Polaroid kamera – Osto-opas ja 5 parasta mallia

0

Polaroid kamera on yleisesti tunnettu nimitys kaikille pikakameroille ja niiden tuottamille valkoreunuksisille valokuville. Polaroid on oikeastaan vain valmistaja, joka valmisti ensimmäisiä pikakameroita. Tästä kirjoituksesta löydät tietoa pikakameravalmistajista, syitä ostamiselle, sekä parhaat mallit.

Tiedä nämä pikakameroista

Tälläisen kameran toiminta perustuu siihen, että sen objektiivin keräämä valo heijastuu positiivikuvaksi itsekehittyvälle valokuva-arkille. Polaroid -kamerassa ei ole filmirullaa, vaan jokainen positiivikuvaksi kehittyvä valokuva on erillinen arkki. Polaroid -kameroita on monen eri hintaisia, mutta yleensä hinnat ovat noin 50-150€ luokassa. Huomioi, että polaroid kamera -filmi on melko kallista.

vanha polaroidkamera

Kameran sisäinen vai erillinen tulostin
Jos et välttämättä halua ostaa uutta kameraa, mutta haluat silti tulostaa kuvia välittömästi, kannattaa harkita mobiilitulostinta. Mobiilitulostimen avulla voit tulostaa suoraan älypuhelimestasi tai tabletti-laitteestasi.

Filmi
Sinun täytyy löytää oikeanlainen filmi pikakameralledi. Uusimmilla pikakameramalleilla on erikokoiset filmipaperit kuin tavallisilla kameroilla. Polaroid -kameroiden filmit ovat kalliimpia kuin tavallisten kameroiden filmit.

Tunnetuimmat valmistajat

Polaroid ja Fujifilm ovat kaksi suurinta pikakameravalmistajaa. Olemme keränneet alle listan kummankin merkin hyvistä ja huonoista puolista.

polaroid pikakamerat
Polaroid.com
+ Polaroidilla on halvemmat filmit
+ Polaroidilla voit ottaa mustavalkoisia kuvia
Polaroid -kamerat ovat usein kalliita
Värit tuntuvat luonnottomilta ja joskus ne muuttuvat tummemmiksi kuin pitäisi

fujifilm pikakamerat
Fujifilm.com
+ Fujifilmillä on monia filmimalleja
+ Kamerat ovat hauskoja ja helppokäyttöisiä
Jos haluat ottaa mustavalkoisia kuvia Fujifilmilla, sinun on hankittava erikoisfilmi
Kaikki Instax Mini -kameralla otetut kuvat ovat pieniä
Värit tuntuvat luonnottomilta ja joskus ne muuttuvat tummemmiksi kuin pitäisi

polaroid kuvat

Miksi ostaa polaroid -kamera?

Suurin hyöty ja nautinnon aiheuttaja pikakameroissa on se, että kuvaaja saa kuvan fyysisesti käteensä välittömästi valokuvaushetken jälkeen. Näin sinun ei tarvitse odottaa, että ystävä lisää kuvat omalle tietokoneelleen ja lähettää niitä sähköpostitse sinulle. Polaroid -kameralla ikuistat ihanimmat hetket lomamatkallasi, ystäviesi tai lemmikkiesi kanssa. Myöhemmin voit koota ottamistasi kuvista kollaaseja tai käyttää kuvia sisustuselementtinä.

Polaroid -kamera on käytössä nykyään monissa häissä, joissa se toimii hauskana lisänä. Kameralla voivat häävieraat ottaa toisistaan valokuvia, jonka jälkeen asettelevat tulostetut kuvat vieraskirjaan onnitteluviestien tai vaikka avioliittoneuvojen kera. Katso tärkeimmät hääkoristeet listamme.

Hyvien pikakuvien ottaminen vaatii lahjakkuutta ja terävää silmää. Kuvaa ei pysty pelastamaan muokkaamisella. Kuvaaminen Polaroid -kameralla on ainutlaatuinen harrastus, joka kehittää valokuvaustaitoasi.

Parhaat polaroid kamerat

Polaroid kameroita on useita erilaisia malleja, mutta seuraavat mallit ovat parhaita niin käytettävyydeltä, kuin laadultakin. Muista tilata aina samalla reilusti filmiä, kun ostat kameran. Sitä ei usein tule paketeissa valmiiksi mukana.

Etsitkö halvinta hintaa polaroid kameroille? Suosittelemme katsomaan Amazon.de -kaupan polaroid kamera valikoiman.

1. Fujifilm instax mini 8
Tämä on yksi suosituimmista instant -kameroista. Fujifilm Instax mini 8 -kameralla saat tulostettua pankkikortin kokoisia kuvia käyttäen valmistajan omaa filmirullaa. Siinä on optinen etsin, automaattinen valotus ja sisäänrakennettu salama. Vaatii 2kpl AA -paristoja toimiakseen.

fujifilm instax mini 8

2. Fujifilm Instax Mini 90
Tämä kameraa omaa retron muotoilun ja sillä on kyky automaattisesti säätää asetuksensa valaistusolosuhteiden mukaan. Lyhyesti sanottuna tällä saa parempilaatuisia kuvia.

fujifilm instax mini 70

3. Fujifilm instax mini 70
Tämä Fujifilmin pikakamera ei vedä ihan vertoja Fujifilm Instax Mini 90 -kameralle, mutta on parempi kuin Fujifilm instax mini 8. Erikoista tässä kamerassa on pieni selfie-peili. Kamerassa on myös selfie-ominaisuus, jolloin se tarkentaa lähelle paremmin.

fujifilm instax mini 90

4. Polaroid Snap Touch
Pienellä Polaroid Snap Touch -kameralla voit ikuistaa ikimuistoiset hetket ja tulostaa ne suoraan ZINK -valokuvapaperille. Kameran avulla voit myös tallentaa Full HD -videokuvaa, joka voidaan tallentaa micro-SD-kortille. Polaroid Snap Touchin voi yhdistää älypuhelimeen Bluetoothin avulla. Tässä mallissa on myös kosketusnäyttö.

polaroid snap touch

5. Polaroid ZIP Mobile -tulostin
Mikäli et ole varma, onko Polaroid -kameralla sinulle käyttöä, kokeile Polaroid ZIP Mobile tulostinta. Siinä on Bluetooth ja NFC-yhteys, jonka avulla voit lähettää mobiililaitteestasi kuvat Polaroid ZIP -mobiilisovelluksen avulla suoraan tulostimeen ja tulostaa ne välittömästi.

polaroid zip tulostin

Mitä suosittelemme

Jos haluat vain päästä edullisesti, osta Fujifilm instax mini 8. Mikäli selfie-kuvaaminen kiinnostaa, osta Fujifilm instax mini 70. Jos taas haluat parhaimman kuvanlaadun, eikä hinnalla ole väliä, valitse Fujifilm instax mini 90. Polaroid ZIP Mobile -tulostin on kätevä, jos et halua ostaa kameraa, vaan pelkkä tulostin riittää.

Kiitos oppaan lukemisesta, toivottavasti siitä oli sinulle apua kameran valintaan. Kommentoi alle, jos sinulla on kysyttävää Polaroid -kameroista.

1000
Top