Auton varaosat Saksasta ja muualta edullisemmin?

0

Tiedätkö sen tunteen, kun autokorjaamolta soitetaan huollon tai korjauksen hinta-arvion merkeissä? Erityisesti varaosien hinta saattaa yllättää, sillä autokorjaamo tuskin on halvin paikka näille. Selvittämämme mukaan, voit kuitenkin säästää rahaa ostamalla auton varaosat Saksasta tai muista Pohjoismaista. Listasimme alle parhaat varaosakaupat netissä, jotta voisit vertailla hintoja.
 

trodo

Yli 99,00 € arvoisiin tilauksiin saat ilmaisen toimituksen. Valmistajan takuu kaikkiin tuotteisiin.
Hae varaosia rekisterinumerolla
Toimitusmaksu 7,90 €
Toimitusaika 2-5 päivää
Lasku, kortti ja PayPal
30-päivän avokauppa
Toimitusmaa: EU-alue

Kauppaan

ebay

Hyvä paikka ostaa harvinaisia ja käytettyjä varaosia. Mahdollisuus löytää osat halvalla.
Hae varaosia auton merkillä
Toimitusmaksu riippuu myyjästä
Toimitusaika riippuu myyjästä
Kortti ja PayPal
Palautusoikeus riippuu myyjästä
Toimitusmaa: EU-alue

Kauppaan

suomilimiitti
Tarvitsetko rahaa nopeasti? Suomilimiitti tarjoaa uudelle asiakkalle ilmaisen ensilainan (eli kulut ja korot 0,00€), kun maksat takaisin laina-ajan sisällä. Ikäraja 21 vuotta.
Jopa 2000€ kuluttomasti
Nopea luottopäätös
Rahat tilille heti
Laina-aika 30-päivää

Hae kuluton ensilaina

Miksi käyttäisin varaosakauppoja netissä?

Ihmiset tilaavat tänä päivänä lähes kaiken tarvitsemansa kulutustavaran netistä, joten miksi et hankkisi myös autojen varaosia sieltä? Kaikki on ostettavissa vain muutamalla klikkauksella ja oikeiden varaosien etsiminen on kaiken lisäksi helppoa. Sinun ei tarvitse enää kahlata yhteensopivuusluetteloita hiki hatussa.

Ps. Tilailetko varaosia Saksasta? Suosittelemme tilaamaan myös auton renkaat saksasta. Voit säästää näin pitkän pennin. Jos aihe kiinnostaa lue kuinka tilaat renkaat saksasta.

Varaosien saatavuus
Pelkästään Saksassa on tuhansia varaosamyyjiä, joten et todennäköisesti tule törmäämään tilanteeseen, että osa olisi esimerkiksi loppu, tai vaihtoehtoja olisi liian vähän. Voit olla siis aika varma, että löydät etsimäsi osan.

Säästä rahaa ja aikaa
Rahan säästäminen on tietysti suurin syy varaosien tilaamiselle netistä. Voit säästää varaosakustannuksissa jopa 40% tilaamalla osia Saksasta. Säästö johtuu esimerkiksi verkkokaupan kulujen alhaisuudesta verrattaessa kivijalkakauppaan. Sinulla on myös hyvä mahdollisuus vertailla hintoja nopeasti. Aikaasi säästyy myös siinä, kun voit ostaa varosat juuri silloin kuin haluat. Vaikka keskellä yötä.

Voit muuten asennutaa varaosat Autojerryn avulla autoosi. Kilpailuta huolto tai varaosan asennus tästä.

Etsimisen helppous
Väärän osan valitseminen tietysti voi jännittää joitakin ostajia, mutta voit katsoa esimerkiksi autosi ohjekirjasta mikä osa sopii sinun autoosi. Hyvä tietolähde on myös alan foorumit, keskustelupalstat, auton ohjekirja ja valmistajan verkkosivut.

Miten ostan auton varaosat Saksasta tai Pohjoismaista?

Käytännössä auton varaosien ostaminen näistä maista on yhtä helppoa, kuin vaikkapa vaatteidenkin. Valitset vain oikean tuotteen, lisäät ostoskoriin ja maksat sen. Jos et ole ennen tilannut autojen varaosia netistä, kokeile vaikka Ebayta. Lue ebay-ohjeemme. Sieltä löydät kaiken tarvittavan kyseisen verkkokaupan käyttöön.

Käytä hakua
Parhaissa varaosakaupoissa voit valita auton merkin, mallin, vuosimallin ja muita oleellisia tietoja, jotka auttavat sinua löytämään oikean osan autoosi. Kokeile hakusanaksi vaikka haluamasi osan tuotenumeroa. Jos se ei tuota tulosta, voit kokeilla hakea osaa myös pelkällä rekisterinumerollasi. Hyödynnä Google kääntäjää tai muuta käännöspalvelua, jos et tiedä osan nimeä englanniksi.

Tee taustatyötä
Jos ostat osan Ebaysta, lue myyjän palautteita. Voit saada paljon tietoa myyjän luotettavuudesta lukemalla muiden ostajien kommentteja. Tarkista ennen tilausta, että osa on juuri oikea, eikä esimerkiksi tuoteväärennös. Tarkista myös, että myyjä toimittaa osia Suomeen.

Maksa ostos
Voit maksaa ostoksesi varaosakaupoissa pankkikortilla, luottokortilla tai Visa Electron -korteilla. Monet kaupat tukevat myös laskua ja osamaksua. Jos maksat kortilla, muista sallia internetmaksut kortiltasi. Ebayssa käy myös PayPal-maksutapa. PayPal on luotettava nettimaksutapa. Voit lukea lisää PayPalista täällä.

Varo maksamasta ostoksia tilisiirrolla tai muulla tavalla, jossa siirrät rahaa suoraan yksittäiselle myyjälle. Tällöin olet heikoilla, jos joudut ongelmiin.

Hyvä tietää autokorjauksen hinnasta

Laadi työtilaus huolellisesti, eli sovi ainakin tehtävät työt, vaihdettavat varaosat ja pyydä aina hinta-arvio korjauksesta. Jos olet sopinut hinta-arviosta, autokorjaamo ei saa ylittää sitä 15% enempää. Riippuu tietysti siitä, mitä olette sopineet korjaamon kanssa. Lue Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta lisää asiasta.

Kuluvien osien vaihtovälit

Varaosien tilaamisessa on tietysti yksi huono puoli: odotusajat. Saksasta tilattuna osat toimitetaan yleensä noin 3-5 päivässä. Joskus varaosan vain tarvitsee heti. Monien varaosien tarpeen voi kuitenkin ennakoida. Varaudu siis hankkimaan osia etukäteen ennen kuin ne hajoavat. Säästösi on tällöin vielä suurempi, koska auton hajotessa tien päällä, rahaa uppoaa hinaukseen ja muuhun.

Ps. Onko sinulla vikakoodinlukijaa? Se on näppärä apuväline oman auton ongelmien selvittämisessä. Lue artikkelistamme kuinka tilaat vikakoodinlukijan netistä.

Alla olevassa listassa on lueteltu malliksi joudenkin osien yleisiä vaihtovälejä. Huomaathan, että vaihtovälit ovat vain yleisiä suosituksia. Löydät tarkemmat tiedot autosi ohjekirjasta tai valmistajalta.

Ilmansuodatin (air filter)
> 1-2v tai 15.000 – 30.000 km välein

Öljynsuodatin (oil filter)
> 10.000 – 20.000 km välein

Vaihteistoöljy (transmission oil / fluid)
> 2-3 vuoden välein tai tarvittaessa

Ohjaustehostinöljy (power steering fluid)
> Lisää/vaihda, jos öljyn taso on laskenut

Tulpat (spark plugs)
> 15.000 – 120.000 km välein

Jäähdytysneste (engine coolant)
> 2 vuoden välein tai tarvittaessa

Pyyhkimensulat (windshield wipers)
> Kulumisen mukaan

Polttimot (bulb)
> Kulumisen mukaan

Kuluvia osia voi olla taloudellisesti järkevää varastoida muutama ylimääräinen, sillä sitten niitä on tarvittaessa valmiiksi. Kun tilaat enemmän tavaraa kerralla, säästät myös postimaksuissa.

Osien ostaminen Ebay Motorsin kautta

Luotettavan varosasivuston löytämien voi tuottaa harmaita hiuksia. Erilaisia nettivaraosakauppoja on satoja erilaisia ja siksi Ebay motors onkin kätevä osien löytämiseen. Saat turvaksesi myös Ebayn ostajanturvan, joka takaa saapumattomat tai rikkinäiset tuotteet.

ebay motors de

Tilauksiin näistä kaupoista ei tule Suomessa ylimääräisiä maksuja, kunhan katsot, että myyjä toimittaa tuotteen EU-alueelta.

Tarkista Ebay -myyjän palautteet

Katso, että valitsemallasi myyjällä on ebayssa hyvät arvosanat. Näet sen jokaisen ilmoituksen yhteydessä oikeassa reunassa. Hyvällä myyjällä on yleensä ainakin 95% tyytyväisyystaso asiakkaiden keskuudessa.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan auton varaosien ostaminen netistä on näppärää ja voit säästää suuriakin summia. Toimitusajat Englannin ja Saksan kaupoista on yleensä alle viikon luokkaa. Jos et ole suuressa kiiressä ostohetkellä, kannattaa sinun ehdottomasti ainakin verrata hintoja.

Oletko tilannut Saksasta varaosia autoosi? Kerro kokemuksia ja muita ajatuksiasi artikkelin alla olevassa kommenttikentässä.

1000
Top