Kiinalaiset nettikaupat – Tilaajan tietopaketti

6

Kiinalaiset nettikaupat ovat nyt suositumpia kuin koskaan. Syynä tähän on tilaamisen helppous ja halpa hintataso. Lisähoukuttimena tilaamiselle toimivat usein ilmaiset postikulut, sekä älyttömän laaja valikoima. Kiinasta tilatut tuotteet ovat yleensä niin edullisia, ettei niistä välttämättä tarvitse edes arvonlisäveroja ja tullimaksuja maksaa (tästä lisää myöhemmin). Lue tämä tietopaketti nyt, niin pian sinäkin tilailet Kiinasta kuin ammattilainen.

Kiinakauppojen EU-varastot

Tiedämme, että monet haluavat tilata suoraan EU-alueelta. Päätimme siksi listata suorat linkit kiinakauppojen EU-varastoihin. Kun siis tilaat näistä EU-varastoista saat tuotteen nopeammin ja ilman mitään lisäveroja tai maksuja. Muista kuitenkin vielä tarkistaa tilausta tehdessä, että valitset juuri oikean varaston. EU-alueen varastot ovat yleensä nimeltään (toimitusmaan lyhenne): EU, UK, IT, FR, DE tai ES.


aliexpress eu varasto
geekbuying eu varasto
banggood eu varasto
tomtop eu varasto
ebay eu varasto
gearbest eu varasto
tinydeal eu varasto


TOP-21 Kiinakaupat

Seuraavassa listassa on suosittuja Kiinakauppoja suomalaisten keskuudesssa. Jos muuten haluat maksaa nettiostoksiasi PayPalin avulla, katso näppärä PayPal-ohjeemme suomeksi.

joom
joom ios sovellus joom android sovellus
1. Joom on helppo Wishin kaltainen mobiilisovellus, jota on ladattu yli 50 miljoonaa kertaa. Sovellus on suosittu myös Suomessa, muun muossa ilmaisten postikulujen takia. Joomin valikoimasta löydät kaikkea elektroniikasta vaatteisiin. Hinnat ovat halpoja ja laatu on perinteistä kiinatasoa. Tarkempi Joom esittely täällä.


ebay
2. Ebay on yksi maailman suurimmista nettikaupoista. Se ei ole varsinaisesti Kiinalainen nettikauppa, mutta useat sen myyjät sijaitsevat Kiinassa. Kiinan lisäksi eBaysta löydät myyjiä esimerkiksi Amerikasta. Tämän kaupan valikoimasta löydät ihan kaikkea mahdollista.

Myös eBayssa on paljon tavaraa myynnissä EU-alueella. Löydät ne siten, että teet haun ja sen jälkeen klikkaat vasemmasta laidasta ”Location” -> ”European union”. Lue eBay-ohje suomeksi.


aliexpress nettikauppa

3. AliExpress on uusin jättiläinen Amazonin ja Ebayn rinnalla. AliExpressin takana hääräävät samat henkilöt kuin AliBabankin. Kaupan käyttö on helppoa ja maksaminen tapahtuu kortilla. Lue AliExpress-opas suomeksi.


geekbuying nettikauppa

4. Geekbuying on suuri ja suosittu kiinalainen nettikauppa. Valikoimasta löytyy paljon elektroniikkaa, kuten puhelimia ja RC-tuotteita. Plussaa EU-varastosta ja nopeista toimitusajoista. Lue lisää Geekbuying kaupasta.


banggood nettikauppa

5. Banggood valikoimassa on yli 150000 tuotetta ja lisää tulee jatkuvasti. Banggoodilla on EU-varasto, kuten monella muullakin Kiinakaupalla nykyään. Tarkempi Banggood esittely ja kokemuksia täällä.


tomtop nettikauppa

6. TomTop on kilpailukykyinen kiinakauppa joka on perustettu vuonna 2004. Kauppa on melko samanlainen, kuin muutkin tässä listalla olevat kaupat, mutta heillä on myös EU-varasto. Tomtopin eduiksi voidaan laskea melko monipuolinen valikoima ja helppo käytettävyys. Lue miten Tomtop tilauksemme sujui täältä.


ebay
7. Gearbest on loistava kiinakauppa, joka on keskittynyt erityisesti elektroniikkaan ja härveleihin. Hyvän valikoiman lisäksi pidimme myös EU-varastosta. Maksutapana käy esimerkiksi PayPal ja luottokortti. Kauppa on helppokäyttöinen ja tuotevalikoima on kiinnostavasti esitelty. Löydät Gearbest esittelyn ja kokemuksia täältä.


lightinthebox nettikauppa

8. LightInTheBox on MiniInTheBoxin sisarkauppa. Valikoima on tässä kaupassa suunnattu hieman enemmän naisille. Tuotteet ovat samankaltaisia kuin muissakin Kiinakaupoissa. Lue lisää kaupasta täältä.


tinydeal nettikauppa

9. TinyDeal myy nimensä mukaisesti pientä ja edullista tavaraa. Muista katsoa myös EU-varasto. Kaupasta löytyy tosin esimerkiksi tietokoneita ja tablettejakin. TinyDeal esittelyn löydät täältä.


dresslily nettikauppa
10. Dresslily on Sammydressin kaltainen vaatepainoitteinen Kiinakauppa. Tilaukset toimitetaan noin 3-4 viikossa. Hinta-laatusuhde on hyvä, vaikka joskus vaatteet eivät välttämättä täytä odotuksia. Lue lisää Dresslilysta.


miniinthebox nettikauppa

11. MiniInTheBox on elektronisiin vempaimiin keskittynyt nettikauppa, joka on toiminut vuodesta 2006 asti. Vaikka kaupan suosituimmat päivät ovatkin takanapäin, on kauppa silti vielä suosituimpien joukossa. Lue MiniInTheBoxin tarkempi esittely.


wish nettikauppa

12. Wish toimii mobiilissa ja tietokoneella. Kauppa ei välttämättä ole parempi tai halvempi kuin muut Kiinakaupat, mutta käytön helppous on vakuuttanut käyttäjät. Wishissä asiakas yritetään saada tekemään ostopäätös nopeasti kertomalla, että tarjous päättyy pian. ”Tarjouksia” tulee kuitenkin jatkuvalla tahdilla lisää. Suhtaudu isoihin alennusprosentteihin ja tuotekuviin varauksella. Lue lisää Wish -verkkokaupasta


focalprice nettikauppa

13. Focalprice on yksi ensimmäisiä kiinakauppoja joka on toiminnassa edelleen. Löydät heidän valikoimastaan aika lailla samaa tavaraa kuin näistä muistakin kaupoista. Suurin painotus on kuitenkin elektroniikka tuotteilla. Plussaa PayPal maksuista!


fasttech nettikauppa

14. FastTech on elektroniikan ja härveleiden ystävän nettikauppa. Tämä kauppa tunnetaan erityisesti sähkötupakkatuotteistaan. Älä kuitenkaan tilaa nikotiinipitoisia tuotteita suomeen, koska se ei ole sallittua. Uusia tuotteita lisätään sivuille päivittäin. Voit maksaa tässä kaupassa PayPalin avulla. Yli 20$ tilauksiin saat ilmaisen toimituksen.


dealextreme nettikauppa

15. DealExtreme on perustettu jo vuonna 2005. Se oli yksi ensimmäisiä Kiinakauppoja ja todella suosittu niihin aikoihin. Kauppa on pitänyt pintansa ja on vieläkin hyvä paikka tilata tavaraa. Lue DealExtreme esittely.


sammydress nettikauppa

16. Sammydress on keskittynyt naisten vaatteisiin, kuten mekkoihin. Valikoimasta löytyy tosin kaikkea muutakin edullista. Lue Sammydress esittely ja tietoa.


rosegal nettikauppa

17. Rosegal myy muotivaatteita sekä miehille että naisille. Lisäksi heiltä löytyy plus-koon vaatteita. Rosegalilta löydät päivittäisiä tarjouksia. Tilauksiin on saatavilla ilmainen toimitus. Lue enemmän tietoa Rosegalista.


everbuying nettikauppa

18. EverBuying kaupan valikoimaan kuuluu elektroniikkaa ja erilaisia vempaimia, mutta tarjolla on myös vaatteita ja kodintarvikkeita.


dealsmachine nettikauppa

19. DealsMachine on miehille suunnattu elektroniikkapainotteinen sivusto, josta löytyy matkapuhelimet, tabletit, matkapuhelintarvikkeet, auton elektroniikkaa, LED-valot ja muita vempaimia edulliseen hintaan.


newfrog nettikauppa

20. Newfrog valikoimaan kuuluu tuotteita laidasta laitaan. Muun muassa elektroniikkaa, kameroita ja niiden lisäosioa, lastenleluja, muotituotteita, auton tarvikkeita ja kotitarvikkeita.


tmart nettikauppa

21. Tmart on lähes samanlainen kauppa, kuin muutkin tässä listassa. Suosittelemme kuitenkin tarkistamaan kaupan valikoiman, jos etsit jotain vaikeasti löydettävää tuotetta tai haluat vain verrata hintoja. Tmartilla ei ole EU-varastoa, mutta onneksi maksutapana käy helppo PayPal.


5 Syytä tilata Kiinasta

Miksi sitten tilaisi Kiinasta? Lue seuraavat 5 syytä tilata Kiinasta.

1. Monipuolinen ja laaja tarjonta
Lähes kaikki tuotteet valmistetaan nykyään Kiinassa, sillä siellä on halpaa. Kiinassa valmistetaan tuotteita laidasta laitaan ja näistä esimerkkinä vaatteet, sähkölaitteet, asusteet ja muut kulutustutteet.

2. Halvempi hinta
Olet Suomestakin varmasti elämäsi aikana ostanut jotakin tuotetta, jota on valmistettu Kiinassa. Tuotetta on sitten ostanut suomalainen jälleenmyyjä halvalla ja myynyt sen sinulle eteenpäin kalliimmalla. Vältät siis tällaisia tilanteita ostamalla suoraan Kiinasta. Et siis joudu maksamaan välikädelle yhtään ylimääräistä.

3. Hinta-laatutaso kohdallaan
Kiinalaisten tuotteiden laatu ei aina ole parasta mitä markkinoilta löytyy, mutta hinta-laatusuhde on kuitenkin kohdallaan. Useat Suomessa toimivat yritykset myyvät tuotteita, jotka on valmistettu Kiinassa. Kannattaa lukea arvosteluja tuotteista ennen tilaamista, jotta säästyisit pettymyksiltä.

4. Asiakaspalvelu
Yleensä Kiinalaisten nettikauppojen asiakaspalvelu on nopeaa ja auttavaista. He haluavat saada sinulta hyviä arvosteluja, siksi heidän tehtävänsä on auttaa parhaalla mahdollisella tavalla. Kannattaa siis ongelmatilanteissa ottaa rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluun.

5. Ei tullimaksuja
Kiinasta tilatessa selviää ilman arvolisäveroja 22€:n asti. Voit siis tehdä tilauksesi monessa eri osassa, jotta säästyisit arvonlisäveroilta. Useissa kiinalaisissa nettikaupoissa ei myöskään tarvitse postikuluista maksaa mitään.

Ps. Jos sinulla ei ole luottokorttia, tai haluat muuten vain edullisen luottokortin, suosittelemme Bank Norwegian luottokorttia. Se kerryttää bonuksia kaikista tavaraostoksista, sekä antaa sinulle 45 päivää ilmaista maksuaikaa.


Muista nämä 6 asiaa tilatessasi Kiinalaisesta verkkokaupasta

Tietämällä seuraavat 5 asiaa, osaat valmistautua Kiinatilaukseesi paremmin.

1. Kärsivällisyyttä toimitusaikojen kanssa
Kannattaa tilailla kiinasta silloin, kun sinulla ei ole mikään kiire saada tuotetta itsellesi. Emme suosittele tilaamaan tuotetta tilaisuuteen, joka on kahden viikon päästä, sillä et voi koskaan olla varma saapuuko tuote sinulle niin lyhyessä ajassa. Jos tuote saapuukin nopeasti, et voi tietää tuleeko se vastaamaan odotuksiasi.

2. Valmistaudu maksamaan arvonlisäveroa ja tullimaksuja
Ole aina valmis maksamaan arvonlisäveroa ja tullimaksuja tilaamastasi tuotteesta, jos sen arvo on yli 22€ ja olet tilannut sen kiinalaisesta kaupasta. On mahdollista, ettei tuote jää tulliin, mutta siihen ei kannata luottaa.

3. Älä usko nettikaupoissa olevia kuvia
Suurin osa kiinalaisista kaupoista käyttävät hyväksi suosittujen bloggareiden ja Instagramkäyttäjien inspiraatiokuvia, mutta todellisuudessa myyvät vain kopion kuvissa esiintyvistä tuotteista.

Yleensä lähikuvat tuotteista ovat aitoja ja vastaavat oikeaa tuotetta. Kannattaa ottaa yhteys myyjään, ja kysyä jos saisi aitoa kuvaa tuotteesta.

Vältä tilaamasta yhden koon vaatteita, sillä ne eivät yleensä istu hyvin. Ne voivat olla liian isoja tai liian pieniä. Ota selvää aasialaisesta kokotaulukosta ja vertaile sitä EU-kokotaulukkoon. Joskus kaupat saattavat ilmoittaa koon UK- tai US-merkinnällä, joten kannattaa olla tarkkana tämän asian kanssa.

4. Etsi tuotteista arvosteluja ja asiakkaiden valokuvia
Olipa kyseessä mikä tuote tahansa, kannattaa aina etsiä siitä kirjoitettuja arvosteluja. Joihinkin kauppoihin on asiakkaiden mahdollista lisätä tuotteista kuvia ja kirjoittaa niistä arvosteluja. Näet siis miltä tuote näyttää tosielämässä. Tämä helpottaa varmasti monen asiakkaan ostopäätöstä.

Jos et löydä juuri kyseiseltä sivulta kuvia tai arvosteluja, kannattaa tutkia Google-haun avulla asiaa ja etsiä samaa tuotetta muista nettikaupoista. Yleensä kiinalaisissa kaupoissa kuitenkin on samat tuotteet myynnissä.

5. Takuu ja palautus voi tuottaa ongelmia
Kiinasta Suomeen toimitus ei maksa myyjälle juuri mitään, siksi he voivat tarjota tuotteita ”ilmaisella toimituksella”. Kulu on tietysti sisällytetty tuotteen hintaan, mutta silti se on edullista. Lue takuu ja palautusehdot aina kaupan sivuilta ennen tilausta. Voit kysyä myös ennen ostoa apua myyjältä.

Ongelmatapauksessa tuotteen postitus takaisin Kiinaan on usein ostajan vastuulla. Ostaja voi hämmästyä, koska Suomesta ulkomaille postittaminen ei olekkaan erityisen halpaa. Ottaen huomioon vaivan ja kustannuksen, pienen tavaran palauttaminen ei ole yleensä kannattavaa.

Takuuasioissa kannattaa ottaa rikkinäisestä tuotteesta kuva ja lähettää myyjälle. Pyydä ensisijaisesti uutta tuotetta tai esimerkiksi alennusta. Näin pääset helpommalla. Voit myös yrittää pyytää rahojen palautusta, jos tuote oli rikki jo tullessaan.

6. Varo kopioita
Tuoteväärennöksiä tehdään monista eri tuotteista kuten vaatteet, korut, kellot, kosmetiikka, hajusteet, laukut, aurinkolasit ja kengät. Väärennöksiä tehdään myös puhelimista ja lääkkeistä. Ole siis varuillasi aina tilatessasi, jotta välttyisit kopioilta. Muista, että tuoteväärennösten tuonti Suomeen elinkeinotarkoitukseen on rikollista. Muista varoa tuoteväärennöksiä!


Tulli ja verot Kiinasta tilatessa

Toimituskuluineen alle 22€ ostoksiin EU:n ulkopuolelta, tässä tapauksessa Kiinasta, ei tule lisämaksuja. Tullilaskuri auttaa sinua arvioimaan lopullisia kustannuksia yli 22€ arvoisille ostoksillesi EU:n ulkopuolelta. Tullimaksua tulee yleensä 5% yli 150€ ostoksista. Voit tehdä myös isomman tilauksen monessa eri osassa, jotta välttyisit arvonlisäveroilta.

Muista kuitenkin, että EU-alueen kiinakauppavarastoista voi tilata Suomeen niin paljon ja niin usein kuinka haluaa. Ilman pelkoa arvonlisäverojen maksamisesta.


Kiinakauppojen tärkeimmät alepäivät

Kiinalaisissa nettikaupoissa on erittäin edullisia tuotteita muutenkin ja paljon tuotteita alennuksessa päivittäin. On olemassa kuitenkin tiettyjä tärkeitä juhlapyhiä, jolloin tuotehintoja alennetaan huomattavsti, joten paina ne mieleesi.

Labor Day – Syyskuun ensimmäinen maanantai
New Yorkissa se on virallinen vapaapäivä ja sitä pidetään kesän päätösjuhlana, johon useimmat kiinalaiset nettikaupat osallistuvat alentamalla tuotteidensa hintoja.

Singles’ Day – 11.11.
Myös Suomeen rantaututunut Singles’ Day, joka tarkoittaa sinkkujen päivää, on Kiinassa kaikkein näkyvin alennusmyyntipäivä.

Black Friday – Marraskuun viimeinen perjantai
Alun perin Amerikkalainen suuri alennuspäivä, joka on rantautunut eri puolille maailmaa. Black Friday eli musta perjantai on tärkeä alennusmyyntien päivä, johon lähes kaikki kiinalaiset nettikaupat osallistuvat.

Cyber Monday – Black Fridayn jälkeinen maanantai
Cyber Monday vietetään Black Friday:n jälkeisenä maanantaina alennusmyynneillä. Tähänkin tärkeään alennuspäivään osallistuvat lähes kaikki kiinakaupat.

Christmas – Joulukuu
Kiinalaisilla verkkokaupoilla on paljon aletuotteita myös ennen joulua lähes koko joulukuun ajan. Yleensä nettikauppojen etusivun kautta pääsee selailemaan Joulutuotteet alennushinnoin.

Boxing Day – Tapaninpäivänä
Boxing Day vietetään tapaninpäivänä eli 26.12. Boxing Day vietetään pääasiassa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Ugandassa, Hong Kongissa, Australiassa, Kanadassa, Uudessa Seelannissa ja Etelä-Afrikassa. Jotkut kiinalaiset verkkokaupat osallistuvat tähän ”lahjapakettipäivään” alennusmyynneillä.

Mikä on mielestäsi paras Kiinakauppa? Kerro kommenteissa omista tilauksistasi ja kysy apua tarvittaessa. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta.

1000
3 Kommenttiketjuja
3 Vastauksia yhteensä
0 Seuraajia
 
-
Eniten vastauksia
5 Eri kommentoijia
Saija

Tilasin wishiltä ja maksoin verkkopankissa, näytös luki kun maksoin että takas sinne wishin sivuille ja sit teksti hups jotain meni väärin… tililtä katos rahat kyllä ja minullakin kävi niin että ostoskoriin jäi tuotteet 😞

Ilona

Tein saman tilauksen kaksi kertaa. Molempina kertoina rahst lähti tiiltä mutta ostokset jäivät ostoskoriin. Mitä voin tehdä???

Kirsi

Tänään tilatessani..siis yritys sellainen..huomasin ettei klarna ole enään vaihtoehto maksuun. Osaako kukaan kertoa miksi näin?

Top