Selluliitti pois kotikonstein? – Kokeile näitä 13 niksiä


Selluliitti ilmenee ihon epätasaisena pintana, jota kuvataan usein ”appelsiini-ihoksi”. Selluliitti kehittyy, kun kehon aineenvaihdunta hidastuu, mikä johtaa rasvan kertymiseen eri puolille kehoa. Tämä ihomuutos on yleisempi naisilla ja se voi esiintyä erityisesti reisissä, pakaroiden, vatsan alueella sekä käsivarsissa.

hyvinvoinnin
 • Vitamiinit ja terveys
 • Nopea toimitus
 • Iso valikoima

Hyvinvoinnin Tavaratalo on suomalainen verkkokauppa, joka tarjoaa laajan valikoiman hyvinvointituotteita, kuten luonnonkosmetiikkaa, superfoodeja, vitamiineja ja lisäravinteita.

fitnesstukku
 • Fitness ja urheilutuotteita
 • Hyvä palvelu
 • Paljon tuotteita

Fitnesstukku on erikoistunut urheilu- ja kuntoilutuotteisiin ja tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita tuotteita, kuten proteiinijauheet, treenivaatteet ja -varusteet, lisäravinteet sekä treenikengät. Lisäksi Fitnesstukun henkilökunta koostuu ammattilaisista, jotka auttavat asiakkaita valitsemaan oikeat tuotteet tarpeisiin ja tavoitteisiin sopivasti.

Selluliittia voi esiintyä kenellä tahansa

On yleinen harhaluulo, että selluliitti ilmenisi ainoastaan ylipainoisilla ihmisillä. Todellisuudessa selluliittia voi esiintyä myös hoikilla henkilöillä ja jopa huippu-urheilijoilla. Selluliitin muodostumiseen vaikuttavat useat tekijät, joista keskeisiä ovat perinnöllinen taipumus, hormonitoiminnan häiriöt ja verenkierron heikkous.

Selluliitin poistaminen ja itsearvostuksen merkitys

Vaikka selluliitti on normaali ja luonnollinen ihon tila, jota esiintyy monilla ihmisillä, se voi joillakin aiheuttaa ulkonäköpaineita. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia vinkkejä selluliitin vähentämiseen.

On tärkeää muistaa, ettei mikään seuraavista hoitokeinoista poista selluliittia kokonaan, mutta jotkin hoidot saattavat olla tehokkaampia kuin toiset. Selluliitin poistaminen ei tapahdu yhdessä tai kahdessa viikossa, vaan se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Muistathan, ettei selluliitin kanssa ole mitään hävettävää. Jos sinulla on selluliittia, kanna se ylpeästi ja arvokkaasti.

Hyvä tietää ennen aloittamista

Tässä esitetyt vinkit ja hoitokeinot selluliitin vähentämiseksi perustuvat yleisesti hyväksyttyyn tietoon ja käytäntöön, mutta niiden teho ja tulokset voivat vaihdella yksilöllisesti.

Kehotamme aina kääntymään terveydenhuollon ammattilaisten puoleen ennen uusien hoitojen tai elämäntapamuutosten aloittamista. Emme ota vastuuta mahdollisista haittavaikutuksista tai tuloksista, jotka johtuvat tässä artikkelissa esitettyjen tietojen soveltamisesta.

1. Kuivaharjaus


Kuivaharjaus on yksi yksinkertaisimmista keinoista selluliitin vähentämiseen. Monien henkilökohtaisten kokemusten perusteella kuivaharjaus voi olla tehokas, vaikka tieteellinen näyttö menetelmän tehosta puuttuu. Suositus on harjata ihoa kuivana noin 10 minuuttia päivittäin. Kuivaharjaus parantaa verenkiertoa, vähentää turvotusta, nopeuttaa kuona-aineiden poistumista ja kuorii kuollutta ihosolukkoa, jolloin iho pehmenee ja sen sävy tasoittuu.

Kuivaharjauksen jälkeen on suositeltavaa käydä suihkussa. Ongelmakohtiin kannattaa suihkuttaa vuorotellen kylmää ja kuumaa vettä, mikä aktivoi verenkiertoa ja aineenvaihduntaa.

Kuivaharjaukseen tarvitaan erityinen harja. Suositeltavaa on käyttää pehmeää, luonnonmateriaaleista valmistettua harjaa. Ehdotamme sinulle seuraavaa harjaa:

Aloita kuivaharjaus jalkapohjista ja etene ylöspäin kohti ylävartaloa. Harjaa pyörivin liikkein aina kohti sydäntä, sillä tämä tehostaa verenkiertoa. Vasemmalla puolella harjaa myötäpäivään ja oikealla vastapäivään. Kuivaharjauksen jälkeen iho on hyvä rasvata, sillä rasva imeytyy paremmin kuoritulle iholle. Rasvaukseen voi käyttää tavallisia vartalorasvoja, mutta on myös olemassa erityisiä selluliittirasvoja, jotka ovat tehokkaampia. Ne edistävät nesteen poistumista ja tasoittavat ihon pintaa.

2. Kahvikuorinta

Kuivaharjauksen jälkeen, ennen suihkuun menoa, voit vielä kuoria ongelma-alueesi käyttäen kahvinporoja. Kahvikuorinta stimuloi verenkiertoa ja edistää ihon uusiutumista.

Tämä luonnollinen kuorintakeino hyödyntää kahvinpurujen luonnollisia ainesosia, kuten kofeiinia, joka on tunnettu aineenvaihduntaa vilkastuttavasta vaikutuksestaan. Joten muista säästää aamukahvisi kahvinporot tätä tarkoitusta varten!

3. Selluliittirasvat ja voiteet

Selluliittirasvojen tehokkuus on ollut pitkäaikainen keskustelunaihe, mutta silti ne ovat suosittuja tuotteita. On tärkeää ymmärtää, että pelkkien selluliittirasvojen käyttö ei tuota välittömiä tuloksia.

Rasvojen käytön tulee olla jatkuvaa ja pitkäkestoista saadakseen mahdollisimman suuren hyödyn. Niiden vaikutus korostuu erityisesti ihon kosteuttamisessa, mikä voi parantaa ihon yleisilmettä ja kimmoisuutta, mutta selluliitin vähentämiseen tarvitaan yleensä useita eri toimenpiteitä.

4. Hiero ihoa

Hierontarullien käyttö on myös tehokas keino selluliitin hoitoon. Ne auttavat rikkomaan rasvasolujen rakennetta, mikä edistää kuona-aineiden poistumista kehosta. Hieronta parantaa myös ihon verenkiertoa ja tehostaa hoitovoiteiden imeytymistä ihoon.

Muista hieroa ihoasi päivittäin pitääksesi verenkierron vilkkaana ja ihoasi hyvinvoivana. Käyttämällä hierontarullaa säännöllisesti voit auttaa ylläpitämään ihosi terveyttä ja kimmoisuutta.

5. Kuivakuppaus

Kuivakuppaus on toinen tehokas keino parantaa verenkiertoa ja vähentää selluliittia. Kuivakuppausmenetelmässä kupit asetetaan iholle alipaineen avulla, minkä jälkeen niitä liikutetaan rauhallisin vedoin sydäntä kohti.

Jotta kuivakuppaus onnistuisi, iho tulee ensin rasvata tai öljytä. Vatsan ja pakaroiden alueella kuppausta suositellaan tekemään pyörivin liikkein. Alipaineen voimakkuuden voit määrittää itse, joten kokeile erilaisia voimakkuustasoja löytääksesi itsellesi sopivan tason. Tarvikkeet kuivakuppaukseen voit hankkia esimerkiksi täältä.

6. Muista juoda vettä

Veden juominen on yksi tärkeimmistä keinoista ylläpitää kehon hyvinvointia. Se auttaa huuhtomaan kehon kuona-aineet pois ja pitää ihon raikkaana ja nuorekkaana. Suositus on juoda noin 2-3 litraa vettä päivässä.

Jos tavanomainen vesi tuntuu liian tylsältä, voit rikastuttaa sen makua esimerkiksi sitruunalla tai marjoilla. Tämä ei ainoastaan tee vedestä houkuttelevampaa, mutta lisää myös sen ravintoarvoa.

7. Panosta ruokavalioon

Ruokavaliolla on merkittävä rooli selluliitin hallinnassa. Terveellinen, tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti kasviksia, hedelmiä, proteiinia ja kuituja, voi auttaa parantamaan ihon kuntoa ja vähentämään selluliitin ulkonäköä.

Einekset, pikaruoka ja liialliset hiilihydraatit voivat kerryttää kehoon toksiineja, jotka vähentävät ihon kimmoisuutta ja hidastavat verenkiertoa, mikä puolestaan saattaa pahentaa selluliittia. Pyri siis syömään mahdollisimman puhdasta ja ravinteikasta ruokaa ja rajoittamaan prosessoitujen elintarvikkeiden kulutusta.

Syö näitä:

 • Vähärasvaiset ja kasviperäiset ruoat
 • Vähennä lihansyöntiä ja syö enemmän vihanneksia
 • Unohda vaalea riisi ja pasta. Sen sijaan nauti tummaa pastaa, täysjyväriisiä, täysjyväleipää ja papuja.
 • Syö marjoja
 • Syö säännöllisesti kalaa
 • Käytä terveellisiä öljyjä ruoanlaitossa
 • Syö ravinnerikkaita tummia salaatteja, joissa on runsaasti lehtivihreää
 • Juo paljon vettä
 • Pähkinöitä
 • Vihreä tee


Vältä näitä:

 • Pitkälle prosessoituja, E-merkittyjä valmisruokia ja -kastikkeita
 • Karkit ja muut sokeriherkut
 • Sokerin käyttöä juomissa
 • Roskaruoka (sisältää paljon rasvaa)
 • Suola
 • Hiilihapotetut juomat
 • Vehnä aiheuttaa selluliittia, sillä se sisältää paljon hiivaa, jota kehon on vaikea sulattaa
 • Alkoholi

8. Liiku säännöllisesti

Säännöllinen liikunta on tärkeässä roolissa selluliitin vähentämisessä. Se vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, mikä puolestaan edistää rasvasolujen pienentymistä ja kuona-aineiden poistumista.

Pyri harrastamaan vähintään kolmesti viikossa sykettä nostavaa liikuntaa, joka haastaa myös lihasvoimasi. Tämä voi olla esimerkiksi aerobista liikuntaa, kuten juoksua tai pyöräilyä, tai voimaharjoittelua.

Muista myös venytellä ennen ja jälkeen treenin parantaaksesi liikkuvuuttasi ja vähentääksesi lihasten jännitystä. Näin pidät huolta sekä kehosi että ihosi hyvinvoinnista.

9. Nuku tarpeeksi ja rentoudu

Stressi ja unenpuute voivat johtaa kehon aineenvaihdunnan häiriintymiseen ja edistää selluliitin muodostumista. Keho ja iho tarvitsevat aikaa palautua päivän rasituksista, ja uni on tärkeä osa tätä palautumisprosessia.

Rentoutumisen merkitystä ei voi myöskään aliarvioida. Rauhoittumishetket ja meditaatio voivat auttaa vähentämään stressiä ja tasapainottamaan kehon ja mielen toimintaa. Tämä voi myös edistää parempaa unenlaatua. Kehon ja mielen tasapaino sekä riittävä lepo ovat avainasemassa selluliitin ehkäisyssä ja hoidossa.

10. Lopeta tupakointi

Tupakoinnin lopettamisella on monia hyötyjä, mukaan lukien sen vaikutus selluliittiin. Tupakointi heikentää verenkiertoa supistamalla verisuonia, mikä voi edistää selluliitin muodostumista. Lisäksi tupakointi vaikuttaa negatiivisesti ihon elastisuuteen ja kollageenin tuotantoon, mikä puolestaan johtaa ihon rakenteen heikkenemiseen ja selluliitin ulkonäön voimistumiseen.

Kun tupakointi lopetetaan, verenkierto paranee, ja ihon kunto alkaa vähitellen kohentua. Iho saa takaisin luonnollisen kimmoisuutensa, ja selluliitin ulkonäkö saattaa vähentyä. Tupakoinnin lopettaminen on siis yksi parhaista asioista, joita voit tehdä terveydellesi – ja ihosi kiittää!

11. Käytä löysiä vaatteita

Tiukkojen vaatteiden pitkäaikainen käyttö voi itse asiassa vaikuttaa selluliitin muodostumiseen. Tällaiset vaatteet voivat puristaa rasvasolulokeroita ja häiritä normaalia nestekiertoa kehossa, mikä voi johtaa selluliitin kehittymiseen tai pahenemiseen. Tämä johtuu siitä, että tiukat vaatteet voivat estää normaalia verenkiertoa ja lymfakiertoa, jotka molemmat ovat avainasemassa selluliitin ehkäisyssä ja hoidossa.

Siksi on suositeltavaa suosia väljempiä ja mukavampia vaatteita, erityisesti alusvaatteita ja housuja, jotka eivät purista ihoa tai estä verenkiertoa. Tämä voi parantaa nestekiertoa ja ehkäistä selluliitin kehittymistä. Lisäksi mukavat vaatteet voivat myös parantaa yleistä hyvinvointiasi.

12. Kokeile näitä selluliitinsulatusjuomia


Tässä ovat joitakin juomia, jotka saattavat auttaa tehostamaan aineenvaihduntaasi. Huomaa kuitenkin, että maku voi olla joillekin totuttelua vaativa.

Sitrus-kurkkusmoothie:

 • 1 greipin mehu
 • 1/2 sitruunan mehu
 • 1 omena
 • 10 cm kurkkua
 • Iso kourallinen persiljaa
 • Pieni pala tuoretta inkivääriä
 • Kylmää vettä maun mukaan

Ohjeet: Pilko omena ja kurkku. Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Nauti heti.

Omenaviinietikkajuoma:

 • 1l vettä
 • 2 rkl omenaviinietikkaa

Ohjeet: Sekoita ainekset keskenään ja nauti päivän mittaan seuraavasti:

 1. Juo ensimmäinen lasillinen heti aamulla tyhjään vatsaan.
 2. Juo toinen lasillinen 20 minuuttia lounaan jälkeen.
 3. Juo kolmas lasillinen iltapäivällä.
 4. Juo neljäs ja viimeinen lasi 20 minuuttia illallisen jälkeen.

Noudata tätä ohjelmaa 15 päivää putkeen. Pidä sen jälkeen 15 päivän tauko, jonka jälkeen voit aloittaa uuden kuurin.

Sitruunavesi:

 • Lisää puolikkaan sitruunan mehu 2,5 – 5 dl:aan vettä. Nauti raikas sitruunavesi mieluiten aamulla herättyäsi.

Nämä juomat voivat tehostaa aineenvaihduntaa, parantaa ruoansulatusta ja auttaa poistamaan toksiineja kehosta. On tärkeää muistaa, että vaikka nämä juomat voivat edistää selluliitin vähentämistä, ne eivät korvaa terveellistä ruokavaliota ja liikuntaa.

13. Hoitaloissa tehtävät selluliittihoidot

Jos sinulla on varaa investoida selluliitin hoitoon, voit harkita selluliittihoitoja kauneushoitolassa. Kauneushoitolat tarjoavat usein laajan valikoiman vartalohoitoja, jotka auttavat selluliitin häivyttämisessä. Hoidot ovat yleensä tehokkaimpia sarjahoitoina, joten saatat joutua varaamaan useita aikoja parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Kauneushoitoloiden tarjoamat hoidot voivat olla kalliita, joten on tärkeää tehdä vertailuja eri hoitoloiden hintojen välillä ennen päätöksen tekemistä. Lue myös muiden asiakkaiden kokemuksia hoitolasta – esimerkiksi heidän Facebook-sivuiltaan löytyvistä arvosteluista – jotta voit saada paremman käsityksen hoidon laadusta.

Muistathan, että vaikka nämä hoidot voivat auttaa selluliitin hoidossa, terveellinen ruokavalio ja säännöllinen liikunta ovat tärkeitä tekijöitä selluliitin hallinnassa.

Yhteenveto

Selluliitti on yleinen ilmiö, joka voi ilmetä kenellä tahansa – sukupuoleen, ikään tai painoon katsomatta. Selluliitti on täysin normaalia ja luonnollista, eikä siitä tarvitse tuntea häpeää. Monet ihmiset kuitenkin kokevat selluliitin häiritsevänä ja etsivät tapoja sen vähentämiseksi tai poistamiseksi. Selluliitin hoitaminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja usean eri tekijän huomioon ottamista.

Kuivaharjaus, kosteutus, kuorinta kahvinporoilla, hieronta, kuivakuppaus, terveellinen ruokavalio ja riittävä vedenjuonti, säännöllinen liikunta, tupakoinnin lopettaminen, löysien vaatteiden käyttö ja erityiset selluliitinsulatusjuomat ovat kaikki keinoja, joilla voit pyrkiä hallitsemaan selluliittia.

Vaikka nämä keinot voivat auttaa jonkin verran, on hyvä muistaa, että selluliitin täydellinen poistaminen voi olla haastavaa. Kauneushoitoloiden tarjoamat selluliittihoidot voivat myös olla vaihtoehto, jos budjettisi sen sallii.

On tärkeää lähestyä selluliitin hallintaa kokonaisvaltaisella tavalla ja muistaa, että terveelliset elämäntavat ovat avainasemassa. Vaikka selluliitti saattaa olla kosmeettisesti häiritsevää, se ei ole terveydelle vaarallista. Jokaisen ihmisen iho on yksilöllinen ja kaunis juuri sellaisena kuin se on.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on selluliitti ja kenellä sitä voi esiintyä?

Selluliitti on ihonalaisen rasvan epätasainen kertyminen, joka voi saada ihon näyttämään ”appelsiininkuorelta”. Se voi esiintyä kenellä tahansa, sukupuolesta, iästä tai painosta riippumatta.

Miten selluliittia voi hoitaa?

Selluliitin hoitoon voivat auttaa kuivaharjaus, kuorinta, hieronta, kuivakuppaus, terveellinen ruokavalio, runsas vedenjuonti, säännöllinen liikunta, tupakoinnin lopettaminen ja selluliitinsulatusjuomat. Kauneushoitolat tarjoavat myös erilaisia selluliittia hoitavia palveluita.

Onko selluliitti terveydelle vaarallista?

Ei ole. Vaikka selluliitti voi olla kosmeettisesti häiritsevää joillekin ihmisille, se ei ole terveydelle vaarallista.

Etusivu » Hyvinvointi » Selluliitti pois kotikonstein? – Kokeile näitä 13 niksiä