Visa Electron maksaminen netissä

28

Yleisen harhaluulon mukaan Visa Electron maksaminen ei toimisi ulkomailta tilatessa. Tämä on väärä luulo, sillä Visa Electronilla on helppoa ja turvallista maksaa myös ulkomailla. Lue tämä ohje ja opi maksamaan Visa Electron-kortillasi ulkomaisissa verkkokaupoissa. Ohjetta voi soveltaa kaikkien pankkien erilaisille korteille.

Visa Electron maksukortti toimii melkein kaikkialla maailmassa. Kortin kehitys aloitettiin vuonna 1980. Maksukortti ei kuitenkaan toimi USA:ssa, Irlannissa, Australiassa eikä Kanadassa.

Mainos (kirjoitus jatkuu alla)Visa Electronin toimintatapa eroaa normaaleista luottokorteista sillä tavalla, että siihen ei kuulu luotto-ominaisuus. Katevaraus tehdään aina käyttäjän pankkitililtä. Tilillä tulee olla tarvittava summa ostokseen. Visa electron onkin sen takia turvallinen kortti esimerkiksi nuorelle, koska sillä ei voi tehdä ostoksia velaksi.

Lue myös: Luottokortilla maksaminen netissä – Katso 5 turvallisuusvinkkiä

Kortti ei toimi maksupäätteissä jotka eivät ole kytketty internettiin, koska Electron tarkistaa aina tilin saldon ennen ostotapahtumaa. Korttia voi hakea jokainen 18-vuotta täyttänyt tai sellainen voidaan myöntää 10-vuotiaasta eteenpäin vanhemman suostumuksella.

Salli kortin internet-käyttö – 6 kohdan ohje

1. Kirjaudu verkkopankkiin. (Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, saat ne pankistasi.)

1
2. Klikkaa ”Kortit”
 

visa electron maksaminen netissä
3. Maarajaus ja internet-käyttö

electron_kayttoalue
4. Muuta käyttöalueita

4
5. Kortin käyttö kaupan maksupäätteillä ja automaateilla
Käyttöalue: ”Koko maailma” (vapaaehtoinen)

Visa Electron ulkomailla ja netissä
Sallittu käyttöalue: ”Internet-käyttö sallittu” (pakollinen jotta nettimaksut toimisivat)
 

6. Klikkaa asetusten muuttamisen jälkeen ”Tallenna”. Nyt korttisi asetukset ovat kohdallaan ja sitä voi käyttää verkko-ostoksissa.

Voit käyttää nyt Electronia ulkomailla ja nettikaupoissa, kuten käyttäisit luottokorttia. Tietysti ilman luotto-ominaisuutta. Eli jos verkkokaupassa ei ole vaihtoehtona ”Visa Electron”, valitse vain Visa ja täytä kohdat seuraavan kuvan mukaisesti.
 

Visa Electron ulkomailla

Kiitos tämän ohjeen lukemisesta. Toivottavasti löydät sivustoltamme muutakin mielenkiintoista luettavaa.

Heräsiko kysymyksiä? Kommentoi alle! (Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)

28 kommenttia

  • Opastaja

   Toivottavasti nyt onnistuu! Pistähän kommenttia jos et saa maksua tehtyä ja tarvitset apua.

 1. Voiko ostaa netistä ulkomaalaisilta sivuilta jos korttia voi käyttää vain pohjoismaissa, mutta verkosta ostaminen sallittua?

  • Opastaja

   Hei!
   Voit laittaa korttisi käyttöalueeksi koko maailman verkkopankin asetuksista. Jos sinulla on vaikeuksia tämän asetuksen kanssa, voit käydä pankkisi konttorissa kysymässä asiasta.
   Kun asetus on kunnossa, voit tehdä ostoksia sillä mistä tahansa. Edellyttäen, että verkkokauppa hyväksyy kyseisen kortin.

  • Opastaja

   Hei!
   Kyllä voi. Lisäät vain korttisi maksuvaiheessa AliExpressiin. Kortin voi myös poistaa palvelusta kaupan jälkeen halutessaan.

 2. Tein tilauksen saksasta(scooter-attack), tilaus meni läpi onnistuneesti aluksi, mutta postitus vaiheessa he laittoivat viestiä ettei pysty veloittamaan kortiltani sitä summaa. Otin yhteyttä pankkiin ja yritin keksiä kaikkia mahdollisia syitä mutta en keksi mitään. Löysin netistä että maksussa voi olla ongelmia jos ne rekisteröi korttini normi Visaksi laitoin viestiä, että korttini on Visa Electron eikä luottokortti Visa, mutta vastausta ei ole tullut.
  Osaisitteko sanoa mikä on ongelmana?

  • Opastaja

   Hei!
   Oletko sallinut internetkäytön ja maksut ulkomaille kortistasi? Visa Electronin pitäisi toimia kuten normaali Visa nettimaksuissa, mutta toimivuus voi riippua hieman kaupasta.
   Katsoin Scooter Attack -kaupan sivut ja huomasin, että heille voi maksaa myös PayPalilla. Mikset kokeilisi sen avulla? Voit katsoa PayPal ohjeemme täältä.

Kommentoi - Sähköpostiosoitettasi ei julkaista