Paras robotti-imuri kotiin – 8 kohdan osto-opas

0

Lattian imurointi tavallisella imurilla on suhteellisen rasittavaa puuhaa. Tosin jotkut pitävät siitäkin. Tässä kirjoituksessa perehdytään kuitenkin robotti-imureihin. Robotti-imurit helpottavat lattian puhdistusta tekemällä sen puolestasi! Kyllä, tämä pieni härveli käy asuntosi lattiat läpi – olitpa sitten kotona tai poissa. Jatka lukemista niin kerromme sinulle 8 asiaa robotti-imurin ostamisesta ja mikä on paras robotti-imuri.

Yleistä robotti-imureista

robotti imuri kokemuksia
Robotti-imuri siivoaa huolellisesti

Eri robotti-imurimalleilla on erilainen tapa puhdistamiseen. Jotkut imurit ovat suunnitelmallisia ja jotkut saattavat näyttää siltä, että liikkuisivat ympäri huonetta ilman päämäärää. Ne kuitenkin vain kartoittavat huonetta sisäänrakennetuilla sensoreilla ja kameroilla. Useita robotti-imureita voi hallita kaukosäätimellä tai älypuhelimella.

Paras robotti-imuri 2018 – Nämä ovat suosittuja valintoja

Seuraavat mallit ovat toimivaksi todettuja, sekä suosittuja valintoja kuluttajien keskuudessa. Kaikkein varhaisimmat robotti-imurit olivat vaikeuksissa erilaisten pintamateriaalien kanssa. Nykyiset mallit toimivat kuitenkin useimmilla pintamateriaaleilla sekä matoilla. Lisäksi monet robotti-imurit aistivat ja välttävät kalusteet ja portaat.

Dirt Devil M607 Spider – Suosittu halpis

Dirt Devil on halvin robotti-imuri tässä listassa. Hintaan nähden kyseessä on kuitenkin ihan kelpo peli, joka osaa puhdistaa huoneen valitsemallasi siivousohjelmalla (satunnainen, ympyrä tai reuna-tila). Tässä robotti-imurissa on myös LED-indikaattori, joka kertoo akun varaustason. Dirt Devil osaa harjata liat reunoista, sekä varoa putoamasta portaikkoon. Korkeutta tällä imurilla on 66mm, joten se mahtuu useimpien huonekalujen alta.

dirt devil spider
Katso hinta

• Edullinen laite, joten suorituskyky sen mukainen
• Jos budjetti riittää, katso ehdottomasti seuraava malli


Deik robotti-imuri – Hyviä arvosteluja saanut ja edullinen

Deikin imurissa on harjakset ja sisäänrakennettu pölysäiliö. Akkuna Deikissä on 2200 mAh, joka varmistaa pitkän käyttöajan. Tämä imuri osaa hakeutua itse lataukseen. Tuotteessa on Amazonin mukaan kahden vuoden takuu.

deik robotti-imuri
Katso hinta

• Likasäiliön tilavuus 0,9l
• Latausaika 4-5 tuntia
• Osaa hakeutua itse lataukseen


Roomba 615 – Edullinen ja laadukas

Siivoaa huonekalujen ympäriltä ja alta sekä seinien vierustoilta. Voit laittaa Roomba 615 imurin toimimaan silloin kuin haluat. Vaikka joka päivä. Laite on helppokäyttöinen ja tunnistaa siivousalueen älykkäillä sensoreilla. Youtube -video tästä laitteesta.

roomba 615 tuotekuva
Katso hinta

• Sopii kaikille lattiapinnoille ja matoille
• Hakeutuu automaattisesti lataukseen
• Poistaa pölyn, lian, karvat ja hiukset


Xiaomi Mi Robot Vacuum – Kiinalaisen laatumerkin robotti-imuri

Jos sinua ei huvita maksaa yli 400€ robotti-imurista, voit ostaa myös halvemman kiinalaisen laitteen. Tätä ei tietenkään voi verrata kalliimpiin merkkien imureihin, mutta hintaansa nähden se voi olla kelpo robotti-imuri. Youtube -video tästä laitteesta.

xiomi robotti imuri
Katso hinta

• Sopii useille eri lattiapinnoille
• Hakeutuu automaattisesti lataukseen
• Poistaa pölyn, lian, karvat ja hiukset


1. Hinta ei kerro kaikkea

Robotti-imureita on paljon eri hintaisia. Hinta ei kerro kuitenkaan koko totuutta. Suosittelemmekin tekemään imurin valinnan perustuen ominaisuuksiin ja omiin tarpeisiisi. Toisaalta halvin malli voi olla niin huono, että se ei siivoa huonetta kunnolla. Eli kannattaa tutustua huolellisesti laitteiden ominaisuuksiin.

2. Robotti-imurin nopeus

Tuleeko kotiisi yllätysvieraita? Siinä ei robotti-imurin 3 tunnin ohjelma auta! Jos puhdistukseen menevä aika on sinulle tärkeä valintakriteeri, ota selvää imurin puhdistusnopeuksista. Jotkut mallit ovat huomattavasti nopeampia kuin toiset.

3. Mikä on asuntosi pinta-ala?

Jotkut imurit on suunniteltu pienille asunnoille ja siksi niillä ei ole kykyä yhdellä latauksella vaeltaa ympäri isoa taloa. Esimerkiksi Roomba 980 Pystyy liikkumaan 2000 neliömetrin alueella, eikä sinun tarvitse huolehtia akunkestosta. Kannattaa myös miettiä robotti-imurin korkeutta, jos haluat sen puhdistavan huonekalujen alta.

4. Entäs matot?

Kaikkia robotti-imureja ei ole suunniteltu puhdistamaan mattoja. Eikä kaikki robotti-imurit ole suunniteltu puhdistamaan kovaa lattiaa. Ennen laitteen hankkimista, mieti mitä haluat puhdistaa. Jos haluat puhdistaa sekä kovaa lattiaa että mattoja, osta sellainen robotti-imuri , joka puhdistaa molempia. Selvitä siis, missä aiot käyttää robotti-imuria ja valitse oikea laite sen mukaan.

koira robotti imuri

5. Lemmikkien karvat

Yksi mukavammista ominaisuuksista robotti-imurissa on sen kyky poimia lemmikkieläinten karvoja. On olemassa monia malleja, kuten Roomba 650, joissa on tämä ominaisuus. Lisäksi, jos kärsit allergioista, joissakin imureissa on HEPA-suodatin (High Efficiency Particulate Air filter), joka rajoittaa allergeeneja pääsemästä ilmaan. Huomaa kuitenkin, että lemmikkieläinten karvat saattavat joskus aiheuttaa tukkeutumista robotti-imurissa ja siksi HEPA-suodattimet täytyy vaihtaa säännöllisesti.

6. Ajoitus-ominaisuus

Yksi kätevimmistä ominaisuuksissa robotti-imureissa on ajastettu puhdistus. Näin sinun ei tarvitse manuaalisesti käynnistää imuria, eikä sinun tarvitse olla edes paikalla. Toinen mukava ominaisuus on kauko-ohjaus (säätimellä tai puhelimella), jonka avulla voit ohjata imuria haluamaasi kohtaan.

wifi robotti imuri

7. Wifi-ominaisuus helpottaa elämää

Joitakin kalliimpia robotti-imureita voi ohjata WiFi -ominaisuuden avulla kännykän kautta, tästä esimerkkinä Samsung PowerBot. Wifillä varustetut robotti-imurit saa yhdistettyä langattoman verkon kautta älypuhelimeesi. Näin voit kännykän sovelluksella pistää robotin hommiin mistä tahansa. Mikäs sen parempaa, kun laittaa imurointi päälle töistä käsin ja tulla siivottuun kotiin!

8. Kiinnitä huomiosi akun kestoon

Kiinnitä huomiota akun kestoon, ostaessasi robotti-imuria. Keskimäärin akku voi kestää jopa 1,5h. Kalliimpien robotti-imurien akku voi kestää noin kaksi tuntia. Akun kestoon liittyen tärkeä asia on imurin navigointi takaisin tukiasiemaan. Älä osta sellaista imuria, joka ei löydä tukiasemaansa takaisin automaattisesti, kun sen akku tyhjenee.


Yhteenveto

Robotti-imurit toimivat parhaiten tiloissa, joissa ei ole paksuja mattoja tai muita oudonmuotoisia huonekaluja. Ne vaikeuttavat imurin toimintaa ja voivat hämmentää sen sensoreita. Robotti-imurit kuitenkin kehittyvät koko ajan ja uudet mallit osaavat liikkua myös mattojen ja kynnysten yli. Joissain robotti-imurimalleissa, kuten Neato 945 on lasersensorit, joiden avulla imuri luo käsityksen tilan huonekaluista ja muodoista.

Robotti-imurit ovat vielä suhteellisen harvinaisia, mutta ne yleistyvät kovaa tahtia. Alla muutamia kommentteja robotti-imurien omistajilta.

1# netistä poimittu kokemus
”Imuri menee helposti matalien kynnysten ja mattojen yli. Läpinäkyvä akryylinen pöytä tuotti robotti-imurille kuitenkin vaikeuksia. Suodatin pitää vaihtaa parin kuukauden välein ja hiukset pitää irroittaa joskus rullasta. Ostos oli kuitenkin sen arvoinen, sillä asunto pysyy siistinä.”

2# netistä poimittu kokemus
”Robotti jää usein kiinni liukkaaseen mattoomme. Asuntomme on sokkeloinen ja joskus robotti eksyy, eikä löydä latausasemaansa. Robotti tekee kuitenkin siistiä jälkeä, sitä ei voi kieltää!”

3# netistä poimittu kokemus
”Robotti-imuri tekee imuroinnin luotettavammin ja tarkemmin, kuin itse koskaan jaksoin. Imurointi tapahtuu minun ollessa pois kotoa. Toimivuuden edellytys on, että kodin huonekalut ovat järjestetty robotti-imurille suotuisasti. Johtokasat ja sukat eivät saa lojua lattioilla. Laite ilmoittaa minulle älypuhelimen sovelluksen avulla, jos se on jäänyt jumiin.”


Mikä on mielestäsi paras robotti-imuri? Kerro kommenteissa, niin autat muita lukijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta.

Ps. Tutustu myös muihin tuotteiden osto-oppaisiin, kuten kellot ja puhelimet.

1000
Top