Veronpalautushuijaus leviää sähköpostissa

0

Useana vuonna veronpalautusten aikaan netissä on levinnyt sähköpostihuijaus joka kertoo verohallinnon asiakkaan saaneen veronpalautuksia. Ole siis tarkkana ja vältä veronpalautushuijaus.

Minkälainen huijausviesti on?

Sähköpostiviesti on suomenkielinen ja siinä on muutama kirjoitusvirhe. Huijauksessa on linkki, jota pyydetään klikkaamaan. Älä klikkaa tätä linkkiä. Viestiin on kirjoitettu satunnainen summa ja siinä väitetään asiakkaan saavan tämän tililleen täyttämällä lomake.

Lue myös: PayPal huijaus netissä

Linkistä aukeaa väärennetty verohallinnon sivu. Veronpalautushuijaussivulla yritetään saada ihmisten luottokortti- ja tilitietoja. Verohallinto ei ikinä kysy asiakkaiden tietoja sähköpostilla tai tekstiviestillä. Tuhoa tämänkaltainen viesti ilman, että edes avaat sitä.

veronpalautushuijaus
Huijausviesti voi näyttää esimerkiksi tältä

Tunnistat huijaus-sivut siitä, ettei siinä ole käytetty https-yhteyttä. Kun hoidat veroasioitasi, tarkista selaimen osoitteesta, että osoite alkaa https-etuliitteellä. Tämän vieressä on myös pieni logo, jossa on lukko. Palvelu edellyttää myös aina tunnistautumista ennen käyttöä.

Mitä tehdä jos syötin tietoni sivulle?

Jos olet vahingossa uskonut viestin olleen aito ja syöttänyt tietojasi sivulle, sulje korttisi mahdollisimman nopeasti. Eri pankkien sulkunumerot löydät täältä. Verohallinnon sivuilta löydät lisätietoa huijausviesteistä.

Heräsikö kysymyksiä tai haluatko kertoa minkälaisiin nettihuijauksiin sinä olet törmännyt? Kommentoi alle! (viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)

Kommentoi - Sähköpostiosoitettasi ei julkaista