💛🤍 Black Friday 2022 ➜ Katso tarjoukset

PayPal huijaus – Näin vältät huijatuksi tulemisen

17 kommenttia

PayPal on turvallinen ja luotettava maksunvälittäjä. Oikein käytettynä ja huolellisuutta noudattaen, kaikki hoituu kuten pitääkin. Valitettavasti rikollisten toimintatavat ovat kehittyneet tekniikan myötä, ja netissä onkin nykyään monenlaisia huijauksia joita pitää varoa. Yksi yleisimmistä on niin sanottu PayPal huijaus. Lue artikkeli niin saat tärkeää tietoa kuinka välttää tämänkaltaisia huijauksia.

Jos haluat oppia lisää PayPalin käytöstä katso kätevä PayPal Suomi -ohjeemme. Opi esimerkiksi tilin avaaminen ja käyttö, kaksivaiheisen kirjautumisen käyttöönotto ja hyvityksen pyytäminen.

Tietojenkalastelu (Phishing)

PayPal ei lähetä koskaan viestejä joissa se pyytää sinua kirjautumaan sisään tarkistaaksesi esimerkiksi tilisi saldon tai viimeisiä tapahtumia. Nämä viestit voivat olla erittäin aidon näköisiä ja vaikeasti tunnistettavia. Helpoin tapa tunnistaa mahdollinen huijaus on tarkistaa lähetysosoite. Huijarit käyttävät esimerkiksi osoitetta [email protected] Viralliset PayPal viestit tulevat yleensä osoitteesta [email protected]

Älä klikkaa epäilyttävien viestien linkkejä sillä ne voivat johtaa väärennetyille kirjautumissivuille. Mene PayPal tilillesi vain kirjoittamalla osoitepalkkiisi paypal.com. Epäilyttävät viestit voi lähettää eteenpäin osoitteeseen [email protected] jolloin PayPalin turvallisuustiimi saa niistä tiedon.

Minkälainen on PayPal huijaus?

Tyypillinen PayPal huijaus, johon voi Suomessa törmätä on tapaus, jossa Englantia puhuva henkilö ottaa sinuun yhteyttä. Tämä tapahtuu kun olet myymässä jotain, esimerkiksi Huuto.net:issä, Tori.fi:ssä tai vaikkapa Nettiauto:ssa.

Mahdollinen ostaja kertoo kiinnostuneensa myymästäsi tuotteesta ja pyytää sinua lähettämään tuotteen ulkomaille. Maksutavaksi hän ilmoittaa PayPal:in ja lupautuu maksamaan täyden hintapyynnön toimituskuluineen.

Seuraavaksi hän lähettää sinulle viestin, jossa kertoo suorittaneensa maksun PayPal tilillesi. Tässä viestissä on liitteenä linkki, joka hänen mukaansa todistaa maksun. Älä avaa linkkiä, sillä kyseinen linkki vie sinut väärennetylle PayPal sivulle. Sivu voi näyttää täysin aidolta ja saldossa näkyä kauppasumma. Kirjautuessasi PayPal:iin huijarin tarjoamasta linkistä voi hän mahdollisesti vielä saada käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.

Huijauksen idea on siis se, että sinä luulet rahojen saapuneen, postitat tuotteen huijarille ja kaiken lisäksi hän varastaa käyttäjätunnuksesi. Kyseinen huijaus muistuttaa hieman veronpalautushuijausta, jossa myös yritetään varastaa käyttäjän tietoja.

Kuinka vältän huijatuksi tulemisen?

Onneksi tämänkaltainen huijaus on todella helppo tunnistaa ja siten välttää.

Kolme varoistusmerkkiä:
1. Englanninkielinen (tai todella huonosti Suomea puhuva) ostaja.
2. Pyytää postittamaan tuotteen ulkomaille.
3. Haluaa maksaa ostoksen PayPal:illa.

Suhtaudu varauksella tämänkaltaisen ostajan puheisiin. Jos kuitenkin luulet, että kyseessä on rehellinen ostajaehdokas kirjaudu PayPal tilillesi vain www.paypal.com osoitteesta tarkistaaksesi onko maksu saapunut luvatusti.

Epäilen, että minua on huijattu, mitä teen?

Jos olet asiasta varma, voit tehdä rikosilmoituksen ja ottaa yhteyttä PayPal:in asiakastukeen.

Voit jättää kirjoituksen alle kommentteja ja kertoa miten sinua on yritetty huijata netissä. Kiitos lukemisesta ja muista jakaa kirjoitus, jotta muut osaisivat välttää saman huijauksen.


Etusivu » Nettivinkit »

17 kommenttia artikkeliin ”PayPal huijaus – Näin vältät huijatuksi tulemisen”

 1. Ajattelin rekisteröidä itselle PayPal tilin.
  Miksi syntymäajan asettamiseen tarvitsee selata kuukausi kerrallaan, 2 syntymävuoteni on 1951 ja vuosien selaus päättyy 2004. Miten voin asettaa syntymäaikani ja ilman syntymäajan asettamista ei voi rekisteröityä!!!

  Vastaa
  • Hei,
   kuulostaa oudolta. Mielestäni PayPalissa voi valita syntymävuoden myös ennen 2004. Suosittelen kokeilemaan uudestaan toisella tietokoneella tai puhelimella.

   Vastaa
 2. Tein oston paypalilla rekisteröinnin jälkeen . Maksutapatumasivulla oli teksti”Oletko vastaaottanut tämän tuotteen” Tämän alla vihreä painike ” kuittaa vastaanotetuksi”. Nyt nämä on poissa ko.sivulta. Tarkoittaako tämä, että en tulensaamaan tuotetta ?

  Vastaa
 3. Alla viesti äärimmäisen aidon näköiseltä PayPal valesivustolta. Ostaja kiireellä ostaa tori.fi sivustolla autoani ja auton noutajalle olisi menossa 300 euron noutopalkkio iTunes prepaid kortteina. Tuo kohta 5 oli jo liian paksua.

  ”Hyvää päivää NN,

  Kiitos, että käytät PayPalia. Kuten maksukuitissa mainittiin ja uuden PayPal-maksukäytännön mukaisesti, olemme veloittaneet MMn tililtä kokonaissumman, joka sisältää noutovälittäjän palkkion. Voit olla varma, että olet 100 % turvassa PayPalin kanssa eikä sinun tarvitse huolehtia mistään, tiliäsi hyvitetään heti, kun lähetät meille kuitin ja iTunes-lahjakortin. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.
  Rahat on vähennetty MM tililtäsi ja hyvitetään PayPal-tilillesi heti, kun lähetät meille iTunes-lahjakorttisi ja kuitin.
  Kauppa on turvatarkastettu ja todistettu 100 % lailliseksi ja aidoksi. Sinun tulee jatkaa kauppaa ja maksaa mainittu maksu noutoagentille. Turvallisuussyistä lähetä iTunes-lahjakorttisi ja kuittisi sähköpostitse VAIN PayPaliin ja odota, kunnes tiliäsi hyvitetään, ennen kuin lähetät kuitin sähköpostitse ostajalle, joten jatka tapahtumaa.
  Tämä on askel askeleelta tapa ostaa iTunes-lahjakortti:
  1. Mene mihin tahansa kotiisi lähellä olevaan R-kioskiin, K-Marketiin tai S-Marketiin.
  2. Pyydä iTunes-lahjakortti.
  3. Maksa ja pyydä heitä aktivoimaan iTunes-lahjakortti.
  4. Sitten sinulle annetaan kuitti iTunes-lahjakortilla ostamisen jälkeen
  5. Naarmuta iTunes-lahjakortin takaosaa ja lähetä kuva iTunes-lahjakortin etu- ja takaosasta yhdessä kuitin kanssa PayPaliin vahvistusta varten..
  Voit olla varma, että antamiasi tietoja ei luovuteta MM tai hänen edustajalleen ennen kuin tilisi on hyvitetty. Annamme sinulle lisäaikaa tapahtuman suorittamiseen ja palautamme sen meille iTunes -lahjakortilla ja ostajan maksamalla kuitilla, jotta voimme hyvittää tilisi välittömästi.

  Vakuutamme sinulle 100-prosenttisen turvallisuuden, ja heti kun maksutiedot lähetetään meille sähköpostitse, tilillesi hyvitetään kokonaissumma.”

  Vastaa
  • Saman tyylisen tori.fi kauppaan törmäsin olisi pitänyt xbox lahjakortti ostaa ja lähettää raaputettu tunnus
   Siinä vaiheessa tyssäsi

   Vastaa

Jätä kommentti