Minkälainen on paras tabletti? РPidä mielessä nämä 4 asiaa

Pieni taulutietokone eli tabletti on helppoa ottaa mukaan. Sen avulla työskentelet, pelailet ja surffailet kätevästi mistä tahansa. Jos sinulla on hakusessa paras ja mielellään halpa tabletti, olet tullut oikeaan paikkaan. Kirjoituksesta löydät pari hyvää kauppaa ja vinkkejä valintaan.

Onko tablettia järkevää ostaa?

Tablettien suosio on laskenut, koska älypuhelimien näytöt ovat kasvaneet ja niillä pystyy tekemään helposti samoja asioita, kuin tabletilla. Tabletti voi olla kuitenkin sinulle järkevä ostos, sillä sen avulla on miellyttävämpi surffailla netissä ja se on nopeampi avata kuin tietokone.

Tabletti on myös mukava lisämukavuus esimerkiksi lentomatkustukseen. Kytke kuulokepaikkaan jakaja ja parikin ihmistä pystyy helposti katselemaan sen avulla elokuvia.

Jos kuitenkin haluat tehdä enemmän töitä tabletilla, kannattaa sinun valita malli jossa tulee pieni näppäimistö mukana. Lisänäppäimistöjä on toki erikseenkin ostettavissa, mutta ne eivät ehkä toimi yhtä hyvin, kuin valmistajan omat vaihtoehdot.

Huomioi 4 ominaisuutta, kun paras tabletti on hakusessa

√Ąl√§ tilaa tablettia sokkona, vaan tarkista ensin sen ominaisuudet. Alla on k√§sitelty t√§rkeimpi√§ ominaisuuksia.

1. Tallennustila

Valitse tabletti, jossa on suuri tallennustila, varsinkin jos meinaat tallentaa sen muistiin paljon tiedostoja. Muista, että esimerkiksi videotiedostot vievät paljon tilaa. Mikäli videotiedostot ovat sinulle tärkeitä, valitse mielellään sellainen malli, jossa on muistikorttipaikka. Onneksi lähes kaikissa tableteissa on nykyisin MicroSD -muistikorttipaikka.

2. Näyttö

Tabletteja on tarjolla useilla erikokoisilla n√§yt√∂ill√§. Valitse 7″ n√§ytt√∂, jos tabletin tulee olla pieni ja helppo ottaa mukaan. 10″ tabletti on paras elokuvien katseluun ja ty√∂skentelyyn. 8″ tuumaisella n√§yt√∂ll√§ varustettu tabletti on taas jotain n√§iden v√§list√§.

paras tabletti

3. Yhteydet

Jos tarkoituksesi on vain köllötellä kotisohvalla, WiFi todennäköisesti riittää. Olettaen tietysti, että sinulla on kotona langaton verkko (eli WiFi tai WLAN). Jos sinulla ei kuitenkaan ole lähistöllä WiFiä johon liittyä, tai haluat käyttää tablettia muuallakin, valitse sellainen malli, jossa on SIM-korttipaikka. On hyvä tietää että, useimmista uusista älypuhelimista voit jakaa langattoman verkkoyhteyden läheisille laitteille, joten SIM-kortti paikka ei välttämättä ole tarpeellinen. Muista myös tarkistaa, että laitteessa on englannin kieli.

4. Käyttöjärjestelmä

Tähän on melkeinpä vain yksi vastaus: Android. Jos haluat Applen iOS -käyttöjärjestelmällä toimivan tabletin, voit unohtaa sanan halpa. Tietysti voit ostaa Applen tabletin myös käytettynä. Jos kuitenkin pysyttelet Android -laitteissa, muista tarkistaa, että ostamassasi laitteessa on uusin Android-versio.

Miten halpa tabletti eroaa kalliista?

Jos et v√§lit√§ tabletin merkist√§, mutta haluat kuitenkin laitteen jossa on sopivasti tehoa, suosittelemme sijoittamaan tablettiin v√§hint√§√§n 100‚ā¨. Tabletteja toki l√∂ytyy paljon alle 100‚ā¨ hintaluokassakin, mutta halvempi hinta n√§kyy yleens√§ karsittuina ominaisuuksina. N√§it√§ voi olla esimerkiksi huonompi akku, heikompi suorituskyky ja huonolaatuisempi n√§ytt√∂. Kevyeen k√§ytt√∂√∂n toki t√§ll√§inenkin laite voi sopia varsin hyvin.

Ostopaikat

Jos tilaat laitteen Kiinasta, tulee hintaan lisäksi tulli- ja veromaksut. Joissain kaupoissa on myös EU-varasto, kuten Gearbestissä. Opastajassa on myös näppärä Gearbest opas, jonka vinkeillä onnistut tilauksessa.

Gearbestin lisäksi suosittelemme kurkkaamaan AliExpressin tablettivalikoimaa. Siellä on satoja halpoja halpoja tabletteja. Lue ennen tilaustasi kirjoituksemme AliExpressistä.

Jos sinua ei kuitenkaan kiinnosta halvat tabletit ja haluat kunnon laatumerkin, kuten esimerkiksi Apple tai Samsung, kannattaa sinun harkita Saksasta tilaamista. Sieltä saat laadukkaita tabletteja yleensä halvemmalla kuin Suomesta.

Yhteenveto

Tabletti on kätevä ja kohtuuhintainen lahja esimerkiksi puolisolle, tai vaikka isälle isänpäivälahjaksi. Muista ostaa tablettiin näytönsuoja ja suojakuori. Jotkut suojakuoret toimivat samalla tukena laitteelle, jolloin siitä on helpompi katsoa elokuvia ja muuta sisältöä.

Ostitko tabletin netistä? Kerro kommenteissa minkä mallin ostit ja kysy apua tarvittaessa.

Ps. Saattaisit olla tämän pienen oppaan lisäksi kiinnostunut halvoista älypuhelimista. Olemme kirjoittaneet myös tästä aiheesta pienen oppaan, jossa neuvotaan esim. puhelimen osto kiinasta.


Etusivu ¬Ľ Ostokset