Paras osakevälittäjä – Asioita, joita tulee tietää

Sijoittaminen on nykypäivänä arkipäiväistynyt, sillä sen aloittaminen on nyt helpompaa kuin koskaan ennen. Voit päästä alkuun vain muutamalla klikkauksella, ja jopa pienillä summilla voit aloittaa sijoitus- ja säästöpolkusi.

Tämä artikkeli tarjoaa vinkkejä, joiden avulla voit löytää itsellesi parhaiten sopivan osakevälittäjän. Olitpa sitten säästämässä eläkettä varten, lapsille tai lapsenlapsille, tavoittelemassa taloudellista riippumattomuutta tai yksinkertaisesti haluamassa kartuttaa varallisuuttasi, on sijoittaminen ja säästäminen hyvä tapa saavuttaa nämä tavoitteet. Muista, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa säästämistä ja sijoittamista!

Vaikka tämän artikkelin tarkoituksena on tarjota yleistä tietoa osakevälittäjistä ja sijoittamisesta, se ei sisällä taloudellista neuvontaa eikä sitä tule tulkita sellaiseksi.

etoro
 • Kansainväliset osakkeet
 • Kopioi valmiita salkkuja
 • Kaupankäynti alk. 0€

77 % tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

nordnet
 • Sijoita helposti
 • Turvallinen ja luotettava
 • Myös kuukausisäästäminen

Nordnet on Pohjoismaiden johtava digitaalinen pankki- ja sijoituspalveluyritys, joka tarjoaa laajan valikoiman sijoitusmahdollisuuksia, mutta on tärkeää muistaa, että sijoittamiseen liittyy aina riski pääoman menettämisestä.

Kuinka valita paras osakevälittäjä?

osakevälittäjien palvelut

Sijoitustoiminnan aloittaminen voi olla haastavaa, erityisesti kun markkinaslangi ja sijoituskohteiden valinta tuntuvat monimutkaisilta. Onneksi, kun opit sijoittamaan itsenäisesti, voit minimoida sijoituskustannukset – et maksa ylimääräisiä palkkioita tai prosenttiosuuksia sijoituksistasi. Avain tähän on osakevälittäjien vertaileminen ja itsellesi sopivimman vaihtoehdon valitseminen.

Parhaan osakevälittäjän valinta on subjektiivista eikä yhtä kaikkiin tilanteisiin sopivaa vastausta ole olemassa. Vain vertailemalla osakevälittäjiä ja niiden tarjoamia palveluita, kuluja, ja etuja pääset lähelle parasta valintaa omiin tarpeisiisi. On hyvä muistaa, että kulut voivat vaihdella paljonkin riippuen esimerkiksi kaupankäynnin aktiivisuudesta, toimeksiantojen koosta ja sijoituskohteista.

Tässä muutama seikka, jotka voivat auttaa valitsemaan parhaan osakevälittäjän:

 1. Sijoituskohteiden tarjonta: Ennen sijoittamista on tärkeää tunnistaa, mihin haluat sijoittaa ja varmistaa, että valitsemasi osakevälittäjä tarjoaa laajan valikoiman näitä sijoituskohteita.
 2. Pienin kauppasumma: Tee arvio budjetistasi ja varmista, että osakevälittäjä voi tarjota kaupankäynnin minimisumman budjettisi rajoissa.
 3. Kaupankäyntialustan helppokäyttöisyys: Jokainen sijoittaja hyötyy helppokäyttöisestä kaupankäyntialustasta, joka mukautuu mobiiliversioon ja on käytettävissä omalla äidinkielelläsi.
 4. Osakevälittäjän tarjoamat edut: Luotettava osakevälittäjä antaa käyttöösi tietoa ja työkaluja, jotka auttavat sinua räätälöimään kaupankäynnin omien tarpeidesi mukaan. Tämä sisältää reaaliaikaisen informaation pörssikursseista, uutisista sekä automaatiotyökalut.
 5. Tukimateriaalit ja sijoitusvinkit: Hyvä osakevälittäjä tarjoaa vinkkejä ja tukea, mukaan lukien asiakastuen aukioloajat ja palvelutavat.
 6. Automaattinen raportointi: Osakevälittäjäsi pitäisi raportoida sijoitustoimintasi tulot ja menot verottajalle automaattisesti. Tämän ansiosta sinun tarvitsee vain tarkastaa ja vahvistaa veroilmoituksesi tiedot.

Kun otat nämä seikat huomioon osakevälittäjää valitessasi, olet jo askeleen lähempänä sijoitustavoitteidesi saavuttamista. Muista, että paras osakevälittäjä on sellainen, joka vastaa juuri sinun tarpeisiisi ja auttaa sinua kasvattamaan sijoituksiasi turvallisesti ja tehokkaasti.

Osakevälittäjien hintavertailu

Osakevälittäjien kustannusrakenteet vaihtelevat merkittävästi, ja välittäjän valinnassa hinta on tärkeä, mutta ei ainoa tekijä. Parhaiten löydät itsellesi sopivan osakevälittäjän tutustumalla suoraan heidän verkkosivuihinsa ja hinnastoihinsa. Tässä on joitakin suosittuja osakevälittäjiä:

 1. Nordnet
 2. OP
 3. Danske Bank
 4. Nordea
 5. DEGIRO
 6. Saxo Bank
 7. Interactive Brokers
 8. eToro

Tällä sivustolla emme julkaise osakevälittäjien hintoja, koska ne muuttuvat jatkuvasti. Suosittelemmekin, että käyt itse tarkistamassa viimeisimmät hinnat osakevälittäjien omilta verkkosivuilta.

Mikä on paras osakevälittäjä?

Markkinoilla on monia osakevälittäjiä, joiden välillä valinta voi tuntua haasteelliselta. Jokainen välittäjä tarjoaa omia erityispiirteitä ja etuja, aina hinnoittelusta palveluihin ja sijoituskohteiden valikoimaan.

Esittelemme tässä viisi suosittua osakevälittäjää: Nordnet, Nordea, Mandatum Trader, Degiro ja Interactive Brokers. Nämä välittäjät ovat valikoituneet sekä suosionsa että monipuolisten palveluidensa perusteella. Heidän tarjontansa kattaa erilaisia sijoittajatyyppejä, olitpa sitten aloittelija tai kokenut sijoittaja. Jatka lukemista saadaksesi tietoa näistä välittäjistä ja löytääksesi oman suosikkisi.

1. Nordnet

Nordnet on vuonna 1996 perustettu pohjoismaiden suosituin osake- ja rahastonvälittämistä tarjoava nettipankki. Nordnet pitää pääpaikkaansa Tukholmassa ja sillä on myös konttorit Kööpenhaminassa, Oslossa ja Helsingissä.

Nordnetin kautta voit käydä kauppaa helposti ja selkeästi suomenkielellä. Kauppaa voit käydä osakkeilla, indekseillä, valuutoilla ja hyödykkeillä.

Palvelusta löytyy paljon helposti lähestyttäviä rahastoja ja kuukausisäästövaihtoehtoja sijoittamisesta kiinnostuneille aloittelijoille. Kaupankäynnin kulut ovat muihin osake- ja rahastonvälittäjiin nähden pieniä. Nordnet palvelussa saat käyttöösi tarvitsemasi työkalut ja maksat vain siitä, mitä käytät.

Nordnetin asiakkaana pääset käsiksi ilmaiseen Shareville-yhteisöön, jossa pääset keskustelemaan muiden kanssa esimerkiksi sijoitusvinkeistä. Sharevillen kautta voit seurata menestyneiden sijoittajien osto- ja myyntitapahtumia anonyymisti. Voit halutessasi vaikka kopioida heidän osakesalkkunsa!

Nordnetin asiakkaana pääset halutessasi myös ilmaiseen Nordnet-kouluun, jossa opit säästämään, sijoittamaan ja treidaamaan. Nordet järjestää koulutukset verkossa esimerkiksi webinaarien muodossa. Nordnet-koulussa on tämän lisäksi myös hyödyllisiä artikkeleita, videoita sekä Rahapodi-podcast ohjelma.

2. Nordea

Nordea on yksi suomen suosituimmista paikoista omistaa ja ostaa osakkeita, rahastoja ja kaikkia muita sijoitustuotteita. Verkkopalvelujen hinnoittelu on kilpailukykyistä ja osakesäästötilin käyttäminen on erityisen helppoa varsinkin asiakkaille, jotka ovat jo ennestään Nordean asiakkaita.

Nordean kehutaan olevan erityisen hyvä vaihtoehto etenkin piensijoittajalle sen pienien kaupankäyntikulujen ansiosta. Eli mikäli et jostain syystä halua käyttää Nordnettiä ja olet jo Nordean asiakas, tätä on helppo suositella.

3. Mandatum trader

Mandatum Trader on uusi, vuonna 2019 avattu korkean teknologian kaupankäyntipalvelu. Suomessa Mandatum Traderin asiakaspalvelusta ja asiakkaan tunnistautumisesta vastaa Mandatum life. Palvelu tarjotaan suomeksi ja se on helppokäyttöinen. Kaupankäynti, sekä arvopaperien säilytys hoituu tanskalaisen Saxo Bankin toimesta. Saxo Bank tarjoaa palveluitaan yli 170 maassa. Asiakkaana saat näiden, sekä muiden kumppaneiden markkinanäkemykset.

Mandatum Trader tarjoaa kaksi kaupankäyntialustaa, joista toinen sopii edistyneemmille ja toinen aloitteleville sijoittajille. Myös kolmas kaupankäyntialusta on avautumassa ja se on suunnattu ammattisijoittajille. Palvelun kautta voi sijoittaa osakkeisiin, rahastoihin, ETF-rahastoihin sekä lisäksi valikoimaan kuuluvat valuutat, raaka-aineet, futuurit, optiot ja bondit. Eri sijoituskohteita on tarjolla tuhansia. Markkinat koostuvat 36 kohteesta, joista uniikkeina muun muassa Kiina ja Japani.

4. Degiro

Degiro on Hollantilainen Euroopan suurimpiin kuuluva osakevälittäjä. Degirolla on yli 450 000 sijoittajaa ja se toimii 18 maassa eri puolilla Eurooppaa. Myös Suomessa suomenkielellä. Degiro on suosittu välittäjä ja se onkin voittanut 63 kansainvälistä palkintoa.

Degiron kautta voit sijoittaa muun muassa osakkeisiin, rahastoihin, ETF:iin, futuureihin sekä erilaisiin viputuotteisiin. Palvelun avulla eurooppalaiset sijoittajat pääsevät käsiksi maailman markkinoihin, kuten Australia, Japani ja Hong Kong. Monelta kilpailijalta nämä puuttuvat.

Palvelun etuna on alhainen hinnoittelu, joka perustuu ”pay-per-use” periaatteeseen. Sijoittajat maksavat vain käyttämistään palveluista, eikä muita lisämaksuja tarvita.

Maaliskuusta 2020 alkaen Degiro tulee tiettävästi tarjoamaan asiakkailleen osakekaupankäynnin kiinteällä kuukausimaksulla, jonka jälkeen arvopaperikauppaa voi tehdä kiinteän kuukausimaksun alla rajoituksetta ilman kaupankäyntipalkkiota eli komissiota.

Degiro on hyvä vaihtoehto valveutuneimmille sijoittajalle, jotka eivät välttämättä tarvitse yhteisöä tai tukimateriaaleja sijoituspäätöksien lisäksi. Täsdtä huolimatta Degiro on kuitenkin helppokäyttöinen sijoituspalvelu.

Rekisteröityminen, tilin avaus sekä arvopapereiden säilytys on Traderissa maksutonta. Kaupankäynnistä perittävät kulut määrittyvät kaupankäyntiaktiivisuuden tai salkun arvon mukaan. Halvimpaan hintaluokkaan pääsy edellyttää yli 100 kauppaa kuukaudessa. Uusille asiakkaille tarjotaan ensimmäiseksi kuukaudeksi halvinta kaupankäyntiluokkaa.

5. Interactive Brokers

Interactive Brokers on yksi maailman suurimmista ja vanhimmista osakevälittäjistä, joka tarjoaa palveluitaan myös suomalaisille asiakkaille. Se perustettiin Yhdysvalloissa jo vuonna 1978, ja sen palveluita käyttää yli miljoona asiakasta yli 200 maasta.

Interactive Brokers tarjoaa pääsyn yli 135 markkinapaikkaan 33 maassa, joten sijoituskohteiden valikoima on erittäin laaja. Voit käydä kauppaa osakkeiden lisäksi myös rahastoilla, ETF:illä, optioilla, futuureilla ja monilla muilla sijoitustuotteilla. Palvelu tarjoaa myös pääsyn suoraan useille eri valuuttamarkkinoille, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon monipuoliseen sijoittamiseen.

Interactive Brokersin kaupankäyntialusta on erittäin kattava ja se tarjoaa paljon tietoa ja työkaluja kaupankäyntiä varten. Palvelun käyttöliittymä on hieman monimutkaisempi kuin jotkut muut palvelut, joten se sopii parhaiten edistyneemmille sijoittajille. Hinnat ovat kilpailukykyisiä ja palvelun kautta voi käydä kauppaa myös pienemmillä summilla.

Suomessa Interactive Brokersin palveluita tarjoaa esimerkiksi Lynx, joka tarjoaa suomenkielistä asiakaspalvelua ja tukimateriaaleja. Interactive Brokersin omat palvelut ovat saatavilla englanniksi.

Voiko halpa osakevälittäjä olla hyvä?

Kun puhutaan osakevälittäjistä, ei halvin välttämättä tarkoita parasta. Vaikka edulliset kaupankäyntikulut saattavat houkutella, on tärkeää painottaa laatuun liittyviä tekijöitä, jotka voivat tuoda sinulle merkittävää lisäarvoa sijoittamiseesi.

Kuvitellaanpa esimerkki: Olet sijoittamisen ensiaskeleilla ja haluaisit kartuttaa osaamistasi samalla, kun kasvatat salkkuasi. Valintaasi on kaksi osakevälittäjää:

 • Vaihtoehto A: Välittäjä tarjoaa markkinoiden edullisimmat kulut, mutta sen tukimateriaalit ovat niukat tai olemattomat.
 • Vaihtoehto B: Tämä välittäjä ei ole aivan markkinoiden halvin, mutta sen palveluun kuuluu laaja valikoima oppimateriaaleja, jotka auttavat sinua kehittymään sijoittajana ja ymmärtämään markkinoita syvemmin.

Vaikka Vaihtoehto A houkuttelisi alhaisilla kuluillaan, Vaihtoehto B saattaa pitkällä aikavälillä tuottaa paremman tuloksen tarjoamalla sinulle välineet ja tiedot, jotka auttavat sinua tekemään parempia sijoituspäätöksiä.

Kuukausisäästäminen: Tehokas tapa aloittaa sijoittaminen

Aloittaminen on usein haasteellisinta sijoitusmatkalla. Monelle uudelle sijoittajalle paras tapa päästä alkuun on aloittaa säännöllinen kuukausisäästäminen, esimerkiksi indeksirahastoon. Tällöin suuria alkupääomia ei vaadita, ja ajallinen hajauttaminen pienentää sijoitusriskejä.

Kuukausisäästämisen avulla sijoitat jatkuvasti tietyn summan, jolloin hetkelliset kurssiheilahtelut menettävät merkityksensä ja sijoituksesi kasvavat tasaisesti. Pitkällä aikavälillä, pienikin säännöllisesti sijoitettu summa voi kasvaa merkittäväksi pääomaksi, kiitos korkoa korolle -ilmiön.

Osakevälittäjät tarjoavat monia eri vaihtoehtoja kuukausisäästäjille. Yleisimmät sijoituskohteet ovat osakerahastot, yhdistelmärahastot ja korkorahastot, mutta tarjolla on myös ETF-rahastoja ja välittäjien omia kuukausisäästösalkkuja. Nämä eri vaihtoehdot tekevät kuukausisäästämisestä joustavan ja monipuolisen sijoitusstrategian, joka sopii erinomaisesti niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin sijoittajille.

Muistisäännöt sijoituskaupankäynnille

sijoitustuotto

Sijoitustoiminnan ydinajatuksena on ansaita tuottoa. Sijoituksesi tuottavat varoja eri tavoin, kuten myyntivoittojen, osinkotulojen tai rahasto-osuuksien tuottojen muodossa. Näistä saatavista pääomatuloista maksat pääomatuloveroa. On tärkeä muistaa, että osa osinkotuloista on verovapaata.

Pääomatulon veroprosentit Suomessa:

 • 30 %:n vero ensimmäisestä 30 000 eurosta
 • 34 %:n vero kaikista pääomatuloista, jotka ylittävät 30 000 euroa.

Kun saat osinkoja pörssiyhtiöiltä, 85 % osingoista on verotettavaa pääomatuloa. Sijoitustoiminnasta aiheutuneet kulut ja tappiot voit vähentää verotuksessa. Jos kalenterivuoden myyntihinnat ovat yhteensä enintään 1 000 euroa, saa myyntivoiton verovapaana. Jos taas kalenterivuoden aikana myydyn omaisuuden hankintahinta on yhteensä enintään 1 000 euroa, tappioita ei voi vähentää.

Osakevälittäjän valinnassa huomioitava seikka on se, raportoidaanko verotettavat tiedot automaattisesti verottajalle. Monet välittäjät ilmoittavat nämä tiedot suoraan verottajalle, ja ne päätyvät keväällä saapuvaan esitäytettyyn veroilmoitukseesi. Sinun vastuullasi on ainoastaan tietojen tarkastaminen.

Mikäli kuitenkin valitset välittäjän, joka ei tee tätä automaattisesti, sinun tulee itse huolehtia näiden tietojen ilmoittamisesta verottajalle.

Yhteenveto

Sijoittaminen voi tarjota merkittäviä mahdollisuuksia taloudelliseen kasvuun ja vaurastumiseen. Sijoittamisen aloittaminen ei kuitenkaan ole aina yksinkertaista, ja sijoittajalta vaaditaan usein huolellista suunnittelua ja päätöksentekoa. Yksi ensimmäisistä ja tärkeimmistä päätöksistä on oikean osakevälittäjän valinta.

Osakevälittäjän valinnassa ei kannata keskittyä ainoastaan välityspalkkioiden ja kulujen vertailuun. Tärkeitä tekijöitä ovat myös esimerkiksi tarjolla olevat sijoituskohteet, kaupankäyntialustan helppokäyttöisyys, asiakaspalvelun laatu ja palvelun laajuus. Osakevälittäjän valinnassa on myös otettava huomioon sijoitustavoitteet, sijoitusbudjetti ja omat tarpeet.

Olemme tässä artikkelissa katsoneet osakevälittäjiä monipuolisesti, ja tarjonneet linkkejä useiden suosittujen osakevälittäjien verkkosivuille. Muistathan, että lopullinen päätös sopivimmasta välittäjästä on aina yksilöllinen, eikä ”parasta” välittäjää ole olemassa yleispätevästi. Käytä aikaa tutustuaksesi eri välittäjien tarjoamiin palveluihin, vertaile hintoja ja muita ehtoja. Näin voit tehdä itsellesi sopivimman valinnan ja aloittaa sijoittamisen huoletta ja luottavaisin mielin.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi on tärkeää vertailla osakevälittäjiä ennen sijoittamisen aloittamista?

Osakevälittäjien vertailu auttaa löytämään itselle sopivan välittäjän, joka tarjoaa kilpailukykyiset kulut, laajan sijoitusvalikoiman ja hyvät palvelut.

Mitä tekijöitä tulisi ottaa huomioon osakevälittäjää valittaessa?

Sijoituskohteiden tarjonta, kaupankäyntialustan helppokäyttöisyys, asiakastuki, kustannukset ja sijoitusten verotus ovat tärkeitä tekijöitä osakevälittäjän valinnassa.

Onko halvin osakevälittäjä aina paras vaihtoehto?

Halvin osakevälittäjä ei välttämättä ole paras vaihtoehto, sillä palvelun laatu, sijoitusvalikoima ja asiakastuki voivat vaihdella. Siksi kannattaa vertailla eri osakevälittäjiä kokonaisuutena ennen päätöksen tekemistä.

Etusivu » Talous » Paras osakevälittäjä – Asioita, joita tulee tietää