Kellot netistä edullisemmin – 4 vinkkiä kellon valintaan

0
kello netistä

Kello on tyylikäs lisä pukeutumiseen, josta on kaiken lisäksi hyötyä. Kellon valinta voi kuitenkin olla hankalaa, koska kelloja on tuhansia erilaisia. Löydät kirjoituksesta vinkkejä kellon valintaan ja tietoa kellojen vaihtorannekkeista. Tilaa suositut kellot netistä EU-alueelta.

Hyvä tietää: Jos et halua tilata ulkomailta, suosittelemme tutustumaan Keskisen Kelloon. Heillä on hyvä valikoima, sopiva hintataso ja nopea toimitus. Katso Keskisen Kellon tarjoukset.

Miksi tilaisin kellot ulkomailta?

Ulkomaiset kellokaupat ovat isoja kansainvälisiä yrityksiä. Tämä tarkoittaa sitä, että toimitukset ovat nopeita ja yleensä ilmaisia. Takuu ja vaihtoasiat hoidetaan ammattitaitoisesti. Tilatessasi kellot netistä voit siis säästää jopa puolet normaalista jälleenmyyntihinnasta.

Suosittuja kellokauppoja

Seuraavassa listassa on Euroopan suurimpia kelloverkkokauppoja. EU:sta tilatessasi, et joudu huolehtimaan tulliasoista etkä veroista. Paketti tuodaan suoraan kotiisi. Listatut kaupat ovat luotettavia ja niiden valikoima tyydyttää varmasti jokaisen kelloharrastajan toiveet.

Watchshop (EU)
Watchshop on brittien ykköskauppa kello-ostoksille. Valikoima on hyvä ja ennen kaikkea sivu on helppokäyttöinen! Tämä kellokauppa on täydellinen sinulle, joka etsit kelloa noin 50-500€ hintaluokassa. Watchshop toimituksiin ei tule mitään lisämaksuja kuten veroja.

House Of Watches (EU)
House of Watches kuuluu samaan sarjaan Watchshopin kanssa. Sivu on myöskin helppokäyttöinen ja kellovalikoima lähes samanlainen. Ilmainen toimitus Suomeen yli 150£ tilauksiin.

Amazon.co.uk kellot (EU)
Tuttu ja turvallinen Englannin Amazon. Valikoimassa kaikenlaisia kelloja jokaiseen makuun. Tarjontaa on vaikeampi selata, jos vertaa edellä mainittuihin vain kelloihin erikoistuneisiin kauppoihin. Jos Amazon tilaus on sinulle uutta lue tilausohje.

Amazon.de kellot (EU)
Saksan Amazon on samankaltainen kuin Englanninkin versio tästä kaupasta. Valikoima voi olla hieman erilainen kuin Englannissa. Saksan Amazonista saat nyt ilmaisen toimituksen yli 39€ tilauksiin. Tilauksen lähettäjän pitää olla Amazon.de itse. Lue lisää tilausohjeesta.

Ebay kellot (EU)
Ebayn valikoima on varmasti laajin mitä netistä löydät. Edellä mainittu linkki vie sinut vain EU-ilmoituksiin, mutta poistamalla maarajauksen, voit katsoa kelloja vaikka Singaporesta. Ebay on hyvä paikka ostaa esimerkiksi Seikon-kello suoraan Aasiasta. Katso myyjän palautteet ja ilmoitus huolellisesti ennen ostoa. Lue tilausohje.

4 Vinkkiä kellon valintaan aloittelijoille

Kellon valinta netissä näkemättä tuotetta voi olla hankalaa. Ostaja onkin vähäisten tietojen varassa. Olemme selittäneet muutaman valintaa helpottavan tekijän. Lue neljä seuraavaa vinkkiä.

1. Rungon koko/kellotaulun leveys (case width) on tärkeä seikka kellon ulkonäön kannalta. Liian pieni kellotaulu voi näyttää hassulta isossa kädessä. Iso kellotaulu kapeammassa kädessä ei myöskään ole välttämättä paras vaihtoehto. Jaetaan koot kolmeen ryhmään hahmotusta helpottamaan.

Pieni kellotaulu on noin 15-39mm – Sopii pieneen ranteeseen tai naiselle.
Keskikokoinen kellotaulu on noin 40-43mm. Melko turvallinen valinta miehelle.
Iso kellotaulu on noin 44-60mm. Nämä koot sopivat isompaan ranteeseen.

2. Kellotaulun lasin materiaali (crystal/glass type) on toinen asia, joka kannattaa huomioida. Suosittelemme safiirilasia, koska se on käytännössä naarmuuntumaton. Mineraalilasi on tavallisin vaihtoehto, mutta hieman alttiimpi naarmuille. Kellot on järkevää säilyttää niille suunnitelluissa säilytysrasioissa.

3. Rannekkeen materiaali (strap type) on täysin henkilökohtainen valinta. Metalli voi tuntua kylmältä aluksi, mutta se muuttuu kädenlämpöiseksi lyhyen käytön jälkeen. Metallinen ranneke on perinteinen valinta ja se on helppo säätää sopivaksi oikeilla työkaluilla.

Nahkaranneke on sopiva klassiseen tyyliin ja pukukelloksi. Kumi ja silikoni rannekkeet ovat myös hyviä vaihtoehtoja. Ne sopivat erityisesti urheillullisen tyylin luojaksi. Kumi ja metallirannekkeiden etu on niiden vedenkestävyydessä.

4. Kellon vedenkestävyys (water resistance) on luokiteltu eri tasoihin. 30M kestää roiskeita. 50M sopii kevyeen uimiseen. 100M ja siitä eteenpäin kestävällä kellolla voi uida ja sukellella. Suositukset vaihtelevat hieman valmistajan mukaan.

Kellojen rannekkeet

Useimpiin kellomalleihin voi vaihtaa itse rannekkeen. Vaihtamalla rannekkeen, voit paremmin näyttää tyylisi kellon avulla tai vaikka vain korvata rikki menneen uudella. Rannekkeen vaihtamiseksi sinun pitää mitata rannekkeen leveys kohdasta josta se kiinnittyy kellotauluun.

Vaihtorannekkeet eBaystä:
Nahkarannekkeet
Nato ja muut kangasrannekkeet
Kumi/silikonirannekkeet
Metalliset rannekkeet

Yleinen leveys miesten kelloissa on 20-22mm. Muista tarkistaa tuleeko vaihtorannekkeessa tapit mukana. Jos tapit eivät ole mukana, tulee sinun tilata rannekkeen leveyttä vastaavat. Suosittelemme hankkimaan tappien irroitukseen tarkoitetun työkalun.

Heräsikö kysymyksiä? Kommentoi alle! (Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)

     

Lue ja kirjoita kommentteja

Kommentoi - Sähköpostiosoitettasi ei julkaista

Top