Näin löydät parhaan lainan netistä – 6 vinkkiä ennen lainaamista

0

Nykyisin voi saada lainaa missä tahansa oletkin. Tarvitset vain nettiyhteyden ja rahat voivat olla tililläsi parhaimmillaan jopa vartissa. Päätimmekin siksi tutustua erilaisiin pienlainoihin ja kertoa mitä pitäisi ottaa huomioon lainaa hakiessa. Jos sinulle siis sattui yllättävä meno, tai tarvitset hankintaa varten pientä lainaa, selvitä vinkkiemme avulla mikä olisi paras netistä haettava laina sinun tarpeisiisi.

1. Kuluton ensilaina (eli kulut ja korot 0€)

Kuluttomat ensilainatarjoukset ovat lainoja, joita eri lainayhtiöt tarjoavat uusille asiakkaille. Ne toimivat siten, että otat esimerkiksi 200 € lainaa ja maksat ennen eräpäivää 200 € takaisin. Simppeliä, edullista ja helppoa. Et maksa siis mitään ylimääräistä. Katso täältä korottomat ensilaina -tarjoukset.

2. Luottokortilla lainaa aina tarpeen mukaan

Jos kaipaat usein vain pientä lainaa tarpeeseen, voisi luottokortti olla sinulle lainaa parempi vaihtoehto. Luottokortin etuihin kuuluu myös se, että sinun ei tarvitse täyttää mitään hakemuksia erikseen jokaisella lainauskerralla. Sivuiltamme löydät myös luottokorttivertailun.

Suosittelemme luottokortiksi Bank Norwegianin luottokorttia. Sillä on kätevä maksaa erityisesti lennot, hotellit ja muut tavaraostokset, sillä saat ostoista myös bonuksia. Näillä bonuksilla voit ostaa Norwegianin lentoja. Norwegianin kortissa on myös mukava 45 päivän koroton maksuaika.

Tarkemman selvityksen tämän luottokortin eduista, hinnoista ja muusta oleellisesta löydät kirjoittamastamme Bank Norwegian -luottokortti artikkelista.

3. Selvitä lainan todellinen vuosikorko (kaikki kulut yhteenlaskettuna)

Lainayhtiöt tekevät rahansa lainan erilaisista koroista ja kuluista. Kulut ovat usein jaettu pienempiin osiin jolloin niitä on vaikeampi ymmärtää ja hahmottaa. Näitä kuluja voivat olla esimerkiksi lainan perustamismaksu, tilinhoitopalkkio (jota saatetaan periä kuukausitasolla). Näiden lisäksi voi olla jotain muitakin niin sanottuja piilokuluja, kuten avauskulu ja laskutuslisä.

rahan lainaaminen netistä
Musita selvittää lainan todellinen vuosikorko

Älä siis takerru näihin yksittäisiin kustannuksiin vaan pyri selvittämään näiden yhteissumma eli lainan todellinen vuosikorko. Tällöin sinun on helpompi hahmottaa mitä lainaaminen tulee maksamaan. Muista, että pienlainat harvemmin ovat todella edullisia. Ellet tietysti hyödynnä alussa mainittuja kuluttomia ensilainoja. Niistäkin tosin kertyy kuluja, jos et pysty niitä maksamaan ajoissa pois.

Korko voi vaihdella hakijan mukaan. Tarkista kunkin firman sivuilta ajankohtaiset korkoprosentit ja kulut. Tiedot tällä sivulla ovat vain suuntaa antavia. Pienlainojen luonteesta johtuen, ne ovat sopivimpia vain satunnaiseen käyttöön.

4. Maksa laina mahdollisimman nopeasti pois

Kun otat pienlainan tai kulutusluoton, ota vain sen verran lainaa, jonka pystyt maksamaan takaisin. Muistathan, että kuukausittainen (minimi) lyhennys ei ole lainan kokonaissumma. Pienimmän lyhennyksen lisäksi laina kasvaa korkoa. Korko voi kasvaa kuukausittain, tai vaikka päivittäin. Riippuen ihan täysin valitsemasta lainasta.

Edellämainituista syistä lainat on tärkeää maksaa mahdollisimman nopeasti pois, heti kun taloudellinen tilanteesi sen sallii. Jos siis saat ylimääräistä rahaa, lyhennä mielummin lainaa, kun ostat vaikka jotain uutta.

5. Laina sopii parhaiten tilapäiseen rahantarpeeseen

Jos rahan lainaaminen on ainut vaihtoehtosi, mieti ensin, voitko saada pienen summan lainaan läheisiltä. Pienlainat ja kulutusluotot voivat kuitenkin olla käteviä tapauksessa, jossa et saa tai halua lainata muilta. Palveluiden, etu on myös helppous ja nopeus.

Oman talouden tarkastelu on järkevää ja siihen kuuluu muun muassa tulojen ja menojen seuraaminen. Uuden pienlainan ottaminen, toisen maksamiseksi, ei ole koskaan hyvä ratkaisu. Lainakierre on huono tilanne, jossa velkaa alkaa kasaantumaan. Ota siis vain sen verran lainaa, jonka pystyt maksamaan takaisin. Lisää aiheesta voit lukea Takuusäätiö.fi -sivuilta.

6. Voitko karsia menojasi?

Jos onnistut karsimaan ylimääräisiä menoja, voit helposti myös säästää rahaa. Säästämisellä mahdollistat isommat hankinnat tulevaisuudessa, sekä voit välttyä ylimääräiseltä lainaamiselta. Kuukausittaisia kuluja voit vähentää vaihtamalla esimerkiksi puhelinliittymäsi ja uudistamalla sähkösopimuksesi.

Muista myös aina vertailla hintoja, varsinkin tehdessäsi isompia tavarahankintoja. Suosi kirpputoreja ja käyetyn tavaran kauppapaikkoja. Lue miten säästää rahaa täältä.

Top