Paras taskulamppu alle 100€ – 4 loistavaa merkkiä esittelyssä

2 kommenttia

Taskulamppu on kätevä apuväline harrastuksiin, ulkoiluun ja urheiluun. Varsinkin Suomen pimeät vuodenajat kaipaavat kaveriksi lisävaloa. Jos etsit itsellesi ladattavaa, kestävää sekä laadukasta taskulamppua, et tule sitä löytämään tavallisesta tavaratalosta. Laajenna siis etsintäsi netin laajaan valikoimaan ja löydä itsellesi paras taskulamppu esittelymme avulla.

Paras taskulamppu tarjoaa muutakin kuin valotehoa

Taskulampun suurinta valotehoa ei kannata tuijottaa liikaa, koska kukaan tuskin käyttää taskulamppua koko ajan täydellä teholla. Täydellä valoteholla akku kuluu nopeasti ja saattaa ylikuumentua. Taskulampun valinnassa kannattaakin ottaa huomioon ainakin kestävyys, materiaalit ja käytettävyys.

Miten taskulamppu toimii?

Taskulamput toimivat normaalisti akun tai paristojen voimin. Markkinoilla on myös esimerkiksi dynamolla toimivia taskulamppuja, joihin käyttäjä voi itse pyörittää virtaa kampea hyödyntäen. Tälläinen lamppu voi olla pelastava apu, jos akun lataus ei ole mahdollista tai paristoja ei ole tarpeeksi matkassa. Suosituimmat taskulamput toimivat nykyisin LED-valoilla, jolloin niiden hyötysuhde on korkea.

Mikä on paras taskulamppu minulle?

Paras taskulamppu on sellainen, joka sopii omiin tarpeisiisi mahdollisimman hyvin. Jotkin käyttäjät arvostavat pientä kokoa, kun taas toisille tärkeintä on korkea valoteho. Erittäin tärkeä valintakriteeri on myös taskulampun kestävyys ja vesitiiviys. Valitse sellainen malli, että se toimii useissa olosuhteissa. Mieti myös taskulampun rungon materiaalia. Suosittelemme valitsemaan alumiinikuorella varustetun lampun, sillä se ei mene rikki isommistakaan pudotuksista.

Taskulamppuvertailu on tärkeää

Kun olet ostamassa taskulamppua, muista vertailla ominaisuuksia ja valotehoa huolellisesti. Yleensä nämä seikat riippuvat paljon taskulampun hintaluokasta, mutta nykyisin melko edullisestikin voi saada tehokkaan taskulampun. Voit vertailla taskulamppujen ominaisuuksia kätevästi kauppojen sivuilla. Valoteho on ilmoitettu lumeneina ja vesitiiviys erilaisilla mitta-asteikoilla.

4 tunnettua taskulamppumerkkiä maailmalta

Mikäli olet tosissasi taskulamppujen kanssa, kannattaa sinun tutustua neljään alla mainittuun valmistajaan. Nämä valmistajat tekevät yhteistyötä esimerkiksi eri maiden puolustusvoimien ja rajanvalvonta yksikköjen kanssa, joten voit olla varma tuotteiden laadusta.

1. Surefire

surefire taskulamput

Surefire on nykyään yksi parhaista taskulamppuvalmistajista. Surefire on erikoistunut taskulamppuihin ja aseisiin asennettaviin valoihin. Amerikassa puolustusvoimat, lainvalvontaviranomaiset ja pelastushenkilökunta käyttävät Surefiren tuotteita. Tuotemerkiltä löytyy yli 100 taskulamppumallia. Muita tämän tuotemerkin tuotteita ovat esimerkiksi äänenvaimentimet, veitset ja kenttäviestintäjärjestelmät.

paras taskulamppu
USAn armeija käyttää mm. Surefiren taskulamppuja. (Kuva: surefire.com)

2. Fenix

fenix taskulamput

Fenix Tactical on Kanadalainen yhtiö, jota perustettiin vuonna 2004. Se on erikoistunut valmistamaan korkean suorituskyvyn LED-taskulamppuja erilaisia käyttäjiä varten. Heillä on yli 200 malliaa saatavilla. Taskulamput ovat tarkoitettu armeijan ja poliisin käyttöön ja ne on suunniteltu kestämään ääriolosuhteita. Fenix valmistaa lisäksi taskulamppuja perinteiseen käyttöön ja muita tuotteita, kuten lyhtyjä, ajovalaisimia ja pyörän valoja.

3. Nitecore

nitecore taskulamput

Nitecore on maailman johtava valaisimien ja elektronisten työkalujen valmistaja. NiteCore alkoi luoda korkean suorituskyvyn LED-taskulamppuja vuonna 2007, ja nykyään heillä on yli 600 mallia, jotka kaikki ovat tarkkaan kehitettyjä, sekä helppokäyttöisiä. Heidän päätuotteitaan ovat huippuluokan käsivalaismet ja akkulaturit. Nitecoren taskulampuista löytyy vaihtoehtoja niin vaativaan ammattikäyttöön, metsästykseen kuin retkeilyynkin.

4. Streamlight

streamlight taskulamput

Streamlight, Inc. perustettiin vuonna 1973, Pennsylvaniassa. He suunnittelevat ja valmistavat erilaisia valoja, joita käyttävät puolustusvoimat, lainvalvontaviranomaiset ja pelastushenkilökunta. Streamlightilla on myös tuotteita, jotka ovat suunnattuja enemmän tavalliseen käyttöön. Tällä hetkellä heillä on yli 900 mallia saatavilla maailmanlaajuisesti.

Edullinen taskulamppu Kiinasta?

Jos et halua käyttää satoja euroja, mutta haluat silti tehokkaan LED-taskulampun, suosittelemme katsomaan AliExpressin tarjoukset. Valikoimassa on paljon lamppuja hintaluokassa 5-20€. Älä kuitenkaan odota näiltä lampuilta kalliimpien mallien kestävyyttä tai ominaisuuksia. Huomaa, että toimitus voi kestää jopa yli kuukauden.

Mitä mieltä sinä olet?

Onko sinulla jokin näistä taskulampuista, tai kenties jokin muu tehokas led taskulamppu? Kerro mielestäsi paras taskulamppu alla olevassa kommenttikentässä.


Etusivu » Ostokset

2 kommenttia artikkeliin ”Paras taskulamppu alle 100€ – 4 loistavaa merkkiä esittelyssä”

Jätä kommentti