Visa Electronilla maksaminen netissä ja ulkomailla

30 kommenttia

Yleisen harhaluulon mukaan Visa Electronilla maksaminen ei olisi mahdollista ulkomaisissa verkkokaupoissa. Tämä ei kuitenkaan pidä ihan täysin paikkaansa, sillä Visa Electronilla voi maksaa yllättävänkin monipuolisesti netissä. Lue tämä ohje ja opi maksamaan Visa Electron -kortillasi netissä, verkkokaupoissa ja ulkomailla. Ohjeemme on suunnattu ensisijaisesti Nordean asiakkaille, mutta voit soveltaa sitä helposti myös muihin pankkeihin.

Yleistä Visa Electronista

Visa Electron kortin kehitys aloitettiin vuonna 1980 ja nykyisin sillä voi maksaa lähes missä tahansa maailmankolkassa. Muista kuitenkin, että tämä maksukortti ei toimi USA:ssa, Irlannissa, Australiassa eikä Kanadassa.

Näihin maihin reissatessa, kannattaa hankkia luottokortti (esim. banknorwegian.fi/luottokortti). Lisää luottokortteja löydät vertailustamme.

  Yhteenveto Electronin ominaisuuksista

  ‚ÄĘ Ostoksista tehd√§√§ katevaraus
  ‚ÄĘ K√§teisnostot veloituksetta kotimaan Otto-automaateissa
  ‚ÄĘ S√§√§dett√§v√§t maksurajat
  ‚ÄĘ Visa Electron on yleens√§ maksuton alaik√§isille

Voit lueskella lisää Nordean Electron -kortista heidän omilta sivuiltaan. Siellä on tarkemmat tiedot ja ehdot kortin saamiselle.

Visa Electron ei toimi joka paikassa

Visa Electron -kortti ei toimi maksup√§√§tteiss√§ jotka eiv√§t ole kytketty internettiin (kuten luottokortit), koska Electron tarkistaa aina tilin saldon ennen ostotapahtumaa. Korttia voi hakea jokainen 18-vuotta t√§ytt√§nyt tai sellainen voidaan my√∂nt√§√§ 10-vuotiaasta eteenp√§in vanhemman suostumuksella. Useimpien pankkien Visa Electronissa on nykyisin l√§himaksu, jolla makselet k√§tev√§mmin sit√§ tukevissa kaupoissa. Raja kuitenkin t√§ss√§kin l√§himaksussa on se tuttu 25‚ā¨.

Mitä eroa luottokorttiin?

Visa Electronin toimintatapa eroaa normaaleista luottokorteista myös sillä tavalla, että siihen ei kuulu luotto-ominaisuutta. Katevaraus tehdään aina käyttäjän pankkitililtä, todellisen saldon mukaan. Tilillä tulee siis olla tarvittava summa ostokseen. Visa electron onkin sen takia turvallinen kortti esimerkiksi nuorelle, koska sillä ei voi tehdä ostoksia velaksi.

Etkö jaksa säätää asetuksia?

Kerrottakoon tähän alkuun heti, että sinun ei ole pakko koskea mihinkään asetuksiin, jos se tuntuu liian vaikealta. Voit yksinkertaisesti ottaa yhteyttä pankkisi asiakaspalveluun (vaikka puhelimella) tai käväistä konttorissa. He säätävät korttisi asetukset helposti kuntoon puolestasi.

Jos kuitenkin haluat tehdä asetukset itse, jatka ihmeessä lukemista. Tämän ei ole kovinkaan vaikeaa, kunhan vain seuraat ohjeen vaiheita.

Visa Electron maksaminen netissä (asetukset)

Nyt opetamme sinut säätämään Visa Electronisi asetukset siten, että voit maksaa sillä netissä (nettikaupoissa) näppärästi. Ohjeen vaiheet ovat napattu Nordean verkkopankista, mutta voit soveltaa sitä myös muihin verkkopankkeihin, sillä vaiheet ovat samankaltaiset.

  visa electron nordea
  1. Kirjaudu verkkopankkiin ja klikkaa ”Kortit”.
  (Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, saat ne pankistasi.)

  muuta käyttöalueita
  2. Klikkaa ”Maarajaus ja internet-k√§ytt√∂”.

  visa electron käyttöalue
  3. Klikkaa ”Muuta k√§ytt√∂alueita”.

  kortin käyttö netissä
  4. Valitse kohta ”Internet-k√§ytt√∂ sallittu”. Nyt pystyt maksamaan Visa Electronilla netiss√§ ostoksia ja muuta tarpeellista.

Näin sallit Visa Electronin käytön ulkomailla

Kun olet lähdössä ulkomaille, on hyvä muistaa muuttaa kortin asetukset siten, että voit maksaa sillä matkakohteessasi. Voit säätää maarajoituksen pysyvästi ja vaihtaa sitten takaisin normaaliksi matkan jälkeen. Sinulla on myös vaihtoehto säätää maarajoitus tilapäiseksi. Tällöin valitset alueen ja päivämäärät, joidenka välillä kortti toimii kohdemaassasi.

  käyttöalue
  1. Kun olet kirjautunut Nordean verkkopankkiin, mene kortit sivulle ja klikkaa ”muuta k√§ytt√∂alueita”.

  visa electron maarajoitus
  2. Lisää haluamasi käyttöalue esim. koko maailma.
  (Jos haluat säätää käyttöalueen tilapäiseksi, jätä tähän Suomi ja katso ohjeen seuraava vapaaehtoinen kohta.)

  tilapäinen käyttöalue
  3. Tämä on vapaaehtoinen vaihe. Valitse käyttöalue ja lisää päivämäärät, joiden välillä haluat kortin toimivan kyseisellä käyttöalueella.

Loppusanat

Voit k√§ytt√§√§ nyt Electronia ulkomailla ja nettikaupoissa (riippuen asetuksistasi), kuten k√§ytt√§isit luottokorttia. Tietysti ilman luotto-ominaisuutta. Eli jos verkkokaupassa ei ole vaihtoehtona ”Visa Electron”, valitse vain Visa ja t√§yt√§ kohdat seuraavan kuvan mukaisesti. Huomaathan, ett√§ ihan kaikki kaupat eiv√§t v√§ltt√§m√§tt√§ tue Visa Electronia.

Visa Electron ulkomailla

Kiitos lukemisesta!

Haluatko kysyä jotain Visa Electroniin tai ohjeeseemme liittyen? Lisää kysymyksesi artikkelin alle ja vastaamme siihen. Jos sinulla on muuten tarvetta ostosrahalle, tarkista listauksemme korottomista ensilainoista.


Etusivu ¬Ľ Raha ¬Ľ

30 kommenttia artikkeliin ”Visa Electronilla maksaminen netiss√§ ja ulkomailla”

 1. En voi itse alaikäisenä maksaa netissä visa-electronilla, kun ei ole verkkopankkitunnuksia. Lisäksi vanhempani eivät luota mihinkään sivustoon josta eivät tiedä, masentavaa kun ei voi itse ostaa kun on rahaa. Yhtään vinkkejä?

  Vastaa
  • Hei!
   Harmillinen tilanne, johon ei oikeastaan ole ratkaisua.
   Yritä saada vanhempasi mukaan pankkiin jolloin voisitte ottaa käyttöön verkkopankkitunnuksesi.
   Voit myös kokeilla näyttää heille jotain sivuiltamme löytyvää ohjetta jos tämä herättäisi heissä luottamusta.

   Vastaa
   • OP Pankilla t√§ytyy k√§yd√§ muuttamassa Visa Electronin turvarajoja. Luulavasti turvarajasi on t√§ll√§ hetkell√§ 0‚ā¨ netti-ostosten kohdalla, joten et voi tehd√§ ostoksia. Nosta vain raja haluamaasi m√§√§r√§√§n.

   • Kiitos kommentistasi, toivottavasti t√§st√§ on apua OP:n k√§ytt√§jille.

Jätä kommentti

Secured By miniOrange