Visa Electron maksaminen netissä

30

Yleisen harhaluulon mukaan Visa Electron -maksaminen ei onnistuisi ulkomailta tilatessa. Tämä on väärä luulo, sillä Visa Electronilla on mahdollista maksaa monissa nettikaupoissa, myös ulkomailla. Lue tämä ohje ja opi maksamaan Visa Electron-kortillasi ulkomaisissa verkkokaupoissa. Ohjetta voi soveltaa kaikkien pankkien erilaisille korteille. Jos olet kiinnostunut muista maksutavoista netissä, katso kirjoituksemme yleisimmistä maksutavoista.

Yleistä Visa Electronista

Visa Electron maksukortti toimii melkein kaikkialla maailmassa. Kortin kehitys aloitettiin vuonna 1980. Maksukortti ei kuitenkaan toimi USA:ssa, Irlannissa, Australiassa eikä Kanadassa.

Visa Electron -kortti ei toimi maksupäätteissä jotka eivät ole kytketty internettiin (kuten luottokortit), koska Electron tarkistaa aina tilin saldon ennen ostotapahtumaa. Korttia voi hakea jokainen 18-vuotta täyttänyt tai sellainen voidaan myöntää 10-vuotiaasta eteenpäin vanhemman suostumuksella.

Visa Electronin toimintatapa eroaa normaaleista luottokorteista myös sillä tavalla, että siihen ei kuulu luotto-ominaisuutta. Katevaraus tehdään aina käyttäjän pankkitililtä, todellisen saldon mukaan. Tilillä tulee siis olla tarvittava summa ostokseen. Visa electron onkin sen takia turvallinen kortti esimerkiksi nuorelle, koska sillä ei voi tehdä ostoksia velaksi.

Lue myös: Luottokortilla maksaminen netissä – Katso 5 turvallisuusvinkkiä

Salli kortin internet-käyttö – 6 kohdan ohje

Seuraava ohje on kirjoitettu lähinnä Nordea -pankin asiakkaille. Jos sinulla on jonkin toisen pankin Visa Electron, voit silti yrittää hyödyntää tätä ohjetta, sillä vaiheet ovat samankaltaiset.

1. Kirjaudu verkkopankkiin.
(Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, saat ne pankistasi.)


1

2. Klikkaa ”Kortit”


visa electron maksaminen netissä

3. Klikkaa ”Maarajaus ja internet-käyttö”


electron_kayttoalue
4. Klikkaa ”Muuta käyttöalueita”


4

5. Tee tarvittavat muutokset asetuksiin

Kortin käyttö kaupan maksupäätteillä ja automaateilla
Käyttöalue: ”Koko maailma” (Tätä ei tarvitse vaihtaa, ellet ole menossa matkoille.)

Kortin käyttö internetissä
Sallittu käyttöalue: ”Internet-käyttö sallittu” (pakollinen jotta nettimaksut toimisivat)


6. Klikkaa asetusten muuttamisen jälkeen ”Tallenna”. Nyt korttisi asetukset ovat kohdallaan ja sitä voi käyttää verkko-ostoksissa.


Voit käyttää nyt Electronia ulkomailla ja nettikaupoissa (riippuen asetuksistasi), kuten käyttäisit luottokorttia. Tietysti ilman luotto-ominaisuutta. Eli jos verkkokaupassa ei ole vaihtoehtona ”Visa Electron”, valitse vain Visa ja täytä kohdat seuraavan kuvan mukaisesti.

Visa Electron ulkomailla

Huomaathan, että ihan kaikki kaupat eivät välttämättä tue Visa Electronia. Kiitos tämän ohjeen lukemisesta. Toivottavasti löydät sivustoltamme muutakin mielenkiintoista luettavaa! Voit kommentoida alle, jos sinulla heräsi kysymyksiä. (Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)

     

Lue ja kirjoita kommentteja

30 kommenttia

 1. Jos maksan Euroopassa maassa, jossa ei käytetä euroja valuuttana, ostoksia kaupassa Visa Electron-kortilla, veloitetaanko ostoksesta lisäksi mitään kortin käyttömaksuja tai valuutan vaihtomaksua?

  • Opastaja

   Kyllä, jos kohdemaassa on käytössä muut kuin eurot, joudut maksamaan valuutanvaihdosta maksua.

   Lainaus Nordean sivuilta:
   ”Visa Electron käteisnostot ulkomailla

   Konttoreissa ja/tai automaateilla tehdyt valuuttamääräiset käteisnostot Nordea Bank AB (publ), Suomen sivuliikkeen kansainvälisillä korteilla Tanskassa, Iso-Britanniassa, uusissa 1.5.2004 liittyneissä EU-maissa sekä EU-maiden ulkopuolella 2,00 € + 3 %

   Maksaminen kortilla on onneksi edullisempaa, joten suosittelen välttämään rahan nostamista. Jos saat valita maksatko omalla (EUR) vai paikallisella valuutalla, valitse paikallinen. Se on yleensä aina edullisempi.

Kommentoi - Sähköpostiosoitettasi ei julkaista

Top