Kiinalaiset nettikaupat – Tilaajan tietopaketti

6

Kiinalaiset nettikaupat ovat nyt suositumpia kuin koskaan. Syynä tähän on tilaamisen helppous ja halpa hintataso. Lisähoukuttimena tilaamiselle toimivat usein ilmaiset postikulut, sekä älyttömän laaja valikoima. Kiinasta tilatut tuotteet ovat yleensä niin edullisia, ettei niistä välttämättä tarvitse edes arvonlisäveroja ja tullimaksuja maksaa (tästä lisää myöhemmin). Lue tämä tietopaketti nyt, niin pian sinäkin tilailet Kiinasta kuin ammattilainen.

Kaikki EU-varastot

Tiedämme, että monet haluavat tilata suoraan EU-alueelta. Päätimme siksi listata tähän alkuun kiinakauppojen EU-varastot. Kun siis tilaat näistä EU-varastoista saat tuotteen nopeammin ja ilman mitään lisäveroja tai maksuja.

Muista kuitenkin vielä tarkistaa tilausta tehdessä, että valitset juuri oikean varaston. EU-alueen varastot ovat yleensä nimeltään (toimitusmaan lyhenne): EU, UK, IT, FR, DE tai ES.


TOP-20 Kiinakaupat

Seuraavassa listassa on suosittuja Kiinakauppoja suomalaisten keskuudesssa. Jos muuten haluat maksaa nettiostoksiasi PayPalin avulla, katso näppärä PayPal-ohjeemme suomeksi.

ebay nettikauppa

1. Ebay – Vieraile eBay -kaupassa
Ebay on yksi maailman suurimmista nettikaupoista. Ebay ei ole varsinaisesti Kiinalainen nettikauppa, mutta useat sen myyjät sijaitsevat Kiinassa. Kiinan lisäksi eBaysta löydät myyjiä esimerkiksi Amerikasta ja EU-alueelta. Tämän kaupan valikoimasta löydät ihan kaikkea mahdollista. Lue eBay-ohje suomeksi.


 
gearbest nettikauppa

2. Gearbest – Klikkaa ja säästä 8% alennuskoodilla ”INSTAGRAM”
Gearbest on yksi uusimmista Kiinakaupoista. Gearbestin kasvuvauhti on vakuuttavaa ja se tulee varmasti viemään asiakkaita MiniInTheBoxilta. Maksutapana käy esimerkiksi PayPal. Kauppa on helppokäyttöinen ja tuotevalikoima on kiinnostavasti esitelty. Löydät Gearbest esittelyn ja kokemuksia täältä.


 
banggood nettikauppa

3. Banggood – Vieraile Banggood -kaupassa
Banggoodin valikoimassa on yli 150000 tuotetta ja lisää tulee jatkuvasti. Banggoodilla on EU-varasto, kuten monella muullakin Kiinakaupalla nykyään. Tarkempi Banggood esittely ja kokemuksia täällä.


 
geekbuying nettikauppa

4. Geekbuying – Vieraile GeekBuying -kaupassa
Geekbuying on suuri ja suosittu kiinalainen nettikauppa. Valikoimasta löytyy paljon elektroniikkaa, kuten puhelimia ja RC-tuotteita. Lue lisää Geekbuying kaupasta.


 
tomtop nettikauppa

5. Tomtop – Vieraile Tomtop -kaupassa
Tomtop on kilpailukykyinen kiinakauppa joka on perustettu vuonna 2004. Kauppa on melko samanlainen, kuin muutkin tässä listalla olevat kaupat. Tomtopin eduiksi voidaan laskea melko monipuolinen valikoima, helppo käytettävyys, sekä EU-varasto. Lue miten Tomtop tilauksemme sujui täältä.


 
aliexpress nettikauppa

6. AliExpress – Vieraile AliExpress -kaupassa
AliExpress on uusin jättiläinen Amazonin ja Ebayn rinnalla. AliExpressin takana hääräävät samat henkilöt kuin AliBabankin. Kaupan käyttö on helppoa ja maksaminen tapahtuu kortilla. Lue AliExpress-opas suomeksi.


 
wish nettikauppa

7. Wish – Lue lisää Wish -verkkokaupasta
Wish toimii mobiilissa ja tietokoneella. Kauppa ei välttämättä ole parempi tai halvempi kuin muut Kiinakaupat, mutta käytön helppous on vakuuttanut käyttäjät. Wishissä asiakas yritetään saada tekemään ostopäätös nopeasti kertomalla, että tarjous päättyy pian. ”Tarjouksia” tulee kuitenkin jatkuvalla tahdilla lisää. Suhtaudu isoihin alennusprosentteihin ja tuotekuviin varauksella.


 
miniinthebox nettikauppa

8. MiniInTheBox – Vieraile MiniInTheBox -kaupassa
MiniInTheBox on elektronisiin vempaimiin keskittynyt nettikauppa, joka on toiminut vuodesta 2006 asti. Vaikka kaupan suosituimmat päivät ovatkin takanapäin, on kauppa silti vielä suosituimpien joukossa. Lue MiniInTheBoxin tarkempi esittely.


 
lightinthebox nettikauppa

9. LightInTheBox – Vieraile LightInTheBox -kaupassa
LightInTheBox on MiniInTheBoxin sisarkauppa. Valikoima on tässä kaupassa suunnattu hieman enemmän naisille. Tuotteet ovat samankaltaisia kuin muissakin Kiinakaupoissa. Lue lisää kaupasta täältä.


 
focalprice nettikauppa

10. Focalprice – Vieraile Focalprice -kaupassa
Focalprice on yksi ensimmäisiä kiinakauppoja joka on toiminnassa edelleen. Löydät heidän valikoimastaan aika lailla samaa tavaraa kuin näistä muistakin kaupoista. Suurin painotus on kuitenkin elektroniikka tuotteilla. Plussaa PayPal maksuista!

fasttech nettikauppa

11. FastTech – Vieraile FastTech -kaupassa
FastTech on elektroniikan ja härveleiden ystävän nettikauppa. Tämä kauppa tunnetaan erityisesti sähkötupakkatuotteistaan. Älä kuitenkaan tilaa nikotiinipitoisia tuotteita suomeen, koska se ei ole sallittua. Uusia tuotteita lisätään sivuille päivittäin. Voit maksaa tässä kaupassa PayPalin avulla. Yli 20$ tilauksiin saat ilmaisen toimituksen.


 
dealextreme nettikauppa

12. DealExtreme – Vieraile DealExtreme -kaupassa
DealExtreme on perustettu jo vuonna 2005. Se oli yksi ensimmäisiä Kiinakauppoja ja todella suosittu niihin aikoihin. Kauppa on pitänyt pintansa ja on vieläkin hyvä paikka tilata tavaraa. Lue DealExtreme esittely.


 
sammydress nettikauppa

13. Sammydress – Vieraile Sammydress -kaupassa
Sammydress on keskittynyt naisten vaatteisiin, kuten mekkoihin. Valikoimasta löytyy tosin kaikkea muutakin edullista. Lue Sammydress esittely ja tietoa.


 
dresslily nettikauppa

14. Dresslily – Vieraile Dresslily -kaupassa
Dresslily on Sammydressin kaltainen vaatepainoitteinen Kiinakauppa. Tilaukset toimitetaan noin 3-4 viikossa. Hinta-laatusuhde on hyvä, vaikka joskus vaatteet eivät välttämättä täytä odotuksia. Lue lisää Dresslilysta.


 
tinydeal nettikauppa

15. TinyDeal – Vieraile TinyDeal -kaupassa
TinyDeal myy nimensä mukaisesti pientä ja edullista tavaraa. Kaupasta löytyy tosin esimerkiksi tietokoneita ja tablettejakin. TinyDeal esittelyn löydät täältä.


 
rosegal nettikauppa

16. Rosegal – Vieraile Rosegal -kaupassa
Rosegal myy muotivaatteita sekä miehille että naisille. Lisäksi heiltä löytyy plus-koon vaatteita. Rosegalilta löydät päivittäisiä tarjouksia. Tilauksiin on saatavilla ilmainen toimitus. Lue enemmän tietoa Rosegalista.


 
everbuying nettikauppa

17. EverBuying
Everbuying kaupan valikoimaan kuuluu elektroniikkaa ja erilaisia vempaimia, mutta tarjolla on myös vaatteita ja kodintarvikkeita.


 
dealsmachine nettikauppa

18. DealsMachine – Vieraile Dealsmachine -kaupassa
DealsMachine on miehille suunnattu elektroniikkapainotteinen sivusto, josta löytyy matkapuhelimet, tabletit, matkapuhelintarvikkeet, auton elektroniikkaa, LED-valot ja muita vempaimia edulliseen hintaan.


 
newfrog nettikauppa

19. Newfrog – Vieraile Newfrog -kaupassa
Newfrogin valikoimaan kuuluu tuotteita laidasta laitaan. Muun muassa elektroniikkaa, kameroita ja niiden lisäosioa, lastenleluja, muotituotteita, auton tarvikkeita ja kotitarvikkeita.


 
tmart nettikauppa

20. Tmart – Vieraile Tmart -kaupassa
Tässä vaiheessa listaa ei ole enää mitään uutta kerrottavaa. Tämä kauppa on lähes samanlainen kuin muutkin tässä listassa. Suosittelemme kuitenkin tarkistamaan kaupan valikoiman, jos etsit jotain vaikeasti löydettävää tuotetta tai haluat vain verrata hintoja. Tmartilla ei ole EU-varastoa, mutta onneksi maksutapana käy helppo PayPal.


5 Syytä tilata Kiinasta

Miksi sitten tilaisi Kiinasta? Lue seuraavat 5 syytä tilata Kiinasta.

1. Monipuolinen ja laaja tarjonta
Lähes kaikki tuotteet valmistetaan nykyään Kiinassa, sillä siellä on halpaa. Kiinassa valmistetaan tuotteita laidasta laitaan ja näistä esimerkkinä vaatteet, sähkölaitteet, asusteet ja muut kulutustutteet.

2. Halvempi hinta
Olet Suomestakin varmasti elämäsi aikana ostanut jotakin tuotetta, jota on valmistettu Kiinassa. Tuotetta on sitten ostanut suomalainen jälleenmyyjä halvalla ja myynyt sen sinulle eteenpäin kalliimmalla. Vältät siis tällaisia tilanteita ostamalla suoraan Kiinasta. Et siis joudu maksamaan välikädelle yhtään ylimääräistä.

3. Hinta-laatutaso kohdallaan
Kiinalaisten tuotteiden laatu ei aina ole parasta mitä markkinoilta löytyy, mutta hinta-laatusuhde on kuitenkin kohdallaan. Useat Suomessa toimivat yritykset myyvät tuotteita, jotka on valmistettu Kiinassa. Kannattaa lukea arvosteluja tuotteista ennen tilaamista, jotta säästyisit pettymyksiltä.

4. Asiakaspalvelu
Yleensä Kiinalaisten nettikauppojen asiakaspalvelu on nopeaa ja auttavaista. He haluavat saada sinulta hyviä arvosteluja, siksi heidän tehtävänsä on auttaa parhaalla mahdollisella tavalla. Kannattaa siis ongelmatilanteissa ottaa rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluun.

5. Ei tullimaksuja
Kiinasta tilatessa selviää ilman arvolisäveroja 22€:n asti. Voit siis tehdä tilauksesi monessa eri osassa, jotta säästyisit arvonlisäveroilta. Useissa kiinalaisissa nettikaupoissa ei myöskään tarvitse postikuluista maksaa mitään.


Muista nämä 6 asiaa tilatessasi Kiinalaisesta verkkokaupasta

Tietämällä seuraavat 5 asiaa, osaat valmistautua Kiinatilaukseesi paremmin.

1. Kärsivällisyyttä toimitusaikojen kanssa
Kannattaa tilailla kiinasta silloin, kun sinulla ei ole mikään kiire saada tuotetta itsellesi. Emme suosittele tilaamaan tuotetta tilaisuuteen, joka on kahden viikon päästä, sillä et voi koskaan olla varma saapuuko tuote sinulle niin lyhyessä ajassa. Jos tuote saapuukin nopeasti, et voi tietää tuleeko se vastaamaan odotuksiasi.

2. Valmistaudu maksamaan arvonlisäveroa ja tullimaksuja
Ole aina valmis maksamaan arvonlisäveroa ja tullimaksuja tilaamastasi tuotteesta, jos sen arvo on yli 22€ ja olet tilannut sen kiinalaisesta kaupasta. On mahdollista, ettei tuote jää tulliin, mutta siihen ei kannata luottaa.

3. Älä usko nettikaupoissa olevia kuvia
Suurin osa kiinalaisista kaupoista käyttävät hyväksi suosittujen bloggareiden ja Instagramkäyttäjien inspiraatiokuvia, mutta todellisuudessa myyvät vain kopion kuvissa esiintyvistä tuotteista.

Yleensä lähikuvat tuotteista ovat aitoja ja vastaavat oikeaa tuotetta. Kannattaa ottaa yhteys myyjään, ja kysyä jos saisi aitoa kuvaa tuotteesta.

Vältä tilaamasta yhden koon vaatteita, sillä ne eivät yleensä istu hyvin. Ne voivat olla liian isoja tai liian pieniä. Ota selvää aasialaisesta kokotaulukosta ja vertaile sitä EU-kokotaulukkoon. Joskus kaupat saattavat ilmoittaa koon UK- tai US-merkinnällä, joten kannattaa olla tarkkana tämän asian kanssa.

4. Etsi tuotteista arvosteluja ja asiakkaiden valokuvia
Olipa kyseessä mikä tuote tahansa, kannattaa aina etsiä siitä kirjoitettuja arvosteluja. Joihinkin kauppoihin on asiakkaiden mahdollista lisätä tuotteista kuvia ja kirjoittaa niistä arvosteluja. Näet siis miltä tuote näyttää tosielämässä. Tämä helpottaa varmasti monen asiakkaan ostopäätöstä.

Jos et löydä juuri kyseiseltä sivulta kuvia tai arvosteluja, kannattaa tutkia Google-haun avulla asiaa ja etsiä samaa tuotetta muista nettikaupoista. Yleensä kiinalaisissa kaupoissa kuitenkin on samat tuotteet myynnissä.

5. Takuu ja palautus voi tuottaa ongelmia
Kiinasta Suomeen toimitus ei maksa myyjälle juuri mitään, siksi he voivat tarjota tuotteita ”ilmaisella toimituksella”. Kulu on tietysti sisällytetty tuotteen hintaan, mutta silti se on edullista. Lue takuu ja palautusehdot aina kaupan sivuilta ennen tilausta. Voit kysyä myös ennen ostoa apua myyjältä.

Ongelmatapauksessa tuotteen postitus takaisin Kiinaan on usein ostajan vastuulla. Ostaja voi hämmästyä, koska Suomesta ulkomaille postittaminen ei olekkaan erityisen halpaa. Ottaen huomioon vaivan ja kustannuksen, pienen tavaran palauttaminen ei ole yleensä kannattavaa.

Takuuasioissa kannattaa ottaa rikkinäisestä tuotteesta kuva ja lähettää myyjälle. Pyydä ensisijaisesti uutta tuotetta tai esimerkiksi alennusta. Näin pääset helpommalla. Voit myös yrittää pyytää rahojen palautusta, jos tuote oli rikki jo tullessaan.

6. Varo kopioita
Kopioita tehdään Kiinassa lähes kaikesta mahdollisesta. Suosittuja kopioita ovat kaikenlaiset asusteet, kuten kellot, korut, kosmetiikka, hajusteet, aurinkolasit, laukut, kengät ja vaatteet. Myös lääkkeistä, musiikkitallenteista ja elektroniikasta tehdään tuoteväärennöksiä. Muista, että tuoteväärennösten tuonti Suomeen elinkeinotarkoitukseen on rikollista. Tuoteväärennöksiä voi välttää seuraamalla tätä ohjetta.

Tulli ja verot Kiinasta tilatessa

Toimituskuluineen alle 22€ ostoksiin EU:n ulkopuolelta, tässä tapauksessa Kiinasta, ei tule lisämaksuja. Tullilaskuri auttaa sinua arvioimaan lopullisia kustannuksia yli 22€ arvoisille ostoksillesi EU:n ulkopuolelta. Tullimaksua tulee yleensä 5% yli 150€ ostoksista. Voit tehdä myös isomman tilauksen monessa eri osassa, jotta välttyisit arvonlisäveroilta.

Muista kuitenkin, että EU-alueen kiinakauppavarastoista voi tilata Suomeen niin paljon ja niin usein kuinka haluaa. Ilman pelkoa arvonlisäverojen maksamisesta.


Kiinakauppojen tärkeimmät alepäivät

Kiinalaisissa nettikaupoissa on erittäin edullisia tuotteita muutenkin ja paljon tuotteita alennuksessa päivittäin. On olemassa kuitenkin tiettyjä tärkeitä juhlapyhiä, jolloin tuotehintoja alennetaan huomattavsti, joten paina ne mieleesi.

Labor Day – Syyskuun ensimmäinen maanantai
New Yorkissa se on virallinen vapaapäivä ja sitä pidetään kesän päätösjuhlana, johon useimmat kiinalaiset nettikaupat osallistuvat alentamalla tuotteidensa hintoja.

Singles’ Day – 11.11.
Myös Suomeen rantaututunut Singles’ Day, joka tarkoittaa sinkkujen päivää, on Kiinassa kaikkein näkyvin alennusmyyntipäivä.

Black Friday – Marraskuun viimeinen perjantai
Alun perin Amerikkalainen suuri alennuspäivä, joka on rantautunut eri puolille maailmaa. Black Friday eli musta perjantai on tärkeä alennusmyyntien päivä, johon lähes kaikki kiinalaiset nettikaupat osallistuvat.

Cyber Monday – Black Fridayn jälkeinen maanantai
Cyber Monday vietetään Black Friday:n jälkeisenä maanantaina alennusmyynneillä. Tähänkin tärkeään alennuspäivään osallistuvat lähes kaikki kiinakaupat.

Christmas – Joulukuu
Kiinalaisilla verkkokaupoilla on paljon aletuotteita myös ennen joulua lähes koko joulukuun ajan. Yleensä nettikauppojen etusivun kautta pääsee selailemaan Joulutuotteet alennushinnoin.

Boxing Day – Tapaninpäivänä
Boxing Day vietetään tapaninpäivänä eli 26.12. Boxing Day vietetään pääasiassa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Ugandassa, Hong Kongissa, Australiassa, Kanadassa, Uudessa Seelannissa ja Etelä-Afrikassa. Jotkut kiinalaiset verkkokaupat osallistuvat tähän ”lahjapakettipäivään” alennusmyynneillä.

Mikä on mielestäsi paras Kiinakauppa? Kerro kommenteissa omista tilauksistasi ja kysy apua tarvittaessa. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta.

Lue seuraavaksi:

Soittimet netistä – Katso 8 ulkomaista soitinkauppaa Jos olet etsimässä soittimia netistä, etenkin Saksasta, olet löytänyt oikeaan paikkaan. Sinun kannattaa tilata soittimet ulkomailta, jos haluat säästää rahaa ja pidempi toimitusaika ei sinua häiritse. Sen lisäksi, että saat haluamasi tuotteen halvemm...
Parhaat DIY- ja askartelukaupat ulkomailta Askartelu on hauskaa ja terapeuttista ja se sopii kaikenikäisille ja -taitoisille. Askartelun suosio on noussut valtavasti sosiaalisen median myötä. Käsitöitä myydään ympäri maailmaa esimerkiksi Etsy:n kautta, jossa käsityöihmiset myyvät yksilöllisi...
eBay Suomi-ohje EBay on valtava kauppapaikka, jossa on peräti miljardi myynti-ilmotusta! Älä ryntää kuitenkaan suoraan ostoksille, vaan lue ensin tämä kaikenkattava eBay Suomi-ohje. Opi muun muassa tilin avaaminen, tullijutut sekä 7 hyödyllistä vinkkiä tilaukseen. ...
Kellot netistä edullisemmin – 4 vinkkiä kellon valintaan Kello on tyylikäs lisä pukeutumiseen, josta on kaiken lisäksi hyötyä. Kellon valinta voi kuitenkin olla hankalaa, koska kelloja on tuhansia erilaisia. Löydät kirjoituksesta vinkkejä kellon valintaan ja tietoa kellojen vaihtorannekkeista. Tilaa suosit...
PayPal Suomi-ohje PayPalilla on aktiivisia käyttäjiä maailmassa yli 190 miljoonaa. Kyseessä on yksi maailman suosituimmista maksunvälityspalveluista, jonka avulla on helppoa ja turvallista tehdä maksuja netissä. PayPalin etu on se, että myyjä ei saa korttitietojasi, v...

6 kommenttia - "Kiinalaiset nettikaupat – Tilaajan tietopaketti"

avatar
1000
uusimmat vanhimmat
Saija
Vieras

Tilasin wishiltä ja maksoin verkkopankissa, näytös luki kun maksoin että takas sinne wishin sivuille ja sit teksti hups jotain meni väärin… tililtä katos rahat kyllä ja minullakin kävi niin että ostoskoriin jäi tuotteet 😞

Ilona
Vieras

Tein saman tilauksen kaksi kertaa. Molempina kertoina rahst lähti tiiltä mutta ostokset jäivät ostoskoriin. Mitä voin tehdä???

Kirsi
Vieras

Tänään tilatessani..siis yritys sellainen..huomasin ettei klarna ole enään vaihtoehto maksuun. Osaako kukaan kertoa miksi näin?

Top