Säästöt tuottamaan 1,75% talletuskorolla ja kuluttomalla rahastolla

0

Opastamme lukijoitamme säästämään raha edullisilla ulkomaan ostoksilla. Järkevillä ostoksilla säästää rahaa, mielestämme nämä säästetyt rahat kannattaa vielä laittaa hyötykäyttöön. Kerromme tässä kirjoituksessa hieman rahastojen toimintaperiaatteista ja siitä, miten sinäkin voit aloittaa säästämisen helposti Nordnetin kuluttoman rahaston avulla. Avaa Nordnet tili ilmaiseksi.

Paras talletuskorko?

Kun pidät kaikkia säästöjäsi tavallisessa pankissa, maksetaan sinulle pientä korkoa. Esimerkiksi yksi Suomen suurimmista pankeista maksaa säästöillesi vain noin 0,30% korkoa ja muut jopa niinkin pientä kuin 0,10%. Eli jos korko on 0,10% ja talletuksesi 1000€, saat vuodessa yhden euron talletuskorkoa pankilta. Ei kuulosta erityisen hyvältä, eihän?

PankkiKorko jopa
bigbank2,50%Tutustu palveluihin
bank norwegian1,75%Tutustu palveluihin

 
Bigbankin talletusvaihtoehdot näet ”Talletukset” -välilehdessä. Bank Norwegianin talletusvaihtoehdot taas löytyvät valikon takaa ”Talletustili” -kohdasta.

Esimerkiksi Bank Norwegianin palvelut ovat ainoastaan netissä, joten yrityksellä ei ole niin isoja kuluja, kuin perinteisillä pankeilla. Bank Norwegian talletuskorko on jopa niinkin korkea, kuin 1,75%. Eli sinun tarvitsee ainoastaan siirtää säästöjäsi Bank Norwegianiin, niin alat saamaan heti korkoa. Tienattua korkoa on helppo seurata kirjautumalla Bank Norwegianin verkkopankkiin. Norwegianilta saa myös vuosimaksuttoman luottokortin, jonka voit tilata ilmaiseksi tästä.

Lue myös: Luottokortilla maksaminen netissä – Katso 5 turvallisuusvinkkiä

Rahastosijoittaminen

Yksinkertaisin vaihtoehto saada säästöt tuottamaan, on sijoittaa rahastoihin. Olet varmasti kuullut tarinoita rahastosijoittamisesta ja sen riskeistä. Rahastoja on kuitenkin erilaisia. Kerromme nyt sinulle tärkeimmät erot ja asiat jotka sinun tulisi tietää.

Aktiivinen rahasto

Aktiivinen rahasto on tyypillinen rahasto jota normaalit pankit tarjoavat. Tälläisellä rahastolla on oma rahastonhoitaja, joka kykyjensä sallimissa rajoissa yrittää arvata kurssien muutoksia ja hyödyntää nämä. Aktiivisessa rahastossa on kuitenkin riski, että nämä arvaukset eivät mene oikein ja sijoituksesi arvo laskee.

Mainos (kirjoitus jatkuu alla)


Passiivinen rahasto

Passiivisessa rahastossa kukaan ei ”pelaa” sijoituksellasi, vaan se seuraa markkinoiden kehitystä. Ostamalla osuuden passiivisesta rahastosta, ostat käytännössä osuuden suurimpia ja parhaiten menestyneitä yrityksiä pörssistä.

Passiivisessa rahastossa ei ole aktiivista salkunhoitajaa joten sen kulut ovat huomattavasti edullisemmat tai jopa ilmaiset. Passiivisessakin rahastossa, kuten kaikissa rahastoissa on tietysti omat riskinsä, mutta hajautuksen ansiosta sanoisimme sen olevan maltillinen.

Kulut

Rahastoissa puhuttaessa nousee aina esiin kulut ja keskustelu siitä, kuinka ne syövät hitaasti osan tuotoistasi. Kivijalkapankkien tarjoamissa rahastoissa on aina korkeat kulut, mutta siitä ei puhuta kovaan ääneen. Tavallisen ihmisen korvaan muutaman prosentin kulut kuulostavat pieneltä, mutta pitkässä juoksussa menetät satoja, jopa tuhansia euroja.

Kuluton rahasto?

Kuluttomia rahastoja ei ole ollut Suomessa koskaan tarjolla, mutta nyt sellainen on markkinoilla. Nordnet:in Superrahasto on passiivinen kuluton rahasto. Tarjolla on neljä superrahasto vaihtoehtoa: Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska. Jokainen näistä seuraa oman maansa pörssin vaihdetuimpien osakkeiden kehitystä.

Rahojen siirto Nordnet:tiin on täysin ilmaista, kuten on myöskin Superrahaston ostaminen. Mitään kuluja, kuten kuukausittaisia tai vuotisia ei ole. Voit ottaa sijoituksesi osissa tai kokonaan pois rahastosta ilmaiseksi milloin haluat.

Yleistä Nordnet:istä

Nordnet on perustettu Ruotsissa vuonna 1996, ja se oli yksi ensimmäisistä välittäjistä joka tarjosi palvelunsa internetissä. Suomeen Nordnet tuli vuonna 2005 ja se on sen jälkeen kasvattanut suosiotaan nopeasti. Suomessa Nordnet asiakkaita on yli 122 800. Menestystekijöitä ovat: helposti ymmärrettävä käyttöliittymä, kilpailijoita edullisemmat kulut ja ilmainen tilin avaus.
 
Heräsiko kysymyksiä? Kommentoi alle!
(Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)

   

Katso seuraavaksi:

Kommentoi - Sähköpostiosoitettasi ei julkaista