Tuoteväärennöksen ostaminen – Katso 4 tapaa välttää feikkituote

0

Tuoteväärennös eli piraattituote on sellainen tuote, jossa on ilman lupaa käytetty toisen tavaramerkkiä. Tavaramerkin hyväksikäyttö voi ilmentyä esimerkiksi tuotteen logon tai ulkonäön matkimisella. Lue vinkkimme, niin vältyt tuoteväärennöksien ostamiselta.

Kopioita tehdään lähes kaikesta mahdollisesta. Suosittuja kopioita ovat kaikenlaiset asusteet, kuten kellot, korut, kosmetiikka, hajusteet, aurinkolasit, laukut, kengät ja vaatteet. Myös lääkkeistä, musiikkitallenteista ja elektroniikasta tehdään tuoteväärennöksiä.

Milloin et saa tilata tuoteväärennöstä?

Tuoteväärennöksen ostaminen (tuonti) elinkeinotarkoituksessa on rikollista. Jos kuitenkin ostat tuoteväärennöksiä omaan käyttöösi, saatat menettää tuotteesi, jos tavaramerkin omistaja niin haluaa.

Tulliin kiinni jääneet tuotteet tuhotaan ja tuhoaminen tehdään maahantuojan (tilaajan) kustannuksella.

Miksi ei kannata ostaa tuoteväärennöstä?

Kun ostat tuoteväärennöksiä, tuet kansainvälisiä rikollisjärjestöjä. Kyseiset tuotteet voivat myös olla vaarallisia sinulle ja muille. Niitä ei ole tutkittu eikä testattu. Ja jos jotain sattuu, vastuunkantajaa on lähes mahdotonta löytää. Näiden asioiden lisäksi, tuoteväärennöksien ostaminen johtaa työpaikkojen menetykseen. Lue lisää asiasta tullin -sivuilta. Tuoteväärennöksiä voi välttää olemalla tarkkana. Seuraavilla neljällä tavalla voit välttyä huijatuksi tulemiselta.

1. Käytä maalaisjärkeä

Paras keino tuoteväärennöksen tunnistamisessa on tietysti maalaisjärki. Repsoittavat saumat ja huono ompelujälki voi myös paljastaa tuoteväärennöksen. Muista myös, että myyjät voivat laittaa kuvan tuotteesta, joka on aito, mutta myyvät silti väärennettyä tuotetta. Kannattaa perehtyä myyjän tai kaupan saamiin palautteisiin jos mahdollista.

2. Ole realistinen

Suhtaudu epäilevästi tuotteisiin, joita tarjotaan hyvin halvalla. Jos hinta vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä myös on. Toki kyseessä voi myös olla löytö, mutta yritä ajatella realistisesti. Kiinnitä huomiosi myös myynnin taktiikkaan: Yrittääkö myyjä saada sinua ostamaan tuotetta heti? Jos myyjällä on kiire saada tuotetta myydyksi ja tarjous on voimassa vain hetken, on olemassa mahdollisuus, että myytävä tuote ei ole sitä miltä se näyttää olevan.

3. Verkkokaupan yhteystiedot

Tarkista ennen tilaustasi, että verkkokaupalla on kunnolliset yhteystiedot, jotta saat heihin yhteyden tarvittaessa.

4. Tutki myyjän luotettavuutta

Paras tapa välttyä huijaukselta on ostaa merkkituotteita hyvämaineisilta yrityksiltä tai myyjiltä. Yksi tapa saada selville, onko yritys tai myyjä luotettava on tarkistamalla internetistä sen luotettavuutta ja asiakkaiden kokemuksia. Saat paremman käsityksen kaupasta tai myyjästä etsimällä verkossa yrityksen nimi ja ”kokemuksia” tai englanniksi ”review”.

Tilasitko sinä tuotteen, joka paljastuikin väärennökseksi? Kerro oma kokemuksesi kommenttikentässä. (Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)

Lue seuraavaksi:

Kiinalaiset nettikaupat – Tilaajan tietopaketti Kiinalaiset nettikaupat ovat nyt suositumpia kuin koskaan. Syynä tähän on tilaamisen helppous ja halpa hintataso. Lisähoukuttimena tilaamiselle toimivat usein ilmaiset postikulut, sekä älyttömän laaja valikoima. Kiinasta tilatut tuotteet ovat yleensä...
eBay Suomi-ohje EBay on valtava kauppapaikka, jossa on peräti miljardi myynti-ilmotusta! Älä ryntää kuitenkaan suoraan ostoksille, vaan lue ensin tämä kaikenkattava eBay Suomi-ohje. Opi muun muassa tilin avaaminen, tullijutut sekä 7 hyödyllistä vinkkiä tilaukseen. ...
PayPal Suomi-ohje PayPalilla on aktiivisia käyttäjiä maailmassa yli 190 miljoonaa. Kyseessä on yksi maailman suosituimmista maksunvälityspalveluista, jonka avulla on helppoa ja turvallista tehdä maksuja netissä. PayPalin etu on se, että myyjä ei saa korttitietojasi, v...
AliExpress -opas aloittelijalle ja kokemuksia AliExpress on suomalaisten keskuudessa suosittu eBayn tapainen iso kauppapaikka, josta tilataan Suomeen paljon esimerkiksi puhelimia, vaatteita ja elektroniikkaa. Tuotteet tulevat pääsääntöisesti Kiinasta, eikä niitä ole yleensä hinnalla pilattu. Lue...
VPN-opas aloittelijoille + Mitkä ovat parhaita VPN-palveluita Suomalaisille? VPN-palveluita on ollut olemassa jo useita vuosia. Kyseessä ei siis ole uusi keksintö, mutta moni tutustuu näihin palveluihin vasta oppiessaan lisää internet turvallisuudesta (tai sen puutteesta). Käymme tässä suomenkielisessä VPN-oppaassa läpi asioi...

Ole ensimmäinen kommentoija!

avatar
1000
Top