SIM-korttien koot ja leikkaus – SIM-kortin vaihto

Oletko hankkinut uuden puhelimen tai tabletin, muttet ole varma, millainen SIM-kortti siihen sopii? Olet tullut oikeaan paikkaan. Laitteen käyttöönoton ensimmäinen vaihe on SIM-kortin asettaminen paikalleen. Muista siis ottaa selvää, minkä kokoinen SIM-kortti juuri sinun laitteellesi sopii, sillä väärän kokoisen SIM-kortin asettaminen laitteeseen saattaa vahingoittaa SIM-korttipaikkaa.

Vaihda liittymä – Saat heti oikean kokoisen SIM-kortin

  • Jokaiselle sopiva liittymä
  • Useita vaihtoehtoja
  • Edullinen hinnasto
  • Nopeat liittymät
  • Valitse sopivin
  • Vaihtuvat edut

Mikä SIM-kortti puhelimessani on?

Sopivan SIM-kortin koko vaihtelee laitteen mallin, valmistajan ja iän mukaan. Laitteeseen sopivan sim-kortin koon löytää yleensä laitteen mukana toimitetusta ohjekirjasta tai helposti googlettelemalla (esim. Samsung S23 sim card size). Voit myös avata SIM-luukun puhelimestasi ja arvioida tämän perusteella SIM-kortin koon.

SIM-korttien koot

eri sim kortit

Mini SIM eli normaalikokoinen SIM-kortti (15 x 25mm)

Normaalikokoinen SIM-kortti eli Mini-SIM on ensimmäinen ja suurin kolmesta mallista. Mini-SIM-korttia käytetään yleensä vanhoissa ja todellä yksinkertaisissa puhelimissa ja tableteissa. Normaalikokoisen Mini SIM-kortin käyttö vähenee koko ajan.

Micro SIM (12 x 15mm)

Micro SIM-kortti on tavallisen SIM-kortin näköinen, josta ylimääräinen muovinen piirilevy on leikattu ympäriltä pois. Micro SIM on yksi yleisimmistä älypuhelimissa käytettävistä SIM-korteista ja se on yhteensopiva useimpien älypuhelimien kanssa. Tätä SIM-korttia käytetään todennäköisemmin vuoden 2010 jälkeen julkaistuissa älypuhelinmalleissa.

Nano SIM (8.8 x 12.3mm)

Nano SIM on pienin käytettävä SIM-kortti, ja se on myös ohuempi kuin edellä mainitut mallit. Nano SIM on yleisin SIM-kortti koko. Seuraavaksi tulee eSIM, joka tulee korvaamaan kaikki SIM-kortit.

Uusien liittymien mukana tulee tarvittavat koot

sim korttien koot

Kun ostat uuden liittymän, sen mukana tulee korttipohja, jossa on kaikki kolme SIM-korttikokoa. Voit valita näistä oikean koon päätelaitteen mukaan. Tässä mallissa samaan korttipohjaan on yhdistetty kaikki kolme käytössä olevaa SIM-korttikokoa: Mini, Micro ja Nano. Jos tarvitset kortin pienemmän koon, voit yksinkertaisesti rikkoa ylimääräisen muovin Micro SIM-kortin ympäriltä.

SIM-adapterilla pienempi SIM isompaan

sim kortti adapteri
SIM-adapterin voi tilata esimerkiksi eBaysta.


SIM-adapterilla saat Nano SIM-kortin muutettua niin Micro- sekä normaalin Mini SIM-kortin kokoiseksi. Adapterilla saat myös Micro SIM-korttisi muokattua Mini SIM-kortiksi. Adapteri toimii niin, ettö se tarjoaa ylimääräistä muovia, joka on välttämätöntä, jotta kortti pysyisi turvallisesti puhelimen SIM-korttipaikassa.

SIM-adapterin voi ostaa useimmista kaupoista, kuten esimerkiksi Clas Ohlson, Motonet tai Prisma. Voit myös tilata sellaisen useista nettikaupoista edullisesti, jos jaksat odottaa hieman pidempään.

SIM-kortin leikkaus

sim kortin leikkaus
SIM-kortin leikkaus Ministä Nanoon onnistuu suurin piirtein seuraavalla tavalla

Jos SIM-kortti on liian suuri puhelimen SIM-korttipaikkaan, voit askarrella siitä pienemmän. Sinun on kuitenkin oltava erittäin huolellinen ja varovainen, jotta kortti ei vahingoittuisi. Jos vahingoitat sirua, SIM ei toimi ollenkaan. YouTubessa on useita videoita, joissa opastetaan SIM-kortin leikkaamisessa.

Huom. SIM-kortin leikkaus vaatii todella terävät sakset ja tarkat kädet! Jos leikkaat kortin vääränkokoiseksi, se voi pahimmillaan jumiutua puhelimen sisään aiheuttaen vahinkoa puhelimellesi. Kannattaa ehdottomasti harkita vierailua operaattorisi toimipisteessä. He voivat antaa sinulle yleensä ilmaiseksi tarvittavan kokoisen SIM-kortin.


 

SIM-kortin vaihto

SIM-kortin vaihtaminen on periaatteessa todella yksinkertainen operaatio. Sinun pitää ensin etsiä puhelimestasi SIM-korttiluukku. Luukun avaamiseen tarvitset usein pienen neulan kaltaisen työkalun, joka toimitetaan jokaisen puhelimen mukana.

sim kortin vaihto
SIM-korttiluukun voi avata tilapäisesti esimerkiksi nuppineulalla tai vastaavalla

Tämä pieni työkalu hukkuu useimmilta uuden puhelimen pakettia avatessa. Voit tarvittaessa avata SIM-luukun vaikka nuppineulalla. Harkitse kuitenkin tarkkaan ennen tämän operaation aloittamista ja ole varovainen, ettet vahingoita puhelintasi!

Yhteenveto

SIM-korttien eri koot, leikkaus ja vaihtaminen ovat olennaisia osia liittymän vaihtoa. Teknisen kehityksen myötä SIM-kortit ovat pienentyneet, ja nykyään on olemassa kolme eri kokoa: tavallinen SIM, mikro-SIM ja nano-SIM. Uusien matkapuhelinliittymien mukana toimitetaan yleensä kolmikokoiset kortit, jotka sopivat eri laitteisiin. SIM-kortin koon merkitys korostuu, kun otetaan huomioon sen vaikutus laitteen toimivuuteen.

SIM-adapterien käyttö pienemmän SIM-kortin sovittamiseksi isompaan muotoon tarjoaa joustavuutta ja mukautuvuutta käyttäjälle. Toisaalta, jos tarvitaan pienempää korttia, kortin leikkaaminen on mahdollinen ratkaisu. Tämä vaatii tarkkuutta ja oikeanlaista tietämystä, jotta varmistetaan kortin toimivuus.

Mitkä ovat SIM-korttien kolme eri kokoa?

SIM-korttien kolme eri kokoa ovat tavallinen (tai mini) SIM, mikro-SIM ja nano-SIM.

Voiko suuren SIM-kortin leikata pienemmäksi?

Kyllä, suuren SIM-kortin voi leikata pienemmäksi. Se vaatii tarkkuutta, jotta SIM-kortti ei mene pilalle. Suosittelemme tilaamaan uuden liittymän. koska sen mukana saa kaikki tarvittavat koot.

Mitä tarkoittaa SIM-kortin vaihto?

SIM-kortin vaihto viittaa prosessiin, jossa vanha SIM-kortti korvataan uudella, esimerkiksi liittymää vaihdettaessa tai uutta puhelinta otettaessa käyttöön.

Mikä on SIM-adapteri ja mihin sitä käytetään?

SIM-adapteri on työkalu, joka mahdollistaa pienemmän SIM-kortin käytön suuremman kokoisessa laitteessa. Se lisää kortin joustavuutta ja mukautuvuutta eri laitteiden välillä.

Etusivu » Arkivinkit » SIM-korttien koot ja leikkaus – SIM-kortin vaihto