Virtual reality lasit Р7 parasta mallia esittelyssä

Jätä kommentti

VR ja AR ovat tekniikoita, joilla voidaan huijata ihmisen aivoja. Näiden tekniikkojen avulla mielemme kokee tietokoneella kehitettyjä elementtejä osana todellisuutta. Cardboard -lasit ovat monelle ensimmäinen kosketus virtuaalitodellisuuteen. Lue artikkelia eteenpäin, niin opit eri virtuaalitekniikoista sekä esittelemme parhaat virtual reality lasit.

rahalaitos

Virtuaalitodellisuus (eli virtual reality tai VR)

Virtuaalitodellisuus, joka on englanniksi virtual reality, on tietokoneella luotu maailma, joka on joko täysin kuvitteellinen maailma tai sellainen, jolla pyritään simuloimaan todellista ympäristöä. VR-lasien tai -kypärien avulla pääset itsekin mukaan virtuaalitodellisuuteen.

Virtuaalitodellisuudessa myös sinä olet osa tätä keinotekoista ympäristöä. Virtuaalilasien avulla silmiesi eteen aukeaa täydellinen 3D-tila ja syvyysilluusio, jolloin keinotekoinen ympäristö tuntuu todelliselta. Virtuaalitodellisuudessa pelaamiseen tarvitaan käsiohjaimet, joiden avulla voit vaikuttaa peliin ja ympäristöön.

Virtual Reality (VR): Need to Know

 

Puhelimen kanssa käytettävät virtual reality lasit

Virtuaalilaseja tekee moni valmistaja. Useat mallit ovat edullisia, puhelimen avulla toimivia. Paremmat lasit, joissa on molemmille silmille omat n√§ytt√∂ns√§ maksavat yleens√§ noin 300‚ā¨ ja siit√§ yl√∂sp√§in. N√§iden k√§ytt√∂√∂n tarvitset my√∂s jonkin lis√§laitteen, kuten tietokoneen tai pelikonsolin.

1. HAMSWAN VR 3D – Edulliset ja suositut kuulokkeilla varustetut VR-lasit

hamswam vr-lasit
Katso hinta

Hamswan virtuaalilasit ovat edulliset lasit, joissa on sis√§√§nrakennetut kuulokkeet mukana. N√§ihin lasihin voi sujauttaa useimmat √§lypuhelinmallit joiden n√§ytt√∂ on 4.0″-6.0″ kokoinen. K√§ytt√§jien kokemuksien mukaan lasit ovat laadukkaat hyvin toimivat hintaansa n√§hden.

Markkinoilla on paljon ns. brändäämättömiä Kiinalaisia virtuaalilaseja. Laatu voi olla halvemmissa laseissa hieman merkkilaseja heikompi, mutta toimivuuden pitäisi kuitenkin olla kohtuullisella tasolla. Muista, että VR-laseja saatetaan pitää pitkiäkin aikoja kasvoilla. Halpa hinta tuntuu yleensä huonona käyttömukavuutena.

2. Samsung Gear VR – Toimii tiettyjen Samsung puhelimien kanssa

samsung gear vr virtuaalilasit

Gearissa on omat liikesensorit ja se yhdistetään yhteensopiviin Samsungin puhelimiin. GearVR vaatii Samsungin Galaxy S7, S7 Edge, Note 5, S6, S6 Edge ja S6 Edge+ puhelimen toimiakseen. Verrattuna arvokkaampiin laitteisiin, etuna on hinnan lisäksi langattomuus, joten laitteen voi ottaa mukaan mihin tahansa. Laite ei kuitenkaan pysty seuraamaan sijaintiasi, eli vaikka liikkuisit tilassa, pelimaailmassa pysyt paikallasi. Gearissa ei myöskään ole vielä liikeohjaimia.

3. Cardboard lasit – halvimmat (ja huonoimmat)

cardboard lasit

Cardboard lasit ovat edullisimpia VR-laseja, mitä markkinoilta voi löytää. Ne ovat pahvista valmistettuja ja ne vaativat toimiakseen Android- tai iPhone-älypuhelimen. Pääset virtuaalimaailmaan kiinnittämällä puhelimesi pahviseen koteloon, jossa on linssit. Cardboard lasien käyttömukavuus ja linssit ovat huonot. Niitä joutuu jatkuvasti säätämään ja korjailemaan. Cardboard lasit sopivat kuitenkin vr-maailmaan tutustujalle.

Lasit hyödyntävät puhelimen omaa näyttöä, gyroskooppia ja liikesensoreita. Voit ladata älypuhelimeesi cardboard yhteensopivia sovelluksia Apple Storesta tai Google Playstä. Sovellus jakaa puhelimen näytön kahteen osaan, jolloin syntyy kolmiulotteinen vaikutelma.

Lasit hyödyntävät puhelimen omaa näyttöä, gyroskooppia ja liikesensoreita. Voit ladata älypuhelimeesi cardboard yhteensopivia sovelluksia Apple Storesta tai Google Playstä. Sovellus jakaa puhelimen näytön kahteen osaan, jolloin syntyy kolmiulotteinen vaikutelma.


Pelikonsoliin kytkettävät VR-lasit

Pelikonsoleihin kytkettäviä VR-laseja ei markkinoilla ole useita malleja, sillä nykyisten pelikonsolien tehot eivät oikein riitä pyörittämään vaativia laseja. Se vaatisi pelikonsolivalmistajalta (esim. Nintendo, Playstation ja XBOX) suuria panostuksia. Tällä hetkellä touhu ei vaikuta vielä tarpeeksi kannattavalta, joten Playstation on ainut valmistaja, jolta on oma kunnollinen VR-lasi markkinoilla.

4. Playstation 4 VR РPS4 konsoliin kytkettävät VR-lasit

ps4 virtuaalilasit

PS4 -konsolin lis√§ksi PS VR tarvitsee toimiakseen Move -ohjaimet ja ‚Äďkameran. P√§√§n liikett√§ seurataan PlayStation Kameralla, joka on yhteydess√§ normaaliin PS4 ohjaimeen tai PlayStation Move motion ohjaimeen. N√§ist√§ muodostuu VR-kokemus. N√§m√§ virtual reality lasit ovat lis√§osa PS4:lle, joten se on helppo ja todenn√§k√∂inen valinta monelle pelaajalle.


Tietokoneen avulla toimivat VR-lasit

Aidon näköisten virtuaalimaailmojen luominen katsottavaan muotoon vaatii todella paljon laskentatehoa. Siksi parhaimmat VR-lasit vaativat kumppanikseen tehokkaan tietokoneen. Puhelimeen kytkettävät VR-lasit eivät pääse näyttävyydessä lähellekkään sitä tasoa, johon nämä kunnolliset laitteet pääsevät. VR-harrastus voikin tulla melko kalliiksi, kun hankkii ensin tarpeeksi tehokkaan tietokoneen ja siihen vielä laadukkaat lasit kylkeen.

5. HTC Vive – Parhaat VR-lasit markkinoilla

htc vive virtuaalilasit

HTC Vive on huippu VR-lasimalli ja se vaati toimiakseen tehokkaan pelitietokoneen. Se tunnistaa käyttäjän liikkeen ja sijainnin, joten pelaaja voi liikkua omilla jaloilla virtuaalimaailmassa. HTC Vive virtuaalilasit käyttävät paikannukseen Valven kehittämää Lighthouse -järjestelmää. Lighthouse on millintarkka laser -järjestelmä ja se mahdollistaa liikkumisen noin 4 × 4 metrin kokoisella alueella. Liikkumisalue on selvästi suurempi kuin muilla kilpailijoilla.

Vive täytyy kytkeä johdolla tietokoneeseen. Vuoden 2017 aikana markkinoille on tulossa langaton ratkaisu. Viven mukana tulee kaksi Lighthouse -järjestelmää käyttävää langatonta käsiohjainta, jotka mahdollistavat käsien käyttämisen VR-sovelluksissa. Näiden akku kestää useita tunteja.

6. Oculus Rift – HTC Viven pahin kilpailija

oculus virtuaalilasit

Oculus Rift on yksi mielenkiintoisimmista VR-järjestelmistä mitä markkinoilta löytyy. HTC:n laitteille tämä häviää liikeseurannassa (motion tracking). Facebook omistaa tämän VR-järjestelmän. Oculus Touch käsiohjaimet kannattaa hankkia samalla, sillä ohjaimet tekevät VR-pelaamisesta luonnollisempaa. Oculus Riftiä käyttämällä on mahdollisuus liikkua omilla jaloilla. Se seuraa käyttäjän sijaintia ja liikettä yhdellä kameralla. Näitä VR-laseja on tarkoitettu käytettäväksi 2 x 2 metrin kokoisella alueella.

Oculus Rift vaatii tehokkaan tietokoneen toimiakseen. Lasien ja tietokoneen välille tulee johto, tämä rajoittaa hieman käyttäjän liikettä virtuaalimaailmassa.


Standalone VR-lasit (eli ei vaadi mitään laitteita toimiakseen)

Standalone VR-lasit ovat vielä uusi käsite VR-markkinoilla, sillä ne eivät vaadi mitään lisälaitteita toimiakseen. Tälläiset laitteet ovat helppokäyttöisiä ja niiden tarkoituksena on tehdä VR-maailmaan tutustumisesta mahdollisimman monille mahdolliseksi. Toistaiseksi markkinoilla on vasta yksi kunnollinen standalone VR-laite, jonka esittelemme seuraavaksi.

7. Oculus Go РPaljon pelejä ja muuta sisältöä edullisesti

oculus go virtuaalilasit

Oculus Go -laseihin on panostettu paljon ja niiden odotetaan aloittavan uuden aikakauden VR-laseissa. Ne eiv√§t vaadi mit√§√§n lis√§laitteita, vaan ne toimivat itsen√§isesti. Ne ovat tyylikk√§√§t ja helppok√§ytt√∂iset, sek√§ niit√§ varten on olemassa sis√§lt√∂kirjasto, jossa on yli 1000 peli√§, sovellusta ja elokuvaa. Hinnaltaan lasit maksavat alle 200‚ā¨.


Loppusanat

Mitä virtuaalitodellisuus laseja olet päässyt kokeilemaan? Mitkä ovat mielestäsi parhaat virtual reality lasit? Kerro kokemuksiasi muille lukijoille. Tutustu myös kirjoitukseemme hyvistä langattomista kuulokkeista.


Etusivu ¬Ľ Ostokset ¬Ľ
Arvioi kirjoitus "Virtual reality lasit Р7 parasta mallia esittelyssä" klikkaamalla tähteä.
0 / 5 (0 ääntä)
rahalaitos

Jätä kommentti