Veronpalautushuijaus leviää sähköpostissa – Tältä se näyttää

0

Useana vuonna veronpalautusten aikaan netissä on levinnyt sähköpostihuijaus joka kertoo verohallinnon asiakkaan saaneen veronpalautuksia. Tämä viesti on täyttä huijausta. Älä klikkaa mitään viestissä olevia linkkejä, vaan poista se heti. Ole siis tarkkana ja vältä veronpalautushuijaus.

Minkälainen huijausviesti on?

Sähköpostiviesti on suomenkielinen ja siinä on muutama kirjoitusvirhe. Huijauksessa on linkki, jota pyydetään klikkaamaan. Älä klikkaa tätä linkkiä. Viestiin on kirjoitettu satunnainen summa ja siinä väitetään asiakkaan saavan tämän tililleen täyttämällä linkistä aukeava lomake.

Linkistä aukeaa väärennetty verohallinnon sivu. Veronpalautushuijaussivulla yritetään saada ihmisten luottokortti- ja tilitietoja. Verohallinto ei ikinä kysy asiakkaiden tietoja sähköpostilla tai tekstiviestillä. Tuhoa tämänkaltainen viesti ilman, että edes avaat sitä.

veronpalautushuijaus
Huijausviesti voi näyttää esimerkiksi tältä

Kun hoidat veroasioitasi, siirry verohallinnon sivuille ainoastaan kirjoittamalla osoitepalkkiin vero.fi. Virallinen vero.fi -palvelu edellyttää myös aina tunnistautumista ennen käyttöä.

https yhteys

Tunnistat myös huijaus-sivut esimerkiksi siitä, ettei niissä ole välttämättä käytetty suojattua https-yhteyttä.

Mitä tehdä jos syötin tietoni sivulle?

Jos olet vahingossa uskonut viestin olleen aito ja syöttänyt tietojasi sivulle, sulje korttisi mahdollisimman nopeasti. Eri pankkien sulkunumerot löydät täältä. Voit lukea lisää asiasta Verohallinnon -sivuilta.

Heräsikö kysymyksiä tai haluatko kertoa minkälaisiin nettihuijauksiin sinä olet törmännyt? Kommentoi alle! (viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)

Lue seuraavaksi:

> PayPal -huijaus netissä
> Luottokortilla maksaminen netissä

   

Katso seuraavaksi:

Kommentoi - Sähköpostiosoitettasi ei julkaista