VPN Suomi-opas aloittelijoille + Parhaita VPN-palveluita esittelyssä

2

VPN-palveluita on ollut olemassa jo useita vuosia. Kyseessä ei siis ole uusi keksintö, mutta moni tutustuu näihin palveluihin vasta oppiessaan lisää internetin turvallisuudesta (tai pikemminkin sen puutteesta). Käymme tässä VPN Suomi-oppaassa läpi asioita kuten: mikä on VPN-palvelu, mitä hyötyä/haittaa siitä on, ja mitkä ovat parhaita VPN-palveluita. Opas on pyritty kirjoittamaan mahdollisimman helposti ymmärrettäväksi, vaikka sinulla ei olisi niin vahvaa teknistä tuntemusta.

Mikä on paras VPN-palvelu vuonna 2018?

Jos arvostat omaa yksityisyyttäsi ja turvallisuutta internetissä, kannattaa sinun harkita VPN-palvelun ostoa. VPN-palvelu toimii kännykässä ja tietokoneella. Sen käyttö on todella helppoa, sillä voit kytkeä sen päälle ja pois milloin tahansa. Jos käytät usein julkisia WiFi -yhteyksiä, tai haluat muuten vain suojata tekemisesi internetissä, suosittelemme hankkimaan VPN-palvelun pikimmiten!

nordvpn kokemuksia
+
Helppo ja suosittu VPN-palvelu, jossa saat parhaan vastineen rahoillesi. Suoratoista lempisisältöäsi ja lataa ilman rajoituksia. 256-bittinen AES -salaus ja ei lokitiedostoja. Tarjoushinta alle 2,99€ kuussa.

Hyvä nopeus
Sopii suoratoistoon
Yhdistä yli 60-maahan
6 laitetta samanaikaisesti
30 päivää rahat-takaisin

Säästä 75%

Tarjous voimassa 30.11.2018 asti


expressvpn kokemuksia
+
Parhaimmaksi kehuttu VPN-palvelu. Lyömätön nopeus, suoratoisto-ominaisuudet, sekä avulias 24/7 asiakaspalvelu. 256-bittinen AES -salaus ja ei lokitiedostoja.
Nopein VPN-palvelu
Sopii suoratoistoon
Yhdistä yli 90-maahan
3 laitetta samanaikaisesti
30 päivää rahat-takaisin

Säästä 49%

Tarjous voimassa 27.11.2018 asti


ipvanish kokemuksia
+
Tehokas ja nopea VPN-palvelu, jossa helppo ohjelmisto. Tuki jopa 10 eri laitteelle ja lataukset ilman rajoituksia. 256-bittinen AES -salaus ja ei lokitiedostoja.
Hyvä nopeus
Sopii suoratoistoon
Yhdistä yli 60-maahan
10 laitetta samanaikaisesti
7 päivää rahat-takaisin

Vieraile sivulla

surfsharkkokemuksia
+
Käytä niin monta laitetta samanaikaisesti, kuin haluat. Ei lokitiedostoja, sekä 30-päivää rahat-takaisin-takuu. Surfsharkissa on myös 256-bittinen AES -salaus.
Hyvä nopeus
Sopii suoratoistoon
Yhdistä 50-maahan
Rajattomat laitteet samanaikaisesti
30 päivää rahat-takaisin

Vieraile sivulla

Mikä on VPN-palvelu?

VPN tulee sanoista Virtual Private Network. Suomeksi se tarkoittaa virtuaalista erillisverkkoa. VPN-palveluiden avulla voit yhdistää itsesi internettiin salatulla yhteydellä. Käyttäjälle tämä mahdollistaa sen, että voit suojata tekemisiäsi verkossa, esimerkiksi internet-palveluntarjoajaltasi (operaattori), virallisilta tahoilta, sekä mahdollisilta tietojen väärinkäyttäjiltä (hakkereilta).

VPN-palvelun avulla voit myös näennäisesti vaihtaa sijaintiasi eri maihin, joten voit käyttää palveluita, jotka normaalisti toimisivat vain tietyn maan internet verkossa.

Alla oleva kuva havainnollistaa sen, miten VPN -yhteys toimii. Eli normaalisti kun yhdistät itsesi verkkosivulle tai muuhun internettiä tarvitsevaan palveluun, kulkee yhteytesi netin palveluntarjoajasi kautta (operaattori). Tämä tarkoittaa sitä, että internet-palveluntarjoajasi pystyy näkemään surffailutietosi. VPN-palvelua käyttäessä yhteytesi kulkee suojauksen läpi, jolloin surffailutietosi ovat suojattuina.

vpn palvelu

VPN-palvelut keksittiin alunperin yritysten käyttöön, jotta etätyöläiset voisivat turvallisesti käsitellä yritysten tietoja myös kotoa käsin. Palvelun hyödyt on sittemmin valjastettu kaupalliseen käyttöön, jotta muutkin pääsisivät käyttämään verkkoa turvallisemmin.

Mitä tarvitsen VPN-palvelun käyttöön?

Käyttö on todella helppoa vaikka sinulla ei olisi erityistä teknistä osaamista. Tarvitset vain VPN-palvelun (maksu tapahtuu kuten Netflix tai Spotify) ja sitten kytket suojatun yhteyden päälle. VPN-ohjelma tai sovellus asennetaan kännykkään tai tietokoneeseesi.

expressvpn laitteet

Mitä hyötyä VPN-palvelun käytöstä on?

vpn yhteys

Nämä ovat suurimmat hyödyt VPN-palvelun käytöstä.

Laajenna Netflix -valikoimaasi. Kun laitat sijainniksesi jonkin toisen maan, voit katsoa sen maan Netflixiä. Lue Netflix USA -ohjeemme täältä.

VPN suojaa IP-osoitettasi. IP-osoite on ikäänkuin sormenjälkesi internetissä. Käyttäessä VPN:nää, ainut tieto, jonka internet-palveluntarjoaja näkee surffailustasi on se, että käytät VPN-palvelua.

VPN:nän avulla voit kayttää turvallisemmin julkisia WiFi -yhteyksiä. Ilmaisen WiFi:n käyttö ei ole erityisen turvallista (hotellissa, ravintolassa jne.). Taitava hakkeri pystyy kalastamaan käyttämästäsi julkisesta verkosta, esimerkiksi salasanojasi ja muuta arkaluontoista tietoa.

Voit vaihtaa sijaintiasi internetissä. Normaali suojaamaton internet-yhteys paljastaa sijaintisi. Kun käytät VPN-palvelua, saat valita sijaintisi. Tämä on mahdollista, koska VPN-palvelua ylläpitävillä yrityksillä on servereitä monessa eri maassa. Vaihtamalla sijaintia, voit käyttää joitain internet-palveluita, jotka muuten eivät toimisi maassasi (maarajauksen kierto).

Turvalliset lataukset. VPN-palvelulla voit pitää latauksesi (kuten P2P-lataukset) omana tietonasi.

Mitä haittaa VPN-palvelun käytöstä on?

Turvallisuusnäkökulmasta katsottuna, palvelun käytöstä ei koidu haittaa. Palveluiden ainoaksi heikoksi puoleksi voidaan laskea se, että ne hidastavat hieman internet-yhteyttäsi. Se johtuu siitä, että selaustiedon salaaminen vaatii resursseja. Mitä vahvemmin tiedot salataan, sitä kauemmin se vie aikaa.

VPN-palvelussa saa valita minkä maan verkon kautta haluat selata internettiäsi. Jos siis valitset esimerkiksi Kanadan, niin se on hitaampi kuin Ruotsi. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että se on fyysisesti kauempana. Valitse siis aina lähin mahdollinen maa, jotta saat hyvän nopeuden.

Voit välttää VPN-palvelun nopeuden pudotuksen ostamalla laadukkaan VPN-palvelun ja valitsemalla läheisen maan VPN-yhteyden. Nopeuteen vaikuttaa myös oman internet-yhteytesi nopeus. Eli mitä nopeampi internet-yhteys sinulla on ennestään (esimerkiksi 100Mb/megaa), sitä vähemmän nopeutesi kärsii.

Ilmainen VPN?

Ilmaisia VPN-palveluita on olemassa, mutta kaikella on hintansa. VPN-palvelun pyörittäminen on kallista. Siksi nämä ”ilmaiset” VPN-palvelut eivät ole oikeasti ilmaisia. Ne voivat joko näyttää sinulle jatkuvasti mainoksia, tai myydä tietoja internetin käytöstäsi. Ilmaiset VPN-palvelut eivät myöskään ole yhtä nopeita tai luotettavia, kuin maksulliset.

Emme suosittele luottamaan omia internet-selaustietojasi ilmaisten VPN-palvelutarjoajien käsiin.

Lisätietoa NordVPN-palvelun tarjouksesta

Jos et jaksa tutustua jokaiseen palveluun ja tarjoukseen erikseen, voimme suositella ainakin NordVPN -palvelun kahden vuoden tarjousta. Se maksaa 3,99$ kuukaudessa. Muista myös, että jos et ole tyytyväinen palveluun, voit peruuttaa sen 30-päivän sisällä ja saada rahasi takaisin. Se on todella pieni hinta näin hyvästä palvelusta. Kerrataan vielä NordVPN:nän tärkeimmät ominaisuudet:

• Kierrä maarajoitukset
Voit toistaa suosikkisarjojasi ja urheilulähetyksiä melkeinpä mistä tahansa. Ohjelmalla on yli 5100 palvelinta eri puolilla maailmaa, joten sen ei pitäisi olla ongelma.

• Käytä vertaisverkkoa vapaasti
P2P-vertaisverkon toimivuutta ei ole rajattu, kuten joissakin VPN-palveluissa. Lataa mitä haluat.

• Kätkee IP-osoitteesi
NordVPN suojaa internetliikenteesi vahvalla salauksella, eikä tallenna lokitiedostoja palvelun käytöstä.

• Suojaa 6 laitetta kerralla
Ei tarvetta hankkia joka laitteelle omaa tilausta, sillä voit käyttää useita laitteita samalla tilauksella. Palvelusta löytyy tuki Android, iOS, Mac ja Windows -alustoille. Se toimii myös Firefox, Chrome, Android-TV ja Linux -ohjelmistoissa.

• Ei riskiä – Saat rahat takaisin 30-päivän sisällä
Voit kokeilla palvelua täysin huoletta, sillä sinulla on 30-päivää aikaa peruuttaa tilaus, jos et pidä siitä. Kannattaa hyödyntää paras (-66%) tarjous, sillä jos haluatkin pitää palvelun, sait sen parhaaseen hintaan. Tarjouksen saa vain kerran per asiakas.

Jos et ole vielä varma minkä VPN-palvelun valitsisit, kannattaa ominaisuuksiin tutustua tarkemmin. Voit tarkistaa kaikki NordVPN ominaisuudet täältä.

Mitä mieltä sinä olet?

Mitä VPN:nää sinä käytät? Unohdimmeko mainita jonkin huippuhyvän palvelun? Kerro rohkeasti kommenttikentässä mielipiteesi.

Kun nettiturvallisuutesi on kunnossa, saattaisit olla kiinnostunut lukemaan erilaisista maksutavoista, joilla on kätevää maksaa nettiostoksilla.

1000
1 Kommenttiketjuja
1 Vastauksia yhteensä
1 Seuraajia
 
-
Eniten vastauksia
2 Eri kommentoijia
Jari

PrivateVPN (entinen PrivatVPN) on myös hyväksi havaittu. Vuosia ollut käytössä, välillä ollut toki pois, mutta tässä otin parin vuoden tauon jälkeen, niin edelleen kaikki vaan toimii.

Top