Vuoden lautapelit 2017 – Nämä pelit voittivat

0

Vuoden Peli -kilpailulla on takanaan jo pitkä historia, sillä sitä on järjestetty jo vuodesta 1994. Järjestäjätahona toimii Suomen leluyhdistys, eli sama taho, joka valitsee myös Vuoden Lelut. Kilpailuun osallistuu usein suuri määrä erilaisia lautapelejä, eikä Vuoden lautapelit 2017 -kisassa asiaan tullut poikkeusta.

Yleistä Vuoden lautapeli -kilpailusta

Tänä vuonna taistoon lähti yhteensä 51 lautapeliä, neljään eri kategoriaan. Kategoriat olivat lastenpeli, perhepeli, partypeli ja strategiapeli. Voittajapelit valitsee tuomaristo, joka koostuu toimittajista, kaupan edustajista ja päiväkotien työntekijöistä.

Voittajapelit saavat pakettiin voitosta kertovan tunnuksen. Kilpailussa oli ennen Vuoden Aikuistenpeli -kategoria, mutta sen nimi vaihdettiin Vuoden Strategiapeliksi vuonna 2015. Vuoden Peli -voittajat julkaistiin 21.8.2017.

Vuoden Lastenpeli 2017 – Dr. Eureka

Avusta Dr. Eurekaa. Tehtävänäsi on siirrellä palloja koeputkissa korttien osoittamalla tavalla. Et saa kuitenkaan koskea niihin käsilläsi. Peli vaatii näppäryyttä ja nopeaa toimintaa. Peli sopii perheelle, ja siinä voi pelata samanaikaisesti 2-4 pelaajaa. Raati sanoi tästä pelistä: helppo tarttua, kiva peli ja sopivan haastava.

Vuoden Lastenpeli 2017

Vuoden Perhepeli 2017 – Agricola

Tämä peli sopii kehittämisen ja rakentamisen ystäville. Säästele resursseja ja optimoi oma maatilasi. Tässä ei kilpailla suoraan keskenään, vaan keskitytään enemmänkin oman maatilan paranteluun. Sopii myös vähemmän lautapelejä pelanneille. Joidenkin kommenttien mukaan, peli on ehkä enemmänkin strategiapeli. Tuomarit sanoivat pelistä muun muassa: mukaansatempaava, hauska, viihdyttävä, monipuolinen ja löytö.

Vuoden Perhepeli 2017

Vuoden Strategiapeli 2017 – Jórvík

Jorvik -strategiapelissä hankitaan kauppatavaraa, sekä kortteja. Niiden arvo nousee, mitä pidemmälle malttaa odottaa. Pelissä pitää siis ottaa riskejä, mutta varo etteivät muut ehdi ensin. Raadin kommentteja: tasapainoinen, vaatii aivotyöskentelyä ja mukaansatempaava resurssienhallintapeli.

Vuoden Strategiapeli 2017

Vuoden Partypeli 2017 – Who’s the Dude?

Pelissä tulee mukana jättikokoinen 150cm pitkä puhallettava ”Dude”. Tehtävänäsi on näytellä puhallettavan ukkelin kanssa erilaisia juttuja ja muiden pelaajien tarvitsee arvata mistä on kysymys. Näyteltävä asia voi olla esimerkiksi kohtaus elokuvasta, ammatti, tai urheilutapahtuma. Muilla pelaajilla on 45 sekuntia aikaa arvata, mistä on kysymys. Arvostelijat kommentoivat tästä pelistä: nauru raikaa, riemastuttavan erilainen ja kreisi seurapeli.

Vuoden Partypeli 2017

Lähde: suomenleluyhdistys.fi, lautapeliopas.fi

Osallistu keskusteluun

1000
Top