Halpa puhelin ulkomailta? Näin tilaat puhelimen Kiinasta ja EU:sta

21 kommenttia

Puhelimet, suojakuoret ja -lasit ovat Suomessa törkeän hintaisia. Jos olet samaa mieltä, jatka lukemista ja opi vinkkiemme avulla tilaamaan puhelin ulkomailta.

Kerromme kirjoituksessa muun muassa mitä pitää ottaa huomioon ostaessa puhelinta Kiinasta ja EU:sta. Ei muuta kuin ostohousut jalkaan ja edullisia löytöjä tekemään!

Mitä järkeä on ostaa puhelin ulkomailta?

Jos hinnat olisivat maailman joka kolkassa samat, mit√§√§n ei olisi j√§rkev√§√§ tilata ulkomailta. Asia ei kuitenkaan n√§in ole, vaan me suomalaiset saamme usein maksaa mehev√§√§ ”Suomi-lis√§√§” ostoksistamme. Puhelimien hinnoissa on toisin sanoen paljon ilmaa kyydiss√§, ja ulkomailta saat puhelimen todenn√§k√∂iseti halvemmalla.

Tiedä nämä 6 asiaa, kun tilaat puhelimen Kiinasta

puhelin kiinasta

Kiina on maa jossa lähes kaikki puhelinvalmistajat teettävät puhelimensa halvalla. Meille kuluttajille tämä halpuus ei kuitenkaan näy paikallisten kauppojen hinnoissa. Onneksi voimme jättää välikädet pois ja tilata itse omat puhelimemme. Varaudu kuitenkin pidempään odotusaikaan ja puhelimen asetuksen kanssa kikkailuun.

1. Tutustu kiinalaisiin puhelinvalmistajiin

Kiinalaiset puhelinvalmistajat eivät ole enään pelkkä vitsi. Laitteita myydään jo niin paljon, että perinteisiä merkkejä, kuten Applea ja Samsungia pelottaa. Suosio johtuu luultavasti halvemmista hinnoista, parantuneesta laadusta, sekä tyylikkäästä muotoilusta. Parhaimpia valmistajia ovat esimerkiksi Meizu, Lenovo, OnePlus ja Xiaomi.

AliExpress puhelintarjoukset

2. Tarkista taajuudet

Ostaessasi puhelinta Kiinasta tulee sinun ottaa huomioon taajuudet joita puhelin tukee. Taajuuden puuttuminen voi merkitä esimerkiksi huonompaa yhteyttä harvemmin asutuilla alueilla. Lisätietoa taajuuksista ja niiden toimivuudesta löydät WillMyPhoneWork -sivustolta.

Puhelimen olisi hyvä tukea ainakin seuraavia taajuuksia:
2G: 900MHz ja 1800MHz
3G: 900MHz ja 2100MHz
4G: 800MHz , 1800MHz ja 2600MHz

3. Käyttöjärjestelmän kieli

Android -puhelimissa on usein vakiona englannin- ja suomenkieli. Tarkista kuitenkin myynti-ilmoituksesta, ett√§ puhelimesta l√∂ytyy v√§hint√§√§n englanninkieli. Ensimm√§isell√§ k√§ynnistyksell√§ puhelin on usein kiinaksi. Youtubessa on paljon hyvi√§ videoita, joissa kerrotaan mit√§ sinun pit√§√§ painaa, jotta saat kielen vaihdettua. Kokeile etsi√§ Youtubesta hakusanalla: ”How to change chinese language to english + puhelimesi malli”

How to change chinese language to english on android smartphones from China

 

4. Näppäimistön kieli

Voit yleens√§ ladata Appstore ja Google Play -kaupoista suomenkielisen n√§pp√§imist√∂n puhelimeesi. Anrdoid -puhelimissa sovellus l√∂ytyy Google Play -kaupasta nimell√§ ”Google Keyboard” eli Google n√§pp√§imist√∂.

5. SIM-kortin koko

Tilaamassasi puhelimessa saattaa olla paikka ainoastaan Nano SIM-kortille. √Ąl√§ kuitenkaan huolestu, sill√§ voit k√§v√§ist√§ liittym√§kauppiaallasi ja vaihtaa SIM-kortin sopivaan. Katso SIM-korttien koko opas.

6. Google Play -kauppa

Jos mahdollista, osta Android puhelin, jossa on valmiiksi Google Play -sovelluskauppa. Jos puhelimessasi ei taas ole Google Playta, kokeile ladata se kiinalaisen älypuhelimesi omasta sovelluskaupasta. Jos tämäkään ei auta, voit kokeilla siirtää Google Play -asennustiedoston puhelimeesi tietokoneen avulla. Alla olevassa videossa on vinkkejä Play -kaupan asennukseen.

How To Install Google Play on a Xiaomi or Other Import Devices

 


Tiedä nämä asiat, kun tilaat puhelinta EU-alueelta

Alla vinkkejä puhelimen ostamiseen EU-alueelta, jos sinua ei kiinnosta säätö kiinavehkeiden kanssa.

1. √Ąl√§ osta lukittua puhelinta

Unlocked -puhelimet ovat lukitsemattomia, eli toimivat kaikkien operaattoreiden SIM-korteilla. Osta siis ”unlocked” -puhelin.

2. Käyttöjärjestelmän kieli

Kaikkiin Euroopasta ostettuihin Android ja iOS -puhelimiin pitäisi saada kieli vaihdettua helposti suomeksi. Tämä koskee myös näppäimistöä. Mikäli näppäimistö on väärän kielinen, kokeile etsiä suomenkielistä näppäimistöä sovelluskaupasta.

3. Osta adapteri

Muista ostaa Englannista tilattuun tuotteeseen UK-EU adapteri, koska Englannissa on erilainen pistoke.

4. Väärän kokoinen SIM-kortti?

Uusi puhelimesi saattaa tukea vain pienempää SIM-korttia. Ei hätää, sillä saat vaihdettua SIM-korttisi sopivaan kokoon operaattorisi liikkeessä.

5. Mistä ostaa?

Kun tilaat puhelimen EU-alueelta, ei hintaan tule ylimääräisiä vero- tai tullimaksuja Suomen päässä.

Huomaathan, että esim. Saksalaisissa verkkokaupoissa loppusummaan voi lisääntyä ostoskorissa puuttuva ALV (Saksa 19% vs Suomi 24%). Tästä huolimatta, ostokset tulevat yleensä edullisemmaksi.

Tilaa juuri sellainen puhelin, kuin haluat. Voimme suositella EU-alueen ostoksiin lämpimästi Amazonia. Lukaise meidän Amazon tilaamisohjeet, jos tarvitset apua.

Katso Amazonin myydyimmät

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan halvan puhelimen ostaminen ulkomailta vaatii hieman enemmän vaivaa. Jos sinua ei kuitenkaan pieni säätö ja tutkiminen haittaa, voimme suositella sitä lämpimästi. Onnistumisen tunne on vahva, kun saat puhelimesi toimimaan ja säästit satoja euroja.

Oletko tilannut puhelimen ulkomailta ja haluat jakaa kokemuksiasi? Tai onko sinulla kenties kysymyksiä puhelimen ostamisesta? Laita rohkeasti kommenttia alle. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta.

Omistatko älykelloa? Lue esittelymme parhaista älykelloista. Muista myös tutustua sivumme muihin näppäriin tuote-oppaisiin ja vinkkeihin.


Etusivu ¬Ľ Ostokset ¬Ľ
Arvioi kirjoitus "Halpa puhelin ulkomailta? Näin tilaat puhelimen Kiinasta ja EU:sta" klikkaamalla tähteä.
0 / 5 (0 ääntä)

21 kommenttia artikkeliin ”Halpa puhelin ulkomailta? N√§in tilaat puhelimen Kiinasta ja EU:sta”

 1. Ostin itse puhelimeni kiinasta. Muuten hyvä mutta kenttiä ei meinaa olla tarpeeksi haja asutus alueella.
  Ollenee tuo taajuus homma.

  Voisitteko auttaa miten voin saada nuo taajuudet kuntoon?? Kiitos.

  Vastaa
  • Hei!
   Mitä taajuuksia ostamasi puhelin tukee? Artikkelissa on kerrottu taajuudet joita puhelimen olisi vähintään hyvä tukea, jotta käyttö Suomessa olisi jouhevaa.

   Jos puhelin ei tue jotain tiettyä taajuutta, ei sitä valitettavasti pysty jälkikäteen siihen lisäämään.

   Vastaa
 2. Hei. Onko kuitenkin turvallista tilata puhelinta ulkomailta esim. kyseisistä nettikaupoista? Liittyykö puhelimen tilaamiseen millaisa riskejä?

  Vastaa
  • Hei!
   Puhelimen tilaaminen on turvallista artikkelissa mainituista kaupoista. Tärkeää on tarkistaa myyjän tiedot/palautteet ja tuotteen tarkat ominaisuudet.

   Vastaa
 3. Hei, jos ostan samsung galaxy a3 briteistä niin toimiiko takuuhuolto normaalisti täällä suomessa vai joidunko lähettämään sen britteihin?

  Vastaa
  • Hei!
   Riippuu tuleeko tuotteeseen mukaan kansainvälinen/eu takuu. Varmimman vastauksen saat kysymällä asiaa myyjältä ennen ostoa.

   Vastaa
 4. Toimivatko vaikkapa Saksasta ostetut puhelimet Suomen verkossa ja Suomen operaattoreilla sekä SIM-korteilla?

  Vastaa
  • Hei!
   Yleisimmät Euroopasta ostetut puhelimet toimivat täysin vastaavasti kuin Suomestakin ostetut. Jotkin Kiinasta tilatut puhelimet eivät välttämättä tue ihan jokaista (3g, 4g) taajuutta, jolloin yhteys voi olla hieman heikompi harvemmin asutuilla alueilla.

   Vastaa
 5. Mitenkäs jos tilailee puhelimen ulkomailta, onko kielivalikossa valittavana suomea, vai pitääkö pärjätä lontoon kielellä?

  Vastaa
  • L√§hes kaikista Euroopasta ostetuista puhelimista l√∂ytyy valittavana Suomenkieli. N√§pp√§imist√∂n kieli on my√∂s helppo vaihtaa, jos se ei ole automaattisesti Suomeksi. Android laitteisiin l√∂ytyy esimerkiksi sovellus ”Google-n√§pp√§imist√∂” jolla saat kielen vaihdettua.

   Voit kokeilla kysyä asiaa myös kaupan asiakaspalvelusta halutessasi.

   Vastaa

Jätä kommentti

Secured By miniOrange