Paras autokamera? РTallenna yllättävät tilanteet liikenteessä

6 kommenttia

Autokamera tai kolarikamera voi tulla tarpeeseen, kun haluat todistaa, mitä onnettomuudessa oikeasti tapahtui. Tästä voi olla suuresti hyötyä kiistatilanteessa tai korvausten hakemisessa. Videomateriaali on hyvä todiste vakuutusyhtiölle tai poliisille ja se voi pelastaa sinut vääriltä syytöksiltä. Kirjoituksen tarkoituksena on auttaa sinua löytämään paras autokamera omiin tarpeisiisi.

hintaopas
hintaopas

Miksi hankkia autokamera?

Yleisin syy hankkia autokamera on turvallisuussyyt. Kuten sanottu, autokameran tarjoama kuvamateriaali toimii turvanasi, kun haluat todistaa esimerkiksi syyttömyyttäsi kolaritilanteessa. Autokamerasta on toki paljon muutakin hyötyä! Olet varmasti joskus nähnyt liikenteessä jotain yllättävää ja hauskaa, joka olisi ollut kiva saada nauhalle. Autokameralla se on mahdollista. Se on jatkuvasti läsnä ja valmiina kuvaamaan.

Edut

‚ÄĘ Saat todistemateriaalia onnettomuudesta
‚ÄĘ Turvaa vakuutuspetoksien varalta
‚ÄĘ Ilmianna vaarallinen kuljettaja
‚ÄĘ Saat nauhalle jotain uskomatonta

Kiitos autokameroiden, olemme saaneet mitä kummallisempia ilmiöitä nauhalle. Jotkut ovat jopa rikastuneet autokamera-otoksilla. Nimittäin jos satut saamaan nauhalle jotain mielenkiintoista, voit ladata sen Youtubeen, tai myydä sen esimerkiksi iltapäivälehdille.

Autokameran video ei ole aukoton todiste

Vaikka autokameran video on hyvä apu todisteena, ei sitä kuitenkaan toistaiseksi lasketa täysin vedenpitäväksi todisteeksi. On myös hyvä pitää mielessä, että autokameravideota ei kannata julkaista ilman asianomaisten lupaa, mikäli siitä voi tunnistaa esimerkiksi rekisterikilven numeron.

Hulluimmat autokameravideot tulevat Venäjältä

Venäjältä tulee paljon kolarikameravideoita, koska lähes jokaisessa autossa on tälläinen kamera. Venäläiset alkoivat aikoinaan asentamaan autokameroita, koska ihmiset yrittävät tehdä vakuutuspetoksia hyppäämällä autojen eteen.

Paras autokamera

Seuraavat mallit ovat suosittuja vaihtoehtoja hintaluokassa 25‚ā¨ – 100‚ā¨. Katsoimme arvosteluja ja videoita kyseisist√§ malleista ja mielest√§mme n√§m√§ olivat parhaimpia. Edullisia autokameroita voi ostaa esimerkiksi AliExpressist√§. Sivuillamme on k√§tev√§ AliExpress opas, jonka avulla tilaat sujuvasti.

1. Nextbase

nextbase autokamera

Nextbasen autokamerat ovat suosittuja ympäri maailmaa. Muista tarkistaa kameran ominaisuudet tarkasti ennen ostamista.

2. Xiaomi

yi smart car camera

Xiaomi valmistaa luotettavia elektronisia laitteita laidasta laitaan. Muista tarkistaa, ett√§ ostat ”international” -version kamerasta. Kiinnit√§ huomiota etenkin akkukestoon ja kuvanlaatuun.

Minkälainen autokamera kannattaa ostaa?

Autokameroita on paljon eri hintaisia ja useilta eri valmistajilta. Halvimpia malleja voi saada muutamalla kympill√§, mutta t√§llaista ei v√§ltt√§m√§tt√§ kannata hankkia. Syyn√§ siihen on yleens√§ huono kuvanlaatu, ep√§varma toiminta ja yleinen kest√§vyys. Mit√§ hy√∂ty√§ autokamerasta on, jos videosta ei saa mit√§√§n selv√§√§ tai pahimmillaan videota ei edes nauhoitettu? Autokameraan kannattaa sijoittaa ainakin 30‚ā¨ ja mielell√§√§n yli 80‚ā¨. Parhaat mallit voivat maksaa jopa 400‚ā¨.

Hyvä tietää

Autokamera ei saa heikentää kuljettajan näkökenttää autosta. Ei siis roikkuvia johtoja ja niin edelleen. Kamera tulee siis olla asennettu asianmukaisesti ja tukevasti.

Kuvanlaatu

Kuvanlaatu on eräs tärkeimmistä ominaisuuksista autokamerassa. Halvimmat mallit kykenevät yleensä 720p tarkkuuteen, mutta kannattaa etsiä kamera, joka pystyy vähintään 1080p tarkkuuteen. Nykyisin on saatavilla myös 1440p ja 4K (2160p) -autokameroita. Mitä isompi tarkkuus videolla on, sitä todennäköisemmin yksityiskohdat ovat videolta erotettavissa (esimerkiksi rekisterikilvet). Paremman kuvanlaadun omaavat kamerat maksavat toki enemmän, mutta yleensä kalliimmissa malleissa on muitakin etuja.

Kuvaa edestä ja takaa

Perinteinen autokamera kuvaa vain auton edessä näkyviä tapahtumia, mutta saatavilla on myös autokameroita, joihin kuuluu toinen kamerayksikkö. Voit asentaa toisen kamerayksikön kuvaamaan auton takana tapahtuvia asioita. Joissain kameroissa on toinen kamera suoraan samassa laitteessa, joten videolle tallentuu auton sisällä tapahtuvat asiat. Tälläisiä on esimerkiksi takseissa.

G-voima -tunnistin

G-voima -tunnistin on todella hyvä ominaisuus kamerassa. Tunnistin tunnistaa yllättävät liikehdinnät, kuten äkkijarrutukset ja kolarit. Silloin kamera alkaa nauhoittamaan automaattisesti tapahtumia. Tällainen on kätevä, jos haluat kameran kuvaavan vain onnettomuustilanteessa.

Osallistu keskusteluun

Mikä autokamera sinulla on? Kerro kommenteissa omat suosituksesi, sekä kokemuksia autokameran käytöstä. Kiitos lukemisesta!


Etusivu ¬Ľ Ostokset ¬Ľ
Arvioi kirjoitus "Paras autokamera? РTallenna yllättävät tilanteet liikenteessä" klikkaamalla tähteä.
0 / 5 (0 ääntä)

6 kommenttia artikkeliin ”Paras autokamera? – Tallenna yll√§tt√§v√§t tilanteet liikenteess√§”

 1. Miten tuo Blackvue on kestänyt pakkasella? Jääkö näyttö jumiin niin että täytyy resetoida? Itsellä on nyt ollut kohta 2-vuotta Nexbase 512Gw joka jää jumiin talvella jos tuulilasissa lunta tai jäätä. Kun kesä tulee niin vaihdan Blackvuen malliin etu- ja takakameralla varustettuun malliin.

  Vastaa
 2. Autokameraa käyttäessä kannattaa huomioide muutama asia. Useimmiten poliisi/oikeus vaatii pidemmän ja aivan aidon videon. Minuutin ja vajaan minuutin pätkiä ei usein oteta lainkaa huomioon.
  Toiseksi, pitää huomioida, että läheskään aina sitä autokamerankorttia ei saa autonkujettaja, usein näppärä vastapuolikin voi ottaa sen kortin mennessään auttamaan.

  Usei käy myös niin että poliisi ottaa ja katselee onnettomuusautoilijan ajokäyttäytymistä koko matkalta, koko päivän ajolta. Jos siellä on ylinopeuksia, tai muuta ajokäyttäytymistä, ne vaikuttavat onnettomuushetken arvioimiseen.

  mutta suosittelen autokameraa. Minulla on auton virran mukaa aukeavia edessä ja takana, 64 gb 12 tunnin nauhoitusajalla. Sekä aina kun olen omasta tallistani pois eteen vasemalle ja oikealle, samoin takana vasemalle ja oikealle, 128 Gb 28 tunnin nauhoituksella.

  Kameroiden kestävyyttä ihmettelen, muutamat on olleet 6 kk yhtäaikaa kuvaamassa. Ainoa ongelma on, että takaikkunalla kamera kuumenee ja sammuilee.

  Etukameran kiinnitt√§miseen minulla todella hyv√§ ehdotus. Hanki kamera jonka voi kiinnitt√§√§ 2 kumilenkill√§ peruutuspeiliin. Vaikka eri kuljettajat k√§√§nt√§√§ peili√§, kyll√§ kuvauskulma pysyy riitt√§v√§n√§. Kamera voi j√§√§d√§ osittain my√∂s lasissa olevan ‚Äúkotelon‚ÄĚ varjoon, mutta se on vain hyv√§, taivaan h√§ik√§isy v√§henee ja kamera ei n√§y ulosp√§in.

  (Kaksi kommenttia yhdistetty. T. Ylläpito)

  Vastaa
 3. Ostin blackvue 900 s mallin 1:ll√§ kameralla koska tarpeeksi hintaa jo yhdell√§kin n 500 ‚ā¨ mutta resoluutio on 4 k ja kamerassa on parkkeerausvahti eli se sanoo englanniksi(minulla) ett√§ kamera siirtyy parkkeeraustilaan tai ajotilaan tunnistettuaan liikkeellel√§hd√∂n ja viel√§ erillisell√§ boxilla auton akusta saa parkkeerausajaksi virtaa erin√§isten dippikytkimien avulla(eli voit m√§√§r√§t√§ tietyst√§ valikosta kauanko parkkitutka kuvaa tai sitten taisi olla ett√§ niin kauan kuin kortilla on tilaa.Katso tiedot haulla blackvue cloud 900 s 4 kT√§ss√§ on vain osa hienouksia.

  Vastaa
  • Kuulostaapa hyv√§lt√§, kiitos kommentistasi!

   Melko arvokas kamera näyttäisi olevan. Saako kysyä mistä kaupasta ostit sen?

   Vastaa

Jätä kommentti