Tehosekoitinvertailu – Tälläinen on hyvä tehosekoitin

0

Terveelliseen elämään ja fitness-lifestyleen kuuluu monipuolinen ja ravitseva ruokavalio. Kaikkien vihannesten ja hedelmien nauttiminen sellaisenaan voi olla kuitenkin todella vaivalloista. Paras apuväline tähän on tietysti hyvä tehosekoitin, jolla saat kaikki luonnon herkut nopeasti imeytyvään ja nautittavaan muotoon.

Tehosekoittimia on kuitenkin paljon erilaisia ja niiden hinnat vaihtelevat suuresti. Jos pyörätät smoothien kerran tai pari kuukaudessa, voi sinulle hyvinkin riittää alle satasen perus tehosekoitin. Jos kuitenkin rakastat smoothieita ja Jungle Juice Bar vie kaikki rahasi, kannattaa sinun ehkä panostaa laadukkaaseen tehosekoittimeen.

Kuinka usein käytät tehosekoitinta?

Tämä on ehkä tärkein kysymys, kun mietit millaista tehosekoitinta olet ostamassa. Mitä useammin käytät tehosekoitinta, sitä kovemmalle kulutukselle se joutuu. Tämän lisäksi saatat vaatia esimerkiksi smoothieltasi pehmeää ja silkkistä koostumusta (jota ei halvalla sekoittimella saa). Kuten monessa muussakin asiassa, hinta määrää tehosekoittimissa aika pitkälle minkälaisen laitteen saat. Listasimme alle pari suuntaviivaa laitteen käyttömäärästä.

tehosekoitin vertailu
Tehosekoittimia on tarjolla moneen eri hintaluokkaan

• Käytät päivittäin
Jos käytät tehosekoitinta päivittäin, kannattaa sinun sijoittaa laitteeseen enemmän. Saatat myös arvostaa hyvää lopputulosta juomissa, smoothieissa ja keitoissa.

Suosittelemme sijoittamaan ainakin 200€, mielellään jopa 300€. Silloin saat laitteen, joka kestää jatkuvaa päivittäistä käyttöä. Juomien koostumus on myös parempi.

• Käytät pari kolme kertaa viikossa
Jos käytät laitetta pari kolme kertaa viikossa, kannattaa sinun tähdätä 150 – 200 € hintaluokan laitteisiin. Niissä on yleensä tarpeeksi jytyä tekemään pehmeitä smoothieita, mutta myös laadukkaammat osat ja enemmän ominaisuuksia. Tämän hintaluokan laitteissa on yleensä parempi kannun kiinnitys ja materiaali (tästä lisää myöhemmin kirjoituksessa).

• Käytät harvoin
Jos käytät melko harvoin tehosekoitinta, mutta silloin kuin päätät käyttää, arvostat silti laitteen laatua ja lopputuloksen tasalaatuisuutta.

Kannattaa sijoittaa tässä tapauksessa noin 100 € tai hieman alle. Kaikkein halvimmat markettiblenderit voivat toimia hetken hyvin, mutta kannu voi pahimmassa tapauksessa esimerkiksi irrota yllättäen, aiheuttaen ison sotkun.

Korkeamman hintaluokan tehosekoittimet

Tässä luokassa on useitakin laitteita. Halvimmat lähtevät hieman alle 300 € tuntumasta. Tunnetummat ja vielä laadukkaammat merkit kuten Vitamix ja Blendtec maksavat taas noin 400 – 600 €. Näillä laitteilla saa ammattilaistason jälkeä ja kestävyys on huipputasoa.

Suosittelemme kuitenkin hieman kohtuuhintaisempaa Hamilton Beach -merkin laitetta. Hamilton Beach on laadukas ja luotettu pienkoneiden valmistaja amerikasta. Alla kuva kyseisestä blenderistä. Mainittakoon vielä, että laite voitti Aftonbladetin vertailun, jossa oli 10 blenderiä.

hamilton beach tehosekoitin
Katso hinta

Yhteenveto ominaisuuksista
• Teho 1400 W
• Nopeus jopa 20 000 RPM
• Tritaanikannu – kevyt ja kestävä
• 8 vuoden takuu

Keskihintaiset tehosekoittimet

Tässä hintaluokassa alkaa saamaan jo melko laadukkaita ja monipuolisia tehosekoittimia. Kannattaa siis sijoittaa vähintään 150 €, jos aikoo käyttää tehosekoitinta usein. Kiität itseäsi myöhemmin, kun et hankkinut mitään halpaa rimpulaa.

keskihintaiset tehosekoittimet
Katso keskihintaisia blendereitä

Yllä olevata linkistä voit katsella tehosekoittimia 100-200€ hintaluokassa. Monissa näistä malleista on kaikki tärkeimmät toiminnot, kuten automaattiset ohjelmat vaikkapa smoothien ja keittojen tekoon. Muista kuitenkin lukea jokaisen tuotteen tiedot tarkasti ennen tilausta.

Halpa, mutta hyvä tehosekoitin

Edullisten tehosekoittimien valmistajista tunnetuimpia ovat esimerkiksi Wilfa, OBH Nordica ja Electolux. Katso edullisista sekoittimista esimerkiksi kuinka paljon niissä on tehoa, sekä minkälaisia sekoitusohjelmia niissä on. Älä kuitenkaan odota liikoja, sillä usein edullisempien sekoittimien ominaisuudet ovat melko karsitut.

Suosittelemme edullisista blendereistä Hamilton Beach merkin Multiblender -mallia, joka on mm. voittanut Test.se -sivuston ”paras budjettivalinta” -palkinnon.

edulliset tehosekoittimet
Katso hinta

Yhteenveto ominaisuuksista
• Teho 350 W (max. 700 W)
• Kannun tilavuus 1,4 litraa
• Kätevät sekoitusohjelmat

Tehosekoittimien ominaisuudet vertailussa

Tehosekoittimissa on nykyisin paljon erilaisia ominaisuuksia, jotka tekevät sekoittimen käytöstä miellyttävämpää ja helpompaa. Kaikki ominaisuudet toisaalta eivät ole hyödyllisiä. Alla on listattuna jotain ominaisuuksia, joita on hyvä pitää mielessä tehosekoitinta valitessa.

• Eri sekoitusohjelmat (esim. smoothie ja keitto)
• Kannun materiaali (esim. kevyt ja kestävä tritaani on hyvä)
• Moottorin teho (matalatehoinen moottori ei jaksa rikkoia esim. pakastemarjoja)

Sekoitusohjelmien määrä ei välttämättä ole oleellinen tieto, sillä voit yleensä lukea sekoittimen ohjekirjasta suositus sekoitusajat ja -nopeudet eri aineksille. Kannun materiaalissa kannattaa suosia tritaania (joka on muovia) lasin sijaan. Tritaani on kevyempää ja ei rikkoudu palasiksi pudotessa (turvallisempi).

Perinteisessä edullisessa tehosekoittimessa on tehoa noin 300 W ja kalliimmissa malleissa voi olla jopa 1600 W. Pienempi teho riittää, jos teet vain yksinkertaisia juttuja kuten banaani smoothieta. Isompitehoisella mallilla saat pehmeää jälkeä myös pakastemarjoista ja jääpaloista.

Tehosekoittimen kannun kiinnitys ja materiaali

Kuten kirjoituksessa tuli jo aiemmin ilmi, Tritaani on paras kannumateriaali. Se on painavaa lasia turvallisempi ja kestävämpi materiaali. Siksi se sopiikin erityisesti lapsiperheisiin lasikannua paremmin. Tritaanikannu tosin nostaa laitteen hintaa, joten yleensä sitä ei ole käytetty alle 100 € tehosekoittimissa.

kierrekiinnitys
Kierrekiinnitys on heikompi ja helposti kuluva osa halvemmissa sekoittimissa

Toinen heikko paikka tehosekoittimissa on kannun kiinnitys. Halvoissa sekoittimmissa on kierrekiinnitys, joka pitää napsauttaa paikalle.

Kannun asettaminen paikalleen ja pois ottaminen voi siis tuottaa vaikeuksia joillekkin. Sen lisäksi kierteet kannussa saattavat löystyä, jolloin sen pois ottamisessa itse teräosa jää laitteeseen ja kannu käteen. Tällöin kaikki kannun sisältö valahtaa pöydälle tai lattialle (käynyt kirjoittaneelle).

kannun kiinnitys
Parhaissa blendereissä kannun voi vain pudottaa paikalleen. Ilman tuskahikeä

Kalliimmissa ja laadukkaammissa laitteissa kannuosan voi yksinkertaisesti pudottaa paikalle, ilman vääntelyä ja kääntelyä. Tämä säästää myös blenderiä, jottei ylimääräistä kulumaa pääse tapahtumaan. Tälläisen kannun asentamiseen ei myöskään tarvitse voimaa, jolloin useampi henkilö saa sen helposti laitettua.

Mitä mieltä sinä olet?

Jätä palautetta kirjoituksesta, tai kerro sinun suosikki blenderisi kommenteissa. Voit myös kysyä vinkkejä ja suosituksia meiltä tai muilta lukijoilta. Kiitos vielä kun luit kirjoituksen!

Muista tutustua myös muihin oppaisiimme ja kirjoituksiimme, kuten langattomat-kuulokkeet ja kellot netistä.

1000
Top