Tullilaskuri

Tervetuloa käyttämään Opastajan tullilaskuria! Tullilaskuri auttaa sinua arvioimaan lopullisia kustannuksia ostoksillesi EU:n ulkopuolelta, esimerkiksi Yhdysvalloista tai Kiinasta. Tutustu myös muihin sivujemme artikkeleihin ja opi lisää ulkomailta tilaamisesta!


Apua, summani ovat dollareissa

Jos käyttämäsi summat ovat esimerkiksi dollareissa (USD – $), voit käyttää Googlea valuuttamuuntimena. Kirjoita hakukenttään esimerkiksi ”50$ to €” niin saat vastauksen.

Miten tullilaskuri toimii?

Laskuri käyttää yksinkertaista matemaattista kaavaa, jonka avulla se laskee tilauksesi loppusumman. Voit laskea loppusumman kätevästi myös käyttäen kynää, paperia ja laskinta. Laskurin tarkoituksena on kuitenkin vain nopeuttaa tätä prosessia.

Laskuri käyttää keskimääräisiä arvoja joten tulokset ovat viitteellisiä. (Tullimaksu 5% yli 150€ ostoksista, yleiskategoria ALV 24% ja elintarvikkeet ja ravintolisät 14%)

Tulliin jäänyt tilaus

Kun tilauksesi saapuu Suomeen ja olet velvollinen siitä jotain maksamaan, saat siitä saapumisilmoituksen. Tässä kirjeessä on ohjeet kuinka hoidat tullauksen. Voit hoitaa sen internetin välityksellä. Nettitullaus on melko yksinkertainen tehtävä, joskin hieman työläs.

Ulkomailta tilaaminen

Yleisimmät paikat, joista Suomalaiset tilaavat EU:n ulkopuolelta ovat useat Kiinan (esim. Wish verkkokauppa) ja Amerikan verkkokaupat. Varsinkin Kiinasta tilaaminen on nykyään todella suosittua, koska silloin pääsee käsiksi suureen tuotevalikoimaan. Tilaamalla suoraan Kiinasta, välttää useita välikäsiä ja sen takia hintataso on myös huomattavasti edullisempi. Edullisella hinnalla on toki kääntöpuolensakin, kuten esimerkiksi heikompi takuu ja apu ongelmatilanteissa. Voit lukea lisää ulkomailta tilaamisesta täällä.


Etusivu » Laskurit