WhatsApp tietokoneelle ja selaimeen – Näin se toimii

2 kommenttia

WhatsApp on viestittelypalvelu, joka sai alkunsa 2009. Suosio kasvoi uskomatonta vauhtia ja Mark Zuckerbergin Facebook osti tämän viestittelypalvelun yli miljardilla dollarilla vuonna 2014. WhatsApp tunnetaan kuitenkin erityisesti siitä, että sillä voi lähettää tekstiviestejä ilmaiseksi puhelimella. Mutta tiesitkö, että voit ladata WhatsAppin tietokoneelle? Lue ohje ja opi se nyt!

Mikä on WhatsApp Web?

WhatsApp Web on suosittu ja ilmainen viestittelypalvelu, joka tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden keskustella muiden WhatsApp-käyttäjien kanssa tietokoneen verkkoselainta käyttäen. Kyseinen ohjelma toimii lähes kaikilla web-selaimilla.

Web-versio on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi ja samankaltaiseksi, kuin puhelimissakin toimiva sovellus. WhatsApp selainversion lisäksi saatavilla on myös tietokoneelle ladattava sovellus, joka on vielä monipuolisempi toiminnoiltaan. Siitä lisää artikkelin lopussa.

Miksi tarvitsisin WhatsAppin erikseen tietokoneelle?

Jos työskentelet tietokoneella ja puhelimesi ei ole lähettyvilläsi, sinun ei tarvitse hakea puhelinta viestien lukemiseksi tai lähettämiseksi. Voit myös jakaa nopeasti kuvia ja videoita suoraan tietokoneeltasi.

Yleensä tavallisella näppäimistöllä kirjoittaminenkin on nopeampaa kuin kännykällä ja sinun ei myöskään tarvitse ottaa katse irti tietokoneen näytöltä. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun työskentelet tai teet jotain tärkeää tietokoneellasi. WhatsApp toimii sekä PC:llä että Applen tietokoneilla.

Näin käytät WhatsAppia tietokoneesi selaimesta – 4 vaihetta

qr koodin skannaus
WhatsApp Webbiin kirjaudutaan skannaamalla QR-koodi tietokoneen näytöltä

Seuraavaksi kerromme sinulle, miten pääset käyttämään WhatsAppia tietokoneella ilman latausta. Jotta voit aloittaa, ota puhelimesi valmiiksi esiin ja varmista, että siinä on mobiilidata tai WiFi päällä. Sitten siirry tietokoneellesi ja olet valmis aloittamaan vaiheiden seurauksen.

1. Avaa internet-selain ja siirry osoitteeseen web.whatsapp.com.

2. Avaa WhatsApp-sovellus puhelimessasi.

3. Napsauta valikko ja valitse ”WhatsApp Web”.

4. Lue puhelimen kameran avulla QR-koodi tietokoneesi näytöltä. Valmista! Nyt voit viestitellä Whatsappissa tietokoneeltasi.

 

Puhelin täytyy olla kytkettynä nettiin, jotta WhatsApp Web toimii

Ainoa huono puoli WhatsApp Webissä on se, että sinulla täytyy olla mobiilidata tai wifi-yhteys kännykässäsi päällä. Muuten et voi lähettää tai vastaanottaa viestejä tietokoneella ollessasi. Viestit siis tulevat tietokoneen selaimella toimivaan WhatsAppiin puhelimesi kautta. Eli et voi käyttää WhatsAppia tietokoneella ilman puhelinta.

Web-versio siis tarvitsee aina aktiivisen puhelimen internet-yhteydellä toimiakseen. Jos siis puhelimesi netti ei toimi, olet sammuttanut tai kadottanut puhelimesi WhatsApp-palvelu ei toimi tietokoneellasi.

Muista kirjautua ulos WhatsApp Webistä

Voit avata WhatsAppin aina uudelleen ja jatkaa käyttöä menemällä osoitteeseen web.whatsapp.com. Voit kirjautua ulos palvelusta avaamalla puhelimesi WhatsAppin valikosta WhatsApp Webin. Klikkaa sieltä ”Kirjaudu ulos kaikilta tietokoneilta”.

 

Näin lataat WhatsApp sovelluksen tietokoneelle

whatsapp tietokoneelle
WhatsApp sovelluksen voi ladata myös tietokoneelle (linkki alempana)

Voit ladata WhatsApp-sovelluksen Mac- ja Windows-tietokoneille. WhatsAppin täytyy olla tietokoneen lisäksi asennettuna puhelimeesi, jotta WhatsApp-sovellus voisi toimia. Verrattuna WhatsApp Webiin (eli selainversioon), hyvä puoli sovelluksen lataamisessa on se, että pääset kätevästi sovellukseen työpöydällä olevan pikakuvakkeen kautta ja saat ilmoitukset viesteistä ilman, että sinun täytyisi avata selainta.

1. Siirry osoitteeseen whatsapp.com/download.

2. Lataa WhatsApp-sovellus tietokoneelle ja suorita asennus.

3. Avaa WhatsApp-sovellus puhelimessasi.

4. Napsauta valikko ja valitse ”WhatsApp Web”.

5. Lue puhelimen kameran avulla QR-koodi tietokoneesi näytöltä, kuten selainversiossakin.

 
Tietokoneella olevan Whatsappin avulla voit tehdä lähes kaikkea samaa mitä kännykkäsovelluksenkin kautta on mahdollista tehdä. Voit siis lähettää ja vastaanottaa viestejä, tiedostoja, kuvia ja ääniviestejä. Kuvien lähettäminen tietokoneen muistista on erityisen kätevää, kun käyttää WhatsAppia tietokoneella Näiden lisäksi voit tietysti lähettää hymiöitä ja gifejä, sekä luoda ja muokata ryhmiä.

Puheluja et voi soittaa tai vastaanottaa WhatsApin tietokoneversiolla. Voit silti lähettää kuitenkin ääniviestejä. Voit tallentaa ääniviestin ja lähettää sen painamalla yksinkertaisesti oikeassa alakulmassa olevaa mikrofonikuvaketta.

Onnistuiko?

Saitko WhatsAppin toimimaan PC tai Mac -tietokoneellasi? Jos et, kirjoita ongelmasi ja kysymyksesi kommentteihin. Autamme mielellämme lukijoitamme. Voit myös jättää muuta palautetta, tai mitä mieleesi nyt tuleekaan.

Lue myös muita näppäriä oppaita, kuten vaikkapa miten poistaa Facebook-tili.


Etusivu » Nettivinkit

2 kommenttia artikkeliin ”WhatsApp tietokoneelle ja selaimeen – Näin se toimii”

 1. Saako tietokoneella tai läppärillä käytettyä kahta WhatsAppwebiä, siten että voisi käyttää työpuhelimen ja privatepuhelimen Wappia samassa laitteessa?

  Vastaa
  • Hei,
   selvittämäni mukaan, voit avata WhatsApp Webin kahdelle eri tunnukselle käyttämällä kahta eri selainta.

   Eli avaa toinen käyttäen esim. Google Chromea ja toinen Microsoft Edgeä, tai Firefoxia käyttäen.

   En ole itse päässyt tätä kokeilemaan. Toivottavasti toimii!

   Vastaa

Jätä kommentti