Wish verkkokauppa – Selkeä Suomi-opas

Wish on verkkokauppa, jossa voi tehdä ostoksia käden käänteessä. Helppokäyttöisyys on tehnyt Wishistä todella suositun sekä Suomessa että maailmalla. Sovellusta onkin ladattu yli 150 miljoonaa kertaa. Wishin myyjät toimittavat tilauksensa Kiinasta, aivan kuten monet muutkin kiinalaiset verkkokaupat. Lue selkeä oppaamme ja aloita shoppailu vaikka heti!

Luottokortilla lisäturvaa nettiostoksiin ulkomailta

Kun tilaat ulkomailta tavaraa, on järkevää maksaa ostokset luottokortilla, jotta saat lisäturvaa ostoksillesi. Mikäli et esimerkiksi saa tilaamaasi tuotetta, voit hakea korvauksia luottokorttiyhtiöltä.

Bank Norwegianin luottokortti tarjoaa nettiostoksista bonusta, eli voit saada laskulla hyvitystä tekemistäsi ostoksista. Näin voit säästää selvää rahaa kaikissa ostoksissasi. Luottokortissa ei ole vuosimaksua, ja se tarjoaa korotonta maksuaikaa jopa 45 päivää. Lue lisää Bank Norwegianin luottokortista nyt.

Näin luot Wish tilin

liittyminen wishiin
Kun siirryt Wish.com osoitteeseen, näet tämän näkymän

Wishin valikoimaan pääset tutustumaan vasta rekisteröinnin jälkeen. Voit rekisteröityä Wishiin seuraavilla tavoilla:

 1. Facebook-tilillä
 2. Google-tilillä
 3. Sähköpostiosoitteella

Facebook- ja Google-tiliä käyttäessä pääset suoraan sisään ja ostoksille. Jos taas haluat rekisteröityä sähköpostiosoitteen avulla, sinun tulee lisätä etunimi, sukunimi, sähköpostiosoite ja salasana. Saat sähköpostiisi vielä vahvistuksen rekisteröitymisestä.

Kun olet kirjautunut sovellukseen, voit lisätä muut tarvittavat tiedot, kuten etu- ja sukunimen, syntymäpäivän, sukupuolen ja puhelinnumeron.

Näin ostat Wishistä

Kun olet kirjautunut sisään ja löytänyt kiinnostavia tuotteita, voit tehdä ensimmäisen tilauksesi. Listasimme alla lyhyesti ostamisen eri vaiheet:

 1. Mene ostoskoriin ja klikkaa ”Kassa”.
 2. Syötä sähköpostiosoite ja postinumero (Klarna saattaa löytää tietosi valmiiksi).
 3. Syötä osoitteesi (tai tarkista valmiiksi täytetyt tiedot).
 4. Valitse maksutapa (klikkaa ”näytä lisää maksutapoja”, jos et näe mieluista) ja klikkaa ”Osta”.

Nettiostoksiin suosittelemme luottokorttia, koska saat lisäturvaa ostoksille, jopa 50 päivää maksuaikaa, sekä bonuksia ja cash-backia. Tutkimme markkinoiden parhaat luottokortit, ja löydät ne luottokorttivertailustamme.

Nyt olet tehnyt ensimmäisen ostoksesi. Ostos lähtee yleensä liikenteeseen Kiinasta parissa päivässä, ja Suomeen saapuminen voi pahimmillaan kestää jopa 4 viikkoa.

Täältä löydät mobiilisovelluksen

Jos haluat Wish-sovelluksen puhelimeesi tai tablettiisi, voit klikata alta haluamaasi version sovelluksesta:

 1. iTunes App Store (iPhone, iPad)
 2. Google Play (Android)
 3. Microsoft (PC ja Windows Phone)

Wish-sovelluksesta on saatavilla useita eri versioita, jos haluat katsoa vain tietyn tyyppisiä tuotteita. Saatavilla on pääversion lisäksi Geek, Home, Cute ja Mama -versiot. Nimistä on melko helppo päätellä, minkälaisia tuotteita mistäkin löydät, mutta lyhyesti selitettynä: Geekistä löytyy elektroniikkaa, Homesta sisustustavaraa, Cuten puolelta meikkejä sekä Mamasta äitiysaiheisia tuotteita.

Mitä kaikkea Wishistä löytyy?

Kun olet luonut oman tilisi Wishiin, pääset käsiksi sen valtavaan tuotevalikoimaan. Valikoimaan kuuluu esimerkiksi paljon erilaisia laukkuja, kosmetiikkaa, koruja, vaatteita, kenkiä ja elektroniikkaa. Se, miten valikoimaa selataan, voi yllättää sinut. Wish nimittäin esittelee sinulle suuren määrän tuotteita, joista voit valita sinua kiinnostavat kohteet.

Wishin järjestelmä (tekoäly) oppii tunnistamaan melko nopeasti, minkälaisista tuotteista olet kiinnostunut. Tämän jälkeen Wish alkaa tekemään sinulle tuotesuosituksia ja tarjouksia katsomiesi tuotteiden perusteella. Mitä enemmän käytät Wishiä, sitä paremmin se osaa tunnistaa kiinnostuksesi. Wishin tekoäly on yksi maailman kehittyneimmistä, ja juuri siksi tästä verkkokaupasta on tullut erittäin suosittu ja tuottoisa.

Miten muutan sovelluksen kielen?

wish suomi kieli
Näin vaihdat kielen suomeksi

Wish on Yhdysvalloista peräisin oleva sovellus, joten ei välttämättä odottaisi, että mukana on myös ”Wish Suomi” -käännös. Asiakaspalvelua saattaa saada jossain määrin suomeksi. Tästä huolimatta tuotekuvaukset ovat usein valitettavasti englanniksi. Kielen voit vaihtaa seuraavasti:

 1. Klikkaa asetukset
 2. Klikkaa tiliasetukset
 3. Valitse kieli: Suomi

Tarjoukset ja saatavuus Wish-verkkokaupassa

wish varastosaldo
”Melkein loppu” ilmoitukset voi houkutella ostamaan

Wish-verkkokauppa tarjoaa päivittäin houkuttelevia alennuksia, joiden suuruus voi olla useita kymmeniä prosentteja. Lisäksi siellä on tunnin mittaisia tuntitarjouksia. Monien tuotteiden kohdalla saatetaan myös varoittaa niiden saatavuuden päättymisestä lähiaikoina. Nämä jatkuvat tarjoukset ja saatavuusvaroitukset ovat markkinointistrategia, jonka tarkoituksena on kannustaa asiakkaita tekemään nopeita ostopäätöksiä.

On hyvä muistaa, että samankaltaiset tarjoukset tulevat usein saataville uudelleen. Näin ollen ei ole tarvetta tehdä hätiköityjä ostopäätöksiä pelkästään tarjousten tai saatavuusvaroitusten perusteella.

Wish-verkkokaupan hinnoittelu

wish tarjous
Tarjousprosentit vaikuttavat liian hyviltä ollakseen totta

Wish-verkkokaupassa selatessa voi herätä ajatus, että tarjolla on erittäin edullisia tuotteita, joiden alennukset voivat olla jopa 90 %. On kuitenkin syytä olla varovainen, sillä tuotteiden alkuperäiset hinnat saattavat olla perusteettoman korkeita.

Tällaisilla näennäisesti kalliilla lähtöhinnoilla pyritään saamaan tuote näyttämään houkuttelevammalta ostajille. Wishin tarjoamat tuotteet ovat samankaltaisia kuin esimerkiksi Aliexpress-verkkokaupassa, mutta Wishin erottava tekijä on sen suosima mobiiliapplikaatio ostosten tekemiseen.

Onko Wish luotettava?

Wishin verkkokauppa on periaatteessa täysin turvallinen ja moderni ostospaikka, mutta tilatessa on syytä olla tarkkana. Ole siis erityisen huolellinen ja tarkista tuotteen nimi, tuotekuvaus ja tuotekuvat.

Tämä kannattaa tehdä sen takia, että voit olla varma siitä, että tilaamasi tuote on juuri se, mitä olit ajatellut. Kuvat saattavat joskus poiketa huomattavasti todellisuudesta. Vanha sanonta ”liian hyvää ollakseen totta” kannattaa pitää mielessä. Vaatteita tilatessa on suositeltavaa tutustua kokotaulukkoon. Lue myös aina mahdollisuuksiesi mukaan muiden käyttäjien kokemuksia Wishin tuotteista.

Kuinka nopeasti toimitus tapahtuu?

Tilauksen saapuminen Wish-verkkokaupasta Suomeen kestää suurin piirtein saman verran kuin muistakin vastaavista Kiinasta toimivista kaupoista. Eli voit olettaa tilauksen saapuvan 3-4 viikon aikana. Toimitusajat voivat vaihdella melkoisesti, koska jokainen tuote tulee ylenesä omana pakettinaan eri puolilta Kiinaa. Tilaukset tulevat siis eri myyjiltä eivätkä mistään keskitetystä Wish-varastosta. Näet arvioidun toimitusajan jokaisen tuotteen tiedoista.

wish kokemuksia

Miten voin maksaa tilaukseni?

Wish Suomi -verkkokaupassa on onneksi monipuoliset maksuvaihtoehdot, jotta jokainen pääsee nauttimaan edullisista hinnoista. Voit maksaa ostoksesi Klarna-laskulla (esimerkiksi 14 päivän maksuajalla) sekä muilla alla mainituilla maksutavoilla:

 • Klarna
 • Verkkopankki
 • Visa
 • American Express
 • PayPal

Toimitustavat

Erilaisia toimitustapoja ei ole valittavissa, vaan paketit kulkeutuvat samalla tavalla postin kyydittäminä kuin esimerkiksi AliExpress-tilaukset. Pienet paketit saapuvat usein suoraan postilaatikkoon, mutta isommat paketit saatat joutua noutamaan postista.

Tarkista jokaisen tuotteen kohdalta erikseen mahdolliset toimituskulut, sillä ne voivat vaihdella suurestikin. Mobiilisovelluksessa näet tuotteen arvioidut toimituskulut vierittämällä tuotesivua alaspäin. Painamalla ”Tiedot”-tekstiä, näet tuotteen saatavuuden, arvioidun saapumisajan sekä tietoa palautuskäytännöstä.

Wish IOSS numero ja tulli

Tullaus ja käsittelymaksu koskevat EU:n ulkopuolelta tulevia tilauksia, eli käytännössä kaikkia Wish-ostoksia. Voit tullata lähetyksen Tullin sivuilla, kun lähetyksen seurannassa lukee ”Lähetys odottaa tullausta” tai olet saanut asiaan liittyvän ilmoituksen. Löydät kattavat ajantasaiset ohjeet hakukoneella etsimällä ”Saapuvien lähetysten tuontitullaus”.

Tietojemme mukaan Wishin IOSS-numeroa ei ole saatavilla, joten kuluttaja joutuu maksamaan verot uudelleen Suomen päässä. Veroja voi yrittää jälkikäteen periä takaisin Wishiltä. Kuitenkin, olemme kuulleet, että verojen periminen on hankalaa, minkä takia monet ovat lopettaneet Wishistä tilaamisen.

Miten teen palautuksen? Voinko vaihtaa tuotteen?

Wish tarjoaa ostoksille 30 päivän palautusajan. Palauttamisen voit aloittaa ”Tilaushistoria” -sivultasi. Napsauta ”Ota yhteys tukeen” -linkkiä, niin Wishin asiakaspalvelun Suomi-tiimi auttaa sinua eteenpäin. Huomioithan, että jos muutat mielesi tilauksen suhteen, voit vielä ehtiä peruuttaa sen ennen kuin se on lähetetty!

Palautuksen käsittelyssä voi kestää kolme päivää, ja summa palautuu samalla maksutavalla, jolla maksoitkin tilauksen. Huomioi, että Wish maksaa vain siitä, mitä olet maksanut heille. He eivät siis korvaa mitään tullimaksuja, ALV-maksuja eivätkä palautuksen postikuluja. Edellä mainituista syistä johtuen palautus ei ole erityisen kannattavaa.

Tuotteilla ei ole Wishissä vaihto-oikeutta, mutta kuten muutkin Kiinasta käsin toimivat kaupat, Wish pyrkii korkeaan asiakastyytyväisyyteen. Jos siis tavara ei ollut sitä mitä piti, kannattaa olla yhteydessä tukeen. Saatat saada uuden tuotteen ostamasi tilalle. Palautusehdot voivat muuttua jatkuvasti, joten tarkista ajankohtaiset tiedot sovelluksesta.

Onko Wishistä järkevää tilata?

Wish sopii erityisesti sinulle, joka haluat tehdä ostoksia nopeasti ja helposti puhelimella. Tiivistimme vielä alle muutaman asian Wishistä, jotka on hyvä pitää mielessä ennen tilausta.

 • Tavarat ovat tavallista kiinalaatua, joten älä odota liikoja. Katso kuvat ja lue tuotekuvaukset tarkasti.
 • Wishin sovellus näyttää puhelimessasi paljon muistutuksia ja tuote-ehdotuksia. Nämä voivat olla ärsyttäviä! Voit onneksi sulkea nämä ilmoitukset.
 • Lue aina muiden kokemuksia ja kommentteja ennen ostamista. Vilkaise Facebookista Wish-ostamiseen keskittyneitä ryhmiä.
 • Katso tarkkaan minkä kokoisia vaatteita tilaat. Kiinalaiset koot ovat yleensä koon tai kaksi pienempiä kuin täällä.

Wish kokemuksia

Asiakkailla on ollut monenlaisia Wish kokemuksia. Jotkin asiakkaat ovat kokeneet pettymyksiä tuotteiden laadun suhteen, sillä tuotteet eivät ole välttämättä vastanneet niiden kuvausta. Toisaalta, jotkut asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä Wishin tarjoamaan hinta-laatusuhteeseen, koska he ovat löytäneet edullisia tuotteita, jotka ovat täyttäneet heidän tarpeensa ja odotuksensa.

Wish-verkkokaupan käyttäjien kannattaakin olla tarkkana ostosten teossa ja perehtyä tuotteiden arvosteluihin ennen ostopäätöksen tekemistä.

Wish Suomi: Mielipiteitä jakava suosittu verkkokauppa

Wish on suosittu verkkokauppa, joka on saavuttanut laajan suosion myös Suomessa. Wishin valikoimaan kuuluu monenlaisia tuotteita, kuten vaatteita, elektroniikkaa ja kodin tarvikkeita, usein huomattavan edulliseen hintaan. Kuitenkin Wish jakaa mielipiteitä voimakkaasti asiakkaiden keskuudessa.

Osa asiakkaista pitää Wishiä loistavana paikkana tehdä löytöjä ja säästää rahaa, sillä tuotteiden hinnat voivat olla huomattavasti alhaisempia kuin muissa verkkokaupoissa. Nämä asiakkaat ovat valmiita ottamaan riskin heikommasta laadusta tai pidemmästä toimitusajasta, koska he kokevat hinta-laatusuhteen silti hyväksi.

Toisaalta on asiakkaita, jotka ovat pettyneitä Wishin tarjoamiin tuotteisiin ja palveluihin. He ovat kokeneet, että tuotteiden laatu ei vastaa heidän odotuksiaan, tai että toimitusajat ovat kohtuuttoman pitkiä. Joissain tapauksissa tuotteet eivät ole saapuneet perille lainkaan, mikä on herättänyt turhautumista ja epäluottamusta verkkokauppaa kohtaan.

Voiko Wishistä tilata Suomeen?

Kyllä, Wishistä voi tilata tuotteita Suomeen.

Tuleeko Wish-tilaukseen tullit?

Wish-tilauksiin saattaa liittyä tullimaksuja, riippuen tuotteen arvosta ja alkuperämaasta.

Onko Wish verkkokauppa luotettava?

Pääsääntöisesti Wish-verkkokauppa on luotettava, mutta asiakkaiden kokemukset vaihtelee. On tärkeää lukea myynti-ilmoitus ja tuotearvostelut huolellisesti ennen ostamista.

Mihin Wish tilaukset tulee?

Wish-tilaukset toimitetaan yleensä asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen. Joko suoraan postilaatikkoon tai vaihtoehtoisesti Postin toimipisteeseen.

Etusivu » Nettikaupat » Wish verkkokauppa – Selkeä Suomi-opas