Vikakoodinlukija netistä – Selvitä näillä malleilla autosi vikakoodit itse

0

Mitä tehdä kun kojelaudan varoitusvalo syttyy? Vietkö auton korjaamolle ja maksat itsesi kipeäksi ruutinitarkistuksesta? Tiesitkö, että voit tarkistaa itse mistä varoitusvalon syttyminen johtuu. Kytke autoosi vain vikakoodinlukija (OBD2-lukija) ja tiedät hetken päästä syyn varoitusvaloon. Voit tämän ohjeen avulla tilata itsellesi helposti vikakoodinlukijan netistä. Selvitimme vikakoodinlukijoiden ominaisuuksia, sekä mikä olisi paras vikakoodinlukija.

Miten vikakoodinlukija toimii?

Vikakoodinlukija yhdistetään auton OBD2 -porttiin ja käynnistetään. Riippuen lukijasta, voi tiedot katsoa suoraan laitteesta, puhelimesta (Bluetooth -yhteydellä) tai USB-johdolla tietokoneesta. Kun suoritat skannauksen, laite antaa sinulle vikakoodin. Parhaiten saat vastauksen siitä mitä vikakoodi tarkoittaa, kun teet google -haun: vikakoodi + autosi merkki ja malli. Näin sinulla on jo aika hyvä käsitys mistä varoitusvalo johtuu.

Selvitin vikakoodin, mitä sitten?

Kun tiedät varoitusvalon syyn, voit vaihtaa tarvittavan varaosan. Jos et tiedä autoista niin paljon, että voisit itse korjata tai vaihtaa osia, voit selvittää netistä minkä verran kyseinen korjaus tulisi yleensä maksamaan. Hinta-arvioita voit pyytää kätevästi kotimaisella Autojerry.fi -sivustolla.
 

Tiedä nämä ostaessasi vikakoodinlukijaa

Kun ostat vikakoodinlukijan netistä on tärkeää katsoa mitä automerkkejä ja malleja se tukee. Seuraavaksi on kerrottu muutama muu seikka, jotka sinun olisi hyvä tietää ostaessasi vikakoodinlukijaa.

Kytkennät
Jos ostat kännykkään Bluetoothilla yhdistettävän lukijan, tarkista eri käyttöjärjestelmien tuki (Android tai iPhone). Jos haluat katsella dataa tietokoneella, varmista lukijasta, että siinä on USB-liitäntä.

Virtalähde
Lähes kaikki vikakoodinlukijat saavat virtansa tupakansytyttimestä, mutta joissain laitteissa on myös akku tai paristot.

Materiaalit
Jos lukija tulee kovaan käyttöön, valitse sellainen jossa on kumiset reunat. Näin laite ei välttämättä hajoa ensimmäisestä pudotuksesta.

Näyttö
Kaikissa lukijoissa ei ole näyttöä vaan ne yhdistetään johonkin muuhun laitteeseen (kuten tietokone tai kännykkä). Nämä mallit ovat yleensä edullisempia. Kalliimmissa malleissa on oma näyttö, joten näet vikakoodin nopeammin suoraan laitteesta.

Paras vikakoodinlukija 2018

Seuraavat mallit ovat suosittuja ja luotettuja. Jos haluat nähdä edullisempia malleja, katso kirjoituksessa aiemmin olleet linkit kauppoihin.

bluedriver
Katso hinta Amazon UK

BlueDriver Bluetooth
Tämä on suosittu malli ammattilaisten keskuudessa. Scannerin tuloksia katsotaan kännykän sovelluksella (Apple tai Android). Laitteen korkealaatuisuudesta johtuen, hinta on hieman korkeampi (noin 100€ luokkaa). Voit katsoa viimeisimmän hinnan alla olevasta napista.


autel
Katso hinta AliExpress

Autel AutoLink AL319
Autelin skannerissa on helppolukuinen 2″ värinäyttö. Laitteessa on myös mini-USB -portti, jotta voit katsoa dataa myös tietokoneella. Hintalaatusuhteeltaan tämä skanneri on hyvä. Autelin skannerin hinta pyörii noin 40€ tuntumassa. Voit tarkistaa viimeisimmän hinnan napista.


Loppusanat

Mikä vikakoodinlukija sinulla on käytössä? Kerro kommenteissa ja auta muita lukijoita. Kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua roskapostin varalta. Jos haluat katsoa lisää edullisia vikakoodinlukijoita, tsekkaa Gearbestin valikoima.

Haluatko säästää varaosien ostamisessa? Kun tilaat auton varaosia esimerkiksi saksasta, voit säästää pitkän pennin. Lukaise artikkelimme, niin opit tilaamaan auton varaosat saksasta.

Osallistu keskusteluun

1000
Top