Osta vikakoodinlukija netistä ja selvitä auton ongelmat

Jokaiselle autoilijalle tuttu tilanne on kojelaudan varoitusvalon syttyminen ilman selvää syytä. Se saattaa herättää huolen ja epätietoisuuden tunteita: Mikä meni vikaan? Onko turvallista jatkaa ajamista?

Vikakoodinlukijat (OBD2-lukija) ovat ratkaisu tähän arvoitukseen, sillä ne antavat kuljettajalle mahdollisuuden nopeasti tunnistaa ja ymmärtää auton mahdolliset ongelmat. Tämä artikkeli sukeltaa vikakoodinlukijoiden maailmaan, auttaen sinua valitsemaan parhaan vikakoodinlukijan.

Parhaat tarjoukset vikakoodinlukijoista

Ennen vikakoodinlukijan ostamista, kannattaa vertailla hintoja useissa kaupoissa. Alla on joitain kauppoja, joista kannattaa tarkistaa hintataso.

 • Edulliset hinnat
 • Paljon tarjouksia
 • Nopea toimitus

Miksi tarvitset vikakoodinlukijaa?

Tehnologian kasvu tekee autoista monimutkaisia, mutta samalla tehokkaampia. Kojelaudan varoitusvalot antavat vihjeen ongelmista, mutta tarkka syy jää usein arvoitukseksi. Vikakoodinlukija paljastaa tämän syyn selkeästi. Tämän työkalun avulla voit nopeasti diagnosoida ongelmat ja päättää, tarvitseeko auto korjaamoa vai voitko korjata sen itse.

Miten vikakoodinlukija toimii?

Kun autosi järjestelmä havaitsee ongelman, se tallentaa vikakoodin muistiinsa. Vikakoodinlukija yhdistetään auton OBD2-porttiin, joka sijaitsee useimmiten ohjaamon alaosassa. Kun laite on kytketty, se lukee ja tulkitsee tallennetut vikakoodit. Nämä koodit näytetään laitteen näytöllä tai mobiilisovelluksessa, antaen kuljettajalle tarkkaa tietoa ongelmasta.

Miten tulkita vikakoodit?

Kun olet käyttänyt vikakoodinlukijaa ja saanut siltä vikakoodeja, tulee sinun tulkita ne ymmärtääksesi autosi ongelman. Jokainen vikakoodi koostuu kirjain-numero-yhdistelmästä, joka viittaa tiettyyn osa-alueeseen ja ongelmaan autossa. Esimerkiksi, koodi alkaen kirjaimella ”P” liittyy moottorin ja voimansiirron ongelmiin.

 • Hanki koodiluettelo: Monet vikakoodinlukijat tulevat mukanaan manuaali, jossa on listattuna yleisiä vikakoodeja ja niiden merkityksiä. Jos manuaalissa ei ole haluamaasi koodia, internet on erinomainen resurssi. Eri automerkeillä ja malleilla voi olla omia erityisiä koodeja, joten on hyvä etsiä koodin merkitystä yhdessä autosi merkin ja mallin kanssa.
 • Käytä internetiä: Syöttämällä vikakoodin hakukoneeseen (vikakoodi + autosi merkki ja malli) yhdessä autosi merkin ja mallin kanssa, löydät usein yksityiskohtaisia keskusteluja, neuvoja ja selityksiä kyseiseen koodiin liittyen.
 • Konsultoi ammattilaista: Jos olet epävarma koodin merkityksestä tai sen vaikutuksista autoosi, on aina hyvä idea konsultoida autoalan ammattilaista. Heillä on kokemusta ja osaamista tulkita vikakoodeja ja ehdottaa parhaita toimenpiteitä.

Ymmärtämällä vikakoodit voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen siitä, tarvitseeko autosi välitöntä huomiota vai onko kyseessä pienempi ongelma, joka voidaan korjata myöhemmin.

Toimenpiteet vikakoodin selvittämisen jälkeen

Kun olet selvittänyt autosi vikakoodin, on aika ryhtyä konkreettisiin toimenpiteisiin. Seuraavat askeleet auttavat sinua navigoimaan prosessin läpi:

 • Arvioi vakavuus: Joitakin vikakoodeja, kuten polttoaineen tankin ilmatiiviyden ongelmat, voidaan pitää vähemmän kiireellisinä, kun taas toiset, kuten jarrujärjestelmän viat, vaativat välitöntä huomiota.
 • Päätä itsekorjauksesta: Jos sinulla on auton korjaustaitoja ja tarvittavat työkalut, voit harkita ongelman korjaamista itse. Tämä voi säästää rahaa, mutta varmista, että osaat korjauksen varmasti.
 • Etsi osat: Jos päätät korjata ongelman itse, sinun on ehkä hankittava tarvittavat osat. Varmista, että ostat oikean osan autosi merkille ja mallille.
 • Konsultoi mekaanikkoa: Jos et tunne oloasi mukavaksi korjatessa autosi itse, on aika ottaa yhteyttä luotettavaan autokorjaamoon. Anna heille vikakoodi ja anna heidän arvioida korjauskustannukset.
 • Vertaile hintoja: Jos korjaus vaikuttaa kalliilta, kannattaa hankkia useita hinta-arvioita eri korjaamoista. Tämä antaa sinulle paremman käsityksen markkinahinnoista ja auttaa tekemään tietoon perustuvan päätöksen. Hinta-arvioita voit pyytää kätevästi kotimaisella Autojerry.fi -sivustolla.
 • Nollaa vikakoodit: Kun korjaus on suoritettu, vikakoodit tulisi nollata vikakoodinlukijalla. Tämä poistaa varoitusvalot kojelaudalta ja varmistaa, että uudet vikakoodit tallentuvat järjestelmään, jos ongelmia ilmenee tulevaisuudessa.

Kun olet toiminut näiden askelten mukaisesti, autosi pitäisi olla turvallisessa ja hyvässä toimintakunnossa. Varmista aina, että tarkistat kaikki ongelmat heti, kun ne ilmenevät, jotta voit nauttia turvallisista ja ongelmattomista ajomatkoista.

Tiedä nämä asiat ostaessasi vikakoodinlukijaa

Kun suunnittelet vikakoodinlukijan hankintaa, on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä varmistaaksesi, että saat oikean työkalun tarpeisiisi ja budjettiisi. Tässä ovat keskeiset seikat, jotka kannattaa ottaa huomioon:

 • Yhteensopivuus: Varmista, että valitsemasi vikakoodinlukija on yhteensopiva autosi merkin, mallin ja vuosimallin kanssa. Joitakin lukijoita suunnitellaan tietyille automerkeille, kun taas toiset ovat universaaleja.
 • Liitännät: Pohdi, haluatko langattoman Bluetooth-yhteydellä toimivan lukijan vai mallin, joka yhdistetään USB-kaapelilla. Molemmilla on omat etunsa ja haittansa riippuen käyttötarkoituksesta.
 • Näyttö: Haluatko vikakoodinlukijan, jossa on oma näyttö vai mallin, joka vaatii yhteyden esimerkiksi puhelimeen tai tietokoneeseen? Integroidulla näytöllä varustettu lukija saattaa olla kätevämpi monille käyttäjille.
 • Virtalähde: Tarkista, saako laite virtansa auton OBD2-portista, tupakansytyttimestä, paristoista vai onko sillä oma sisäänrakennettu akku. Käyttömukavuus voi riippua tästä valinnasta.
 • Materiaali ja kestävyys: Jos aiot käyttää lukijaa usein tai ammattimaisesti, valitse laite, joka on valmistettu kestävistä materiaaleista ja suunniteltu sietämään kovaa käyttöä.

Paras vikakoodinlukija

Vikakoodinlukijoiden markkinoilla on lukematon määrä erilaisia malleja, jotka on suunniteltu eri tarpeisiin ja eri automerkkeihin. Paras valinta riippuu siitä, minkä automerkin omistat ja mitä ominaisuuksia arvostat.

 • BMW: Erityisesti BMW-autoihin suunnitellut lukijat voivat tunnistaa tarkemmin brändikohtaiset koodit.
 • Volvo: Volvon omistajille on saatavilla erityisiä lukijoita, jotka ymmärtävät ruotsalaisvalmistajan ainutlaatuiset järjestelmät.
 • VAG (Volkswagen Group, johon kuuluvat mm. Volkswagen, Audi, Skoda, Seat): VAG-ryhmän autoihin suositellaan erityisiä lukijoita, jotka ovat yhteensopivia ryhmän monimutkaisten järjestelmien kanssa.
 • Mercedes-Benz: Mercedes-autojen omistajille suositellaan erityisesti lukijoita, jotka voivat tunnistaa Mercedeksen erikoiskoodit ja -järjestelmät.
 • Ford: Fordille on useita yleislukijoita, mutta parhaat ovat niitä, jotka pystyvät pureutumaan Fordin erityisominaisuuksiin.
 • Opel: Opelin omistajille on olemassa sekä yleislukijoita että merkkikohtaisia malleja.
 • Toyota: Japanilaisvalmistajalle on lukijoita, jotka on erityisesti suunniteltu Aasian automarkkinoille.

Missä ostaa?

Kun olet päättänyt, mikä vikakoodinlukija sopii sinulle parhaiten, voit tarkistaa saatavuuden ja hinnat seuraavista kaupoista:

 • AliExpress: Jos pidempi toimitusaika ei haittaa, kannattaa tarkistaa hinnat täältä.
 • Amazon.de: Edulliset hinnat ja hyvät tarjoukset
 • Tokmanni: Sopii budjettiostoksille, valikoima voi olla rajallinen.
 • Biltema: Laaja valikoima autoiluun liittyviä tuotteita, mukaan lukien vikakoodinlukijoita.
 • Motonet: Paljon autotuotteita ja vikakoodinlukijoita.

Hyviä malleja:

autel vikakoodinlukija
 • Autel AutoLink: Autelin skannerissa on helppolukuinen värinäyttö. Laitteessa on myös USB-portti, jotta voit katsoa dataa myös tietokoneella. Hintalaatusuhteeltaan tämä skanneri on hyvä. Autelin skannerin hinta pyörii noin 100 euron tuntumassa.

Yhteenveto

Vikakoodinlukijat ovat välttämättömiä työkaluja auton omistajille ja huoltotyöntekijöille. Ne antavat mahdollisuuden nopeasti ja tehokkaasti diagnosoida mahdolliset ongelmat autossa, jolloin voit tehdä tarvittavat korjaukset tai huollot. Eri automerkit vaativat usein erityisiä lukijoita, jotka on suunniteltu juuri kyseisen merkin järjestelmille ja koodaukselle. On tärkeää valita oikea vikakoodinlukija, joka sopii sekä autoosi että budjettiisi.

Lue lisää:

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä on vikakoodinlukija ja mihin sitä tarvitaan?

Vikakoodinlukija on laite, joka lukee ja näyttää auton moottorinohjainyksikön (ECU) tallentamat vikakoodit. Se auttaa tunnistamaan ja korjaamaan auton mahdollisia ongelmia.

Voiko yksi vikakoodinlukija lukea kaikkien automerkkien vikoja?

Vaikka monet universaalit vikakoodinlukijat voivat lukea useimpien automerkkien perusvikakoodeja, erikoistuneet tai syvät koodit saattavat vaatia merkkikohtaisen lukijan.

Onko vikakoodien nollaaminen vikakoodinlukijalla turvallista?

Kyllä, voit nollata vikakoodit turvallisesti vikakoodinlukijalla. Kuitenkin, jos ongelmaa ei ole korjattu, koodi saattaa ilmestyä uudelleen.

Etusivu » Ostokset » Osta vikakoodinlukija netistä ja selvitä auton ongelmat