Selluliitti pois kotikonstein? РKokeile näitä 12 niksiä

Jätä kommentti

Selluliitti näkyy ihon epätasaisuutena ns. appelsiini-ihona. Selluliittia syntyy, kun kehon aineenvaihdunta on hidasta, jolloin sen seurauksena muodostuu rasvakertymiä eri puolille kehoa. Selluliittia on yleisimmin naisilla ja sitä voi esiintyä muun muassa reisissä, pakaroiden alueella, vatsan alueella ja käsivarsissa.

Selluliittia voi esiintyä kenellä tahansa

Se, että selluliittia esiintyisi vain ylipainoisilla ihmisillä, on tarua. Sitä on myös laihoilla ihmisillä ja jopa huippu-urheilijoilla. Perinnöllinen taipumus, häiriöt hormonitoiminnassa ja huono verenkierto ovat selluliittia aiheuttavia tekijöitä.

12 tapaa poistaa selluliitti

Joillakin ihmisillä selluliitti voi aiheuttaa ulkonäköpaineita, siksi olemme keränneet muutaman vinkin, joilla pääset eroon selluliitista. Mikään seuraavista hoitokeinoista ei poista selluliittia kokonaan. Toiset hoidot ovat kuitenkin parempia kuin toiset. Muista, ettei selluliittia voi saada pois viikossa tai kahdessa viikossa, vaan siihen menee oma oma aikansa. Selluliitissa ei ole mitään hävettävää ja sitä on monella. Jos sinulla on selluliittia, kanna se ylpeästi ja arvokkaasti.

6 Exercises to Get Rid of Cellulite in 2 Weeks

 

1. Kuivaharjaus

Kuivaharjaus on yksi yksinkertaisimmista tavoista vähentää selluliittia. Vaikka useat ihmiset todistavat sen tehokkuuden, sitä ei tueta tieteellisellä näytöllä. Kuivaharjausta suositellaan tekemään päivittäin noin 10 minuutin ajan. Kuivaharjaaminen parantaa verenkiertoa, vähentää turvotusta ja nopeuttaa elimistön kuona-aineiden poistumista. Samalla se kuorii kuollutta ihosolukkoa, jolloin iho pehmenee ja ihon väri tasoittuu.

Kuivaharjauksen on suositeltavaa käydä suihkussa. Ongelmakohtiin kannattaa suihkuttaa vuorotellen kylmää ja kuumaa vettä, jolloin verenkierto ja aineenvaihdunta aktivoituvat.

Kuivaharjaukseen tarvitset asianmukaisen harjan. On suositeltavaa käyttää pehmeää, luonnonmateriaaleista valmistettua harjaa. Suosittelemme sinulle seuraavaa harjaa:

‚ÄĘ Ecotools kuivaharja

Aloita kuivaharjaus jalkapohjista ja etene kohti ylävartaloa. Harjaa pyörivin liikkein aina kohti sydäntä, tämä tehostaa verenkiertoa eniten. Pyöritä vasemmalla puolella harjaa myötäpäivään, oikealla vastapäivään. Vartalo on hyvä rasvata kuivaharjauksen jälkeen, sillä rasva imeytyy hyvin kuivaharjauksen jälkeen. Rasvaukseen käy tavalliset vartalorasvat, mutta on olemassa myös erikseen selluliittirasvoja, jotka ovat tehokkaampia. Ne poistavat nesteitä ja silottavat ihon pintaa.

2. Selluliittirasvat ja voiteet

Selluliittirasvojen toimivuudesta on keskusteltu iät ja ajat. Silti niitä myydään paljon. Yksinomaan näillä on turha odottaa tuloksia, varsinkaan välittömästi. Käytön tulee olla jatkuvaa ja pitkäaikaista. Suurempi vaikutus voiteilla on kuitenkin esimerkiksi ihon hyvään kosteutukseen.

‚ÄĘ Biotherm Celluli Eraser

3. Kahvikuorinta

Kuivaharjauksen jälkeen ennen kuin menet suihkuun, voit vielä kuoria ongelma-alueesi kahvinpuruilla. Kahvikuorinta vilkastuttaa verenkiertoa ja edistää ihon uusiutumista. Muista siis säästää aamukahvisi kahvinpurut!

4. Hiero ihoa

Hiero ihoa hierontarullilla, ne rikkovat rasvasolujen rakennetta ja auttavat näin kuona-aineita poistumaan kehosta. Hieronta edistää myös hoitovoiteiden imeytymistä ja se tehostaa verenkiertoa. Muista hieroa ihoasi päivittäin pitääksesi verenkierron kunnossa.

5. Kuivakuppaus

Kuivakuppauksen tarkoitus on saada veri kehossa liikkeelle. Kuivakuppauksessa kupit asetetaan alipaineen avulla iholle, jonka jälkeen niitä liikutetaan rauhallisin vedoin aina sydäntä kohti. Jotta kuivakuppaus onnistuisi, tarvitaan rasvaa tai öljyä iholle. Vatsan ja pakaroiden alueella kuppausta suositellaan tekemään pyörivin liikkein. Voit itse määrittää, kuinka voimakas alipaine on. Kokeile siis, millainen teho on sinulle sopiva. Välineet kuivakuppaukseen voit ostaa esim. täältä

6. Muista juoda vettä

Vesi on tehokas puhdistaja, sillä se huuhtelee kehon myrkyt pois ja tekee ihostasi raikkaan sekä nuorekkaan. On hyvä nauttia päivän aikana noin 2-3 litraa vettä. Jos vesi tuntuu liian tylsältä, voit maustaa sitä esimerkiksi sitrushedelmäviipaleilla tai marjoilla.

7. Panosta ruokavalioon

Ruokavaliolla on suuri merkitys selluliitin hoidossa. On muistettava syödä terveellisesti, nauttia paljon kasviksia ja unohtaa einekset, pikaruoka ja hiilihydraattipitoiset naposteltavat. Selluliittia aiheuttavat usein toksiinit, jotka vähentävät ihon kimmoisuutta ja hidastavat verenkiertoa.

Syö näitä

‚ÄĘ V√§h√§rasvaiset ja kasviper√§iset ruoat
‚ÄĘ V√§henn√§ lihansy√∂nti√§ ja sy√∂ enemm√§n vihanneksia
‚ÄĘ Unohda vaalea riisi ja pasta. Sen sijaan nauti tummaa pastaa, t√§ysjyv√§riisi√§, t√§ysjyv√§leip√§√§ ja papuja.Sy√∂ marjoja
‚ÄĘ Sy√∂ s√§√§nn√∂llisesti kalaa
‚ÄĘ K√§yt√§ terveellisi√§ √∂ljyj√§ ruoanlaitossa
‚ÄĘ Sy√∂ ravinnerikkaita tummia salaatteja, joissa on runsaasti lehtivihre√§√§
‚ÄĘ Juo paljon vett√§
‚ÄĘ P√§hkin√∂it√§
‚ÄĘ Vihre√§ tee

 
Vältä näitä

‚ÄĘ Pitk√§lle prosessoituja, E-merkittyj√§ valmisruokia ja -kastikkeita
‚ÄĘ Karkit ja muut sokeriherkut
‚ÄĘ Sokerin k√§ytt√∂√§ juomissa
‚ÄĘ Roskaruoka (sis√§lt√§√§ paljon rasvaa)
‚ÄĘ Suola
‚ÄĘ Hiilihapotetut juomat
‚ÄĘ Vehn√§ aiheuttaa selluliittia, sill√§ se sis√§lt√§√§ paljon hiivaa, jota kehon on vaikea sulattaa
‚ÄĘ Alkoholi

 

8. Liiku säännöllisesti

Säännöllisellä liikunnalla pidät verenkiertosi ja aineenvaihduntasi vilkkaana. Harrasta siis vähintään kolmesti viikossa ainakin tunnin ajan sykettä nostavaa liikuntaa, joka haastaa myös lihasvoimaa. Muistathan myös venytellä ennen ja jälkeen treenin.

Riittävän liikkumisen lisäksi rentoutuminen, lepo ja hyvä uni ovat tärkeitä.

9. Lopeta tupakointi

Tupakoinnin lopettamiseen olisi monta muutakin syytä. Tupakointi heikentää verenkiertoa supistamalla verisuonia ja siksi se edesauttaa selluliitin syntymistä. Kun tupakoinnin lopettaa, ihon kunto paranee ja kimmoisuus lisääntyy.

10. Käytä löysiä vaatteita

Tiukat vaatteet pakottavat rasvasolulokerot puristuksiin, josta seuraa se, että elimistön nestekierto heikkenee. Tämä edistää selluliitin syntymistä. Suosi siis löysiä vaatteita.

11. Kokeile näitä selluliitinsulatusjuomia

Seuraavista juomista voi olla apua esimerkiksi aineenvaihdunnan nopeuttamiseen. Pienenä varoituksen sanana kerrottakoon, että nämä juomat tuskin ovat erityisen hyvän makuisia kenenkään mielestä.

Sitrus-kurkkusmoothie

Sekoita ainekset keskenään tehosekoittimessa ja nauti!

‚ÄĘ 1 greipin mehu
‚ÄĘ 1/2 sitruunan mehu
‚ÄĘ 1 omena
‚ÄĘ 10 cm kurkkua
‚ÄĘ Iso kourallinen persiljaa
‚ÄĘ Pieni pala tuoretta inkiv√§√§ri√§
‚ÄĘ Kylm√§√§ vett√§ maun mukaan

 
Omenaviinietikkajuoma

‚ÄĘ 1l vett√§
‚ÄĘ 2rkl omenaviinietikka

Sekoita ainekset keskenään ja nauti pitkin päivää seuraavalla tavalla:

‚ÄĘ Juo 1. lasi juomaa heti aamulla tyhj√§√§n mahaan
‚ÄĘ Juo 2. lasi 20min lounaan j√§lkeen
‚ÄĘ Juo 3. lasillinen iltap√§iv√§ll√§
‚ÄĘ Juo 4. eli viimeinen lasi 20min illallisen j√§lkeen.

Noudata tätä kuuria 15 peräkkäisen päivän ajan. Pidä sen jälkeen 15 päivää taukoa, sitten voit aloittaa uuden kuurin.

 
Sitruuna ja cayennepippurijuoma

‚ÄĘ Sekoita lasilliseen vett√§ ripaus cayennenpippuria, sek√§ sitruunamehua. Nauti 3-5 kertaa p√§iv√§ss√§. Juoman tarkoituksena on tehostaa aineenvaihduntaa.

 
Sitruunavesi

‚ÄĘ Lis√§√§ puolikkaan sitruunan mehu 2,5 ‚Äď 5 desilitraan vett√§ ja nauti!

 

12. Hoitaloissa tehtävät selluliittihoidot

Mikäli lompakkosi antaa periksi, voit kokeilla myös kauneushoitaloidon tarjoamia selluliittihoitoja. Kauneushoitoloissa on nykyään saatavilla monipuolisesti erilaisia vartalohoitoja, jotka auttavat selluliitin sellättämiseen. Yleensä on suositeltavaa ottaa hoidot sarjahoitoina. Ota selvää oman kaupunkisi hoitoloiden tarjonnasta ja hinnasta ja varaa aika.

Muista vertailla hintoja, sillä hintaerot voivat olla suuria eri hoitoloiden välillä. Muista myös lukea asiakkaiden kokemuksia esimerkiksi hoitolan omasta facebook -sivusta.


Etusivu ¬Ľ Hyvinvointi

Jätä kommentti