Visa Electronilla maksaminen netissä ja ulkomailla

30 kommenttia

Yleisen harhaluulon mukaan Visa Electronilla maksaminen ei olisi mahdollista ulkomaisissa verkkokaupoissa. Tämä ei kuitenkaan pidä ihan täysin paikkaansa, sillä Visa Electronilla voi maksaa yllättävänkin monipuolisesti netissä. Lue tämä ohje ja opi maksamaan Visa Electron -kortillasi netissä, verkkokaupoissa ja ulkomailla. Ohjeemme on suunnattu ensisijaisesti Nordean asiakkaille, mutta voit soveltaa sitä helposti myös muihin pankkeihin.

Yleistä Visa Electronista

Visa Electron kortin kehitys aloitettiin vuonna 1980 ja nykyisin sillä voi maksaa lähes missä tahansa maailmankolkassa. Muista kuitenkin, että tämä maksukortti ei toimi USA:ssa, Irlannissa, Australiassa eikä Kanadassa.

Näihin maihin reissatessa, kannattaa hankkia luottokortti (esim. banknorwegian.fi/luottokortti). Lisää luottokortteja löydät vertailustamme.

  Yhteenveto Electronin ominaisuuksista

  ‚ÄĘ Ostoksista tehd√§√§ katevaraus
  ‚ÄĘ K√§teisnostot veloituksetta kotimaan Otto-automaateissa
  ‚ÄĘ S√§√§dett√§v√§t maksurajat
  ‚ÄĘ Visa Electron on yleens√§ maksuton alaik√§isille

Voit lueskella lisää Nordean Electron -kortista heidän omilta sivuiltaan. Siellä on tarkemmat tiedot ja ehdot kortin saamiselle.

Visa Electron ei toimi joka paikassa

Visa Electron -kortti ei toimi maksup√§√§tteiss√§ jotka eiv√§t ole kytketty internettiin (kuten luottokortit), koska Electron tarkistaa aina tilin saldon ennen ostotapahtumaa. Korttia voi hakea jokainen 18-vuotta t√§ytt√§nyt tai sellainen voidaan my√∂nt√§√§ 10-vuotiaasta eteenp√§in vanhemman suostumuksella. Useimpien pankkien Visa Electronissa on nykyisin l√§himaksu, jolla makselet k√§tev√§mmin sit√§ tukevissa kaupoissa. Raja kuitenkin t√§ss√§kin l√§himaksussa on se tuttu 25‚ā¨.

Mitä eroa luottokorttiin?

Visa Electronin toimintatapa eroaa normaaleista luottokorteista myös sillä tavalla, että siihen ei kuulu luotto-ominaisuutta. Katevaraus tehdään aina käyttäjän pankkitililtä, todellisen saldon mukaan. Tilillä tulee siis olla tarvittava summa ostokseen. Visa electron onkin sen takia turvallinen kortti esimerkiksi nuorelle, koska sillä ei voi tehdä ostoksia velaksi.

Etkö jaksa säätää asetuksia?

Kerrottakoon tähän alkuun heti, että sinun ei ole pakko koskea mihinkään asetuksiin, jos se tuntuu liian vaikealta. Voit yksinkertaisesti ottaa yhteyttä pankkisi asiakaspalveluun (vaikka puhelimella) tai käväistä konttorissa. He säätävät korttisi asetukset helposti kuntoon puolestasi.

Jos kuitenkin haluat tehdä asetukset itse, jatka ihmeessä lukemista. Tämän ei ole kovinkaan vaikeaa, kunhan vain seuraat ohjeen vaiheita.

Visa Electron maksaminen netissä (asetukset)

Nyt opetamme sinut säätämään Visa Electronisi asetukset siten, että voit maksaa sillä netissä (nettikaupoissa) näppärästi. Ohjeen vaiheet ovat napattu Nordean verkkopankista, mutta voit soveltaa sitä myös muihin verkkopankkeihin, sillä vaiheet ovat samankaltaiset.

  visa electron nordea
  1. Kirjaudu verkkopankkiin ja klikkaa ”Kortit”.
  (Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, saat ne pankistasi.)

  muuta käyttöalueita
  2. Klikkaa ”Maarajaus ja internet-k√§ytt√∂”.

  visa electron käyttöalue
  3. Klikkaa ”Muuta k√§ytt√∂alueita”.

  kortin käyttö netissä
  4. Valitse kohta ”Internet-k√§ytt√∂ sallittu”. Nyt pystyt maksamaan Visa Electronilla netiss√§ ostoksia ja muuta tarpeellista.

Näin sallit Visa Electronin käytön ulkomailla

Kun olet lähdössä ulkomaille, on hyvä muistaa muuttaa kortin asetukset siten, että voit maksaa sillä matkakohteessasi. Voit säätää maarajoituksen pysyvästi ja vaihtaa sitten takaisin normaaliksi matkan jälkeen. Sinulla on myös vaihtoehto säätää maarajoitus tilapäiseksi. Tällöin valitset alueen ja päivämäärät, joidenka välillä kortti toimii kohdemaassasi.

  käyttöalue
  1. Kun olet kirjautunut Nordean verkkopankkiin, mene kortit sivulle ja klikkaa ”muuta k√§ytt√∂alueita”.

  visa electron maarajoitus
  2. Lisää haluamasi käyttöalue esim. koko maailma.
  (Jos haluat säätää käyttöalueen tilapäiseksi, jätä tähän Suomi ja katso ohjeen seuraava vapaaehtoinen kohta.)

  tilapäinen käyttöalue
  3. Tämä on vapaaehtoinen vaihe. Valitse käyttöalue ja lisää päivämäärät, joiden välillä haluat kortin toimivan kyseisellä käyttöalueella.

Loppusanat

Voit k√§ytt√§√§ nyt Electronia ulkomailla ja nettikaupoissa (riippuen asetuksistasi), kuten k√§ytt√§isit luottokorttia. Tietysti ilman luotto-ominaisuutta. Eli jos verkkokaupassa ei ole vaihtoehtona ”Visa Electron”, valitse vain Visa ja t√§yt√§ kohdat seuraavan kuvan mukaisesti. Huomaathan, ett√§ ihan kaikki kaupat eiv√§t v√§ltt√§m√§tt√§ tue Visa Electronia.

Visa Electron ulkomailla

Kiitos lukemisesta!

Haluatko kysyä jotain Visa Electroniin tai ohjeeseemme liittyen? Lisää kysymyksesi artikkelin alle ja vastaamme siihen. Jos sinulla on muuten tarvetta ostosrahalle, tarkista listauksemme korottomista ensilainoista.


Etusivu ¬Ľ Raha ¬Ľ
Arvioi kirjoitus "Visa Electronilla maksaminen netissä ja ulkomailla" klikkaamalla tähteä.
3.67 / 5 (3 ääntä)

30 kommenttia artikkeliin ”Visa Electronilla maksaminen netiss√§ ja ulkomailla”

  • Hei!
   Kyllä voi. Lisäät vain korttisi maksuvaiheessa AliExpressiin. Kortin voi myös poistaa palvelusta kaupan jälkeen halutessaan.

   Vastaa
 1. Tein tilauksen saksasta(scooter-attack), tilaus meni läpi onnistuneesti aluksi, mutta postitus vaiheessa he laittoivat viestiä ettei pysty veloittamaan kortiltani sitä summaa. Otin yhteyttä pankkiin ja yritin keksiä kaikkia mahdollisia syitä mutta en keksi mitään. Löysin netistä että maksussa voi olla ongelmia jos ne rekisteröi korttini normi Visaksi laitoin viestiä, että korttini on Visa Electron eikä luottokortti Visa, mutta vastausta ei ole tullut.
  Osaisitteko sanoa mikä on ongelmana?

  Vastaa
  • Hei!
   Oletko sallinut internetkäytön ja maksut ulkomaille kortistasi? Visa Electronin pitäisi toimia kuten normaali Visa nettimaksuissa, mutta toimivuus voi riippua hieman kaupasta.
   Katsoin Scooter Attack -kaupan sivut ja huomasin, että heille voi maksaa myös PayPalilla. Mikset kokeilisi sen avulla? Voit katsoa PayPal ohjeemme täältä.

   Vastaa
 2. Koitan ottaa pojan Visa Electorinista tuon netissä maksamisen eston pois että hän voisi ostaa joskus netistä jotain, mutta en saa noilla ohjeilla sitä otettua, koska tietoihin tulee vain aikuisten yhdistelmäkortin tiedot, eikä lasten visa electorien tietoja lainkaan.
  Miten ne saa otettua käyttöön? Täällä päin kun pankit on auki vain yhtenäpäivänä viikossa pari tuntia ja sinne sinä aikana en pääse käymään.

  Onko muuta vaihtoa saada netistä se mahdollisuus avettua?

  Vastaa
  • Hei!
   Valitettavasti emme osaa auttaa pankin toimintaan liittyvissä asioissa. Toivottavasti ongelma selviää!

   Vastaa
 3. Olen 13v mulla on Nordean visa electron ja siinä vanhemmat laittoivat eston nettiostoksiin. Jos vanhemmat ottaisivat (?) eston pois voisinko ostaa netistä (amazon, verkkokauppa, steam jne.) ja olisiko se luvallista kuin isä sano että pitää olla täysikäinen että voi netistä ostaa??

  Vastaa

Jätä kommentti

Secured By miniOrange