Instagram-tilin poisto ja 4 lisävinkkiä

Oletko joskus liittynyt Instagram-kuvapalveluun, mutta huomannut myöhemmin, ettei se olekaan sinun mieleesi? Tai ehkä olet huolissasi Instagramiin liittyvistä seikoista, kuten yksityisyyden suojasta ja tietosuojasta.

Riippumatta siitä, mikä syy on taustalla, saatat huomata, että Instagram-tilin poistaminen ei ole niinkään yksinkertainen tehtävä.

Älä vaivaudu etsimään ”poista käyttäjätili” -painiketta, sillä sitä et löydä mobiilisovelluksesta! Tutustu ohjeisiimme ja opi, kuinka poistaa Instagram-tili tehokkaasti, sekä tutustu artikkelin lopussa tarjolla oleviin ylimääräisiin vinkkeihin.

Instagram-tilin poistaminen pysyvästi

instagramin poistaminen pysyvästi

Käyttäjätilin poistaminen on tehty vahingossa tai tahallisesti hieman hankalaksi. Saattaisiko syynä olla se, että Instagram ei toivo sinun poistuvan palvelusta?

Poistolinkki on ”piilotettu”, eikä sitä löydy suoraan Instagram-sovelluksesta. Olemme tehneet salapoliisityötä ja selvittäneet, kuinka Instagram-tilin poisto onnistuu. Katso vaiheet alta.

Pysyvän poistamisen vaiheet

 1. Siirry tästä poistosivulle
 2. Kirjaudu sisään Instagramiin tarvittaessa
 3. Valitse poistamisen syy ja vahvista poisto

Huomaa tämä, kun poistat tilisi pysyvästi

Instagram-tilin poistaminen ei toimi samalla tavalla kuin esimerkiksi Facebook-tilin poistaminen. Facebook-tilin voi nimittäin aina palauttaa käyttöön kirjautumalla sisään alkuperäisellä tunnuksella ja salasanalla.

Instagram on tässä suhteessa hieman erilainen, sillä tilin poistettuasi kaikki kuvasi ja videosi katoavat, eikä niitä voi palauttaa. Onneksi voit kuitenkin poistaa Instagram-tilisi myös tilapäisesti. Siitä lisää seuraavassa kappaleessa.

Instagram-tilin poistaminen tilapäisesti

instagramin poisto tilapäisesti

Instagram-tilin poistaminen väliaikaisesti on paras vaihtoehto, jos haluat säilyttää mahdollisuuden palauttaa kaikki palvelimeen lataamasi kuvat ja videot tulevaisuudessa.

Kun poistat Instagram-tilisi tilapäisesti käytöstä, tilisi ja kaikki siihen liittyvä sisältö pysyvät piilossa muilta käyttäjiltä, kunnes aktivoit tilin uudelleen kirjautumalla sisään. Tämä tarkoittaa, että ystäväsi eivät voi löytää sinua, eivätkä muut käyttäjät voi nähdä sisältöäsi, kunnes päätät palata palveluun.

Huomioi, että tilapäisen poiston ja palautuksen voi tehdä uudestaan kerran viikossa. Näin voit pitää tilisi piilossa tarvittaessa ja palata siihen, kun olet valmis jakamaan sisältöä uudelleen. Tämä vaihtoehto tarjoaa joustavuutta ja antaa sinulle aikaa harkita, haluatko pysyvästi poistaa tilisi vai palata takaisin Instagram-yhteisöön.

Tilapäisen poistamisen vaiheet

 1. Siirry tästä Instagram-tilin poistoon.
 2. Älä poista tiliäsi pysyvästi, vaan klikkaa linkkiä, jossa lukee ”poistaa väliaikaisesti”.
 3. Kerro Instagramille, miksi haluat poistaa tilisi käytöstä, ja anna salasanasi uudelleen. Paina sen jälkeen ”Poista käyttäjätilisi käytöstä väliaikaisesti” -painiketta.

Miten poistaa kuolleen Instagram?

Jos haluat poistaa edesmenneen henkilön Instagram-tilin, tarvitset hänen käyttäjätunnuksensa ja salasanan. Tällöin voit seurata tämän artikkelin alussa annettuja pysyvän poistamisen ohjeita.

Kuitenkin useimmissa tapauksissa toisen henkilön salasana ei ole tiedossa, mutta onneksi tilin poistaminen onnistuu myös muilla keinoilla. Jos sinulla ei ole edesmenneen henkilön salasanaa, tutustu alla olevaan kappaleeseen, joka käsittelee poistopyynnön jättämistä.

Vain lähiomainen tai asioiden hoitaja voi jättää poistopyynnön

Jos et tiedä edesmenneen henkilön Instagram-tunnuksia, sinun tulee jättää poistopyyntö Instagramille.

Mikäli et löydä tarvittavaa lomaketta edellä olevan linkin kautta, voit etsiä sitä kirjoittamalla Googleen ”deceased person Instagram”.

Voit myös pyytää, että käyttäjätili asetetaan muistotilaan, jolloin kuvat jäävät näkyviin, mutta tilin toiminta pysähtyy.

Jotta voit pyytää tilin poistamista tai muistotilaan asettamista, sinun tulee todistaa olevasi edesmenneen lähiomainen tai laillinen edustaja. Tähän tarvitset muun muassa kuolintodistuksen.

Muita hyödyllisiä vinkkejä Instagramin käyttöön

Vaikka seuraavat vinkit eivät liity suoraan tilin poistamiseen, ne saattavat helpottaa Instagram-sovelluksen käyttöä muilla tavoin.

Vinkki #1 – Kuinka tyhjentää Instagramin historia

Voit tyhjentää Instagramin hakuhistorian menemällä omaan profiiliisi, klikkaamalla oikeasta yläkulmasta kolmea viivaa, valitsemalla ”Asetukset” ja sitten ”Turvallisuus”. Klikkaa tämän jälkeen ”Tyhjennä hakuhistoria”.

Vinkki #2 – Kuinka poistaa ehdotetut profiilit

Kun painat suurennuslasin kuvaa ja siirryt hakuun, olet ehkä huomannut, että Instagram tarjoaa sinulle ehdotuksia, jotka eivät poistu hakuhistorian tyhjennyksellä. Voit piilottaa ne pitämällä sormea hetken piilotettavan kohteen päällä. Pidä käyttäjänimeä painettuna pari sekuntia, jolloin aukeaa uusi ponnahdusikkuna, josta voit piilottaa kyseisen ehdotuksen.

Vinkki #3 – Piilota kuvia

Jos et halua poistaa koko tiliä tai yksittäisiä kuvia ja videoita, voit myös piilottaa ne. Instagram on kehittänyt arkistointitoiminnon, jolla kuvat ja videot voi piilottaa julkisesta profiilista, mutta ne voi palauttaa sinne milloin tahansa.

Yksittäisen sisällön piilottaminen:

 1. Avaa kuva tai video, jonka haluat arkistoida.
 2. Paina ylhäällä, oikealla olevaa ”…” -painiketta.
 3. Valitse aukeavasta valikosta ”Arkistoi” arkistoidaksesi aineiston.

Piilotetun sisällön palauttaminen:

 1. Paina profiilissasi näkyvää kellonkuvaketta.
 2. Valitse haluamasi aineisto, paina ”…” -painiketta ja valitse ”Näytä profiilissa”, jolloin kuva tai video siirtyy takaisin profiiliin.

Vinkki #4 – Vältä vahinkotykkäykset

Tässä vielä hyödyllinen vinkki: tiedät varmasti sen tunteen, kun selaat jonkun profiilia, jota et seuraa, ja vahingossa tuplaklikkaat kuvaa, jolloin näyttöön ilmestyy sydän. Onneksi voit välttää nämä kiusalliset vahinkotykkäykset seuraavasti:

 1. Avaa haluamasi profiili normaalisti ja anna kuvien latautua.
 2. Siirry lentokonetilaan.
 3. Nyt voit selata kuvia rauhassa ja vältyt vahinkotykkäyksiltä, sillä puhelimessasi ei ole nettiyhteyttä.

Kun olet valmis selaamisen kanssa, voit palata takaisin normaaliin tilaan poistumalla lentokonetilasta. Näin ollen vältyt vahinkotykkäyksiltä, koska et ole verkkoyhteydessä kuvia selatessasi.

Usein kysytyt kysymykset

Miten poistan Instagram-tilini pysyvästi?

Siirry Instagramin tilinpoistosivulle, kirjaudu sisään, valitse poistamisen syy, anna salasanasi ja vahvista poisto.

Voinko poistaa Instagram-tilini tilapäisesti?

Kyllä, mene profiilin asetuksiin, valitse ”Tilapäinen käytöstäpoisto” ja anna syy sekä salasanasi, sitten vahvista tilapäinen poisto.

Voinko poistaa vain yksittäisiä kuvia tai videoita Instagramista?

Kyllä, avaa kuva tai video, paina oikealla ylhäällä olevaa ”…”-painiketta ja valitse ”Poista”.

Etusivu » Nettivinkit » Instagram-tilin poisto ja 4 lisävinkkiä