AliExpress -opas aloittelijalle ja kokemuksia

168

AliExpress on suomalaisten keskuudessa suosittu eBayn tapainen iso kauppapaikka, josta tilataan Suomeen paljon esimerkiksi puhelimia, vaatteita ja elektroniikkaa. Tuotteet tulevat pääsääntöisesti Kiinasta, eikä niitä ole yleensä hinnalla pilattu. Lue oppaamme ja opi tilaamaan AliExpressistä turvallisesti. Voit lukea myös AliExpress kokemuksia ja kommentteja kirjoituksen lopusta. Katso AliExpressin päivän tarjoukset tästä.

Hyvä tietää: Jos olet tilaamassa nyt AliExpressistä, voit saada ensimmäisestä ostoksestasi Bonuswayn kautta 10€ lisäbonuksen. Liittyminen vie alle 60s ja sen voi suorittaa FB-tunnuksilla tai sähköpostiosoitteella. Lunasta 10€ erikoisetu tästä.

1. Luotettavuus

AliExpress on Alibaban tavallisille kuluttajille suunnattu versio ja se on pääsääntöisesti täysin luotettava. Tilaukset tulevat yksittäisiltä myyjiltä ja tukkuliikkeiltä, joka mahdollistaa edulliset hinnat. Luottokorttitiedot ja muut maksutiedot ovat turvattu viimeismpiä salausmenetelmiä käyttäen.

aliexpress arvostelu

Ostaessasi AliExpressistä, tarkista myyjän ja tuotteen arvostelut ennen ostoa. Myyjän arvosanan olisi hyvä olla yli 95%. Tuotteista ei aina ole arvosanaa, jos sitä ei ole kukaan arvostellut. Yleisesti ottaen alle 3-tähden tuotteita ei kannata tilata. Ebay on tunnettu myös turvallisena kauppapaikkana, koska se suosii luotettavia myyjiä. Lue myös eBay-ohje suomeksi.

2. Ostaminen

AliExpressin käyttöliittymä on melko yksinkertainen ja ostosten teko nopeaa. Tarjolla on myös ebaysta tuttu ostajanturva, joka kattaa saapumattomat tilaukset, vialliset tuotteet sekä tuoteväärennökset. Ongelmatilanteissa kannattaa olla yhteydessä tuotteen myyjään. AliExpress ei tarjoa alennuskoodia, mutta hinnat ovat jo valmiiksi edullisia.

Kun olet tehnyt tilauksen, sinulla on 2kk aikaa kuitata tavarat saaduksi painamalla ”Confirm goods received” omasta tilaushistoriastasi. Jos et paina napista 2kk aikana, tavarat hyväksytään automaattisesti saaduksi.

Älä paina napista ennenkuin olet saanut tavarat, sillä sen jälkeen sinun on lähes mahdotonta reklamoida tilauksestasi.

3. Toimituskulut, maksutavat ja toimitusaika

Tilauksissa on usein edulliset tai jopa ilmaiset postikulut. Ostosi jälkeen saat sähköpostiin viestin jossa on mahdollinen seurantakoodi. Seurantakoodia ei ole aina saatavilla, tai sen tiedot eivät pidä paikkaansa.

aliexpress kokemuksia

Maksaminen tapahtuu AliPay -maksupalvelun avulla. AliPay on AliExpressin vastine PayPalille. AliPay toimii kaikilla yleisillä pankki ja luottokorteilla, myös Visa Electron käy. Jos käytät Visa Electronia, sinun pitää mahdollisesti sallia ulkomaanmaksut verkkopankkisi asetuksista. AliExpress ei valitettavasti tue PayPal maksua. Toimitusaika AliExpress Suomi -tilauksissa on yleensä noin 2-4 viikkoa.

Myynti-ilmoituksesta voi tarkistaa kuinka kauan toimitus arviolta kestää. Toimituksen valmistelu voi viedä jopa 10 päivää. Älä siis hätäänny, vaikka et saisi heti seuraavana päivänä toimitusvahvistusta.

4. Vaatteiden koot

Älä luota suoraan AliExpressin vaatteiden kokomerkintöihin. Jos mahdollista, etsi tuotteesta aina oikeat mitat. Voit verrata näitä mittoja omistamiisi vaatteisiin. Vaatteet ovat yleensä yhden tai jopa kaksi kokoa liian pieniä, kun vertaa EU-kokomerkintöihin. Tuotteen arvosteluista löydät yleensä muiden ostajien kokemuksia vaatteiden sopivuudesta.

5. Tuotteiden laatu

Halvalla hinnalla on tietysti kääntöpuoli. Se näkyy tuotteiden laadussa ja ominaisuuksissa. Usein ostaja saattaa kuvitella, että tuotteessa on kuvan perusteella jokin ominaisuus, mitä sitten tuotteessa ei oikeasti olekkaan. Älä siis luota sokeasti kuviin, vaan lue tuotekuvaus ja ominaisuudet tarkasti.

Vaatteita ostaessa edullinen hinta ilmenee laadussa. Laatu on kuitenkin usein riittävä ja vastaa ostajan odotuksia, kun ottaa myyntihinnan huomioon. AliExpressin tuotteet ovat yleensä ilman mitään merkkiä tai brändiä.

6. Mitä ei kannata Suomeen tilata?

AliExpressistä ei välttämättä kannata ostaa kalliita elektroniikkatuotteita, joita saisi esimerkiksi EU-alueelta. Ongelmatapauksissa kuluttajanturva on Kiinasta tilatessa heikompi kuin EU-alueelta. Takuuasiat on myös helpompi hoitaa EU-alueen toimijoiden kanssa. AliExpressistä ei myöskään kannata tilata kalliita merkkituotteita, koska ne voivat olla suurella todennäköisyydellä tuoteväärennöksiä. Varo myös tilaamasta AliExpressistä asioita, joita et Suomeen saa tilata, kuten lääkeaineita.

7. Tulli ja verot

Koska AliExpress tilaukset tulevat yleensä Kiinasta, pitää huomioida tilauksiin kohdistuvat mahdolliset tulli ja veromaksut. Tullimaksut voi välttää tekemällä, monta pienempää tilausta, jotka ovat postikuluineen alle 22€ arvoisia. Alle 22€ arvoiset tilaukset voivat jäädä joskus tulliin. Silloin vain kirjaat tullin sivuilla tilauksen arvon ja se pääsee jatkamaan matkaansa.

Jos tilauksesi arvo ylittää postikuluineen 22€ saat siitä kotiin kirjeenä saapumisilmoituksen. Saapumisilmoituksessa on ohjeet sekä kerrotaan vaihtoehdoista joilla voit maksaa lähetyksesi tullimaksut. Älä tee mitään ennenkuin saat kotiisi mahdollisen saapumisilmoituksen tuotteista. Voit hyödyntää tullilaskuriamme, kun haluat arvioida tilauksesi lopullisia kustannuksia.

8. Tuotteiden arvostelut

Jokaisesta ilmoituksesta pääset käsiksi tuotteen arvosanaan sekä kommentteihin. Nämä on hyvä tarkistaa ennen tilauksen tekoa, jolloin tiedät paremmin minkälaisen tuotteen olet ostamassa.

aliexpress tilaaminen

Tuotearvostelut voivat olla joskus väärennettyjä, jotta myyjä saisi tuotteensa näyttämään paremmalta. Ylläolevassa kuvassa oleva tuotearvostelu on esimerkiksi hieman epäilyttävä.

9. Tuotteiden takuu

Tilauksissa olevan ”ostajanturvan” umpeuduttua tuotetakuun toimivuutta ei voi taata. Jotkut myyjät hoitajat velvollisuutensa tunnollisesti, mutta heikompiakin suorittajia mahtuu joukkoon. Tuotteiden palauttaminen Kiinaan on myös usein niin kallista ja vaikeaa, ettei se kannata. Tämä asia kannattaa huomioida tilausta tehdessäsi. Yleensä halpa hintataso kuitenkin korvaa tämän mahdollisen riskin.

10. Reklamaatio

Jos tilauksesi ei ole saapunut yli kuukauteen tai se on esimerkiksi rikki tullessaan, voit avata tapauksen (Open Dispute). Kannattaa olla ennen disputen avaamista yhteydessä myyjään. Reklamaation käsittelyn jälkeinen rahanpalautus suoritetaan yleensä noin 2-7 päivän sisällä.

11. AliExpressin historiaa

AliExpressin on perustanut nykyään Kiinan rikkaimpana miehenä tunnettu Jack Ma. Ennen AliExpressiä Jack Ma aloitti yrityksille tarkoitetun AliBaban. AliBaba kasvoi nopeasti todella suureksi yritykseksi ja se onkin nykyään maailman isoin nettimyyjä. Alibaban taakse jäi vuonna 2016 esimerkiksi Walmart.

12. Supertarjoukset

Sivustolla mainostetaan jatkuvasti suurta määrää erilaisia tarjouksia. Ole kuitenkin tarkkana, sillä osassa tarjouksista ilmoitukseen on vain lisätty korkea lähtöhinta. Se voi hämätä kuluttajaa tekemään harkitsemattomia ostoksia.

Katso AliExpress tarjouksia

Kiitos oppaan lukemisesta! Toivottavasti siitä oli sinulle apua. Voit jakaa tai linkittää ohjeen vapaasti, esimerkiksi ystävälle, jonka olisi mielestäsi hyvä kokeilla AliExpressiä. Kommentoi alle omia AliExpress kokemuksia tai kysy mitä tahansa AliExpressiin liittyvää. Jokaiseen kommenttiin vastataan! (Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)

Lue seuraavaksi:

Naisten vaatteet ulkomailta – Suosituimmat kaupat Naisten muoti uudistuu jatkuvasti. Saat tietää lukemalla kirjoituksen: miten tilaat naisten vaatteet ulkomailta. Ulkomailta tilattujen vaatteiden hinnat ovat Suomeen verrattuna halvempia ja valikoimat suuria sekä monipuolisempia. Toimitusajat voivat ...
Kiinalaiset nettikaupat – Tilaajan tietopaketti Kiinalaiset nettikaupat ovat nyt suositumpia kuin koskaan. Syynä tähän on tilaamisen helppous ja halpa hintataso. Lisähoukuttimena tilaamiselle toimivat usein ilmaiset postikulut, sekä älyttömän laaja valikoima. Kiinasta tilatut tuotteet ovat yleensä...
eBay Suomi-ohje EBay on valtava kauppapaikka, jossa on peräti miljardi myynti-ilmotusta! Älä ryntää kuitenkaan suoraan ostoksille, vaan lue ensin tämä kaikenkattava eBay Suomi-ohje. Opi muun muassa tilin avaaminen, tullijutut sekä 7 hyödyllistä vinkkiä tilaukseen. ...
Netin ilmaiset näytteet ja tavarat – Tiedä nämä 6 asiaa Kukapa ei pitäisi ilmaisista asioista? Jonotetaanhan me legendaarisia ämpäreitäkin tuntitolkulla. Tätä ei kuitenkaan tapahdu vain oikeassa elämässä vaan netissäkin on useita sivuja, joissa mainostetaan ilmaista sitä ja ilmaista tätä. Päätimme tästä i...
PayPal Suomi-ohje PayPalilla on aktiivisia käyttäjiä maailmassa yli 190 miljoonaa. Kyseessä on yksi maailman suosituimmista maksunvälityspalveluista, jonka avulla on helppoa ja turvallista tehdä maksuja netissä. PayPalin etu on se, että myyjä ei saa korttitietojasi, v...

168 kommenttia - "AliExpress -opas aloittelijalle ja kokemuksia"

avatar
1000
uusimmat vanhimmat
Arja Hiillosmäki
Vieras
Arja Hiillosmäki

Yritän tässä rekisteröityä ALIEXPRESSIIN SÄHKÖPOSTI TILILN KAUTTA’MUTTA KUN MENEN LAITTAMAAN TIETONI NIMEN YM NIIN ILMOITTAA PLEASE ENTER ENGLISH ONLY/VAIN VAIHTOEHTO ENGLANTI
SAIN KYLLÄ TUOLLE SIVULLE NÄKYVIIN HI ARJA
MITÄ PITÄISI OIKEIN TEHDÄ KUN ILMOITTELEE VAIN TUOTA ENGLISH

Anonyymi
Vieras
Anonyymi

Onko tuonne pakko rekisteröityä? Maksutapana on myös joskus tilisiirto.

Anonyymi
Vieras
Anonyymi

Hei vielä, se tulliselvityshän koskee yli 22 € maksavia tuotteita, ja myyjä oli alentanut tuotteen 25,50 $:iin (jolloin se on euroina 21,91. Valuuttakurssien vaihdellessa yhtenä päivänä katsoin että sen arvo on euroissa 21,97 €. Huh, ei tarvinnut tullata ollenkaan. Kiitokset kuitenkin aina neuvoista :)

Tämä vain kommenttina, ei tarvitse vastata tai julkaista.

Tullattava vai ei?
Vieras
Tullattava vai ei?
Hei, olen vähän hämmennyksissä Kiinasta tilaamani vaatteen kanssa (USD 25,50) Tullin Tuonti-ilmoituspalvelu -sivuilla lukee näin: Postilähetys on tulliselvitettävä ja maahantuontiverot on oltava maksettu 20 päivän kuluessa saapumisesta tai Posti palauttaa postipaketin takaisin lähettäjälle. Postilähetys on tulliselvitettävissä: kun Postin lähetysten seurantapalvelussa on teksti: Lähetys on saapunut tullivarastoon. Teillä on saapumispäivästä lukien 20 päivää aikaa hoitaa tulliselvitys tai kun olet saanut Postilta saapumisilmoituksen joko kirjeitse tai sähköisesti. Minulla lähetyksen saapumisilmoituksessa ei lue mitään saapumiesta tullivarastoon. Se on saapunut suoraan Postin toimipisteeseen. Pitääkö minun kuitenkin käydä Tullin Tuonti-ilmoituspalvelun sivuilla maksamassa se laskemani 5 – 6 € ALV:ia? Lähetys on lähetetty vielä kirjattuna kirjelähetyksenä,… Lue lisää »
Anonyymi
Vieras
Anonyymi

Hei vielä, tuon edellisen kommentin voi poistaa. Katsoin tänään AliExpressin sivuilta, ja myyjä on alentanut takin hintaa 25,50 USD:een. Free shipping.

Top