VPN Suomi-opas – Mikä on paras VPN-palvelu?

Oletko huolestunut siitä, että joku seuraa toimintaasi verkossa? Et ole yksin! VPN-palvelut ovat entistä suositumpia, koska yhä useammat ihmiset haluavat selata ja ladata tiedostoja anonyymisti.

Tässä on luettelo parhaista VPN-palveluista, joita voit kokeilla 30 päivän ajan ilman minkäänlaista riskiä! Jos et ole tyytyväinen palveluun kokeilujakson aikana, saat täyden rahat takaisin -takuun. Yksi lisenssi mahdollistaa VPN-yhteyden käytön useilla laitteilla, kuten tietokoneella ja puhelimella. Aloita kokeilujakso välittömästi!

nordvpn kokemuksia
 • Tarjous: Säästä jopa 60%
 • Kokeile ilmaiseksi 30 päivää
 • Suoratoista lempisisältöäsi
 • Yhdistä yli 60 maahan
 • 6 laitetta samanaikaisesti
 • Rajaton Torrent/P2P-lataus

Suosituin VPN-palvelu, jolla suoratoista lempisisältöäsi ja lataat ilman rajoituksia. 256-bittinen AES -salaus ja ei lokitiedostoja. Toimii Windows, Apple ja Android -laitteissa.

surfshark kokemuksia
 • Tarjous: Säästä jopa 60%
 • Kokeile ilmaiseksi 30 päivää
 • Huippunopea
 • Striimaa ympäri maailmaa
 • Yhdistä 50 maahan
 • Rajoittamaton määrä laitteita samanaikaisesti

Rajoittamattomat laitteet. Ei lokitiedostoja. Surfsharkissa on myös 256-bittinen AES -salaus. Toimii Windows, Apple ja Android -laitteissa.

private internet access
 • Tarjous: Säästä jopa 85%
 • Kokeile ilmaiseksi 30 päivää
 • Todella nopea
 • Suoratoista helposti
 • Yhdistä 84 maahan
 • Rajoittamaton määrä laitteita samanaikaisesti

Private Internet Access (PIA) on suosittu VPN-palvelu, joka tarjoaa käyttäjilleen vahvan salauksen, anonyymin internet-selailun ja suojatun yhteyden yli 3400 palvelimen globaalin verkoston kautta.

Mikä on VPN-palvelu?

vpn-palvelu

VPN eli Virtual Private Network on virtuaalinen yksityisverkko, joka mahdollistaa suojatun ja yksityisen yhteyden internetiin. VPN-yhteys salaa tiedonsiirron ja piilottaa käyttäjän todellisen IP-osoitteen, jolloin verkkosivustot ja muut palvelut näkevät vain VPN-palvelun tarjoaman IP-osoitteen. Tämän ansiosta käyttäjän yksityisyys ja turvallisuus paranee verkossa.

VPN-palvelujen avulla voit muodostaa suojatun yhteyden internettiin. Tämä tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden suojata verkkotoimintansa näkyvyyttä esimerkiksi internet-palveluntarjoajilta, viranomaisilta sekä mahdollisilta tietojen väärinkäyttäjiltä, kuten hakkerit.

VPN-palvelun avulla voit näennäisesti vaihtaa sijaintiasi eri maihin, joten voit käyttää palveluita, jotka normaalisti toimisivat vain tietyn maan internet verkossa.

VPN-palvelut keksittiin alunperin yritysten käyttöön, jotta etätyöläiset voisivat turvallisesti käsitellä yritysten tietoja myös kotoa käsin. Palvelun hyödyt on sittemmin valjastettu kaupalliseen käyttöön, jotta muutkin pääsisivät käyttämään verkkoa turvallisemmin.

Express vpn laitteet
ExpressVPN ja monet muut VPN-palvelut toimivat useilla laitteilla

Mitä hyötyjä VPN tarjoaa Suomessa?

VPN-palvelujen käyttö Suomessa tarjoaa monia hyötyjä. Yksi tärkeimmistä eduista on yksityisyyden suoja, joka estää verkkotoiminnan seuraamisen ja henkilökohtaisten tietojen keräämisen. Lisäksi VPN mahdollistaa paikallisten rajoitusten kiertämisen, jolloin käyttäjät voivat käyttää ulkomaisia suoratoistopalveluja ja verkkosisältöjä, joita ei ole saatavilla Suomessa. VPN-yhteydellä voi myös suojata itsensä julkisten Wi-Fi-verkkojen riskeiltä ja estää hakkereita pääsemästä tietoihin.

 • Laajenna Netflix-valikoimaasi: VPN-palvelun avulla voit vaihtaa sijaintiasi ja katsella eri maiden Netflix-valikoimia. Lue esimerkiksi ohjeemme Netflix USA:n käytöstä täältä.
 • Suojaa IP-osoitteesi: IP-osoite on ikään kuin sormenjälkesi internetissä. VPN:n avulla ainoa tieto, jonka internet-palveluntarjoajasi näkee, on se, että käytät VPN-palvelua.
 • Turvallisempi käyttö julkisissa Wi-Fi-verkoissa: VPN:n avulla voit käyttää julkisia Wi-Fi-yhteyksiä turvallisemmin esimerkiksi hotelleissa ja ravintoloissa. VPN suojaa sinua hakkereilta, jotka saattavat yrittää kaapata arkaluontoisia tietoja kuten salasanoja.
 • Vaihda sijaintiasi internetissä: VPN-palvelun avulla voit valita sijaintisi, koska palveluntarjoajilla on palvelimia monissa eri maissa. Sijainnin vaihtaminen mahdollistaa joitakin internet-palveluiden käytön, jotka muuten eivät toimisi maassasi (maarajoitusten kiertäminen).
 • Turvalliset lataukset: VPN-palvelun avulla voit pitää latauksesi (esimerkiksi P2P-lataukset) omana tietonasi ja suojattuna ulkopuolisilta silmiltä.
vpn yhteys

Onko VPN-yhteyden käytöstä haittaa?

Vaikka VPN-palvelujen käyttöön liittyy monia etuja, on niillä myös joitakin haittapuolia. Yksi yleisimmistä haitoista on yhteyden hidastuminen, sillä tiedonsiirto salataan ja kulkee VPN-palvelimen kautta. Mitä vahvemmin tiedot salataan, sitä kauemmin se vie aikaa.

VPN-palveluissa voit valita, minkä maan kautta haluat selata internetiä. Jos valitset esimerkiksi Kanadan, yhteys voi olla hitaampi kuin Ruotsin kautta, koska se on fyysisesti kauempana. Saadaksesi parhaan nopeuden, valitse aina mahdollisimman lähellä oleva maa.

Voit minimoida VPN-palvelun aiheuttaman nopeuden pudotuksen hankkimalla korkealaatuisen VPN-palvelun ja valitsemalla lähellä sijaitsevan maan VPN-yhteydelle. Yhteyden nopeuteen vaikuttaa myös oman internet-yhteytesi nopeus. Mitä nopeampi internet-yhteys sinulla on käytössäsi (esimerkiksi 100 Mbit/s), sitä vähemmän nopeutesi heikkenee VPN-palvelun käytön aikana.

Lisäksi jotkut verkkosivustot ja palvelut saattavat rajoittaa VPN-yhteyksien käyttöä tai estää ne kokonaan. Myös VPN-palveluiden laatu ja tietoturva voivat vaihdella eri tarjoajien välillä, joten on tärkeää valita luotettava ja hyvämaineinen palvelu.

Onko olemassa ilmainen VPN?

Ilmaisia VPN-palveluja on saatavilla, mutta niiden laatu, luotettavuus ja yksityisyyden suoja voivat vaihdella suuresti. Ilmaiset VPN-palvelut tarjoavat usein rajoitetun määrän dataa ja hitaamman yhteyden verrattuna maksullisiin vaihtoehtoihin. Lisäksi niiden tietoturva saattaa olla heikompi. Koska VPN-palvelun ylläpito on kallista, ”ilmaiset” VPN-palvelut voivat yrittää kattaa kustannuksiaan näyttämällä käyttäjille mainoksia tai myymällä heidän internetin käyttötietojaan. Tämän vuoksi ilmaiset VPN-palvelut eivät usein ole yhtä nopeita tai luotettavia kuin maksulliset palvelut.

Emme suosittele luovuttamaan henkilökohtaisia internet-selaustietojasi ilmaisiin VPN-palveluihin. Sen sijaan kannattaa tutkia eri vaihtoehtoja ja valita luotettava, hyvämaineinen VPN-palvelu, joka vastaa omia tarpeitasi ja budjettiasi.

Mikä on paras VPN?

Parhaan VPN-palvelun valinta riippuu käyttäjän yksilöllisistä tarpeista, kuten yksityisyyden suojasta, nopeudesta, käyttökohteista ja budjetista. Joitakin suosittuja ja hyväksi todettuja VPN-palveluja ovat esimerkiksi NordVPN ja Surfshark. Nämä palvelut tarjoavat laajan valikoiman palvelimia eri puolilla maailmaa, tehokkaan salauksen ja hyvän asiakastuen. On kuitenkin tärkeää tutkia eri vaihtoehtoja ja vertailla niiden ominaisuuksia ennen päätöksen tekemistä.

VPN – Suomi on tärkeä markkina-alue

Suomi on noussut merkittäväksi markkina-alueeksi VPN-palveluille viime vuosien aikana. Tämä johtuu muun muassa suomalaisten korkeasta tietoturvatietoisuudesta, nopeista internet-yhteyksistä ja yleisestä halusta suojata yksityisyyttä verkossa. Suomessa asuvat ja maassa vierailevat käyttävät VPN-palveluja monista syistä, kuten yksityisyyden suojan parantamiseksi, geoblokkauksen kiertämiseksi ja julkisten Wi-Fi-verkkojen turvalliseen käyttöön.

VPN-palveluntarjoajat ovat tunnistaneet Suomen kasvavan kysynnän ja tarjoavat usein erityisiä palveluita ja toimintoja, jotka on suunnattu suomalaisille käyttäjille. Tämä voi sisältää esimerkiksi suomenkielisen asiakastuen, paikallisten suoratoistopalveluiden tuen ja Suomessa sijaitsevien palvelimien tarjoamisen nopeaa ja luotettavaa yhteyttä varten. Suomen markkinoilla toimivien VPN-palvelujen laatu ja ominaisuudet vaihtelevat, joten on tärkeää tehdä huolellinen vertailu ennen sopivan palvelun valitsemista.

VPN-palveluiden tietoturvaominaisuudet

VPN-palvelut tarjoavat erilaisia tietoturvaominaisuuksia, kuten salauksen, tietovuotosuojan ja automaattisen kill switch -toiminnon. Salauksen avulla tiedonsiirto suojataan ulkopuolisten silmiltä, ja tietovuotosuoja estää IP-osoitteen ja muiden tietojen vuotamisen. Automaattinen kill switch -toiminto katkaisee internet-yhteyden automaattisesti, jos VPN-yhteys katkeaa, jolloin käyttäjän yksityisyys säilyy.

VPN-yhteys eri laitteiden kanssa

Useimmat VPN-palvelut ovat yhteensopivia erilaisten laitteiden ja käyttöjärjestelmien kanssa, kuten Windows, macOS, Linux, Android ja iOS. Monet palvelut tarjoavat myös selainlaajennuksia, joiden avulla käyttäjät voivat helposti yhdistää VPN-yhteyteen suoraan selaimen kautta. On tärkeää valita VPN-palvelu, joka tukee käyttäjän käyttämiä laitteita ja sovelluksia.

Yhteenveto

Suosittelemme panostamaan laadukkaaseen VPN-palveluun, joka tarjoaa riittävän nopeuden, luotettavan yhteyden ja vahvan yksityisyyden suojan. Hyvämaineiset VPN-palveluntarjoajat ovat sitoutuneet tietoturvaan ja käyttäjien yksityisyyden kunnioittamiseen.

Ennen päätöksen tekemistä, kannattaa vertailla eri palveluiden ominaisuuksia, hintoja ja arvosteluja sekä hyödyntää tarjolla olevia kokeilujaksoja ja rahat takaisin -takuuta. Panostamalla laadukkaaseen VPN-palveluun voit nauttia turvallisesta ja suojatusta internetin käytöstä ilman huolta tietojesi vuotamisesta tai haitallisista kolmansista osapuolista.

Voiko VPN-palvelulla parantaa yksityisyyttä ja turvallisuutta internetissä?

Kyllä, VPN-palvelulla voit parantaa yksityisyyttäsi ja turvallisuuttasi internetissä salaamalla yhteytesi ja piilottamalla IP-osoitteesi. Laadukas VPN-palvelu suojaa tietosi ulkopuolisilta silmiltä, kuten hakkereilta ja internet-palveluntarjoajilta.

Miksi maksullinen VPN-palvelu on usein parempi vaihtoehto kuin ilmainen?

Maksulliset VPN-palvelut tarjoavat yleensä paremman nopeuden, luotettavamman yhteyden ja vahvemman yksityisyyden suojan kuin ilmaiset palvelut. Ilmaiset VPN-palvelut saattavat rajoittaa dataa, näyttää mainoksia tai jopa myydä käyttäjän internetin käyttötietoja.

Miten valita paras VPN-palvelu omiin tarpeisiin?

Parhaan VPN-palvelun valintaan vaikuttavat omat tarpeesi, kuten nopeus, yksityisyyden suoja, tietoturva ja käytettävyys. Vertaile eri palveluiden ominaisuuksia, hintoja ja arvosteluja sekä hyödynnä kokeilujaksoja ja rahat takaisin -takuuta ennen päätöksen tekemistä.

Etusivu » Nettivinkit » VPN Suomi-opas – Mikä on paras VPN-palvelu?