Suomalaisten ostokäyttäytyminen netissä – Mitä tilataan ja mistä? (Infograafi)

0

Nettikauppa sen kuin vain jatkaa kasvuaan Suomessa ja muualla maailmassa. Suomalaiset tilaavat nettikaupoista väkilukuun suhteutettuna suuria määriä tavaraa. Tilauksia tehdään kotimaasta ja jatkuvasti enemmän ulkomailta. Tässä kirjoituksessa on esitelty kuvan ja tekstin voimin mitä suomalaiset tykkäävät tilata eniten, ja mitkä ovat suosituimpia tilausmaita.

suomalaisten ostoskäyttäytyminen

Saksa

Eniten tilauksia tehdään Saksasta, koska hinnat ovat siellä yleensä edullisempia. Suosituimpia kauppoja Saksassa on esimerkiksi Amazon ja sadat muut erikoiskaupat. Suomalaiset luottavat saksalaisiin verkkokauppoihin ja siksi sieltä uskalletaankin tilata arvokkaampia tavaroita ja suurempia määriä.

Kiina

Kiina on suosittu tilausmaa edulliselle pikkutavaralle. Kiinasta tilaaminen on varsin houkuttelevaa, koska alle 22€ arvoisille lähetyksille (postikuluineen) ei tule lisämaksuja Suomen päässä. Vaikka tilaisit suuremman määrän tavaraa kerralla, tuotteet pakataan omiin paketteihinsa. Näin tullausraja ei ylity. Kiinassa on lukemattomia nettikauppoja ja voit tutustua niihin täällä.

Iso-Britannia

Iso-Britanniassa on paljon suomalaisten suosimia nettikauppoja, kuten Amazon ja ASOS. Iso-Britanniasta tilataankin erityisen paljon vaatteita, kenkiä ja muita asusteita. Toimitusaika on yleensä alle viikon.

Ruotsi

Monet suomalaisten suosimista verkkokaupoista on ruotsalaisia. Olet saattanut tilata jopa tietämättäsi ruotsalaisista verkkokaupoista, koska usein niillä on täysin suomenkieliset verkkosivustot ja asiakaspalvelut. Voit lukea ruotsalaisista verkkokaupoista lisää täältä.

Yhdysvallat

Yhdysvalloista tilataan usein hieman erikoisempaa tavaraa, jota ei muualta saa. Suosituin verkkokauppa yhdysvalloissa on tietysti taas Amazon. Tämä verkkokauppa jättiläinen onkin onnistunut murtautumaan lähes kaikille mantereille menestyksekkäästi.

Muista pitää mielessä, että yli 22€ arvoisiin tilauksiin (postikuluineen) Yhdysvalloista tulee verot ja mahdolliset tullimaksut päälle. Voit kokeilla tullilaskuria, kun haluat arvioida tilauksesi hintaa.

Mitä tilataan eniten?

Suosituimpia tuoteryhmiä joista suomalaiset tilaavat ovat muoti, elektroniikka, harrastuksiin liittyvät tuotteet, lelut, tee-se-itse, kosmetiikka, elintarvikkeet ja hygienia -tuotteet. Tässä listassa on laskettu mukaan kotimaan ja ulkomaiden tilaukset.

Lista tulee todennäköisesti muuttumaan tulevaisuudessa, koska kaikki palvelut siirtyvät pikkuhiljaa nettiin. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää ruoan nettitilausta, joka on kovassa kasvussa.

1000
Top