PayPal Suomi ohje

508 kommenttia

PayPal on yksi maailman suosituimmista maksunvälityspalveluista, jolla on aktiivisia käyttäjiä yli 200 miljoonaa. Tässä PayPal Suomi -ohjeessa opastamme sinua avaaman oman PayPal-tilin, sekä kaiken muun tarpeellisen.

rahalaitos

  Ohjeen sisältö:

  ‚ÄĘ Mihin tarvitsen PayPalia?
  ‚ÄĘ PayPal-tilin avaaminen
  ‚ÄĘ Maksukortin vahvistaminen
  ‚ÄĘ Rahan siirto PayPaliin
  ‚ÄĘ PayPal turvallisuus
  ‚ÄĘ PayPal Suomi asiakaspalvelu?
  ‚ÄĘ Usein kysytyt kysymykset

 

Mihin tarvitsen PayPalia?

sovellus

PayPal Suomi on loistava apuväline yksityishenkilöille ja yrityksille, jotka haluavat tehdä nopeita ja helppoja maksuja ympäri maailmaa. Yksityishenkilöille suurin hyöty PayPalista on turvallisuus, jonka se tarjoaa nettimaksuihin. Käyttämällä PayPalia, myyjä ei saa sinun korttitietojasi, vaan kaikki maksuliikenne tapahtuu PayPalin sisällä. Yrityksille PayPal taas voi tuoda lisää asiakkaita, sillä kuluttajat luottavat PayPaliin ja tekevät ostoksia mieluusti sitä tukevissa kaupoissa.

  PayPalin toimintaperiaate?

  Kuluttajalle PayPal on erityisen kätevä, koska voit tehdä ulkomaisissa nettikaupoissa ostoksia myös ilman luottokorttia. PayPaliin voi siis liittää Visa Electronin tai debit-kortin. Voit halutessasi myös siirtää tilisiirrolla ilmaiseksi rahaa PayPaliin ja käyttää sitä ostoksissasi.

  PayPal Suomi käännös avattiin viime vuonna

  PayPalin sivusto käännettiin suomeksi vuonna 2018. Uudistus oli kauan kaivattu, sillä joidenkin suomalaisten käyttäjien oli vaikeaa pärjätä palvelussa. PayPal kertoi, että se halusi parantaa asemaansa varteenotettavana maksutapana myös muualla maailmassa, ja siksi eri kieliä lisättiin. Vaikka sivusto on nyt pääpiirtein käännetty, asiakaspalvelua ei kuitenkaan suomeksi vielä saa.

PayPal-tilin avaaminen

avaus

PayPalin käytön aloittamiseksi tarvitset tietysti PayPal-tilin. Tilin avaaminen on ilmaista ja se kestää vain joitakin minuutteja. Jotta voit luoda tilin, tarvitset: toimivan ja luotettavan sähköpostiosoitteen, maksukortin (kuten luottokortin, pankkikortin tai Visa Electronin) ja suomalaisen pankkitilin.

Vaiheet PayPal-tilin avaukseen

1. Aloita tilin avaaminen siirtymällä paypal.com/fi/ -sivustolle
2. Valitse henkil√∂kohtainen PayPal -tili ja klikkaa ”Aloita”
3. Täytä nimesi, emailisi ja salasanasi ja klikkaa jatka (katso kuva)
4. Täytä osoitetietosi, syntymäaikasi, puh.numerosi ja hyväksy ehdot (katso kuva)
5. Klikkaa ”Hyv√§ksy ja luo tili”

Vapaaehtoisen vaiheet, jos haluat lisätä kortin heti

6. Klikkaa nuolen osoittamaa linkkiä ja lisää kortti (katso kuva)
7. Syötä korttitiedot (katso kuva)

PayPalissa toimii luottokortti, debit-kortti ja Visa Electron. On hyvä pitää mielessä, että PayPal ottaa maksun ensisijaisesti PayPal-saldostasi ja puuttuvan summan kortilta.

Pankkitilin lisäys PayPaliin

1. Kirjaudu sis√§√§n PayPaliin ja klikkaa ”Lompakko”
2. Klikkaa vasemmalta ”Linkit√§ pankkitili”
3. Sy√∂t√§ nimiss√§si oleva tilinumero ja klikkaa ”Linkit√§ pankki”.

Maksukortin vahvistaminen

paypal vahvistaminen

Kortin lis√§√§misen j√§lkeen voit todistaa PayPalille olevasi oikea kortinhaltija. T√§m√§ tapahtuu niin, ett√§ PayPal tekee pienen katevarauksen (alle 2‚ā¨) maksukortiltasi. Maksukortin vahvistaminen vahvistamisella voit k√§ytt√§√§ PayPal-tili√§si ilman k√§ytt√∂- ja nostorajoja.

Vahvistuksen vaiheet

1. Kirjaudu PayPaliin ja klikkaa ”Lompakko”.
2. Klikkaa Maksutavat -valikon alta korttiasi.
3. Klikkaa ”Vahvista korttisi.”
4. Klikkaa ”Hanki koodi”
5. Odota 1-2 arkipäivää ja katso verkkopankistasi (tai luottokortin tiliotteesta) PayPalin tekemä katevaraus. Löydät maksutapahtuman viestikentästä 4-numeroisen koodin.
6. Kopioi tämä koodi PayPaliisi, niin korttisi varmistuu. Saat varmistuksessa käytetyn summan takaisin.

Rahan siirtäminen PayPaliin suomalaiselta tililtä

Mikäli et halua käyttää PayPalin automaattista korttiveloitusta, voit siirtää halutessasi PayPal-tilillesi rahaa suomalaiselta pankkitililtä. Voit tehdä sen seuraavilla kahdella tavalla.

Tilisiirto 1-2 pankkipäivää

Pankkitilin on oltava samoissa nimiss√§ kuin PayPal‚ÄĎtilisi. Saat s√§hk√∂postia, kun rahat ovat PayPal-saldossasi.

1. Kirjaudu PayPaliin
2. Klikkaa PayPal-saldon alapuolelta ”Siirra rahaa”
3. Klikkaa ”Lis√§√§ rahaa saldoosi”
4. Tee maksu annetuilla tiedoilla

Trustly pikatalletus

Trustly talletus on välittömästi PayPal-saldossasi. Se tukee seuraavia pankkeja: Ålandsbanken, Danske Bank, Handelsbanken, Aktia, Säästöpankki, Nordea, OP, OmaSp, POP Pankki ja S-Pankki

1. Kirjaudu PayPaliin
2. Klikkaa PayPal-saldon alapuolelta ”Siirra rahaa”
3. Klikkaa ”V√§lit√∂n lis√§ys kumppanilla Trustly”
4. Klikkaa ‚ÄĚAdd funds instantly‚ÄĚ ja jatka kunnes p√§√§set valitsemaan pankkisi
5. Syötä haluamasi summa ja tee maksu Trustlyn avulla verkkopankistasi

rahalaitos

PayPal turvallisuus

PayPal on oikein käytettynä turvallinen maksupalvelu, jota tosiaan käyttää aktiivisesti yli 200 miljoonaa ihmistä. PayPal suojaa ostajat ja myyjät käyttämällä viimeisimpiä ja tehokkaimpia salausmenetelmiä. Valitettavasti PayPalin nimeä hyväksikäyttäen yritetään erilaisia huijauksia. Muista valita vaikea salasana, äläkä jaa salasanaasi tai tilitietojasi muille. Katso PayPal huijauksen 3 varoitusmerkkiä.

Kaksivaiheinen varmennus

Voit tehostaa tietoturvaasi hyödyntämällä kaksivaiheista kirjautumista (two-factor authentication eli 2FA). Palveluun kirjautuminen muuttuu silloin kaksivaiheiseksi prosessiksi, jossa syötät ensin salasanan ja sen jälkeen vielä turvakoodin, jonka sait tekstiviestinä. Palvelun käyttäminen ei maksa mitään, ja se tekee tilistäsi huomattavasti turvallisemman.

Näin otat kaksivaiheisen varmennuksen käyttöön

1. Kirjaudu PayPaliin ja klikkaa rattaan kuvaketta oikeassa ylänurkassa
2. Klikkaa ”Suojaus” valikkoa nimesi yl√§puolella
3. Klikkaa ”Kaksivaiheinen varmennus”.
4. Valitse tekstiviestivahvistus tai käytä todennussovellusta (kuten Google Authenticator)

PayPal Suomi asiakaspalvelu?

Vaikka PayPal on käännetty osittain suomeksi, asiakaspalvelu tapahtuu valitettavasti edelleen englanninkielellä. Asiakaspalvelun tavoittaa Facebookista (facebook.com/PayPal) ja PayPalin -sivuilta. Asiakastukeen on mahdollista lähettää PayPalin omien sivujen kautta sähköpostia ja soittaa. Oppaan alareunasta löydät muiden lukijoiden kommentteja. Kirjoita oma kysymyksesi tai kommenttisi sinne.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Olemme keränneet alle yleisimpiä PayPal-ongelmia ja niiden vastauksia. Jos et löydä vastausta kysymyksiisi, katso tämän kirjoituksen kommentit.

Miten voin pyytää hyvitystä?

paypal hyvitys

Jos olit tyytymätön tilaukseesi, tai et saanut sitä, voit olla yhteydessä suoraan tuotteen myyjään. Joskus myyjä ei vastaa tai ole halukas yhteistyöhön. Silloin voit käätyä PayPalin puoleen ja pyytää rahojen palautusta.

Rahoja voi pyyt√§√§ ostoksesta takaisin enint√§√§n 180 p√§iv√§n p√§√§st√§ tilauksesta. Vaihtoehtona sinulla on usein korvaava tuote, alennus tai kauppasumman palautus. Voit l√∂yt√§√§ myyj√§n yhteystiedot PayPalista painamalla ”Yhteenveto”. Etsi yhteenvetosivulta haluamasi tapahtuma.

1. Klikkaa maksutapahtumaa
2. Katso myyjän yhteystiedot. Ota yhteyttä ja kerro ongelmastasi.
3. Jos edellinen ei auta, voit ilmoittaa ongelmasta PayPalille.

Jos PayPal päättää hyvittää sinulle jotain, saat rahat samalla tavalla, jolla tilauksen maksoitkin. Hyvityksen saapuminen pankkitilille voi kestää jopa 30 päivää. PayPal-saldosta tehdyn maksun hyvityksen saa nopeammin.

En muista salasanaa, mitä tehdä?

Voit palauttaa salasanasi. Siirry PayPalin salasanan palautukseen

Kuinka suljen automaattiset veloitukset PayPal-tililtäni?

Kirjaudu sis√§√§n ja klikkaa ratas-kuvaketta. Sitten valitse ”Maksut” ja klikkaa ”Hallitse ennakkoon hyv√§ksyttyj√§ maksuja”.

T√§ll√§ sivulla n√§et yrityksi√§, joilla on lupa toistuviin maksuihin. Klikkaa ”N√§yt√§ aktiiviset” ja valitse haluttu veloittaja. Klikkaa sitten ”Peruuta”. Suosittelemme peruuttamaan kaikki maksuoikeudet yrityksilt√§, joiden palveluja et tarvitse.

Kuinka lisään maksukortin PayPaliin jälkikäteen?

Kortin voi lis√§t√§ PayPaliin milloin tahansa klikkaamalla ”Lompakko” ja sitten ”Linkit√§ pankki- tai luottokortti”. T√§yt√§ tiedot ja klikkaa ”Linkit√§ kortti”.

Kuinka siirrän rahaa PayPal-tililtäni pankkitililleni?

Kirjaudu sis√§√§n ja klikkaa ”Siirr√§ rahaa” ja sitten ”Siirr√§ pankkiin”. Vakutse pankkisi ja paina ”Seuraava”. Sy√∂t√§ haluamasi summa ja klikkaa ”Seuraava”.

Maksaako PayPalin käyttö?

Käyttö nettimaksuissa on yleensä ilmaista. Jotkut kaupat saattavat veloittaa palvelumaksun asiakkaalta.

Kuinka vaihdan PayPalista osoitteeni?

Kirjaudu sis√§√§n ja klikkaa ratas-kuvaketta. Osoite kohdassa klikkaa ”Hallitse kaikkia osoitteita” ja sitten ”P√§ivit√§”.

Kuinka poistan korttini PayPalista?

Kirjaudu PayPaliin ja klikkaa ”Lompakko”. Klikkaa maksutavat valikosta korttiasi ja sen j√§lkeen alareunasta ”Poista kortti”.

Kuinka teen PayPal maksun kaverille?

Kirjaudu palveluun ja klikkaa ”L√§het√§”. Sy√∂t√§ kentt√§√§n s√§hk√∂postiosoite jota vastaanottaja k√§ytt√§√§ PayPalissaan. Sy√∂t√§ summa ja paina ”Seuraava”.

PayPalin käyttö eBayssa?

Yleensä suomalaiset avaavat PayPal-tilin voidaakseen maksaa eBay -verkkokaupassa. Noin puolet kaikista eBay -maksuista tapahtuukin PayPalin avulla. Löydät sivuiltamme muuten kätevän eBay Suomi -ohjeen, jossa opetetaan eBay tilaaminen Suomeen.

Tarvitsetko apua?

Kiitos ohjeemme lukemisesta! Toivottavasti siitä oli sinulle apua. Linkitä tai jaa ohje halutessasi. Voit myös kommentoida alle ja jättää omia kokemuksia PayPalin käytöstä. Tarkistamme viestit ennen julkaisua, jottei niihin pääse lipsahtamaan roskapostia.


Etusivu ¬Ľ Raha ¬Ľ
Arvioi kirjoitus "PayPal Suomi ohje" klikkaamalla tähteä.
5 / 5 (3 ääntä)
rahalaitos

508 kommenttia artikkeliin ”PayPal Suomi ohje”

 1. Minulla on ollut Worddive kielten opiskelupalvelu käytössä ja kuukausittainen maksu menee paypalin kautta. Haluaisin kuitenkin perua tilaukseni, mutta se on osoittautunbut hankalaksi. Paypalin omasivujen mukaan worddive tilaukseni on ei aktiivinen, mutta maksut kuitenkin edelleen jatkuvat kuukaudesta toiseen. Miten saan peruttua tilaukseni paypalin kautta? Paypalin mukaan viimeisin worddivelle mennyt maksuni olisi syyskuulta 2017 mutta silti maksu menee edelleen joka kuukausi paypalin kautta ( tililtäni suoraveloituksena) Mitä tehdä? Jos poistan koko paypal tilini, peruuntuisiko suoraveloitus maksu sitten viimeistään?

  Vastaa
  • Hei,
   voit peruuttaa tilauksen seuraamalla sivuillamme olevaa ohjetta. L√∂yd√§t sen kirjoituksen kohdasta ”Usein kysyttyj√§ kysymyksi√§” ja ”Kuinka suljen automaattiset veloitukset PayPal-tililt√§ni?”.

   Vastaa
   • Hei, olen yritt√§nyt t√§ll√§ ohjeella peruuttaa worddive tilaustani ,mutta ongelma on siin√§ ett√§ sivujen mukaan worddive tilaukseni on ei aktiivinen ja viimeinen maksu olisi tapahtunut 8.9.2017 ,mutta siltikin tililt√§ni menee kuukausittain worddivelle maksu edelleen paypalin kautta. Miten pit√§isi toimia? meili√§ kun laittaa paypalille, sielt√§kin tulee vain yleisi√§ ohjeita miten tilauksen voisi perua. Lopettaako koko tilin poistaminen t√§m√§n tilauksen vai pit√§√§k√∂ vaihtaa jo pankkia ja kuolettaa kortti?

   • Hei,
    suosittelen laittamaan Worddiven asiakatukeen viestiä ja kertomaan, että maksu menee vaikka tilaus ei ole aktiivinen.

    Voit myös kokeilla poistaa korttitietosi PayPalista ja pitää huolen, että siellä ei ole saldoa, josta maksu otettaisiin.

 2. Minulla on tili, mutta en muista salasanaani enkä pääse muuttamaan kännykkänumeroani. Mitä tehdä?

  Vastaa
  • PayPalin salasanan palauttaminen pit√§isi onnistua pelk√§ll√§ s√§hk√∂postiosoitteella.

   Kokeile kirjautua sis√§√§n antamalla s√§hk√∂postiosoitteesi. Klikkaa sitten ”Onko sinulla vaikeuksia sis√§√§nkirjautumisessa?” ja seuraa ohjeita.

   Vastaa
 3. Moro

  Yritin perustaa tiliä, mutta perustin sen vahingossa yrityspuolelle.
  Haluaisin nyt nollata ja poistaa tilin ja perustaa sen uudelleen, mutta kun yritän poistaa tiliä ilmoittaa se että tiliä ei voi poistaa puutteellisten tietojen vuoksi. Miten tuosta edetään?

  Vastaa
  • Hei,
   voit yrittää laittaa viestiä PayPalin asiakastukeen ja pyytää tilisi muuttamista perustiliksi.

   Kirjaudu sis√§√§n, klikkaa ”Ota meihin yhteytt√§”. Rullaa alas ja paina ”Email us”. Valitse sitten esimerkiksi ”Feedback and formal complaints” ja ”Managing my profile and transactions”.

   Sy√∂t√§ lomakkeeseen tietosi ja pyyd√§ englanniksi ”downgrade account to personal account” tai muuta vastaavaa.

   Asiakaspalvelu on nyt varmaan aika hidas, mutta kannattaa ainakin kokeilla!

   Vastaa
 4. Hei. Tilasin saksasta tuotteen, jonka maksoin Paypal credit kautta. Yritykselt√§ tuli ilmoitus, ett√§ pit√§isi viel√§ maksaa reilu 10‚ā¨, koska olin vahigossa laittanut kohdemaahan saksan suomen sijasta. Nut entied√§ paypal tilinroa enk√§ ko yrityksen kun sit√§ en ole l√∂yt√§nyt netist√§. Mist√§ voin saada paypal tilinron ja v√§litt√§√§k√∂ paypal tiedon / maksun ko. Yritykselle ? Vai pit√§isik√∂ tuo puuttuva osa maksaa suoraan tuotteen l√§hett√§v√§lle yritykselle ?

  Vastaa
  • Hei, pahoittelut my√∂h√§inen vastaus.

   Sinun tulisi siis lähettää puuttuva summa syöttämällä vastaanottajan sähköpostiosoite PayPaliin. Voit vaikka varmistaa heiltä, että mitä sähköpostiosoite he käyttävät PayPalissa.

   PayPalissa maksu löytää perille pelkällä sähköpostiosoiteella. Tilinumeroa ei käytetä PayPalissa.

   Toivottavati tästä on apua!

   Vastaa
 5. Hei!
  Voinko pitää PayPal tililläni kaksi sähköpostiosoitetta?
  Tuleeko rahat perille käytinpä kumpaa tahansa näistä sähköpostiosoitteista?
  Molemmat on vahvistettuja, mutta toinen on ensisijainen.
  &:->

  Vastaa
  • Hei, juuri n√§in. Voit k√§ytt√§√§ kumpaa tahansa s√§hk√∂postiosoitetta, kunhan molemmat on vahvistettuja. ūüôā

   Ja pahoittelut hitaasta vastauksesta.

   Vastaa

Jätä kommentti