Tehosekoitinvertailu РTälläinen on hyvä tehosekoitin

Jätä kommentti

Terveelliseen elämään ja fitness-lifestyleen kuuluu monipuolinen ja ravitseva ruokavalio. Kaikkien vihannesten ja hedelmien nauttiminen sellaisenaan voi olla kuitenkin todella vaivalloista. Paras apuväline tähän on tietysti hyvä tehosekoitin jolla saat kaikki luonnon herkut nopeasti imeytyvään ja nautittavaan muotoon.

Kannattaa kuitenkin lukea vertailu tehosekoittimista, sillä tehosekoittimia on paljon erilaisia ja niiden hinnat vaihtelevat suuresti.

Jos pyörätät smoothien kerran tai pari kuukaudessa, voi sinulle hyvinkin riittää alle sadan euron tehosekoitin. Mikäli kuitenkin paikallinen smoothiebaari vie kaikki rahasi, kannattaa sinun panostaa laadukkaaseen tehosekoittimeen!

Parhaat blenderit – 5 suositusta

Olemme tutkineet tarkkaan useita arvosteluja ja kokemuksia ja päätyneet näihin suosituksiin.

Premiumvalinta

hamilton-beach-tehosekoitin
Huippuluokan premium blenderi
Rikkoutumaton Tritaanikannu
Portaaton nopeudensäätö
Kattava takuu
Tehokas moottori

Katso tarjoukset

Budjettivalinta

hamilton-beach-multiblender
Tilava kannu
Kätevät sekoitusohjelmat
Kätevä survin
Hyvä takuu
Tehokas moottori

Katso tarjoukset

Paras matkalle

c3
Salille ja urheiluun
Smoothiet ja proteiinijuomat
Sekoittaa suoraan pulloon
Terät ruostumatonta terästä

Katso hinta

Hyvä hinta-laatusuhde

raw x 2,5 turbo
Vahva ja tehokas
Smoothiet ja proteiinijuomat
Useita nopeuksia
Tritaanikannu
Vahva moottori

Katso tarjoukset

Halpa ja tehokas

emerio
Monikäyttöinen terä
Tasainen lopputulos
Säädettävä nopeus
Tritaanikannu
Hyvä moottori

Katso tarjoukset

Kuinka usein käytät tehosekoitinta?

Tämä on ehkä tärkein kysymys, kun mietit millaista tehosekoitinta olet ostamassa. Mitä useammin käytät tehosekoitinta, sitä kovemmalle kulutukselle se joutuu. Tämän lisäksi saatat vaatia esimerkiksi smoothieltasi pehmeää ja silkkistä koostumusta. Kuten monessa muussakin asiassa, halvalla ei saa hyvää. Lue alta vinkkejä liittyen käyttömääriin ja hintoihin.

tehosekoitin vertailu
Tehosekoittimia on tarjolla moneen eri hintaluokkaan

Käytät päivittäin

Jos k√§yt√§t tehosekoitinta p√§ivitt√§in, kannattaa sinun sijoittaa laitteeseen enemm√§n. Suosittelemme sijoittamaan ainakin 200‚ā¨, mielell√§√§n jopa 300‚ā¨. Silloin saat laitteen, joka kest√§√§ jatkuvaa p√§ivitt√§ist√§ k√§ytt√∂√§. Juomien koostumus on my√∂s parempi.

Tämä on nykyisin suosittu hintaluokka, jossa on paljon valinnanvaraa. Tunnetuimpia valmistajia korkean hintaluokan laitteista on Vitamix ja Blendtec. Suosittelemme kuitenkin hieman kohtuuhintaisempaa Hamilton Beach -merkkiä. Hamilton Beach on laadukas ja luotettu pienkoneiden valmistaja amerikasta. Hamilton Beachin tehosekoitin voitti Aftonbladetin vertailun, jossa oli 10 blenderiä.

 

Käytät pari kolme kertaa viikossa

Jos k√§yt√§t laitetta pari kolme kertaa viikossa, kannattaa sinun t√§hd√§t√§ 150 – 200 ‚ā¨ hintaluokan laitteisiin. Niiss√§ on yleens√§ tarpeeksi jyty√§ tekem√§√§n pehmeit√§ smoothieita, mutta my√∂s laadukkaammat osat ja enemm√§n ominaisuuksia. T√§m√§n hintaluokan laitteissa on yleens√§ automaattiset ohjelmat, parempi kannun kiinnitys, ja materiaalit. Suosittelemme t√§m√§n hintaryhm√§n laitteita, jos et pysty venym√§√§n kaliimpiin laitteisiin. Kiit√§t itse√§si my√∂hemmin, kun et hankkinut mit√§√§n halpaa rimpulaa.

Käytät harvoin

Mik√§li k√§yt√§t tehosekoitinta vain harvoin, mutta haluat silti laitteen joka ei hajoa ensimm√§isell√§ k√§ytt√∂kerralla, suosittelemme sijoittamaan laitteeseen noin 60-100 ‚ā¨. Kaikkein halvimmat markettiblenderit voivat toimia hetken hyvin, mutta kannu voi pahimmassa tapauksessa irrota kesken kaiken, aiheuttaen ison sotkun!

Tunnettuja edullisempien tehosekoittimien valmistajia on esimerkiksi Wilfa, OBH Nordica ja Electrolux. Kiinnitä huomiota ainakin blenderin tehoon ja sekoitusohjelmiin. Muista, että halvassa tehosekoittimessa voi teho loppua kesken, jolloin jäiset hedelmät eivät murskaannu kunnolla.

Tehosekoittimien ominaisuudet vertailussa

Tehosekoittimissa on nykyisin paljon erilaisia ominaisuuksia, jotka tekevät sekoittimen käytöstä miellyttävämpää ja helpompaa. Kaikki ominaisuudet toisaalta eivät ole hyödyllisiä. Alla on listattuna jotain ominaisuuksia, joita on hyvä pitää mielessä tehosekoitinta valitessa.

‚ÄĘ Eri sekoitusohjelmat (esim. smoothie ja keitto)
‚ÄĘ Kannun materiaali (esim. kevyt ja kest√§v√§ tritaani on hyv√§)
‚ÄĘ Moottorin teho (matalatehoinen moottori ei jaksa rikkoia esim. pakastemarjoja)

Sekoitusohjelmien määrä ei välttämättä ole oleellinen tieto, sillä voit yleensä lukea sekoittimen ohjekirjasta suositus sekoitusajat ja -nopeudet eri aineksille. Kannun materiaalissa kannattaa suosia tritaania (joka on muovia) lasin sijaan. Tritaani on kevyempää ja ei rikkoudu palasiksi pudotessa (turvallisempi).

Perinteisessä edullisessa tehosekoittimessa on tehoa noin 300 W ja kalliimmissa malleissa voi olla jopa 1600 W. Pienempi teho riittää, jos teet vain yksinkertaisia juttuja kuten banaani smoothieta. Isompitehoisella mallilla saat pehmeää jälkeä myös pakastemarjoista ja jääpaloista.

Tehosekoittimen kannun kiinnitys ja materiaali

Kuten kirjoituksessa tuli jo aiemmin ilmi, Tritaani on paras kannumateriaali. Se on painavaa lasia turvallisempi ja kest√§v√§mpi materiaali. Siksi se sopiikin erityisesti lapsiperheisiin lasikannua paremmin. Tritaanikannu tosin nostaa laitteen hintaa, joten yleens√§ sit√§ ei ole k√§ytetty alle 100 ‚ā¨ tehosekoittimissa.

kierrekiinnitys
Kierrekiinnitys on heikompi ja helposti kuluva osa halvemmissa sekoittimissa

Toinen heikko paikka tehosekoittimissa on kannun kiinnitys. Halvoissa sekoittimmissa on kierrekiinnitys, joka pitää napsauttaa paikalle.

Kannun asettaminen paikalleen ja pois ottaminen voi siis tuottaa vaikeuksia joillekkin. Sen lisäksi kierteet kannussa saattavat löystyä, jolloin sen pois ottamisessa itse teräosa jää laitteeseen ja kannu käteen. Tällöin kaikki kannun sisältö valahtaa pöydälle tai lattialle (käynyt kirjoittaneelle).

kannun kiinnitys
Parhaissa blendereissä kannun voi vain pudottaa paikalleen. Ilman tuskahikeä

Kalliimmissa ja laadukkaammissa laitteissa kannuosan voi yksinkertaisesti pudottaa paikalle, ilman vääntelyä ja kääntelyä. Tämä säästää myös blenderiä, jottei ylimääräistä kulumaa pääse tapahtumaan. Tälläisen kannun asentamiseen ei myöskään tarvitse voimaa, jolloin useampi henkilö saa sen helposti laitettua.

Mitä mieltä sinä olet?

Jätä palautetta kirjoituksesta, tai kerro sinun suosikki blenderisi kommenteissa. Voit myös kysyä vinkkejä ja suosituksia meiltä tai muilta lukijoilta. Kiitos vielä kun luit kirjoituksen!

Muista tutustua myös muihin oppaisiimme ja kirjoituksiimme, kuten langattomat-kuulokkeet ja kellot netistä.


Etusivu ¬Ľ Ostokset

Jätä kommentti