Parhaat lautapelit – Nämä 9 lautapeliä kruunaavat peli-illan!

0

Oletko lautapelien ystävä? Hyvä juttu! Lautapelejä on markkinoilla niin järjetön määrä, että kuluttajan on vaikea lähteä metsästämään sitä oikeasti hyvää ja uutta peliä. Opastaja on kuitenkin apunasi tässäkin asiassa, sillä otimme selvää keskustelupalstoilta ja Facebookista, mitkä pelit ovat oikeasti hyviä. Listassa on sekaisin niin aikuisille, kuin lapsillekkin sopivia pelejä. Parhaat lautapelit 2018, olkaa hyvät!

1. Menolippu

Menolippu on maailmalla palkittu ja hurjia lukuja myynyt lautapeli. Myös pelin suomenkielinen versio on voittanut Vuoden Peli -palkinnon. Menolipussa rakennetaan junaratoja eri kaupunkien välille. Peli on helppo oppia ja yksi erä kestää noin 45min. Peli sopii 2-5 pelaajalle ja yli 8-vuotiaille.

 

menolippu lautapeli

2. Pandemia

Pandemia on suosittu yhteistyöpeli, jossa koko tiimi voittaa tai häviää. Teidän tehtävänä on estää tautien leviäminen maailmassa, löytämällä tauteihin parannuskeinot. Pelikerta kestää suurin piirtein 45 minuuttia ja sopii parhaiten aikuisille, mutta suositus on vähintään 10-vuotta. Samanaikaisesti voi pelata 2-4 pelaajaa.

pandemic lautapeli

3. Carcassonne

Carcassonne on voittanut Vuoden Peli -palkinnon Suomessa vuonna 2004. Kyseinen lautapeli on myynyt eri kielillä miljoonia kappaleita, joten hehkutus ei ole turhaa. Miljoonat pelaajat eivät ole voi olla väärässä, joten tämä on turvallinen valinta parasta lautapeliä hakevalle. Suositellaan yli 7-vuotiaille. Pelikerta on noin 30-40min. 2-5 pelaajaa voi pelata kerralla. Carcassonnesta on saatavilla myös junior -versio.

carcassonne lautapeli

4. Kalaha

Kalaha on yksinkertainen peliklassikko, joka tunnetaan myös nimellä Mancala. Pelillä on joissain maissa shakin kaltainen asema, joten mistään tuntemattomasta pelistä ei ole kysymys. Kalaha sopii yli 7-vuotiaille ja sitä pelaa kaksi ihmistä vastakkain. Yksi matsi voi kestää yli puoli tuntia.

kalaha lautapeli

5. Cluedo

Cluedo on kansainvälisesti tunnettu mysteeripeli, jossa yritetään ratkaista murha. Voittaja on se, joka ratkaisee mysteerin ensimmäisenä. Tämä hauska ja mielenkiintoinen peli sopii yli 8-vuotiaille ja sitä voi pelata samanaikaisesti 2-6 pelaajaa.

cluedo lautapeli

6. Alias

Alias on varma nakki pelivalintana. Kaikki ovat pelanneet sitä ainakin kerran elämässään. Alias on siis yksinkertainen ja hauska sanaselityspeli, jossa vaaditaan kekseliäisyyttä ja nopeaa toimintaa. Ikäsuositus 7+ ja peliin tarvitsee vähintään 4 pelaajaa. Yksi erä kestää noin tunnin.

alias lautapeli

7. Villikissa

Villikissa on varsinkin lapsille ja perheille sopiva nopeatempoinen lautapeli. Pelimekaniikka on yksinkertainen, käännä kortti jossa on etsittävä kuva ja yritä etsiä se isolta pelilaudalta, jossa on paljon kuvia. Se pelaaja joka onnistuu haalimaan kasaan eniten kortteja, voittaa pelin. Suositellaan yli 5-vuotiaille. Pelaajia voi pelata peliä kerralla 2-6.

villikissa lautapeli

8. 7 Wonders

7 Wonders -lautapeli on kerännyt ison kasan palkintoja meillä ja maailmalla. Rakenna oma sivilisaatiosi ja johdata se kukoistukseen! Peli julkaistiin vuonna 2010 ja se on siitä asti ollut kestosuosikki. 7 Wonders sopii parhaiten vähän vanhemmille pelaajille, vaikka sitä voikin pelata jo 10-vuotiaskin. Peli on siitä mukava, että omaa vuoroa ei tarvitse odottaa, sillä kaikki tekevät liikkeensä samaan aikaan. Peli kestää noin 30 minuuttia.

7 wonders lautapeli

9. Catan

Catanissa olet uudisrakentaja Catanin saarella. Pelaajia voi pelissä olla kerralla 3-4 ja kilpailu tapahtuu kaupankäynnissä ja rakentamisessa. Tämä peli on todella suosittu lautepeliharrastajien keskuudessa ja sitä suositellaankin usein uusille harrastajille. Peliaika on noin 45-90 minuuttia ja tätä suositellaan yli 10-vuotiaille.

catan lautapeli

Loppusanat

Toivottavasti löysit jonkin hyvän lautapelin tältä listalta. Voit halutessasi kirjoittaa kommenttikenttään mitkä ovat sinun mielestä parhaat lautapelit! Voit näin auttaa muita lukijoita. Kiitos kirjoituksen lukemisesta. Jos haluat lukea lisää lautapeleistä, suosittelemme tutustumaan Lautapeliopas.fi ja Lautapelit.fi -sivustoihin.

Etsitkö harvinaisempia lautapelejä ulkomailta? Voit hyvinkin löytää juuri sen etsimäsi lautapelin vaikka Amazonista. Olemme laittaneet kokoon täydellisen Amazon ohjeen, sinulle joka haluat tietää lisää tästä verkkokaupasta.

Osallistu keskusteluun

1000
Top