Wish verkkokauppa – Selkeä Suomi-opas

36

Wish on verkkokauppa, jossa voi tehdä ostoksia käden käänteessä. Helppokäyttöisyys on tehnyt Wishistä on todella suositun Suomessa ja maailmalla. Sovellusta onkin ladattu yli 150 miljoonaa kertaa. Wishin myyjät toimittavat tilauksensa kiinasta, kuten kymmenet muutkin kiinalaiset verkkokaupat. Lue selkeä oppaamme ja aloita shoppailu vaikka heti!

Ps. Tutustu myös kirjoitukseemme uudemmasta Joom -verkkokaupasta. Se on kuten Wish, mutta ehkä jopa helppokäyttöisempi.

Miten aloitan Wishin käytön?

liittyminen
Kun siirryt Wish.com osoitteeseen, näet tämän näkymän

Wishin valikoimaa pääset selaamaan vasta rekisteröinnin jälkeen. Voit rekisteröityä Wishiin alla mainituilla tavoilla.

• Facebook-tilillä
• Google-tilillä
• Sähköpostiosoitteella

Facebook-tiliä ja Google-tiliä käyttäessä pääsee suoraan sisään ja ostoksille. Jos taas haluat rekisteröityä sähköpostiosoitteen avulla, tarvitsee sinun vielä lisätä etunimi, sukunimi, sähköpostiosoite ja salasana. Saat sähköpostiosoitteeseesi vielä vahvistuksen rekisteröitymisestä.

Kun olet sisällä sovelluksessa, voit vielä lisätä muut tarvittavat tiedot kuten: etu- ja sukunimen, syntymäpäivän, sukupuolen ja puhelinnumeron.

Pikaohje ostamiseen

Kun olet kirjautunut sisään ja löytänyt kiinostavia tuotteita, voit tehdä ensimmäisen tilauksesi. Listasimme alle lyhyesti ostamisen eri vaiheet.

1. Mene ostoskoriin ja klikkaa ”Kassa”
2. Syötä sähköpostiosoite ja postinumero (Klarna saattaa löytää tietosi valmiiksi)
3. Syötä osoitteesi (tai tarkista vamliiksi täytetyt tiedot)
4. Valitse maksutapa (klikkaa ”näytä lisää maksutapoja”, jos et näe mieluista) ja klikkaa ”Osta”.

Nettiostoksiin suosittelemme Bank Norwegianin luottokorttia, koska se kerryttää bonuksia ja tarjoaa mm. 45 päivää maksuaikaa ostoksille. Hakeminen on ilmaista. (banknorwegian.fi/luottokortti)

Nyt olet tehnyt ensimmäisen ostoksesi. Ostos lähtee yleensä liikenteeseen kiinanmaalta parissa päivässä ja Suomeen saapuminen voi pahimmillaan kestää jopa 4 viikkoa.

Täältä löydät mobiilisovelluksen

Jos haluat Wish-applikaation puhelimeesi tai tablettiisi, voit klikata alta haluamasi version sovelluksesta.

iTunes App store (iPhone, iPad)
Google Play (Android)
Microsoft (PC ja Windows Phone)

Wish sovelluksesta on saatavilla muutama erilainen versio, jos haluat katsoa vain tietyn tyyppisiä tuotteita. Saatavilla on pääversion lisäksi Geek, Home, Cute ja Mama -versiot. Nimistä on melko helppo päätellä minkälaisia tuotteita mistäkin löydät, mutta lyhyesti selitettynä Geekistä löytyy elektroniikkaa, Homesta sisustustavaraa, Cutenpuolelta meikkejä, sekä Mamasta äitiysjuttuja.

Mitä kaikkea Wishistä löytyy?

Kun olet luonut oman tilisi Wishiin, pääset käsiksi tähän valtavaan tuotevalikoimaan. Valikoimaan kuuluu esimerkiksi paljon erilaisia laukkuja, kosmetiikkaa, koruja, vaatteita, kenkiä ja elektroniikkaa. Se miten valikoimaa selataan voi yllättää sinut. Wish nimittäin pamauttaa eteesi ison määrän tuotteita, joista sitten vain katsot sinua kiinnostavat tuotteet.

Wishin järjestelmä (tekoäly) oppii tunnistamaan melko nopeasti minkälaisista tuotteista olet kiinnostunut. Tämän jälkeen Wish alkaa tekemään sinulle tuotesuosituksia ja tarjouksia katsomiisi tuotteisiin. Mitä enemmän käytät Wishiä, sitä paremmin se osaa tunnistaa kiinnostuksesi. Wishin tekoäly on yksi maailman kehittyneimmistä ja juuri siksi tästä verkkokaupasta on tullut erittäin suosittu ja tuottoisa.

Miten muutan sovelluksen kielen?

Wish on yhdysvalloista peräisin oleva sovellus, joten ei välttämättä osaisi odottaa, että mukana on myös Wish suomi käännös. Asiakaspalveua saattaa saada jossain määrin suomeksi. Tästä huolimatta tuotekuvaukset ovat usein valitettavasti englanniksi. Kielen voit vaihtaa seuraavasti.

näin vaihdat wish kielen suomi
Näin vaihdat kielen suomeksi

1. Klikkaa Asetukset
2. Klikkaa Tiliasetukset
3. Valitse kieli: Suomi

Painostaminen kauppaan

Wishillä on päivittäin ”huimia”, useiden kymmenien prosenttien alennuksia, sekä niin sanottuja tuntitarjouksia, jotka nimensä mukaisesti ovat voimassa vain tunnin ajan. Tämän lisäksi monien tuotteiden kohdalla varoitetaan tuotteen loppuvan pian. Jatkuvat tarjoukset ja uhkaukset loppuvista tuotteista ovat vain osa tämän kaupan markkinointisuunnitelmaa.

wish varastosaldo
Ei hätää, tavara tuskin Kiinasta loppuu…

Älä anna näiden ”tarjouksien” ja ”tuote lopussa” -ilmoituksien hämätä sinua, sillä yleensä samat tarjoukset toistuvat uudestaan ja tavaraa kiinassa kyllä riittää. Tarkoituksena on vain painostaa sinut klikkaamaan ostonappia heti!

Ohhoh mikä säästö! Varo tätä hintahuijausta

Wishiä selatessa tulee sellainen fiilis, että ohhoh kun on halpaa! Monet tuotteet ovat jopa -90%. Älä kuitenkaan usko tätäkään, sillä tuotteiden alkuperäiset hinnat ovat täysin hatusta vedettyjä.

wish tarjous
Älä usko tarjousprosentteja

Näennäisesti kalliilla lähtöhinnalla yritetään saada tuote vain näyttämään houkuttelevammalta. Wishin tuotteet ovat samanlaisia mitä eBaystä ja Aliexpressistä löytyy, mutta erona on se, että ostokset tehdään yleensä mobiiliapplikaatiota käyttäen.

Onko Wish luotettava?

Wishin verkkokauppa on periaattessa täysin turvallinen ja moderni ostospaikka, mutta tilatessa pitää olla hereillä. Ole siis erityisen varovainen ja tarkista tuotteen nimi, tuotekuvaus ja tuotekuvat.

Tämä kannattaa tehdä sen takia, että voit olla varma siitä, että tilaamasi tuote on juuri se mitä, olit ajatellut. Kuvat voivat poiketa joskus paljonkin totuudesta. Vanha sanonta: ”liian hyvää ollakseen totta” kannattaa pitää mielessä. Vaatteita tilatessa, kannattaa perehtyä kokotaulukkoon. Lue myös aina mahdollisuuksiesi mukaan muiden kokemuksia Wish tuotteista.

Kuinka nopeasti toimitus tapahtuu?

Tilauksen tulo Wish verkkokaupasta Suomeen kestää suurin piirtein saman verran kuin muistakin vastaavista kiinakaupoista. Eli voit olettaa tilauksen saapuvan 2-4 viikon aikana. Toimitusajat voivat vaihdella melkoisesti, koska jokainen tuote tulee omana pakettinaan eri puolelta Kiinaa. Tilaukset tulevat siis eri myyjiltä, eivätkä mistään keskitetystä Wish -varastosta. Näet arvioidun toimitusajan jokaisen tuotteen tiedoista.

wish sovellus kokemuksia

Miten voin maksaa tilaukseni?

Wish suomi verkkokaupassa on onneksi hyvät maksuvaihtoehdot, jotta jokainen pääsisi nauttimaan näistä halvoista hinnoista. Voit maksaa ostoksesi Klarna laskulla (esim. 14 päivää), sekä muilla alla mainituilla maksutavoilla.

• Klarna
• Verkkopankki
• Visa
• American Express
PayPal

Postitustavat ja tullihommat

Erilaisia postitustapoja ei ole valittavissa, vaan ”nyssykät” kulkeutuvat samalla tavalla postin kyydittämänä kuin vaikkapa AliExpress-tilaukset. Pikkupaketit sujahtavat usein ihan postilaatikosta, mutta isommat paketit saatat joutua noutamaan postista.

Kurkista jokaisen tuotteen kohdalta erikseen mahdolliset postikulut, sillä ne voivat vaihdella suurestikin. Mobiilisovelluksessa näet tuotteen arvioidut toimituskulut vierittämällä tuotesivua alaspäin. Painamalla ”Tiedot” tekstiä, näet tuotteen saatavuuden, arvoidun saapumisajan sekä tietoa palautuskäytännöstä.

Mikäli sinun tilauksesi pysähtyy tullin hoiviin ja sen arvo on yli 22€, tulee sinun suorittaa 24 % arvonlisävero. Vielä arvokkaampiin tilauksiin (150€) voi vielä tämän lisäksi tulla tullimaksuja lisäksi. Tullimaksun suuruus riippuu tilattavasti tuotteesta.

Miten teen palautuksen? Voinko vaihtaa tuotteen?

Wish tarjoaa ostoksille 30 päivän palautusajan. Palauttamisen voit aloittaa ”Tilaushistoria” -sivuiltasi. Napsauta ”Ota yhteys tukeen” -linkkiä, niin Wishi asiakaspalvelun suomi -tiimi auttaa sinua eteenpäin. Huomioithan, että jos muutat mielesi tilauksen suhteen, voit vielä ehtiä peruuttaa sen ennen kuin se on lähetetty!

Palautuksen käsittelyssä voi kestää kolme päivää ja summa palautuu samalla maksutavalla, jolla maksoitkin tilauksen. Huomioi, että Wish maksaa vain siitä, mitä olet maksanut heille. He eivät siis korvaa mitään tullimaksuja, ALV-maksuja eivätkä palautuksen postikuluja.

Tuotteilla ei ole Wishissä vaihto-oikeutta, mutta kuten muutkin kiinakaupat Wish pyrkii korkeaan asiakastyytyväisyyteen. Jos siis tavara ei ollut sitä mitä piti, kannattaa olla yhteydessä tukeen. Saatat saada uuden tuotteen ostamasi tilalle. Palautusehdot voivat muuttua jatkuvasti, joten tarkista ajankohtaiset tiedot applikaatiosta.

Onko Wishistä järkevää tilata?

Wish sopii erityisesti sinulle, joka haluat tehdä ostoksia nopeasti ja helposti puhelimella. Tiivistimme vielä alle muutaman asian Wishistä, jotka on hyvä pitää mielessä ennen tilausta.

• Tavarat ovat tavallista kiinalaatua, joten älä odota liikoja. Katso kuvat ja lue tuotekuvaukset tarkasti!

• Wishin applikaatio näyttää puhelimessasi paljon muistuksia ja tuote-ehdotuksia, joka voi olla joidenkin mielestä ärsyttävää. Voit kuitenkin onneksi sulkea nämä ilmoitukset.

• Lue aina muiden kokemuksia ja kommentteja tuotteista ennen ostamista, voit myös katsoa Facebookista Wish-ostoksiin keskittyneen ryhmän

• Katso tarkkaan minkä kokoisia vaatteita tilaat. Kiinalaiset koot ovat yleensä koon tai kaksi pienempiä, kuin koot täällä.


Haluamme kuulla mitä mieltä sinä olet Wishistä, jaa siis sinun Wish kokemuksia kirjoituksemme alla olevaan kommenttikenttään. Voit myös jättää yleisesti palautetta tästä kirjoituksesta tai kysyä jotain mikä askarruttaa mieltäsi Wishin suhteen.

Mikäli olet vasta päässyt alkuun nettishoppailun kiehtovassa maailmassa, seuraavaksi suosittelemme tustumaan eBay -kauppaan, johon löydät kattavan tietopaketin edellä olevasta linkistä.

Niin ja jos sinulla on tarvetta hyvälle luottokortille, kurkkaa luottokorttivertailumme.

1000
17 Kommenttiketjuja
19 Vastauksia yhteensä
0 Seuraajia
 
-
Eniten vastauksia
17 Eri kommentoijia
jenna

En saa yhteyttä tukeenkun? Muutama tuote ei vastaa laadultaan eikä väriltään odotuksia enkä halua maksaa niistä. mitä teen?

Maija H.

Yritin ostaa kevytvanutakkia, hinta oli 9 €, kun menin kassalle, hinta olikin 18 € + postikulut. Miksi hinta muuttuu kassalla.

Jaakko

Tilasin Orient 3 star 21 jewels rannelellon noin 20€ hintaan muka oikea yliviivattu hinta 254-321 € räikeää huijausta.kello korkeintaan 10-20 € arvoinen ei jaksa vetää itseään kädessä ollessa, koneisto alaarvoista rihkamaa.

Top