Paras robotti-imuri kotiin – 7 kohdan osto-opas

0

Robotti-imurit helpottavat lattian puhdistusta. Lattian puhdistaminen perinteisillä pölynimureilla vaatii sekä työtä että aikaa. Robotti-imurin voit ajastaa, joten se puhdistaa lattiat milloin tahansa – olitpa kotona tai poissa. Robotti-imurit ovat langattomia, kevyitä ja niitä on helppo kuljettaa huoneesta toiseen.

Paras robotti-imuri puhdistaa kovat lattiat ja matot. Kalliimmat mallit sisältävät teknologiaa, jonka avulla imuri tunnistaa pintojen materiaalin ja valitsee automaattisesti oikeen puhdistustavan. Lisäksi monet robotti-imurit aistivat ja välttävät kalusteet ja portaat.

Eri robotti-imurimalleilla on erilainen tapa puhdistamiseen. Jotkut imurit ovat suunnitelmallisia ja jotkut saattavat näyttää siltä, että liikkuisivat ympäri huonetta ilman päämäärää. Ne kuitenkin vain kartoittavat huonetta sisäänrakennetuilla sensoreilla ja kameroilla. Useat robotti-imurit voi hallita kaukosäätimellä, joten voit ohjata niitä mukavasti sohvalta. Katso robotti-imureita ebayn EU valikoimasta.

robotti imuri kokemuksia
Robotti-imuri siivoaa huolellisesti

1. Hinta ei kerro kaikkea

Robotti-imureita on paljon eri hintaisia. Hinta ei kerro kuitenkaan koko totuutta. Suosittelemmekin tekemään imurin valinnan perustuen ominaisuuksiin ja omiin tarpeisiisi.

Toisaalta halvin malli voi olla niin huono, että se ei siivoa huonetta kunnolla. Eli kannattaa kuitenkin panostaa sen verran, että laitteesta on sinulle jotain hyötyä.

2. Robotti-imurin nopeus

Tuleeko kotiisi yllätysvieraita? Siinä ei robotti-imurin 3 tunnin ohjelma auta! Jos puhdistukseen menevä aika on sinulle tärkeä valintakriteeri, ota selvää imurin puhdistusnopeuksista. Jotkut mallit ovat huomattavasti nopeampia kuin toiset.

3. Mikä on asuntosi pinta-ala?

Sinun on ensin harkittava, kuinka suuri asuntosi on, ennen kuin ostat robotti-imuria. Jotkut imurit on suunniteltu pienille asunnoille ja siksi niillä ei ole kykyä yhdellä latauksella vaeltaa ympäri isoa taloa. Esimerkiksi Roomba 980 Pystyy liikkumaan 2000 neliömetrin alueella helposti eikä sinun tarvitse huolehtia akunkestosta. Robotti-imurin valinta siis riippuu kodin koosta. Kannattaa myös miettiä robotti-imurin kokoa, jos haluat sen puhdistavan huonekalujen alta.

4. Entäs matot?

Kaikkia robotti-imureja ei ole suunniteltu puhdistamaan mattoja. Eikä kaikki robotti-imurit ole suunniteltu puhdistamaan kovaa lattiaa. Ennen laitteen hankkimista, mieti mitä haluat puhdistaa. Jos haluat puhdistaa sekä kovaa lattiaa että mattoja, osta sellainen robotti-imuri , joka puhdistaa molempia. Selvitä siis, missä aiot käyttää robotti-imuria ja valitse oikea laite sen mukaan.

5. Lemmikkien karvat

koira robotti imuri

Yksi mukavammista ominaisuuksista robotti-imurissa on sen kyky poimia lemmikkieläinten karvoja. On olemassa monia malleja, kuten Roomba 650, joissa on tämä ominaisuus. Lisäksi, jos kärsit allergioista, joissakin imureissa on HEPA-suodatin (High Efficiency Particulate Air filter), joka rajoittaa allergeeneja pääsemästä ilmaan. Huomaa kuitenkin, että lemmikkieläinten karvat saattavat joskus aiheuttaa tukkeutumista robotti-imurissa ja siksi HEPA-suodattimet menettävät niiden tehoa ajan myötä.

6. Ajoitus-ominaisuus on kätevä

Yksi kätevimmistä piirteistä robotti-imureissa on kyky ohjelmoida laitetta puhdistamaan tiettynä aikana. Näin sinun ei tarvitse manuaalisesti käynnistää imuria, eikä sinun tarvitse olla edes paikalla. Toinen mukava ominaisuus on kaukosäädin, jonka avulla voit ohjata imuria haluamaasi kohtaan.

wifi robotti imuri

Wifi-ominaisuus helpottaa elämää
Joitakin kalliimpia robotti-imureita voi ohjata Wi-Fi ominaisuuden avulla kännykän kautta, tästä esimerkkinä Samsung PowerBot. Wifillä varustetut robotti-imurit saa yhdistettyä langattoman verkon kautta älypuhelimeesi. Näin voit kännykän sovelluksella pistää robotin hommiin mistä tahansa. Mikäs sen parempaa, kun laittaa imurointi päälle töistä käsin ja tulla siivottuun kotiin!

7. Kiinnitä huomiosi akun kestoon

Kiinnitä huomiota akun kestoon, ostaessasi robotti-imuria. Keskimäärin imurin akku voi kestää jopa 1,5h. Kalliimpien imurien akku voi kestää noin kaksi tuntia. Akun kestoon liittyen tärkeä asia on imurin navigointi takaisin tukiasiemaan. Älä osta sellaista imuria, joka ei löydä tukiasemaansa takaisin automaattisesti, kun sen akku tyhjenee.

Robotti-imuri kokemuksia

Robotti-imurit toimivat parhaiten tiloissa, joissa ei ole paksuja mattoja tai muita oudonmuotoisia huonekaluja. Ne vaikeuttavat imurin toimintaa ja voivat hämmentää sen sensoreita.

Robotti-imurit kuitenkin kehittyvät koko ajan ja uudet mallit osaavat liikkua myös mattojen ja kynnysten yli. Joissain robotti-imurimalleissa, kuten Neato 945 on lasersensorit, joiden avulla imuri luo käsityksen tilan huonekaluista ja muodoista.

Netistä poimittuja kommentteja:

”Imuri menee helposti matalien kynnysten ja mattojen yli. Läpinäkyvä akryylinen pöytä tuotti robotti-imurille kuitenkin vaikeuksia. Ostos oli kallis, mutta ei ole silti kaduttanut.”

”Robotti jää usein kiinni liukkaaseen mattoomme. Asuntomme on sokkeloinen ja joskus robotti eksyy, eikä löydä latausasemaansa. Robotti tekee kuitenkin siistiä jälkeä, sitä ei voi kieltää!”

”Robotti-imuri tekee imuroinnin luotettavammin ja tarkemmin, kuin itse koskaan jaksoin. Imurointi tapahtuu minun ollessa pois kotoa. Toimivuuden edellytys on, että kodin huonekalut ovat järjestetty robotti-imurille suotuisasti. Johtokasat ja sukat eivät saa lojua lattioilla.”

”Laite ilmoittaa minulle älypuhelimen sovelluksen avulla, jos se on jäänyt jumiin.”

”Suodatin pitää vaihtaa parin kuukauden välein ja hiukset pitää irroittaa joskus rullasta. Ostos oli kuitenkin sen arvoinen, sillä asunto pysyy siistinä.”

Katso lisää robotti-imureita Saksan Amazonista

Mikä on mielestäsi paras robotti-imuri? Kerro kommenteissa, niin autat muita lukijoita.

   

Katso seuraavaksi:

Kommentoi - Sähköpostiosoitettasi ei julkaista