Paras robotti-imuri kotiin – 11 kohdan osto-opas

Lattian imurointi tavallisella imurilla on suhteellisen rasittavaa puuhaa. Tosin jotkut pitävät siitäkin. Tässä kirjoituksessa perehdytään kuitenkin robotti-imureihin. Robotti-imurit helpottavat lattian puhdistusta tekemällä sen puolestasi! Kyllä, tämä pieni härveli käy asuntosi lattiat läpi Рolitpa sitten kotona tai poissa. Jatka lukemista niin kerromme sinulle 8 asiaa robotti-imurin ostamisesta ja mikä on paras robotti-imuri.

1. Yleistä robotti-imureista

robotti imuri kokemuksia
Robotti-imuri siivoaa huolellisesti

Eri robotti-imureilla on erilainen tapa puhdistamiseen. Jotkut imurit ovat suunnitelmallisia ja jotkut saattavat näyttää siltä, että liikkuisivat ympäri huonetta ilman päämäärää. Ne kuitenkin vain kartoittavat huonetta sisäänrakennetuilla sensoreilla ja kameroilla. Useita robotti-imureita voi hallita kaukosäätimellä tai älypuhelimella.

2. Paras robotti-imuri РMitä valmistajia suosia?

Seuraavat valmistajat (Roborock, iRobot, Neato, Ecovacs ja Xiaomi) ovat toimivaksi todettuja ja suosittuja valintoja kuluttajien keskuudessa. Kaikkein varhaisimmat robotti-imurit olivat vaikeuksissa erilaisten pintamateriaalien kanssa. Nykyiset mallit toimivat kuitenkin useimmilla pintamateriaaleilla, sekä matoilla. Lisäksi monet robotti-imurit aistivat ja välttävät kalusteet ja portaat.

3. Hinta ei kerro kaikkea

Robotti-imureita on paljon eri hintaisia. Hinta ei kerro kuitenkaan koko totuutta. Suosittelemmekin tekemään imurin valinnan perustuen ominaisuuksiin ja omiin tarpeisiisi. Toisaalta halvin malli voi olla niin huono, että se ei siivoa huonetta kunnolla. Eli kannattaa tutustua huolellisesti laitteiden ominaisuuksiin.

4. Robotti-imurin nopeus

Tuleeko kotiisi yllätysvieraita? Siinä ei robotti-imurin 3 tunnin ohjelma auta! Jos puhdistukseen menevä aika on sinulle tärkeä valintakriteeri, ota selvää imurin puhdistusnopeuksista. Jotkut mallit ovat huomattavasti nopeampia kuin toiset.

5. Mikä on asuntosi pinta-ala?

Jotkut imurit on suunniteltu pienille asunnoille ja siksi niillä ei ole kykyä yhdellä latauksella vaeltaa ympäri isoa taloa. Esimerkiksi Roomban parhaat mallit pystyvät liikkumaan jopa 2000 neliömetrin alueella, eikä sinun tarvitse huolehtia akunkestosta. Kannattaa myös miettiä robotti-imurin korkeutta, jos haluat sen puhdistavan huonekalujen alta.

6. Entäs matot?

Kaikkia robotti-imureja ei ole suunniteltu puhdistamaan mattoja. Eikä kaikki robotti-imurit ole suunniteltu puhdistamaan kovaa lattiaa. Ennen laitteen hankkimista, mieti mitä haluat puhdistaa. Jos haluat puhdistaa sekä kovaa lattiaa, että mattoja, osta sellainen robotti-imuri, joka puhdistaa molempia.

robotti-imuri koira

7. Lemmikkien karvat

Yksi mukavammista ominaisuuksista robotti-imurissa on sen kyky poimia lemmikkieläinten karvoja. On olemassa monia malleja esimerkiksi Roombalta, joissa on tämä ominaisuus. Lisäksi, jos kärsit allergioista, joissakin imureissa on HEPA-suodatin (High Efficiency Particulate Air filter), joka rajoittaa allergeeneja pääsemästä ilmaan. Huomaa kuitenkin, että lemmikkieläinten karvat saattavat joskus aiheuttaa tukkeutumista robotti-imurissa ja siksi HEPA-suodattimet täytyy vaihtaa säännöllisesti.

8. Ajoitus-ominaisuus

Yksi kätevimmistä ominaisuuksissa robotti-imureissa on ajastettu puhdistus. Näin sinun ei tarvitse manuaalisesti käynnistää imuria, eikä sinun tarvitse olla edes paikalla. Toinen mukava ominaisuus on kauko-ohjaus (säätimellä tai puhelimella), jonka avulla voit ohjata imuria haluamaasi kohtaan.

wifi robotti imuri

9. Wifi-ominaisuus helpottaa elämää

Joitakin kalliimpia robotti-imureita voi ohjata WiFi -ominaisuuden avulla kännykän kautta, tästä esimerkkinä Samsungin kärkimallit. Wifillä varustetut robotti-imurit saa yhdistettyä langattoman verkon kautta älypuhelimeesi. Näin voit kännykän sovelluksella pistää robotin hommiin mistä tahansa. Mikäs sen parempaa, kun laittaa imurointi päälle töistä käsin ja tulla siivottuun kotiin!

10. Kiinnitä huomiosi akun kestoon

Kiinnit√§ huomiota akun kestoon, ostaessasi robotti-imuria. Keskim√§√§rin akku voi kest√§√§ jopa 1,5h. Kalliimpien robotti-imurien akku voi kest√§√§ noin kaksi tuntia. Akun kestoon liittyen t√§rke√§ asia on imurin navigointi takaisin tukiasiemaan. √Ąl√§ osta sellaista imuria, joka ei l√∂yd√§ tukiasemaansa takaisin automaattisesti, kun sen akku tyhjenee.

11. Mitä kokemuksia ihmisillä on robotti-imureista?

Robotti-imurit toimivat parhaiten tiloissa, joissa ei ole paksuja mattoja tai muita oudonmuotoisia huonekaluja. Ne vaikeuttavat imurin toimintaa ja voivat hämmentää sen sensoreita. Robotti-imurit kuitenkin kehittyvät koko ajan ja uudet mallit osaavat liikkua myös mattojen ja kynnysten yli. Joissain robotti-imurimalleissa, kuten Neaton parhaissa malleissa on lasersensorit, joiden avulla imuri luo käsityksen tilan huonekaluista ja muodoista.

Robotti-imurit ovat vielä suhteellisen harvinaisia, mutta ne yleistyvät kovaa tahtia. Alla muutamia kommentteja robotti-imurien omistajilta.

1# netistä poimittu kokemus

”Imuri menee helposti matalien kynnysten ja mattojen yli. L√§pin√§kyv√§ akryylinen p√∂yt√§ tuotti robotti-imurille kuitenkin vaikeuksia. Suodatin pit√§√§ vaihtaa parin kuukauden v√§lein ja hiukset pit√§√§ irroittaa joskus rullasta. Ostos oli kuitenkin sen arvoinen, sill√§ asunto pysyy siistin√§.”

2# netistä poimittu kokemus

”Robotti j√§√§ usein kiinni liukkaaseen mattoomme. Asuntomme on sokkeloinen ja joskus robotti eksyy, eik√§ l√∂yd√§ latausasemaansa. Robotti tekee kuitenkin siisti√§ j√§lke√§, sit√§ ei voi kielt√§√§!”

3# netistä poimittu kokemus

”Robotti-imuri tekee imuroinnin luotettavammin ja tarkemmin, kuin itse koskaan jaksoin. Imurointi tapahtuu minun ollessa pois kotoa. Toimivuuden edellytys on, ett√§ kodin huonekalut ovat j√§rjestetty robotti-imurille suotuisasti. Johtokasat ja sukat eiv√§t saa lojua lattioilla. Laite ilmoittaa minulle √§lypuhelimen sovelluksen avulla, jos se on j√§√§nyt jumiin.”

Jätä kommenttisi kirjoituksesta

Mikä on mielestäsi paras robotti-imuri? Kerro kommenteissa, niin autat muita lukijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta.


Etusivu ¬Ľ Ostokset