Paras autokamera? – Tallenna yllättävät tilanteet liikenteessä

0

Autokamera tai kolarikamera voi tulla tarpeeseen, kun haluat todistaa, mitä onnettomuudessa oikeasti tapahtui. Tästä voi olla suuresti hyötyä kiistatilanteessa tai korvausten hakemisessa. Videomateriaali on hyvä todiste vakuutusyhtiölle tai poliisille ja se voi pelastaa sinut vääriltä syytöksiltä. Kirjoituksen tarkoituksena on auttaa sinua löytämään paras autokamera omiin tarpeisiisi.

Miksi hankkia autokamera?

Yleisin syy hankkia autokamera on turvallisuussyyt. Kuten sanottu, autokameran tarjoama kuvamateriaali toimii turvanasi, kun haluat todistaa esimerkiksi syyttömyyttäsi kolaritilanteessa. Autokamerasta on toki paljon muutakin hyötyä! Olet varmasti joskus nähnyt liikenteessä jotain yllättävää ja hauskaa, joka olisi ollut kiva saada nauhalle. Autokameralla se on mahdollista. Se on jatkuvasti läsnä ja valmiina kuvaamaan.

Edut
• Saat todistemateriaalia onnettomuudesta
• Turvaa vakuutuspetoksien varalta
• Ilmianna vaarallinen kuljettaja
• Saat nauhalle jotain uskomatonta

Kiitos autokameroiden, olemme saaneet mitä kummallisempia ilmiöitä nauhalle. Jotkut ovat jopa rikastuneet autokamera-otoksilla. Jos satut saamaan nauhalle jotain mielenkiintoista, voit ladata sen Youtubeen, tai vaikka myydä sen Iltalehdille.

Venäjältä tulee paljon kolarikameravideoita, koska lähes jokaisessa autossa on tälläinen kamera. Venäläiset alkoivat aikoinaan asentamaan autokameroita, koska ihmiset yrittävät esimerkiksi tehdä vakuutuspetoksia hyppäämällä autojen eteen.

Paras autokamera 2018

Seuraavat mallit ovat suosittuja vaihtoehtoja hintaluokassa 25€ – 100€. Katsoimme arvosteluja ja videoita kyseisistä malleista ja mielestämme nämä olivat parhaimmat.

1. Nextbase 312GW

Nextbasen autokamerat ovat suosittuja ympäri maailmaa. Katso alla oleva video laitteen kuvanlaadusta ja ominaisuuksista.

nextbase autokamera
Nextbase 312GW – Noin 100€
Ominaisuudet:
• WiFi
• GPS
• G-voima -tunnistin
• 1080p -tarkkuus
• 2,7″ LED-näyttö
• Tukee SDHC ja SDXC -muistikortteja 32Gb asti (ei mukana).

Katso viimeisin hinta

2. Xiaomi YI Smart Dash Camera

Xiaomi valmistaa luotettavia elektronisia laitteita laidasta laitaan. Muista tarkistaa, että ostat ”international” -version. (alla suora linkki) Katso alla oleva video laitteen kuvanlaadusta ja ominaisuuksista.

yi smart car camera
Xiaomi YI Smart Dash Camera – Noin 70€
Ominaisuudet:
• WiFi
• G-voima -tunnistin
• 1080p -tarkkuus
• 2,7″ -näyttö
• Tukee microSD -muistikortteja 64Gb asti (ei mukana)

Katso viimeisin hinta

3. A118C

Tämä kamera on helppo kiinnittää auton tuulilasiin muotonsa ansiosta. Katso alla oleva video laitteen kuvanlaadusta ja ominaisuuksista.

a118c
A118C – Noin 45€
Ominaisuudet:
• G-voima -tunnistin
• 1080p -tarkkuus
• 1,5″ TFT-näyttö
• Tukee TF -muistikortteja 32Gb asti (ei mukana)

Katso viimeisin hinta  

Minkälainen autokamera kannattaa ostaa?

Autokameroita on paljon eri hintaisia ja useilta eri valmistajilta. Halvimpia malleja voi saada muutamalla kympillä, mutta tällaista ei välttämättä kannata hankkia. Syynä siihen on yleensä huono kuvanlaatu, epävarma toiminta ja yleinen kestävyys. Mitä hyötyä autokamerasta on, jos videosta ei saa mitään selvää tai pahimmillaan videota ei edes nauhoitettu, koska kamera ei toiminut. Autokameraan kannattaa sijoittaa mielellään ainakin 30€ ja mielellään noin 80€. Parhaat mallit voivat maksaa jopa 400€.

Hyvä tietää
Autokamera ei saa heikentää kuljettajan näkökenttää autosta. Ei siis roikkuvia johtoja ja niin edelleen. Kamera tulee siis olla asennettu asianmukaisesti ja tukevasti.

Kuvanlaatu
Kuvanlaatu on eräs tärkeimmistä ominaisuuksista autokamerassa. Halvimmat mallit kykenevät yleensä 720p tarkkuuteen, mutta kannattaa etsiä kamera, joka pystyy vähintään 1080p tarkkuuteen. Nykyisin on saatavilla myös 1440p ja 4K (2160p) -autokameroita. Mitä isompi tarkkuus videolla on, sitä todennäköisemmin yksityiskohdat ovat videolta erotettavissa (esimerkiksi rekisterikilvet). Paremman kuvanlaadun omaavat kamerat maksavat toki enemmän, mutta yleensä kalliimmissa malleissa muutkin ominaisuudet ovat parempia.

Kuvaa edestä ja takaa
Perinteinen autokamera kuvaa vain auton edessä näkyviä tapahtumia, mutta saatavilla on myös autokameroita, joihin kuuluu myös toinen kamerayksikkö. Voit asentaa toisen kamerayksikön kuvaamaan auton takana tapahtuvia asioita. Joissain kameroissa on toinen kamera suoraan samassa laitteessa, joten videolle tallentuu auton sisällä tapahtuvat asiat. Tälläisiä on esimerkiksi takseissa.

G-voima -tunnistin
G-voima -tunnistin on todella hyvä ominaisuus kamerassa. Tunnistin tunnistaa yllättävät liikehdinnät, kuten äkkijarrutukset ja kolarit. Silloin kamera alkaa nauhoittamaan automaattisesti tapahtumia. Tällainen on kätevä, jos haluat kameran kuvaavan vain onnettomuustilanteessa.

autokamerat amazon uk

• Edullinen
• Toimitusmaa: UK

Katso lisää autokameroita

Mikä autokamera sinulla on? Kerro kommenteissa omat suosituksesi, sekä kokemuksia autokameran käytöstä.

Lue seuraavaksi:

Auton tuning-osat ulkomailta – 4 kauppaa esittelyssä Oletko etsimässä kauppoja, josta voit tilata auton tuning-osat? Hyvä, sillä olemme koonneet listan, jossa on kauppoja niin Saksasta kuin muualtakin ulkomailta. Olipa autosi sitten BMW tai Volvo, tuning-osia ja muita viritysosia on kätevää tilata ulko...
Auton varaosat Saksasta – Säästä jopa 40% Tiedätkö sen tunteen, kun autokorjaamolta soitetaan hinta-arvion merkeissä? Osien summan suuruus saattaa yllättää, sillä yleensä autokorjaamo ei ole halvin paikka varaosille! Pienikin osa voi maksaa maltaita ja sinulla ei ole minkäänlaista hajua osan...
Auton renkaat Saksasta – Näistä kaupoista tilaat renkaat edullisemmin Auton renkaiden uusiminen on usein epämukava lisäkulu arkeen. Rahanmenon lisäksi renkaiden valinnasta olisi hyvä tietää jotain, että tulee ostaneeksi oikeanlaiset renkaat. Käymme tässä kirjoituksessa läpi muutamia asioita, joita sinun on hyvä tietää ...
Vikakoodinlukija netistä – Selvitä näillä malleilla autosi vikakoodit itse Mitä tehdä kun kojelaudan varoitusvalo syttyy? Vietkö auton korjaamolle ja maksat itsesi kipeäksi ruutinitarkistuksesta? Tiesitkö, että voit tarkistaa itse mistä varoitusvalon syttyminen johtuu. Kytke autoosi vain vikakoodinlukija (OBD2-lukija) ja ti...

Ole ensimmäinen kommentoija!

avatar
1000
Top