SIM-korttien koot ja leikkaus – Lue tämä ennen SIM-kortin vaihtoa

Jätä kommentti

Oletko hankkinut uuden puhelimen tai tabletin, muttet ole varma, millainen SIM-kortti siihen sopii? Olet tullut oikeaan paikkaan. Laitteen käyttöönoton ensimmäinen vaihe on SIM-kortin asettaminen paikalleen. Muista siis ottaa selvää, minkä kokoinen SIM-kortti juuri sinun laitteellesi sopii, sillä väärän kokoisen SIM-kortin asettaminen laitteeseen saattaa vahingoittaa SIM-korttipaikkaa.

Mikä SIM-kortti puhelimessani on?

Sopivan SIM-kortin koko vaihtelee laitteen mallin, valmistajan ja iän mukaan. Laitteeseen sopivan sim-kortin koon löytää yleensä laitteen mukana toimitetusta ohjekirjasta tai helposti googlettelemalla (esim. Samsung Galaxy S9 sim card size). Voit myös avata SIM-luukun puhelimestasi ja arvioida tämän perusteella SIM-kortin koon.

SIM-korttien koot

eri sim kortit

Mini SIM eli normaalikokoinen SIM-kortti (15 x 25mm)

Normaalikokoinen SIM-kortti eli Mini-SIM on ensimmäinen ja suurin kolmesta mallista. Mini-SIM-korttia käytetään yleensä vanhoissa ja todellä yksinkertaisissa puhelimissa ja tableteissa. Normaalikokoisen Mini SIM-kortin käyttö vähenee koko ajan.

Micro SIM (12 x 15mm)

Micro SIM-kortti on tavallisen SIM-kortin näköinen, josta ylimääräinen muovinen piirilevy on leikattu ympäriltä pois. Micro SIM on yksi yleisimmistä älypuhelimissa käytettävistä SIM-korteista ja se on yhteensopiva useimpien älypuhelimien kanssa. Tätä SIM-korttia käytetään todennäköisemmin vuoden 2010 jälkeen julkaistuissa älypuhelinmalleissa, kuten esimerkiksi Galaxy S5 ja LG G4.

Nano SIM (8.8 x 12.3mm)

Nano SIM on pienin käytettävä SIM-kortti, ja se on myös ohuempi kuin edellä mainitut mallit. Nano SIM on uusimmissa älypuhelinmalleissa yleistyvä koko. Esimerkiksi Samsung Galaxy S7 ja Applen puhelimet iPhone 5 -mallista eteenpäin käyttävät Nano SIM-korttia.

 

Uusien liittymien mukana tulee yleensä kaikki kolme kokoa

sim korttien koot

Kun ostat uuden liittymän, sen mukana tulee korttipohja, jossa on kaikki kolme SIM-korttikokoa. Voit valita näistä oikean koon päätelaitteen mukaan. Tässä mallissa samaan korttipohjaan on yhdistetty kaikki kolme käytössä olevaa SIM-korttikokoa: Mini, Micro ja Nano. Jos tarvitset kortin pienemmän koon, voit yksinkertaisesti rikkoa ylimääräisen muovin Micro SIM-kortin ympäriltä.

SIM-adapterilla pienempi SIM isompaan

sim kortti adapteri
SIM-adapterin voi tilata esimerkiksi eBaysta.

SIM-adapterilla saat Nano SIM-kortin muutettua niin Micro- sekä normaalin Mini SIM-kortin kokoiseksi. Adapterilla saat myös Micro SIM-korttisi muokattua Mini SIM-kortiksi. Adapteri toimii niin, ettö se tarjoaa ylimääräistä muovia, joka on välttämätöntä, jotta kortti pysyisi turvallisesti puhelimen SIM-korttipaikassa.

SIM-adapterin voi ostaa useimmista kaupoista, kuten esimerkiksi Clas Ohlson, Motonet tai Prisma. Voit myös tilata sellaisen useista nettikaupoista edullisesti, jos jaksat odottaa hieman pidempään.

SIM-kortin leikkaus

sim kortin leikkaus
SIM-kortin leikkaus Ministä Nanoon onnistuu suurin piirtein seuraavalla tavalla

Jos SIM-kortti on liian suuri puhelimen SIM-korttipaikkaan, voit askarrella siitä pienemmän. Sinun on kuitenkin oltava erittäin huolellinen ja varovainen, jotta kortti ei vahingoittuisi. Jos vahingoitat sirua, SIM ei toimi ollenkaan. YouTubessa on useita videoita, joissa opastetaan SIM-kortin leikkaamisessa.

Huom. SIM-kortin leikkaus vaatii todella terävät sakset ja tarkat kädet! Jos leikkaat kortin vääränkokoiseksi, se voi pahimmillaan jumiutua puhelimen sisään aiheuttaen vahinkoa puhelimellesi. Kannattaa ehdottomasti harkita vierailua operaattorisi toimipisteessä. He voivat antaa sinulle yleensä ilmaiseksi tarvittavan kokoisen SIM-kortin.

Micro SIM to Nano SIM card conversion with just scissors in 60 seconds

 

SIM-kortin vaihto

SIM-kortin vaihtaminen on periaatteessa todella yksinkertainen operaatio. Sinun pitää ensin etsiä puhelimestasi SIM-korttiluukku. Luukun avaamiseen tarvitset usein pienen neulan kaltaisen työkalun, joka toimitetaan jokaisen puhelimen mukana.

sim kortin vaihto
SIM-korttiluukun voi avata tilapäisesti esimerkiksi nuppineulalla tai vastaavalla

Tämä pieni työkalu hukkuu useimmilta uuden puhelimen pakettia avatessa. Voit tarvittaessa avata SIM-luukun vaikka nuppineulalla. Harkitse kuitenkin tarkkaan ennen tämän operaation aloittamista ja ole varovainen, ettet vahingoita puhelintasi!

Kommentoitavaa?

Jos tarvitset apua simmien kanssa, voit laittaa alle kommenttia. Yritämme auttaa kaikkia lukijoitamme parhaamme mukaan.

Maksatko puheluistasi liikaa? Lue kirjoituksemme halvimmista netillä varustetuista puhelinliittymistä.


Etusivu » Arkivinkit

Jätä kommentti