Osta vikakoodinlukija netistä ja selvitä autosi ongelma itse

Jätä kommentti

Mitä tehdä kun kojelaudan varoitusvalo syttyy? Vietkö auton korjaamolle ja maksat itsesi kipeäksi ruutinitarkistuksesta? Tiesitkö, että voit tarkistaa itse mistä varoitusvalon syttyminen johtuu.

Kytke autoosi vain vikakoodinlukija (OBD2-lukija), ja tiedät hetken päästä syyn varoitusvaloon. Voit tämän ohjeen avulla tilata itsellesi helposti vikakoodinlukijan netistä. Selvitimme vikakoodinlukijoiden ominaisuuksia, sekä mikä olisi paras vikakoodinlukija.

Miten vikakoodinlukija toimii?

Vikakoodinlukija yhdistetään auton OBD2 -porttiin ja käynnistetään. Riippuen lukijasta, voi tiedot katsoa suoraan laitteesta, puhelimesta (Bluetooth -yhteydellä) tai USB-johdolla tietokoneesta. Kun suoritat skannauksen, laite antaa sinulle vikakoodin.

Seuraavaksi sinun tulee vain selvittää mitä vikakoodisi tarkoittaa ja voit aloittaa korjailupuuhat. Seuraavassa kappaleessa lisää vikakoodien merkityksestä.

Mitä vikakoodini tarkoittaa?

Parhaiten saat vastauksen vikakoodin merkityksestä, kun teet Google -haun. Voit hakea vikakoodeja Googlesta seuraavasti: vikakoodi + autosi merkki ja malli. Yleensä näin löytyy nettisivuja joissa on selvietty vikakoodien merkityksiä. Kun olet suorittanut yksinkertaisen haun, sinulla on jo aika hyvä käsitys mistä varoitusvalo johtuu. Jatka lukemista niin kerromme, miten saat tietää vikakoodin selvityksen.

Selvitin vikakoodin, mitä sitten?

Kun tiedät varoitusvalon syyn, voit vaihtaa tarvittavan varaosan. Jos et tiedä autoista niin paljon, että voisit itse korjata tai vaihtaa osia, voit selvittää netistä minkä verran kyseinen korjaus tulisi yleensä maksamaan. Hinta-arvioita voit pyytää kätevästi kotimaisella Autojerry.fi -sivustolla. Hinta-arvion pyytäminen ei maksa mitään, eikä sido sinua mihinkään.

Vielä parempi tietysti on jos tiedät autoista sen verran, että voit ostaa vain tarvittavan osan tai suorittaa oleellisen huollon. Alla vielä vinkkejä hyvän vikakoodinlukijan valintaan.

Tiedä nämä ostaessasi vikakoodinlukijaa

Kun ostat vikakoodinlukijan netistä, on tärkeää katsoa mitä automerkkejä ja malleja se tukee. Sen lisäksi olisi vielä hyvä olla vähän kärryillä mitä ominaisuuksia tarvitset. Alla on kerrottu muutama seikka, jotka sinun olisi hyvä tietää ostaessasi vikakoodinlukijaa.

Kytkennät

Jos ostat kännykkään bluetoothilla yhdistettävän lukijan, tarkista eri käyttöjärjestelmien tuki (Android tai iPhone). Jos haluat katsella dataa tietokoneella, varmista lukijasta, että siinä on USB-liitäntä.

Virtalähde

Lähes kaikki vikakoodinlukijat saavat virtansa tupakansytyttimestä, mutta joissain laitteissa on myös akku tai paristot. Mieti siis helppokäyttöisyyttä tässä asiassa. Langaton laite on tietysti kätevämpi.

Materiaalit

Jos lukija tulee kovaan käyttöön, valitse sellainen jossa on kumiset reunat. Näin laite ei välttämättä hajoa ensimmäisestä pudotuksesta. Halvoissa malleissa ei välttämättä ole kumisia reunoja tai muuten kestäviä materiaaleja.

Näyttö

Kaikissa lukijoissa ei ole näyttöä vaan ne yhdistetään johonkin muuhun laitteeseen, kuten tietokone tai kännykkä. Nämä näytöttömät mallit ovat yleensä edullisempia, mutta käyttö on huomattavasti vaivalloisempaa ja hitaampaa. Kalliimmissa malleissa on lähes aina oma näyttö, joten näet vikakoodin nopeammin suoraan laitteesta.

Paras vikakoodinlukija?

Seuraavat mallit ovat suosittuja ja luotettuja. Jos haluat nähdä niiden lisäksi muita edullisia malleja, klikkaa alla olevista linkeistä kauppoihin. Sieltä löytyy muitakin suosituksia.

Autel AutoLink

Autelin skannerissa on helppolukuinen värinäyttö. Laitteessa on myös USB-portti, jotta voit katsoa dataa myös tietokoneella. Hintalaatusuhteeltaan tämä skanneri on hyvä. Autelin skannerin hinta pyörii noin 100 euron tuntumassa. Voit tarkistaa viimeisimmän hinnan napista.

autel
Katso hinta AliExpressistä

Loppusanat

Mikä vikakoodinlukija sinulla on käytössä? Kerro kommenteissa ja auta muita lukijoita. Kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua roskapostin varalta. Jos haluat katsoa lisää edullisia vikakoodinlukijoita, tsekkaa esimerkiksi AliExpress.

Haluatko säästää varaosien ostamisessa? Kun tilaat auton varaosia esimerkiksi saksasta, voit säästää pitkän pennin. Lukaise artikkelimme, niin opit tilaamaan auton varaosat saksasta.


Etusivu » Ostokset

Jätä kommentti