Värityskuvia aikuisille ja lapsille – Tulosta itse ja säästä

Jätä kommentti

Kukapa meistä ei olisi muksuna väritellyt värityskuvia? Suurin ongelma oli varmaankin pysytellä väritettävällä alueella ja löytää jokaiseen kohtaan sopiva väri. Varmaan aika moni lukija voi samaistua tähän? Värittäminen ei kuitenkaan ole enää vain lasten hommaa, vaan aikuisten värituskuvia on netti pullollaan! Voit toki ostaa kaupasta värityskirjan, mutta miksi käyttää rahaa johonkin, josta ei välttämättä pidä?

Tässä kirjoituksessa näytämme sinulle mistä löydät värituskuvia aikuisille ja lapsille, jotka voit tulostaa itse. Tulosta siis pari värituskuvaa ja kokeile hommaa täysin ilmaiseksi.

Näin etsit ilmaisia värityskuvia mistä tahansa aiheesta

Monet suosituimmista (lasten) värityskuvista perustuvat johonkin suosittuun leffaan tai sarjaan, joten niiden jakaminen tavallisilla sivustoilla voi rikkoa tekijänoikeuksia. Siksi niitä on vaikea löytää mistään. Voit kuitenkin etsiä itse Google-kuvahaun avulla mitä tahansa värityskuvia.

Käytä näitä hakusanoja Googlessa

Värityskuva englanniksi on yleisesti ”colouring pages”, joten voit etsiä esimerkiksi joulu värityskuvia hakusanalla ”colouring pages christmas”. Tämä on ehkä paras tapa löytää haluamansa kuvan.

Värityskuvia aikuisille

värityskuvia aikuisille
Aikuisille suunnatut värityskuvat ovat yleensä huomattavasti haastavampia.

Aikuisille tarkoitetut värityskuvat levisivät erityisesti vuonna 2014-2015, kun lähinnä amerikkalaismedia hehkutti niiden stressiä lievittäviä vaikutuksia. Suuren medianäkyvyyden johdattelemana siitä syntyikin pienimuotoinen villitys ja aiheesta puhuttiin paljon. Suomalaistenkin kauppojen hyllyille ilmaantui tällöin paljon erilaisia värityskirjoja.

Sosiaalisessa mediassa tämä harrastus elää vieläkin vahvasti. Jos käytät muuten Instagramia, kurkkaa vaikka hashtag #colouringbookforadults tai #adultcolouring. Tulet varmasti hämmästymään ihmisten upeista luomuksista!

Käytä näitä hakusanoja Googlessa

Voit löytää aikuisten värityskuvia Googlen-kuvahausta hakusanalla ”colouring pages adults”. Tämän lisäksi voit tulostaa niitä esimerkiksi Printmandala.com -sivustolta.

 

Värityskuvia lapsille

värityskuvia lapsille
Lapsille tarkoitetut värityskuvat ovat hauskoja ja leikkisiä.

Pienille pojille suosituimpia väritysteemoja ovat esimerkiksi autot ja Pokemonit. Tyttöjen lempiväritysteemoja taas ovat kaikki prinsessa aiheiset ja My Little Ponyt. Näitä ei netistä oikein löydä, ellei etsi erilaisilta maksullisilta (ulkomaisilta) sivustoilta. Jos siis etsit näitä, niin suosittelemme kurkkaamaan paikallisen kirjakaupan tai lelukaupan valikoimaa.

Jos lapsellesi kelpaa yleisemmät aiheet, kuten eläimet, löydät niitä esimerkiksi National Geographicin -sivuilta. Kaikkea muuta mielenkiintoista värittämistä voi tulostaa vaikka Crayola -sivuilta. Ne ovat täysin ilmaisia ja valikoimasta löytyy kaikkea hauskaa kuten vaikkapa fantasiaeläimiä.

Käytä näitä hakusanoja Googlessa

Jos edellä mainittujen sivujen sisältö ei kuitenkaan ollut sitä mitä etsit, voit kokeilla Google-kuvahakua seuraavilla hakusanoilla ”colouring pages kids”, tai ”colouring pages children”. Voimme luvata, että valikoima ei lopu värittämällä kesken!

Värittämisen hyödyt

Värittämisellä väitetään olevan monenlaisia hyödyllisiä vaikutuksia ihmiskehoon kertoo esimerkiksi Colorit.com -sivusto. Seuraavassa listassa on viisi värittämisen hyötyä, jotka kyseinen sivu listasi.

1. Aivosi kokevat helpottavan tilan
2. Stressitaso voi potentiaalisesti laskea
3. Negatiiviset ajatukset voivat vaihtua positiivisiin
4. Hetkeen keskittyminen parantuu
5. Hetkesi irti teknologiasta

Mitään tieteellistä faktaa emme voi tarjota näiden väitteiden pohjalle, mutta edellä mainitut vaikutukset kuulostavat ainakin loogisilta. Kannattaa siis itse kokeilla värittämistä ja todeta sen vaikutukset!

Auttoiko värittäminen sinua?

Kokeilitko värittämistä? Mitä mieltä sinä olet? Saavutitko jotain edellä mainittuja hyötyjä? Kerro kommenteissa oma mielipiteesi ja aloita keskustelu. Värittäminen on siitä hauska harrastus, että sitä voi tehdä kuka tahansa! Sinun ei tarvitse siis olla mikän taiteilija tai luova tyyppi tätä kokeillaksesi. Värikynät ja kuvat on myös helppo ottaa mukaan, joten tätä harrastusta voi toteuttaa vaikka kiireisen työpäivän tauolla.

Kiitos, kun luit tämän artikkelin. Muista tutustua myös muihin mielenkiintoisiin kirjoituksiimme Opastaja.com -sivustolla. Saattaisit olla vaikka kiinnostunut parhaista askartelukaupoista netissä.


Etusivu » Arkivinkit

Jätä kommentti