6 Parasta retropelikonsolia – Jotain uutta, jotain vanhaa

2 kommenttia

Vuonna 2016 Nintendo r√§j√§ytti pankin tuomalla markkinoille retroversion vanhasta hittikonsolistaan. Tuote myytiin loppu l√§hes kaikkialta maailmassa, ja se olikin todella suosittu lahja. Laitetta myytiin vuoden 2017 loppuun menness√§ yli 2 miljoonaa kappaletta. Myynti ylitti jopa Nintendon edellisen ”kunnon konsolin” (Wii U) myynnin kertoo Time -lehti.

Koska muutkin pelikonsolivalmistajat haluavat palasen tästä retrovillityksestä, on meillä nyt markkinoilla jo useita retrokonsoleita. Listaamme tässä kirjoituksessa kaikki parhaat (ja tunnetuimmat) retropelikonsolit.

1. Playstation Classic

playstation classic retrokonsoli

Katso hinta Amazon.de

Kuumin uutuus retropelikonsolirintamalla on Playstation Classic. Se tulee myyntiin 2018 joulukuussa ja ennakkovaraukset ovat jo monessa kaupassa täyttyneet. Mukana on sellaisia hittipelejä, kuten Tekken 3, Final Fantasy, Ridge Racer, Jumping Flash ja lisää pelejä kerrotaan myöhemmin.

Konsoli on ulkoisesti käytännössä täysin vastaava, kuin alkuperäinen pleikkari, mutta noin puolet pienempi. Paketissa on kaksi johdollista ohjainta, HDMI-kaapeli ja virtuaalinen muistikortti. Pelejä on laitteessa kaiken kaikkiaan 20 kappaletta.

2. The C64 Mini

C64 Mini retrokonsoli

Katso hinta Amazon.de

Kun mennään ajassa vielä enemmän taaksepäin, ei voi sivuuttaa Commodore 64 -laitetta. Tämäkin laite on noin 50% pienempi, kuin alkuperäinen versio. Huomaathan, että laitteessa oleva näppäimistö ei toimi tässä versiossa. Kaikki pelaus tapahtuu ohjainta hyödyntäen. Voit kuitenkin liittää oman näppäimistösi konsoliin ja alkaa ohjelmoimaan omia pelejä.

Laitteessa on mukana massiiviset 64 kappaletta pelejä, sekä HDMI-kaapeli ja USB-virtajohto, joka tulee kytkeä esimerkiksi telkkariin.

3. Sega Mega Drive HD

Sega Mega Drive HD

Katso hinta Amazon.de

Tässä Segan retrokonsolissa on huikeat 85 peliä valmiiksi asennettuna. Esimerkkinä mainittakoon Mortal Kombat, Sonic ja Virtua Fighter. Tämän lisäksi laite tukee useimpia Sega Mega Drive ja Genesis -pelikasetteja. Mukana kaksi langatonta ohjainta ja HDMI-kaapeli.

4. Atari Flashback 8 Classic

Atari Flashback 8 Classic

Katso hinta Amazon.de

Atari tallaa muut retrokonsolit alleen, ainakin pelien määrässä mitattuna, sillä tässä laitteessa on jopa 105 peliä sisäänrakennettuna. Tunnetuimpia pelejä ovat esimerkiksi Frogger, Centipede ja Space Invaders. Paketissa on mukana kaksi langallista ohjainta, joiden johtojen pituus on noin 1,5m. Laitteesta on olemassa muutama eri versio. Kannattaa tarkistaa ostaessa ainakin liitäntöjen tyypit (esim. RCA vai HDMI).

5. NES Classic Mini

nes classic mini retrokonsoli

Katso hinta Amazon.de

Uusi Snes Classic on ulkoisesti kuin vanhakin, mutta pienempi. Laite on varustettu suoraan televisioon kytkett√§v√§ll√§ HDMI-johdolla. Nintendo Classic Minin alkuper√§inen j√§lleenmyyntihinta on noin 70‚ā¨, mutta v√§h√§inen saatavuus nosti laitteen hintaa jopa satoihin euroihin. Laitetta tuli uusi er√§ myyntiin kes√§kuussa 2018. Uusi er√§ saa hinnat onneksi laskemaan, joten jos j√§it viimeksi ilman laitetta, nyt on sinun mahdollisuus.

Pelejä ei voi ostaa erikseen, koska laitteeseen on asennettu niitä jo 30 valmiiksi. Mukana on klassikkopelejä kuten: Donkey Kong, Kirby’s Adventure, Mario Bros, MEGA MAN 2, PAC-MAN ja The Legend of Zelda. Pelikonsolipaketissa on mukana: HDMI-johto, USB-johto ja yksi NES Controller -ohjain.

Konsoli ottaa virran USB-johdon avulla. Kytke se johonkin vapaaseen USB-paikkaan, jotta konsoli saa virtaa. Muista myös ostaa adapteri, jos tilaat laitteen Briteistä.

6. Super Nintendo Mini Classic

super nintendo mini classic retrokonsoli

Katso hinta Amazon.de

Nintendon edellisen retrokonsolin hurja suosio suorastaan huusi jatkoa, joten saimme vastaavan version myös Super Nintendosta. Kaunis ja alkuperäistä laitetta kunniottava design, sekä tietysti kaikki halutuimmat pelit tekivät myös tästä laitteesta hitin.

Toki jotkin tosifanit jäivät ilman suosikkipeliään, sillä laitteessa on vain 21 peliä ja lisää ei ole mahdollista asentaa. Ohjaimien johtojen lyhyys on herättänyt vähän närää internetissä.

Tämän retrokonsolin parhaat puolet ovat siinä, että mukana tulee 2 ohjainta vakiona ja mukana ovat pelit, kuten Super Mario World, Donkey Kong Country, Zelda ja Street Fighter. Paketissa on konsolin ja ohjaimien lisäksi HDMI-kaapeli, sekä USB-johto. Sinun tarvitsee kytkeä USB-johto esimerkiksi telkkarin vapaaseen USB-paikkaan, jotta konsoli saa virtaa.


Etusivu ¬Ľ Ostokset

2 kommenttia artikkeliin ”6 Parasta retropelikonsolia – Jotain uutta, jotain vanhaa”

 1. Toi oli ihan suunniteltu juttu. Että mukamas oho kauhea kysyntä. Hinnat ylöspäin. Seca konsolia on kaupat väärällään vaikka kukaan ei ole kiinnostunut siitä.

  Vastaa
  • Moi!
   Olet kyllä oikeassa siinä, että kyseessä saattaa olla suunniteltu juttu. Vastaava ilmiö tuntuu toistuvan aika usein uusien tuotteiden lanseerausvaiheessa.

   Vastaa

Jätä kommentti