Mikä on paras osakevälittäjä? Vertailimme neljää osakevälittäjää

2 kommenttia

Sijoittamisesta on tullut arkipäivää, koska sen aloittamisesta on tullut helpompaa, kuin koskaan aikaisemmin. Alkuun pääsee vain muutamalla klikkauksella ja jo pienillä summilla pääset aloittamaan sijoittamisen ja säästämisen.

Tämä artikkeli laittaa osakevälittäjät vertailuun ja antaa vinkkejä, jotta sinulle paras osakevälittäjä löytyisi. Olipa tarkoituksenasi sitten eläkesäästäminen, lapselle tai lapsenlapselle säästäminen, taloudellinen riippumattomuus tai yksinkertaisesti varallisuuden kartuttaminen. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa sijoittamista ja säästämistä.

Osakevälittäjien hintavertailu

Alla olevaan taulukkoon on tehty hintavertailu osakevälittäjien kuluista. Vertailu esimerkkimme on suunnattu piensijoittajalle ja olemme käyttäneet siinä kaupankäyntipalkkioita Helsingin pörssissä. Huomioi, että hinnat pätevät asiakkaisiin, jotka ovat tehneet 1-20 kauppaa vuoden aikana.

Nordnet
0€ säilytyspalkkio
0,15% tai min 7€ kaupankäyntipalkkio
Arvio kuukausimaksusta 0€
Nordea
2€ säilytyspalkkio
0,20% min. 8€ kaupankäyntipalkkio
Arvio kuukausimaksusta 0 – 2,95€
Danske
0€ säilytyspalkkio
0,35% min. 8€ kaupankäyntipalkkio
Arvio kuukausimaksusta 2€
Mandatum Trader
0€ säilytyspalkkio
0,05% min. 10€ kaupankäyntipalkkio
Arvio kuukausimaksusta 0€
OP
1,6 – 2,4€ säilytyspalkkio
0,2% min 8€ kaupankäyntipalkkio
Arvio kuukausimaksusta +1,6€
Degiro
0,1% tai 1,95€ kuukaudessa
0,03% min. 2€ kaupankäyntipalkkio
Arvio kuukausimaksusta 0,1% / 1,95€ kk

Suosituimpia ja parhaimpia osakevälittäjiä

Osakevälittäjiä on markkinoilla useita, mutta keskitymme esittelyssämme vain kolmeen suosituimpaan vaihtoehtoo.

1. Nordnet

Nordnet on vuonna 1996 perustettu pohjoismaiden suosituin osake- ja rahastonvälittämistä tarjoava nettipankki. Nordnet pitää pääpaikkaansa Tukholmassa ja sillä on myös konttorit Kööpenhaminassa, Oslossa ja Helsingissä.

Nordnetin kautta voit käydä kauppaa helposti ja selkeästi suomenkielellä. Kauppaa voit käydä osakkeilla, indekseillä, valuutoilla ja hyödykkeillä.

Palvelusta löytyy paljon helposti lähestyttäviä rahastoja ja kuukausisäästövaihtoehtoja sijoittamisesta kiinnostuneille aloittelijoille. Kaupankäynnin kulut ovat muihin osake- ja rahastonvälittäjiin nähden pieniä. Nordnet palvelussa saat käyttöösi tarvitsemasi työkalut ja maksat vain siitä, mitä käytät.

Nordnetin asiakkaana pääset käsiksi ilmaiseen Shareville-yhteisöön, jossa pääset keskustelemaan muiden kanssa esimerkiksi sijoitusvinkeistä. Sharevillen kautta voit seurata menestyneiden sijoittajien osto- ja myyntitapahtumia anonyymisti. Voit halutessasi vaikka kopioida heidän osakesalkkunsa!

Nordnetin asiakkaana pääset halutessasi myös ilmaiseen Nordnet-kouluun, jossa opit säästämään, sijoittamaan ja treidaamaan. Nordet järjestää koulutukset verkossa esimerkiksi webinaarien muodossa. Nordnet-koulussa on tämän lisäksi myös hyödyllisiä artikkeleita, videoita sekä Rahapodi-podcast ohjelma.

Uuden asiakkaan tarjous
Nodetilla on uudelle asiakkaalle kampanja, jossa kaksi ensimmäistä kuukautta käyt kauppaa parhaalla palkkiotasolla (0,06 %, minimi 3 €).

Katso Nordnetin tarjous

2. Nordea

Nordea on yksi suomen suosituimmista paikoista omistaa ja ostaa osakkeita, rahastoja ja kaikkia muita sijoitustuotteita. Verkkopalvelujen hinnoittelu on kilpailukykyistä ja osakesäästötilin käyttäminen on erityisen helppoa varsinkin asiakkaille, jotka ovat jo ennestään Nordean asiakkaita.

Nordean kehutaan olevan erityisen hyvä vaihtoehto etenkin piensijoittajalle sen pienien kaupankäyntikulujen ansiosta. Eli mikäli et jostain syystä halua käyttää Nordnettiä ja olet jo Nordean asiakas, tätä on helppo suositella.

3. Mandatum trader

Mandatum Trader on uusi, vuonna 2019 avattu korkean teknologian kaupankäyntipalvelu. Suomessa Mandatum Traderin asiakaspalvelusta ja asiakkaan tunnistautumisesta vastaa Mandatum life. Palvelu tarjotaan suomeksi ja se on helppokäyttöinen. Kaupankäynti, sekä arvopaperien säilytys hoituu tanskalaisen Saxo Bankin toimesta. Saxo Bank tarjoaa palveluitaan yli 170 maassa. Asiakkaana saat näiden, sekä muiden kumppaneiden markkinanäkemykset.

Mandatum Trader tarjoaa kaksi kaupankäyntialustaa, joista toinen sopii edistyneemmille ja toinen aloitteleville sijoittajille. Myös kolmas kaupankäyntialusta on avautumassa ja se on suunnattu ammattisijoittajille. Palvelun kautta voi sijoittaa osakkeisiin, rahastoihin, ETF-rahastoihin sekä lisäksi valikoimaan kuuluvat valuutat, raaka-aineet, futuurit, optiot ja bondit. Eri sijoituskohteita on tarjolla tuhansia. Markkinat koostuvat 36 kohteesta, joista uniikkeina muun muassa Kiina ja Japani.

4. Degiro

Degiro on Hollantilainen Euroopan suurimpiin kuuluva osakevälittäjä. Degirolla on yli 450 000 sijoittajaa ja se toimii 18 maassa eri puolilla Eurooppaa. Myös Suomessa suomenkielellä. Degiro on suosittu välittäjä ja se onkin voittanut 63 kansainvälistä palkintoa.

Degiron kautta voit sijoittaa muun muassa osakkeisiin, rahastoihin, ETF:iin, futuureihin sekä erilaisiin viputuotteisiin. Palvelun avulla eurooppalaiset sijoittajat pääsevät käsiksi maailman markkinoihin, kuten Australia, Japani ja Hong Kong. Monelta kilpailijalta nämä puuttuvat.

Palvelun etuna on alhainen hinnoittelu, joka perustuu ”pay-per-use” periaatteeseen. Sijoittajat maksavat vain käyttämistään palveluista, eikä muita lisämaksuja tarvita.

Maaliskuusta 2020 alkaen Degiro tulee tiettävästi tarjoamaan asiakkailleen osakekaupankäynnin kiinteällä kuukausimaksulla, jonka jälkeen arvopaperikauppaa voi tehdä kiinteän kuukausimaksun alla rajoituksetta ilman kaupankäyntipalkkiota eli komissiota.

Degiro on hyvä vaihtoehto valveutuneimmille sijoittajalle, jotka eivät välttämättä tarvitse yhteisöä tai tukimateriaaleja sijoituspäätöksien lisäksi. Täsdtä huolimatta Degiro on kuitenkin helppokäyttöinen sijoituspalvelu.

Rekisteröityminen, tilin avaus sekä arvopapereiden säilytys on Traderissa maksutonta. Kaupankäynnistä perittävät kulut määrittyvät kaupankäyntiaktiivisuuden tai salkun arvon mukaan. Halvimpaan hintaluokkaan pääsy edellyttää yli 100 kauppaa kuukaudessa. Uusille asiakkaille tarjotaan ensimmäiseksi kuukaudeksi halvinta kaupankäyntiluokkaa.

Huomio näitä asioita etsiessäsi osakevälittäjää

Osakevälittäjiä vertaillessa kannattaa ehdottomasti vertailla muutakin, kuin osakevälittäjien kuluja. Alla listattuna huomioon otettavia seikkoja valinnassa.

Sijoituskohteiden tarjonta

Ennen sijoittamisen aloittamista sinun tulee tuntea kohteet, joihin aiot sijoittaa. Sinun tulee varmistaa, että osakevälittäjäsi tarjonnasta löytyy laaja tarjonta näitä valitsemiasi tuotteita.

Pienin kauppasumma

Ennen sijoittamista tee arvio budjetistasi ja varmista että osakevälittäjä pystyy tarjoamaan kaupankäynnin minimisumman budjettisi sallimissa rajoissa.

Sijoituspalvelun helppokäyttöisyys

Jokainen sijoittaja hyötyy helppokäyttöisestä kaupankäyntialustasta. Hyvä kaupankäyntialusta taipuu joustavasti myös mobiiliversioksi kaikille mobiililaitteille ja on käytettävissä omalla äidinkielellä.

Osakevälittäjän edut

Luotettava osakevälittäjä antaa käyttöösi tietoa ja työkaluja, joilla voit räätälöidä kaupankäynnin juuri sinulle sopivaksi. Hyvä kaupankäyntialusta tarjoaa sinulle reaaliaikaisen informaation pörssikursseista, uutisista sekä se tarjoaa mahdollisuuden automatisoida haluamasi toiminnot.

Tukimateriaali ja sijoitusvinkit

Monet sijoittajat tarvitsevat usein tukea sijoituspäätöksiinsä. Hyvä osakevälittäjä tarjoaa keskitetysti vinkkejä ja tukea omilla sivuillaan. Kannattaa myös tutustua asiakastuen aukioloaikoihin ja palvelumenetelmiin.

Automaattinen dokmentointi

Hyvä osakevälittäjä raportoi sijoitustoimintasi tulot ja menot verottajalle. Näin ollen sinun huoleksesi jää vain tarkastaa veroilmoituksesi tietojen oikeellisuus.

Kuinka valita paras osakevälittäjä?

osakevälittäjien palvelut

Sijoittamisen aloittaminen voi tuntua vaikealta ja jopa pelottavalta, jos tietoa ei ole mihin rahansa kannattaa laittaa. Sijoittamiseen liittyvä sanasto ja termit voivat tuntua hankalilta käsittää ja markkinoiden käyttäytyminen on usein epäjohdonmukaista.

Itsenäisen sijoittamisen aloittamisessa on kuitenkin selkeän positiivinen puoli: sijoituksistasi et maksa ylimääräisiä palkkioita tai prosenttiosuuksia. Vertailemalla osakevälittäjiä ja valitsemallasi itsellesi sopivimman, pystyt räätälöimään muutkin kaupankäynnin kulut minimiin.

Yleispätevää vastausta parhaasta osakevälittäjästä ei ole. Vain vertailemalla osakevälittäjiä löydät parhaan mahdollisen vaihtoehdon omiin tarpeisiisi , sillä kulut riippuvat niin monista eri asioista – esimerkiksi kaupankäynnin aktiivisuudesta, toimeksiantojen koosta ja sijoituskohteista.

Voiko halpa osakevälittäjä olla hyvä?

Vertaillessa osakevälittäjiä on hyvä muistaa, että halvimpia kuluja tarjoava välittäjä ei ole välttämättä sinulle juuri se oikea. Osakevälittäjiä vertaillessa ota huomioon myös muut seikat, joilla saat enemmän vastinetta rahoillesi.

Esimerkki:
Olet aloitteleva sijoittaja ja haluaisit oppia lisää sen aloitettuasi. Valitsetko:

 • Vaihtoehto A: markkinoiden halvimmat kulut, mutta heikko tukimateriaali
 • Vaihtoehto B: markkinoiden kolmanneksi halvimmat kulut, mutta lisäksi tukimateriaaleja, jotka mahdollistavat oppimisen ja kehityksen paremmaksi sijoittajaksi

Helppo tapa aloittaa sijoittaminen

Monille helpoin tapa aloittaa sijoittaminen on kuukausisäästäminen esimerkiksi indeksirahastoon. Kuukausisäästämisen aloittamiseen et tarvitse suurta pääomaa, ja samalla tulet hajauttaneeksi rahasi ajallisesti, mikä pienentää riskiä.

Kuukausisäästämällä sijoitat joka kuukausi tietyn summan, eikä sinun tarvitse välittää hetkellisistä kurssiheilahteluista. Kuukausittain säästetty pienikin summa lisättynä pitkään aikaväliin maksimoi korkoa korolle -ilmiön eduksesi.

Osakevälittäjät tarjoavat kuukausisäästäjille monenlaisia vaihtoehtoja. Yleisimmin kuukausisäästäjät sijoittavat osakerahastoihin, yhdistelmärahastoihin tai korkorahastoihin. Tarjolla on lisäksi ETF-rahastoja sekä välittäjien omia kuukausisäästösalkkuja.

Muistisäännöt sijoituskaupankäynnille

sijoitustuotto

Sijoittamisen tarkoituksena on tehdä voittoa. Sijoitukset tuottavat rahaa esimerkiksi myyntivoittojen, osinkotulojen ja rahasto-osuuksien tuottojen muodossa. Maksat sijoituksista saamistasi pääomatuloista eli myynti- ja luovutusvoitoista pääomatuloveroa. Osa osinkotuotoista on verotonta.

Pääomatulon veroprosentti

 • 30 000 € asti 30 %
 • 30 000 € ylittävästä osasta 34 %

Pörssiyhtiöistä saatavista osingoista 85 % on verotettavaa pääomatuloa. Sijoituksista aiheutuneet kulut ja tappiot voit vähentää verotuksestasi. Jos kalenterivuoden myyntihinnat ovat enintään 1000 €, saa myyntivoiton verottomana. Jos taas kalenterivuoden aikana myydyn omaisuuden hankintahinta on yhteensä enintään 1000 €, ei myöskään tappioita voida vähentää.

Artikkelissa mainitsimme aikaisemmin osan osakevälittäjistä ilmoittavan nämä verotettavat tietosi puolestasi suoraan verottajalle. Tiedot päätyvät suoraan keväällä saapuvaan esitäytettyyn veroilmoitukseesi ilman erillisiä tietoja. Sinun tulee vain tarkastaa tietojen oikeellisuus.

Jos valitset osakevälittäjäksesi välittäjän, joka ei tee tätä automaattisesti, tulee hoitaa asia itse verottajan kanssa.

Lopuksi

Tämän artikkelin kirjoittaja ei ole sijoitusalan ammattilainen, eikä näin anna varmoja sijoitusvinkkejä, vaan vertailut ovat omia kokemuksia antamaan lukijalle uusia ideoita sijoittamiseen. Sijoittamiseen liittyy aina riskejä ja lukijan on hyvä perehtyä näihin riskeihin sekä varmistaa oma riskinsietokykynsä ennen sijoituspäätöksen tekemistä.


Etusivu » Raha

2 kommenttia artikkeliin ”Mikä on paras osakevälittäjä? Vertailimme neljää osakevälittäjää”

 1. Olipa surkea vertailu suoraan sanoen. Kenties maksettu mainos? Kannattaa ehkä paremmin tutustua kyseisten välittäjien hintoihin seuraavalla kerralla.

  Vastaa
  • Kiitos palautteesta. Välittäjien hinnat muuttuvat nopealla aikataululla, mutta pyrimme päivittämään ajantasaiset hinnat sivustolle mahdollisimman nopeasti. Hinnastot ovat nyt päivitetty. Pahoittelut aiheutuneesta harmista.

   Vastaa

Jätä kommentti