Wish verkkokauppa mobiilissa – Mikä se on?

26

Wish.com on mobiiliapplikaatio ja nettisivu, jossa voi tehdä ostoksia käden käänteessä. Wish verkkokauppa on tullut nopeasti suosituksi ja sitä onkin ladattu yli 150 miljoonaa kertaa erilaisiin mobiililaitteisiin. Wish verkkokauppaa selataan netissä sekä puhelimen tai tabletin sovelluksella. Ostokset tehdään muutaman napin painalluksella. Tuotteet toimitetaan pääsääntöisesti Kiinasta. Jos olet kiinnostunut edullisista ostoksista, löydät lisää kiinakauppoja täältä.

Kyseinen mobiilisovellus on suomenkielinen, mutta tuotekuvaukset ovat yleensä englanniksi. Asiakaspalvelua voi saada joissain määrin Suomeksi. Wishin valikoimasta löytyy samat tavarat mitä muistakin Kiinakaupoista. Hintataso tässä kaupassa on muita Kiinakauppoja vastaava. Siihen on toki syynsä, mutta siitä myöhemmin artikkelissa.

Wish verkkokaupan valikoima

Wishin valikoimaa pääset selaamaan vasta rekisteröinnin jälkeen. Voit rekisteröityä Facebook -tilisi, Google -tilisi tai sähköpostiosoitteesi avulla. Wish -aplikaation saa ladattua Androidiin, sekä Applen puhelimiin. Wishissä on myytävänä paljon erilaisia tuotteita, kuten laukkuja, kosmetiikkaa, koruja, vaatteita ja kenkiä.

Wishillä on päivittäin huimia, useiden kymmenien prosenttien alennuksia, sekä niin sanottuja tuntitarjouksia, jotka nimensä mukaisesti ovat voimassa vain tunnin ajan. Jatkuvat tarjoukset ovat osa tämän kaupan markkinointisuunnitelmaa. Tuotteet siis ovat jo muutenkin edullisia, mutta niille näytetään joku näennäisesti kallis lähtöhinta. Teennäisesti kalliilla lähtöhinnalla yritetään saada ostaminen houkuttelevammaksi. Wishin tuotteet ovat samanlaisia mitä eBaystä ja Aliexpressistä löytyy, mutta erona on se, että ostokset tehdään yleensä mobiiliapplikaatiota käyttäen.

Katso myös: Naisten vaatteet ulkomailta – Edulliset verkkokaupat

Onko Wish luotettava?

Wish verkkokauppa on periaattessa täysin turvallinen ja moderni verkkokauppa, mutta tilatessa pitää olla hereillä. Ole siis erityisen varovainen ja tarkista tuotteen nimi, tuotekuvaus ja tuotekuvat. Tämä kannattaa tehdä sen takia, että voit olla varma siitä, että tilaamasi tuote on juuri se mitä, olit ajatellutkin. Kuvat voivat poiketa joskus paljonkin totuudesta. Vanha sanonta: ”liian hyvää ollakseen totta” kannattaa pitää mielessä. Vaatteita tilatessa, kannattaa perehtyä kokotaulukkoon. Lue myös aina mahdollisuuksiesi mukaan muiden arvioita tuotteista.

Wish toimitusaika Suomeen

Tilauksen tulo Suomeen kestää suurin piirtein saman verran kuin muistakin Kiinalaisista verkkokaupoista. Eli voit olettaa tilauksen saapuvan 2-4 viikon aikana. Toimitusajat voivat vaihdella melkoisesti, koska jokainen tuote tulee omana pakettinaan eri puolelta Kiinaa. Tilaukset tulevat siis eri myyjiltä, eivätkä mistään keskitetystä Wish -varastosta.

wish kokemuksia

Maksutavat, postikulut ja tulli

Wishissä voit maksaa ostoksesi Klarna laskulla (14 päivää) tai American Express, Mastercard, PayPal sekä Visa maksukorteilla. Tulli perii verot normaaliin tapaan yli 22€ arvoisista tilauksista. Huomioithan, että tullattavaan summaan kuuluu myös postikulut. Mobiilisovelluksessa näet tuotteen arvioidut toimituskulut vierittämällä tuotesivua alaspäin. Painamalla ”Tiedot” tekstiä, näet tuotteen saatavuuden, arvoidun saapumisajan sekä tietoa palautuskäytännöstä.

Wish palautus

Wish tarjoaa ostoksille 30 päivän palautusajan. Palauttamisen voit aloittaa ”Tilaushistoria” -sivuiltasi. Napsauta ”Ota yhteys tukeen” -linkkiä, niin Wishin asiakaspalvelu auttaa sinua eteenpäin. Palautuksen käsittelyssä voi kestää kolme päivää ja summa palautuu samalla maksutavalla, jolla maksoitkin tilauksen. Huomioi, että Wish maksaa vain siitä, mitä olet maksanut heille. He eivät siis korvaa mitään tullimaksuja, ALV-maksuja eivätkä palautuksen postikuluja. Palautusehdot voivat muuttua jatkuvasti, joten tarkista ajankohtaiset tiedot applikaatiosta.

Kannattaako Wish tilaus?

Jos haluat tehdä ostoksia todella nopeasti ja ilman sen suurempaa harkintaa, Wish verkkokauppa on sinulle sopiva. Tavarat ovat tavallista Kiina-laatua, joten ei kannata odottaa liikoja. Wishin applikaatio näyttää puhelimessasi paljon muistuksia ja tuote-ehdotuksia, joka voi olla joidenkin mielestä ärsyttävää. Voit kuitenkin onneksi sulkea nämä ilmoitukset.

Heräsikö kysymyksiä tai haluatko jakaa omia Wish kokemuksia muille lukijoillemme? Kommentoi alle! (Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)

     

Lue ja kirjoita kommentteja

26 kommenttia

  1. Olen tilannut tarvikkeita jotka ovat aikaisemmin näkyneet tilaushistoriassani. Nyt en voi seurata ostokoriani enkä tiedä tilaushistoriastani enkä voi tehdä tullille sen vaatimaa ilmoitusta.

    • Opastaja

      Hei, kokeile ottaa yhteys Wish-sovelluksen kautta heidän asiakaspalveluun, jos et pääse käsiksi tilaushistoriaasi.

    • Opastaja

      Hei, tilauksesi ei mennyt läpi. Rahat palautuvat todennäköisesti tilillesi 1-2vk sisällä. Voit ottaa yhteyttä Klarnaan, jos rahoja ei ala näkymään.

      Jatkossa voit välttää tämän ongelman klikkaamalla tilauksen jälkeen ”jatka ostoksia” -nappia.

    • Opastaja

      Tarkista roskapostikansiosi. Jos ei löydy, niin lähetä viesti Wishin asiakaspalveluun.

  2. Nyt Wishillä useita tuotteita merkitty näin: Ilmainen, maksa vain toimitusmaksu. Voiko oikeesti olla niin että tuote ilmainen, rttei ole vaan mitään huijausta? ?

    • Opastaja

      Katsoitko minkä suuruinen toimitusmaksu oli? Kyseessä voi olla niin halpa tuote, että toimitusmaksuun on sisällytetty myös tuotteen hinta. :)

Kommentoi - Sähköpostiosoitettasi ei julkaista

Top