WhatsApp tietokoneelle ja selaimeen – Näin se toimii

WhatsApp on viestintäpalvelu, joka perustettiin vuonna 2009. Sen suosio kasvoi nopeasti, ja vuonna 2014 Facebookin Mark Zuckerberg osti sen yli miljardilla dollarilla. WhatsApp tunnetaan erityisesti siitä, että sillä voi lähettää tekstiviestejä ilmaiseksi puhelimella. Mutta tiesitkö, että voit käyttää WhatsAppia myös tietokoneella? Lue ohjeet ja opi se nyt!

Mikä on WhatsApp Web?

WhatsApp Web on suosittu ja ilmainen viestintäpalvelu, joka tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden keskustella muiden WhatsApp-käyttäjien kanssa käyttäen tietokoneen verkkoselainta. Kyseinen ohjelma toimii lähes kaikilla web-selaimilla.

Web-versio on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi ja samankaltaiseksi kuin puhelimissa toimiva sovellus. Lisäksi saatavilla on myös tietokoneelle ladattava sovellus, joka tarjoaa vielä monipuolisempia toimintoja. Siitä kerrotaan lisää artikkelin lopussa.

Miksi tarvitsisin WhatsAppin erikseen tietokoneelle?

Jos olet työskentelemässä tietokoneella ja puhelimesi ei ole käden ulottuvillasi, voit silti käyttää WhatsAppia viestien lukemiseen ja lähettämiseen tietokoneen kautta. Lisäksi voit jakaa nopeasti kuvia ja videoita suoraan tietokoneeltasi.

Yleensä tavallisella näppäimistöllä kirjoittaminen on nopeampaa kuin kännykällä, ja sinun ei myöskään tarvitse irrottaa katsettasi tietokoneen näytöltä. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun työskentelet tai teet jotain tärkeää tietokoneellasi. WhatsApp toimii sekä PC- että Apple-tietokoneilla.

Näin käytät WhatsAppia tietokoneesi selaimesta – 4 vaihetta

qr koodin skannaus


Seuraavaksi kerromme sinulle, miten pääset käyttämään WhatsAppia tietokoneella ilman latausta. Jotta voit aloittaa, ota puhelimesi valmiiksi esiin ja varmista, että siinä on mobiilidata tai WiFi päällä. Siirry sitten tietokoneellesi ja olet valmis aloittamaan vaiheiden seuraamisen.

  1. Avaa internet-selain ja siirry osoitteeseen https://web.whatsapp.com/.
  2. Avaa WhatsApp-sovellus puhelimessasi.
  3. Napsauta valikko ja valitse ”WhatsApp Web”.
  4. Lue puhelimen kameran avulla QR-koodi tietokoneesi näytöltä.

Puhelin täytyy olla kytkettynä nettiin, jotta WhatsApp Web toimii

Ainoa haittapuoli WhatsApp Webissä on se, että sinun täytyy olla yhteydessä mobiilidataan tai WiFi-verkkoon puhelimellasi. Jos yhteys ei ole käytössä, et voi lähettää tai vastaanottaa viestejä tietokoneella ollessasi. Viestit saapuvat tietokoneen selainversioon puhelimesi kautta, joten et voi käyttää WhatsAppia tietokoneella ilman puhelinta.

WhatsAppin Web-versio vaatii aina aktiivisen puhelimen internet-yhteyden toimiakseen. Jos puhelimesi netti ei toimi, olet sammuttanut sen tai kadottanut puhelimesi, WhatsApp ei toimi tietokoneellasi.

Muista kirjautua ulos WhatsApp Webistä

Voit avata WhatsAppin aina uudelleen ja jatkaa sen käyttöä menemällä osoitteeseen web.whatsapp.com. Voit kirjautua ulos palvelusta avaamalla puhelimesi WhatsAppin valikosta ja valitsemalla ”WhatsApp Web”. Valitse sitten ”Kirjaudu ulos kaikilta tietokoneilta”.

Näin lataat WhatsApp sovelluksen tietokoneelle

whatsapp tietokoneelle
WhatsApp sovelluksen voi ladata myös tietokoneelle (linkki alempana)


WhatsApp-sovelluksen voi ladata Mac- ja Windows-tietokoneille. Sovellus tarvitsee toimiakseen WhatsAppin asennettuna myös puhelimessasi. Sovelluksen lataamisen hyvä puoli verrattuna WhatsApp Webiin (selainversio) on se, että pääset kätevästi sovellukseen työpöydällä olevan pikakuvakkeen kautta, ja saat ilmoitukset viesteistä ilman, että sinun täytyy avata selainta.

  1. Siirry osoitteeseen https://www.whatsapp.com/download/.
  2. Lataa WhatsApp-sovellus tietokoneelle ja suorita asennus.
  3. Avaa WhatsApp-sovellus puhelimessasi.
  4. Napsauta valikko ja valitse ”WhatsApp Web”.
  5. Lue puhelimen kameran avulla QR-koodi tietokoneesi näytöltä, kuten selainversiossakin.

WhatsAppin tietokoneversio mahdollistaa lähes kaikki samat toiminnot kuin kännykkäsovelluskin. Voit lähettää ja vastaanottaa viestejä, tiedostoja, kuvia ja ääniviestejä. Erityisen kätevää on kuvien lähettäminen tietokoneen muistista WhatsAppia käyttäen. Voit myös lähettää hymiöitä ja gif-animaatioita, luoda ja muokata ryhmiä.

WhatsAppin tietokoneversiolla ei voi soittaa tai vastaanottaa puheluita, mutta voit lähettää ääniviestejä. Voit tallentaa ääniviestin ja lähettää sen helposti painamalla oikeassa alakulmassa olevaa mikrofonikuvaketta.

Yhteenveto

WhatsApp Web on WhatsAppin verkkoselainversio, jonka avulla voit käyttää WhatsAppia tietokoneen kautta. On tärkeää huomata, että WhatsApp Web vaatii aina aktiivisen puhelimen internet-yhteyden toimiakseen.

WhatsAppin tietokoneversiolla voit lähettää ja vastaanottaa viestejä, tiedostoja, kuvia ja ääniviestejä, ja voit myös luoda ja muokata ryhmiä. Et kuitenkaan voi soittaa tai vastaanottaa puheluja tietokoneella, mutta voit lähettää ääniviestejä. Toivottavasti tämä artikkeli auttoi sinua, miten käyttää WhatsAppia tietokoneella.

Usein kysytyt kysymykset

Voiko WhatsAppia käyttää tietokoneella ilman puhelinta?

Ei voi, WhatsAppin tietokoneversio vaatii aina aktiivisen puhelimen internet-yhteyden toimiakseen.

Voiko WhatsAppissa soittaa puheluita tietokoneella?

Ei voi, WhatsAppin tietokoneversiolla ei voi soittaa tai vastaanottaa puheluita.

Mitä toimintoja WhatsAppin tietokoneversio tarjoaa?

WhatsAppin tietokoneversiolla voit lähettää ja vastaanottaa viestejä, tiedostoja, kuvia ja ääniviestejä, sekä luoda ja muokata ryhmiä.

Etusivu » Nettivinkit » WhatsApp tietokoneelle ja selaimeen – Näin se toimii