Visa Electronilla maksaminen netissä ja ulkomailla

30

Yleisen harhaluulon mukaan Visa Electronilla maksaminen ei olisi mahdollista ulkomaisissa verkkokaupoissa. Tämä ei kuitenkaan pidä ihan täysin paikkaansa, sillä Visa Electronilla voi maksaa yllättävänkin monipuolisesti netissä. Lue tämä ohje ja opi maksamaan Visa Electron -kortillasi netissä, verkkokaupoissa ja ulkomailla. Ohjeemme on suunnattu ensisijaisesti Nordean asiakkaille, mutta voit soveltaa sitä helposti myös muihin pankkeihin.

Yleistä Visa Electronista

Visa Electron kortin kehitys aloitettiin vuonna 1980 ja nykyisin sillä voi maksaa lähes missä tahansa maailmankolkassa. Muista kuitenkin, että tämä maksukortti ei toimi USA:ssa, Irlannissa, Australiassa eikä Kanadassa.

Näihin maihin reissatessa, kannattaa hankkia luottokortti (esim. banknorwegian.fi/luottokortti). Lisää luottokortteja löydät vertailustamme.

Alla tiivistettynä muutama Visa Elctron kortin ominaisuuksista.
• Ostoksista tehdää katevaraus
• Käteisnostot veloituksetta kotimaan Otto-automaateissa
• Säädettävät maksurajat
• Visa Electron on yleensä maksuton alaikäisille

Voit lueskella lisää Nordean Electron -kortista heidän omilta sivuiltaan. Siellä on tarkemmat tiedot ja ehdot kortin saamiselle.

Visa Electron -kortti ei toimi maksupäätteissä jotka eivät ole kytketty internettiin (kuten luottokortit), koska Electron tarkistaa aina tilin saldon ennen ostotapahtumaa. Korttia voi hakea jokainen 18-vuotta täyttänyt tai sellainen voidaan myöntää 10-vuotiaasta eteenpäin vanhemman suostumuksella. Useimpien pankkien Visa Electronissa on nykyisin lähimaksu, jolla makselet kätevämmin sitä tukevissa kaupoissa. Raja kuitenkin tässäkin lähimaksussa on se tuttu 25€.

Visa Electronin toimintatapa eroaa normaaleista luottokorteista myös sillä tavalla, että siihen ei kuulu luotto-ominaisuutta. Katevaraus tehdään aina käyttäjän pankkitililtä, todellisen saldon mukaan. Tilillä tulee siis olla tarvittava summa ostokseen. Visa electron onkin sen takia turvallinen kortti esimerkiksi nuorelle, koska sillä ei voi tehdä ostoksia velaksi.

Etkö jaksa säätää asetuksia?

Kerrottakoon tähän alkuun heti, että sinun ei ole pakko koskea mihinkään asetuksiin, jos se tuntuu liian vaikealta. Voit yksinkertaisesti ottaa yhteyttä pankkisi asiakaspalveluun (vaikka puhelimella) tai käväistä konttorissa. He säätävät korttisi asetukset helposti kuntoon puolestasi.

Jos kuitenkin haluat tehdä asetukset itse, jatka ihmeessä lukemista. Tämän ei ole kovinkaan vaikeaa, kunhan vain seuraat ohjeen vaiheita.

Näin sallit Visa Electron maksut netissä

Nyt opetamme sinut säätämään Visa Electronisi asetukset siten, että voit maksaa sillä netissä (nettikaupoissa) näppärästi. Ohjeen vaiheet ovat napattu Nordean verkkopankista, mutta voit soveltaa sitä myös muihin verkkopankkeihin, sillä vaiheet ovat samankaltaiset.

visa electron nordea
1. Kirjaudu verkkopankkiin ja klikkaa ”Kortit”.
(Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, saat ne pankistasi.)


visa electron muuta käyttöalueita
2. Klikkaa ”Maarajaus ja internet-käyttö”.


visa electron käyttöalue
3. Klikkaa ”Muuta käyttöalueita”.


kortin käyttö netissä
4. Valitse kohta ”Internet-käyttö sallittu”. Nyt pystyt maksamaan Visa Electronilla netissä ostoksia ja muuta tarpeellista.

Näin sallit Visa Electronin käytön ulkomailla

Kun olet lähdössä ulkomaille, on hyvä muistaa muuttaa kortin asetukset siten, että voit maksaa sillä matkakohteessasi. Voit säätää maarajoituksen pysyvästi ja vaihtaa sitten takaisin normaaliksi matkan jälkeen. Sinulla on myös vaihtoehto säätää maarajoitus tilapäiseksi. Tällöin valitset alueen ja päivämäärät, joidenka välillä kortti toimii kohdemaassasi.

visa electron käyttöalue
1. Kun olet kirjautunut Nordean verkkopankkiin, mene kortit sivulle ja klikkaa ”muuta käyttöalueita”.


visa electron maarajoitus
2. Lisää haluamasi käyttöalue esim. koko maailma.
(Jos haluat säätää käyttöalueen tilapäiseksi, jätä tähän Suomi ja katso ohjeen seuraava vapaaehtoinen kohta.)


visa electron tilapäinen käyttöalue
3. Tämä on vapaaehtoinen vaihe. Valitse käyttöalue ja lisää päivämäärät, joiden välillä haluat kortin toimivan kyseisellä käyttöalueella.


Voit käyttää nyt Electronia ulkomailla ja nettikaupoissa (riippuen asetuksistasi), kuten käyttäisit luottokorttia. Tietysti ilman luotto-ominaisuutta. Eli jos verkkokaupassa ei ole vaihtoehtona ”Visa Electron”, valitse vain Visa ja täytä kohdat seuraavan kuvan mukaisesti.

Visa Electron ulkomailla

Huomaathan, että ihan kaikki kaupat eivät välttämättä tue Visa Electronia.

Kiitos lukemisesta!

Haluatko kysyä jotain Visa Electroniin tai ohjeeseemme liittyen? Lisää kysymyksesi artikkelin alle ja vastaamme siihen. Jos sinulla on muuten tarvetta ostosrahalle, tarkista listauksemme korottomista ensilainoista.

1000
13 Kommenttiketjuja
17 Vastauksia yhteensä
0 Seuraajia
 
-
Eniten vastauksia
10 Eri kommentoijia
Tarina

Jos maksan Euroopassa maassa, jossa ei käytetä euroja valuuttana, ostoksia kaupassa Visa Electron-kortilla, veloitetaanko ostoksesta lisäksi mitään kortin käyttömaksuja tai valuutan vaihtomaksua?

maksaja

minä yritin aikaisemmin maksaa netissä jotain euron maksuja ei onnistunut. Ehkä nyt.

Anonyymi

Voiko ostaa netistä ulkomaalaisilta sivuilta jos korttia voi käyttää vain pohjoismaissa, mutta verkosta ostaminen sallittua?

Top