Visa Electron maksaminen netissä

30

Yleisen harhaluulon mukaan Visa Electron -maksaminen ei onnistuisi ulkomailta tilatessa. Tämä on väärä luulo, sillä Visa Electronilla on mahdollista maksaa monissa nettikaupoissa, myös ulkomailla. Lue tämä ohje ja opi maksamaan Visa Electron-kortillasi ulkomaisissa verkkokaupoissa. Ohjetta voi soveltaa kaikkien pankkien erilaisille korteille. Jos olet kiinnostunut muista maksutavoista netissä, katso kirjoituksemme yleisimmistä maksutavoista.

Yleistä Visa Electronista

Visa Electron maksukortti toimii melkein kaikkialla maailmassa. Kortin kehitys aloitettiin vuonna 1980. Maksukortti ei kuitenkaan toimi USA:ssa, Irlannissa, Australiassa eikä Kanadassa.

Visa Electron -kortti ei toimi maksupäätteissä jotka eivät ole kytketty internettiin (kuten luottokortit), koska Electron tarkistaa aina tilin saldon ennen ostotapahtumaa. Korttia voi hakea jokainen 18-vuotta täyttänyt tai sellainen voidaan myöntää 10-vuotiaasta eteenpäin vanhemman suostumuksella.

Visa Electronin toimintatapa eroaa normaaleista luottokorteista myös sillä tavalla, että siihen ei kuulu luotto-ominaisuutta. Katevaraus tehdään aina käyttäjän pankkitililtä, todellisen saldon mukaan. Tilillä tulee siis olla tarvittava summa ostokseen. Visa electron onkin sen takia turvallinen kortti esimerkiksi nuorelle, koska sillä ei voi tehdä ostoksia velaksi.

Salli kortin internet-käyttö – 6 kohdan ohje

Seuraava ohje on kirjoitettu lähinnä Nordea -pankin asiakkaille. Jos sinulla on jonkin toisen pankin Visa Electron, voit silti yrittää hyödyntää tätä ohjetta, sillä vaiheet ovat samankaltaiset.

1. Kirjaudu verkkopankkiin.
(Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, saat ne pankistasi.)


visa electron maksuohje 1

2. Klikkaa ”Kortit”


visa electron maksaminen netissä

3. Klikkaa ”Maarajaus ja internet-käyttö”


visa electron käyttöalue

4. Klikkaa ”Muuta käyttöalueita”


visa electron maksuohje 2

5. Tee tarvittavat muutokset asetuksiin

Kortin käyttö kaupan maksupäätteillä ja automaateilla
Käyttöalue: ”Koko maailma” (Tätä ei tarvitse vaihtaa, ellet ole menossa matkoille.)

Kortin käyttö internetissä
Sallittu käyttöalue: ”Internet-käyttö sallittu” (pakollinen jotta nettimaksut toimisivat)


6. Klikkaa asetusten muuttamisen jälkeen ”Tallenna”. Nyt korttisi asetukset ovat kohdallaan ja sitä voi käyttää verkko-ostoksissa.


Voit käyttää nyt Electronia ulkomailla ja nettikaupoissa (riippuen asetuksistasi), kuten käyttäisit luottokorttia. Tietysti ilman luotto-ominaisuutta. Eli jos verkkokaupassa ei ole vaihtoehtona ”Visa Electron”, valitse vain Visa ja täytä kohdat seuraavan kuvan mukaisesti.

Visa Electron ulkomailla

Huomaathan, että ihan kaikki kaupat eivät välttämättä tue Visa Electronia. Kiitos tämän ohjeen lukemisesta. Toivottavasti löydät sivustoltamme muutakin mielenkiintoista luettavaa! Voit kommentoida alle, jos sinulla heräsi kysymyksiä. (Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)

Lue seuraavaksi:

Sijoittaminen Legoihin – Onko LEGO-palikat parempi sijoitus kuin osakkeet? Tiesitko, että joidenkin avaamattomien Lego-rakennussarjojen hinnat ovat kohonneet vuosien saatossa hurjiin lukemiin? Legon Taj Mahal -pakkaus on yksi niistä. Kyseinen pakkaus julkaistiin vuonna 2008 ja sitä myytiin kauppojen hyllyillä noin 300€ hint...
Soittimet netistä – Katso 8 ulkomaista soitinkauppaa Jos olet etsimässä soittimia netistä, etenkin Saksasta, olet löytänyt oikeaan paikkaan. Sinun kannattaa tilata soittimet ulkomailta, jos haluat säästää rahaa ja pidempi toimitusaika ei sinua häiritse. Sen lisäksi, että saat haluamasi tuotteen halvemm...
Parhaat DIY- ja askartelukaupat ulkomailta Askartelu on hauskaa ja terapeuttista ja se sopii kaikenikäisille ja -taitoisille. Askartelun suosio on noussut valtavasti sosiaalisen median myötä. Käsitöitä myydään ympäri maailmaa esimerkiksi Etsy:n kautta, jossa käsityöihmiset myyvät yksilöllisi...
Kiinalaiset nettikaupat – Tilaajan tietopaketti Kiinalaiset nettikaupat ovat nyt suositumpia kuin koskaan. Syynä tähän on tilaamisen helppous ja halpa hintataso. Lisähoukuttimena tilaamiselle toimivat usein ilmaiset postikulut, sekä älyttömän laaja valikoima. Kiinasta tilatut tuotteet ovat yleensä...
eBay Suomi-ohje EBay on valtava kauppapaikka, jossa on peräti miljardi myynti-ilmotusta! Älä ryntää kuitenkaan suoraan ostoksille, vaan lue ensin tämä kaikenkattava eBay Suomi-ohje. Opi muun muassa tilin avaaminen, tullijutut sekä 7 hyödyllistä vinkkiä tilaukseen. ...

30 kommenttia - "Visa Electron maksaminen netissä"

avatar
1000
uusimmat vanhimmat
Tarina
Vieras

Jos maksan Euroopassa maassa, jossa ei käytetä euroja valuuttana, ostoksia kaupassa Visa Electron-kortilla, veloitetaanko ostoksesta lisäksi mitään kortin käyttömaksuja tai valuutan vaihtomaksua?

maksaja
Vieras

minä yritin aikaisemmin maksaa netissä jotain euron maksuja ei onnistunut. Ehkä nyt.

Anonyymi
Vieras
Anonyymi

Voiko ostaa netistä ulkomaalaisilta sivuilta jos korttia voi käyttää vain pohjoismaissa, mutta verkosta ostaminen sallittua?

Anonyymi
Vieras
Anonyymi

Hei! Voiko nordean visa electronilla maksaa aliexpressin ostoksia?

nm
Vieras

Tein tilauksen saksasta(scooter-attack), tilaus meni läpi onnistuneesti aluksi, mutta postitus vaiheessa he laittoivat viestiä ettei pysty veloittamaan kortiltani sitä summaa. Otin yhteyttä pankkiin ja yritin keksiä kaikkia mahdollisia syitä mutta en keksi mitään. Löysin netistä että maksussa voi olla ongelmia jos ne rekisteröi korttini normi Visaksi laitoin viestiä, että korttini on Visa Electron eikä luottokortti Visa, mutta vastausta ei ole tullut.
Osaisitteko sanoa mikä on ongelmana?

Top