Värityskuvia aikuisille ja lapsille – Tulosta itse ja säästä

Muistatko lapsuudesta, kun värittäessä haasteena oli pysyä linjojen sisällä ja valita jokaiseen kuvaan sopiva väri? Luultavasti moni meistä voi samaistua tähän. Nykyään värittäminen ei ole enää pelkästään lasten harrastus, sillä netti on täynnä aikuisille tarkoitettuja värityskuvia! Totta kai voit ostaa kaupasta värityskirjan, mutta miksi kuluttaa rahaa johonkin, josta et ehkä pidäkään?

Tässä artikkelissa kerromme sinulle, mistä voit löytää ilmaisia värityskuvia sekä aikuisille että lapsille. Voit tulostaa ne itse kotona. Kokeile siis huoletta – tulosta muutama värityskuva ja kokeile tätä mukavaa harrastusta ilmaiseksi!

Näin etsit ilmaisia värityskuvia mistä tahansa aiheesta

Monet suosituimmista (lasten) värityskuvista perustuvat johonkin suosittuun leffaan tai sarjaan, joten niiden jakaminen tavallisilla sivustoilla voi rikkoa tekijänoikeuksia. Siksi niitä on vaikea löytää mistään. Voit kuitenkin etsiä itse Google-kuvahaun avulla mitä tahansa värityskuvia.

Käytä näitä hakusanoja Googlessa

Värityskuva englanniksi on yleisesti ”colouring pages”, joten voit etsiä esimerkiksi joulu värityskuvia hakusanalla ”colouring pages christmas”. Tämä on ehkä paras tapa löytää haluamansa kuvan.

Värityskuvia aikuisille

värityskuvia aikuisille
Aikuisille suunnatut värityskuvat ovat yleensä huomattavasti haastavampia.

Aikuisille tarkoitetut värityskuvat levisivät erityisesti vuonna 2014-2015, kun lähinnä amerikkalaismedia hehkutti niiden stressiä lievittäviä vaikutuksia. Suuren medianäkyvyyden johdattelemana siitä syntyikin pienimuotoinen villitys ja aiheesta puhuttiin paljon. Suomalaistenkin kauppojen hyllyille ilmaantui tällöin paljon erilaisia värityskirjoja.

Sosiaalisessa mediassa tämä harrastus elää vieläkin vahvasti. Jos käytät Instagramia, hashtageja #colouringbookforadults tai #adultcolouring. Tulet varmasti hämmästymään ihmisten upeista luomuksista!

Käytä näitä hakusanoja Googlessa

Voit löytää aikuisten värityskuvia Googlen-kuvahausta hakusanalla ”colouring pages adults”. Tämän lisäksi voit tulostaa niitä esimerkiksi Printmandala.com -sivustolta.

Värityskuvia lapsille

värityskuvia lapsille
Lapsille tarkoitetut värityskuvat ovat hauskoja ja leikkisiä.

Pienille pojille suosituimpia väritysteemoja ovat esimerkiksi autot ja Pokemonit. Tyttöjen lempiväritysteemoja taas ovat kaikki prinsessa aiheiset ja My Little Ponyt. Näitä ei netistä oikein löydä, ellei etsi erilaisilta maksullisilta (ulkomaisilta) sivustoilta. Suosittelemme tutustumaan paikallisen kirjakaupan tai lelukaupan valikoimaa.

Jos lapsellesi kelpaa yleisemmät aiheet, kuten eläimet, löydät niitä esimerkiksi National Geographicin -sivuilta. Kaikkea muuta mielenkiintoista värittämistä voi tulostaa vaikka Crayola -sivuilta. Ne ovat täysin ilmaisia ja valikoimasta löytyy kaikkea hauskaa, kuten vaikkapa fantasiaeläimiä.

Käytä näitä hakusanoja Googlessa

Jos edellä mainittujen sivujen sisältö ei kuitenkaan ollut sitä mitä etsit, voit kokeilla Google-kuvahakua seuraavilla hakusanoilla ”colouring pages kids”, tai ”colouring pages children”. Voimme luvata, että valikoima ei lopu värittämällä kesken!

Värittämisen hyödyt

Värittämisellä väitetään olevan monenlaisia hyödyllisiä vaikutuksia ihmiskehoon kertoo esimerkiksi Colorit.com -sivusto. Seuraavassa listassa on viisi värittämisen hyötyä, jotka kyseinen sivu listasi.

  • Aivosi kokevat helpottavan tilan
  • Stressitaso voi potentiaalisesti laskea
  • Negatiiviset ajatukset voivat vaihtua positiivisiin
  • Hetkeen keskittyminen parantuu
  • Hetkesi irti teknologiasta

Mitään tieteellistä faktaa emme voi tarjota näiden väitteiden pohjalle, mutta edellä mainitut vaikutukset kuulostavat ainakin loogisilta. Kannattaa siis itse kokeilla värittämistä ja todeta sen vaikutukset!

Yhteenveto värittämisestä

Yhteenvetona voidaan sanoa, että värittäminen on monipuolinen harrastus, joka ei ole enää vain lasten etuoikeus. Sen kautta voimme löytää lapsuuden ilon ja luovuuden, mutta se tarjoaa myös mahdollisuuden rentoutua ja rauhoittua kiireisen arjen keskellä.

Tässä artikkelissa olemme esitelleet erilaisia mahdollisuuksia löytää ilmaisia värityskuvia aikuisille ja lapsille verkosta. Joten älä epäröi – tulosta suosikkisi, ota kynät esiin ja anna luovuutesi lentää. Kuka tietää, ehkä löydät uuden, innostavan harrastuksen – ja parasta kaikessa, se ei maksa mitään!

Muista tutustua myös muihin mielenkiintoisiin kirjoituksiimme Opastaja.com -sivustolla. Saattaisit olla vaikka kiinnostunut parhaista askartelukaupoista netissä.

Usein kysytyt kysymykset

Mistä voi löytää värityskuvia aikuisille?

Värityskuvia aikuisille voi löytää useilta verkkosivustoilta, jotka tarjoavat niitä ilmaiseksi. Jotkut sivustot tarjoavat erikoistuneita kuvioita ja teemoja, jotka sopivat erityisesti aikuisille.

Miksi aikuiset värittävät?

Aikuiset voivat värittää monista syistä, mutta yleisimpiä ovat rentoutuminen, stressin vähentäminen ja luovuuden ilmaiseminen. Värittäminen voi olla terapeuttista ja tarjota tauon kiireisestä arjesta.

Mitä tarvikkeita tarvitaan värittämiseen?

Perusvälineet värittämiseen ovat värityskuvat ja kynät. Kynät voivat olla värikyniä, tussikyniä, geelikyniä tai vaikkapa vesivärikyniä. Valinta riippuu omasta mieltymyksestä ja siitä, millaisen lopputuloksen haluaa.

Etusivu » Arkivinkit » Värityskuvia aikuisille ja lapsille – Tulosta itse ja säästä