Wish verkkokauppa РSelkeä Suomi-opas

164 kommenttia

Wish on verkkokauppa, jossa voi tehdä ostoksia käden käänteessä. Helppokäyttöisyys on tehnyt Wishistä on todella suositun Suomessa ja maailmalla. Sovellusta onkin ladattu yli 150 miljoonaa kertaa. Wishin myyjät toimittavat tilauksensa kiinasta, kuten kymmenet muutkin kiinalaiset verkkokaupat. Lue selkeä oppaamme ja aloita shoppailu vaikka heti!

hintaopas
hintaopas

Luottokortilla lisäturvaa nettiostoksiin ulkomailta

Kun tilaat ulkomailta tavaraa, on järkevää maksaa ostokset luottokortilla. Luottokortilla saa lisäturvaa ostokseen, mikäli et esimerkiksi saa tuotettasi ja myyjä ei suostu yhteistyöhön.

Komplett Bankin luottokortti tarjoaa nettiostoksista jopa 2% cashbackin. Cashback tarkoittaa sitä, että saat rahallisen hyvityksen suoraan laskullasi. Näin voit säästää selvää rahaa lähes kaikissa ostoksissasi. Luottokortissa ei ole vuosimaksua ja se tarjoaa korotonta maksuaikaa jopa 50 päivää. Lue lisää Komplett Bankin luottokortista nyt.

Miten aloitan Wishin käytön?

liittyminen
Kun siirryt Wish.com osoitteeseen, näet tämän näkymän

Wishin valikoimaa pääset selaamaan vasta rekisteröinnin jälkeen. Voit rekisteröityä Wishiin alla mainituilla tavoilla.

‚ÄĘ Facebook-tilill√§
‚ÄĘ Google-tilill√§
‚ÄĘ S√§hk√∂postiosoitteella

Facebook-tiliä ja Google-tiliä käyttäessä pääsee suoraan sisään ja ostoksille. Jos taas haluat rekisteröityä sähköpostiosoitteen avulla, tarvitsee sinun vielä lisätä etunimi, sukunimi, sähköpostiosoite ja salasana. Saat sähköpostiosoitteeseesi vielä vahvistuksen rekisteröitymisestä.

Kun olet sisällä sovelluksessa, voit vielä lisätä muut tarvittavat tiedot kuten: etu- ja sukunimen, syntymäpäivän, sukupuolen ja puhelinnumeron.

Pikaohje ostamiseen

Kun olet kirjautunut sisään ja löytänyt kiinnostavia tuotteita, voit tehdä ensimmäisen tilauksesi. Listasimme alle lyhyesti ostamisen eri vaiheet.

1. Mene ostoskoriin ja klikkaa ”Kassa”
2. Syötä sähköpostiosoite ja postinumero (Klarna saattaa löytää tietosi valmiiksi)
3. Syötä osoitteesi (tai tarkista vamliiksi täytetyt tiedot)
4. Valitse maksutapa (klikkaa ”n√§yt√§ lis√§√§ maksutapoja”, jos et n√§e mieluista) ja klikkaa ”Osta”.

Nettiostoksiin suosittelemme luottokorttia, koska saat lisäturvaa ostoksille, jopa 50 päivää maksuaikaa, sekä bonuksia ja cash-backia. Tutkimme markkinoiden parhaat luottokortit ja löydät ne luottokorttivertailustamme.

Nyt olet tehnyt ensimmäisen ostoksesi. Ostos lähtee yleensä liikenteeseen kiinanmaalta parissa päivässä ja Suomeen saapuminen voi pahimmillaan kestää jopa 4 viikkoa.

Täältä löydät mobiilisovelluksen

Jos haluat Wish-applikaation puhelimeesi tai tablettiisi, voit klikata alta haluamasi version sovelluksesta.

‚ÄĘ iTunes App store (iPhone, iPad)
‚ÄĘ Google Play (Android)
‚ÄĘ Microsoft (PC ja Windows Phone)

Wish sovelluksesta on saatavilla muutama erilainen versio, jos haluat katsoa vain tietyn tyyppisiä tuotteita. Saatavilla on pääversion lisäksi Geek, Home, Cute ja Mama -versiot. Nimistä on melko helppo päätellä minkälaisia tuotteita mistäkin löydät, mutta lyhyesti selitettynä Geekistä löytyy elektroniikkaa, Homesta sisustustavaraa, Cuten puolelta meikkejä, sekä Mamasta äitiysjuttuja.

Mitä kaikkea Wishistä löytyy?

Kun olet luonut oman tilisi Wishiin, pääset käsiksi tähän valtavaan tuotevalikoimaan. Valikoimaan kuuluu esimerkiksi paljon erilaisia laukkuja, kosmetiikkaa, koruja, vaatteita, kenkiä ja elektroniikkaa. Se miten valikoimaa selataan voi yllättää sinut. Wish nimittäin pamauttaa eteesi ison määrän tuotteita, joista sitten valitset sinua kiinnostavat tuotteet.

Wishin järjestelmä (tekoäly) oppii tunnistamaan melko nopeasti minkälaisista tuotteista olet kiinnostunut. Tämän jälkeen Wish alkaa tekemään sinulle tuotesuosituksia ja tarjouksia katsomiisi tuotteisiin. Mitä enemmän käytät Wishiä, sitä paremmin se osaa tunnistaa kiinnostuksesi. Wishin tekoäly on yksi maailman kehittyneimmistä ja juuri siksi tästä verkkokaupasta on tullut erittäin suosittu ja tuottoisa.

Miten muutan sovelluksen kielen?

Wish on yhdysvalloista per√§isin oleva sovellus, joten ei v√§ltt√§m√§tt√§ osaisi odottaa, ett√§ mukana on my√∂s ”Wish Suomi” -k√§√§nn√∂s. Asiakaspalveua saattaa saada jossain m√§√§rin suomeksi. T√§st√§ huolimatta tuotekuvaukset ovat usein valitettavasti englanniksi. Kielen voit vaihtaa seuraavasti.

näin vaihdat wish kielen suomi
Näin vaihdat kielen suomeksi

1. Klikkaa Asetukset
2. Klikkaa Tiliasetukset
3. Valitse kieli: Suomi

Painostaminen kauppaan

Wishillä on päivittäin useiden kymmenien prosenttien alennuksia sekä niin sanottuja tuntitarjouksia, jotka ovat voimassa vain tunnin. Tämän lisäksi monien tuotteiden kohdalla varoitetaan tuotteen loppuvan pian. Jatkuvat tarjoukset ja varoitukset tuotteiden saatavuudesta ovat vain markkinointikikka, jolla pyritään saamaan sinut tekemään nopea ostopäätös.

wish varastosaldo
Ei h√§t√§√§, tavara tuskin Kiinasta loppuu…

√Ąl√§ anna n√§iden ilmoitusten h√§m√§t√§ sinua, sill√§ samat tarjoukset toistuvat uudestaan ja uudestaan. Tavarat ei kiinasta ostamalla lopu!

Ohhoh mikä säästö! Varo tätä hintahuijausta

Wishi√§ selatessa tulee sellainen fiilis, ett√§ ohhoh kun on halpaa! Monet tuotteet ovat jopa -90%. √Ąl√§ kuitenkaan usko t√§t√§k√§√§n, sill√§ tuotteiden alkuper√§iset hinnat ovat t√§ysin hatusta vedettyj√§.

wish tarjous
√Ąl√§ usko tarjousprosentteja

Näennäisesti kalliilla lähtöhinnalla yritetään saada tuote vain näyttämään houkuttelevammalta. Wishin tuotteet ovat samanlaisia mitä esimerkiksi Aliexpressistä löytyy, mutta erona on se, että ostokset tehdään yleensä mobiiliapplikaatiota käyttäen.

Onko Wish luotettava?

Wishin verkkokauppa on periaattessa täysin turvallinen ja moderni ostospaikka, mutta tilatessa pitää olla hereillä. Ole siis erityisen varovainen ja tarkista tuotteen nimi, tuotekuvaus ja tuotekuvat.

T√§m√§ kannattaa tehd√§ sen takia, ett√§ voit olla varma siit√§, ett√§ tilaamasi tuote on juuri se mit√§ olit ajatellut. Kuvat voivat poiketa joskus paljonkin totuudesta. Vanha sanonta: ”liian hyv√§√§ ollakseen totta” kannattaa pit√§√§ mieless√§. Vaatteita tilatessa, kannattaa perehty√§ kokotaulukkoon. Lue my√∂s aina mahdollisuuksiesi mukaan muiden kokemuksia Wish tuotteista.

 

Kuinka nopeasti toimitus tapahtuu?

Tilauksen tulo Wish verkkokaupasta Suomeen kestää suurin piirtein saman verran kuin muistakin vastaavista kiinakaupoista. Eli voit olettaa tilauksen saapuvan 2-4 viikon aikana. Toimitusajat voivat vaihdella melkoisesti, koska jokainen tuote tulee omana pakettinaan eri puolelta Kiinaa. Tilaukset tulevat siis eri myyjiltä, eivätkä mistään keskitetystä Wish -varastosta. Näet arvioidun toimitusajan jokaisen tuotteen tiedoista.

wish sovellus kokemuksia

Miten voin maksaa tilaukseni?

Wish Suomi verkkokaupassa on onneksi hyvät maksuvaihtoehdot, jotta jokainen pääsisi nauttimaan näistä halvoista hinnoista. Voit maksaa ostoksesi Klarna laskulla (esim. 14 päivää), sekä muilla alla mainituilla maksutavoilla.

‚ÄĘ Klarna
‚ÄĘ Verkkopankki
‚ÄĘ Visa
‚ÄĘ American Express
‚ÄĘ PayPal

Toimitustavat

Erilaisia postitustapoja ei ole valittavissa, vaan ”nyssyk√§t” kulkeutuvat samalla tavalla postin kyyditt√§m√§n√§, kuin vaikkapa AliExpress-tilaukset. Pikkupaketit sujahtavat usein ihan postilaatikosta, mutta isommat paketit saatat joutua noutamaan postista.

Kurkista jokaisen tuotteen kohdalta erikseen mahdolliset postikulut, sill√§ ne voivat vaihdella suurestikin. Mobiilisovelluksessa n√§et tuotteen arvioidut toimituskulut vieritt√§m√§ll√§ tuotesivua alasp√§in. Painamalla ”Tiedot” teksti√§, n√§et tuotteen saatavuuden, arvoidun saapumisajan sek√§ tietoa palautusk√§yt√§nn√∂st√§.

Wish IOSS numero ja tulli

Tullaus ja k√§sittelymaksu koskevat EU:n ulkopuolelta tulevia tilauksia eli k√§yt√§nn√∂ss√§ kaikkia Wish ostoksia. Tullaa l√§hetys Tullin sivuilla, kun l√§hetyksen seurannassa lukee ”L√§hetys odottaa tullausta” tai olet saanut asiaan liittyv√§n ilmoituksen. L√∂yd√§t kattavat ajantasaiset ohjeet Googlettamalla ”Saapuvien l√§hetysten tuontitullaus”.

Wish IOSS numeroa ei ole tietojemme mukaan saatavilla, vaan kuluttaja joutuu maksamaan verot uudestaan Suomen päässä. Veroja voi yrittää jälkikäteen periä takaisin Wishiltä. Kuulemmame mukaan verojen periminen on kuitenkin hankalaa, jonka takia monet ovat lopettaneet Wishistä tilaamisen.

Miten teen palautuksen? Voinko vaihtaa tuotteen?

Wish tarjoaa ostoksille 30 p√§iv√§n palautusajan. Palauttamisen voit aloittaa ”Tilaushistoria” -sivuiltasi. Napsauta ”Ota yhteys tukeen” -linkki√§, niin Wishi asiakaspalvelun Suomi-tiimi auttaa sinua eteenp√§in. Huomioithan, ett√§ jos muutat mielesi tilauksen suhteen, voit viel√§ ehti√§ peruuttaa sen ennen kuin se on l√§hetetty!

Palautuksen käsittelyssä voi kestää kolme päivää ja summa palautuu samalla maksutavalla, jolla maksoitkin tilauksen. Huomioi, että Wish maksaa vain siitä, mitä olet maksanut heille. He eivät siis korvaa mitään tullimaksuja, ALV-maksuja eivätkä palautuksen postikuluja. Edellä mainituista syistä johtuen palautus ei ole erityisen kannattavaa.

Tuotteilla ei ole Wishissä vaihto-oikeutta, mutta kuten muutkin kiinakaupat Wish pyrkii korkeaan asiakastyytyväisyyteen. Jos siis tavara ei ollut sitä mitä piti, kannattaa olla yhteydessä tukeen. Saatat saada uuden tuotteen ostamasi tilalle. Palautusehdot voivat muuttua jatkuvasti, joten tarkista ajankohtaiset tiedot applikaatiosta.

Onko Wishistä järkevää tilata?

Wish sopii erityisesti sinulle, joka haluat tehdä ostoksia nopeasti ja helposti puhelimella. Tiivistimme vielä alle muutaman asian Wishistä, jotka on hyvä pitää mielessä ennen tilausta.

‚ÄĘ Tavarat ovat tavallista kiinalaatua, joten √§l√§ odota liikoja. Katso kuvat ja lue tuotekuvaukset tarkasti!

‚ÄĘ Wishin applikaatio n√§ytt√§√§ puhelimessasi paljon muistuksia ja tuote-ehdotuksia. N√§m√§ voivat olla √§rsytt√§vi√§! Voit onneksi sulkea n√§m√§ ilmoitukset.

‚ÄĘ Lue aina muiden kokemuksia ja kommentteja ennen ostamista. Vilkaise Facebookista Wish-ostamiseen keskittyneit√§ ryhmi√§.

‚ÄĘ Katso tarkkaan mink√§ kokoisia vaatteita tilaat. Kiinalaiset koot ovat yleens√§ koon tai kaksi pienempi√§, kuin t√§√§ll√§.

Kerro mielipiteesi

Haluamme kuulla mitä mieltä sinä olet Wishistä, jaa siis sinun Wish kokemuksia kirjoituksemme alla olevaan kommenttikenttään. Voit myös jättää yleisesti palautetta tästä kirjoituksesta tai kysyä jotain mikä askarruttaa mieltäsi Wishin suhteen.

Mikäli olet vasta päässyt alkuun nettishoppailun kiehtovassa maailmassa, seuraavaksi suosittelemme tustumaan eBay -kauppaan, johon löydät kattavan tietopaketin edellä olevasta linkistä.

Niin ja jos sinulla on tarvetta hyvälle luottokortille, kurkkaa luottokorttivertailumme.


Etusivu ¬Ľ Nettikaupat ¬Ľ
Arvioi kirjoitus "Wish verkkokauppa РSelkeä Suomi-opas" klikkaamalla tähteä.
3.60 / 5 (25 ääntä)

164 kommenttia artikkeliin ”Wish verkkokauppa – Selke√§ Suomi-opas”

 1. Kauppiaan sivulla lukee, että maksu sisältää alvin. Pitääkö tuote silti tullata ja maksaa postille käsittelymaksu?

  Vastaa
 2. Suomi- opas- sivut kannattaa ehdottomasti lukea,siellä on paljon hyödyllistä tietoa ! Wish Рkokemukseni ovat toistaiseksi aivan hyviä. Alussa oli hiukan takkuista, mutta sain asiat hyvin selvitetyiksi ( vaikka olen aika tumpelo tietokoneen käyttäjänä ) ja firma suhtautui asiallisesti vaikeuksiini , Vaatteide ovat tosiaan aika pieniä, mutta senkin oppii ottamaan huomioon. Mielestäni on hauska ostaa kaupasta, joka myy niin mielikuvituksellisia juttuja, että niistä tulee pakostakin hyvälle tuulelle vaikkei itse niitä hankkisikaan !
  Totisempaa ja laadukasta ostettavaa on my√∂s yllin kyllin ( kunhan pit√§√§ silm√§ns√§ auki ) Hyv√§ Wish ! Parempaa toimintaa voi aina vaatia, mutta sit√§h√§n saa paljon maksamalla! Kotimaista varsinkin….

  Vastaa
  • Hei, kannattaa valittaa Wishiin ja pyyt√§√§ hyvitys Klarnalta tai luottokorttiyhti√∂lt√§.

   Vastaa
 3. Tilauksestani puuttui yksi tuote , laskutettu on . Ei löydy selkeetä tietoa minne ilmoitetaan .Olen hyvin pettynyt Wishin toimintaan

  Vastaa
  • Hei,
   suosittelen olemaan yhtyedessä Wishin asiakastukeen. Löytyy sovelluksesta ja Wishin verkkosivuilta. Jos et saa apua, ota yhteys maksunvälittäjääsi (yleensä Klarna tai luottokorttiyhtiö).

   Vastaa

Jätä kommentti