VPN Suomi-opas aloittelijoille – Nämä ovat parhaat VPN-palvelut

0

VPN-palveluita on ollut olemassa jo useita vuosia. Kyseessä ei siis ole uusi keksintö, mutta moni tutustuu näihin palveluihin vasta oppiessaan lisää internet turvallisuudesta (tai sen puutteesta). Käymme tässä VPN Suomi-oppaassa läpi asioita kuten: mikä on VPN-palvelu, mitä hyötyä/haittaa siitä on ja mitkä ovat parhaita VPN-palveluita. Opas on pyritty kirjoittamaan mahdollisimman helposti ymmärrettäväksi, vaikka sinulla ei olisi niin vahvaa teknistä tuntemusta.

Mikä on paras vpn-palvelu vuonna 2018?

Jos arvostat omaa yksityisyyttäsi ja turvallisuutta internetissä, kannattaa sinun harkita VPN-palvelun ostoa. VPN-palvelu toimii kännykässä ja tietokoneella. Sen käyttö on todella helppoa, sillä voit kytkeä sen päälle ja pois milloin tahansa. Jos käytät usein julkisia WiFi -yhteyksiä, suosittelemme hankkimaan VPN-palvelun pikimmiten!

nordvpn kokemuksia
• Helppo, halpa ja suosittu
• Rahat takaisin, jos et ole tyytyväinen (30 päivää)
Katso hinta

 

private internet access kokemuksia
• Yksi edullisimmista
• Rahat takaisin, jos et ole tyytyväinen (7 päivää)
Katso hinta

 

expressvpn kokemuksia
• VPN-palveluiden ”Ferrari” – Nopeimmaksikin kehuttu
• Rahat takaisin, jos et ole tyytyväinen (30 päivää)
Katso hinta

 

ipvanish kokemuksia
• Luotettava ja tehokas
• Rahat takaisin, jos et ole tyytyväinen (7 päivää)
Katso hinta

 

f-secure freedome kokemuksia
• Suomalainen VPN-palvelu
• Rahat takaisin, jos et ole tyytyväinen (30 päivää)
Katso hinta

 

Lisätietoa NordVPN-palvelun tarjouksesta

Jos et jaksa tutustua jokaiseen palveluun ja tarjoukseen erikseen, voimme suositella ainakin NordVPN -palvelun kahden vuoden tarjousta. Se maksaa 3,99$ kuukaudessa. Muista myös, että jos et ole tyytyväinen palveluun, voit peruuttaa sen 30 päivän sisällä ja saada rahasi takaisin. Se on todella pieni hinta näin hyvästä palvelusta. Kerrataan vielä NordVPN:nän tärkeimmät ominaisuudet:

• Kierrä maarajoitukset
Voit toistaa suosikkisarjojasi ja urheilulähetyksiä melkeinpä mistä tahansa.

• Käytä vertaisverkkoa vapaasti
P2P-vertaisverkon toimivuutta ei ole rajattu, kuten joissakin VPN-palveluissa.

• Kätkee IP-osoitteesi
NordVPN suojaa interetliikenteesi vahvalla salauksella.

Mikä on VPN-palvelu?

VPN tulee sanoista Virtual Private Network. Suomeksi se tarkoittaa virtuaalista erillisverkkoa. VPN-palveluiden avulla voit yhdistää itsesi internettiin salatulla yhteydellä. Käyttäjälle tämä mahdollistaa sen, että voit suojata tekemisiäsi verkossa, esimerkiksi internet-palveluntarjoajaltasi (operaattori), virallisilta tahoilta, sekä mahdollisilta tietojen väärinkäyttäjiltä (hakkereilta).

VPN-palvelun avulla voit myös näennäisesti vaihtaa sijaintiasi eri maihin, joten voit käyttää palveluita, jotka normaalisti toimisivat vain tietyn maan internet verkossa.

Alla oleva kuva havainnollistaa sen, miten VPN -yhteys toimii. Eli normaalisti kun yhdistät itsesi verkkosivulle tai muuhun internettiä tarvitsevaan palveluun, kulkee yhteytesi netin palveluntarjoajasi kautta (operaattori). Tämä tarkoittaa sitä, että internet-palveluntarjoajasi pystyy näkemään surffailutietosi. VPN-palvelua käyttäessä yhteytesi kulkee suojauksen läpi, jolloin surffailutietosi ovat suojattuina.

vpn palvelu

VPN-palvelut keksittiin alunperin yritysten käyttöön, jotta etätyöläiset voisivat turvallisesti käsitellä yritysten tietoja myös kotoa käsin. Palvelun hyödyt on sittemmin valjastettu kaupalliseen käyttöön, jotta muutkin pääsisivät käyttämään verkkoa turvallisemmin.

Mitä tarvitsen VPN-palvelun käyttöön?

Käyttö on todella helppoa vaikka sinulla ei olisi erityistä teknistä osaamista. Tarvitset vain VPN-palvelun (maksu tapahtuu kuten Netflix tai Spotify) ja sitten kytket suojatun yhteyden päälle. VPN-ohjelma tai sovellus asennetaan kännykkään tai tietokoneeseesi.

Mitä hyötyä VPN-palvelun käytöstä on?

vpn yhteys

Nämä ovat suurimmat hyödyt VPN-palvelun käytöstä.

Laajenna Netflix -valikoimaasi. Kun laitat sijainniksesi jonkin toisen maan, voit katsoa sen maan Netflixiä. Lue Netflix USA -ohjeemme täältä.

VPN suojaa IP-osoitettasi. IP-osoite on ikäänkuin sormenjälkesi internetissä. Käyttäessä VPN:nää, ainut tieto, jonka internet-palveluntarjoaja näkee surffailustasi on se, että käytät VPN-palvelua.

VPN:nän avulla voit kayttää turvallisemmin julkisia WiFi -yhteyksiä. Ilmaisen WiFi:n käyttö ei ole erityisen turvallista (hotellissa, ravintolassa jne.). Taitava hakkeri pystyy kalastamaan käyttämästäsi julkisesta verkosta, esimerkiksi salasanojasi ja muuta arkaluontoista tietoa.

Voit vaihtaa sijaintiasi internetissä. Normaali suojaamaton internet-yhteys paljastaa sijaintisi. Kun käytät VPN-palvelua, saat valita sijaintisi. Tämä on mahdollista, koska VPN-palvelua ylläpitävillä yrityksillä on servereitä monessa eri maassa. Vaihtamalla sijaintia, voit käyttää joitain internet-palveluita, jotka muuten eivät toimisi maassasi (maarajauksen kierto).

Turvalliset lataukset. VPN-palvelulla voit pitää latauksesi (kuten P2P-lataukset) omana tietonasi.

Mitä haittaa VPN-palvelun käytöstä on?

Turvallisuusnäkökulmasta katsottuna, palvelun käytöstä ei koidu haittaa. Palveluiden ainoaksi heikoksi puoleksi voidaan laskea se, että ne hidastavat hieman internet-yhteyttäsi. Se johtuu siitä, että selaustiedon salaaminen vaatii resursseja. Mitä vahvemmin tiedot salataan, sitä kauemmin se vie aikaa.

VPN-palvelussa saa valita minkä maan verkon kautta haluat selata internettiäsi. Jos siis valitset esimerkiksi Kanadan, niin se on hitaampi kuin Ruotsi. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että se on fyysisesti kauempana. Valitse siis aina lähin mahdollinen maa, jotta saat hyvän nopeuden.

Voit välttää VPN-palvelun nopeuden pudotuksen ostamalla laadukkaan VPN-palvelun ja valitsemalla läheisen maan VPN-yhteyden. Nopeuteen vaikuttaa myös oman internet-yhteytesi nopeus. Eli mitä nopeampi internet-yhteys sinulla on ennestään (esimerkiksi 100Mb/megaa), sitä vähemmän nopeutesi kärsii.

Ilmainen VPN?

Ilmaisia VPN-palveluita on olemassa, mutta kaikella on hintansa. VPN-palvelun pyörittäminen on kallista. Siksi nämä ”ilmaiset” VPN-palvelut eivät ole oikeasti ilmaisia. Ne voivat joko näyttää sinulle jatkuvasti mainoksia, tai myydä tietoja internetin käytöstäsi. Ilmaiset VPN-palvelut eivät myöskään ole yhtä nopeita tai luotettavia, kuin maksulliset.

Mitä mieltä sinä olet?

Mitä VPN:nää sinä käytät? Unohdimmeko mainita jonkin huippuhyvän palvelun? Kerro rohkeasti kommenttikentässä mielipiteesi.

Kun nettiturvallisuutesi on kunnossa, saattaisit olla kiinnostunut lukemaan erilaisista maksutavoista, joilla on kätevää maksaa nettiostoksilla.

1000
Top