Minkälainen on paras tabletti sinulle? – Pidä mielessä nämä 4 asiaa

0

Pieni taulutietokone eli tabletti on helppoa ottaa mukaan. Sen avulla työskentelet, pelailet ja surffailet kätevästi mistä tahansa. Jos sinulla on siis hakusessa halpa tabletti, olet tullut oikeaan paikkaan. Suosittelemme sinulle pari hyvää kauppaa ja vinkkejä valintaan.

Onko tablettia enää järkevää ostaa?

Tablettien suosio on laskenut melko rajulla tavalla viime aikoina, sillä älypuhelimien näytöt ovat kasvaneet melko hurjasti ja niillä pystyy tekemään helposti samoja asioita kuin tabletilla. Tabletti voi olla kuitenkin sinulle järkevä ostos, sillä sen avulla on miellyttävämpi surffailla netissä ja se on nopeampi avata kuin kannettava tietokone.

Tabletti on myös mukava lisämukavuus esimerkiksi lentomatkustukseen. Kytke kuulokepaikkaan jakaja ja parikin ihmistä pystyy helposti katselemaan sen avulla elokuvia.

Jos kuitenkin haluat tehdä enemmän töitä tabletilla, kannattaa sinun valita malli jossa tulee pieni näppäimistö mukana. Lisänäppäimistöjä on toki erikseenkin ostettavissa, mutta ne eivät ehkä toimi yhtä hyvin, kuin valmistajan omat viritykset.

Tiedä nämä 4 asiaa ostaessasi tablettia

Älä tilaa tablettia sokkona, vaan tarkista ensin sen ominaisuudet. Alla on käsitelty tärkeimpiä ominaisuuksia.

1. Tallennustila

Valitse tabletti, jossa on suuri tallennustila, jos meinaat tallentaa sen muistiin paljon tiedostoja. Muista, että esimerkiksi videotiedostot vievät paljon tilaa. Jos et ole varma muistin tarpeesta, valitse edes malli, jossa on muistikorttipaikka. Yleensä tableteista löytyy MicroSD -muistikorttipaikka.

2. Näyttö

Tabletteja on erikokoisilla näytöillä. Valitse 7″ näyttö, jos tabletin tulee olla pieni ja helppo ottaa mukaan. 10″ tabletti on paras elokuvien katseluun ja työskentelyyn. 8″ tuumaisella näytöllä varustettu tabletti on taas jotain näiden välistä. Ota siis tabletti 8″ näytöllä, jos et osaa päättää!

paras tabletti

3. Yhteydet

Jos tarkoituksesi on köllötellä tablettisi kanssa vain kotisohvalla, WiFi riittää sinulle. Olettaen tietysti, että sinulla on kotona langaton verkko (eli WiFi tai WLAN). Jos sinulla ei kuitenkaan ole lähistöllä WiFiä johon liittyä tai haluat käyttää tablettia muuallakin, valitse sellainen malli johon voit laittaa SIM-kortin. On hyvä tietää että, useimmista uusista älypuhelimista voit jakaa langattoman verkkoyhteyden läheisille laitteille.

4. Käyttöjärjestelmä

Tähän on melkeinpä vain yksi vastaus: Android. Jos haluat Applen iOS -käyttöjärjestelmällä toimivan tabletin, voit unohtaa sanan halpa. Tietysti voit ostaa Applen tabletin myös käytettynä. Jos kuitenkin pysyttelet Android -laitteissa, muista tarkistaa, että ostamassasi laitteessa on uusin Android -versio.

Halvimmat tablettien ostopaikat

Jos et välitä tabletin merkistä, mutta haluat kuitenkin laitteen jossa on sopivasti tehoa, suosittelemme sijoittamaan tablettiin vähintään 100€. Tabletteja toki löytyy paljon alle 100€ hintaluokassakin. Halvempi hinta näkyy yleensä karsittuina ominaisuuksina. Näitä voi olla esimerkiksi huonompi akku, heikompi suorituskyky ja huonolaatuisempi näyttö. Kevyeen käyttöön toki tälläinenkin laite sopii ihan hyvin.

Muista tarkistaa, että laitteessa on vähintään englannin kieli. Kysy kommenteissa apua tarvittaessa. Jos tilaat laitteen Kiinasta, tulee hintaan lisäksi tulli- ja veromaksut. Joissain kaupoissa on myös EU-varasto, kuten Gearbestissä. Opastajassa on myös näppärä Gearbest opas, jonka vinkeillä onnistut tilauksessa.

Gearbestin lisäksi suosittelemme kurkkaamaan AliExpressin tabletti valikoimaa. Siellä on satoja halpoja tabletteja. Lue ennen tilaustasi kirjoituksemme AliExpressistä.

Jos sinua ei kuitenkaan kiinnosta halpis tabletit ja haluat kunnon laatumerkin, kuten esimerkiksi Apple tai Samsung, kannattaa sinun harkita Saksasta tilaamista. Sieltä saat laadukkaita perustabletteja yleensä halvemmalla, kuin Suomesta.

Yhteenveto

Tabletti on kätevä ja kohtuuhintainen lahja esimerkiksi puolisolle tai vaikka isälle isänpäivälahjaksi. Muista ostaa tablettiin näytönsuoja ja suojakuori. Jotkut suojakuoret toimivat samalla tukena laitteelle, jolloin siitä on helpompi katsoa elokuvia ja muuta sisältöä.

Ostitko tabletin netistä? Kerro kommenteissa minkä mallin ostit! Muista myös kysyä apua tarvittaessa.

Ps. Saattaisit olla tämän pienen oppaan lisäksi kiinnostunut halvoista älypuhelimista. Olemme kirjoittaneet myös tästä aiheesta pienen oppaan, jossa neuvotaan esim. puhelimen osto kiinasta.

1000
Top