Polaroid-kamerat tutuksi – Osto-opas

Polaroid-kamera on yleisesti tunnettu nimitys kaikille pikakameroille ja niiden tuottamille valkoreunuksisille valokuville. Polaroid on oikeastaan vain valmistaja, joka valmisti ensimmäisiä pikakameroita. Kirjoituksesta löydät parhaita polaroid-kameroita, tietoa niiden tekniikasta ja valmistajista.

Mikä on pikakamera?

vanha polaroid kamera

Pikakameran (tunnetaan myös nimellä polaroid-kamera) toiminta perustuu siihen, että sen objektiivin keräämä valo heijastuu itsekehittyvälle filmille. Kuva siis muuttuu katseltavaan muotoon vasta filmissä. Siksi se pieni filmi tai valokuva-arkki, joka kamerasta tulee on ensin tyhjä ja kuva ilmestyy siihen vasta hetkisen kuluttua.

Polaroid kameroita on monen eri hintaisia ja näköisiä. Halvimpien laitteiden hinnat alkavat 50 eurosta, mutta parhaat kamerat voivat maksaa jopa 150 euroa. On syytä myös muistaa, että pikakameroiden filmi on melko kallista.

Mobiilitulostin ajaa saman asian

Jos et välttämättä halua ostaa uutta kameraa, mutta haluat silti tulostaa kuvia välittömästi, kannattaa harkita mobiilitulostinta. Mobiilitulostimen avulla voit tulostaa kuvat suoraan puhelimesta tai tabletista. Tämä on erityisen kiva tapa muuttaa valokuvakokoelmat nopeasti katseltavaan muotoon.

Tunnetuimmat pikakamera valmistajat

Polaroid ja Fujifilm ovat kaksi suurinta pikakameravalmistajaa. Molemmilla näistä valmistajista on useita eri malleja. Olemme keränneet alle kummankin merkin hyviä ja huonoja puolia.

polaroid pikakamerat
Edulliset filmit
Mustavalkofilmiä saatavilla
Arvokkaammat kamerat
Kuvanlaadussa parannettavaa
Valmistajan kotisivu: Polaroid.com
fujifilm pikakamerat
Edulliset kamerat
Mustavalkofilmiä saatavilla
Instax mallin kuvat pieniä
Kuvanlaadussa parannettavaa
Valmistajan kotisivu: Fujifilm.com

Näiden valmistajien lisäksi pikakameroita valmistaa muun muossa Kodak, Leica ja Lomo.

Miksi ostaa polaroid kamera?

polaroid kuvat

Suurin ilonaihe pikakameroissa on se, ett√§ kuvaaja saa kuvan fyysisesti k√§teens√§ v√§litt√∂m√§sti kuvaushetken j√§lkeen. Sinun ei tarvitse siis etsi√§ niit√§ √§rsytt√§vi√§ datakaapeleita, eik√§ yhdist√§√§ kameraa mihink√§√§n. Kuva vain tulostuu laitteesta ja that’s it.

Ei enää odottamista

Oletko muuten joskus joutunut odottamaan, että ystäväsi lähettäisi ottamansa valokuvan sinulle? No, pikakameroilla ei tarvitse siitäkään ongelmasta kärsiä, sillä voit ikuistaa ihanimmat hetket välittömästi olitpa sitten lomamatkalla, tai kaveriesi kanssa. Kirsikkana kakun päälle vielä yksi asia: kuvista saa tehtyä hienoja kollaaseja.

 

Ohjelmanumero häihin

Polaroid-kamera on käytössä nykyään monissa häissä, joissa se toimii hauskana lisänä. Kameralla voivat häävieraat ottaa toisistaan valokuvia, jonka jälkeen ne voi asetella vieraskirjaan onnitteluviestien tai vaikka avioliittoneuvojen kera. Katso tärkeimmät hääkoristeet listamme.

Hyvien pikakuvien ottaminen vaatii kuitenkin harjoittelua. Kuvaa ei nimittäin pysty pelastamaan muokkaamisella. Kuvaaminen Polaroid-kameralla on ainutlaatuinen harrastus, joka kehittää valokuvaustaitoasi.

Paras polaroid-kamera?

Polaroid kameroita on useita erilaisia malleja, mutta seuraavat mallit ovat mielestämme parhaita niin käytettävyydeltä, kuin laadultakin. Muista tilata kameran kylkeen reilusti filmiä, sillä se ei usein kuulu kameran myyntipakkaukseen. Jos siis ostat kameran vaikkapa lahjaksi, älä unohda filmiä!

Jos haluat päästä helposti ja nopeasti alkuun, suosittelemme ostamaan Fujifilm Instax -kameran. Fujifilmiä pidetään yleisesti alan parhaimpana nimenä tällä hetkellä. Näillä laadukkailla kameroilla ikuistat hauskimmat hetket, joita on mukava katsella myöhemminkin.

Etsitkö muuten halvinta hintaa polaroid kameroille? Suosittelemme katsomaan Amazon.de valikoiman kaikista pikakameroista (esim. Fujifilm, Kodak, Polaroid ja Lomo)

1. Fujifilm Instax Mini

Tämä on yksi suosituimmista instant-kameroista. Fujifilm Instax -kameralla saat tulostettua pankkikortin kokoisia kuvia käyttäen valmistajan omaa filmirullaa. Siinä on optinen etsin, automaattinen valotus ja sisäänrakennettu salama. Vaatii 2kpl AA -paristoja toimiakseen. Saatavilla useissa eri väreissä.

Huom. Instax Minist√§ on liikkeell√§ kaksi eri versiota Fujifilm Instax Mini 8 ja Fujifilm Instax Mini 9. Ne ovat k√§yt√§nn√∂ss√§ t√§ysin samanlaiset (my√∂s ulkoisesti), mutta Mini 9:ss√§ on pieni selfie-linssi, enemm√§n v√§rivaihtoehtoja ja ”l√§hikuvauslinssi” (saatavilla Mini 8 malliin erikseen). Mini 9 on noin 10-20‚ā¨ kalliimpi riippuen kaupasta.

fujifilm instax mini 8

2. Fujifilm Instax Mini 90

Tämä kameraa omaa retron muotoilun ja sillä on kyky automaattisesti säätää asetuksensa valaistusolosuhteiden mukaan. Lyhyesti sanottuna tällä saa parempilaatuisia kuvia.

fujifilm instax mini 90

3. Fujifilm Instax SQ 6

Tämä on tyylikäs lisä Fujifilmin pikakameravalikoimaan. Se sopii erityisesti Instagram-faneille! Saatavilla on 5 tyylikästä väriä. Kameran valoitusta voi säätää, sekä siihen voi liitää tripodin. Instax SQ 6:dessa on lisäksi ajastin, selfie-linssi ja lähikuvaustila. Paketissa on mukana kantohihna, sekä värilinssejä joilla saat hauskan lisämausteen kuviin.

FujiFilm Instax Sq 6

4. Kodak Printomatic

Kodakin Printomatic on suhteellisen uusi haastaja pikakameramarkkinoilla. Tämä malli on todella trendikkään näköinen ja sen voi ostaa useassa eri värissä. Kuvien laatu on hyvää tasoa ja se tulostaa kuvan heti ottamisen jälkeen. Voit myös ottaa uuden kuvan, kun edellisen tulostus on käynnissä!

kodak printomatic

5. Fujifilm Instax Wide 300

Tämä kamera on sinulle, joka arvostat vähän isompia kuvia. Tällä mallilla voit nimensä mukaisesti ottaa tuplasti leveämpiä kuvia, kuin tavallisella Instax Mini -kameralla. Erona muihin malleihin tulee myös edistyneemmästä linssistä, jolla voit tarkentaa lähelle ja kauas. Valotusta voi luonnollisesti myös säätää.

Fujifilm Instax Wide 300

Mitä mieltä sinä olet?

Kiitos kun luit tämän pienen oppaamme pikakameroista. Toivottavasti siitä oli sinulle apua ja osaat nyt ostaa vaikkapa lahjaksi oikeanlaisen kameran. Jos haluat jättää mitä tahansa palautetta tästä kirjoituksesta, voit tehdä sen alta löytyvällä kommenttikentällä. Voit myös kysyä apua kameran valintaan. Vastaamme jokaiseen kommenttiin.

Lue seuraavaksi kirjoituksemme vaikkapa halvoista kellokaupoista. Tee upeat kellolöydät vinkkiemme avulla ja säästä rahaa!


Etusivu ¬Ľ Ostokset