Auton varaosat Saksasta ja ulkomailta edullisemmin

Tiedättekö sen tunteen, kun autokorjaamo soittaa antaakseen kustannusarvion huollosta tai korjauksesta? Varaosien hinnat saattavat yllättää, sillä autokorjaamo ei välttämättä ole edullisin paikka niiden hankintaan. Tutkimuksemme perusteella voit kuitenkin säästää merkittävästi ostamalla auton varaosat Saksasta, Ruotsista tai muista ulkomaisista verkkokaupoista.

Parhaat varaosakaupat netissä

Autojen varaosien etsiminen voi olla haastavaa, sillä usein hinta ja laatu vaihtelevat suuresti eri kauppojen välillä. Jos kuitenkin olet etsimässä edullisia varaosia, suosittelemme seuraavia kauppoja. Ennen ostopäätöksen tekemistä on kuitenkin tärkeää vertailla hintoja kaikista kaupoista, jotta löydät juuri sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Onneksi tähän löytyy ratkaisu, sillä voit kilpailuttaa varaosan asennuksen Autojerry.fi -sivustolla ja löytää helposti luotettavan asentajan edulliseen hintaan. Muista siis vertailla varaosien hintoja eri kaupoissa ja käyttää kilpailutuspalvelua varaosan asennukseen, jotta säästät sekä aikaa että rahaa auton korjaamiseen.

autodoc
 • Toimitusaika 2-5 päivää
 • Toimitetaan Saksasta
 • Hyvät maksutavat

Autodoc on eurooppalainen verkkokauppa, joka myy laajan valikoiman autonosia ja tarvikkeita. Sen kattava katalogi sisältää yli 2,5 miljoonaa tuotetta yli 500 valmistajalta, mikä tekee siitä yhden markkinoiden suurimmista autonosien jälleenmyyjistä.

skruvat kokemuksia
 • Toimitusaika 2-4 päivää
 • Toimitetaan ruotsista
 • 14 päivän palautusoikeus

Skruvat on yksi Pohjoismaiden suosituimmista varaosakaupoista. Kauppa tarjoaa 2-vuoden takuun valmistusvirheille. Skruvatissa on usein tarjouskampanjoita, ja esimerkiksi ilmaiset toimitukset yli 50 € tilauksille.

ebay alennuskoodi
 • Paras valikoima
 • Harvinaisetkin osat
 • Korttimaksu tai PayPal

eBay on hyvä paikka ostaa harvinaisia ja käytettyjä varaosia. Kaupasta löytyy tietysti myös uusia osia. eBay tarjoaa kuluttajalle mahdollisuuden löytää erikoisetkin osat kilpailukykyiseen hintaan.

Miksi hankkia varaosat netistä?

Nykyään yhä useampi ihminen käyttää verkkoa kaiken tarvitsemansa hankkimiseen, ja se pätee myös autojen varaosiin. Verkkokaupoista varaosien hankkiminen on erittäin kätevää, sillä voit tilata tarvitsemasi osat muutamalla klikkauksella. Etsiminen on myös huomattavasti helpompaa, sillä voit käyttää hakutoimintoja ja suodattimia löytääksesi juuri sinulle sopivat osat. Näin sinun ei tarvitse enää kahlata yhteensopivuusluetteloita hiki hatussa, ja voit varmistua siitä, että tilaamasi osat sopivat täydellisesti autoosi.

Verkkokaupat tarjoavat myös usein laajemman valikoiman kuin perinteiset kivijalkakaupat, ja voit löytää osia, joita ei ole helposti saatavilla paikallisista liikkeistä. Lisäksi verkkokauppojen hintataso on usein kilpailukykyinen, ja voit löytää varaosia edullisemmin kuin perinteisistä liikkeistä.

Jos olet jo tottunut tilaamaan varaosasi verkosta, kannattaa harkita myös renkaiden tilaamista Saksasta. Saksalaiset rengaskaupat tarjoavat usein laadukkaita renkaita edullisempaan hintaan, ja voit säästää merkittävästi rahaa ostamalla renkaat ulkomailta. Tarkista kuitenkin ennen tilausta, että valitsemasi renkaat sopivat autoosi ja täyttävät Suomen lainsäädännön vaatimukset.

Saksassa on laajempi valikoima varaosia

Saksassa on tunnetusti laajempi valikoima varaosia kuin monissa muissa maissa. Tämä johtuu osittain siitä, että maassa on useita isoja autoteollisuusyrityksiä, ja varaosia valmistetaan suuret määrät. Lisäksi Saksassa on paljon erikoisliikkeitä, jotka keskittyvät nimenomaan varaosien myyntiin, mikä tekee valikoimasta vieläkin laajemman.

Saksassa on myös useita verkkokauppoja, jotka myyvät varaosia. Näiden verkkokauppojen kautta on helppo tilata varaosia Suomeen, ja toimitukset ovat usein nopeita. Lisäksi saksalaiset verkkokaupat ovat tunnettuja laadukkaasta ja luotettavasta palvelusta, mikä tekee varaosien tilaamisesta helppoa ja huoletonta.

Saksan varaosamarkkinoilla on myös kilpailukykyiset hinnat, mikä tekee varaosien ostamisesta edullisempaa kuin monissa muissa maissa. Tämä yhdessä laajan valikoiman kanssa tekee Saksasta houkuttelevan vaihtoehdon, kun etsit tiettyjä varaosia. On kuitenkin hyvä muistaa tarkistaa varaosien yhteensopivuus ja mahdolliset kuljetuskustannukset ennen tilaamista, jotta vältyt yllätyksiltä.

Miten löytää oikea varaosa autoosi?

Oikean varaosan löytäminen autoosi voi joskus olla haastavaa, mutta onneksi avuksi löytyy monia eri lähteitä. Ensimmäinen askel on tarkistaa autosi ohjekirjasta, mikä osa sopii juuri sinun automalliisi. Ohjekirja antaa usein tarkat tiedot varaosan yhteensopivuudesta ja auttaa välttämään väärän osan tilaamisen.

Toinen hyvä tietolähde on erilaiset alan foorumit ja keskustelupalstat, joissa autoharrastajat jakavat kokemuksiaan ja vinkkejään varaosien hankkimisesta. Näissä foorumeissa voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä ja löytää tietoa tietyn varaosan laadusta ja saatavuudesta.

Valmistajan verkkosivuilta löytyy myös tärkeää tietoa varaosien hankkimisesta. Usein sivuilla on varaosakatalogi, josta voit etsiä tarvitsemaasi osaa automerkkisi, -mallisi ja -vuosimallisi perusteella. Verkkosivuilta voit myös löytää tietoa varaosien hinnoista ja saatavuudesta eri myyjiltä.

Vaikka tietolähteitä on monia, on hyvä muistaa, että oikean varaosan löytäminen vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta. Varmista aina varaosan yhteensopivuus autosi kanssa ennen sen tilaamista, jotta vältyt turhilta kustannuksilta ja vaivalta.

Miten ostan auton varaosat Saksasta?

Auton varaosien ostaminen ulkomailta on tänä päivänä yhtä helppoa kuin minkä tahansa muun tuotteen tilaaminen netistä. Monissa parhaissa varaosakaupoissa voit valita autosi merkin, mallin, vuosimallin ja muita tärkeitä tietoja, jotka auttavat sinua löytämään juuri oikean varaosan. Hakukoneet ovat myös erinomainen apu oikean osan löytämisessä. Voit esimerkiksi hakea haluamasi osan tuotenumeroa tai rekisterinumeroasi.

Ennen ostamista on tärkeää tehdä taustatyötä ja varmistaa, että varaosa on juuri oikea eikä tuoteväärennös. Kun ostat osan Ebaysta tai muusta vastaavasta verkkokaupasta, lue myyjän palautteita ja arvioi hänen luotettavuutensa. Tarkista myös, että myyjä toimittaa osia Suomeen. Varmista myös, että tiedät tarkalleen, mitä olet tilaamassa ja että se sopii autosi tyyppiin.

Maksutapojen suhteen sinulla on yleensä monia vaihtoehtoja, kuten pankki- tai luottokorttimaksut, PayPal ja laskutus tai osamaksu. Muista kuitenkin aina valita turvallinen maksutapa ja vältä maksamasta tilisiirrolla tai muulla tavalla, jossa siirrät rahaa suoraan yksittäiselle myyjälle, sillä tällöin olet heikoilla, jos joudut ongelmiin. Huolellisella valmistautumisella ja asianmukaisella maksutavalla voit kuitenkin turvallisesti tilata tarvitsemasi varaosat netistä.

Hyvä tietää autokorjauksen hinnasta

On tärkeää olla tietoinen autokorjauksen hinnasta ja sopia työstä huolellisesti autokorjaamon kanssa ennen korjauksen aloittamista. Laadi työtilaus yhdessä korjaamon kanssa ja varmista, että se sisältää yksityiskohtaisesti sovitut työt ja vaihdettavat varaosat. Pyydä aina hinta-arvio korjauksesta, jotta tiedät, mihin hintaluokkaan korjaus tulee.

On myös tärkeää muistaa, että autokorjaamo ei saa ylittää sovittua hinta-arviota yli 15 prosentilla. Kuitenkin, jos olet sopinut korjaamon kanssa muusta hinnasta, tämä sääntö ei välttämättä koske sinua. Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta löydät lisää tietoa autokorjauksen hinnoittelusta ja siitä, mitä kuluttajansuojalaki sanoo korjauspalveluista.

Muista, että oikein laadittu työtilaus ja selkeä hinta-arvio autokorjauksesta auttavat välttämään epämiellyttäviä yllätyksiä laskun loppusummassa. Varmista aina, että ymmärrät hinnan sisällön ja tarkista laskusta, että kaikki sovitut työt ja varaosat ovat siinä mukana.

Kuluvien osien vaihtovälit

Kun tilaat varaosia netistä, yksi haittapuoli on odotusajat. Saksasta tilattuna osat toimitetaan yleensä noin 3-5 päivässä, mutta joskus varaosan tarvitsee saada heti ja silloin nettikauppa ei valitettavasti auta. Monien kuluvien osien, kuten jarrupalat tai öljynsuodattimet, tarpeen voi kuitenkin ennakoida ja varautua hankkimalla niitä varastoon.

Säästösi on tällöin vielä suurempi, koska et joudu maksamaan kiireellisestä tilauksesta, joka voi olla huomattavasti kalliimpi kuin normaali toimitus. Lisäksi, kun tilaat useampia osia kerralla, voit säästää myös postikuluissa.

Alla olevassa listassa on lueteltu muutamien kuluvien osien yleisiä vaihtovälejä. On tärkeää kuitenkin huomata, että vaihtovälit ovat vain yleisiä suosituksia ja että tarkemmat tiedot löytyvät autosi ohjekirjasta tai valmistajalta. Kun varaudut varaosien hankkimiseen ennakkoon, voit säästää aikaa, rahaa ja vaivaa autosi huoltamisessa.

 • Ilmansuodatin (air filter)
  1-2v tai 15.000 – 30.000 km välein
 • Öljynsuodatin (oil filter)
  10.000 – 20.000 km välein
 • Vaihteistoöljy (transmission oil / fluid)
  2-3 vuoden välein tai tarvittaessa
 • Ohjaustehostinöljy (power steering fluid)
  Lisää/vaihda, jos öljyn taso on laskenut
 • Tulpat (spark plugs)
  15.000 – 120.000 km välein
 • Jäähdytysneste (engine coolant)
  2 vuoden välein tai tarvittaessa
 • Pyyhkimensulat (windshield wipers)
  Kulumisen mukaan
 • Polttimot (bulb)
  Kulumisen mukaan

Osta vikakoodinlukija ja selvitä viat itse

Yksi tapa säästää rahaa auton huollossa on ostaa vikakoodinlukija ja selvittää auton viat itse. Vikakoodinlukija on helppo käyttää ja sen avulla voit nopeasti selvittää, mikä on vikana autossasi. Se voi myös auttaa välttämään tarpeettomia korjauksia, sillä vikakoodi kertoo sinulle tarkasti, mikä osa autosta tarvitsee huoltoa tai vaihtoa.

Vikakoodinlukijan hankkiminen ei ole kallista, ja se maksaa itsensä nopeasti takaisin, kun vältyt tarpeettomilta käynneiltä korjaamolla. Kun tiedät tarkasti, mikä osa autossasi vaatii huoltoa, voit hankkia varaosat edullisesti netistä ja asentaa ne itse. Tämä säästää aikaa ja rahaa, sillä korjaamon työtuntien hinnat voivat olla hyvin korkeita.

Ennen kuin ostat vikakoodinlukijan, varmista, että se on yhteensopiva autosi kanssa. Lue käyttöohjeet huolellisesti ja opettele, miten vikakoodinlukija toimii. Kun osaat käyttää vikakoodinlukijaa, voit selvittää autosi viat nopeasti ja helposti, ja säästää samalla rahaa ja vaivaa auton huollossa.

Osien ostaminen Ebay Motorsin kautta

ebay motors de
Näin etsit eBay Motorsin kautta

eBay Motors on kätevä paikka auton varaosien ostamiseen, sillä sen laaja valikoima ja ostajanturva tekevät varaosien löytämisestä helppoa ja turvallista. Kun ostat varaosia eBay Motorsin kautta, voit olla varma, että saat juuri haluamasi osan, ja että se toimitetaan sinulle nopeasti ja luotettavasti.

Yksi tärkeimmistä asioista, jotka kannattaa tarkistaa ennen varaosien tilaamista eBay Motorsista, on myyjän palautteet. Voit nähdä myyjän arvosanan jokaisen ilmoituksen yhteydessä, ja hyvällä myyjällä on yleensä vähintään 95% tyytyväisyystaso asiakkaiden keskuudessa. Tämä antaa sinulle lisäturvaa ja auttaa välttämään mahdollisia pettymyksiä.

Toinen tärkeä huomioitava asia on, että valitset myyjän, joka toimittaa tuotteet EU-alueelta. Tällöin vältyt ylimääräisiltä maksuilta ja saat tilaamasi tuotteen nopeasti ja ilman ongelmia.

Muista myös, että vaikka eBay Motorsin ostajanturva takaa saapumattomat tai rikkinäiset tuotteet, on aina hyvä tehdä taustatyötä ennen ostamista. Tarkista, että valitsemasi osa sopii juuri omaan autoosi, ja varmista tarvittaessa myyjältä lisätietoja ennen tilausta.

Kun teet huolellista taustatyötä ja valitset luotettavan myyjän, varaosien ostaminen eBay Motorsin kautta voi olla erittäin kätevä ja edullinen tapa huoltaa autoasi.

Yhteenveto

Varaosien tilaaminen Saksasta ja ulkomailta voi olla erittäin kannattavaa, sillä monesti samat osat saa huomattavasti edullisemmin kuin Suomesta. Tilaaminen netistä on helppoa, ja osien sopivuuden varmistamiseksi kannattaa käyttää apuna auton ohjekirjaa, valmistajan verkkosivuja tai alan foorumeita.

Muista myös kilpailuttaa varaosan asennus Autojerry.fi -sivustolla. Ulkomailta tilatessa on tärkeää tarkistaa myyjän luotettavuus ja toimitusehdot sekä varmistaa, että osa toimitetaan EU-alueelta. eBay Motors on yksi kätevä paikka varaosien ostamiseen, josta löytyy laaja valikoima ja ostajanturva.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi kannattaa hankkia auton varaosat netistä?

Varaosien tilaaminen netistä on helppoa ja usein edullisempaa kuin perinteisistä varaosakaupoista.

Mitä kannattaa tarkistaa ennen varaosien tilaamista ulkomailta?

Tarkista, että myyjä toimittaa tuotteet EU-alueelta ja tarkista myyjän arvosana ja palautteet.

Mikä on yleinen vaihtoväli auton kuluvissa osissa?

Vaihtoväli vaihtelee osasta riippuen, mutta auton ohjekirjasta ja valmistajan verkkosivuilta löytyy yleensä suositukset vaihtoväleistä.

Etusivu » Ostokset » Auton varaosat Saksasta ja ulkomailta edullisemmin