Tulliselvitys netissä РOhje nettitullauksen 10 vaiheeseen

4 kommenttia

Opi tekemään nettitullaus Tullin nettituonti -palvelussa helposti tämän vaiheisiin jaetun ohjeen avulla. Tilatessasi EU-alueelta, ei tulliselvitystä tarvitse tehdä, sillä tilauksesta ei koidu lisäveroja. Kun teet ostoksia verkkokaupoista, jotka ovat Euroopan unionin ulkopuolella, esimerkiksi Yhdysvalloista tai Kiinasta (esim. Gearbest), tulee sinun tehdä tulliselvitys netissä.

Hyvä tietää

‚ÄĘ Tilatun postipaketin ja toimituskulujen summan ylitt√§ess√§ 22‚ā¨, joudut tilaajana maksamaan arvonlis√§veroa.

‚ÄĘ Yli 150‚ā¨ arvoisista l√§hetyksist√§ maksetaan my√∂s tullimaksua. Yleens√§ tullimaksu on noin 5% luokkaa.

‚ÄĘ Voit joutua tekem√§√§n tulliselvityksen, vaikka tilauksesi arvo ei ylitt√§isik√§√§n 22 euroa, t√§ll√∂in sinun sinun ei tarvitse maksaa arvonlis√§veroa ja tullilaskun summana on 0 euroa.

‚ÄĘ Maahantuotavista tavaroista maksetaan veroa yleens√§ 24%, kuitenkin esimerkiksi kirjojen, sanoma- ja aikakauslehtien kohdalla veroa maksetaan 10%. Elintarvikkeista ja ravintolisist√§ maksetaan 14%.

‚ÄĘ Kaikki EU:n ulkopuolelta saapuvat l√§hetykset menev√§t Vantaalle Postin ulkomaanpostin terminaaliin lentorahtina. Selvityksesi j√§lkeen Posti postittaa l√§hetyksesi eteenp√§in ilmoittamaasi osoitteeseen.

Hyödyllistä: Arvioi tilauksesi loppusummaa tullilaskurilla

1. Saapumisilmoituksen vastaanottaminen

Kun tilauksesi saapuu Suomeen, Posti lähettää osoitteeseesi saapumisilmoituksen, jossa kerrotaan, että tulliselvityksen voi tehdä maksutta verkossa Tullin Nettituonti-palvelussa.

Tulliselvityksen pystyy tekemään vasta sitten, kun on saanut saapumisilmoituksen. Tällöin sinulla on 20 päivää aikaa tehdä tulliselvitys. Mikäli et tee selvitystä etkä maksa veroja, posti palauttaa pakettisi lähettäjälle. Tullin sivuilla kerrotaan maksutiedon tulevan Tullin tilille 2-3 päivässä.


2. Nettituonti-palveluun kirjautuminen

Mene selaimellasi Tullin Nettituonti-palveluun. Klikkaa yl√§valikosta ”Kirjaudu yksityishenkil√∂n√§”-painiketta. Selaimeen avautuu tunnistussivu. Voit tunnistautua joko mobiilivarmenteen tai pankkitunnusten avulla. Tunnistautumisen j√§lkeen sinun tulee hyv√§ksy√§ Tullin Nettituonti-palvelun k√§ytt√∂ehdot klikkaamalla ”Kyll√§”-painiketta.


3. Ilmoituksen tekeminen

Hyv√§ksytty√§si k√§ytt√∂ehdot, selaimeesi avautuu Tullin nettituonti-palvelun etusivu. Klikkaa ”Uusi postitullaus” -painiketta.


4. Saapumistunnus-lomake

1. Saapumistunnus-lomakkeessa pyydetään Postin saapumisilmoituksesta löytyvät tiedot: saapumistunnus, saapumispäivä ja lähetysmaa. Täytä ne.

2. Valitse ‚ÄĚTavara on tuotu‚ÄĚ ‚Äďvalikosta vaihtoehto ‚ÄĚManner-Suomeen‚ÄĚ , kun saapumisilmoitus on tullut Postilta.

3. Valitse ‚ÄĚKyseess√§ on‚ÄĚ -valikosta ‚ÄĚUusi postitullaus‚ÄĚ.

4. Valitse ‚ÄĚTavaran arvon osoittava asiakirja‚ÄĚ ‚Äďvalikosta sinulle sopiva vaihtoehto.

5. Lopuksi klikkaa ”Seuraava”-painiketta sivun alalaidasta.


5. Toimijatiedot-lomake

1. Toimijatiedot-lomaakkeeseen täytät seuraavat yhteystietosi. Henkilötunnus, kansallisuus, nimi, osoite, postinumero, postitoimipaikka, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

2. Täytä Lähettäjän tiedot kenttään lähettäjän nimi ja valitse Lähettäjä on -valikosta yritys tai yksityishenkilö.

3. Lopuksi klikkaa ”Seuraava”-painiketta sivun alalaidasta.


6. Tavaratiedot-lomake

1. Jos tilauksesi sisältää vain yhden arvolisäprosentin ja saman tavarakoodin tuotteita, voit tullata kaikki tilauksen sisältämät tuotteet yhtenä tavarana. Valitse tavarakoodi valintalistalta tai ota yhteyttä Tullin neuvontaan oikean tavarakoodin selvittämiseksi.

2. Tämän jälkeen ilmoita tavaran valmistusmaa. Jos et tiedä tavaran valmistusmaata, ilmoita lähetysmaa.

3. Lopuksi klikkaa sivun alalaidasta ”Jatka”-painiketta.


7. Tavaran 1 tiedot-lomake

1. Kirjoita Hinta-kenttään tilauksesi arvo ilman toimituskuluja ja valitse Valuuttalaji-valikosta sopiva valuutta.

2. Kirjoita Posti/käsittelykulut-kenttään toimituskulut ja valitse Valuuttalaji-valikosta sopiva valuutta.

3. Kirjoita Paino-kenttään lähetyksen paino, jonka löydät postin saapumisilmoituksesta.

4. Kun l√§hetyksesi sis√§lt√§√§ useita tavaroita, klikkaa ”Lis√§√§ uusi tavara”-painiketta. Muuten voit klikata ”Seuraava”-painiketta sivun alalaidasta.


8. Tavaralista-lomake

Tarkista, ett√§ kirjoittamasi tiedot ovat oikein ja jatka sen j√§lkeen seuraavaan vaiheeseen painamalla ”Seuraava”-painiketta sivun alalaidasta.


9. Lähetys-sivu

1. Tässä vaiheessa voit ottaa kuvankaappauksen kuitista, tilausvahvistuksesta tai laskusta. Lisää kuva liitetiedostona tulliselvitykseen. Tämä nopeuttaa tullauksen käsittelyä. Löydät kuitin helpoimmiten sähköpostistasi. Windows tietokoneissa kuvankaappaus on helpointa tehdä leikkaustyökalulla (Snipping tool).

2. Liitetty√§si kuvakaappauksen onnistuneesti, kikkaa ”L√§het√§ ilmoitus Tulliin” -painiketta sivun alalaidasta. T√§ll√∂in ilmoitus siirtyy tullin k√§sittelyyn.

3. Seuraavaksi sinulle aukeaa tietojen vahvistaminen-sivu, jolla näet antamiesi tietojen perusteella tullin tekemän laskelman maahantuontiveroista. Tarkista antamasi tiedot ja laskelma. Jos kaikki tiedot ovat oikein, vahvista tiedot sivun alareunassa olevalla painikkeella.


10. Laskun maksaminen ja lähetyksen vastaanottaminen

Klikkaa ”Maksa verkkopankissa” -painiketta siirty√§ksesi maksamaan tullausp√§√§t√∂ksen mukaisen laskun. Klikkaa pankkiasi, kirjaudu nettipankkitunnuksillasi ja maksa tullausp√§√§t√∂ksen mukainen lasku.

Nyt olet tehnyt tulliselvityksen netissä ja mahdolliset on verot maksettu. Lähetyksesi vapautuu seuraavaksi ulkomaanpostin varastosta ja se lähetetään eteenpäin postiisi.

Heräsikö kysymyksiä tai haluatko jakaa tullauskokemuksiasi muille? Kommentoi alle! (Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)


Etusivu ¬Ľ Nettivinkit ¬Ľ
Arvioi kirjoitus "Tulliselvitys netissä РOhje nettitullauksen 10 vaiheeseen" klikkaamalla tähteä.
5 / 5 (1 ääntä)

4 kommenttia artikkeliin ”Tulliselvitys netiss√§ – Ohje nettitullauksen 10 vaiheeseen”

 1. Moi.
  Tilasin paketin USA:sta, ja paketti olisi saapunmassa Suomeen lähiaikoina. paketin toimittaa DHL Express. Heiltä tuli viesti että hoitavat tullauksen ja muutkin asiaan kuuluvat asiat maksua vastaan, mutta tämä lopussa oleva teksti hiukan hämmentää, eli mitähän tarkoittaa tämä? Toimeksianto on sitova. Mikäli toimeksiantaja ei täytä velvoitettaan viivytyksittä, DHL:llä on oikeus irtisanoa toimeksianto. Haluan kuitenkin itse hoitaa tullauksen ja muuta asiaan kuuluvat toiminnat, en halua käyttää DHL valveluksia. jätänkö huomioimatta kyseisen viestin ja odotan postilta ilmoitusta.

  Vastaa
  • Hei!
   Mielestäni asia menee juuri näin. Eli DHL tarjoaa omaa (kallista) palveluaan. Voit tehdä tulliselvityksen valmiiksi tullin sivuilla, niin saat sen nopeammin. Voit tietysti varmistaa asian DHLn asiakaspalvelusta, jos se vielä mietityttää.

   Viestiä muokattu

   Vastaa
   • Selv√§ juttu, kiitos varmistuksesta. Onpas kallista! T√§ytyy pit√§√§ mieless√§ tulevia ohjeita ja tilauksia varten.

Jätä kommentti