puhelimia, naisten vaatteita ja elektroniikkaa. Tuotteet tulevat pääsääntöisesti Kiinasta, eikä niitä ole hinnalla pilattu. Lue oppaamme ja opi tilaamaan AliExpressistä turvallisesti, sekä katso AliExpress kokemuksia ja kommentteja. Tutustu AliExpressin päivän tarjouksiin.

1. Luotettavuus

AliExpress on Alibaban tavallisille kuluttajille suunnattu versio ja se on pääsääntöisesti täysin luotettava. Tilaukset tulevat yksittäisiltä myyjiltä ja tukkuliikkeiltä, joka mahdollistaa edulliset hinnat. Luottokorttitiedot ja muut maksutiedot ovat turvattu viimeismpiä salausmenetelmiä käyttäen.

aliexpress arvostelu

Ostaessasi AliExpressistä, tarkista myyjän ja tuotteen arvostelut ennen ostoa. Myyjän arvosanan olisi hyvä olla yli 95%. Tuotteista ei aina ole arvosanaa, jos sitä ei ole kukaan arvostellut. Yleisesti ottaen alle 3-tähden tuotteita ei kannata tilata. On hyvä kuitenkin pitää mielessä, että kaikki arvostelut eivät välttämättä ole aitoja. Katso erityisesti arvostelut tuotekuvilla.

Ebay on tunnettu myös turvallisena kauppapaikkana, koska se suosii luotettavia myyjiä. Lue myös eBay-ohje suomeksi.

2. Ostaminen

AliExpressin käyttöliittymä on melko yksinkertainen ja ostosten teko nopeaa. Tarjolla on myös ebaysta tuttu ostajanturva, joka kattaa saapumattomat tilaukset, vialliset tuotteet sekä tuoteväärennökset. Ongelmatilanteissa kannattaa olla yhteydessä tuotteen myyjään. AliExpress alennuskoodia ei ole tarjolla, mutta hinnat ovat onneksi valmiiksi edullisia.

Kun olet tehnyt tilauksen, sinulla on 2kk aikaa kuitata tavarat saaduksi painamalla ”Confirm goods received” omasta tilaushistoriastasi. Jos et paina napista 2kk aikana, tavarat hyv√§ksyt√§√§n automaattisesti saaduksi.

√Ąl√§ paina napista ennen kuin olet saanut tavarat, sill√§ sen j√§lkeen sinun on l√§hes mahdotonta reklamoida tilauksestasi.

3. Toimituskulut, maksutavat ja toimitusaika

Tilauksissa on usein edulliset tai jopa ilmaiset postikulut. Kun olet tehnyt ostoksen, saat sähköpostiin viestin jossa on mahdollinen seurantakoodi. Seurantakoodia ei ole aina saatavilla, sillä se nostaisi postikulujen hintaa. Joskus seurantakoodin tiedot eivät myöskään pidä paikkaansa.

tuotetiedot

Maksaminen tapahtuu AliPay -maksupalvelun avulla. AliPay on AliExpressin vastine PayPalille. AliPay toimii kaikilla yleisillä pankki ja luottokorteilla, myös Visa Electron käy. Jos käytät Visa Electronia, sinun pitää mahdollisesti sallia ulkomaanmaksut verkkopankkisi asetuksista. AliExpress ei valitettavasti tue PayPal-maksua. Toimitusaika AliExpress Suomi -tilauksissa on yleensä noin 2-4 viikkoa.

Myynti-ilmoituksesta voi tarkistaa kuinka kauan toimitus arviolta kest√§√§. Toimituksen valmistelu voi vied√§ jopa 10 p√§iv√§√§. √Ąl√§ siis h√§t√§√§nny, vaikka et saisi heti seuraavana p√§iv√§n√§ toimitusvahvistusta.

4. Muista lukea muiden kokemuksia, kun tilaat vaatteita

√Ąl√§ luota suoraan AliExpressin vaatteiden kokomerkint√∂ihin. Jos mahdollista, etsi tuotteesta aina oikeat mitat. Voit verrata n√§it√§ mittoja omistamiisi vaatteisiin. Vaatteet ovat yleens√§ yhden tai jopa kaksi kokoa liian pieni√§, kun vertaa EU-kokomerkint√∂ihin. Tuotteen arvosteluista l√∂yd√§t yleens√§ muiden ostajien kokemuksia vaatteiden sopivuudesta.

5. Tuotteiden laatu

Halvalla hinnalla on tietysti k√§√§nt√∂puoli. Se n√§kyy tuotteiden laadussa ja ominaisuuksissa. Usein ostaja saattaa kuvitella, ett√§ tuotteessa on kuvan perusteella jokin ominaisuus, mit√§ sitten tuotteessa ei oikeasti olekkaan. √Ąl√§ siis luota sokeasti kuviin, vaan lue tuotekuvaus ja ominaisuudet tarkasti.

Vaatteita ostaessa edullinen hinta ilmenee laadussa. Laatu on kuitenkin usein riittävä ja vastaa ostajan odotuksia myyntihinnan huomioiden. AliExpressin tuotteet ovat yleensä ilman mitään merkkiä tai brändiä.

6. Mitä ei kannata tilata AliExpressistä Suomeen?

AliExpressistä ei välttämättä kannata ostaa kalliita elektroniikkatuotteita, joita saisi esimerkiksi EU-alueelta. Ongelmatapauksissa kuluttajanturva on Kiinasta tilatessa heikompi kuin EU-alueelta. Takuuasiat on myös helpompi hoitaa EU-alueen toimijoiden kanssa. AliExpressistä ei myöskään kannata tilata kalliita merkkituotteita, koska ne ovat suurella todennäköisyydellä tuoteväärennöksiä. Varo myös tilaamasta AliExpressistä tuotteita, joita et Suomeen saa tilata, kuten lääkeaineita.

7. Tulli ja verot

Koska AliExpress tilaukset tulevat yleens√§ Kiinasta, pit√§√§ huomioida tilauksiin kohdistuvat mahdolliset tulli ja veromaksut. Tullimaksut voi v√§ltt√§√§ tekem√§ll√§ monta pienemp√§√§ tilausta, jotka ovat postikuluineen alle 22‚ā¨ arvoisia. Alle 22‚ā¨ arvoiset tilaukset voivat j√§√§d√§ joskus tulliin. Silloin vain kirjaat tullin sivuilla tilauksen arvon ja se p√§√§see jatkamaan matkaansa.

Jos tilauksesi arvo ylitt√§√§ postikuluineen 22‚ā¨ saat siit√§ kotiin kirjeen√§ saapumisilmoituksen. Saapumisilmoituksessa on ohjeet ja maksuvaihtoehdot tullimaksujen hoitamiseksi. √Ąl√§ tee mit√§√§n ennen kuin saat kotiisi mahdollisen saapumisilmoituksen tuotteista.

Voit hyödyntää tullilaskuriamme, kun haluat arvioida tilauksesi lopullisia kustannuksia.

8. Tuotteiden arvostelut

Jokaisesta ilmoituksesta pääset käsiksi tuotteen arvosanaan ja kommentteihin. Nämä on hyvä tarkistaa ennen tilauksen tekoa, jolloin tiedät paremmin minkälaisen tuotteen olet ostamassa.

aliexpress tilaaminen

Tuotearvostelut voivat olla joskus v√§√§rennettyj√§, jotta myyj√§ saisi tuotteensa n√§ytt√§m√§√§n paremmalta. Yll√§olevassa kuvassa on esimerkki ep√§ilytt√§v√§st√§ arvostelusta. Voit my√∂s klikata ”View reviews from Finland” niin n√§et vain suomalaisten antamia arvosteluja.

9. Tuotteiden takuu

Tilauksissa olevan ”ostajanturvan” umpeuduttua tuotetakuun toimivuutta ei voi taata. Jotkut myyj√§t hoitajat velvollisuutensa tunnollisesti, mutta heikompiakin suorittajia mahtuu joukkoon. Tuotteiden palauttaminen Kiinaan on my√∂s usein niin kallista ja vaikeaa, ettei se kannata. T√§m√§ asia kannattaa huomioida tilausta tehdess√§si. Yleens√§ halpa hintataso kuitenkin korvaa t√§m√§n mahdollisen riskin.

10. Reklamaatio

Jos tilauksesi ei ole saapunut yli kuukauteen tai se on esimerkiksi rikki tullessaan, voit avata tapauksen (Open Dispute). Kannattaa olla ennen disputen avaamista yhteydessä myyjään. Jos myyjä alkaa tarinoimaan eikä asia etene mihinkään, avaa dispute mahdollisimman nopeasti.

Reklamaation käsittelyn jälkeinen rahanpalautus suoritetaan yleensä noin 2-7 päivän sisällä.

11. AliExpressin historiaa

AliExpressin on perustanut nykyään Kiinan rikkaimpana miehenä tunnettu Jack Ma. Ennen AliExpressiä Jack Ma aloitti yrityksille tarkoitetun AliBaban. AliBaba kasvoi nopeasti todella suureksi yritykseksi ja se onkin nykyään maailman isoin nettimyyjä. Alibaban taakse jäi vuonna 2016 esimerkiksi Walmart.

12. Alibaba РTämä kappale koskee vain Alibaba.com tukkukauppaa

Alibaba on tukkukauppa, eli se v√§litt√§√§ tavaraa ensisijaisesti j√§lleenmyyjille. Alibaba.comista voit tilata vaikka 1000 kappaletta USB-tuulettimia hintaan 0,50‚ā¨ / kappale. Alibaba Groupiin kuuluu muun muassa Aliexpress, jossa ihmiset eri puolilta maailmaa voivat ostaa kiinalaisia tuotteita. Yksityishenkil√∂t voivat siis tilata Alibabassa olevia tuotteita Aliexpressin kautta. Alibaballa on my√∂s oma mobiilimaksuj√§rjestelm√§ nimelt√§ Alipay. Siit√§ lis√§√§ seuraavassa kappaleessa.

Alibaba työllistää yli 22000 työntekijää ja sillä on yli 100 toimistoa. Alibaban pääkonttori sijaitsee Hangzhoussa. Käytä Alibabaa, jos haluat tehdä töitä suoraan valmistajan kanssa, luoda omia tuotteita tai ostaa tukkueriä.

alibaba verkkosivu
Alibaban verkkosivu näyttää tältä

  Käyttäjätunnuksen luominen Alibabaan

  Paina ‚ÄĚJoin Free‚ÄĚ-painiketta vasemmassa yl√§kulmassa. Luo k√§ytt√§j√§tunnus sy√∂tt√§m√§ll√§ yhteystietosi. My√∂s yrityksen nimi vaaditaan. Paina lopuksi ‚ÄĚSubmit‚ÄĚ-painiketta. T√§m√§n j√§lkeen sinulle l√§hetet√§√§n s√§hk√∂postiisi vahvistusviesti. Vahvista s√§hk√∂postiosoitteesi painamalla ‚ÄĚConfirm Email Address‚ÄĚ.

  Alibaban ja AliExpressin erot

  Alibaba.com on maailmanlaajuinen tukkukauppa, jossa yritykset voivat ostaa tavaroita suurempia määriä halvemmalla. Aliexpress.com on kauppapaikka, joka myy tavaroita pienempiä määriä yksityishenkilöille. Alibabassa voit muokata omia tuotteita myyjän kanssa. Voit siis tilata erän tuotteita omalla logollasi ja haluamasi värisenä. Tilausmäärät ovat myös asia, joka erottaa nämä kaksi erityisesti toisistaan. Alibabassa on usein minimitilausmäärä (MOQ), eli et voi tilata vain yhtä kappaletta.

  Alibabassa kaikki on neuvoteltavissa

  Alibaban suurin etu on se, että sinä pystyt vaikuttamaan lähes kaikkeen. Myyjien asettamat hinnat ja muut numerot, eivät ole ehdottomia. Sinulla on Alibabassa mahdollisuus neuvotella vamistajan/myyjän kanssa kaikesta: hinnasta, minimitilauksesta, toimitustavasta ja maksutavasta.

  Kysy näytekappaleita

  Kun olet tilaamassa Alibabasta suurta erää tavaraa, muista aina kysyä ensin näytekappaleita. Näytekappaleihinkin kannattaa suhtautua varauksella, sillä joskus ne ovat parempilaatuisia, kuin suuressa erässä tulevat tuotteet.

  Miten voin ostaa Alibaba.comista?

  Etsi haluamasi tuote tuotehaun avulla. Kun l√∂yd√§t sopivan tuotteen, ota yhteys tavaran toimittajaan ja kysy lis√§√§ yksityiskohdista. Voit ottaa yhteytt√§ toimittajaan ‚ÄĚContact Supplier‚ÄĚ-painikkeesta, ‚ÄĚChat Now‚ÄĚ-painikkeesta tai soittamalla toimittajalle suoraan.

  Muista selvitt√§√§ ainakin seuraavia asioita: Pienin tilausm√§√§r√§, n√§ytteen hinta, valmistukseen kuluva summa, valmistusaika, maksuehdot ja tullimaksut. Alibabassa on mahdollista my√∂s tehd√§ ‚ÄĚOstetaan‚ÄĚ-ilmoitus, jolloin tavaran toimittajat ovat itse sinuun yhteydess√§ ja tarjoavat sinulle tuotteitaan.

  Alibabassa hyväksytyt maksutavat

  Kun klikkaat ‚ÄĚmaksa nyt‚ÄĚ ‚Äď eli ‚ÄĚPay Now‚ÄĚ-painiketta tuotteen tietosivulla, n√§et kaikki valmistajan/myyj√§n tuetut maksutavat. Eri myyjill√§ on erilaisia maksutapoja. Maksaminen tapahtuu Alipayn kautta, johon taas k√§yv√§t luttokortit ja visa electron. Jos haluat maksaa Paypalin avulla, sinun kannattaisi asiasta kysy√§ myyj√§lt√§, sill√§ sekin voi olla mahdollista.

   

  Alibaba ja tulli

  Kaikki EU-alueelta tilatut ostokset ovat maahantuonti- ja arvolis√§verottomia, mutta tilatessa EU-alueen ulkopuolelta tilaukseen lis√§t√§√§n arvolis√§vero, kun sen arvo ylitt√§√§ 22‚ā¨ postikuluineen. Kun kyseess√§ on iso m√§√§r√§ tuotteita, yhteissumma tulee luultavasti ylitt√§m√§√§n 22 euron rajan ja joudut maksamaan arvonlis√§veroa. Alibabassa voit sopia myyj√§n kanssa siit√§, kumpi teist√§ maksaa mahdolliset lis√§maksut. Kun paketin arvo on yli 150 euroa, tilaukseen voidaan viel√§ lis√§t√§ tullimaksu. Riippuen siit√§ mink√§laisia tuotteita tilaat.

  Minkälaisia toimitusaikoja voin odottaa Alibabasta?

  Alibaban toimitusajat vaihtelevat hurjasti riippuen ihan myyjän ja ostajan sijainnista maailmalla. Toimitusaika kuitenkin on riippuvainen lähinnä myyjän nopeudesta. Voit katsoa muiden ostajien kokemuksia kyseisestä Alibaba myyjästä. Näin saat tiedon, pitääkö myyjän lupaukset paikkaansa.

  Toimitusaika on yleensä kuudesta viikosta ylöspäin. Aika on sitä pitempi, mitä enemmän tuottetta pitää esimerkiksi kustomoida sinun tarpeisiisi. Jos haluat tuotteen nopeasti, tilaa sellaiselta myyjältä, jonka tuote on tarpeisiisi sopiva ja sitä on tarpeeksi varastossa.

13. Mikä on kiinalaisten keskuudessa suosittu Alipay?

Alipay on Kiinassa vuonna 2004 perustettu suosittu nettimaksujärjestelmä. Alipaylla on vahva markkinaosuus Kiinassa reilulla 400 miljoonalla käyttäjällään. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että PayPalilla on noin 190 miljoonaa käyttäjää koko maailmassa. Alipay kehitettiin maksujen suorittamiseen Alibabassa ja myöhemmin AliExpressissä. Nykyään se on paljon muutakin, sillä Alipayta voi käyttää kaikenlaiseen maksamiseen.

  Miten Alipay toimii?

  Alipayn perusidea on pitkälti sama kuin PayPalin. Palveluun lisätään korttitiedot, jonka jälkeen maksu suoritetaan Alipayn välityksellä. Kyseessä on siis maksunvälityspalvelu. Alipaylla voi hoitaa esimerkiksi seuraavia asioita Kiinassa:

  ‚ÄĘ Maksaa laskut
  ‚ÄĘ Ostaa bussiliput
  ‚ÄĘ Maksaa nettikaupoissa ja kivijalkakaupoissa
  ‚ÄĘ Suorittaa maksu AliExpress.com , Alibaba.com , Tmall.com , Taobao.com -kaupoissa

  Palvelun ominaisuudet tulevat todenn√§k√∂isesti k√§ytt√∂√∂n v√§hitellen muuallekkin maailmaan. Suomalainen k√§ytt√§j√§ on saattanut t√∂rm√§t√§ palveluun tehdess√§√§n ostoksia esimerkiksi Aliexpressiss√§ ja Alibabassa. Alipay.com -sivu on Kiinaksi, joten sit√§ voi olla vaikea k√§ytt√§√§. Google Chrome selaimella voit k√§√§nt√§√§ sis√§ll√∂n osoittain Suomeksi. Tietokoneella se onnistuu hiiren oikealla napilla. Valitse vaihtoehto ”k√§√§nn√§ kielelle suomi”.

  Kätevän palvelusta Kiinassa tekee sen, että Alipay toimii mobiililaitteella. Kassalla avaat Alipay sovelluksen ja näytät näytöllä olevaa QR-koodia. Kassahenkilö skannaa QR-koodin, jolloin maksu suoritetaan automaattisesti.

  alipay kokemuksia
  Maksu suoritetaan näyttämällä QR-koodi

  Kiinassa luottokortilla maksamista ei katsota yleisesti niin hyvällä, kun länsimaissa. Kiinalaiset ovat tämän lisäksi ahkeria säästäjiä. Alipay onkin tässä mielessä kätevä, kun kukaan ei saa tietää käytitkö maksuusi luottoa vai et. Kauppias näkee vain, että maksu suoritetaan Alipayn avulla.

  Alipay Suomessa

  Moni Kiinalaisturisti varmasti ilahtuu nähdessään Suomessa Alipayta tukevia kauppoja. Kauppiailla on hyviä kokemuksia palvelusta, koska tutun ja turvallisen maksutavan näkeminen saattaa kasvattaa myyntiä. Aasialaisia matkailijoita kannattaakin palvella mahdollisimman hyvin, sillä Alibaban matkailuyritys Alitrip aikoo tuoda Lappiin suuren määrän matkailijoita.

  Alipay ja Paypal

  Alipay ei vielä kykene kilpailemaan länsimaissa PayPalin kanssa, sillä vain murto-osa nettikaupoista tukee sitä. Kun Alipay virallisesti julkaistaan muualla maailmassa, saattaa se alkaa tosissaan haastamaan PayPalia nettimaksujen ykkösenä. Voit lukea lisää PayPal tilin avaamisesta ja käyttämisestä täältä.

  Oletko maksanut Alipaylla tai nähnyt sen käytössä? Kerro lukijoillemme Alipay kokemuksia!

14. AliExpress tarjoukset ja alennuskoodi

AliExpressissä mainostetaan jatkuvasti suurta määrää erilaisia tarjouksia. Ole kuitenkin tarkkana, sillä osassa tarjouksista ilmoitukseen on vain lisätty korkea lähtöhinta. Se voi hämätä kuluttajaa tekemään harkitsemattomia ostoksia. Tarjousten seassa on kuitenkin myös hyviä diilejä! Katso uusimmat tarjoukset.

Kiitos oppaan lukemisesta ja toivottavasti siitä oli sinulle apua. Voit jakaa ohjeen esimerkiksi ystävällesi, joka ei ole vielä AliExpressiä käyttänyt. Kommentoi alle omia AliExpress kokemuksia, tai kysy mitä tahansa AliExpressiin liittyvää. Jokaiseen kommenttiin vastataan! (Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)

172 kommenttia artikkeliin ”AliExpress kokemuksia ja k√§tev√§ Suomi-opas”

 1. Seurannassa lukee Returned to sender. Täytyykö avata dispute heti vaiko koettaa tiedustella mitä tapahtui?

  • Hei, suosittelen avaamaan disputen vaan suoraan, niin s√§√§styy aikaa ja vaivaa. Voit tietysti l√§hett√§√§ my√∂s myyj√§lle viestin ja antaa pari p√§iv√§√§ vastausaikaa.

   • Myyj√§n vastaus: Hello, my friend, I’m sorry for you! Your order has been returned. If you need this order, please cancel the dispute. We will send your order for the second time. Please understand! Thank you very much!

   • Hei, en peruisi disputea, sill√§ se on melkeinp√§ ainut tapa saada rahat takaisin.

 2. Yrit√§n t√§ss√§ rekister√∂ity√§ AliExpressiin s√§hk√∂postitilin kautta, mutta kun menen laittamaan tietoni (nimen ym.), niin ilmoittaa ”please enter english only”. Mit√§ pit√§isi oikein tehd√§?

  • Hei,
   kokeile vaihtaa etu- ja sukunimest√§ mahdolliset √Ą ja √Ė -kirjaimet A ja O -kirjaimiksi. Jotkut ulkomaalaiset sivustot eiv√§t tue √§√§kk√∂si√§.

  • Hei, kyll√§ sinun pit√§√§ rekister√∂ity√§ AliExpressiin, jotta voit tehd√§ ostoksia. √Ąl√§ maksa AliExpress ostoksia tilisiirrolla. Se ei ole virallinen maksutapa. Voit joutua huijatuksi.

 3. Hei viel√§, se tulliselvitysh√§n koskee yli 22 ‚ā¨ maksavia tuotteita, ja myyj√§ oli alentanut tuotteen 25,50 $:iin (jolloin se on euroina 21,91. Valuuttakurssien vaihdellessa yhten√§ p√§iv√§n√§ katsoin ett√§ sen arvo on euroissa 21,97 ‚ā¨. Huh, ei tarvinnut tullata ollenkaan. Kiitokset kuitenkin aina neuvoista ūüôā

  Tämä vain kommenttina, ei tarvitse vastata tai julkaista.

 4. Hei, olen vähän hämmennyksissä Kiinasta tilaamani vaatteen kanssa (USD 25,50) Tullin Tuonti-ilmoituspalvelu -sivuilla lukee näin:

  Postilähetys on tulliselvitettävä ja maahantuontiverot on oltava maksettu 20 päivän kuluessa saapumisesta tai Posti palauttaa postipaketin takaisin lähettäjälle.

  Postilähetys on tulliselvitettävissä:

  kun Postin lähetysten seurantapalvelussa on teksti: Lähetys on saapunut tullivarastoon. Teillä on saapumispäivästä lukien 20 päivää aikaa hoitaa tulliselvitys tai
  kun olet saanut Postilta saapumisilmoituksen joko kirjeitse tai sähköisesti.
  Minulla l√§hetyksen saapumisilmoituksessa ei lue mit√§√§n saapumiesta tullivarastoon. Se on saapunut suoraan Postin toimipisteeseen. Pit√§√§k√∂ minun kuitenkin k√§yd√§ Tullin Tuonti-ilmoituspalvelun sivuilla maksamassa se laskemani 5 – 6 ‚ā¨ ALV:ia? L√§hetys on l√§hetetty viel√§ kirjattuna kirjel√§hetyksen√§, ei pakettina.

  Tyhmä kysymys, mutta haluan olla varma ettei mitään jää maksamatta.

  • Jos olet jo paketin noutanut postin toimipisteest√§, se ei taida olla en√§√§ tulliselvitett√§viss√§. Taitaa siis vain koskea tilauksia, jotka ovat ”jumissa” tullivarastossa. Tarkemman vastauksen saat kysym√§ll√§ Tullin asiakaspalvelusta.

 5. Hei vielä, tuon edellisen kommentin voi poistaa. Katsoin tänään AliExpressin sivuilta, ja myyjä on alentanut takin hintaa 25,50 USD:een. Free shipping.

 6. Hei, tuotteen hinta 29,50 $USD (eli 24,8685 ‚ā¨). (25 ‚ā¨) Ilmainen toimitus Kiinasta. Olenko k√§sitt√§nyt oikein, ett√§ loppusummaksi tulee 31 ‚ā¨? Miten hankalaa on tullata t√§m√§n hintainen (takki) Tullin sivuilla? K√§vin sivuilla: http://tulli.fi/henkiloasiakkaat/netista-tilaajalle/tullilaskuri mutta kuljetus- ja k√§sittelykulut -kentt√§ ei saa j√§√§d√§ tyhj√§ksi (?) Lis√§sin t√§h√§n kentt√§√§n numeron 1. T√§ss√§ on ilmainen toimitus.

  Tullaa pakettini netissä, sain nämä ohjeet:
  Voit tullata tavaran itse tai valtuuttaa toisen tekemään sen puolestasi. Lue lisää tulliselvitysvaihtoehdoista. Huomaa, että rahdinkuljettaja saattaa veloittaa myös siitä, että tullaat lähetyksen itse. Tarkista rahdinkuljettajalta palvelumaksut.
  Lähetys on rahdinkuljettajan varastossa, kunnes maahantuontiverot on maksettu tullille.

  Tulliselvitystä varten tarvitaan: saapumisilmoitus, tilausvahvistus, lasku, kuitti tai muu vastaava
  tullinimike. Lähettäjä toimittaa tilausvahvistuksen kuitin tai muun vastaavan?
  Sain tulokseksi: Tulokset
  Tavara ja kuljetuskulut 26,27 EUR
  Tullimaksu (12 %) 0,00 EUR
  ALV (24 %) 6,31 EUR
  Yhteens√§ 32,58 EUR Ei siis tullimaksua, vain ALV (24%) 6,31 Teid√§n sivuillanne hinnaksi tuli noin 31 ‚ā¨ yhteens√§. Miten hankalaa tulliselvityksen tekeminen netti -sivuilla on? Sivuillanne oli hyv√§t ohjeet, mutta kyselen viel√§ etuk√§teen ennen kuin teen tilauksen.

  • Kyll√§, oikein olet laskeskellut. Summaksi pit√§isi tulla siis noin 31-33‚ā¨ v√§lilt√§.

   Laita tuote vain tilaukseen ja katso miten se tulee. Jos se jää tulliin, saat kotiin kirjeen jossa ohjeistetaan nettitullauksen tekeminen. Nettitullaus tehdään tullin nettipalvelussa ja mahdolliset maksut hoidetaan heti verkkomaksulla. Tämän jälkeen tulli vapauttaa paketin, jotta se voi jatkaa matkaa luoksesi.

   Tilaaminen on oikeasti helppoa. Hauskaa shoppailua. ūüôā

 7. Lisäys vielä kommenttiini paketin toimituksesta täällä Suomen päässä. Kiinalaiset lähettävät pienetkin vaatepaketit monta kertaa kirjattuna kirjeenä, tai maksikirjeenä. Suomalaisessa verkkokaupassa postin edelleenohjaus (toiseen noutopisteeseen) toimii. Mutta kirjattua kirjelähetystä tai maksikirjettä Suomen Posti ei edelleenohjaa toivomaani noutopisteeseen. Outoa sinällään, koska mm. pankkikortit toimitetaan nykyään suoraan kotiin (postiluukusta sisään). Kysyin tästä Postin palveluista ja he kertoivat syynä olevan kirjesalaisuus. Kyseessä on kuitenkin minun tapauksessani aina vaate -tilaus. Toivonkin että Suomen Posti kehittäisi palvelujaan niin, että myös kirjatut kirjelähetykset ja maksikirjeet voitaisiin edelleenohjata kuten Suomalaisesta verkkokaupasta ostetut paketit vastaanottajalle sopivaan Postin noutopisteeseen. En tiedä miksi juuri Kiinalaiset suosivat tätä kirjattu kirjelähetys/maksikirje systeemiä. Normaalit paketit ohjautuisivat samalla lailla kun Suomalaisesta verkkokaupasta tilatut paketit.

  • Kiitos kommentistasi!

   Olen huomannut saman homman. Se on melko ärsyttävää, kun tilauksia ei tuoda nykyisin perille asti.

   Ennen kuin t√§m√§ ”kiinailmi√∂” l√§hti k√§sist√§ kaikki Wish, AliExpress ja eBay -tilaukset tulivat yleens√§ suoraan kotiin. Veikkaan, ett√§ tilauksia on nykyisin yksinkertaisesti niin paljon, ett√§ on todettu helpommaksi j√§tt√§√§ ne jakamatta.

 8. Terve,
  tilasin radio-ohjattavan veneen. Nyt kun paketti saapui se on eri vene jonka tilasin ( pienempi, halvempi). Eli onko tullut vastaavia tapauksia että tulee väärä tuote? Open Dispute käyttöön?

  • Open disputea vaan k√§ytt√∂√∂n rohkeasti t√§ll√§isiss√§ tapauksissa. Voit tietysti laittaa my√∂s myyj√§lle viesti√§, mutta siin√§ voi kest√§√§ kauemmin.

 9. Hei, haluaisin informoida toisia tilaajia tilaamisesta AliExpressilt√§. Itse AliExpress on hyv√§ ja selke√§ paikka. Ensimm√§inen paketti minulle toimitettiin suoraan kotiin, niin kuin oli tarkoituskin. Kannattaa kuitenkin myyj√§n kanssa yritt√§√§ sopia toimitustapaa. Kaikki sujuu hyvin niin kauan kun paketti saapuu Suomen Postin palveluun. L√§hett√§j√§ on saattanut laittaa paketin tulemaan (minun tapauksessani yksi vaatekappale, pieni paketti) kirjattuna kirjeen√§ tai maksikirjeen√§. Soitin juuri Suomen Postin asiakaspalveluun, joka kertoi, ett√§ kotiinkuljetus on vain heille extra -palvelu, ei itsest√§√§n selv√§ juttu (kuten itse ymm√§rsin ohjeista). Luvattu ’toimitus kotiin’ ei Suomen Postilla toimi. Eiv√§t ole halukkaita toimittamaan paketteja kotiovelle, vaan viev√§t Postin noutopisteeseen. En kuitenkaan suosittele my√∂sk√§√§n kalliita kotiinkuljetuspalveluita (DHL, UPS tai PostNord) <– maksavat tuplat enemm√§n kuin itse tilattu tuote.

  • Kiitokset kommentistasi!

   Olet ihan oikeassa siinä, että posti ei juurikaan enää kuljeta paketteja kotiin asti. Johtunee varmaankin tilausten massiivisesta määrästä ja postin säästötoimenpiteistä.

 10. Hei. Tilasin moottoripy√∂r√§√§n peilit joissa vilkkukotelot. L√§hetys tuli 3 viiikkoa sitten ja t√§n√§√§n yritin asentaa ne. Kumpaakaan ei voi asentaa koska peilit on saman puolen sek√§ toinen kotelo on viallisesti valettu. Tuotteet maksoi 199 dollaria + verot ja tulli. Miten voin vaihtaa tuotteet ja miten verot ja tulli. Kyseinen oli ensimm√§inen ostos aliexpressist√§ ja ihan p…. Toivottavasti t√§m√§ p√§√§ttyy hyvin.

  • Terve,
   Avaa AliExpress ja mene My Orders kohtaan. Katso sieltä tilaustasi, jonka kanssa oli ongelmia. Klikkaa Open Dispute (keskipalkissa). Kuvaile tuohon tekstikenttään ongelmasi ja liitä viestiin vielä kuva. Suosittelen myös mainitsemaan haluatko hyvityksen vai uudet tuotteet tilalle. Mainitse myös maksamistasi veroista.

   Toivottavasti pääset alkuun näillä!

 11. Mikä mahtoi olla kun luottokortin tietojen antamisen jälkeen tuli teksti AliExpress kaupassa ettei voida toimittaa annettuun osoitteeseen?

  • Hei,
   tarkista My AliExpress -> My Shipping Address kohdasta, ett√§ toimitusosoitteesi on oikein merkitty. En oikein keksi viel√§ mik√§ muu voisi olla ongelmana. Toivottavasti saat tilauksesi tehty√§! ūüôā

 12. Hei, tilasin Aliexpressistä 24.8 tuotteen ja maksoin sen luottokortilla, ja veloitus näkyy kortillani 24.8. Eilen menin katsomaan omalle ali-tililleni tilauksen tilannetta. Koko tilausta ei löydy mistään , ei minkäänlaista tilausnumeroa. Chattailin aliexpressin kanssa ja vaativat saada korttinumeroja 6 ensimmäistä ja 4 viimeistä numeroa, jotta pystyvät etsimään tilaustani. Kuulostaa tosi epämääräiseltä? Ja en kyllä enää anna mitään numeroja sinne. En maksanut alipay:lla Eivät suostu antamaan mitään s-postiosoitetta ja sitä sivujen kautta reklamaatiota en voi tehdä kun ei ole ko tilausnumero. Olisiko Sinulla hyvää vinkkiä, muuta kuin että teen rikosilmoituksen ja annan asian luottokorttiyhtiölle hoidettavaksi ?

  • Hei,
   jos AliExpressin asiakaspalvelu kysyy vain kortin 6 ensimm√§ist√§ ja 4 viimeist√§ numeroa, se ei v√§ltt√§m√§tt√§ ole niin vaarallista. V√§√§rink√§ytt√∂√∂n tarvitsisi ymm√§rt√§√§kseni koko korttinumeron ja turvakoodin (CVC). Jos et kuitenkaan halua niit√§ heille kertoa, niin antaisin asian vain luottokorttiyhti√∂n hoidettavaksi. Rikosilmoituksen hy√∂dyllisyydest√§ en ole varma, jos voit saada t√§yden hyvityksen luottokorttiyhti√∂lt√§si. Toivottavasti t√§st√§ oli jotain apua. ūüôā

 13. Hei viel√§, olin heti tilauksen peruttuani yhteydess√§ myyj√§√§n. H√§n vastasi s√§hk√∂postilla ”you only one order in our store,it already cancer,may take 7 days you can receive the refund. ” T√§m√§n tilauksen siis tein 18.8. $ 19,93. Tuote ei kummassakaan tapauksessa ehtinyt l√§hte√§, ja tein molemmista (ensimm√§isess√§ viestiss√§ni mainituista kaupoista uuden tilauksen). Hyvitys siis voi kest√§√§ jopa 15 p√§iv√§√§. Pit√§√§k√∂ minun ottaa yhteytt√§ uudelleen, jollei Visa -kortillani n√§y hyvityst√§ viel√§ 15 p√§iv√§n j√§lkeenk√§√§n? Toiseen peruuttamaani tuotteen toimittajaan en ole ollut yhteydess√§. AliExpressin sivuilla on sama n√§kym√§ (peruutukset on hyv√§ksytty ja Refund processing 18.8.) Olen verkkopankista seurannut Visa -tapahtumiani, mutta viel√§ kumpikaan kauppias ei ole hyvitt√§nyt tilaamaani tuotetta. Vaikka olen tehnyt (ja maksanut) heille uudet tilaukset.

  • Juurikin n√§in, eli l√§het√§ viesti√§ kummallekkin myyj√§lle, jos et ole saanut rahoja kun hyvityksentekop√§iv√§st√§ on kulunut noin 2vk. Ja jos t√§m√§k√§√§n ei auta, ota yhteys suoraan AliExpressin -asiakastukeen.

 14. Hei, tilasin Kiinasta 17.8. ja 18.8. vaatteita. Ensimm√§inen tilaus oli arvoltaan $ 17,39 (15,20 ‚ā¨) ja toinen $ 19,93 (17,36 ‚ā¨). Tilasin my√∂hemmin samoista liikkeist√§ uudet tuotteet (ensimm√§isiss√§ oli kokonumerot pieless√§). Maksoin Visa -kortilla ja olen tarkistanut AliExpressin sivuilta, ett√§ peruutukset on hyv√§ksytty : Cancelled Order, Closed ja Refund processing 18.8. (molemmissa sama tieto eri myyj√§t) Miten kauan kest√§√§ ett√§ tuotteiden hinta hyvitet√§√§n Visa -kortilleni? Keneen pit√§isi olla yhteydess√§, ett√§ varmasti saan rahani takaisin, vaikkei tuon suuremmista summista olekaan kysymys. Tein samoista liikkeist√§ uudet tilaukset.

  • Moi,
   hyvityksess√§ kest√§√§ yleens√§ 3-15 p√§iv√§√§. Tarkista luottokorttitapahtumasi maksup√§iv√§n kohdalta, joskus hyvitys n√§kyy maksup√§iv√§n kohdalla. Voit lukea lis√§√§ hyvityksen saapumisesta AliExpressin -sivuilta. Toivottavasti t√§st√§ oli sinulle apua. ūüôā

  • Kokeile hakusanalla ”laptop ram”, niin l√∂yd√§t erilaisia muisteja kannettavaan tietokoneeseesi. AliExpressiss√§ ja Ebayssa voit maksaa Visalla.

 15. En pysty luomaan itselleni tiliä koska A:lta tulevassa viestissä ei ole kenttää jota kehoitetaan painamaan jatkaakseni tilin avaamista. En osaa hakea A:lta apua koska kysymystä en pysty lähettämään (pyytää kirjautumaan). Osaatko auttaa?

  • Eli et siis saanut vahvistuss√§hk√∂postia Alilta? Tarkista tietojen oikeinkirjoitus ainakin ensin. En osaa n√§ill√§ tiedoilla oikein auttaa enemp√§√§. Laita uusi viesti, jos tarvitset lis√§√§ apua. ūüôā

 16. Tilausta ei ole tullut, eik√§ my√Ĺj√§ vastannut viestiin. Tein reklamaation ja nyt sen aika on kulunut loppuun ja myyj√§ her√§si ja haluaa, ett√§ perun reklamaatiot ja j√§√§n edelleen odottamaan tilausta saapuvaksi. Miten toimin, sill√§ haluan rahat takaisin?!

  • Sano myyj√§lle, ett√§ et suostu perumaan reklamaatiota ja haluat t√§yden palautuksen. (full refund) Joskus myyj√§t yritt√§v√§t neuvotella lis√§aikaa, jotta v√§lttyisiv√§t korvausvelvoitteelta. Suosittelen kuitenkin vaatimaan hyvityst√§ suoraan.

 17. Teen tilausta ja teen 1-3 kohdat kuntoon ja sitten kun painan Confirm & Pay niin se tulee aina takaisin. Olen kokeillut 3 eri selaimella ja tarkastin ett√§ luottokortilla on osto-oikeus=”koko maailma”. Mik√§ voisi olla ongelma?

  • Hei!
   Oletko laittanut korttinumerot oikein? Onko maksurajasi ylittynyt? Katso myös, että internetmaksut ovat sallittuja verkkopankistasi.

 18. Alipay-kysymys. Vaatii jotain ID-tietoja rekisteröitäessä. Mitä siihen laitetaan? Ehdottaa ajokorttia ja passia yms..myöskään puhelinnumeroa en saa lisättyä. En tiedä missä muodossa pitäisi laittaa. Saisko jotain rekisteröinti-ohjeita vai onko jo jossain?

  • Hei!
   Siellä on kaksi puhelinnumerokenttää, lisää ylempään oma numerosi ilman ensimmäistä nollaa. (Siinä edessä pitäisi olla valmiiksi +358)

   Ilman tilin vahvistustakin pitäisi Alipay toimia. Vahvistamalla tilin, voit nostaa tilin käyttörajoja.

   Kokeile ostaa ilman tilin vahvistamista, tarvittaessa autan lisää!

 19. aliexpressistä kysymys, tilasin tuotteen ja maksoin kortilla (rahti sisältyi hintaan). Myyjä kirjoitti että postitus maksaisikin 40$ lisää. Kirjoitin että en maksa koska sivustolla luvattiin postituksen sisältyvän hintaan. Odottaa vieläkin postitusta ja tilaus sivustolla kello juoksee, nyt myyjä pyytää että peruuttaisin tilauksen.

  Jos peruutan tilauksen niin saanko maksamani rahani kokonaisuudessaan takaisin, vaiko onko t√§m√§ jokin uusi ”kusetus” kikka ett√§ seuraavaksi myyj√§ kiist√§√§ ett√§ on pyyt√§nyt peruutusta ja saankin vain osan takaisin tms..kertokaahan viisaammat kun en l√∂yt√§nyt oikein mist√§√§n vastausta, kiitos.

  • Outoa toimintaa myyj√§lt√§ nostaa toimituskuluja j√§lkik√§teen. Ei kai t√§ss√§ ole paljon muita mahdollisuuksia kuin perua tilaus ja pyyt√§√§ full refund eli t√§ysi hinnanpalautus.

   Sinulla on kuitenkin myyjän viestit todisteena. Ja jos tulee jotain ongelmia niin voit lähettää ne AliExpressin asiakastukeen. Toivottavasti homma selviää!

 20. Tyhm√§n√§ tilasin miettim√§tt√§ maksutapaa. Itsell√§ siis ei mit√§√§n verkkopankki tunnuksia. Laitoin kortin tiedot yms… ja tilaus matkalla! ūüôā Nyt vain mietitytt√§√§ ett√§ ottikohan maksun jo vai tuleeko lasku?? En laittanut kortin ”salasanaa” kun eiv√§t kysyneetk√§√§n..?

  • Hei!
   Luulen, että maksu otettiin kortilta normaalisti. AliExpressistä ei voi ostaa suoraan laskulla.

 21. Olipahan kokemus
  Tilasin erinäisiä tuotteita koe mielessä. Aluksi tuntui kaikki ihan ok
  tavarat tulivat perille vielä suht nopeasti. Mutta sitten erään tilauksen kohdalla alkoi tökkimään tavara oli tullut Suomeen mutta uusi puutarhayrityksemme jota kutsutaan nimellä Posti jätti saapumis ilmoituksen toimittamatta . Ystävällisesti palauttivat lähetyksen, tiedusteltuani myyjältä niin eivät ole saanet takaisin.Toisen lähetyksen kohdalla tavarat olivat kadonneet. Korvausta saan kuulemma hakea kansainväliseltä instanssilta postimme mokailusta.Yhden riitautin ja se toimi ihan ok sain rahani takaisin.2 maksettua kadoksissa, joten mieti muutama kerta kannattaako halpuus. Itse en 50 euroon kuukahda mutta opetus oli se jotta kierrän tulevaisuudessa kaukaa.

  • Hei!
   Kiitos kommentistasi.

   Riitauta ihmeessä nuo pari muutakin tilausta, jos ne eivät ole noin 1kk jälkeen vieläkään tullut.

   En ole yhtään ihmeissäni, että vahinkoja sattuu. Posti on varmasti aivan tukossa jouluruuhkan takia!

   Kokeile ebayta, mielestäni heillä hoidetaan reklamaatio-asiat paremmin.

 22. Hei!
  Tilasin aliexpressilt√§ ensimm√§isen kerran ja ihan siis vain pienen summan arvoisen tuotteen (0,24‚ā¨). En tietenk√§√§n siin√§ vaiheessa viel√§ ajatellut mit√§√§n maksutavoista sen kummemmin, tiesin ett√§ Alipay on k√§ytett√§viss√§ ja suoraan kortilla maksaminen(?).
  Olin jo aiemmin rekisteröitynyt Alipayhyn, mutta ajattelin tyhmänä tietysti että kun en ole laittanut sinne vielä korttitietoja, niin aliexpress pyytää niitä heti tilatessa. Eli siis luulin että Alipay pyysi..
  Maksoin tuotteen, tuote lähti normaalisti tililtä ja muuten kaikki ok.
  Mutta kun painoin ”My Alipay”-painiketta, kaikki tiedot olivat osoitetta ja kortin tietoja my√∂ten kadonneet. Eli ihan kuin en olisi edes luonut koko alipayta..
  Olenko itse ymmärtänyt jotain väärin, vai mikä tässä nyt on?
  Eli maksoinko suoraan myyjälle vai menikö se kuitenkin sieltä Alipayn kautta?
  Mitään maksusuoritusta siellä ei tietenkään näkynyt..

  • Kaikki maksut menev√§t AliPayn kautta. Eli jos tilaus onnistui, niin teit kaiken oikein.

   Voit katsoa AliPaysta: Settings -> Manage your cards.
   Sieltä näet onko korttisi tallentunut AliPayhin.

   Kiitos arvostelusta!

 23. Hei! Mitä tuo confirm goods received tarkoittaa? Menin sitten vaan painelemaan sita kaikkiin tuotteisiin

  • Se tarkoittaa, ett√§ olet hyv√§ksynyt tavarat saaduksi. Sit√§ olisi tarkoitus klikata vasta kun olet saanut tavarat k√§siisi ja ne ovat sellaiset kuin olit tilannut.

   Joku muukin kommentoija oli painanut sitä vahingossa, mutta tavarat olivat silti tulleet normaalisti.

 24. Hei minä olen tilannut kellon mutta otin väärän värin voinko vaihtaa värin silverin

  • Hei!
   Voit kokeilla perua tilauksesi ja tehdä sen uudestaan haluamallasi värillä. Voit myös kokeilla lähettää AliExpress tilauksiesi kautta viestin myyjälle ja kysyä asiaa.

 25. Hei! Tilasin jokinaika sitten kaksi oientä tarviketta aggregaatteihin, ja maksoin ne heti samalla Spankin verkkopankistani. Tavarat on lähetetty aikoja sitten kiinasta,vaan ei minulle ole tullut. Mitä nyt Tehdään?

  • Hei!
   Selaa omia tilauksiasi ja avaa t√§st√§ saapumattomasta tilauksesta ‚ÄĚtapaus‚ÄĚ eli Dispute. Voit tehd√§ sen napista ‚ÄĚopen dispute‚ÄĚ. Vaadi rahojen palautusta saapumattomaan tilaukseen vedoten.
   Tapaus pitäisi muistaa avata ennenkuin 2kk aika tilauksesta täyttyy, muutoin kauppa voidaan ns. hyväksyä ja myyjä saa automaattisesti rahat.

   Jos t√§m√§ ei tuota tulosta, tee valitus eli ”File a claim”. Sen voi tehd√§ vasta Disputen avaamisen j√§lkeen.

 26. Peruin tilaukseni AliExpressiltä, sillä totesin etteivät kerkeä tulemaan tarpeeksi ajoissa minulle. Tulevatko rahat tilille takaisin millä viiveellä, vai tulevatko ollenkaan?

  • Hei!
   Maksun pitäisi palautua alkuperäiselle maksutavalle 7-15 päivässä. Jos palautusta ei näy, kannattaa ottaa yhteyttä AliExpress asiakaspalveluun.

 27. Tilasin tuotteen 21.9 enkä vieläkään ole saanut sitä. Myyjä sanoo tuotteen olevan edelleen Kiinan lentoasemalla eikä suostu palauttamaan maksua, pyytää vain olemaan kärsivällinen. Uskon että tuote on joutunut hukkaan. Olen tilannut paljon eikä mikään ole kestänyt näin kauan.
  Mihin kannattaa olla yhteydessä että saan rahani takaisin?

  • Hei!
   Selaa omia tilauksiasi ja avaa t√§st√§ saapumattomasta tilauksesta ”tapaus” eli Dispute. Voit tehd√§ sen napista ”open dispute”. Vaadi rahojen palautusta saapumattomaan tilaukseen vedoten.

   Tapaus pitäisi muistaa avata ennenkuin 2kk aika tilauksesta täyttyy, muutoin kauppa voidaan ns. hyväksyä ja myyjä saa automaattisesti rahat.
   Sinun tapauksessasi kannattaa pikimmiten kokeilla avata tapaus (dispute).

  • Olen avannut jo dispute kohdan ja juuri siell√§ myyj√§ pyyt√§√§ k√§rsiv√§llisyytt√§. En hyv√§ksynyt h√§nen selityksi√§√§n vaan avasin disputen toisen kerran. Miss√§ vaiheessa aliexpress puuttuu tilanteeseen vai pit√§√§k√∂ ottaa yhteys luottokorttiyhti√∂√∂n?

   • Hei!
    Sinun pit√§isi pysty√§ ”File a Claim” eli l√§hett√§m√§√§n valitus 4-15 p√§iv√§√§ Disputen avaamisesta. Silloin AliExpress k√§sittelee valituksen.
    Jos sinulla vain on mahdollisuus, niin ota ihmeessä yhteys heti luottokorttiyhtiöön. Se on varmaan helpompi tapa saada korvaus tässä tapauksessa.

 28. Olen ostamassa usealta eri toimittajalta. Yhteissummaksi tulee n. 46‚ā¨ toimituskuluineen. Koskeeko tullimaksut tilaustani? Tulee kl tullimaksut siis yhteissummasta vai voinko tilata joke toimittajalta max 21‚ā¨ edesta ilman ylimaaraisia kuluja?

  • Hei!
   Jokaisen eri myyjän tilaus tulee erillisenä toimituksena. Tullimaksut lasketaan siis jokaisesta erillisestä toimituksesta. Toivottavasti tästä oli apua!

 29. Siisp√§ jos nyt olen tilaamassa sielt√§ jonkin edullisimman peliohjaimen vaikka Xbox 360 konsoliin, niin onko kyseess√§ todenn√§k√∂isesti laiton kopio? Sen tied√§n, ett√§ ne eiv√§t ole Microsoftin alkuper√§isi√§ ohjaimia, mutta sen haluan nyt selvitt√§√§, ett√§ ovatko ne laittomia kopiota, vai ihan laillisia ”tarvikeohjaimia” ?

  • Hei!
   Tarvikeohjaimen tilaamisessa ei pitäisi olla mitään ongelmaa, myydäänhän niitä Suomessakin.

 30. Ei ole tuota dispute mahdollisuutta. Laitanko viestiä tuosta kohdasta mikä tuossa tilauksen yhteydessä on vai mistä? onko tämä tavaran toimittaja joku huijari vai miksi näin kävi?

  • Hei!
   Ehkä kahden kuukauden dispute aika oli umpeutunut? Voit kokeilla laittaa tilauksen yhteydestä viestiä myyjälle ja kysyä asiasta.

 31. Mitä meinaa kun statuksessa lukee:finished. Tilaus viikko sitten tehty eikä ole tavara liikenteessä
  muut tilaamani tavarat jo tulossa mut yhdessä lukee toi..

  • Hei!
   Avaa tapaus (dispute) tilauksesta jos mahdollista ja vaadi rahojen palautusta. Voit myös yrittää olla yhteydessä AliExpress asiakaspalveluun. Jos maksoit luottokortilla, voit pyytää rahojen palautusta sitä kautta.

 32. Miksi missään ei mainita, että tuolta tilatessasi ostat hyvin todennäköisesti tuotekopioita, millä siis saadaan hinta näyttämään halvalta? Ihan suomalaisiakin merkkejä on kopioitu.

  • Hei!
   Kiitos kommentistasi ja huomiostasi!

   Se on valitettavaa, että osa tuotteista saattaa olla tuoteväärennöksiä.
   Jos tuote vaikuttaa liian edulliselta ollakseen aito, asia myös usein on niin.

 33. Hei!
  Yrit√§n tilata AliExpressist√§ tuotetta, mutta osoitteessani on √§√§kk√∂si√§, jotka laittaessani tulee teksti ”
  Please enter English only”. Kun korvaan √§:t a-kirjaimella, tuolloin t√§m√§ katoaa, mutta tuleeko paketti oikeaan osoitteeseen tuolloin?

 34. Hei!
  Valitettavasti tämä ei ole mahdollista AliExpressissä. Sinulla on kuitenkin ostajan turva, eli voit valittaa kun olet saanut tuotteen, jos se ei ole sitä mitä tilasit.
  Voit tietysti maksaa luottokortilla, jolloin saat hieman lisää maksuaikaa.

 35. Hei!
  Miten onnistuu AliE:n tilaus toiseen osoitteeseen kuin missä on kirjoilla?
  Riittääkö että muuttaa vain toimitusosoitteen AliE:n sivuille vai tilaajan nimi+ CO/ystävän osoite vai sotkeeko Suomen Posti nimet ja osoitteet kun eivät täsmää?

  T. Kaveri punkkaa meillä hetken

  • Hei!
   Mene Shipping address kohtaan AliExpressin asetuksissa ja klikkaa sieltä Add a new address. Voit täten laittaa myös oikean vastaanottajan nimen, jottei sekaannuksia sattuisi.

  • Hei!
   Kirjaudu sisään ja klikkaa My Aliexpress. Sitten ruutuun ilmestyy punainen palkki joka menee vaakatasossa sivuston poikki. Siinä on viimeisenä kohta, jossa lukee Account Settings. Klikkaa sitä ja sen jälkeen klikkaa Change Email Address.

 36. Olen ostamassa kaikenlaista puhelin hilett√§; kuulokkeita, kuoria, suojan√§ytt√∂√§ jne. Yhteishinnaksi tulee 21,51 ‚ā¨ eli ostokseni EIV√ĄT joudu tulliin ja saan ne itselleni suoraan?

  • Hei!
   Kyll√§, juuri n√§in. Kunhan ostoksen loppusumma toimituskuluineen j√§√§ alle 22‚ā¨. Voit tietysti tilata ylikin ja sitten vain maksat tarvittavat verot pyydett√§ess√§.

 37. Hei,
  yritin tehdä ostoksia Aliexpressistä. Kaikki meni hyvin siihen asti, että piti maksaa. Aivan normaali VISA-luottokorttini ei kelvannut. Mitä ihmettä?

  • Hei!
   Oletko sallinut internetmaksut verkkopankistasi? Mitä aliexpress valittaa kun yrität tehdä maksua?

  • √Ė√∂√∂√∂… jotenkin sitten maksu l√§htikin, kun yritin uudelleen tai eri tavalla. Nyt on jo nopeimmat tavarat saapuneet 2-3 viikon kuluessa. Olen ihan tyytyv√§inen.

 38. Hei! Aliexpressin sivulta näen, että paketti on Suomessa ja voin hakea postista. Vaan mistä postista ja millä koodilla? Pitääkö odottaa postin ilmoitusta? Teija

  • Hei!
   Sinun olisi pit√§nyt valittaa saapumattomasta tilauksesta jo kuukauden j√§lkeen. Jos odotat liian kauan niin ”dispute” eli valitusaika umpeutuu ja myyj√§ olettaa sinun saaneen pakettisi. Sen j√§lkeen valittaminen on eritt√§in vaikeaa tai mahdotonta.

   Suosittelen kuitenkin laittamaan viestiä myyjälle ja kertoa, että tilaus ei ole tullut.

  • Hei!
   Kyllä uskaltaa, AliExpress käyttää viimeisimpiä ja tehokkaimpia salausmenetelmiä suojatakseen korttitietosi.

 39. No joopa, nyt tapellut Aliexpressin ja myyjän kanssa jo toista kuukautta. Sain viallisen tuotteen, käytännössä lämpöelementin joka ei lämpene. Nyt myyjä vastaa aina viimeisellä sekunnilla kun hänen vastausaikansa on päättymässä jotain aivan päätöntä ja taas tulee neljä päivää lisää keskusteluaikaa. Jossain vaiheessa näytti siltä että Aliexpressillä olisi selkärankaa viheltää peli poikki, mutta sitten myyjä vastasi jotain että sun pitää tsekkaa softapuoli myös ja taas tuli lisäaikaa se muutama päivä. Väsytystaistelulta tämä vaikuttaa, jatketaan niin kauan että ostaja ei enää jaksa. Samaa sanoi yksi kaverinikin ja nyt täytyy sitten kantapään kautta uskoa. Videoita, kuvia ja vaikka mitä on lähetelty mutta pelleily vain jatkuu. Tuote on aivan varmasti viallinen, kuvia on lähetetty kuinka kokonaisuus toimii vaihtoehtoisilla tuotteilla täysin samoilla liittimillä, asetuksilla jne. Ja kun kyseessä lämpöelementti, niin jos se ei toimi niin se ei sitten toimi. Harvoin olen kuitenkaan tuntenut itseäni asiakkaana niin kaltoin kohdelluksi kuin Aliexpressissä.

  • Hei!
   Ikävä kuulla, että sinulle on sattunut noin huono ostokokemus. Aliexpressissä toimii noin 8,5 miljoonaa eri myyjää ja se on valitettava tosiasia, että joukkoon mahtuu huonoja myyjiä kuten normaalissakin kaupankäynnissä.
   Aliexpressille kuitenkin iso miinus siitä, ettei se ole tapauksessa puolellasi. Toivottavasti tapaus selviää sinun kannaltasi toivotulla tavalla!

 40. Onko normaalia että vaik yksi tuote tuli minulle kun tilasin niitä 3? Tuleeko ne loput jälkeenpäin? Siitä on kyllä nyt joku kuukausi kun tilasin

  • Hei!
   Tuotteet voivat olla yksittäisesti pakattu kustannus-syistä. Sen takia ne voivat myös saapua eri aikoihin. Voit toki ottaa yhtettä myyjään yhteyttä ja sanoa, että kaikki tuotteet eivät ole saapuneet luvatusti. Tällöin myyjä voi mahdollisesti lähettää puuttuvat tuotteet uudestaan.

 41. Customer support on tehty tuolla tosi hankalaksi ja ”myyj√§√§ suosivaksi”. ostin kolmensadan kitaran, joka oli ”paskana” – sain (tai enh√§n m√§ viel√§ ole edes saanut mit√§√§n) 9 eur refundia – jippii – kiva tulla kusetetuksi!!!

  • Hei!
   Oliko tuote käyttökelvoton? Jos oli, voit vaatia täyttä kauppahinnan palautusta. Lähetä mahdollisesti kuvia ja tarkka kuvaus viasta.
   Voit yrittää neuvotella myös parempaa korvausta.

 42. miten maksan,olen tilannut tavaroita ja niitä on jo tullut,mutta maksua en ole suorittanut ,miten menettelen ?

  • Hei!
   Tilaus pitäisi olla mahdotonta tehdä ilman maksua. Jos olet kuitenkin siinä onnistunut ja saanut tavarankin vielä niin onnittelen!
   Jos tilasit luottokortilla, niin se on tietysti asia erikseen.

 43. Miten kauan paketin toimitus yleensä kestää?
  Rahat ovat l√§hteneet 4.3. Tilit√§ni mutta pakettia ei ole viel√§ tullut. Kaikessa ep√§huomiosssa menin viel√§ painamaan kohdasta: Confirm goods received, kun en tiennyt mit√§ se tarkoittaa…. Kannattaako minun viel√§ odottaa vai tehd√§ se ”valitus” juttu?

  • Paketin saapuminen voi kest√§√§ jopa kuukauden, eli sen pit√§isi pikkuhiljaa olla jo saapunut. Harmi, ett√§ menit painamaan Confirm goods received, sill√§ silloin viestit√§t myyj√§lle, ett√§ paketti on tullut perille.
   Jos paketti ei ole vieläkään tullut, voit lähettää myyjälle viestiä.

 44. Hei,
  Alipayhin pitäisi laittaa kuvaa ajokortista tai passista ja joku muu asiakirja missä näkyy osoite ja senkin pitäisi olla alle 3 kuukautta vanha. Onko tosiaan näin pakko tehdä, että saa Alipayn käyttöön? Vähän epäilyttää ruveta antamaan omasta ajokortista kuvaa. Tiedä mihin niitä tietoja sitten käytetään?

  • Hei!
   Valitettavasti AliPayn käyttöönotto on tehty hieman mutkikkaaksi. Tosin kun kerran ne tiedot sinne laittaa, niin ei niitä ainakaan heti joudu sieltä muuttamaan.
   Turvallisuudesta en olisi itse huolissani, koska kyseessä on todella iso ja viimeisimpiä salausmenetelmiä hyödyntävä yritys.

  • Hei!
   Suomessakin myytävät vauvojen lelut valmistetaan yleensä Kiinassa, joten valmistusmaa on sama.
   Turvallisuudesta en kuitenkaan osaa sanoa sen tarkempaa tietoa.

   EU-alueelle myyntiin tulevat tuotteet testataan usein ennen niiden hyväksymistä myyntiin.

 45. MORMOR
  Heippa! Olen tilannut Aliexpressilt√§ useita kertoja ja suurimmaksi osaksi olen ollut tyytyv√§inen tuotteisiin. Nyt on kuitenkin niin, etten ole saanut tuotetta tai korvaavaa tuotetta ja 2 viikon ajan olen l√§hett√§nyt meilej√§ myyj√§lle, joka painostaa minua sanomalla: Would you give me five stars and then I`ll send replacing item to you! Vaan, kun toimensa eiv√§t ole viiden t√§hden arvoisia. Rahallisesti menetys ei ole kuin pari euroa, mutta periaatteessa haluan myyj√§n lopettavan kirist√§v√§n toimintansa. Pit√§nee tehd√§ se valitus … vai mik√§ neuvoksi?

  • Hei!
   Voit sanoa myyjälle, että annat 0-tähden arvostelun ja huonon palautteen jollet saa korvaavaa tuotetta. Kirjoita viestiin vielä jokin päivämäärä johonka mennessä haluat tiedon onko korvaava tuote tulossa.
   Joskus ei auta kuin käyttää samaa tapaa kuin myyjät.

 46. Hei,
  Tilasin 32$ maksavan tuotteen (postikulut 0$) AliExpressilt√§. Tuote saapui t√§n√§√§n Postiin ja sain siit√§ saapumisilmoituksen ja k√§vin hakemassa sen. Eik√∂ minun tarvitsekaan maksaa arvolis√§veroa, vaikka tuote maksoi yli 22‚ā¨?

  • Hei!
   Suomen posti ja tulli ovat luultavasti niin ruuhkautuneet, ettei resurssit riitä kaikkien pakettien ja niiden arvojen tarkistamiseen.

 47. Onko muille tullut vastaavia tilanteita:
  Minulla oli aliexpresin suosikkilistalla oskilloskooppi, ja sain ilmoituksen tarjouksesta, norm n.80‚ā¨ nyt n.25‚ā¨
  Tartuin tilaisuuteen; ja nyt myyjä vaatii kaupan peruutusta.
  Yrittääkö vedättää? Ainakin 11.11 kampanjassa vastaavat tarjoukset on toteutuneet.

  Kannattako vain kiltisti suostua perumaan..?
  Alla tuo viesti-

  Dear,
  Sorry to tell you that we can’t complete this order for you.
  TheAliexpress system crash caused the product price error. This price is not the original price $87.05-109.99 of the oscilloscope we should have listed for.Would you mind cancelling this order for us?
  This is very urgent and hope you can pay attention to. If the order can’t be cancelled, the shop operator will be punished seriously. ūüôĀ
  Besides, people in China are having Spring Festival holiday. The express company won’t ship the item until Feb, 15th. Would you please help to cancel the order before that?
  I will appreciate your quick response.

  all-sun
  xxx xxxx

  • Hei!
   Myyjä siis kertoo, että hinta oli pudonnut järjestelmävirheen takia.
   Tavallaan hänet on sidottu myymään tuote, jos et peru kauppaa. En voi kuitenkaan olla varma toimittaako hän tuotetta.
   Itse ehkä peruisin vain kaupan, koska vahinkoja sattuu.

  • Hei!
   Puhelimen pit√§√§ olla ”unlocked” eli sit√§ ei ole lukittu tiettyyn operaattoriin. L√§hes kaikki AliExpressiss√§ myyt√§v√§t puhelimet ovat ”unlocked” ja se on yleens√§ selke√§sti mainittu. Puhelimista t√§ytyy l√∂yty√§ my√∂s tietyt taajuudet.
   Lis√§tietoa puhelimen tilaamisesta kiinasta l√∂yd√§t puhelinartikkelistamme. Sen loppuosassa on ”√§lypuhelin kiinasta” osuus, katso se.

 48. Hei, Hyväksyin vahingossa automaattiseksi (aliexpressissä) luottokorttini numeron, kuinka saan sen pois?
  Haluaisin toiminnon siten, että voin itse täyttää numeron joka kerta maksaessani.

  • Hei!
   AliExpress on ottanut käyttöön palvelun nimeltä AliPay. Korttitiedot siirtyvät AliPay palveluun jossa ne ovat suojattuna tehokkailla salausmenetelmillä.

   Halutessasi voit tietysti poistaa korttitiedot. Jos et ennen käyttänyt AliPaytä tulee sinun aktivoida AliPay tili jolloin pääset käsiksi korttitietoihisi.

   Kirjaudu ensin AliExpressiin ja valitse ”Hi, (nimesi)” valikosta alimpana oleva My AliPay. Sen j√§lkeen avaa AliPay tili.
   Kun olet saanut AliPay tilin avattua l√∂yd√§t ”Settings” valikosta ”Manage your cards” kohdan, sielt√§ klikkaa ”Remove” niin saat korttisi pois.

 49. Hei, ostin aliexpressiltä auton obd vikakoodimittarin mutta en saa asennettua vevykettä tietokoneeseen koska se on ilmeisesti rikki. Olen ilmoittanut myyjälle mutta en ole saanut vastausta. Pitäisikö tehdä reklamaatio vai vielä odotella muutama päivä vielä on viiko aikaa .

  • Hei!
   Levyke ei siis toimi tietokoneessasi? Ohjelman saa todennäköisesti ladattua internetistäkin, eli et tarvitse levykettä.
   Netist√§ voi ladata my√∂s ilmaisia OBD ohjelmia kun etsii googlesta hakusanalla ”obd software free”.

   Voit tietenkin kysy√§ asiaa my√∂s myyj√§lt√§ vaikka n√§in: ”Where I can download the OBD software? Please send me a link or a new disc. The CD you send did not work. Best regards, (laita nimesi t√§h√§n)”
   Eli pyydä myyjältä linkkiä mistä ohjelman voi ladata ja jos tämä ei onnistu niin pyydä lähettämään uusi levyke.

 50. Miten poistan teidän ärsyttävän popuppinne ???? Olen lähes kolmekymmentä kertaa työkalu valikosta valinnut etten tarvitse teidän palvelujanne mutta ette poistu!!!

  • Hei!
   Meillä ei ole käytössä pop-up mainoksia eikä työkaluvalikkoja.

   Puhutko AliExpress mainoksista?
   Osaatko sanoa missä sivulla nämä pop-up mainokset näkyvät ja mitä niissä lukee?

 51. Hei, miks mulle tuli jo palaute juttu vaikka en ole saanut viel tuotetta, ja kuinka kauvan viel menee siit√§ on 3 viikkoa kun tilasin ja tilasin vain yhen pelipaidan… Mut on se ilmainen toimitus.

  • Hei!
   Palautekysely tulee aina ”etuk√§teen”, vastaa siihen kuitenkin vasta kun olet saanut tuotteen k√§teesi.
   Joulunaikaan posteissa ympäri maailmaa on ruuhkaa, joten toimituksessa voi kestää normaalia pidempään.

 52. Miten maksan tilisiirrolla, esim. OP:n verkkopankilla? Käytänkö viitenumeroa vai viestiä rahojen siirrossa?

  • Hei!
   Suosittelen maksamaan kortilla (myös Visa Electron käy). Se on nopein ja turvallisin maksutapa Aliexpressissä.

   Lis√§tietoa tilisiirrosta AliExpressin maksutapana l√∂yd√§t t√§√§lt√§. √Ąl√§ maksa koskaan suoraan myyjien henkil√∂kohtaisille tileille.

 53. Tilasin aliexpressiltä pikku tavaraa. Tavaran toimittajia on useita. Pääsääntöisesti ympäri Kiinaa. Kerätäänkö nämä kaikki yhteen laatikkoon vai tipahteleeko ne yksitellen postilaatikkoon? Kuten WISH:ltä tulee.

 54. Hei!
  Elikk√§ tein ostokseni Aliexpress sivustolla ja sain s√§hk√∂postiini viestit, joissa kerrotaan ett√§ ”your order has been paid succesfully.” Eli olenko nyt maksanut kaikki ostokseni ja odotan en√§√§n tullimaksuja vai mit√§? Tuleeko siit√§ ilmoitus s√§hk√∂postiini ja t√§ysin suomeksit? Olen my√∂hemmin saanut viestin miss√§ yksi tuotteistani on ”adjusted” ja toinen tuote ”shipped”? Mit√§ n√§m√§ tarkoittavat ja miten minun tulee toimia t√§st√§ edesp√§in?

  • Hei!
   Kyllä, tilauksesi on nyt maksettu. Shipped tarkoittaa, että tuote on lähetetty ja Adjusted viittaisi johonkin muokkaamiseen.
   Jos tilaus jää tulliin ja sinun tarvitsee suorittaa jotain maksuja, niin saat siitä luultavasti ilmoituksen postitse.

   Tällä hetkellä sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin odottaa. Voit seurata tilauksien tilaa Aliexpressin sivuilta.

 55. Olen yritt√§nyt rekister√∂ity√§ Aliexpress sivustolla kohdasta ”Join free”, mutta ei onnistu. Rekister√∂ityminen ei etene 1. Verification- kohdasta, koska s√§hk√∂postiosoitteen lis√§√§misen j√§lkeen tulee herja ”Sliding verification failed, please retry” Mik√§ neuvoksi?

  • Hei!
   Kokeile uudestaan niin, ett√§ otat tuplanuolesta ‚ÄĚ>>‚ÄĚ kiinni hiirell√§ ja ved√§t sen oikealle.

 56. Osoitteessani on √∂-kirjain, joten alakulmaan tulee valitus ’laita osoite englanniksi’. Pystynk√∂ jotenkin ”ohittamaan” t√§m√§n vai tyrkk√§√§nk√∂ √∂-kirjaimen paikalle vain o-kirjaimen? Tuleekohan tuotteet kuitenkin perille?

  • Hei!
   Laita √Ė-kirjaimen tilalle O-kirjain, niin paketin pit√§isi l√∂yt√§√§ hyvin perille.

 57. Mist√§ l√∂ytyy: ”AliExpress on k√§√§nnetty Suomeksi joka tekee k√§yt√∂st√§ helppoa. ”

 58. Kannattaa pitää varansa. Jos saat ihan paskaa tavaraa ja laitat huonot arvostelut ja kommentin palautteeseen niin HUPS!!! Tuotetta ei enää myydä. Pyytävät palauttamaan tuotteen jotta voisivat hyvittää mutta kun postikulut takaisin kiinaan on 4 x tuotteen arvo. Joskus toimii joskus ei. Haluatko ottaa riskin?

  • Hei!
   Valitettava tosiasia on, että isoon kauppapaikkaan tietysti aina mahtuu näitä tilaisuuden hyödyntäjiä. Onneksi suurinosa myyjistä on kuitenkin rehellisiä.

   Kannattaa aina katsoa ennen ostamista myyjän palautteet ja kuinka monta onnistunutta kauppaa myyjällä on takana.

 59. moi! nytkun t√§√§ 24h on mennyt tilauksestani umpeen, k√§ynk√∂ jo t√§ss√§ vaiheessa s-postistani painamassa tilaukseen tosta ’confirm goods received’ vai vasta my√∂hemm√§ss√§ vaiheessa?

  • Hei!
   Confirm goods received tarkoittaa, että vahvistat tilauksen vastaanotetuksi. Eli paina siitä vasta kun paketti on sinulla käsissäsi ja se vastaa tilattua.

 60. Hei!

  Kun yrit√§n luoda uutta tili√§, niin en p√§√§se 1. askelta pidemm√§lle. Kun olen kirjoittanut s√§hk√∂postini ja klikkaan ”next” yritt√§ess√§ni p√§√§st√§ seuraavaan vaiheeseen, niin joka kerralla sivun alhaallalukee ”Sliding verification failed, please retry” enk√§ p√§√§se sit√§ pidemm√§lle. Olen kokeillut useampaa s√§hk√∂postiosoitetta, mutta joka kerran ep√§onnistun. Miten p√§√§sen kirjautumaan aliexpressiin sis√§√§n?

  • Hei!
   Kokeile uudestaan niin, ett√§ otat tuplanuolesta ”>>” kiinni hiirell√§ ja ved√§t sen oikealle.

 61. Sain paketin mutta en ymm√§rr√§ kun s-postiin tulee viesti ett√§ jos kaikki on ok paina ”confirm order received”
  en nimitt√§in l√∂yd√§ ko kohtaa mist√§√§n, n√§p√§ytin sellaista kuin ”confirm goods received” jonka l√∂ysin mutta se ei ollut oikea koska s-postiintuli taas viesti.

  • Hei!
   ”Confirm Goods Received” tarkoittaa juurikin samaa, eli painoit oikeasta kohdasta. Jos kuitenkaan se ei toiminut, voit kirjautua sis√§√§n AliExpressiin ja klikata yl√§valikosta, ”My Orders”. T√§ll√§ sivulla n√§kyy kaikki tilauksesi. Klikkaa haluamasi tuotteiden kohdalta ”Track Order”, sitten laita raksi ruutuun kaikkien saatujen tuotteiden kohdalta ja klikkaa ”Confirm Goods Received”.

   Jos et tee mit√§√§n edell√§mainituista toimenpiteist√§, tilauksesi hyv√§ksyt√§√§n automaattisesti ”Dispute-ajan” umpeuduttua.

 62. Miksi osoite pitää laittaa englanniksi tilatessa? Ei minun osoitetta voi oikeen englanniksi kääntää.

  • Hei!
   √Ąl√§ k√§√§nn√§ osoitetta Englanniksi, vaan laita osoitetiedot normaalisti Suomeksi.

  • Hei!
   Alla vapaasti käännetty lainaus AliExpress -sivulta.
   ”Maksut ovat suojattu VeriSign -suojauksella, joka on vahvin kaupalliseen k√§ytt√∂√∂n tarkoitettu suojaus. Voit olla varma ett√§ luottokortti ja k√§ytt√§j√§tietosi ovat turvassa.”

   T√§m√§n lis√§ksi AliExpress k√§ytt√§√§ ”Escrow maksuja”. Escrow toimii niin, ett√§ maksat tuotteen AliExpressille ja myyj√§ l√§hett√§√§ tuotteen sinulle. Myyj√§ ei saa t√§t√§ maksuasi AliExpressilt√§ ennenkuin sin√§ olet hyv√§ksynyt saamasi tuotteen tai maksun vapautumisen aikaraja on ylittynyt.

 63. Kahta tilausta ei vaan kuulu ja tilaus on tehty 17.5. Toinen myyjä ei vastaa viesteihin. Palautetta et pääse laittamaan, etkä riitauttamaan asiaa, mitä voin tehdä?

  • Hei!
   AliExpress:iss√§ on kahden kuukauden mittainen ”valitusaika”, jonka sis√§ll√§ sinun pit√§√§ avata tapaus (Open Dispute) jos et ole esimerkiksi saanut tuotetta.
   Suosittelen odottamaan maksimissaan kuukauden ja sen jälkeen avaamaan tapaus saapumattomista tuotteista.

 64. Moi,jossakin oli ett√§ yli 22 euron tilauksiin tullimaksu ja sitten yhdess√§ vastattiin ett√§ yli 150‚ā¨.Kumpi pit√§√§ paikkansa?

  • Moi!
   EU:n ulkopuolelta tilatessa verot joutuu maksamaan yli 22‚ā¨ ostoksista ja lis√§ksi tullimaksun yli 150‚ā¨ ostoksista. Postikulut kuuluvat mukaan n√§ihin lukuihin.
   Tulli/posti ilmoittaa kyllä mahdollisista lisämaksuista tarvittaessa.

  • Hei!
   Maksat Visa Electronilla kuten muillakin maksukorteilla, eli syötät korttisi tiedot pyydettäessä.

 65. Kun tilaa Aliexpressiltä yli 22 e voi tulla se tullimaksu. Voiko sen välttää tilaamalla useammassa osassa? Siis että ottaa muutaman tuotteen ja maksaa ne ja taas muutaman tuotteen ja maksaa ne.

  • Moi!
   Kyllä voi, eli tilaa niin monta tilausta kuin haluat. Pidät arvon vain alle tullausrajan.

   Voit tietysti tilata yli tämän rajankin. Apuna loppusumman arvioinnissa voit käyttää tullilaskuria.

 66. Moi! Tilasin tuotteen ja maksoin mainitun hinnan mikä sisälsi tuotteen ja rahdin. Kun mitään ei alkanut kuulua laitoin kyselyä ja vastauksessa vaadittiin lisää rahaa, kun ei muka riitä rahtiin. Nyt ei tunnu enää ketään kiinnostavan vaan kun yritttää kysellä niin pompottelevat vaan ohjeita paikasta toiseen!
  Taisi mennä rahat hukkaan vai kannattaako vielä yrittää??

  • Moi!
   Ik√§v√§ kuulla, ett√§ t√§m√§ kyseinen myyj√§ on ollut noin yhteisty√∂haluton. Onneksi voit avata ”tapauksen” t√§st√§ kaupasta ja vaatia t√§yden rahojen palautuksen.

   AliExpress tarjoaa ohjeet tähän (Open dispute), pääset niihin tästä.

  • Moi!
   Vain yli 150‚ā¨ tilauksiin tulee lis√§ksi tullimaksu. Tullimaksu on suuruudeltaan keskim√§√§rin noin 5%.

   Voit käyttää tullilaskuria, jolla voit arvioida tilauksen lopullista summaa.

 67. Hyv√§ ja helppo paikka tehd√§ ostoksia, mutta kannattaa huomioida ett√§ varsinkin kalliimpia tuotteita ostaessasi olet takuuasioissa t√§ysin myyj√§n armoilla. ”t√§htimyyjienkin” joukossa on myyji√§ jotka lupaksista huolimatta eiv√§t l√§het√§ esimerkiksi edes korvaavia osia rikkoontuneeseen tuotteeseen. T√§llaista myyj√§√§ ei pysty ilmiantamaan Aliexpresiin, joten voivat toimia edelleen.

  • Moi!
   Kiitos kommentistasi. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, ettei kannata ostaa todella kallista tuotetta ilman perehtymistä asiaan. Maalaisjärjellä pääsee onneksi aika pitkälle.
   Suosittelen myös tutustumaan LightInTheBox:iin sekä erityisen hyvästä palautejärjestelmästä tunnettuun eBay:hin.

Jätä kommentti