Paras autokamera? – Tallenna yllättävät tilanteet liikenteessä

4

Autokamera tai kolarikamera voi tulla tarpeeseen, kun haluat todistaa, mitä onnettomuudessa oikeasti tapahtui. Tästä voi olla suuresti hyötyä kiistatilanteessa tai korvausten hakemisessa. Videomateriaali on hyvä todiste vakuutusyhtiölle tai poliisille ja se voi pelastaa sinut vääriltä syytöksiltä. Kirjoituksen tarkoituksena on auttaa sinua löytämään paras autokamera omiin tarpeisiisi.

Miksi hankkia autokamera?

Yleisin syy hankkia autokamera on turvallisuussyyt. Kuten sanottu, autokameran tarjoama kuvamateriaali toimii turvanasi, kun haluat todistaa esimerkiksi syyttömyyttäsi kolaritilanteessa. Autokamerasta on toki paljon muutakin hyötyä! Olet varmasti joskus nähnyt liikenteessä jotain yllättävää ja hauskaa, joka olisi ollut kiva saada nauhalle. Autokameralla se on mahdollista. Se on jatkuvasti läsnä ja valmiina kuvaamaan.

Ultimate Dash Cam Fails || FailArmy

 
Edut
• Saat todistemateriaalia onnettomuudesta
• Turvaa vakuutuspetoksien varalta
• Ilmianna vaarallinen kuljettaja
• Saat nauhalle jotain uskomatonta

Kiitos autokameroiden, olemme saaneet mitä kummallisempia ilmiöitä nauhalle. Jotkut ovat jopa rikastuneet autokamera-otoksilla. Jos satut saamaan nauhalle jotain mielenkiintoista, voit ladata sen Youtubeen, tai vaikka myydä sen Iltalehdille.

Venäjältä tulee paljon kolarikameravideoita, koska lähes jokaisessa autossa on tälläinen kamera. Venäläiset alkoivat aikoinaan asentamaan autokameroita, koska ihmiset yrittävät esimerkiksi tehdä vakuutuspetoksia hyppäämällä autojen eteen.

Paras autokamera 2018

Seuraavat mallit ovat suosittuja vaihtoehtoja hintaluokassa 25€ – 100€. Katsoimme arvosteluja ja videoita kyseisistä malleista ja mielestämme nämä olivat parhaimmat. Edullisia autokameroita voi ostaa esimerkiksi AliExpressistä. Sivuillamme on kätevä AliExpress opas, jonka avulla tilaat sujuvasti.

1. Nextbase 312GW

Nextbasen autokamerat ovat suosittuja ympäri maailmaa. Katso alla oleva video laitteen kuvanlaadusta ja ominaisuuksista.

Nextbase 312GW Dash Cam Overview (with footage – day & night)

 
nextbase autokamera
Nextbase 312GW – Noin 100€
Ominaisuudet:
• WiFi
• GPS
• G-voima -tunnistin
• 1080p -tarkkuus
• 2,7″ LED-näyttö
• Tukee SDHC ja SDXC -muistikortteja 32Gb asti (ei mukana).

Katso viimeisin hinta

2. Xiaomi YI Smart Dash Camera

Xiaomi valmistaa luotettavia elektronisia laitteita laidasta laitaan. Muista tarkistaa, että ostat ”international” -version. (alla suora linkki) Katso alla oleva video laitteen kuvanlaadusta ja ominaisuuksista.

YI Smart Dash Camera user's review

 
yi smart car camera
Xiaomi YI Smart Dash Camera – Noin 70€
Ominaisuudet:
• WiFi
• G-voima -tunnistin
• 1080p -tarkkuus
• 2,7″ -näyttö
• Tukee microSD -muistikortteja 64Gb asti (ei mukana)

Katso viimeisin hinta

3. A118C

Tämä kamera on helppo kiinnittää auton tuulilasiin muotonsa ansiosta. Katso alla oleva video laitteen kuvanlaadusta ja ominaisuuksista.

Car Dash Camera Capacitor Model A118C – Gearbest

 
a118c
A118C – Noin 45€
Ominaisuudet:
• G-voima -tunnistin
• 1080p -tarkkuus
• 1,5″ TFT-näyttö
• Tukee TF -muistikortteja 32Gb asti (ei mukana)

Katso viimeisin hinta  

Minkälainen autokamera kannattaa ostaa?

Autokameroita on paljon eri hintaisia ja useilta eri valmistajilta. Halvimpia malleja voi saada muutamalla kympillä, mutta tällaista ei välttämättä kannata hankkia. Syynä siihen on yleensä huono kuvanlaatu, epävarma toiminta ja yleinen kestävyys. Mitä hyötyä autokamerasta on, jos videosta ei saa mitään selvää tai pahimmillaan videota ei edes nauhoitettu, koska kamera ei toiminut. Autokameraan kannattaa sijoittaa mielellään ainakin 30€ ja mielellään noin 80€. Parhaat mallit voivat maksaa jopa 400€.

Hyvä tietää
Autokamera ei saa heikentää kuljettajan näkökenttää autosta. Ei siis roikkuvia johtoja ja niin edelleen. Kamera tulee siis olla asennettu asianmukaisesti ja tukevasti.

Kuvanlaatu
Kuvanlaatu on eräs tärkeimmistä ominaisuuksista autokamerassa. Halvimmat mallit kykenevät yleensä 720p tarkkuuteen, mutta kannattaa etsiä kamera, joka pystyy vähintään 1080p tarkkuuteen. Nykyisin on saatavilla myös 1440p ja 4K (2160p) -autokameroita. Mitä isompi tarkkuus videolla on, sitä todennäköisemmin yksityiskohdat ovat videolta erotettavissa (esimerkiksi rekisterikilvet). Paremman kuvanlaadun omaavat kamerat maksavat toki enemmän, mutta yleensä kalliimmissa malleissa muutkin ominaisuudet ovat parempia.

Kuvaa edestä ja takaa
Perinteinen autokamera kuvaa vain auton edessä näkyviä tapahtumia, mutta saatavilla on myös autokameroita, joihin kuuluu myös toinen kamerayksikkö. Voit asentaa toisen kamerayksikön kuvaamaan auton takana tapahtuvia asioita. Joissain kameroissa on toinen kamera suoraan samassa laitteessa, joten videolle tallentuu auton sisällä tapahtuvat asiat. Tälläisiä on esimerkiksi takseissa.

G-voima -tunnistin
G-voima -tunnistin on todella hyvä ominaisuus kamerassa. Tunnistin tunnistaa yllättävät liikehdinnät, kuten äkkijarrutukset ja kolarit. Silloin kamera alkaa nauhoittamaan automaattisesti tapahtumia. Tällainen on kätevä, jos haluat kameran kuvaavan vain onnettomuustilanteessa.

Mikä autokamera sinulla on? Kerro kommenteissa omat suosituksesi, sekä kokemuksia autokameran käytöstä.

1000
2 Kommenttiketjuja
2 Vastauksia yhteensä
0 Seuraajia
 
-
Eniten vastauksia
3 Eri kommentoijia
Eero U.

Autokameraa käyttäessä kannattaa huomioide muutama asia. Useimmiten poliisi/oikeus vaatii pidemmän ja aivan aidon videon. Minuutin ja vajaan minuutin pätkiä ei usein oteta lainkaa huomioon. Toiseksi, pitää huomioida, että läheskään aina sitä autokamerankorttia ei saa autonkujettaja, usein näppärä vastapuolikin voi ottaa sen kortin mennessään auttamaan. Usei käy myös niin että poliisi ottaa ja katselee onnettomuusautoilijan ajokäyttäytymistä koko matkalta, koko päivän ajolta. Jos siellä on ylinopeuksia, tai muuta ajokäyttäytymistä, ne vaikuttavat onnettomuushetken arvioimiseen. mutta suosittelen autokameraa. Minulla on auton virran mukaa aukeavia edessä ja takana, 64 gb 12 tunnin nauhoitusajalla. Sekä aina kun olen omasta tallistani pois eteen vasemalle ja oikealle, samoin… Lue lisää »

Jari A.

Ostin blackvue 900 s mallin 1:llä kameralla koska tarpeeksi hintaa jo yhdelläkin n 500 € mutta resoluutio on 4 k ja kamerassa on parkkeerausvahti eli se sanoo englanniksi(minulla) että kamera siirtyy parkkeeraustilaan tai ajotilaan tunnistettuaan liikkeellelähdön ja vielä erillisellä boxilla auton akusta saa parkkeerausajaksi virtaa erinäisten dippikytkimien avulla(eli voit määrätä tietystä valikosta kauanko parkkitutka kuvaa tai sitten taisi olla että niin kauan kuin kortilla on tilaa.Katso tiedot haulla blackvue cloud 900 s 4 kTässä on vain osa hienouksia.

Top