Wish verkkokauppa РSelkeä Suomi-opas

59 kommenttia

Wish on verkkokauppa, jossa voi tehdä ostoksia käden käänteessä. Helppokäyttöisyys on tehnyt Wishistä on todella suositun Suomessa ja maailmalla. Sovellusta onkin ladattu yli 150 miljoonaa kertaa. Wishin myyjät toimittavat tilauksensa kiinasta, kuten kymmenet muutkin kiinalaiset verkkokaupat. Lue selkeä oppaamme ja aloita shoppailu vaikka heti!

Ps. Tutustu myös kirjoitukseemme uudemmasta Joom -verkkokaupasta. Se on kuten Wish, mutta ehkä jopa helppokäyttöisempi.

Miten aloitan Wishin käytön?

liittyminen
Kun siirryt Wish.com osoitteeseen, näet tämän näkymän

Wishin valikoimaa pääset selaamaan vasta rekisteröinnin jälkeen. Voit rekisteröityä Wishiin alla mainituilla tavoilla.

‚ÄĘ Facebook-tilill√§
‚ÄĘ Google-tilill√§
‚ÄĘ S√§hk√∂postiosoitteella

Facebook-tiliä ja Google-tiliä käyttäessä pääsee suoraan sisään ja ostoksille. Jos taas haluat rekisteröityä sähköpostiosoitteen avulla, tarvitsee sinun vielä lisätä etunimi, sukunimi, sähköpostiosoite ja salasana. Saat sähköpostiosoitteeseesi vielä vahvistuksen rekisteröitymisestä.

Kun olet sisällä sovelluksessa, voit vielä lisätä muut tarvittavat tiedot kuten: etu- ja sukunimen, syntymäpäivän, sukupuolen ja puhelinnumeron.

Pikaohje ostamiseen

Kun olet kirjautunut sisään ja löytänyt kiinnostavia tuotteita, voit tehdä ensimmäisen tilauksesi. Listasimme alle lyhyesti ostamisen eri vaiheet.

1. Mene ostoskoriin ja klikkaa ”Kassa”
2. Syötä sähköpostiosoite ja postinumero (Klarna saattaa löytää tietosi valmiiksi)
3. Syötä osoitteesi (tai tarkista vamliiksi täytetyt tiedot)
4. Valitse maksutapa (klikkaa ”n√§yt√§ lis√§√§ maksutapoja”, jos et n√§e mieluista) ja klikkaa ”Osta”.

Nettiostoksiin suosittelemme luottokorttia, koska saat lisäturvaa ostoksille, jopa 50 päivää maksuaikaa, sekä bonuksia ja cash-backia. Tutkimme markkinoiden parhaat luottokortit ja löydät ne luottokorttivertailustamme.

Nyt olet tehnyt ensimmäisen ostoksesi. Ostos lähtee yleensä liikenteeseen kiinanmaalta parissa päivässä ja Suomeen saapuminen voi pahimmillaan kestää jopa 4 viikkoa.

Täältä löydät mobiilisovelluksen

Jos haluat Wish-applikaation puhelimeesi tai tablettiisi, voit klikata alta haluamasi version sovelluksesta.

‚ÄĘ iTunes App store (iPhone, iPad)
‚ÄĘ Google Play (Android)
‚ÄĘ Microsoft (PC ja Windows Phone)

Wish sovelluksesta on saatavilla muutama erilainen versio, jos haluat katsoa vain tietyn tyyppisiä tuotteita. Saatavilla on pääversion lisäksi Geek, Home, Cute ja Mama -versiot. Nimistä on melko helppo päätellä minkälaisia tuotteita mistäkin löydät, mutta lyhyesti selitettynä Geekistä löytyy elektroniikkaa, Homesta sisustustavaraa, Cuten puolelta meikkejä, sekä Mamasta äitiysjuttuja.

Mitä kaikkea Wishistä löytyy?

Kun olet luonut oman tilisi Wishiin, pääset käsiksi tähän valtavaan tuotevalikoimaan. Valikoimaan kuuluu esimerkiksi paljon erilaisia laukkuja, kosmetiikkaa, koruja, vaatteita, kenkiä ja elektroniikkaa. Se miten valikoimaa selataan voi yllättää sinut. Wish nimittäin pamauttaa eteesi ison määrän tuotteita, joista sitten valitset sinua kiinnostavat tuotteet.

Wishin järjestelmä (tekoäly) oppii tunnistamaan melko nopeasti minkälaisista tuotteista olet kiinnostunut. Tämän jälkeen Wish alkaa tekemään sinulle tuotesuosituksia ja tarjouksia katsomiisi tuotteisiin. Mitä enemmän käytät Wishiä, sitä paremmin se osaa tunnistaa kiinnostuksesi. Wishin tekoäly on yksi maailman kehittyneimmistä ja juuri siksi tästä verkkokaupasta on tullut erittäin suosittu ja tuottoisa.

Miten muutan sovelluksen kielen?

Wish on yhdysvalloista per√§isin oleva sovellus, joten ei v√§ltt√§m√§tt√§ osaisi odottaa, ett√§ mukana on my√∂s ”Wish Suomi” -k√§√§nn√∂s. Asiakaspalveua saattaa saada jossain m√§√§rin suomeksi. T√§st√§ huolimatta tuotekuvaukset ovat usein valitettavasti englanniksi. Kielen voit vaihtaa seuraavasti.

näin vaihdat wish kielen suomi
Näin vaihdat kielen suomeksi

1. Klikkaa Asetukset
2. Klikkaa Tiliasetukset
3. Valitse kieli: Suomi

Painostaminen kauppaan

Wishill√§ on p√§ivitt√§in ”huimia”, useiden kymmenien prosenttien alennuksia, sek√§ niin sanottuja tuntitarjouksia, jotka nimens√§ mukaisesti ovat voimassa vain tunnin. T√§m√§n lis√§ksi monien tuotteiden kohdalla varoitetaan tuotteen loppuvan pian. Jatkuvat tarjoukset ja uhkaukset loppuvista tuotteista ovat vain osa t√§m√§n kaupan markkinointisuunnitelmaa.

wish varastosaldo
Ei h√§t√§√§, tavara tuskin Kiinasta loppuu…

√Ąl√§ anna n√§iden ”tarjouksien” ja ”tuote lopussa” -ilmoituksien h√§m√§t√§ sinua, sill√§ yleens√§ samat tarjoukset toistuvat uudestaan ja tavaraa Kiinassa kyll√§ riitt√§√§. Heid√§n tarkoituksenaan on saada sinut klikkaamaan ostonappia heti!

Ohhoh mikä säästö! Varo tätä hintahuijausta

Wishi√§ selatessa tulee sellainen fiilis, ett√§ ohhoh kun on halpaa! Monet tuotteet ovat jopa -90%. √Ąl√§ kuitenkaan usko t√§t√§k√§√§n, sill√§ tuotteiden alkuper√§iset hinnat ovat t√§ysin hatusta vedettyj√§.

wish tarjous
√Ąl√§ usko tarjousprosentteja

Näennäisesti kalliilla lähtöhinnalla yritetään saada tuote vain näyttämään houkuttelevammalta. Wishin tuotteet ovat samanlaisia mitä eBaystä ja Aliexpressistä löytyy, mutta erona on se, että ostokset tehdään yleensä mobiiliapplikaatiota käyttäen.

Onko Wish luotettava?

Wishin verkkokauppa on periaattessa täysin turvallinen ja moderni ostospaikka, mutta tilatessa pitää olla hereillä. Ole siis erityisen varovainen ja tarkista tuotteen nimi, tuotekuvaus ja tuotekuvat.

T√§m√§ kannattaa tehd√§ sen takia, ett√§ voit olla varma siit√§, ett√§ tilaamasi tuote on juuri se mit√§ olit ajatellut. Kuvat voivat poiketa joskus paljonkin totuudesta. Vanha sanonta: ”liian hyv√§√§ ollakseen totta” kannattaa pit√§√§ mieless√§. Vaatteita tilatessa, kannattaa perehty√§ kokotaulukkoon. Lue my√∂s aina mahdollisuuksiesi mukaan muiden kokemuksia Wish tuotteista.

 

Kuinka nopeasti toimitus tapahtuu?

Tilauksen tulo Wish verkkokaupasta Suomeen kestää suurin piirtein saman verran kuin muistakin vastaavista kiinakaupoista. Eli voit olettaa tilauksen saapuvan 2-4 viikon aikana. Toimitusajat voivat vaihdella melkoisesti, koska jokainen tuote tulee omana pakettinaan eri puolelta Kiinaa. Tilaukset tulevat siis eri myyjiltä, eivätkä mistään keskitetystä Wish -varastosta. Näet arvioidun toimitusajan jokaisen tuotteen tiedoista.

wish sovellus kokemuksia

Miten voin maksaa tilaukseni?

Wish Suomi verkkokaupassa on onneksi hyvät maksuvaihtoehdot, jotta jokainen pääsisi nauttimaan näistä halvoista hinnoista. Voit maksaa ostoksesi Klarna laskulla (esim. 14 päivää), sekä muilla alla mainituilla maksutavoilla.

‚ÄĘ Klarna
‚ÄĘ Verkkopankki
‚ÄĘ Visa
‚ÄĘ American Express
‚ÄĘ PayPal

Postitustavat ja tullihommat

Erilaisia postitustapoja ei ole valittavissa, vaan ”nyssyk√§t” kulkeutuvat samalla tavalla postin kyyditt√§m√§n√§, kuin vaikkapa AliExpress-tilaukset. Pikkupaketit sujahtavat usein ihan postilaatikosta, mutta isommat paketit saatat joutua noutamaan postista.

Kurkista jokaisen tuotteen kohdalta erikseen mahdolliset postikulut, sill√§ ne voivat vaihdella suurestikin. Mobiilisovelluksessa n√§et tuotteen arvioidut toimituskulut vieritt√§m√§ll√§ tuotesivua alasp√§in. Painamalla ”Tiedot” teksti√§, n√§et tuotteen saatavuuden, arvoidun saapumisajan sek√§ tietoa palautusk√§yt√§nn√∂st√§.

Tullihommat

Mik√§li tilauksesi pys√§htyy tullin hoiviin, ja sen arvo on postikulut mukaan luettuna yli 22‚ā¨, tulee sinun maksaa 24% arvonlis√§vero. Viel√§ arvokkaampiin tilauksiin (yli 150‚ā¨) voi viel√§ t√§m√§n lis√§ksi tulla tullimaksuja. Tullimaksun suuruus riippuu tilattavasti tuotteesta. Saat mahdollisista maksettavista kuluista kirjeen tullilta, joten √§l√§ maksa mit√§√§n ennen sit√§.

Miten teen palautuksen? Voinko vaihtaa tuotteen?

Wish tarjoaa ostoksille 30 p√§iv√§n palautusajan. Palauttamisen voit aloittaa ”Tilaushistoria” -sivuiltasi. Napsauta ”Ota yhteys tukeen” -linkki√§, niin Wishi asiakaspalvelun Suomi-tiimi auttaa sinua eteenp√§in. Huomioithan, ett√§ jos muutat mielesi tilauksen suhteen, voit viel√§ ehti√§ peruuttaa sen ennen kuin se on l√§hetetty!

Palautuksen käsittelyssä voi kestää kolme päivää ja summa palautuu samalla maksutavalla, jolla maksoitkin tilauksen. Huomioi, että Wish maksaa vain siitä, mitä olet maksanut heille. He eivät siis korvaa mitään tullimaksuja, ALV-maksuja eivätkä palautuksen postikuluja. Edellä mainituista syistä johtuen palautus ei ole erityisen kannattavaa.

Tuotteilla ei ole Wishissä vaihto-oikeutta, mutta kuten muutkin kiinakaupat Wish pyrkii korkeaan asiakastyytyväisyyteen. Jos siis tavara ei ollut sitä mitä piti, kannattaa olla yhteydessä tukeen. Saatat saada uuden tuotteen ostamasi tilalle. Palautusehdot voivat muuttua jatkuvasti, joten tarkista ajankohtaiset tiedot applikaatiosta.

Onko Wishistä järkevää tilata?

Wish sopii erityisesti sinulle, joka haluat tehdä ostoksia nopeasti ja helposti puhelimella. Tiivistimme vielä alle muutaman asian Wishistä, jotka on hyvä pitää mielessä ennen tilausta.

‚ÄĘ Tavarat ovat tavallista kiinalaatua, joten √§l√§ odota liikoja. Katso kuvat ja lue tuotekuvaukset tarkasti!

‚ÄĘ Wishin applikaatio n√§ytt√§√§ puhelimessasi paljon muistuksia ja tuote-ehdotuksia. N√§m√§ voivat olla √§rsytt√§vi√§! Voit onneksi sulkea n√§m√§ ilmoitukset.

‚ÄĘ Lue aina muiden kokemuksia ja kommentteja ennen ostamista. Vilkaise Facebookista Wish-ostamiseen keskittyneit√§ ryhmi√§.

‚ÄĘ Katso tarkkaan mink√§ kokoisia vaatteita tilaat. Kiinalaiset koot ovat yleens√§ koon tai kaksi pienempi√§, kuin t√§√§ll√§.

Kerro mielipiteesi

Haluamme kuulla mitä mieltä sinä olet Wishistä, jaa siis sinun Wish kokemuksia kirjoituksemme alla olevaan kommenttikenttään. Voit myös jättää yleisesti palautetta tästä kirjoituksesta tai kysyä jotain mikä askarruttaa mieltäsi Wishin suhteen.

Mikäli olet vasta päässyt alkuun nettishoppailun kiehtovassa maailmassa, seuraavaksi suosittelemme tustumaan eBay -kauppaan, johon löydät kattavan tietopaketin edellä olevasta linkistä.

Niin ja jos sinulla on tarvetta hyvälle luottokortille, kurkkaa luottokorttivertailumme.


Etusivu ¬Ľ Nettikaupat ¬Ľ
Arvioi kirjoitus "Wish verkkokauppa РSelkeä Suomi-opas" klikkaamalla tähteä.
3.62 / 5 (13 ääntä)

59 kommenttia artikkeliin ”Wish verkkokauppa – Selke√§ Suomi-opas”

  • Hei, katso Wishist√§ omat asetuksesi. Mik√§li et l√∂yd√§ sielt√§ etsim√§√§si, suosittelemme olemaan yhteydess√§ Wishin omaan asiakaspalveluun.

   Vastaa
 1. Posti ilmoittaa 2.5 paketista FPL että ei voi kirjata postin seuranta järjestelmään kun paketista ei ole mitään seuranta tietoja. Siinä on punakirjava tunika jota olen odottanut kauan. Toinen samalla tilattu on tullut reilu kuukausi sitten. Paketin numero ja tunikan numero täsmää. Lasku on tällä hetkellä taukotilassa. Kuka pystyy pakettia nyt etsimään kun ei posti enkä minä.Laskun hinta 27.20. En osaa mitään kuva kaappauksia tehdä kun olen vanha. Tuleeko tämä paketti koskaan?

  Vastaa
  • Hei,
   Wish tilaukset tulevat tosiaan Kiinasta ja siinä voi kestää joskus kauan. Jos olet odottanut yli kuukauden, suosittelen ottamaan yhteyttä Wishin asiakaspalveluun ja vaatimaan rahoja takaisin.

   Mikäli Wishin asiakaspalvelu ei auta, kannattaa kääntyä Klarna-laskun asiakaspalvelun puoleen.

   Vastaa
 2. Hei. Olen tilannut halvan puhelimen teiltä jo tammi-helmikuussa. Puhelinta en ole saanut miksi

  Vastaa
  • Hei,
   emme valitettavati pysty hoitamaan Wish-verkkokaupan asiakaspalvelua, mutta voimme toki neuvoa lukijoitamme.

   Sinun tulisi olla Wishin asiakaspalveluun yhteydessä. Voit tehdä sen esimerkiksi Wish -mobiilisovelluksen kautta.

   Jos Wishin asiakastuki ei vastaa, kannattaa olla yhteydessä Klarnaan tai luottokorttiyhtiöösi.

   Vastaa
 3. Hei!
  Tilasin Wishistä mate merkkisen älypuhelimen, mm. suurella full screen näytöllä, ja maksutapa oli Klarnan kautta, no , sain toki mate puhelimen, mutta ilmeisesti käytetyn/palautuneen, eikä saamani puhelin ollut, edes full screen näytöllä, eikä lainkaan sellainen kuin tilaustiedoissa ja tekninisissä tiedoissa luvattiin?
  Olin yhteydessä asiakastukeen ja puhelimen hinta luvattiin hyvittää/poistaa Klarnan tililtäni, posti, ym. muut kuluthan jäänevät asiakkaan vahingoksi näissä kaupoissa, puhumattakkaan asian selvittämiseen kuluneista päivistä ja harmituksesta, kun ei saa sitä mitä tilaa!

  Vastaa

Jätä kommentti