Tulliselvitys netissä – Opas sujuvaan tullaukseen

Tilaatko tuotteita EU:n ulkopuolelta, kuten Kiinasta, ja haluat ymmärtää, kuinka tehdä tulliselvitys netissä? Tämä opas on tarkoitettu sinulle. Tässä artikkelissa käymme läpi tulliselvityksen vaiheet ja annamme sinulle kattavat ohjeet tullausprosessin suorittamiseen Tullin verkkosivuilla.

Huomaathan, että tilatessasi EU-alueelta, et tarvitse tulliselvitystä. On tärkeää aina tarkistaa ajantasaiset tiedot ja ohjeet Tullin verkkosivuilta. Seuraa näitä ohjeita, ja tulliselvitys sujuu vaivattomasti!

amazon de
 • Tilaa vaivattomasti
 • Turvallisesti EU:sta
 • Parhaat tarjoukset

Amazon.de on yksi Euroopan suurimmista verkkokaupoista, joka sijaitsee EU-alueella Saksassa. Tilatessasi tuotteita Amazon.de:stä, voit nauttia edullisista hinnoista ja helposta ostokokemuksesta ilman tulliselvityksen aiheuttamaa stressiä. EU-alueelta tilatut tuotteet eivät vaadi tulliselvitystä, mikä tekee ostosten tekemisestä vaivatonta ja nopeaa.

Tulliselvitysprosessin vaiheet

Tässä kappaleessa käymme läpi tulliselvitysprosessin eri vaiheet, joiden avulla teet tullauksen helposti ja vaivattomasti. Tullaus vaaditaan, kun tilaat tuotteita EU:n ulkopuolelta, jotta voit maksaa tarvittavat arvonlisäverot ja mahdolliset tullimaksut. Prosessi koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Saapumisilmoituksen vastaanottaminen: Kun tilauksesi saapuu Suomeen, saat saapumisilmoituksen. Saapumisilmoituksessa kerrotaan tarvittavat ohjeet.
 2. Mene Tullin verkkosivuille: Etsi Tullin sivuilta linkki henkilöasiakkaan tuontitullaukseen ja tunnistaudu sähköisesti.
 3. Täytä tarvittavat tiedot tilauksesta: Anna saapumistunnus, saapumispäivä, lähetysmaa ja todiste tuotteista maksetuista hinnoista (esim. kuitti).
 4. Anna tarkentavat tiedot: Täytä henkilötiedot, kuten henkilötunnus, nimi, osoite ja yhteystiedot, sekä anna lähettäjän tiedot.
 5. Lisää ostosten tiedot: Ilmoita tilauksen arvo ilman toimituskuluja, valitse valuutta ja lisää kuva tai liitetiedosto, jossa näkyy tuotteen hinta.
 6. Valitse tavarakoodi ja ilmoita valmistusmaa: Jos tilauksesi sisältää saman tavarakoodin tuotteita, voit tullata ne yhtenä tavarana. Selvitä oikea tavarakoodi valintalistalta tai ota yhteyttä Tullin neuvontaan.
 7. Toista prosessi useille tuotteille: Jos tilauksessasi on useita eri tuotteita, lisää jokainen tuote noudattaen Tullin sivuilla annettuja ohjeita.
 8. Tarkista ja vahvista antamasi tiedot: Varmista, että kaikki ilmoittamasi tiedot ovat oikein ennen tullauksen lähettämistä.
 9. Maksa tullimaksut: Maksa arvonlisävero ja mahdolliset tullimaksut Tullin verkkosivuilla ja seuraa tilauksen kulkua tulliselvityksen jälkeen.

Näiden vaiheiden avulla tullaus sujuu nopeasti ja helposti. Muista aina tarkistaa ajantasaiset tiedot ja ohjeet Tullin verkkosivuilta ennen tullauksen tekemistä. Voit myös kokeilla sivumme tullilaskuria, jos haluat alustavaa arviota tilauksestasi.

Tulliselvityksen aikarajat ja seuraukset

Kun tilauksesi saapuu Suomeen, saat saapumisilmoituksen, jonka jälkeen voit aloittaa tulliselvityksen. On tärkeää huomioida, että sinulla on vain 20 päivää aikaa suorittaa tulliselvitys saapumisilmoituksen vastaanottamisesta.

Jos et tee tulliselvitystä tai maksa veroja tällä aikavälillä, pakettisi palautetaan lähettäjälle. Kun olet suorittanut tullauksen ja maksanut tarvittavat verot, maksutiedot saapuvat Tullille yleensä 2-3 päivän kuluessa. Muista siis noudattaa aikarajoja, jotta tilauksesi tullaus sujuu ongelmitta.

Tullilaskurin hyödyntäminen on järkevää

Tullilaskurin käyttäminen on erittäin suositeltavaa, kun tilaat tuotteita EU:n ulkopuolelta. Laskurin avulla voit arvioida tulevat lisäkustannukset, kuten arvonlisäveron ja tullimaksut, jolloin voit varautua niihin etukäteen. Tämä auttaa sinua tekemään harkittuja ostopäätöksiä ja välttämään yllättävät kulut tilauksen saapuessa.

Kannattaa käyttää Tullin verkkosivujen virallista tullilaskuria, joka tarjoaa tarkimman ja ajantasaisimman tiedon maksuista. Virallisen laskurin avulla saat yksityiskohtaisen erittelyn verokannoista, tullimaksuista ja muista mahdollisista kuluista.

Jos kuitenkin haluat vain nopean arvion tulevista lisäkustannuksista, voit käyttää myös meidän sivustollamme olevaa helppokäyttöistä ja nopeaa tullilaskuria. Huomaathan, että tämä laskuri antaa vain suuntaa-antavan arvion kustannuksista, joten tarkista aina virallisen tullilaskurin tiedot ennen tullauksen tekemistä.

Tullilaskurin käyttö on helppoa: syötät vain tilauksesi arvon, toimituskulut ja tuotteen tullinimikkeen. Laskuri laskee automaattisesti arvioidun arvonlisäveron ja tullimaksun. Näin voit tehdä tietoon perustuvia ostopäätöksiä ja varautua tilauksen lopullisiin kustannuksiin.

Tullin neuvonnan hyödyntäminen

Tulliselvityksen aikana voi herätä kysymyksiä tai epäselvyyksiä, joihin tarvitset apua. Tässä tilanteessa kannattaa hyödyntää Tullin neuvontapalveluita, jotka tarjoavat asiantuntevaa tietoa ja ohjeita. Voit ottaa yhteyttä Tullin asiakaspalveluun puhelimitse, sähköpostitse tai chatin kautta. Asiakaspalvelu auttaa sinua esimerkiksi tavarakoodien selvittämisessä, tullimaksujen laskemisessa tai tulliselvityksen tekemisessä.

Ennen yhteydenottoa asiakaspalveluun, voit myös tutustua Tullin verkkosivuihin, jotka sisältävät kattavasti tietoa tullaukseen liittyvistä asioista. Verkkosivuilta löydät ohjeita, usein kysyttyjä kysymyksiä ja lomakkeita, jotka saattavat auttaa sinua löytämään vastaukset kysymyksiisi.

Yhteenveto

Vaikka olemme pyrkineet tarjoamaan kattavan ja hyödyllisen artikkelin tulliselvityksestä netissä, on mahdollista, että kaikki tiedot eivät välttämättä pidä paikkaansa tai ole ajan tasalla. Suosittelemme aina tarkistamaan ajantasaiset tiedot ja ohjeet Tullin verkkosivuilta, jotta varmistat tullausprosessin sujuvan ongelmitta. Tullin verkkosivuilta löydät myös tarkempia ohjeita, laskureita ja tietoa mahdollisista muutoksista tulliselvitykseen liittyen.

Usein kysytyt kysymykset

Tarvitsenko tulliselvityksen, jos tilaan tuotteita EU:n sisältä?

Et tarvitse tulliselvitystä, kun tilaat tuotteita EU:n sisältä, sillä EU-maiden välillä ei peritä tulleja tai arvonlisäveroa.

Kuinka paljon aikaa minulla on tehdä tulliselvitys saapumisilmoituksen vastaanottamisesta?

Sinulla on noin 20 päivää aikaa tehdä tulliselvitys saapumisilmoituksen vastaanottamisesta.

Mitä tapahtuu, jos en tee tulliselvitystä tai maksa veroja määräajassa?

Jos et tee tulliselvitystä tai maksa veroja määräajassa, pakettisi palautetaan lähettäjälle.

Etusivu » Nettivinkit » Tulliselvitys netissä – Opas sujuvaan tullaukseen