Vakuudeton yrityslaina

Yrityksen rahoituksen järjestäminen voi olla haastavaa, erityisesti jos tarvittavia vakuuksia ei ole tarjota lainanantajalle. Tämä on tilanne, johon monet pienet ja keskisuuret yritykset voivat törmätä, kun ne etsivät lainaa kasvattaakseen liiketoimintaansa tai selvitäkseen vaikeasta taloudellisesta tilanteesta.

Onneksi vakuudettomat yrityslainat voivat tarjota ratkaisun tähän ongelmaan, ja tässä kirjoituksessa käymme tarkemmin läpi, mitä vakuudeton yrityslaina tarkoittaa ja mitä hyötyjä se voi tarjota yrityksellesi.

Parhaat paikat vertailla vakuudettomia yrityslainoja

 • Lainaa 500 – 3 000 000€
 • Laina-aika 1 – 48 kk
 • Ei vaadi vakuuksia
 • Lainaa 2000 – 3 000 000€
 • Laina-aika 1 – 36 kk
 • Ei vaadi vakuuksia
 • Lainaa 1000 – 1 500 000€
 • Laina-aika 1 – 48 kk
 • Ei vaadi vakuuksia
 • Lainaa alk. 500€
 • Laina-aika 1 – 48 kk
 • Ei vaadi vakuuksia

Lainaesimerkki: Todellinen vuosikorko on 44% laskettuna lainasummalle 10 000€, kun takaisinmaksuaika on 1 v, kk-kulu 1,75%, avausmaksu 0€ ja korko 0,0%. Takaisinmaksettava summa on yhteensä noin 12100€. kk-erä alk. 1008,35€. Lainakulut ovat kokonaisuudessa noin 2100€.

Mitä tarkoittaa vakuudeton yrityslaina?

Vakuudeton yrityslaina on laina, jossa yritys voi saada rahoitusta ilman tarvetta tarjota lainanantajalle vakuutta. Tämä tarkoittaa, että yritys voi saada lainaa ilman tarvetta tarjota omaisuuttaan tai muita varallisuuseriään lainan vakuudeksi.

Vakuudettomat yrityslainat ovat yleensä lyhytaikaisia lainoja, jotka voidaan käyttää esimerkiksi käyttöpääoman rahoittamiseen, investointien tekemiseen, tai kausiluontoisten kustannusten kattamiseen. Näiden lainojen korot ovat yleensä korkeampia kuin vakuudellisten lainojen korot, koska lainanantajalla ei ole lainan takaisinmaksun turvana yrityksen omaisuutta tai muita varallisuuseriä.

Vakuudettomat yrityslainat voivat kuitenkin olla houkuttelevia vaihtoehtoja yrityksille, jotka tarvitsevat nopeasti rahoitusta, mutta joilla ei ole tarjota lainan vakuudeksi omaisuutta tai muita varallisuuseriä.

Mitä hyötyä vakuudettomasta yrityslainasta on?

Vakuudettomalla yrityslainalla on useita hyötyjä, joista yrityksesi voi hyötyä:

 1. Nopeat päätökset ja rahoituksen saanti: Vakuudeton yrityslaina on yleensä nopea ja helppo hakea, ja päätös lainan myöntämisestä tehdään nopeasti. Tämä tarkoittaa, että voit saada tarvitsemasi rahoituksen nopeasti, jotta voit keskittyä liiketoiminnan kehittämiseen.
 2. Vähemmän byrokratiaa: Vakuudettomien yrityslainojen hakeminen on yleensä vähemmän byrokraattista kuin vakuudellisten lainojen hakeminen. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse käyttää paljon aikaa ja energiaa varojen ja omaisuuden selvittämiseen.
 3. Joustavat takaisinmaksuehdot: Vakuudettomissa yrityslainoissa on yleensä joustavat takaisinmaksuehdot, joita voit räätälöidä tarpeisiisi. Tämä voi sisältää esimerkiksi takaisinmaksuajan pituuden ja kuukausierän suuruuden mukauttamisen yrityksesi taloudelliseen tilanteeseen.
 4. Ei vaatimuksia omaisuudesta: Vakuudettomassa yrityslainassa yrityksesi ei tarvitse tarjota omaisuutta tai muita varallisuuseriä lainan vakuudeksi. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää yrityksen varallisuutta muuhun tarkoitukseen tai pitää sen säästössä.
 5. Mahdollisuus parantaa luottokelpoisuutta: Vakuudeton yrityslaina voi auttaa parantamaan yrityksesi luottokelpoisuutta. Kun maksetaan takaisin vakuudeton laina ajallaan ja täysimääräisesti, se voi olla positiivinen merkki lainanantajalle, mikä voi parantaa yrityksesi kykyä saada rahoitusta tulevaisuudessa.

Kaiken kaikkiaan vakuudeton yrityslaina voi olla hyvä vaihtoehto, jos tarvitset nopeaa rahoitusta ilman tarvetta tarjota omaisuuttasi vakuudeksi. On tärkeää muistaa, että korot voivat olla korkeammat kuin vakuudellisissa lainoissa, joten on tärkeää arvioida huolellisesti yrityksesi taloudellinen tilanne ennen lainan hakemista.

Mitkä ovat vakuudettoman lainan riskit?

Vaikka vakuudeton yrityslaina voi olla houkutteleva rahoitusvaihtoehto monille yrityksille, sillä on myös omat riskinsä. Tässä muutamia yleisiä riskejä, joita liittyy vakuudettomiin yrityslainoihin, sekä joitakin tapoja hallita näitä riskejä:

Korkeat korot

Vakuudettomat yrityslainat ovat yleensä korkeampikorkoisia kuin vakuudelliset lainat, koska niillä on suurempi riski lainanantajan näkökulmasta. Tämä voi tarkoittaa korkeampia korkoja, mikä lisää yrityksen rahoituskustannuksia.

Hallintakeino: Yrityksen tulee huolellisesti arvioida, onko se valmis maksamaan korkeampaa korkoa lainasta ja tarkistaa mahdollisuudet vähentää muita kustannuksia.

Lyhyt laina-aika

Vakuudettomat yrityslainat ovat yleensä lyhyempiä kuin vakuudelliset lainat, mikä voi tarkoittaa suurempia kuukausittaisia lyhennyksiä. Lyhyemmät laina-ajat voivat myös tarkoittaa korkeampia korkokustannuksia.

Yrityksen tulee huolellisesti suunnitella takaisinmaksusuunnitelma, joka sopii sen taloudelliseen tilanteeseen ja varmistaa, että se pystyy maksamaan takaisin lainan sovitun ajan kuluessa.

Maksukyvyttömyysriski

Jos yritys ei pysty maksamaan takaisin vakuudetonta lainaa, se voi joutua maksamaan sakkoja ja muita lisämaksuja, jotka voivat lisätä sen taloudellisia vaikeuksia. Lisäksi lainanantaja voi ryhtyä oikeustoimiin velan perimiseksi.

Hallintakeino: Yrityksen tulee varmistaa, että se pystyy maksamaan takaisin vakuudettoman lainan sovitussa aikataulussa. Yrityksen tulee myös arvioida tarkasti lainan käyttötarkoitus ja sen vaikutus liiketoiminnan kannattavuuteen, jotta se voi varmistaa, että se saa tarpeeksi tuottoa investoinnista.

Yrityksen luottotiedot

Jos yritys ei pysty maksamaan takaisin vakuudetonta lainaa, sen luottotiedot voivat heikentyä. Tämä voi tehdä tulevien lainojen saamisen vaikeammaksi ja johtaa korkeampiin korkoihin.

Hallintakeino: Yrityksen tulee arvioida tarkasti, onko se valmis ottamaan vakuudettoman lainan ja miten se aikoo maksaa sen takaisin.

Vakuudeton yrityslaina kausiluontoisten kustannusten hallintaan

Vakuudeton yrityslaina voi auttaa yritystä selviämään kausiluontoisista kustannuksista tarjoamalla joustavuutta ja lyhytaikaista rahoitusta. Kausiluonteisissa liiketoimintamalleissa, kuten matkailu- ja majoitusalan yrityksissä, yrityksen kassavirta voi olla epätasainen ja ennakoimaton, jolloin lyhytaikainen rahoitusvaihtoehto voi olla tarpeen.

Vakuudeton yrityslaina tarjoaa yritykselle mahdollisuuden saada rahaa nopeasti ilman tarvetta vakuuksille. Laina voidaan käyttää lyhytaikaisen kassavirran tukemiseen, kuten sesongin aikana työntekijöiden palkkojen, vuokrien ja muiden liiketoiminnan kulujen maksamiseen.

Tämä lyhytaikainen rahoitusvaihtoehto voi auttaa yritystä selviytymään vaikeista kausista ja pitämään liiketoiminnan pyörimässä. Vakuudettomat yrityslainat voivat myös olla houkutteleva vaihtoehto, jos yritys tarvitsee rahaa nopeasti, sillä hakuprosessi on yleensä nopeampi kuin vakuudellisissa lainoissa.

On kuitenkin tärkeää, että yritys arvioi tarkkaan lainan käyttötarkoituksen ja takaisinmaksusuunnitelman, jotta se voi varmistaa, että se pystyy maksamaan takaisin lainan sovitussa aikataulussa. Yrityksen tulee myös huolellisesti arvioida lainan kustannukset ja korot, jotta se voi varmistaa, että se saa tarpeeksi tuottoa investoinnista ja että se pystyy kattamaan lainan takaisinmaksusta aiheutuvat kustannukset.

Miten kilpailuttaa yrityslainat netissä?

Yrityslainojen kilpailuttaminen netissä voi olla nopea ja helppo tapa löytää edullisin lainatarjous yrityksellesi. Tässä on muutama vinkki, jotka voivat auttaa sinua kilpailuttamaan yrityslainat netissä:

 1. Tutki eri lainapalveluiden tarjouksia: Etsi ja vertaile eri lainapalveluiden tarjouksia, jotta löydät parhaan tarjouksen yrityksellesi. Voit käyttää vertailusivustoja tai palveluita, jotka tarjoavat lainavertailuja, jotta löydät tarjouksia nopeasti.
 2. Arvioi lainan tarve: Määritä, kuinka paljon lainaa tarvitset ja mitä tarvitset sen rahoittamiseen. Mieti myös, kuinka pitkän ajanjakson haluat lainan takaisinmaksuun.
 3. Huomioi lainan kustannukset: Muista huomioida kaikki lainan kustannukset, kuten korot, palkkiot ja muut maksut, jotta voit vertailla eri tarjouksia oikein. Arvioi myös lainan kokonaiskustannukset takaisinmaksun aikana.
 4. Tarkista lainan ehdot ja edellytykset: Lue huolellisesti lainan ehdot ja edellytykset, jotta ymmärrät kaikki lainan ehdot ja pystyt vertailemaan tarjouksia.
 5. Hae lainatarjouksia useista lainapalveluista: Hae lainatarjouksia useista lainapalveluista, jotta voit vertailla eri tarjouksia. Muista, että hakemuksen jättäminen ei sido sinua mihinkään, joten voit hakea useampaa tarjousta ja vertailla niitä rauhassa.
 6. Valitse paras tarjous: Kun olet saanut useita tarjouksia, vertaa niitä huolellisesti ja valitse paras tarjous yrityksellesi. Muista kuitenkin huomioida myös lainapalvelun maine, asiakaspalvelu ja muut tekijät, jotka voivat vaikuttaa yrityksesi lainaamiseen.

Kilpailuttamalla yrityslainat netissä voit löytää edullisimman tarjouksen yrityksellesi ja säästää rahaa kustannuksissa pitkällä aikavälillä.

Mitä vakuudeton yrityslaina tarkoittaa?

Vakuudeton yrityslaina on laina, joka myönnetään ilman erillistä vakuutta ja sen takaisinmaksu perustuu yrityksen takaisinmaksukykyyn.

Millaisiin tarkoituksiin vakuudeton yrityslaina sopii?

Vakuudeton yrityslaina sopii esimerkiksi käyttöpääoman rahoitukseen, investointeihin, kasvun rahoitukseen ja kausiluonteisten kustannusten kattamiseen.

Miksi kannattaa kilpailuttaa yrityslainat netissä?

Yrityslainojen kilpailuttaminen netissä voi auttaa löytämään edullisimman lainatarjouksen nopeasti ja säästää kustannuksia pitkällä aikavälillä.

Etusivu » Talous » Vakuudeton yrityslaina