AliExpress -opas aloittelijalle ja kokemuksia

136

AliExpress on Suomalaisten keskuudessa suosittu eBayn tapainen iso kauppapaikka. Tuotteet tulevat pääsääntöisesti Kiinasta. Voit lukea AliExpress kokemuksia ja kommentteja ohjeen lopusta. Joitakin tuotteita voidaan toimittaa myös Euroopasta. Tilaukset tulevat yksittäisiltä myyjiltä ja tukkuliikkeiltä, joka mahdollistaa edulliset hinnat.

Siirry AliExpress verkkokauppaan

Tarjoukset , Puhelimet , Elektroniikka , Vaatteet, kengät ja laukut , Kellot ja korut , Autotarvikkeet , Lisää..

1. Luotettavuus

AliExpress on Alibaban tavallisille kuluttajille suunnattu versio ja se on pääsääntöisesti täysin luotettava. Luottokorttitiedot ja muut maksutiedot ovat turvattu viimeismpiä salausmenetelmiä käyttäen.

aliexpress arvostelu

Ostaessasi AliExpressistä, tarkista myyjän ja tuotteen arvostelut ennen ostoa. Myyjän arvosanan olisi hyvä olla yli 95%. Tuotteista ei aina ole arvosanaa, jos sitä ei ole kukaan arvostellut. Yleisesti ottaen alle 3-tähden tuotteita ei kannata tilata. Ebay on tunnettu myös turvallisena kauppapaikkana, koska se suosii luotettavia myyjiä.

Lue myös: Ohje Ebay tilaamiseen

2. Ostaminen

AliExpressin käyttöliittymä on melko yksinkertainen ja ostosten teko nopeaa. Tarjolla on myös ebaysta tuttu ostajanturva, joka kattaa saapumattomat tilaukset, vialliset tuotteet sekä tuoteväärennökset. Ongelmatilanteissa kannattaa olla yhteydessä tuotteen myyjään. AliExpress ei tarjoa alennuskoodia, mutta hinnat ovat jo valmiiksi edullisia.

Kun olet tehnyt tilauksen, sinulla on 2kk aikaa kuitata tavarat saaduksi painamalla ”Confirm goods received” omasta tilaushistoriastasi. Jos et paina napista 2kk aikana, tavarat hyväksytään automaattisesti saaduksi.

Älä paina napista ennenkuin olet saanut tavarat, sillä sen jälkeen sinun on lähes mahdotonta reklamoida tilauksestasi.

3. Toimituskulut, maksutavat ja toimitusaika

Tilauksissa on usein edulliset tai jopa ilmaiset postikulut. Ostosi jälkeen saat sähköpostiin viestin jossa on mahdollinen seurantakoodi. Seurantakoodia ei ole aina saatavilla, tai sen tiedot eivät pidä paikkaansa.

aliexpress kokemuksia

Maksaminen tapahtuu AliPay -maksupalvelun avulla. AliPay on AliExpressin vastine PayPalille. AliPay toimii kaikilla yleisillä pankki ja luottokorteilla, myös Visa Electron käy. Jos käytät Visa Electronia, sinun pitää mahdollisesti sallia ulkomaanmaksut verkkopankkisi asetuksista. AliExpress ei valitettavasti tue PayPal maksua. Toimitusaika AliExpress Suomi -tilauksissa on yleensä noin 2-4 viikkoa.

Myynti-ilmoituksesta voi tarkistaa kuinka kauan toimitus arviolta kestää. Toimituksen valmistelu voi viedä jopa 10 päivää. Älä siis hätäänny, vaikka et saisi heti seuraavana päivänä toimitusvahvistusta.

4. Vaatteiden koot

Älä luota suoraan AliExpressin vaatteiden kokomerkintöihin. Jos mahdollista, etsi tuotteesta aina oikeat mitat. Voit verrata näitä mittoja omistamiisi vaatteisiin. Vaatteet ovat yleensä yhden tai jopa kaksi kokoa liian pieniä, kun vertaa EU-kokomerkintöihin. Tuotteen arvosteluista löydät yleensä muiden ostajien kokemuksia vaatteiden sopivuudesta.

Lue myös: Naisten vaatteet ulkomailta – 10 kiinnostavaa kauppaa

5. Tuotteiden laatu

Halvalla hinnalla on tietysti kääntöpuoli. Se näkyy tuotteiden laadussa ja ominaisuuksissa. Usein ostaja saattaa kuvitella, että tuotteessa on kuvan perusteella jokin ominaisuus, mitä sitten tuotteessa ei oikeasti olekkaan. Älä siis luota sokeasti kuviin, vaan lue tuotekuvaus ja ominaisuudet tarkasti.

Vaatteita ostaessa edullinen hinta ilmenee laadussa. Laatu on kuitenkin usein riittävä ja vastaa ostajan odotuksia, kun ottaa myyntihinnan huomioon. AliExpressin tuotteet ovat yleensä ilman mitään merkkiä tai brändiä.

6. Mitä ei kannata Suomeen tilata?

AliExpressistä ei välttämättä kannata ostaa kalliita elektroniikkatuotteita, joita saisi esimerkiksi EU-alueelta. Ongelmatapauksissa kuluttajanturva on Kiinasta tilatessa heikompi kuin EU-alueelta. Takuuasiat on myös helpompi hoitaa EU-alueen toimijoiden kanssa. AliExpressistä ei myöskään kannata tilata kalliita merkkituotteita, koska ne voivat olla suurella todennäköisyydellä tuoteväärennöksiä. Varo myös tilaamasta AliExpressistä asioita, joita et Suomeen saa tilata, kuten lääkeaineita.

7. Tulli ja verot

Koska AliExpress tilaukset tulevat yleensä Kiinasta, pitää huomioida tilauksiin kohdistuvat mahdolliset tulli ja veromaksut. Tullimaksut voi välttää tekemällä, monta pienempää tilausta, jotka ovat postikuluineen alle 22€ arvoisia. Alle 22€ arvoiset tilaukset voivat jäädä joskus tulliin. Silloin vain kirjaat tullin sivuilla tilauksen arvon ja se pääsee jatkamaan matkaansa.

Jos tilauksesi arvo ylittää postikuluineen 22€ saat siitä kotiin kirjeenä saapumisilmoituksen. Saapumisilmoituksessa on ohjeet sekä kerrotaan vaihtoehdoista joilla voit maksaa lähetyksesi tullimaksut. Älä tee mitään ennenkuin saat kotiisi mahdollisen saapumisilmoituksen tuotteista. Voit hyödyntää tullilaskuriamme, kun haluat arvioida tilauksesi lopullisia kustannuksia.

8. Tuotteiden arvostelut

Jokaisesta ilmoituksesta pääset käsiksi tuotteen arvosanaan sekä kommentteihin. Nämä on hyvä tarkistaa ennen tilauksen tekoa, jolloin tiedät paremmin minkälaisen tuotteen olet ostamassa.

aliexpress tilaaminen

Tuotearvostelut voivat olla joskus väärennettyjä, jotta myyjä saisi tuotteensa näyttämään paremmalta. Ylläolevassa kuvassa oleva tuotearvostelu on esimerkiksi hieman epäilyttävä.

9. Tuotteiden takuu

Tilauksissa olevan ”ostajanturvan” umpeuduttua tuotetakuun toimivuutta ei voi taata. Jotkut myyjät hoitajat velvollisuutensa tunnollisesti, mutta heikompiakin suorittajia mahtuu joukkoon. Tuotteiden palauttaminen Kiinaan on myös usein niin kallista ja vaikeaa, ettei se kannata. Tämä asia kannattaa huomioida tilausta tehdessäsi. Yleensä halpa hintataso kuitenkin korvaa tämän mahdollisen riskin.

10. Reklamaatio

Jos tilauksesi ei ole saapunut yli kuukauteen tai se on esimerkiksi rikki tullessaan, voit avata tapauksen (Open Dispute). Kannattaa olla ennen disputen avaamista yhteydessä myyjään. Reklamaation käsittelyn jälkeinen rahanpalautus suoritetaan yleensä noin 2-7 päivän sisällä.

11. AliExpressin historiaa

AliExpressin on perustanut nykyään Kiinan rikkaimpana miehenä tunnettu Jack Ma. Ennen AliExpressiä Jack Ma aloitti yrityksille tarkoitetun AliBaban. AliBaba kasvoi nopeasti todella suureksi yritykseksi ja se onkin nykyään maailman isoin nettimyyjä. Alibaban taakse jäi vuonna 2016 esimerkiksi Walmart.

12. Supertarjoukset

Sivustolla mainostetaan jatkuvasti suurta määrää erilaisia tarjouksia. Ole kuitenkin tarkkana, sillä osassa tarjouksista ilmoitukseen on vain lisätty korkea lähtöhinta. Se voi hämätä kuluttajaa tekemään harkitsemattomia ostoksia.

Katso tarjoukset

Kiitos oppaan lukemisesta! Toivottavasti siitä oli sinulle apua. Voit jakaa tai linkittää ohjeen vapaasti, esimerkiksi ystävälle, jonka olisi mielestäsi hyvä kokeilla AliExpressiä.

Kommentoi alle AliExpress kokemuksia tai kysy mitä tahansa AliExpressiin liittyvää. Jokaiseen kommenttiin vastataan! (Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)

136 kommenttia

 1. En pysty luomaan itselleni tiliä koska A:lta tulevassa viestissä ei ole kenttää jota kehoitetaan painamaan jatkaakseni tilin avaamista. En osaa hakea A:lta apua koska kysymystä en pysty lähettämään (pyytää kirjautumaan). Osaatko auttaa?

  • Opastaja

   Eli et siis saanut vahvistussähköpostia Alilta? Tarkista tietojen oikeinkirjoitus ainakin ensin. En osaa näillä tiedoilla oikein auttaa enempää. Laita uusi viesti, jos tarvitset lisää apua. :)

 2. Kyllästynyt odottamaan

  Tilausta ei ole tullut, eikä myýjä vastannut viestiin. Tein reklamaation ja nyt sen aika on kulunut loppuun ja myyjä heräsi ja haluaa, että perun reklamaatiot ja jään edelleen odottamaan tilausta saapuvaksi. Miten toimin, sillä haluan rahat takaisin?!

  • Opastaja

   Sano myyjälle, että et suostu perumaan reklamaatiota ja haluat täyden palautuksen. (full refund) Joskus myyjät yrittävät neuvotella lisäaikaa, jotta välttyisivät korvausvelvoitteelta. Suosittelen kuitenkin vaatimaan hyvitystä suoraan.

Kommentoi - Sähköpostiosoitettasi ei julkaista