Polaroid kamera – Osto-opas ja 5 parasta mallia

0

Polaroid kamera on yleisesti tunnettu nimitys kaikille pikakameroille ja niiden tuottamille valkoreunuksisille valokuville. Kameran toiminta perustuu siihen, että sen objektiivin keräämä valo heijastuu positiivikuvaksi itsekehittyvälle valokuva-arkille. Polaroid -kamerassa ei ole filmirullaa, vaan jokainen positiivikuvaksi kehittyvä valokuva on erillinen arkki. Polaroid kameroita on monen eri hintaisia, mutta yleensä hinnat ovat noin 50-150€ luokassa. Huomioi, että polaroid kamera -filmi on melko kallista.

Ota seuraavat seikat huomioon, ennen pikakameran ostamista

 • Kameran sisäinen tulostin vai erillinen tulostin. Jos et välttämättä halua ostaa uutta kameraa, mutta haluat silti tulostaa kuvia välittömästi, kannattaa harkita mobiilitulostinta. Mobiilitulostimen avulla voit tulostaa suoraan älypuhelimestasi tai tabletti-laitteestasi.
 • Filmi. Sinun täytyy löytää oikeanlainen filmi kameralle. Uusimmilla pikakameramalleilla on erikokoiset filmipaperit kuin vanhemmilla kameroilla. Polaroid -kameroiden filmit ovat kalliimpia kuin tavallisten kameroiden filmit.

  Mainos (kirjoitus jatkuu alla)


  Polaroid (merkki) vai Fujifilm?

  Olemme keränneet alle listan kummankin merkin hyvistä ja huonoista puolista.

  Polaroid
  + Polaroidilla on halvemmat filmit
  + Polaroidilla voit ottaa mustavalkoisia kuvia
  Useimmat Polaroid-kamerat ovat suuria ja raskaita
  Värit tuntuvat luonnottomilta ja joskus ne muuttuvat tummemmiksi kuin pitäisi

  Fujifilm
  + Fujifilmillä on monia filmimalleja
  + Kamerat ovat hauskoja ja helppokäyttöisiä
  Jos haluat ottaa mustavalkoisia kuvia Fujifilmilla, sinun on hankittava erikoisfilmi
  Kaikki Instax Mini -kameralla otetut kuvat ovat pieniä
  Värit tuntuvat luonnottomilta ja joskus ne muuttuvat tummemmiksi kuin pitäisi

  polaroid kuvat

  Miksi ostaa polaroid -kamera?

  Suurin hyöty ja nautinnon aiheuttaja pikakameroissa on se, että kuvaaja saa kuvan fyysisesti käteensä välittömästi valokuvaushetken jälkeen. Näin sinun ei tarvitse odottaa, että ystävä lisää kuvat omalle tietokoneelleen ja lähettää niitä sähköpostitse sinulle. Polaroid -kameralla ikuistat ihanimmat hetket lomamatkallasi, ystäviesi tai lemmikkiesi kanssa. Myöhemmin voit koota ottamistasi kuvista kollaaseja tai käyttää kuvat sisustuselementtinä.

  Polaroid -kamera on käytössä nykyään monissa häissä, joissa se toimii hauskana lisänä. Kameralla voivat häävieraat ottaa toisistaan valokuvia, jonka jälkeen asettelevat tulostetut kuvat vieraskirjaan onnitteluviestien tai vaikka avioliittoneuvojen kera.

  Hyvien pikakuvien ottaminen vaatii lahjakkuutta ja terävää silmää. Kuvaa ei pysty pelastamaan muokkaamisella. Kuvaaminen Polaroid -kameralla on ainutlaatuinen harrastus, joka kehittää valokuvaustaitoasi.

  Suosituimmat polaroid kamera mallit

  Polaroid kameroita on useita erilaisia malleja, mutta seuraavat mallit ovat parhaita niin käytettävyydeltä, kuin laadultakin. Muista tilata aina samalla reilusti filmiä, kun ostat kameran. Sitä ei usein tule paketeissa valmiiksi mukana.

  Fujifilm instax mini 8
  Tämä on yksi suosituimmista instant -kameroista. Fujifilm Instax mini 8 -kameralla saat tulostettua pankkikortin kokoisia kuvia käyttäen valmistajan omaa filmirullaa. Siinä on optinen etsin, automaattinen valotus ja sisäänrakennettu salama. Vaatii 2kpl AA -paristoja toimiakseen.

  fujifilm instax mini 8
  60€ – Ebay EU | Amazon EU

  Fujifilm Instax Mini 90
  Tämä kameraa omaa retron muotoilun ja sillä on kykyä automaattisesti säätää asetuksensa valaistusolosuhteiden mukaan.

  fujifilm instax mini 70
  137€ – Ebay EU | Amazon EU

  Fujifilm instax mini 70
  Kamera tuottaa pankkikortin kokoisia tulosteita. Siinä on käteviä ominaisuuksia, joihin kuuluu selfie peili, jolla on oma kuvaustila, optinen etsin ja jopa jalustan kiinnike. Kamera saa virtaa CR2-paristoista.

  fujifilm instax mini 90
  90€ – Ebay EU | Amazon EU

  Polaroid Snap ja Polaroid snap Touch
  Pienillä Polaroid Snap ja Polaroid Snap Touch -kameroilla voit helposti ikuistaa ikimuistoiset hetket ja tulostaa ne suoraan ZINK -valokuvapaperille. Kameroiden avulla voit myös tallentaa Full HD -videokuvaa, joka voidaan tallentaa micro-SD-kortille. Kameroiden avulla voit myös muodostaa yhteyden älypuhelimeen Bluetoothin avulla. Polaroid Snap Touch kamerassa on lisäksi kosketusnäyttö.

  polaroid snap touch
  196€ – Ebay EU | Amazon EU

  Polaroid ZIP Mobile Tulostin
  Mikäli et ole varma, onko Polaroid -kameralla sinulle käyttöä, kokeile Polaroid ZIP Mobile tulostinta. Siinä on Bluetooth ja NFC-yhteys, jonka avulla voit lähettää mobiililaitteestasi kuvat Polaroid ZIP mobiilisovelluksen avulla suoraan tulostimeen ja tulostaa ne välittömästi.

  polaroid zip tulostin
  90€ – Ebay EU | Amazon EU

  Kiitos oppaan lukemisesta. Jos et ole tilannut Ebaysta tai Amazonista ennen, voit katsoa ohjeen Ebay -tilaukseen täältä ja Amazon -tilaukseen täältä.

     

  Katso seuraavaksi:

 • Kommentoi - Sähköpostiosoitettasi ei julkaista