Visa Electronilla maksaminen netissä ja ulkomailla

30 kommenttia

Yleisen harhaluulon mukaan Visa Electronilla maksaminen ei olisi mahdollista ulkomaisissa verkkokaupoissa. Tämä ei kuitenkaan pidä ihan täysin paikkaansa, sillä Visa Electronilla voi maksaa yllättävänkin monipuolisesti netissä. Lue tämä ohje ja opi maksamaan Visa Electron -kortillasi netissä, verkkokaupoissa ja ulkomailla. Ohjeemme on suunnattu ensisijaisesti Nordean asiakkaille, mutta voit soveltaa sitä helposti myös muihin pankkeihin.

Yleistä Visa Electronista

Visa Electron kortin kehitys aloitettiin vuonna 1980 ja nykyisin sillä voi maksaa lähes missä tahansa maailmankolkassa. Muista kuitenkin, että tämä maksukortti ei toimi USA:ssa, Irlannissa, Australiassa eikä Kanadassa.

Näihin maihin reissatessa, kannattaa hankkia luottokortti (esim. banknorwegian.fi/luottokortti). Lisää luottokortteja löydät vertailustamme.

  Yhteenveto Electronin ominaisuuksista

  ‚ÄĘ Ostoksista tehd√§√§ katevaraus
  ‚ÄĘ K√§teisnostot veloituksetta kotimaan Otto-automaateissa
  ‚ÄĘ S√§√§dett√§v√§t maksurajat
  ‚ÄĘ Visa Electron on yleens√§ maksuton alaik√§isille

Voit lueskella lisää Nordean Electron -kortista heidän omilta sivuiltaan. Siellä on tarkemmat tiedot ja ehdot kortin saamiselle.

Visa Electron ei toimi joka paikassa

Visa Electron -kortti ei toimi maksup√§√§tteiss√§ jotka eiv√§t ole kytketty internettiin (kuten luottokortit), koska Electron tarkistaa aina tilin saldon ennen ostotapahtumaa. Korttia voi hakea jokainen 18-vuotta t√§ytt√§nyt tai sellainen voidaan my√∂nt√§√§ 10-vuotiaasta eteenp√§in vanhemman suostumuksella. Useimpien pankkien Visa Electronissa on nykyisin l√§himaksu, jolla makselet k√§tev√§mmin sit√§ tukevissa kaupoissa. Raja kuitenkin t√§ss√§kin l√§himaksussa on se tuttu 25‚ā¨.

Mitä eroa luottokorttiin?

Visa Electronin toimintatapa eroaa normaaleista luottokorteista myös sillä tavalla, että siihen ei kuulu luotto-ominaisuutta. Katevaraus tehdään aina käyttäjän pankkitililtä, todellisen saldon mukaan. Tilillä tulee siis olla tarvittava summa ostokseen. Visa electron onkin sen takia turvallinen kortti esimerkiksi nuorelle, koska sillä ei voi tehdä ostoksia velaksi.

Etkö jaksa säätää asetuksia?

Kerrottakoon tähän alkuun heti, että sinun ei ole pakko koskea mihinkään asetuksiin, jos se tuntuu liian vaikealta. Voit yksinkertaisesti ottaa yhteyttä pankkisi asiakaspalveluun (vaikka puhelimella) tai käväistä konttorissa. He säätävät korttisi asetukset helposti kuntoon puolestasi.

Jos kuitenkin haluat tehdä asetukset itse, jatka ihmeessä lukemista. Tämän ei ole kovinkaan vaikeaa, kunhan vain seuraat ohjeen vaiheita.

Visa Electron maksaminen netissä (asetukset)

Nyt opetamme sinut säätämään Visa Electronisi asetukset siten, että voit maksaa sillä netissä (nettikaupoissa) näppärästi. Ohjeen vaiheet ovat napattu Nordean verkkopankista, mutta voit soveltaa sitä myös muihin verkkopankkeihin, sillä vaiheet ovat samankaltaiset.

  visa electron nordea
  1. Kirjaudu verkkopankkiin ja klikkaa ”Kortit”.
  (Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, saat ne pankistasi.)

  muuta käyttöalueita
  2. Klikkaa ”Maarajaus ja internet-k√§ytt√∂”.

  visa electron käyttöalue
  3. Klikkaa ”Muuta k√§ytt√∂alueita”.

  kortin käyttö netissä
  4. Valitse kohta ”Internet-k√§ytt√∂ sallittu”. Nyt pystyt maksamaan Visa Electronilla netiss√§ ostoksia ja muuta tarpeellista.

Näin sallit Visa Electronin käytön ulkomailla

Kun olet lähdössä ulkomaille, on hyvä muistaa muuttaa kortin asetukset siten, että voit maksaa sillä matkakohteessasi. Voit säätää maarajoituksen pysyvästi ja vaihtaa sitten takaisin normaaliksi matkan jälkeen. Sinulla on myös vaihtoehto säätää maarajoitus tilapäiseksi. Tällöin valitset alueen ja päivämäärät, joidenka välillä kortti toimii kohdemaassasi.

  käyttöalue
  1. Kun olet kirjautunut Nordean verkkopankkiin, mene kortit sivulle ja klikkaa ”muuta k√§ytt√∂alueita”.

  visa electron maarajoitus
  2. Lisää haluamasi käyttöalue esim. koko maailma.
  (Jos haluat säätää käyttöalueen tilapäiseksi, jätä tähän Suomi ja katso ohjeen seuraava vapaaehtoinen kohta.)

  tilapäinen käyttöalue
  3. Tämä on vapaaehtoinen vaihe. Valitse käyttöalue ja lisää päivämäärät, joiden välillä haluat kortin toimivan kyseisellä käyttöalueella.

Loppusanat

Voit k√§ytt√§√§ nyt Electronia ulkomailla ja nettikaupoissa (riippuen asetuksistasi), kuten k√§ytt√§isit luottokorttia. Tietysti ilman luotto-ominaisuutta. Eli jos verkkokaupassa ei ole vaihtoehtona ”Visa Electron”, valitse vain Visa ja t√§yt√§ kohdat seuraavan kuvan mukaisesti. Huomaathan, ett√§ ihan kaikki kaupat eiv√§t v√§ltt√§m√§tt√§ tue Visa Electronia.

Visa Electron ulkomailla

Kiitos lukemisesta!

Haluatko kysyä jotain Visa Electroniin tai ohjeeseemme liittyen? Lisää kysymyksesi artikkelin alle ja vastaamme siihen. Jos sinulla on muuten tarvetta ostosrahalle, tarkista listauksemme korottomista ensilainoista.


Etusivu ¬Ľ Raha ¬Ľ
Arvioi kirjoitus "Visa Electronilla maksaminen netissä ja ulkomailla" klikkaamalla tähteä.
3.67 / 5 (3 ääntä)

30 kommenttia artikkeliin ”Visa Electronilla maksaminen netiss√§ ja ulkomailla”

 1. Jos maksan Euroopassa maassa, jossa ei käytetä euroja valuuttana, ostoksia kaupassa Visa Electron-kortilla, veloitetaanko ostoksesta lisäksi mitään kortin käyttömaksuja tai valuutan vaihtomaksua?

  Vastaa
  • Kyll√§, jos kohdemaassa on k√§yt√∂ss√§ muut kuin eurot, joudut maksamaan valuutanvaihdosta maksua.

   Lainaus Nordean sivuilta:
   ”Visa Electron k√§teisnostot ulkomailla

   Konttoreissa ja/tai automaateilla tehdyt valuuttam√§√§r√§iset k√§teisnostot Nordea Bank AB (publ), Suomen sivuliikkeen kansainv√§lisill√§ korteilla Tanskassa, Iso-Britanniassa, uusissa 1.5.2004 liittyneiss√§ EU-maissa sek√§ EU-maiden ulkopuolella 2,00 ‚ā¨ + 3 %

   Maksaminen kortilla on onneksi edullisempaa, joten suosittelen välttämään rahan nostamista. Jos saat valita maksatko omalla (EUR) vai paikallisella valuutalla, valitse paikallinen. Se on yleensä aina edullisempi.

   Vastaa
  • Toivottavasti nyt onnistuu! Pist√§h√§n kommenttia jos et saa maksua tehty√§ ja tarvitset apua.

   Vastaa
 2. Voiko ostaa netistä ulkomaalaisilta sivuilta jos korttia voi käyttää vain pohjoismaissa, mutta verkosta ostaminen sallittua?

  Vastaa
  • Hei!
   Voit laittaa korttisi käyttöalueeksi koko maailman verkkopankin asetuksista. Jos sinulla on vaikeuksia tämän asetuksen kanssa, voit käydä pankkisi konttorissa kysymässä asiasta.
   Kun asetus on kunnossa, voit tehdä ostoksia sillä mistä tahansa. Edellyttäen, että verkkokauppa hyväksyy kyseisen kortin.

   Vastaa

Jätä kommentti

Secured By miniOrange