Instagram-tilin poisto + 4 extra vinkkiä

Oletko joskus liittynyt Instagram-kuvapalveluun, mutta huomannut ettei se olekaan sinun juttusi? Saatat myös olla huolissasi Instagramin käyttöön liittyvistä ongelmista, esim. tietosuojasta. Olet luultavasti yrittänyt poistaa tilisi Instagram-sovelluksen kautta tuloksetta. Turha yrittää etsiä ”poista käyttäjätili” -painiketta, sillä sitä et kännykkäsovelluksesta löydä! Lue ohjeemme ja opi Instagram tilin poisto, sekä katso lopusta pari extra vinkkiä.

Käyttäjätilin poistaminen pysyvästi

Käyttäjätilin poistaminen kokonaan Instagram-palvelusta on hankalaa, sillä yritys ei halua sinun poistuvan heidän palvelustaan. Olemme kuitenkin löytäneet linkin, jonka kautta pääset poistamaan tilisi kokonaan. Linkki Instagram-tilin pysyvään poistamiseen.

Käyttäjäjätilin poistonäppäin on löydettävissä ainoastaan selaimella. Sitä ei ole ollenkaan Instagram -mobiilisovelluksessa.

Instagram haluaa tietää syyn poistumiseesi palvelusta ennen tilin poistamista, joten valitse syy listalta. Kirjoita salasanasi uudelleen ja paina sen jälkeen punaista ”Poista käyttäjätilini pysyvästi” -painiketta.

instagramin poistaminen pysyvästi
Poistovalikko näyttää tältä. Pääset tähän valikkoon yllä olevata linkistä.

Huomaa tämä, kun poistat tilisi pysyvästi
Tilin poistaminen Instagram-palvelusta ei toimi samalla tavalla kuin Facebook-tilin poistaminen. Facebook-tilin voi aina palauttaa käyttöön kirjautumalla sisään alkuperäisellä tunnuksella ja salasanalla. Instagram-tiliä poistettuasi, kaikki kuvasi ja videosi katoavat pelvelimesta, eikä niitä voi palauttaa. Onneksi voit kuitenkin poistaa Instagram-tilisi myös väliaikaisesti. Siitä lisää seuraavassa kappaleessa.

Käyttäjätilin poistaminen tilapäisesti

Tämä on paras vaihtoehto, jos haluat jonain päivänä palauttaa kaikki palvelimeen lataamasi kuvat ja videot. Kun poistat Instagram-tilisi käytöstä tilapäisesti, tilisi pysyy piilotettuna, kunnes aktivoit se uudelleen kirjautumalla sisään. Voit poistaa käyttäjätilin tilapäisesti ja aktivoida se uudestaan kerran viikossa.

1. Siirry tästä Instagram-tilin poistoon.
4. Älä poista tiliäsi pysyvästi, vaan klikkaa linkkiä jossa lukee ”poistaa väliaikaisesti”.
5. Kerro Instagramille, miksi haluat poistaa tilisi käytöstä ja anna salasanasi uudelleen. Paina sen jälkeen ”Poista käyttäjätilisi käytöstä väliaikaisesti” -painiketta.

instagramin poisto tilapäisesti

Miten poistaa kuolleen Instagram?

Jotta voit poistaa kuolleen henkilön Instagram-tilin, tarvitset hänen käyttäjätunnuksensa ja salasanan. Siirry sitten pysyvään poistamiseen Instagramin -verkkosivuilla (löydät linkin tämän kirjoituksen ensimmäisestä kappaleesta). Tiliä ei voi poistaa suoraan Instagram -sovelluksesta.

Jos et tiedä kuolleen Instagram -tunnuksia, tulee sinun jättää Instagramille poistopyyntö (jos linkki ei toimi, kirjoita Googleen ”deceased person instagram”). Voit myös asettaa käyttäjätilin muistotilaan. Jotta voit pyytää poistamista tai muistotilaan asettamista, tulee sinun todistaa olevasi lähiomainen tai kuolleen asioiden edustaja. Tarvitset myös kuolintodistuksen.

Vinkki #1 – Kuinka tyhjentää hakuhistoria

Voit tyhjentää Instagramin hakuhistorian menemällä omaan profiiliisi ja klikkaamalla oikealta ylhäältä kolmea viivaa. Paina sen jälkeen ”Asetukset” alhaalta ja selaa, kunnes löydät ”Hakuhistoria” -kohdan. Paina sitä ja klikkaa sen jälkeen ”Tyhjennä hakuhistoria”.

Vinkki #2 – Hakuehdotukset pois

Kun painat alhaalta suurennuslasin kuvaa ja menet hakuun olet ehkä huomannut, että Instagram tarjoaa sinulle ehdotuksia, jotka eivät poistu hakuhistorian tyhjennyksellä. Älä vielä hätäänny, voit onneksi piilottaa ne pitämällä sormea hetken piilotettavan kohteen päällä. Eli pidä siis se käyttäjänimi painettuna pari sekuntia, jonka haluat poistaa hakuehdotuksista. Sen jälkeen aukeaa uusi ponnahdusikkuna, josta voit piilottaa tuon ehdotuksen.

Vinkki #3 – Piilota sisältöä

Jos et halua poistaa koko tiliä tai yksittäisiä kuvia ja videoita, voit myös vain piilottaa ne. Instagram on kehittänyt uuden arkistointitoiminnon, jolla kuvat ja videot voi piilottaa julkisesta profiilista, mutta ne voi palauttaa sinne milloin tahansa.

Yksittäisen sisällön piilottaminen tapahtuu seuraavasti
1. Avaa kuva tai video, jonka haluat arkistoida
2. Paina ylhäällä, oikealla olevaa ”…” -painiketta
3. Sinulle aukeaa valikko, jossa ensimmäisenä lukee ”Arkistoi”. Tätä painamalla saat aineiston arkistoiduksi.

instagram kello

Piilotetun sisällön palauttaminen
1. Paina profiilissasi näkyvää kuvaketta, joka näyttää tältä
3. Valitse haluamasi aineisto, paina ”…” -painiketta ja valitse ”näytä profiilissa”, jolloin kuva tai video siirtyy takaisin profiiliin.

Vinkki #4 – Vältä vahinkotykkäykset

Tässä vielä hyödyllinen extravinkki kyttääjälle. Tiedät varmaan sen tunteen, kun selaat profiilia, jonka tiliä et seuraa ja vahingossa tuplaklikkaat kuvaa ja näyttöösi ilmestyy sydän! Niinpä, näin on tapahtunut meille jokaiselle. Meillä on sinulle kuitenkin vinkki, jonka avulla vältyt näiltä kiusallisilta vahinkotykkäyksiltä.

Näin voit välttää vahinkotykkäykset
1. Avaa haluamasi profiili normaalisti ja anna kuvien latautua
2. Siirry lentokonetilaan
3. Nyt voit selata kuvia rauhassa ja vältyt vahinkotykkäyksiltä, sillä puhelimessasi ei ole nettiyhteyttä.

Onnistuitko?

Onnistuitko poistamaan Instagramin ohjeemme avulla? Jos et, laita toki kommenttia alle ja kerro mitä meidän pitäisi tehdä paremmin. Otamme palautetta mielellämme vastaan.

Teetkö muuten ostoksia älypuhelimellasi? Saattaisit olla kiinnostunut Wish-kaupasta, jossa voi ostaa vaikka aurinkolasit parilla eurolla.

6 kommenttia artikkeliin ”Instagram-tilin poisto + 4 extra vinkkiä”

 1. Hei, en saa poistettuu toinen tilini koska siinä ei ollut salasana käytössä. Miten saan toisen tilin poistettu?

  • Olet varmaan unohtanut toisen tilin salasanan. Koita palauttaa se, jotta pääset siihen tiliin taas käsiksi. Sitten voit poistaa sen ohjeemme mukaan.

 2. Saako yksi henkilö poistaa Instagram tilin kysymättä muilta…jos siis tili on yhteisessä, joukkueen käytössä oleva?

  • Hei, käytännössä kuka tahansa kenellä on hallussaan salasana kyseiselle Instagram-tilille, voi sen poistaa.

   Harmi, että näin on tehty kysymättä muilta. Voitte kuitenkin ”anoa” Instagramia palauttamaan tilin. Takeita tämän onnistumisesta ei ole, mutta aina voi yrittää. Voit lukea esimerkiksi Quorasta (englanninkielinen sivusto) lisää asiasta.

 3. Tervehdys. Haluaisin poistattaa siskoni tilin hänen poismenon johdosta. Minulla on hänen iPhone käytettävissä, mutta en ole löytänyt applikaatiosta vaihtoehtoa poistaa tiliä.

  Olkaa ystävälliset ja auttakaa.

  Ylläpito: Viestiä muokattu 9.9.2018

  • Hei, otan osaa.

   Instagram-tiliä ei voi poistaa suoraan applikaatiosta, vaan se onnistuu tässä kirjoituksessa olevasta linkistä (ensimmäinen kappale).

   Jos et tiedä henkilön käyttäjätunnuksia, voit pyytää Instagramia poistamaan kyseisen tilin puolestasi.

   Tarvitset jotain millä todistat olevasi vainajan laillinen edustaja, sekä kuolintodistuksen. Täältä voit lähettää poistopyynnön.

Jätä kommentti