Western Union maksuopas РNäin siirrät rahaa Suomesta

Jätä kommentti

Western Union on amerikkalainen rahansiirtopalvelu, joka toimii Suomessa ja lähes 200 muussa maassa. Palvelu tunnetaan etenkin siitä, että sillä on äärettömän helppoa siirtää rahaa eri puolille maailmaa. Helppouden kääntöpuolella on kuitenkin riskit, joita palvelun käytössä voi olla. Niistä ja esimerkiksi Western Union kokemuksista voit lukea lisää kirjoituksestamme.

Mikä on Western Union?

Lyhyesti sanottuna Western Union on rahansiirtopalvelu. Western Union tulee tarpeeseen tilanteissa, joissa sinun pitää maksaa jokin rahasumma erittäin nopealla aikataululla eri maahan. Vastaanottaja voi saada siis rahat käteisenä minuuteissa. Tähän nopeuteen, edullisuuteen ja kätevyyteen ei monet pankitkaan kykene.


Lyhyesti sanottuna, Western Unionilla voi lähettää ja vastaanottaa rahaa. Jos haluat tietää lisää Western Unionista, lue heidän sivuiltaan yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia.

western union suomi

Näin maksat ja vastaanotat Western Unionilla

Maksun lähettäminen on helppo prosessi, jonka voit tehdä netissä (helpoin), Western Unionin tai Matkahuollon toimipisteessä. Täytät maksulomakkeen ja maksat siirron summan. Rahaa voi siirtää vain henkilöllisyystodistuksen kanssa. Siirto tehdään heti ja saat kuitin seurantakoodilla (MTCN).

Seurantakoodin avulla voit seurata maksun siirtymistä netissä. Voit myös antaa seurantakoodin maksun vastaanottajalle, jotta maksu löytyy helpommin. Joissain maissa tämä on myös vaadittua. Vastaanottajan tulee todistaa henkilöllisyytensä ja täytettävä rahojen vastaanottolomake.

Maksun vastaanotto
Jos maksu on tarkoitetttu käteisellä noudettavaksi, mene Western Unionin toimipisteeseen (tai matkahuollon, jos olet Suomessa). Täytä vastaanottolomake ja esitä voimassa oleva henkillöllisyystodistus.

Rahan voi vastaanottaa myös, jos henkilöllisyystodistus on kadonnut. Sinun tulee vain esittää poliisilta saatu ilmoitus kadonneesta henkillöllisyystodistuksesta (max. 2kk vanha). Tämän lisäksi sinulle esitetään lähettäjän valitsema testikysymys, johon sinun tulee vastata oikein.

Kun kaikki on kunnossa, sinun täytyy vain allekirjoittaa lomake rahojen vastaanotosta.

Varo huijauksia käyttäessä Western Unionia

Koska Western Unionilla on näin helppo siirrellä rahaa, kohdistuu siihen myös sen myötä riskejä. Nettirikolliset pyytävät usein maksun Western Unionilla ja rahojen noston jälkeen he katoavat teille tietämättömille. Tärkeää onkin ennaltaehkäistä huijaus, sillä rahojen palautus on lähes mahdotonta.

Suosittelemme l√§hett√§m√§√§n rahaa vain ihmisille jotka tunnet oikeasti. Mieti my√∂s miksi sinulta pyydet√§√§n rahaa. Jos se haiskahtaa huijaukselta, se yleens√§ on. √Ąl√§ my√∂sk√§√§n l√§het√§ rahaa tuntemattomille ihmisille.

Alla yleisiä syitä huijaukselle Western Unionin -sivuilta lainattuna.

  Huijauksen tuntomerkit (älä lähetä rahaa)
  ‚ÄĘ Tuntematon henkil√∂
  ‚ÄĘ Nettiostoksen maksu
  ‚ÄĘ Viruksiin liittyv√§ maksu
  ‚ÄĘ Niin sanottu ”h√§t√§tapaus”
  ‚ÄĘ Vuokravakuus tai vuokra
  ‚ÄĘ Rahavoiton lunastus
  ‚ÄĘ Lahjoitukset
  ‚ÄĘ Mysteerishoppailumaksut
  ‚ÄĘ Ty√∂paikkaan liittyv√§ maksu
  ‚ÄĘ Lainanmaksuun

Western Union asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Vaikka Western Union on amerikkalainen firma, on sillä tietysti suomenkielinen asiakaspalvelu, johon voit olla yhteydessä puhelimella, tai jättämällä viestin. Tarvitset yhteydenottolomakkeen täyttämiseksi seurantanumerosi (MTCN), mikäli kyselysi liittyy johonkin rahasiirtoon.

Asiakaspalvelu on tietojemme mukaan auki päivittäin klo 9-21. Tarkista puhelinnumero aiemmasta (asiakaspalvelu) linkistä.

Western Union hinnasto

Voit tehdä siirtoja suoraan vastaanottajan pankkitilille tai sitten vastaanottaja voi noutaa summan käteisenä Western Unionin toimipisteestä. Kun tilaus noudetaan käteisenä on se kalliimpi, mutta paljon nopeampi.

K√§teisen√§ siirto maksaa kirjoitushetkell√§ 4,90‚ā¨, kun taas tilille siirto maksaa 2,90‚ā¨. Tilisiirto tapahtuu noin 3 arkip√§iv√§ss√§ ja k√§teisen√§ noston voi tehd√§ jo minuuttien p√§√§st√§.

western union maksu suomesta
Siirto Australiaan kirjoitushetkell√§ maksaa vain 4,90‚ā¨

Voit maksaa siirron suoraan Western Unionin verkkosivuilla ja siit√§ ei tule lis√§kuluja, kunhan valitset maksutavaksi Trustlyn. Trustly on kuin verkkopankkimaksu, eli se tapahtuu reaaliaikaisesti. Jos haluat k√§ytt√§√§ maksussa luotto- tai debitkorttia, onnistuu sekin. T√§ll√∂in maksettavaksesi tosin tulee suolainen 51,00‚ā¨ maksu. Suosittelemme siis valitsemaan Trustlyn, ellet halua maksaa itse√§si kipe√§ksi.

Muita rahansiirtopalveluita

Rahaa voi siirtää myös monella muullakin tavalla, joista jotkin tavat voivat olla jopa helpompia tai edullisempia. Kannattaa kuitenkin aina tutustua huolellisesti ehtoihin ja hinnastoihin, ennen rahojen siirtoa.

  ‚ÄĘ MoneyGram
  MoneyGram on Western Unionin tavoin saatavilla jopa 200 maassa. Palvelu on pääpiirteissään täysin samanlainen ja laajalti näkyvissä fyysisten toimipisteiden ja mainonnan avulla. Hintoja verrattaessa MoneyGram saattaa olla vähän edullisempi.

  ‚ÄĘ Skrill
  Skrill on nettilompakko, jolla voit siirtää rahaa eri palveluihin ja ystäville. Skrill toimii myös noin 200 eri maassa ja rahansiirrot ovat parhaimmillaan jopa ilmaiset. Palvelu on myös laajentunut kryptovaluuttoihin, joten niitäkin voit sieltä ostaa. Sivuiltamme löydät täyden ohjeen Skrillin käyttöön (linkki otsikossa).

  ‚ÄĘ TransferWise
  Miljoonien käyttämä TransferWise on P2P-rahansiirto palvelu, jossa raha ei itsessään siirry eri maahan vaan, jokin toinen ihminen kohdemaassa välittää sen eteenpäin. Tästä syystä johtuen palvelu on huomattavasti edullisempi, kuin monet muut. Suosiosta kertoo jotain yli 4 miljoonaa käyttäjää.

Mitä mieltä sinä itse olet?

Oletko siirtänyt Western Unionilla rahaa, vai mietitkö vasta siirron tekemistä? Kerro omia kokemuksia palvelun käytöstä, sekä oletko törmännyt huijausyrityksiin? Löydät artikkelin alta kommenttikentän, johon voit näitä ajatuksia jakaa.

Muistathan lueskella myös muita kirjoituksiamme, kuten vaikkapa juuri mainitsemamme Skrill -ohje.


Etusivu ¬Ľ Raha

Jätä kommentti