Tuoteväärennöksen ostaminen – Katso 4 tapaa välttää feikkituote

Jätä kommentti

Tuoteväärennös eli piraattituote on sellainen tuote, jossa on ilman lupaa käytetty toisen tavaramerkkiä. Tavaramerkin hyväksikäyttö voi ilmentyä esimerkiksi tuotteen logon tai ulkonäön matkimisella. Lue vinkkimme, niin vältyt tuoteväärennöksien ostamiselta.

Mitä kaikkea väärennetään?

Kopioita tehdään lähes kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta. Joskus feikit saattavat keretä markkinoille jopa aitoja tuotteita nopeammin. Suosittuja kopioita ovat kellot, korut, kosmetiikka, hajusteet, aurinkolasit, laukut, kengät, vaatteet ja lelut. Myös lääkkeistä, musiikkitallenteista ja elektroniikasta tehdään tuoteväärennöksiä. Ja tämä on vasta alku, sillä feikkituotteiden valmistaminen on miljoonabisnes, joka kannattaa.

Milloin et saa tilata tuoteväärennöstä?

Tuoteväärennöksen ostaminen (tuonti maahan) elinkeinotarkoituksessa on rikollista. Eli jos sait kuningasidean tilata 100 paria feikkilenkkareita ja meinasit myydä ne Facebook -kirpparilla, Tori.fi:ssä, tai missä tahansa, voit unohtaa tuon ajatuksen. Se on laitonta.

Jos kuitenkin ostat tuoteväärennöksiä vain omaan käyttöösi, saatat menettää tuotteesi mikäli tavaramerkin omistaja niin haluaa. Tulliin kiinni jääneet väärennetyt tuotteet tuhotaan ja tuhoaminen tehdään maahantuojan (tilaajan) kustannuksella.

Jos kuitenkin silti haluat tilata feikkituotteita, kannattaa vielä lukea seuraava kappale, jossa kerromme muutaman asian, joita feikkien ostaminen aiheuttaa.

Halutessasi tietää lisää tulliselvitykseen liittyvistä asioista, voit kurkata meidän tulliselvitys ohjetta.

Miksi ei kannata ostaa tuoteväärennöstä?

Kun ostat tuoteväärennöksiä, tuet kansainvälisiä rikollisjärjestöjä. Kyseiset tuotteet voivat myös olla vaarallisia sinulle ja muille. Niitä ei ole tutkittu eikä testattu. Ja jos jotain sattuu, vastuunkantajaa on lähes mahdotonta löytää.

Näiden asioiden lisäksi, tuoteväärennöksien ostaminen johtaa työpaikkojen menetykseen. Toisin sanoen feikkituotteiden ostaminen vaikuttaa todella laajasti ympäri maailmaa, myös Suomessa, vaikka tavarat siis tulisivat jostakin muualta. Lue lisää asiasta tullin -sivuilta. Tuoteväärennöksiä voi välttää olemalla tarkkana. Seuraavilla neljällä tavalla voit välttyä huijatuksi tulemiselta.

1. Käytä maalaisjärkeä

Paras keino tuoteväärennöksen tunnistamisessa on tietysti maalaisjärki. Repsoittavat saumat ja huono ompelujälki voi myös paljastaa tuoteväärennöksen. Muista myös, että myyjät voivat laittaa kuvan tuotteesta, joka on aito, mutta myyvät silti väärennettyä tuotetta. Kannattaa perehtyä myyjän tai kaupan saamiin palautteisiin jos mahdollista. Sekään ei tosin aina auta, sillä tuotearvostelujakin väärennetään.

2. Ole realistinen

Suhtaudu epäilevästi tuotteisiin, joita tarjotaan hyvin halvalla. Jos hinta vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä myös on. Toki kyseessä voi myös olla löytö, mutta yritä ajatella realistisesti. Kiinnitä huomiosi myös myynnin taktiikkaan: Yrittääkö myyjä saada sinua ostamaan tuotetta heti? Jos myyjällä on kiire saada tuotetta myydyksi ja tarjous on voimassa vain hetken, on olemassa mahdollisuus, että myytävä tuote ei ole sitä miltä se näyttää olevan.

3. Verkkokaupan yhteystiedot

Tarkista ennen tilaustasi, että verkkokaupalla on kunnolliset yhteystiedot, jotta saat heihin yhteyden tarvittaessa. Feikkituotteita myydään enimmäkseen kiinalaisista huijauskaupoista.

4. Tutki myyjän luotettavuutta

Paras tapa välttyä huijaukselta on ostaa merkkituotteita hyvämaineisilta yrityksiltä tai myyjiltä. Yksi tapa saada selville, onko yritys tai myyjä luotettava tarkistamalla internetistä sen arvosteluja ja asiakkaiden kokemuksia. Saat paremman käsityksen kaupasta tai myyjästä etsimällä esimerkiksi Googlesta: yrityksen nimi ja ”kokemuksia” tai englanniksi ”review”.

Tilasitko sinä tuotteen, joka paljastuikin väärennökseksi? Kerro oma kokemuksesi kommenttikentässä. (Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)


Etusivu » Arkivinkit

Jätä kommentti